עבור לתוכן

אוברקלוקינג וקירור

פורום העוסק בנושא המהרה וקירור של חלקי המחשב השונים

1. Started by arik_bulldog,

המאוורר של המעבד עובד כבר 3 שנים בערך, ובאופן מוזר הוא פתאום נשבר ונפל בזמן שהמחשב עבד. (נפל על הכרטיס מסך, אני חושש שנגרם נזק) המאוורר הוא של זאלמן, מה שנשבר זה מה שסימנתי x בתמונה. (מצטער, אין לי מצלמה) זה הגיוני דבר כזה? קרה פעם למישהו? [attachment deleted by admin]

• 4 תגובות
    • 974 צפיות
  2. הם יחוברו לרדיאטור קירור מים, הרדיאטור יושב בחלון מחוץ לחדר ככה שמצידי שיהיו רועשים... העיקר כמה שיותר חזקים.... בבקשה לינקים מחנויות בארץ... לא מתכוון להזמין מחו"ל... תודה

• 21 תגובות
    • 1.9k צפיות
  3. שלום וחג שמח, שאלה קטנה שכנראה נובעת מחוסר הבנה בסיסי : הכרטיס מסך הינו HD2400 PRO AGP עם תדר מעבד 520 (RV610) ועם תדר זכרון 400. על הכרטיס מותקנים 4 צ'יפים של 64Mb - סך 256 של DDR2. לפי הצ'יפים הם של Elixir במהירות של 800 DDR2 ( סיומת AC ) 1. האם זה אומר שאפשר להעלות את המהירות של הזכרון ל800 , או שגישה במהירות 400 לזכרון DDR זה בעצם מהירות זכרון 800 ? 2. האם היחס של ה-2 בין 400 ל 800 אומר משהו ? (Dual Channel למי שמתעניין מספר הצ'יפ הינו : N2TU51H16DG-AC N2 - Elixir T - DDR2 SDRAM U - 1.8 Volts 51H - Density 16 - x16 based D - Die revision = 4 G - Package type AC- DDR2 800 5-5-5 תודה מראש

• 1 תגובה
    • 551 צפיות
  4. Started by MatanFrenkel,

אני עושה לחבר שלי מפרט מבוסס I5 750 ואני מתלבט אם לשים לו קירור יותר חזק מהסטוק . הOC יהיה TURBO MOD שלפי מה שהבנתי הוא 3.2 GHZ , אני רוצה להיות בטוח שהטמפרטורות יהיו בסדר ... תודה לעונים

• 6 תגובות
    • 785 צפיות
  5. אהלן , אני מחפשש להחליף את המאווררי סטוק של הSumo 5115 (נקרא גם Aurora 570 ) למשהו שיהיה שקט אך גם ידחף יותר אוויר . ראיתי את הSFlex , האם הם מתאימים ? תקציב : 250 ש"ח ל3 מאווררי 120

• 5 תגובות
    • 883 צפיות
  6. Started by ar2r,

אין לי מושגג איך עושים אובר קלוק ואני צריך קירור למעבד מה אתם ממליצים

• 7 תגובות
    • 836 צפיות
  7. Started by giloman,

טוב אז לאחר שה550BE שעבר אצלי היה בעל שתי ליבות דפוקות (גם בלוחות אסוס שנותנים פתיחה רק של 3 ליבות היו בעיות) קיבלתי לידי 720BE 0917 BPEW - המעבד עבר פתיחה בהצלחה וביציבות המעבד נקנה בP-SEE ונפתח בעזרת הGA785GM-US2H ביוס F4 כרגע בגלל טמ''פ גבוהות (אני עם קירור סטוק מסכן) לא עשיתי OC עם העלאת מתח. עוד דבר שהופתעתי לגלות הוא שהעלאת הNB FREQ והHTT נותנים אפקט של ממש וקיצצו שניה בSPI1M כשיגיע קירור יותר רציני אני אתחיל להתעסק איתו יותר [attachment deleted by admin]

• 11 תגובות
    • 1.1k צפיות
  8. אז ככה הבעיה היא כזאת שאני עושה בדיקה ב OCCT רגילה התוצאה יציבה אחרי 8 שעות הטמפרטורת בסביבות ה 65 מעלות וזה סבבה ושניסיתי לעשות בדיקה LINEPARK הבדיקה לא עברה בגלל הטמפרטורות עכשיו אני עושה עוד פעם LINEPARK הטמפרטורות לא עוברות ה 70 מעלות (בדיקה של שעה) אני יכול לעשות עוד פעם והטמפרטרטות היו 75 (בדיקה של שעה) ויש כזה ממצב שאני יעשה בדיקה עוד פעם והטמפרטורות היו גבוהות וזה יקרוס אחרי כמה דקות כי הטמפרטורה תעבור את ה 80 מישהו יכול להסביר לי למה זה קורה ?

