אוברקלוקינג וקירור
פורום העוסק בנושא המהרה וקירור של חלקי המחשב השונים
36,129 דיונים בפורום זה
-
אני מבין שהמוגן 2 מומלץ על רב המקרים אני רק רוצה להיות וודאי שהוא גם שקט יחסית. לא מדובר במחשב פאסיבי או משהו קיצוני. פשוט אני עם הפריזר פרו 7 והוא דיי מרעיש תחת מאמץ ואני רוצה משהו שיהיה שקט לפחות שלא יהיה מורגש תחת מאמץ. תודה, עומר
-
- 4 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
בשעה טובה הגיע אלי היום הS1 ועוד שני מאווררי 120 מ"מ. מכיוון שאין לי ניסיון בכלל בהחלפת קירור אשמח אם מישהו יוכל לתת לי קישור למדריך מומלץ בנושא. קחו בחשבון שאין לי עוד מחשב או כרטיס חלופי, ולכן אני לא אוכל לשאול שאלות בפורום עד שהקירור לא יהיה מורכב במלואו, אז עדיף שהמדריך יהיה פרטני כמה שאפשר. מדובר בכרטיס 8800GT אם זה משנה. תודה רבה!
-
- 22 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
פירקתי את הקירור של הלוח rampage lll extreme בגלל שאני מחליף מארז אז על הדרך אמרתי הזדמנות , בקיצור יש שם שאריות של משחה או פדים טרמיים שממש מתעקשים לרדת , קשים כמו אבן . אני משתמש במטליות 100% אלכוהול אבל עדיין קשה מאוד יש איזה תרופת סבתא לבעייה? תודה מראש
-
- 4 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
אני על המחשב הישן שלי (אצל אבא שלי) יש לו P4 2.6 GHZ עם קירור סטוק וניסיתי לעשות אצלו OC קליל והצלחתי: בדקתי טמפרטורה באוורסט וזה כותב לי 20 מעלות: הגיוני? קראתי באיזה פוסט כאן שככה זה עם ליבת נורטווד אבל למה לא עשו אותה במעבדים היותר חדשים? (למשל אצלי בבית יש P4 3.0GHZ שקניתי שנה בערך לאחר המחשב הזה ושם הטמפרטורה עם הקירור סטוק ההיתה במקרה הטוב 50) עדכון קטן של מה שהגעתי איליו בינתים: טמפרטורה לא עולה על 23 מעלות. מחר (או שיותר נכון להגיד היום בעוד כמה שעות?) אני אנסה שוב להעלות כל פעם באחד ולראות איך הוא מתפקד במשחקים ודברים כאלה.
-
- 18 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
עירבוב של דבק מגע ומשחת שיניים שידועה כמוליך חום טוב. מה דעתכם?
-
- 19 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
היי, רוצה להתנסות באוברקלוק קטנטן בשביל הספורט בלבד. אני יודע שהלוח לא הכי טוב למטרה זו בקטגוריה. לא עשיתי OC מאז ימי ה-Intel Q6600. מאחר והזיכרון שלי כבר לא משהו, עברתי על מדריכים שונים, ולא הבנתי דבר בסיסי. במצב מנוחה, המעבד מוריד תדר כדי לחסוך בחשמל. האם בעת ביצוע OC המעבד עובד על המכפלה המקסימלית שהוגדרה לו כל הזמן? מדובר מחשב שדלוק 24/7. תודה מעבד: R5 1600, קירור סטוק לוח: msi b350m pro-vdh זיכרון: Corsair DDR 4 16G (8Gx2) 3000 CL15 Vengeance LPX
-
- 2 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
שלום לכולם, ברשותי המפרט הנ"ל עם FSB של 450 ומחלקי זיכרונות 1:1 בביוס אני מתלבט איך לכוון את הזיכרונות PI1000 DDR2 . כרגע הם מכוונים כך: CL5 tRCD-5 tRP-5 tRAS-15 CR-2T וTRC-45 מתח זיכרונות 1.9 יציב לבנתיים ואנסה להוריד כמה שניתן מחר בבוקר. השאלה אם אפשר להדק את התזמונים ואם כן לכמה ואם לא האם להשאיר אותם כך(יש לציין שרכשתי 2 SFLEX 1600 וברגע שאני ירכיב אותם(כנראה שיצטרך להוציא את הגוף קירור לצערי מפאת חסך בגישה להתקנה נורמלית של מאוורר אחורי) אז על הדרך אחליף משחה טרמית. בכל מקרה מתוכנן המשך OC לכיוון 460 אם ייתן יותר במתח נורמלי מה טוב. ;D בכל מקרה אודה לתשובה מהירה.
-
- 20 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
אני רוצה לעשות חור למאורר 80ממ אבל לא יודע איזה מקדח לעשות לחורים....
