עבור לתוכן

אוברקלוקינג וקירור

פורום העוסק בנושא המהרה וקירור של חלקי המחשב השונים

1. Started by orengreen,

Hello everybody, I just got this new computer (see my mifrat), and until today I didnt think about OCing it. Im not going to buy new CPU fans or mod it in any way. I just want to know if there is an easy and safe way to OC it, and if you could give me a link to a tutorial or something that can show me how. Thanks!

• 8 תגובות
    • 676 צפיות
  2. Started by drdan,

האם ניתן לבצע OVERCLOCKING על MV850E של Intel? יש תוכנות שמשנות את ה-FSB? (ב-BIOS של הלוח אי אפשר). תודה רבה.

• 10 תגובות
    • 967 צפיות
  3. Started by ITZIKAMSA,

אני רואה הרבה אתרים שמבצעים OVERCLOCK למערכת המחשב אבל לא מבין כיצד הם עושים זאת. לדוגמה הינה המהרה למעבד( 2.4GHZ(C של אינטל ל3.3 GHZ:http://www.xbitlabs.com/articles/cpu/display/p4-2400c-oc.html האם זה אפשרי רק דרך הBIOS של הלוח אם או שרק ע"י תוספות של מאווררים למינהם בהוצאה כספית?

• 0 תגובות
    • 555 צפיות
  4. Started by newz,

סוף סוף אחרי שיש לי כבר מחשב חדש החלטתי לעשות אוברקלוקינג הכי עצבני שאפשר למחשב הישן שלי, לא שלא חשבתי על זה קודם פשוט אז עוד פחדתי לאבד אותו... אז ככה המחשב הישן שלי הוא פנטיום 2 300 MHZ מהדור החדש ה Deschutes שנעול משינוי המכפלה אשר עובד על לוח המבוסס על ערכת השבבים BX440 של אינטל ותומך בבאס של עד 133. כמובן שלוח יש בקר שבודק אם הלוח אמור לעבוד עם באס של 66 או 100 פלוס מינוס ולצערי שלי היה חסום על 66-83 בבאס אבל כיסיתי את הפין B21 כדי "לעבוד" על המחשב ולגרום לו לחשוב שהוא עובד עם מעבד 333-450 ומכיוון שהמכפלה היתה נעולה על 4.5 מהירות המעבד קפצה לי מ 300 ל 450 וכאן בעצם מתחילות הבעיות. :'( כמובן שגם הצטיידתי בציוד קרור פשוט והוספתי מאוורר ליציאה הקידמית של המחשב אבל לא נג…

• 18 תגובות
    • 1.5k צפיות
  5. Started by shaharc3,

אשמח לשמוע את דעתו של כל מי שמנוסה באוברקלוקינג וריבוי כרטיסי מסך, לגבי השימוש בספק ENERMAX LIBERTY 620W למטרות אלו. האם הוא מספיק חזק? בהנחה והאוברקלוקינג בינוני עד חזק בשימוש עם שני כרטיסי HD 4850. תודה.

• 2 תגובות
    • 532 צפיות
  6. Started by Kalen,

חג שמח באוקטובר שנה שעברה קניתי מעבד E6300 עם GB-P965-S3. מאז ועד עכשיו, עבדתי על 3150Mhz, יציב לחלוטין. הגעתי גם ל 3400+, אבל לא בדקתי יציבות, מכיון ש 3150Mhz סיפק אותי לבינתיים. כל זה עם מאוורר סטוק. לפני מספר ימים החלפתי את המעבר ל E6320, ומייד נתקעתי ב 3050Mhz. יותר Voltage לא עוזר. לפני השינוי עדכנתי את ה bios ל F9 מ F8. כרגע אני עובד על 3050, וניראה יציב, אבל לא בדקתי יותר מדי. לא השתמשתי באותו מאוורר וצלעות, אלא בחדש מאותו סוג. שמתי לב המעבד החדש עובד קר יותר, גם אם לקחת בחשבון את ה OC הנמוך יותר. לעוד מישהו יש נסיון לא טוב עם ה 6320 ? או שפשוט היה לי מזל רע? אשמח לשמוע התנסויות נוספות. אני שואל מכיון שאני יכול להחליף חזרה למעבד האורגינלי, או לנסות E6320 נוסף.

