עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone - פורומים

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

אוברקלוקינג וקירור

פורום העוסק בנושא המהרה וקירור של חלקי המחשב השונים

1. הינה ווידאו של אחד עושה את המודינג עם מאורר 80mm http://www.youtube.com/watch?v=dCG3FEzUesg הוא טוען שזה הוריד לו ב6 מעלות במנוחה ו9 בעומס זה הגיוני או בולשיט? אין מצב שהמאוורים מבטלים אחד את השני או שהמאורר הנוסף לא משפיע/פוגע ? לא בטוח שזה הפורום הכי נכון אבל נראה לי הכי מתאים מאחר ומדובר ב"מודינג" די פשטני

• 15 תגובות
    • 1.6k צפיות
  2. שלום לחברי המועצה..... לפני שאני צובע את המחשב שלי בכחול וזורק לים החלטתי לבדוק אם למישהו יש נסיון עם הCNPS9500 על A8N32-SLI עם X2 3800. במקור היה לי קרור מים של ג'יג'הבייט אבל כתוצאה מהוספת 7900GTX נוסף נאלצתי לפרק אותה ולחזור לקרור אויר כרגע. בזמן השימוש בקרור המים המעבד הגיע מקסימום ל44 מעלות אחרי שחיטה של שעתיים( יש לציין כי הוא רץ ב2.6GHZ במקום ב2GHZ). כשהשתמשתי זמנית בקרור מקורי של AMD, הטמפ' בעומס של S&M הגיעה ל52 עד 54. אז ככה....התקנתי את ה9500, הזדעזעתי קשות.... בBIOS טמפ' של 47 מעלות (אני יודע שהוא לא הIDLE אבל גם לא ב 100%), בבדיקות של S&M טיפס לאט לאט וחצה את ה60(!!!!) מעלות. החלפתי גריז שוב, שכבה דקה, בדקתי שהכל בסדר...אין שינוי. החלפתי את פלטת…

• 15 תגובות
    • 1.2k צפיות
  3. Started by yoav9,

אם למישהו מכם יש מחשב ישן ערבי דפוק עלוב ממש ממש שלא עובד או שאתם מתכוונים לזרוק או שאתם מכירים מישהו שיש לו אז אתם יכולים בבקשה לפני לפרק ממנו את המאוורר של הספק העלוב שלו ואולי עוד איזה מאוורר ערבי אחר וליצור איתי קשר? אני מחפש כול כך!!! בקשה, סתם מאווררים עלובים, לא אכפת לי שיעשו cfm 1 רק שיעבדו בתודה מראש יואב אהה ואם במקרה למישהו יש והוא נדיב מספיק לשאול איזה חברים שלו אם יש להם והוא מוכן לשלוח לי אז שיצור איתי ווקשה קשר בהודעות הפרטיות

• 15 תגובות
    • 1.8k צפיות
  4. Started by The Un4givN,

מישהו אמר לי שיש משהו כזה, אתם מכירים או שאני אצטרך להמציא את זה? זה יכול להיות יעיל אם יהיה אפשר לשלוט בטמפרטורות? חוץ מהטמפרטורה וההספק של הספק יש עוד דברים שקובעים את הגבול של האוברקלוקינג??? אני יודע שזה נשמע כמו מדע בדיוני אבל יש למישהו מושג בדבר הזה?

• 15 תגובות
    • 2.1k צפיות
  5. Started by beekiller,

היי המאוורר הנ"ל מגיע במהירות 1600 RPM עם רעש לפי הצהרת היצרן של 28 דציבל וכמעט 64CFM האם זהו מאורר טוב ? האם 28 דציבל זה רועש?

• 15 תגובות
    • 1.9k צפיות
  6. Started by nevodavid,

אני עושה בביוס OC הכל טוב ויפה המחשב פועל, אבל הוא פשוט מאוד לא מזהה את ההארדיסק שלי (SATA2) אבל שאני מחזיר את ההגדרות זה פועל חלק, ניסיתי הכל, להעלות את המתח למעבד, להעלות את המתח לזיכרונות, להוריד את הMHZ של הזיכרונות, רק שאני מוריד את המהירות של המעבד זה עובד. מה לעשות? תודה רבה לעוזרים.

