עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone - פורומים

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

אוברקלוקינג וקירור

פורום העוסק בנושא המהרה וקירור של חלקי המחשב השונים

1. יש לי מארז פשוט עם מעבד שפועל ללא אוברקלוק יש שני מאווררים עיקריים אחד בגג שמוציא אויר ואחד בחלק האחורי שמכניס אויר הוספתי עוד מאוורר אחד בקדמת המארז שמכניס אויר והפכתי את המאוורר בחלק האחורי שיוציא אויר ושמתי לב שלא רק שהטמפרטורה לא ירדה... היא עלתה(!) עכשיו השאלה שלי היא האם כדאי ששני המאוורים מקדימה ומאחורה יכניסו אויר ושיצא מהגג או להשאיר ככה?

• 7 תגובות
    • 633 צפיות
  2. תודה , דרכים מקוריות כיא ין לי כסף להשקיע בקירור כרגע

• 17 תגובות
    • 1k צפיות
  3. Started by lev-27,

מסיבה לא ברורה לחלוטין תוכנות לבדיקה טמפרטורה של המעבד מציגות נתונים לא נכונים. בביוס הטמפרטורה של המעבד היא 24 מעלות (E7400 עם קירור עצבני של ZALMAN ומשחה טרמית AC), אבל במערכת הפעלה Real Temp ושאר הסוגים מציגה 38 מעלות, שזו הטמפרטורה הכללית של המערכת לפי הביוס. בקצרה הנתונים לא מדוייקים ואני לא יודע למה. איך אפשר לבדוק?

• 7 תגובות
    • 649 צפיות
  4. Started by YINON110,

בע''ה, שלום חברים, יש לי כ.מסך GTX260 ZOTAC, מעבד: E8400, ומארז CM 690, המחשב תמיד היה חם ואני מאמין שזה בגלל הכ.מסך מכיון שהנחיר פליטה שלו רותח. המחשב נורא חם כשאני נוגע בו ואפילו ליד המאווררים הוא חם. חשוב גם לציין שלאחרונה קיבלתי ירידות FPS במשחק GTA IV לאחר שכל משחק עד היום כולל המשחק הזה לא סבלו משום ירידה ולו הקטנה ביותר. האם יש קשר להתחממות המחשב? ברצוני לדעת האם כדאי להחליף/להוסיף כמה מאוורים? אם כן, אשמח לשמוע המלצותיכם. כמו כן אשמח אם תוכלו להמליץ לי על תוכנה לבדיקת טמפרטורות רכיבי המחשב השונים וכמו כן איך אני יכול לדעת האם המאווררים עובדים כראוי? תודה

• 3 תגובות
    • 796 צפיות
  5. Started by iakovl,

איזה מאוורר הכי כדאי ביחס טוב של איכות/מחיר/רעש? מישהו יכול לתת לי פרטים על כל מאוורר? SFM/DBA/W וכו'.. - SPIRE 80mm FAN - Spire 80MM Case Fan Ball Bearing - ZALMAN FAN ZM-1 80MM - Thermatake 92MM FAN (האם הוא טוב?) - ZigZag 80x25 4 led fan - ball bearing

• 0 תגובות
    • 536 צפיות
  6. Started by amisha,

חשבתי לאחרונה לייצר לעצמי בלוק מים ועלתה לי השאלה : איך לאום את הקטע של בין הכיסויי לפיניטגים?? סיליקון ? טבעת גומי ? ללפף קצת טפלון (סרט לבן שדומה לאיזולירבנד ..) ? הכיסוי ייוצר במידה ואני לא אקנה בלוק ואחליט לייצר בעצמי מאלומיניום והפיטינגים גם

• 6 תגובות
    • 621 צפיות
  7. Started by Esparco,

חבר'ה היום קיבלתי את ה E4300 שלי... הנה תמונות מ CPUZ וEVEREST אני משתמש בינתיים בקירור סטוק, שיהייה לי השוואת טמפ' אח"כ שאני יתקין את ה פריזר 7 שלי אם תשימו לב בתמונה השלישית רשום שהמעבד הוא Engineering Sample יש מצב??? או שזה פאק באוורסט?? עוד משהו שמטריד אותי, ביטלתי את ה EIST בביוס והמעבד עדיין יורד למכפלה 6 במנוחה, מה עושים? [attachment deleted by admin]