• 2 תגובות
    • 555 צפיות
  9. Started by ablabl,

יש לי מעבד 3 גיגה של אינטל(חד ליבה) לוח אם ASUS P5GD1-VM ניסיתי לעשות OC אבל תמיד הוא נשאר נעול וא"א לשנות כלום. יכול להיות שזה נעול ואי אפשר לשנות בכלל? תודה לעוזרים!

• 5 תגובות
    • 587 צפיות
  10. Started by HeroesCut,

איזה קירור מתאים למעבד core i7 920? תקציב עד 350 ש"ח

• 3 תגובות
    • 516 צפיות
  11. Started by unknown132,

אתמול בשימוש רגיל במחשב שלי המחשב החליט להתכבות.. אז ניסיתי להדליק אותו והוא נדלק ונכבה באותו הרגע, חיכיתי דקה-2 דקות והדלקתי שוב, המחשב עלה הגיע לשולחן העבודה ואחרי שימוש של כמה דקות נכבה שוב פעם, עוד פעם אותו דבר הייתי צריך לחכות כמה דקות בשביל להפעיל את המחשב.. אני משתמש בלפטופ של HP מדגם TX 1000 עם מעבד AMD Turion 64 X2 1.6Ghz עם 2 ג'יגה ראם.. עכשיו נסיתי להתקין תוכנה לבדיקת טמפרטורה של המעבד ואני רואה שהמעבד עובד על 85-89 מעלות באופן קבוע.. אני רוצה לדעת אם זה קשור לטמפרטורת המעבד כי אני מרגיש שהמחשב תמיד רותח כזה אפילו איפה שהיד שלי נמצאת כשאני מקליד.. אני חייב לדעת מה הבעייה במחשב כי חבל לי עליו הוא באמת מחשב טוב ולא מאכז אותי אף פעם..

• 5 תגובות
    • 649 צפיות
  12. שלום , האם גוף הקירור Scythe Big Shuriken יכול להתאים למארז Antec NSK2480 עם לוח אם GA-MA785GM-UD2H ? אני שואל כי בפוסט אחר http://hwzone.co.il/community/index.php?topic=431644.20 (למטה) דיברנו על זה שגוף הקירור עלול לגעת בזיכרון, או להגביל את ההוצאה שלו במידה וצריך. התמונה הזו - http://wolfgang.lonien.de/wp-content/uploads/2009/08/p8140061_800x600.jpg די ממחישה את סדרי הגודל, אך זו לא תמונה אמיתית, אלא מגוגל. אפשרות שניה היא ללכת על Scythe Shuriken Rev B שהוא קטן יותר, אך אני מעדיף את הראשון אם זה אפשרי. וזו דוגמא(שוב מגוגל) http://media.photobucket.com/image/scythe%20shuriken/Phantron/SFF/shruikenbetter.jpg מה שחשוב זה שהקירור יעשה את העבודה טוב, שלא יפריע לאף אחד, ואף…

• 0 תגובות
    • 579 צפיות
  13. בעיקרון אני מעוניין לקנות בעתיד הקרוב (לאחר כניסת 58XX לשוק הישראלי) לקנות כרטיס מסך RADEON 4770 גרסא רגילה בעיקר בגלל צריך ההספק הנמוך והטמפ' הנמוך ביחס ל4850 דבר שיאפשר לי להגיע לתוצאות טובות יותר מאשר עם ה4850 שלפי קריאה בפורום הבנתי שהוא מרעיש ומתחמם מאוד. ניתקלתי בYOUTUBE במדריך OC ל4770 שניראה מבטיח ואפילו ראיתי תגובות של אנשים שהצליחו להגיע לתדר זכרון של 900MHZ /1100MHZ. הנה הלינק: השאלה שלי האם המדריך הזה אמין? ועד לאילו תוצאות ניתן להגיע עם הכרטיס מסך הנ"ל תוך שימוש בקירור אוויר בלבד כך שהכרטיס מסך יהיה יציב? תודה.