• 15 תגובות
    • 822 צפיות
  7. Started by K0sTa,

טוב אז ככה כמעט כל הסנסורים שלי במחשב שאמורים להראות את המעלות דפוקים, הכרטיס מסך לא זז מ-25 כשאני בטוח שהוא 40-45 לפחות. המעבד זה בכלל מראה שהוא על 6-5 מעלות כשהוא בעצם על בין 30 ל-37 (זה מראה את זה בביוס נכון..) הדבר היחיד שהוא מראה נכון זה הלוח אם (שעומד על כ31 מעלות) ואת אחד מההראדיסקים שלי (30-35).. עכשיו אם אני רוצה לעשות אוברקלאוק לכרטיס מסך זה בלתי אפשר בלי שאני אדע את הטמפ' המדוייקת שלו ואני מפחד לשרוף אותו... אז ח'ברה תרימו הצעות למה עושים בנדון, איך אני יכול לתקן את הסנסור של הכרטיס מסך או להחליף אותו או לעשות עם זה משו כי אני חייב לדעת ת'טמפ' שלו בשביל ההמהרה.. ד"א השתמשי בהמון תוכנות כדי לגלות טמפ' וכולן עד האחרונה מניבות תוצאות זהות.. תודה רבה לעוזר…

• 15 תגובות
    • 1k צפיות
  8. אני מחפש מערכת קירור למעבד לקנייה בתקציב של עד 800 שקל, אני מחפש קירור שיהיה חזק מאוד מאוד, שקט ( משהו שלא ממש יפריע או יעצבן) וקונבנציולני - למשל VOLACNO 7, AEROFLOW , AQUARIUS II, SLK900. יכול להיות גם קירור מים רק שיענה על הדרישות ויהיה יחסית נוח להרכבה מבלי להגיע לתנאים של KRIZ או MAPHISTO... לפי התקציב אתם מבינים שממש לא מעניין אותי יחס מחיר ביצועים, אם אני ארצה לבצע המהרה אז חשוב שזה יהיה קר. לא אכפת לי לשלם עוד כמה שצריך בשביל עוד קור אבל לא דברים מוגזמים כמו 2 מעלות בתוספת של 500 שקל... טוב אז, עם מה אפשר לקרר הכי טוב בשקט עד 800ש"ח ? להתחשב אך ורק אבל רק בביצועים ועוצמת הרעש. תודה רבה מראש !

• 15 תגובות
    • 1.2k צפיות
  9. Started by yambtz,

אני כל הזמן רואה שאנשים משתמשים בזה אבל אין לי מושג איך קוראים לזה בעברית, כמה זה עולה, והכי חשוב, איפה משיגים את זה.

• 15 תגובות
    • 1.3k צפיות
  10. סיימתי להרכיב מערכת מחשב הכוללת \ Q9300 + GIGA-BYTE EP35C-DS3R זכרון CORSAIR דגם TWIN2X4096-6400C4DHX Cas4 הספק לבינתיים הוא גנרי כזה עם 500WATTS מתוכנן לרכוש בקרוב מאד ENERMAX 525WATTS המארז הוא THERMALTAKE KANDALF LCS שבא עם קירור מיים אנקלודיד !! אם רוצים אצרף תמונה למחשב !! העיקר שב BIOS טמפרטורת המעבד היא 24 מעלות !!! האם זה הגיוני ????????? אני חשבתי שקירור מיים יביא את המערכת ל 10 מעלות לפחות

• 15 תגובות
    • 1.2k צפיות
  11. שלום! קיבלתי מחשב מחבר פנטיום 3 553 ואני רוצה לדעת איך אני הופך אותו למהירות של 1 ג'יגה הרץ ומעלה או יותר לכיוון הזה יש למחשב זיכרון של 100 מגה RAM אני רוצה לשפר את הביצועים של המחשב כמה שאפשר. מישהו יכול להסביר לי איך אני עושה את זה? תודה רבה לעוזרים

• 15 תגובות
    • 932 צפיות
  12. שלום, לפני קצת יותר חצי שנה (לא נראה לי, אבל גג שנה), קניתי מאוורר Arctic Fan 12CM מנועה מחשבים. סבבה, המאוורר הגיע, התקנתי אותו כרגיל והוא התחיל לעבוד. המאוורר יחסית שקט עבור כמות האוויר שהוא מזיז (בסך הכל דיי סטנדרטי אבל). לפני כשבועיים פתחתי את המחשב של אחי (בו הוא מותקן) כדי לנקות אותו מאבק (אני עושה זאת מדי חודשיים). מה ראיתי? המאוורר התנתק מהחיבור שלו למארז והוא נוטה לתוך המארז ובעצם עומד ליפול לתוכו. ניתקתי את המאוורר ובדקתי אותו. מה ראיתי? הגומי שמחזיק את 2 חלקי המאוורר יחד פשוט כשל ו"נחתך". הגוף עצמו של המאוורר נפרד מהבסיס שמחבר אותו למארז. כל זאת בלי שום מגע כלשהו מאז שהמאוורר חובר! תמונות: לדעתי מה שהלך פה זה שהגומי פשוט התייבש ונהרס. לדעתי זה ממש לא…

• 15 תגובות
    • 1.1k צפיות
  13. Started by skyfire,

התחלתי לאחרונה להתעניין באוברקלוק למעבד ולזכרונות ואני צריך קצת עזרה איך אני יכול להעלות FSB של המעבד ובמקביל להעלות את התזמונים של הזכרונות באופן אופטימלי? מתח מעבד: 1.55V מתח זכרונות: 2.65V (לפי היצרן הם יכולים לעבוד בתחום ה 2.55-2.95) תודה.