• 15 תגובות
    • 1.1k צפיות
  7. Started by ofsher,

שלום יש לי SAPPHIRE X550 ואני רוצה לדעת אם משתלם להמהיר אותו? אני אף פעם לא עשיתי OC אבל קראתי על זה קצת יש לי את התוכנה ATI TRAY TOOLS שמאפשרת לי לעשות OC כמה דברים מוזרים - התוכנה אומרת לי שמהירות הסטוק של הליבה היא 400 ולזכרון 200 אבל אני קורא במלא מקומות שמהירות הזיכרון של הסטוק אמורה להיות 250 דבר נוסף - אין לי מאוורר על הכרטיס רק צלעות קירור - מוזר לא? בהתחשהב שבכל מקום שאני מחפש אני רואה שהוא נגיע עם מאוורר אבל משום מה קיי אס פי הביאו אותו נטול מאוורר כמה אני יכול להמהיר את הכרטיס בלי להוסיף קירור ואיך אני רואה טמפרטורה<? האם אפשר לשים מאוורר ממחשב ישן (סתם בשביל הנסיון) - האם יעזור לקירור? תודה מראש לכולם

• 0 תגובות
    • 418 צפיות
  8. Started by Ariel_tangi,

אני עובד כיום עם 7900GT על 600/800 בלי בעיות ובטמפרטורות נורמליות. הייתי רוצה לדעת מהו המקסימום שמישהו הצליח לסחוט מהכרטיס הזה על קירור אויר (Zalman vf900). תודה.

• 5 תגובות
    • 765 צפיות
  9. Started by spatz,

מישהו יודע איך ואם אפשר לעשות Overclocking לכרטיס מסך Radeon 8500?

• 3 תגובות
    • 1.1k צפיות
  10. Started by talkfir,

יש לי (+AMD Athlon XP 1.4Ghz(1600 הסתכלתי בביוס וראיתי:מהירות הבאס:133 מהירות באס מקסימום:166 כרגע הוא לא מואץ.. לפי דעתכם,עד כמה אוכל להאיץ אותו ושיהיה בטוח מבחינת טמפרטורה? עשיתי חישוב במחשבון..אני זוכר שמכפילים ב 10.5 אז כרגע שזה 133x10.5=1396.5 Mhz המקסימום שניתן להאיץ זה ייצא- 166x10.5=1743 Mhz אבל מסוכן מידי..=) תנו דעותיכם בבקשה תודה טל

• 30 תגובות
    • 4.5k צפיות
  11. Started by -=CodeRed=-,

אוקיי, לחבר שלי יש Radeon9600SE והוא מאוכזב לגמרי, ולפני שהוא מחליף כרטיס מסך הוא רוצה לעשות אוברקלוקינג כדי לראות לאן הוא יכול להגיע, לא הבנו בדיוק את הקטע עם ה-Artifacts ואיך יודעים מה המקסימליות שאפשר להגיע עם ה-Overclock. תודה.

• 4 תגובות
    • 510 צפיות
  12. Started by link_tree,

שלום רציתי לדעת איך אני מוצא את היצרן של הPLL של המחשב שלי דרך המחשב עצמו ולא בצורה פיזית. ניסיתי כבר למצוא את היצרן בדרך פיזית אבל התוית של היצרן לא מוטבעת על הPLL אצלי הוא פשוט חלק... אני צריך למצוא את היצרן של הPLL שלי מכיוון שאני רוצה לעשות Overclocking למחשב בעזרת התוכנה CPUFSB תודה לעוזרים.

• 1 תגובה
    • 591 צפיות
  13. Started by h4438,

יש לי מחשב ישן בבית שאני רוצה לעשות לו OC המפרט שלו הוא כזה : MB : ASUS CUV4X CPU : P3 667 ->5*133FSB Voodoo 5 5500 הטמרטורה במחשב שלי במנוחה על פי MBM 5 היא : SENSOR 1 : 32 C SENSOR 2 : 33C הטמרטורה במחשב שלי אחרי מאמץ כבד על פי MBM 5 היא : SENSOR 1 : 37 C SENSOR 2 : 52C עד כמה אני יכול להעלות את המירות FSB ? העלתי אותה בינתים דרך הBIOS ל 140*5 וטמפרטורה במנוחה עלתה בממוצע במעלה שתיים..