-
- 16 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
http://www.isramods.net/isramods/index.php?subaction=showfull&id=1068829776&archive=&cnshow=news&start_from=&ucat=&
-
- 18 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
קירור מים המלצות בבקשה! עד כמה יעיל קירור מים בארץ? האים הגבול התחתון בקירור מים הוא טמ"פ החדר - בשל בעיות עיבוי במידה ומשתמשים במים קרים? הייתי רוצה לקבל המלצות לגבי: בלוק לפנטיום 4 478. משאבת מים. גודל צנרת רצוי. גודל רזוואר רצוי. גודל רדיאטור רצוי. כבר ביקרתי באתר של EMP. מחפש אתרים לגבי השוואות בקירור מים וגם הייתי רוצה לדעת מה זמין בארץ. בתודה מראש נמרוד
-
- 24 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
שלום לכולם יש לי פריזר 7 פרו האם כדאי להחליף אותו בקירור של טרמלטק BIG TYPHOON VX או הקירור החדש של טרמלטק V1 הטמפרטורות שיש לי היום בפריזר לא משהו 46 +- במנוחה , מאמץ של 100% מתקרב ל 60 האם יתן שיפור משמעותי? איזה מהם עדיף? המעבד שיש לי זה E6300 (1.86GHZ אני מחפש קירור שלא מצריך את פירוק הלוח תודה
-
- 22 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
תעזרו בבקשה האם הFREQUENCY של הזיכרונות שלי כמו שהוא צריך ליהיות ?
-
- 16 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
האלן אני רוצה לעשות oc עם ClockGen ממעבד d 2.66 ל 2.8 האם זה אפשרי והאם כרוך בזה סיכון כלשהוא.מאחר ומדובר בoc שהוא אפסי לחלוטין לכן לא אמורה להיות בעיה חשבתי לנסות לעשות האם אפשרי?
-
- 27 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
שלום, באתר יש מדריך להכנת צג LCD http://www.hwzone.co.il/modding.php?file=lcdguide אני מעוניין לבנות דבר כזה אבל הבעיה שיציאת המדפסת כבר תפוסה ורציתי להשתמש ביציאת הCOM זה אפשרי? תודה!
-
- 17 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
שלום! אני חדש בתחום האוברקלוק, ומאחר ואני לא יודע איך להתעסק עם הגדרות האוברקלוק בביוס, החלטתי להשתמש בתוכנה EASYTUNE5 הלוח שלי הוא של GYGABYTE והמעבד שלי הוא AMD 3500+ מאוורר המעבד הוא: Thermaltake TR2-R1 והספק הוא 500W בתוכנהת ה EASYTUNE בחרתי ב OVERCLOCKING ולאחר מכן ב EASY MODE העלתי את הרף אל המקסימום (20%) לפני האוברקלוק: --------- לפי נתוני הטמפרטורה ב EASYTUNE מהירות המאוורר נעה בין 750-810 בדרך כלל על 750+/- ולפעמים פחות (המינימום שראיתי זה 720) טמפרטורת המערכת נעה בין 39-40 מעלות וטמפרטורת ה CPU היא 25-30 בדיקת הנתונים הראשונית בתוכנה CPU-Z מראה כי: בלשונית CPU (הראשונה) הנתונים הם: Core Speed 2209.3 Bus Speed 200.8 MHz בלשונית Memory Fr…
-
- 16 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
אהלן חברים עכשיו שיש לי אפשרות לראות את המעלות של המעבד ושל הלוח אני רוצה לעשות OC למעבד אין לי מוסג איך - כי עד עכשיו רק התעסקתי במודניג למחשב SO אני צריך עזרה ממכם מה לעשות ? ואיך לעשות ? תודה
-
- 13 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
אז ככה, למחשב האחרון שבניתי קניתי 4 מאווררים של Corsair ML140 Pro Magnetic Levitation וסט של 2 מאווררים Corsair ML120 Magnetic Levitation 140x2 יושבים על קירור מים למעבד (4790K) ה-NZXT KRAKEN X61 בחלקו העליון של המארז (NZXT MANTA) ב-PUSH EXHAUST ו-140x2 בקדמת המארז כ- INTAKE. 120x2 יושבים על קירור מים לכרטיס מסך KRAKEN X31+G10 ב-PUSH/PULL EXHAUST בחלקו האחורי של המארז. הלחץ הוא חיובי למרות יותר מאווררים ב-EXHAUST כי עקומת העבודה של המאווררים קדימה גבוהה ב-15%. בגדול, מאכזב. המאווררים לא אוהבים לשבת מאוזן, עושים רעש צורם בצורה מאוזנת ב70%+ מהירות (PWM). לדוגמה למקוריים של NZXT אין את הבעיה. כמובן שניסיתי להחליף ביניהם. הזוג 120ממ ג…
-
- 5 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
