עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone - פורומים

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

אוברקלוקינג וקירור

פורום העוסק בנושא המהרה וקירור של חלקי המחשב השונים

1. Started by CobraDragon,

שלום ובוקר טוב! ברשותי מערכת הכוללת מעבד ATHLON XP 2800@3200 המעבד מקורר ע"י גוף קירור של ZALMAN CNPS6000-CU כל המערכת יושבת בתוך מארז SUPERTALENT המכיל 5 מאוררים ג'נריים 2 מכניסים אויר מלמטה 1 מכניס אויר מהצד ושניים מוציאים אויר מהחלק העליון מאחור. על הליבה מרחתי את המישחה הטרמית שהגיעה עם גוף הקירור. טמפרטורת המנוחה הינה כ 51-53 מעלות. לאחר הרצה של כשעתיים ב PRIME95 מגיעה טמפרטורת המעבד ל 64 מעלות וטמפרטורת ה SYSTEM ל 31 מעלות (נבדק ב EASYTUNE AIDA ו BIOS) ונשארת במצב זה במשך שאר ההרצה (לעיתים מגיעה ל 65 אך לא יותר גם לאחר שעות נוספות של הרצה) המאורר של גוף הקירור עובד במהירות מלאה של כ 2500 סל"ד וכן כל מאוררי המארז עובדים גם הם במהירות מלאה. המערכת כוללת 4 HD צורב וצור…

• 13 תגובות
    • 1k צפיות
  2. Started by eizik26,

שלום אנשים יש לי כרטיס מסך 9550 128 BIT של GIGABYTE. השאלות שלי הם: 1) זהו כרטיס של חברת ATI. איזו תוכנה הכי טובה לעבוד איתה בשביל OC? 2) האם התוכנה אמורה לעבוד ברקע כדי לקבל את אפקט ה OC? ומה קורה ברגע שאני עושה ריסטרט למחשב הכרטיס חוזר למקור שלו? בתודה מראש

• 0 תגובות
    • 564 צפיות
  3. שלום יש לי מחשב יחסית ישן בערך שנתיים, אני לא זוכר את המפרט המדוייק אך אני מתלבט האם כדאי להשקיע במערכת קירור ובאובר קלוקינג או לקנות מחשב חדש מסדרת הi7 אני צריך מחשב לעבודה בתלת מימד ולמשחקים כבדים? תודה

• 4 תגובות
    • 498 צפיות
  4. Started by Rhx,

פתחתי פה דיון בעבר על טמפ' של המחשב שלי,חלק אמרו שזה בסדר וחלק אמרו שזה קצת מזייף והמחשב לא עשה ריסטים לא כולם עבד שקט הריץ משחקים בשקט. עכשיו שאמרו לי שזה שהחיישן מזייף או משהו ישר התחלתי להלחץ אז באתי לקבל אישור סופי שהטמפרטורות אכן טובות...שאלה קטנה אני בטוח שתוכלו לענות עליה...אגב הליבה שלי היא נורטווד זה הגיוני הטמפ' האלה? CPU : 40 MBoard:39 HDD:40 זה במנוחה.. במאמץ אני חושב המעבד מגיע ל46-48 ...

• 1 תגובה
    • 466 צפיות
  5. חבר שלי קנה מחשב ויש לו לוח אם של אסוס P5B (הרגיל לא דלוקס) עכשיו המעבד שלו זה E6320 וזכרונות של OCZ PLATENIUM 2GB עכשיו כמובן שהמתחים בביוס כולם על AUTO והטמפ שלו לא טובות ממש גבוהות.... אני צרך שמישהו יגיד לי מה המתחים בסטוק אמורים להיות(רגילים) לכול דבר... VCORE VDIMM וכו.... דיי חשוב... תודה מראש!

• 2 תגובות
    • 441 צפיות
  6. Started by yuraxp,

שלום רב, אתמול עשיתי אובר ל AMD 2500 אחרי זה המעבד היה ברמה של 2800+ נשאר לי עוד קצת הוא היה יכול להיות 3000+, אולם בבאס של 190 כשעשיתי ריסטרט מה BIOS הוא לא ישר עשה ריסטרט אלא היה מסך שחור לכמה רגעים ואז כשנכנסתי לביוס הוא הראה באס של 166 כלומר כמו שיהיה. השאלה שלי האם הלוח אם לא מסוגל לקלוט יותר? יש לי GIGABYTE 7VAX-A

• 2 תגובות
    • 501 צפיות
  7. Started by pav,

יש לי HD 2600 AGP והקירור שיש עליו פשוט גרוע.. הכרטיס ממש חם והקירור בקושי זז.. ניסיתי למצוא לבד קירור אבל לא ראיתי בשום מקום, אז אשמח אם תעזרו לי =) תודה

• 2 תגובות
    • 539 צפיות
  8. שלום לכולם שאלה קטנה שלא ממש הצלחתי למצוא לה מענה - האם קירור שמתאים לסוקט 1156 מתאים גם 1155? או שיש שוני בלוחות שמונעים להתקין גוף קירור - כגון BACK PLATE שונה, חורים במיקום שונה סביב הסוקט? לדוגמא הMUGEN 2 REV.B - שמגיע עם מתאם לסוקט 1156, יהיה בעייתי להתקין אותו על סוקט 1155? תודה מראש על הINFO נ.ב. לדעתי מומלץ לעדכן את הסטיקי בנושא זה