• 2 תגובות
    • 777 צפיות
  14. שלום, יש לי מעבד Pentium 3 667Mhz עם Heatsink אך ללא מאורר. המאורר של הספק מופנה קצת לכיוון ה Heatsink של המעבד אבל אני לא חושב שהוא משפיע על הקירור של המעבד. (יש לי מחשב של IBM מדגם APTIVA, מי שיש לו כזה ידע על מה אני מדבר) שאלה ראשונה: איך אני יכול לעשות Overclocking למעבד שלי ללא החלפת ה- Heatsink או הוספת מאורר? (אני אשמח אם תפרטו בדיוק איך אני יכול לעשות את זה Step by Step). שאלה שניה: אני חושב לעשות חור למאורר במארז שלי, איזה מאורר כדי לי לקנות שהוא גם זול אבל גם ישפיע בצורה ניכרת על ביצועי המחשב? בתודה מראש, עומר.

• 5 תגובות
    • 780 צפיות
  15. Started by edoson,

מישהו מוכן להסביר לי באריכות קצת על אוברקלוקינג של מעבדים? יש לי אפשרות לעשות O\C דרך הביוס, האם יש הבדל בין זה לבין ישירות מהלוח? חוצמזה מתי הטמפ' של המעבד מתחילה להיות קריטית? וכן האם יש הבדל בין מעבד רגיל למעבד של כרטיס מסך? איזה תוכנה יש לכרטיסי מסך?

• 2 תגובות
    • 544 צפיות
  16. Started by edi,

יש לי סלרון 850 ולוח אם shutlle av18e ואני רוצה לעשות OVERCLOCKING לפי תוכנת SiSoft Sandra 2001te Professional המעבד עובד ב- FSB של 67 MHZ ו- MULTIPLE של 8.5 שנותן 567 MHZ (ברירת מחדל) את המכפלה אני יכול רק להוריד למכפלות של בין 3 ל-8(כולל חצאי יחידות) ואת ה-FSB רק להעלות ל-100 או 133 באמצעות הג'אמפרים על הלוח מתח הליבה של המעבד הוא 1.76 וולט והוא תומך ב- 3.3 וולט הטמפ' הנורמלית 27 מעלות (לא בעבודה מאומצת) הזכרון 128 מגה SDRAM תומך ב-100 MHZ יש אפשרות לשלוט דרך הביוס על תדרי ה-cpu host/pci clock בתנאי שהג'אמפר מותקן נכון האפשרויות בביוס: (66 MHz based) 66/33MHz, 68/34M…

• 2 תגובות
    • 661 צפיות
  17. Started by tovtov,

ברשותי מחשב מאוד ישן - סלרון 400 אני רוצה לנסות לשפר את מהירות המעבד (overclocking), אין לי מושג איך עושים את זה. מישהוא יכול בבקשה לעזור לי ולהסביר איך עושים את זה בצורה בטוחה ויעילה? לוח האם שלי הוא של Shuttle במהירות 66MHZ תודה, יוסי

• 2 תגובות
    • 461 צפיות
  18. Started by xb,

אני מנסה לעשות O/C דרך הביוס של Asus P4P800 ואם אני עושה מעל ל 5% O/C זה מוריד לי את מהירות הזיכרון מ-333 ל-260 זה אמור להיות ככה? אם לא איך מסדרים את זה?

• 7 תגובות
    • 640 צפיות
  19. Started by AVL,

מישהו פה הצליח לעשות OC מוצלח עם לוח אם של אינטל? ואם כן אז כמה?