• 15 תגובות
    • 1.6k צפיות
  14. Started by talmAn,

מה עדיף לישם במארז מקדימה 2 מאווררים של 80 מכניסים ומאחורה 2 מאווררים של 80 מוציאים ובגג מאוורר 120 מוציא או 120 מקדימה מכניס 120 מקדימה מוציא ו 120 בגג מוציא מאווררים ה 120 הם המאוררים האלה: http://www.pandas.co.il/product_info.php?products_id=5822 ומאווררים ה 80 הם אלה: http://www.pandas.co.il/product_info.php?products_id=5822

• 15 תגובות
    • 923 צפיות
  15. Started by izikd,

היי, לפני כשבועיים רכשתי את ה AC Freezer 64 LP. חיברתי אותו וישר איך שהפעלתי הוא התחיל להרעיש בצורה נורא מחרידה. הרבה יותר מהקרור סטוק, שהוא אמור להיות שקט בהרבה ממנו. גיליתי שהבעיה נעוצה בזה שבביוס הוא היה מוגדר על PWM ולא עם DC, מה שמוזר לי, כי כפי שאני מבין הוא אמור להיות דווקא PWM. עכשיו הוא אומנם יותר שקט, אבל בכל"ז כאשר הטמפ' עולה הוא מתחיל להסתובב מהר יותר, ועושה רעש נורא מחריד. אני רק אזכיר שהגרסת LP אמורה להיות יותר שקטה מהרגילה משום שהיא מיועדת יותר לHTPC. מישהו נתקל בזה? יש פתרון? תודה, איציק.

• 15 תגובות
    • 1.5k צפיות
  16. Started by Ameralis Zaiir,

ראיתי איפשהו משהו על קירור מעבד עם קרח יבש.. אני לא הולך לעשות את זה אבל סתם מעניין אותי איך מתאימים את זה למעבד ואיך זה לא נמס על המעבד ועושה קצת...

• 15 תגובות
    • 2.2k צפיות
  17. Started by Swimmer,

אין הרבה מה להגיד, קירור: ביג טייפון + Artic Silver MX1 + Thermaltake Smart Case Fan 2 30 מעלות במנוחה, 33-36 במאמץ, http://valid.x86-secret.com/show_oc?id=31384 [attachment deleted by admin]

• 15 תגובות
    • 1.4k צפיות
  18. Started by SerpentMage,

אני מתלבט בין לקנות מעבד E6600 עם לוח אם asrock conroexfire וזכרון "בינוני": corsair value 533mhz cl4 ללא אמצעי קירור מיוחדים או לקנות מעבד E6300 ולעשות לו OC עד כ 2.5 Ghz. השאלה מה ישתלם יותר: אני יודע שההבדל בין E6600 ו E6300 הוא 800-1000 ש"ח, אבל עם כל התוספות שאני אצטרך בשביל OC (כמו לוח אם high end ומארז איכותי ומאווררים וקירור למעבד וכו'), אני בעצם כבר כמעט מכסה את ההפרש הזה, לא? אני שואל את זה כי אני לא בטוח מה צריך לשדרג כדי לעשות OC יציב ל E6300 כדי להגיע ל 2.5 Ghz.. להערכתי זה ככה: (יחסית לרכיבים שתיארתי למעלה) לוח אם ל OC: הוספת 400-600 ש"ח קירור למעבד: 200-300 ש"ח מארז איכותי (יחסית ל sunbeam transformer): ??? מאווררים למארז: 100-200 ש"ח זה כבר לא נראה משתלם …

• 15 תגובות
    • 982 צפיות
  19. הינה התמונה הקשה חייב המלצה לקירור דחוף שיתאים לכרטיס , הדגם המדוייק שלו Palit 6800gs 256m AGP 8x בזמן שאני משחק גם יש בעיות בטקסטורה , כל מיני חלקים מהתמונה נעלמים או שקופצים כל מיני פריטי טקסטורה בזמן המשחק משולשים וכל מיני דברים ,זה בגלל החום ? אני מחפש קירור שיעשה תעבודה המינימום כסף ומינימום רעש , תקציב: 100-300 אלא אם ישכנעו אותי שיש משהו ששווה השקעה יותר גדולה תודה מראש