• 6 תגובות
    • 2.2k צפיות
  9. הטמפ' כרגע: הקירור על המעבד הוא של BigTyphoon הרגיל לא VX, שנורא מרעיש, האם אפשר לשלוט על המהירות שלו? או שכדאי להחליף אותו? הכבל שלו הוא 3 פינים, ובלוח אם יש כניסה ל4 פינים של CPU Fan , לכן הוא מחובר לSYSfan. מאוורר נוסף מכניס מקדימה, עוד אחד מוציא למעלה, מאחורה מוציא, ואחד בדלת בחור התחתוו מכניס. המארז הוא CM690. איך אפשר לשפר טמפ'? ואיך אפשר לשלוט על מהירות המאווררים? כי בspeedfan מסומן לי רק מהירות של מאוורר אחד ואין לי מושג איזה הוא . (3 מאווררים מחוברים לספק ולא ללוח אם, ו2 מחוברים ללוח אם כולל הקירור מעבד). אני רוצה לעשות אוברקלוק למעבד. האם הטמפ' תקינות? ע''פ איזה מדריך לעבוד? אין לי ניסיון בזה. תודה חבר'ה

• 1 תגובה
    • 456 צפיות
  10. אני רוצה לשות בימים הקרובים OC למעבד E6750 ואני רוצה לירכוש קירור טוב מאתם אומרים על זה ‏SpinQ CPU Cylinder Heatsink Cooler CL-P0466‎ או שאולי יש משהוא יותר טוב במחיר הנ"ל???? http://ksp.co.il/hmain.php?uin=7580

• 8 תגובות
    • 975 צפיות
  11. Started by pumbatal,

יש ביוס חדש ללוח 913 מתאריך 13/09/06 מישהו יודע איך באוברקלוק ?? (אם יש ישפור ?) http://us.dfi.com.tw/Support/Download/bios_download_us.jsp?PRODUCT_ID=4696&CATEGORY_TYPE=LP&STATUS_FLAG=A&SITE=NA http://us.dfi.com.tw/Upload/BIOS/97TID913.ZIP תודה

• 2 תגובות
    • 564 צפיות
  12. יש לי כרטיס מסך רדון 9600XT ואני רוצה להוסיף מאורר איך אני עושה את זה?

• 2 תגובות
    • 665 צפיות
  13. Started by taotao,

החלטתי להתפרע ולהגיע לאובר קלוק המקסימלי שאני יכול בכרטיס מסך ומשם לרדת קצת וככה להשאיר תכרטיס מסך עשיתי והגעתי ל ליבה/370 זכרונות/470 ומשם הוא לא נותן לי יותר בליבה הוא מגיע עד גג בלחץ 380 וזהו אם אני מעלה יותר הוא לא נותן לי וחוזר לOC שהיה זה השיא או יש משהו שמגביל אותי? כי שמעתי אנשים שהגיעו עם הכרטיס ל400-450 ולזכרונות 500 (לא שאני רחוק)... [attachment deleted by admin]

• 7 תגובות
    • 1k צפיות
  14. אוקיי לאחר שהוספתי מאוורר אחורי שמוציא אוויר ,קניתי מאוורר של TT בגודל 120 שישטוף את הלוח ואת המעבד במנות גדולות של אוויר ותיקנתי מאוורר שלא פעל עקב כמות האבק הגדולה שצבר בתוכו, אני מבקש שתחוו דעתכם על הסידור שלי...לפיכך הוספתי תרשים... הריבועים האדומים אלה מאווררים, הירוק הגדול זה הTT 120 מ"מ שמכניס אוויר. החצים הם כיוון האוויר. ניסיתי לעשות את זה הכי פשוט שאפשר, מקווה שתבינו. לפי הנתונים הורדתי את טמפרטורת המחשב מ36-37 ל30 בלוח אם ומ43 מעלות במאמץ ל37 במעבד (פנטיום 3) ו33 מעלות במנוחה. לפי EVEREST. אז מה אתם אומרים? הייתם משנים/מחליפים/מוסיפים משהו בסידור?

• 10 תגובות
    • 774 צפיות
  15. Started by parAzoid,

יש לי לוח אם של גיגהביט בדגם: GA-K8NF-9 ואני לא מוצא איפה לשנות יחסי זיכרון בבקשה עזרה.

• 5 תגובות
    • 493 צפיות
  16. יש לי גופי קירור קטנטנים לזכרונות מכרטיס 9800 פרו תקול. אני רוצה להעביר אותם לכרטיס אחר, הבעיה שהקירור היה עם דבק טרמי שכזה... האם משחה טרמית רגילה תחזיק לי את הקירורים על הזכרונות או שהם פשוט יפלו?