• 4 תגובות
    • 503 צפיות
  20. Started by mrbig,

הסבירו לי איך לפתוח 4 צינורות עיבוד נוספים בעזרת התוכנה RIVA TUNER אבל אני לא מצליח (לא יודע איך להעלות את מהירויות השעון והבנתי שיש מה להעלות) בדקתי בתוכנה והגעתי למסך שבו ניתן להעלות את מהיריות השעון (המהיריות המקוריות הם 300 ו 500 ) אבל אני לא מצליח להעביר שם TEST כולם נכשלים לאחר OVERCLOCK וגם TEST במהירות שעון מקורית נכשל אז אני מניח שאני עושה משהו לא בסדר אם אפשר עזרה איך עושים את זה אולי בתוכנה מקורית של NVIDIA או משהו כזה תודה ושבת שלום

• 16 תגובות
    • 1.3k צפיות
  21. היי אני ממש חדש בנושא הoverclocking אבל יש לי את ההבנה הבסיסית (אני מקווה)... 8) בכל מקרה את המפרט שלי אתם יכולים לראות בחתימה. אני רוצה להריץ את ה E6850 עם לוח p35 DS4 של ג'יגהבייט לפחות ב 3.6GHZ במקום הסטוק 3.0GHZ. אז מה אתם אומרים יש מצב? אם כן אשמח לקבל הדרכה אחד לאחד מה צריך להגדיר ואיפה.. תודה.

• 13 תגובות
    • 968 צפיות
  22. יש לי לוח אם ASUS P2B ומעבד פנטיום 3 450mHz שאני יודע שהמהירות המקסימלית שלו היא 500 מגה הרץ. :'(איבדתי את הדפי נתונים של כל המחשב :'( בזמן שעברתי דירה ואני רוצה מדריך איך להגביר את המהירות של המעבד.

• 2 תגובות
    • 717 צפיות
  23. Started by dani9998,

יש לי מעבד עם קירור Zalman 9700NT + Amd 64 +3200 2ghz @ 2.3GHZ nForce GA-K8-SLi ו 2 סטיקים של זכרונות 512MB במהירות 200MHZ (לא עשיתי להם OVERCLOCK הורדתי את המכפלה,209MHZ אם זה משנה) אז העלתי את הBUS ל 230MHZ,והמערכת יציבה(עשיתי בדיקה עם S&M הורדתי את המכפלה של ה HT LINK ל4 ושל הזיכרון ל 1.86 אם אני לא טועה. ואם אני מעלה ל240MHZ המערכת מתחילה להתקע אחרי הPOST או לפני שנכנס לוינדוס.. מה אני יכול לעשות כדי להעלות את הבאס יותר?להעלות מתח? להוריד את המכפלות? אין לי מושג .. עזרה בבקשה תודה מראש

• 1 תגובה
    • 548 צפיות
  24. Started by chris_u16,

הצלחתי סופסוף לעשות המהרה נורמאלית (יציבה) למחשב שלי. לוח אם: ECS P4VXASD2 V1.1A מעבד: P4 2.0GHz זכרונות: 256MB PC2700 (זכרון של חברה לא ידועה) כרטיס מסך: GIGABYTE RADEON 9000pro II 128MB מארז: Enermax CS-3181L-BBS - RAINBOW העליתי את ה-VCORE ל1.725 אוברקלוק: 2300MHz הסיבה העיקרית לאוברקלוק היא לא ה300מה"ץ שאני מקבל אלא מהירות הזכרון. בגלל שהלוח הזה לא תומך ביותר מ266MHz זכרון, ויש לי 333MHz זכרון, יש פה מהירות שלא מנוצלת, ולכן האוברקלוק. מה שיחסית מיוחד בOC שלי זה שאני עשיתי אותו על מפרט גרוע, כלומר לוח אם ישן ומעפן שאין לו בכלל אפשרויות OC עליו, כל הOC בוצע דרך CPUFSB, העליתי את הVCORE ע"י מוד, קיצור כמה פינים למעבד. מהירות הזכרון אחרי האוברקלוק: 306MHz. (לפחות אני מנצל…

• 3 תגובות
    • 739 צפיות
  25. Started by naorai,

יש לי ג'י פורס 2 העליתי את הליבה מ175 ל250 mhz ואת הזיכרונות מ150 ל195 שאלתי היא האם אפשר לעלות עוד בלי להוסיף קירור או משהו מיוחד (הכרטיס עולה פחות מ150 שקל אין טעם וכסף להשקיע בקירור) בכל מקרה אם מישהו חושב שאפשר עוד או אם מישהו עבר את התוצאה הזו אז שיואמר לי

• 3 תגובות
    • 551 צפיות

דיונים חדשים בפורומים