• 14 תגובות
    • 1.2k צפיות
  8. המערכת היא : לוח ABIT IC7 (צ'יפסט 875P של אינטל) מעבד : P-4 2.4C 800Mhz FSB עם גוף קירור של זלמן (ה-7000) זיכרונות 512*2 מ"ב GEIL GOLDEN DRAGON 400Mhz המארז די דפוק ולא ממש מקורר טוב כרגע אבל אני מקווה שתוך שבוע יהיה לי כבר משהו אחר לגמרי וקירור לא יהווה בעיה השאלה היא כזאת. בהנחה שהמעבד יכול לעמוד ב-OC יפה (ו-KOM כבר הראה את זה לפני שבועיים-שלושה) , האם עדיף לעשות OC סימטרי (לזיכרונות ולמעבד באותה מידה) תוך ויתור על תיזמונים נמוכים לזיכרון או שאולי כדאי להשתמש במחלקים המצוינים של הלוח של אביט, לעשות הרבה OCלמעבד אבל להשאיר את הזיכרונות במהירות המומלצת שלהם ומצד שני להגדיר אותם לתיזמונים נמוכים עד כמה שאפשר ? כבר ציינתי שהקיץ זאת עונה מסריחה ל-OC ? :-[

• 0 תגובות
    • 563 צפיות
  9. Started by Ghosthunter,

שלום חברים, החלטתי להיפתר מהSPARK7 המעצבן שיש לי(מפריע לי קצת להירדם בלילה..) ולקנות מאוורר חדש ושקט. חשבתי על CNPS7000B-Cu של זלמן. מה דעתכם עליו? האם יש לכם ניסיון איתו? הבנתי שהוא נורא שקט(והגודל שלו בהתאם). האם ניסיתם לחבר איתו 5900 של MSI? הגודל לא יפריע? יש לי לוח ASUS p4p800-e deluxe ואני מקווה שהוא לא יקרע... האם אני אוכל לחבר את המאוורר לFAB BUS שבא עם XESER3?(גירסא 9). יש המלצות אחרות? תודה.

• 11 תגובות
    • 663 צפיות
  10. Started by Roee_G,

יש לי פאנל בקרה של וונטק עם 3 סנסורים CASE \ CPU \ HDD חשבתי לחבר את ה CASE לכ.מסך אבל אין לי מושג איפה לשים את הסנסור בין ההיטסינק לבין השבב ?!?! (בחוברת הוראות כתוב שאסור לשים ישירות על המעבד אלה ליד (בקשר לCPU) יש לי כ.מסך ג'יפורס אמ.אקס 440 - 128 מגה של חברת צ'ינטק שבא רק עם לוח קירור בלי מאורר, לקחתי מאורר של פנטיום 2 (קטן כזה.. 3-4 ס"מ) וחיברתי לו כבל 4 פינים (לא זוכר איך קוראים לזה.. מולקס או משהו כזה) שמתחבר לספק זה עובד נחמד אבל זה עדיין לא ממש קירור רציני כמו קריסטל אורב או ICEBERQ אבל זה כבר יותר טוף ממה שקיבלתי עם הכרטיס (כמו שאמרתי רק לוח קירור) הקצור.. כדאי לחבר לשם סנסור או להשאיר ב CASE ואם כן, אז לאן לחבר

• 5 תגובות
    • 677 צפיות
  11. המחשב שלי קורס באוברקלוק קטן של 200MHz!! עשיתי אוברקלוק 2000@2200. טמפ' מעבד: 34 במנוחה 55 מקסימום במאמץ מלא. זכרון: (אולי זאת הבעייה) זכרונות 333MHz שעובדות על 266MHz בגלל שהלוח אם שלי לא תומך ביותר מזה. המחשב היה הרבה יותר יציב עם זכרונות הSDRAM.בינתיים אין לי מושג אילו זכרונות אלו (אולי ג'נריים). למה המחשב קורס לי באוברקלוק כזה קטן???

• 14 תגובות
    • 918 צפיות
  12. Started by IGk,

עשיתי אוברקלוק לכרטיס עכשיו אני לא בטוח עם כדאי כל פעם להחזיר אותו למצב DEFAULT(למצב לפני האוברקלוק) או להשאיר אותו באוברקלוק בעיקרון לפני שאני משחק אני מעלה וכשאני סתם גולש אני מוריד מה כדאי?

• 6 תגובות
    • 547 צפיות
  13. שלום יש לי Readon 9000 Pro ויש לי בעיה עם המאורר אז מצאתי פיתרון קירור בהדבקה לכרטיסי מסך באותו גודל (עם מאורר) כמו שלי עכשיו הסרתי את המאורר מהמפזר חום ואני לא יודע איך להוריד את המפזר חום מהצ'יפ של הכרטיס . אני צריך עזרה דחוף!!! כי זה המחשב שאני בו מישתמש לאינטרנט בתודה מראש דניאל נורמן. דרך אגב הוספתי תמונה של הרטיס בלי הקירור החדש

• 11 תגובות
    • 780 צפיות
  14. אני צריך קירור איכותי וקל להרכבה. אני רוצה לעשות OC עצבני לכרטיס.