• 5 תגובות
    • 610 צפיות
  17. Started by m0tek,

מצאתי אתר שמסביר איך להפוך את ה נון פרו - לפרו.. נשמע נחמד נשמע מגניב אחריי שעשיתי פלאש לביוס , הכרטיס עבד באמת יותר מהר (קלוק יותר גבוה - מן הסתם) אבל אחריי זמן מסוים התחילו Artifacts חשבתי שהבעייה תמונה בקירור לא נכון - אז השגתי GIANT 2 - אחרי מידוד קצר התאמתי אותו , הפעלתי שוב (FARCRY) והופ - עדיין הבעיות.. החלטתי להחזיר לפלאש הישן , ועכשיו הכל פועל כשורה.. שאלתי - השתמשתי בביוס גנרי של 9800 פרו - האם למישהו יש ביוס רק ל GIGACUBE 9800 NP 128 MB? כי שמתי לב שהזיכרון על הכרטיס הוא INFINIEON , ובאתר (שאני אספק ) יש רק את הגרסא של הסמסונג עזרה? , הצעות? http://www.thinkcomputers.org/beta/home.php?x=guides&id=10-1 (איך לבצע) http://www.ocfaq.com/softmod/bios.php (רשימה …

• 44 תגובות
    • 3.4k צפיות
  18. Started by bratwa_tut,

אני רוצה בעתיד לעשות OC עכשיו את ה OC בדיוק אני יודע לעשות עכשיו איך אני אמור לדעת בכמה לעלות את המתח של המעבד ??? או שזה אוטומתי?

• 5 תגובות
    • 591 צפיות
  19. Started by darkman,

אז או קי היום בערך לפני שעה המחשב הגיעה לטמפ מגוחכות החלטתי למרוח שוב תמשחה הטרמית אז אני מוציא תמעבד,וסתם עשיתי את זה לאט פתאום אני שם לב שיש בתחתית של הגוף קירור מין שקע כזה-ראה תמונה ואז אני קולט ששמתי את התופסנים הפוך והגוך קירור בכלל הפוך אז הפכחתי אותו אז הטמפ החדשות הן idle 43 work-48-49 אבל החדר חם מאוד וגם אין ממש זרימת אוויר נכונה( הדלת פתוחה-בגלל הטפמ' הקודומות) עכשיו אני מאמין שאני יכול להוריד לפחות 4 מעלות יאי! [attachment deleted by admin - 90 dayss]

• 6 תגובות
    • 560 צפיות
  20. Started by Idom,

שלום לכולם יש ברשותי לוח asus p4p800-e עם מאוורר של זלמן דגם CNPS7000B-Cu, כאשר אני נכנס לביוס אנ י רואה את המהירות על 1400 ומסומנת באדום ובנוסף כשהמחשב עולה ב POST יש הודעה קולית The fan is failed איך ניתן לשפר את המצב תודה מראש.

• 5 תגובות
    • 769 צפיות
  21. אורח Si-Nom

יש לי Radeon 9800 Pro 128 MB של ATI איזה תוכנות אני צריך ומה אני עוד צריך לדעת בישביל לא להרוס אותו כי אין לי אחריות עליו יותר...

• 4 תגובות
    • 510 צפיות
  22. Started by Morters,

אוקי, אז זה מה שיש לי, ואני דיי מתחיל עם העניין, אז אני אשמח לאיזה מדריך (חיפשתי ולא ממש מצאתי) ל-OC הכי טוב לכרטיס, מבלי לפגום הרבה בחייו. אני צריך גם תוכנה לבדוק את הטמפרטורה של הכרטיס. ועד שאלה יש לי, זה למה כבר לא מוכרים את ה-7800?! יש איזה סיבה משמעותית? תודה רבה

• 0 תגובות
    • 390 צפיות
  23. Started by ariel-wainberg,

שלום רב מעוניין במאורר למעבד שיתאים לי ל: מעבד : Intel Core i5 3570 3.4Ghz 6MB L3 Cache s1155 לוח אם: MSI MS-98A9 ובמידה ויש מעבד I5 אחר מומלץ עבור לוח זה אשמח לקבל המלצות

• 6 תגובות
    • 1.1k צפיות
  24. שלום לכולם , יש ברשותי מעבד mmx ישן , על המעבד מודבק היטסינק שברצוני לחבר לכרטיס מסך , ניסיתי להקפיא את המעבד ולהפשיר אותו מספר פעמים , ומשכתי בכוח , אבל ההיטסינק פשוט לא יורד ולא מראה שום סימנים של סדיקת הדבק הטרמי. אם יש לכם שיטה יותר מוצלחת לסדיקת המשחה או הוצאת ההיטסינק אז פרטו לי עליה בבקשה , (לא איכפת לי מהמעבד , אבל עדיף שישאר אחרי ההתעללות תקין ).

• 5 תגובות
    • 620 צפיות
  25. Started by Mr Gadget,

האם כדאי להחליף בין המאורר שקיים על ה Spark7+ עם ה Thermaltake Smart Case Fan Blue LED - 80mm המאורר שעל ה Spark מסתובב ב 6000RPM המאורר Smat Fan מסתובב על 4800RPM

• 4 תגובות
    • 541 צפיות

דיונים חדשים בפורומים

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.