אני מעוניין לעשות את המוד הראשון שלי ;D אני מתכוון לצבוע את המארז שלי באדום, אולי עם פס שחור. להוריד ולהדפיס את הסוס של פרארי ולהדפיס שבלונה עם חבר שלי שלהוריו יש חברה של שלטים... על אחת הדלתות "לחצוב" את הסוס ולכסות (?) עם פרספקט שקוף (או צבעוני - איפה קונים?). לשים לדים צבעוניים בפנים. תוצאה: משהו בסגנון של המארז של SEVEN ועכשיו שאלותיי: עם מה "לחצוב" את הסוס - ג'יגסו או מספרי פח? אולי עם ג'יגסו ולתקן עם מספרי פח? איפה קונים משוריות לג'יגסו - צריך אחת עדינה. איפה אני קונה לדים בסביבות לוד/רמלה/מודיעין/רעות-מכבים ואם אין אז בתל אביב? איזה לדים כדאי לשים בפנים? האם אולטרה הם סגולים ובאמת עושים אפקט של אולטרה? חשבתי בכיוון של כחול/סגול. האם כדאי לשים את הפרספקט? …
-
- 16 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
איך אני עושה OC ללוח אם של ABIT-NF7 עם מעבד AMD ATLON XP 2100 זיכרון קצת חלש אבל GEIL 256 400 COLING ALOMINUM אז איך אני עושה OC לא גבוע אבל בסדר ?????? ישמח מאוד אם תעזרו לי
-
- 18 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
טוב, אז סוף סוף הגיע ה -SF2 המיוחל אלי הביתה, ולפני הכל תרשו לי לומר מילה רעה אחת לגבי ההתקנה- הברגים פשוט לא הספיקו לי כדי שאני אוכל להתקין גם את הגריל, ככה שהמאוורר חשוף לכל. איך שפתחתי את המחשב- שואב אבק התחיל לפעול. משהו ממש לא רגיל הרעש הזה, חשבתי שאני אתרגל... אבל השאר- רק שבחים הוא הוריד לי את הטמפ' של המעבד ב- 4 מעלות, את הלוח א ב- 5 מעלות ואת הספק (או מה שלא יהיה ה- AUX הזה ב- 6 מעלות. זה על המהירות המקסימלית והרועשת להחריד. עכשיו יבוא הסידור חוטים ונקווה שירדו עוד כמה מעלות, בתקווה
-
- 18 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
אני קונה את הקירור הנ"ל ביחד עם צמד מאווררים מהדגם הזה http://www.foxpc.co.il/Product.aspx?productid=1063 ביחד עם הקירור עצמו ומשלוח יוצא לי 207 ש"ח, שזה המקסימום שאני יכול להוציא. יש משהו שיתן תמורה טובה יותר לכסף? האם רכישה של מודל הטורבו עדיפה? כמו כן, רציתי לדעת אם הקירור מגיע עם משחה טרמית וגם עד כמה תהיה ההתקנה שלו מסובכת לאדם שמעולם לא החליף קירור לפני כן.
-
- 18 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
אני רוצה לעלות את ה FSB ל139 כדי לעבור את ה 2.5 האם אני אצתרך לעלות תוולטג ואם כן האם זה יחממם יותר?הקירור זה שבא אם המעבד יספיק? האם היציבות תיתקים כש ה BUS עולה בכרטיסי ה AGP\PCI בקצת? תודה מראש. פרטי מחשב במפרט המחשב
-
- 17 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
כנסו תראו תתמונות הגעתי ל 3.3 רציתי לדעת מה תוקע אותי כדי להגיע ליותר הזיכרון או הלוח כי יש לי אופציות להחליף את שניהם או אחד מהם תזיכרון ל OCZ 512X2 דואל גירסת פלטניום אלו של ה 900 שקל רציתי שתראו ותגידו לי אם ה יחס טוב 3:4 והמהירות של הזיכרון.. בלה בלה תגידו לי מה אפשר לשנות ולסדר כדי לעשות OC מטון יותר ואם בכלל כדי לעשות :] ורציתי לדעת איך משנים את המחלק.. ולכמה לשנות אולי מתחים?... כי אני לא בקיע בנושא הזה כלכך ולא רוצה לטעות ולחשוב שאני יודע אלו הפרטים מ CPUZ Name Intel Pentium 4 630 Code Name Prescott Specification Intel® Pentium® 4 CPU 3.00GHz Family / Model / Stepping F 4 3 Package LGA775 Technology 90 nm Supported Instructions Sets MMX,…
-
- 26 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
היי ! תודה לכולם על התגובות החמות וההתעניינות הרבה, לאחר בקשות רבות אני מפרסם קצת בדיקות יציבות עם המערכת. על 600 לא ניתן להיכנס לwindows אבל זוהי רק פונקציה של חום, כלומר, אם הייתי נותן למעבד טמפ' נמוכה יותר (אפילו בקצת) זה היה יציב, התמונות שאני מפרסם הם על 558/124 (86%oc) אבל אני משוכנע שבטמפ' הנוכחית של המעבד ניתן לייצב אותו איפה שהוא קרוב יותר ל600... להנאתכם :
-
- 15 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
זה אותו הגוף קירור של הוולקנו6CU רק שהוא נוסר ורוחבו הוקטן ב1.5ס"מ , הורכבו עליו שניי מאווררי 50מ"מ במהירות של 6200סל"ד. מצליכים להחזיק מעבד פלומינו במהירות ברירת מחדל ומתח ברירת מחדל ב37מעלות. פתרון הקירור הזה "שקט" כלומר שניי המאווררים שרקניים אך שסוגרים את המארז בכלל לא שומעים אותו. הינה התמונה שלו: מה דעתכם?
-
- 21 תגובות
- 1.4k צפיות
-