• 2 תגובות
    • 661 צפיות
  14. Started by inrock,

שלום לכולם העליתי fsb מ 333 ל 375 כך שהמעבד נמצא כרגע על 3.0ghz-ללא שינוי מתחים השאלה שלי כמה עוד ניתן להמהיר את המעבד הזה ללא שינוי במתחים-ואם כן איזה מתחים לשנות? ומה עם תזמוני הראם? הטמפרטורות נמוכות אחרי ההמהרה -פחות מ -30 מעלות(המפרט בצד) תודה לכולם

• 13 תגובות
    • 1k צפיות
  15. Started by b0nzZ,

יש לי זכרונות OCZ REAPER 1066HZ ויש לי OC למעבד עם FSB 471 והזכרונות עומדים במצב של 1:1 שזה יוצא 942 ואני סתם מפסיד 200HZ אני רוצה לשים אותך במצב 2:3 וזאת אומרת שזה יוצא 1140 HZ (זה המצב הכי קרוב למהירות סטוק של הזכרונות) זאת אומרת זה OC דיי קטן לזכרונות אבל השאלה שלי עם זה לא יפגע בהם ? תודה לעונים

• 8 תגובות
    • 641 צפיות
  16. היי חברים, טוב זה לא שלי.. זה בשביל חבר שלי שמאס ברעש הקשה שהקירור סטוק עושה לו.. יש לו פנטיום D אם אני זוכר נכון.. בכל מקרה, התושבת היא LGA775 אם אני לא טועה, עם הארבעה "ברגים" האלה שדוחפים לתושבת ומסובבים, ככה הקירור סטוק יושב על המעבד. כרגע הקירור סטוק עושה לו הרבה מאוד רעש, הוא בעיקר מתלונן על רעש ברגע שהוא פותח תוכנות/דפדפן או בקיצור - כשהוא יוצא מIDLE במחשב. עכשיו הוא מחפש רק קירור שקט למעבד! אני אציין גם, שהייתי אצלו וניסינו להחליף משחה טרמית ולנקות טוב את הגוף קירור בשביל להוריד את הטמפ' (הם עברו את ה70 בIDLE) וזה לא ממש הצליח. המאוורר נשלט ע"י הלוח אם בהתאם לחום של המעבד. (יש את החוט השחור הרביעי הזה במאוורר...) בכל מקרה, אנחנו לא ממש יודעים אם הקריאה של הטמפ' בת…

• 8 תגובות
    • 787 צפיות
  17. Started by eliil1,

1.אם אני שם את ה AC XTREME על הכרטיס שלי , אני יכול בנוסף לזה לשים איזה מאוורר 90MM מתחתיו(או מעליו WHATEVER) ? 2. איך המאוורר הזה למעבד http://ivory.co.il/product.asp?productid=2886&CatCode=554 זה ל TRUE . צריך שיהיה שקט וקריר כמה שיותר. רציתי לקחת S-FLEX אבל לא מצאתי בנתניה חנויות עם המאוורר הזה. איך הוא ביחס למאוורר הזה בכלל?

• 16 תגובות
    • 1.3k צפיות
  18. Started by goldan,

היי המאוורר של המעבד שלי עובד סבבה הבעיה היא שהוא עושה המון רעש הוא מסתובב סביב 3500 RPM ועולה בשעות החמות גם ל4500 RPM זה ממש מרעיש יש איזה משהו שאני יכול לעשות \ להחליף אותו במאוורר הרבה יותר שקט ? או אפילו בכמה מאווררים שבסהכ יהיו יותר שקטים ? אני לא רוצה להשקיע יותר מידי כסף במחשב כי הוא גם ככה לא שווה יורת מידי.. תודה מראש.