15. Started by pain,

אני מחפש תוכנה שעושה OC למעבד אבל!!!! ללוחות מקוריים של אינטל .... תודה

• 18 תגובות
    • 1.3k צפיות
  16. קיבלתי כרטיס מסך 4850 תוצרת POWER COLOR. לצערי הכרטיס הגיע עם גוף קירור זול להחריד, שגם על 30% עוצמה יוצר מערבולת אוויר במארז. הרעש בלתי נסבל לחלוטין. מישהו מכיר גוף קירור מאד מאד שקט עבור 4850. לא כל כך אכפת לי מ-OC.

• 5 תגובות
    • 564 צפיות
  17. הכי חשוב הוא שלא אצטרך לפתוח את הלוח ושיהיה שקט ושיחזיק לי את ה-6300 בקור ... אשמח לעצות אני לא ממש שוחה בתחום כמו פעם...

• 15 תגובות
    • 939 צפיות
  18. Started by Slash4,

שלום רב יש לי מעבד CELERON 2.4 GHZ ישן. אני מנסה להריץ GTA3 (משחק מאוד ישן שדורש מהירות 700GHZ) וישר שומעים את המאוורר על 100 אחוז ולאחר איזה חצי שעה של משחק המחשב קורס ונכבה מייד. שאני מדליק אותו שוב הוא אומר לי שהמעבד נתקל בבעיית overheating מה זה אומר? איפה הבעיה ומה צריך לתקן? תודה מראש

• 3 תגובות
    • 675 צפיות
  19. Started by hellforce,

קיצור כזה עיניין .. קניתי קירור חדש zalman 9700led התקנתי הכל ויפה התחלתי לעשות OC.. מעבד שלי הוא e4400 הגעתי ל 3.2 mhz על 1.41v בבדיקת עומס מחשב קורס ... קיצור מעל 80 מעלות החום .. התחלתי לחקור את העיניין ומה מתגלה : קירור לא נוגע מספיק טוב במעבד.. http://www.selller.org/zalman.jpg 5 פעמים התקנתי מחדש... אותו סיפור.. בסוף בדקתי את המעבד לראות שהוא ישר וכו .. מתברר שהמעבד לא ממש ישר : http://www.selller.org/cpu.jpg האם זאת סיבה להחלפת מעבד על ידי אחריות? בבקשה צריך עזרה מכם ... תנו לי עצות

• 8 תגובות
    • 796 צפיות
  20. אם יש לי 2GB CL4 800MHZ ואני מוסיף 1GB CL5 800MHZ אז הזכרונות יפעלו על CL5 ? והמעבד הוא עם אוברקלוק על 3.8, אז אם אני יוסיף את הזכרון של ה-CL5 זה יהרוס/יפגע במעבד ? או שזה יוריד את ה-OC ? או שזה לא יעשה כלום ?

• 5 תגובות
    • 616 צפיות
  21. יש לי 9800NP וחשבתי אולי לעשות לו קצת OC הבעיה היא שאני לא יודע אם כדאי כי אני לא יודע אם הוא חם או לא אז איך אני ידע מה המעלות ואם כדאי לי לעשות OC? ד''א המעלות של המחשב הם: CPU 45 Board 36 תודה

• 7 תגובות
    • 665 צפיות
  22. Started by mp91,

יש לי מחשב MSI 915G combo-fr intel P 4 3000 MSI rx600xt Samsung SATA 80 GB ceno DDR 400 256*2 Enermax NoiseTaker v1.3 370W מנוחה: לוח אם 40-45 מעבד 46-52 הארד דיסק 38 מה אתם אומרים כדי לי לעשות אובר קלוק למעבד? ואם כן של כמה? יש לי מאוורר שקט מאוד אבל לא מחברה כל כך מוכרת של AVC

• 2 תגובות
    • 501 צפיות
  23. Started by sh_idan,

המפרט בחתימה, עם קירור שהוספתי פריזר 64 לא גבוה מדי ? בלי אוברקלוק עדיין בכלל

• 10 תגובות
    • 638 צפיות
  24. כרגע המחשב שלי ב-OC ונתוני הטמפרטורה הם כאלה. TAT - THERMAL ANALYSIS TOOL באיידל - 42 עבודה - 74 EVEREST איידל - 24 מאמץ - 54 איזו תוכנה אומרת אמת ואיזו מזייפת? מה דעתכם על הטמפ' ואולי תציעו לי על תוכנה שלישית שאתם חושבים שהיא אמינה כדי שתכריע בין השניים.

• 1 תגובה
    • 600 צפיות
  25. היי ושלום ברצוני לדעת :8800gts 320 מה התוכנה המומלצת לאוברקלוק? ואם יש הגדרות מומלצות אשמח לדעת ה BFG משתוקק לדהור קדימה.................[br]פורסם בתאריך: 9.06.2007 בשעה 13:00:23 ניסיתי להוסיף את ממשק האובקלוק של nvidia רק משום מה הוא לא מופיע?מערכת הפעלה ויסטה מישהו יודע מדוע? Coolbits

• 1 תגובה
    • 426 צפיות

דיונים חדשים בפורומים

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.