• 15 תגובות
    • 1.1k צפיות
  20. המטרה העיקרית: מהירות שעון כמה שיותר מהירה של המעבד - תוך שמירה על טמפרטורה סבירה של עד 60 מעלות בעומס, בלי הרבה רעש, ועם יציבות מוחלטת! חשוב אבל משני: מהירות שעון של ה-FSB, של ה-RAM, ותזמונים של ה-RAM. היות ומהירות השעון יותר חשובה אני חושב שכדאי להישאר עם המכפלה המקורית של 9 ולא להוריד אותה. _________________________ יש לי כבר בבית מארז סביר ביותר: Antec 3700 Black Quiet Edition, וכמו כן Scythe Ninja לקירור. אני שוקל להוסיף\להחליף לנינג'ה מאוורר. בקרוב אני קונה Q6600 ואני מחפש לוח וזיכרונות שיתאימו ל-OC (מקציב 1500-2000 ש"ח ללוח ולזכרונות). חשבתי לקנות את ה-Abit IP35 Pro ב-900 ש"ח וזיכרון OCZ DDR800 CL3 כזה ב-600 ש"ח: http://a.zap.co.il/model.asp?model_id=407552 זכרונות…

• 15 תגובות
    • 1.2k צפיות
  21. כל מי שיש לו AMD 64 (רצוי 3000-3200 ) תרשמו פה את ההבדלי הטמפ' של המעבד במאמץ ובמנוחה למשל במאמץ 40 ובמנוחה 30 ... תודה

• 15 תגובות
    • 1k צפיות
  22. נשבר לי צלע של המאוורר לכרטיס מסך מה עושים המאוורר עם צלע אחת שבורה עושה רעש לא נעים במה מחליפים כרטיס 4850 גייגאבייט

• 15 תגובות
    • 1.5k צפיות
  23. חברת Sapphire תוציא כרטיס מסך עם קירור של מתכת-נוזלית . החברה טוענת שהקירור יעיל פי 65 ממים רגילים, משום שמתכת מוליכה חום פשוט יותר טוב. היא גם מבטיחה שהוא יהיה הרבה יותר שקט, מה שיכול להפוך לפוטנציאל OC ענק! החברה מתכוונת להוציא כרטיס RADEON X850 XT Platinum Edition PCI Express עם קירור כזה. לפרטיס נוספים על הכרטיס, והטכנולוגיה: http://www.xbitlabs.com/news/coolers/display/20050519225638.html

• 15 תגובות
    • 2.3k צפיות
  24. Started by leshets,

יש לי מעבד פנטיום 4 שני ג'יזה הרץ שנמצא תחת אובר קלוק של יותר מ 25 אחוז כבר משהוא כמו חצי שנה, לאחרונה הורדתי תוכנה למדידת חום המעבד ( SpeedFan)ורציתי לשאול אנשים שמבינים בעניין האם החום שהיא מציינת הוא מדויק? והאם הוא סביר לעבודה ללא סיכון מרכיבי המחשב? החום בעבודה רגילה *מעבד=44 *דיסק קשיח=41 *חום כללי במארז=40 החום תחת עומס *מעבד=56 *דיסק קשיח=42 *חום כללי במארז=43 אני עובד עם לוח של אסוס P4B533 ויש לי ספק כוח של 300W אז אם החום גבוה מידי תנו אופציות לקרור (לא יקרות אם אפשר). תודה אל העזרה.

• 15 תגובות
    • 1.1k צפיות
  25. לילה טוב לכולם, כבר 4 בבוקר קיבלתי ביום שלישי בשבוע שעבר מחשב חדש מivory אחרי שרכשתי אותו ב3500 שקל ואמרתי למוכר שחשוב לי מאוד שהמחשב יהיה שקט. שמתי לב שהרעש העיקרי מגיע משני מאווררים, המאוור של המעבד https://www.ivory.co.il/catalog.php?id=12208 והמאורר של המארז https://www.ivory.co.il/catalog.php?id=9258. אם זה רלוונטי, יש לי מעבד https://www.ivory.co.il/catalog.php?id=13120. חשוב לי לציין שהמחשב הקודם שלי בן ה7 שנים מרעיש פחות מהנוכחי, אי אפשר להירדם שהוא דלוק מרוב הרעש ואפילו לא לקרוא ספר ולהתרכז. האם באמת המאווררים האלה נחשבים מרעישים יותר מהשאר? אם אני אלך לחנות יש סיכוי כלשהו שיעזרו לי בכלל? יש מאווררים אחרים שאתם יכולים להמליץ אליהם? תודה רבה

• 15 תגובות
    • 3.8k צפיות

דיונים חדשים בפורומים

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.