• 9 תגובות
    • 900 צפיות
  19. היי, יש לי מחשב נייד של MSI T5750 2000M 8400G 2G RAM שאלה האם כידי לי לעשות אוברקלוק + האם זה כידי בכלל , ואם כן איך עושים את זה..? http://img169.imageshack.us/img169/8329/41226177.jpg URL=http://img169.imageshack.us/i/41226177.jpg/]

• 5 תגובות
    • 1k צפיות
  20. Started by Eliya,

למישהו יש המלצה בשביל OC בינוני??

• 3 תגובות
    • 665 צפיות
  21. Started by House M.D.,

יש לי מעבד E5200 ובינתיים שיש לי קירור סטוק עשיתי איתו אוברקוק צנוע ביותר מ 2.5GHZ ל 3.0GHZ אני מפעיל בדיקת OCCT Linpack וב3-5 הדקות הראשונות הכול הולך חלק והטמפרטורה לא עולה על 65 מעלות , אחרי 5 דקות בערך בדיקת המאמץ נפסקת וOCCT כותבת לי Error detected בלי לפרט ממש מה השגיאה, ומביאה לי כמה לוגים בלוגים שקשורים לטמפרטורה של הליבות כתוב למעלה גם Error detected וגם בלי הסבר. כשניסיתי לעשות בדיקת OCCT רגילה לא לינפק יש גם שגיאה והפעם השגיאה היא : Error detected in core #0 תקלה בליבה הראשונה? צירפתי את אחד הלוגים של התוכנה עזרה בבקשה? לפי מה שידוע לי כשOC לא יציב המחשב אמור פשוט לקרוס, מה שלא קורה פה ניסית להעלות מתחים לא עזר ניסיתי להוריד את ה OC וכאן זה כן עזר לגבי הבעיה …

• 5 תגובות
    • 739 צפיות
  22. http://img188.imageshack.us/i/64243314.jpg/ טמפרטואות^ הלוח אם שלי הוא ASUS M4A78-EM זכרונות OCZ MEMORY DDR2 2GB 1066 MHZ כמות 2 איך הם לOC ?ד"א שווה לעבוד קצת עם המעבד ואז לבוא לחנות להוסיף קצת כסף ולקחת משהו אחר ?(יש לי עד 3 חודשים) לקחת למשל ת550 או 710 ..

• 11 תגובות
    • 776 צפיות
  23. Started by INFERNO,

שלום . האם הקירור יתאים ללוח Asus P5PQL PRO ? האם מומלצת משחה טרמית אחרת מזאת שמגיעה עם הגוף ? והאם כדאי מאוורר אחד או 2 ? בתודה , מיכאל . נ.ב אני יודע שזה קירור יקר ויש יותר זולים ומשתלמים אבל אני נעול עליו מאז שהוא יצא לשוק. אז בבקשה בלי תגובות של "זה יקר מידי \ תן לי להציע לך משהו ואחר" וכו'

• 4 תגובות
    • 800 צפיות
  24. היי אני מתלבט איזה גודל של מאורר יותר אפקטיבי להכנסה של אויר למארז , ואיזה סוג עדיף. רוני

25. Started by m_rtl,

שלום, כבר כמעט שנתיים וחצי יש לי כרטיס מסך 8800GTS, שעושה אחלה עבודה.. יש לציין שמעולם לא עבר אוברקלוק מה שאני תמיד זוכר זה שהוא עשה הרבה רעש במשחקים כבדים לאחרונה שמתי לב שהוא עשה יותר רעש מבד"כ, נשמע כמו פרארי על טורים גבוהים ואני מגזים רק קצת, באמת שהוא עשה המון רעש הורדתי את SpeedFan כדי לבדוק טמפרטורה וחשכו עיני, 95 מעלות צלזיוס עם ציור של להבה ליד הטמפרטורה במצב מנוחה (!!) 82 צלזיוס (!!!!!) לפי מה שהבנתי, זה הרבה יותר גבוה ממה שאמורה להיות הטמפ' בכרטיסי מסך גם תחת עומס כבד. פתחתי את המחשב, ריססתי את האמא שלו עם ספריי אויר דחוס, אבל לא היה כ"כ הרבה אבק. גם עכשיו כשניקיתי הכל מאבק, הוא עדיין מתחמם לרמה כזאת - ועושה רעש מפחיד. אני כבר מפחד לשחק, אז בינתיים אני לא נוגע …

• 3 תגובות
    • 652 צפיות

דיונים חדשים בפורומים