אוברקלוקינג וקירור
פורום העוסק בנושא המהרה וקירור של חלקי המחשב השונים
36,124 דיונים בפורום זה
-
שמתי לב שיש CPU Temp בנפרד וטמפרטורה לכל ליבה בנפרד. הCPU Temp אצלי נמוך בכ-10 מעלות. מה ההבדל ביניהם? כשאני קורא אצל החברה שטמפרטורה בטוחה היא עד 72.5C לדוגמא, מדובר על הליבות או CPU ?
-
- 2 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
צילומי מסך: המפרט נמצא בפרופיל (חוץ מזה שיש 4 גי'גה ראם ולא 2) יש לי: מעבד-קירור סטוק 120MMX2 scythe slipstream Arctic cooling 80mmX1 מארז NZXT ALPHA קירור סטוק לכרטיס מסך. הנה סרטוט להמחשת מיקום המאווררים:
-
- 5 תגובות
- 969 צפיות
-
-
מדובר בכרטיס Sapphire ATI Radeon HD5770 הגירסה הראשונה. קניתי את הכרטיס לפני כמה חודשים, עובד מעולה, כמובן התחלתי לעשות לו OC. הגעתי ל960/1350, הכרטיס יציב אבל בבטיחות הוא יכול לעבור עוד עם הליבה, אבל הבעיה שלי, שאני פשוט לא יכול. כל oc utility שניסיתי פשוט לא ממשיכה אחרי 960. התחלתי לחפש בכל מיני פורומים ומצאתי שזאת הגבלה של Sapphire. ומישהו אמר את הדבר הבא: "I use MSI Afterburner with the 5770 flashed to the ASUS BIOS, I can hit 990 / 1400 with a 1.200v" ועל פי מה שמצאתי, הכרטיסים של ASUS מוגבלים עד ל1200MHZ לליבה. החלק המודגש בשחור, מה זה אומר? איך אני עושה את זה? זה יכול לפגוע במשהו? יש דרך לעקוף את המגבלה מבלי לעשות את זה? תודה.
-
- 2 תגובות
- 786 צפיות
-
-
ברשותי 4 זכרונות: OCZ XTC Platinum Rev.2 OCZ2P800R21G העובדים כרגע על 800 מגהרץ תחת מתח של 2.0-2.08 וולט ברצוני לשאול, האם הגדלת מהירות זכרונות אלו בביוס מ-800 ל-1066 מגהרץ, יכול לגרום לנזק לזכרונות או\ו למחשב? או אם בכלל כדאי לי
-
- 2 תגובות
- 753 צפיות
-
-
130 שקל Arctic Cooling-- Freezer 7 Pro Rev.2 CPU Fan Silent 1156--Thermaltake 140 מה עדיף?
-
- 3 תגובות
- 957 צפיות
-
-
אפשר להגיע לעשות OC מכובד עם לוח אם כזה? אשמח להמלצה גם לגבי איזה מעבד כדאי לקחת.. אני מעוניין לבדוק רק לגבי הלוח אם הזה. אז אם אפשר לא להציע לוחות אם אחרים.
-
- 1 תגובה
- 725 צפיות
-
-
אני רוצה לעשות בפעם הראשונה OC לGB 9600GT שלי. קראתי את המדריך שבפורום, ורציתי להוריד את התוכנה COOLBITS אבל לא מצאתי אותה בהורדות, וברשת מצאתי עותקים ישנים שלה. COLLBITS עוד רלוונטית ? או שכולם משתמשים ב RIVA TUNER? מישהוא יודע לכמה אפשר להגיע עם 9600GT של Gigabyte? כרגע יש לי 650Mhz ב CORE ו 900Mhz בזיכרונות. עריכה: אני כבר לא בטוח שזה מה שמוגדר כרגע. במקום אחד אני רואה את המהירויות שכתבתי למעלה ובמקום אחר אני רואה CORE 450 וזכרונות 756. שנהים זה דרך Riva Tuner, הראשון זה דרך החלון של Driver Setting/ System Setting והשני זה בחלון של HW monitoring. אז מה הנכון?
-
- 5 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
המפרט מיועד לחבר, כשהמטרה להגיע ל 4 ג'יגהרץ. לאחר מסע שכנועים הוא הגיע למסקנה שזה אכן מספיק, אבל אשמח גם לשמוע את המלצתכם לקירור בבקשה, מאחר ואני די מפקפק ביכולותיו של ה STOCK. האם גוף כדוגמת ה Freezer 7 Pr0 Rev. II יעשה את העבודה, או שיש צורך בפתרון קרנפי יותר?... זכרונות ככל הנראה יהיו ה G.Skill 4Gb 1333 "RipJaws" 7-7-7-21. צמצמתי את ההתלבטות בין הלוחות (הן מבחינת מחיר ופיצ'רים) ל Gigabyte GA-P55-UD6 וה Asus P7P55D Deluxe - אם כי אני אישית יותר קורץ לג'יגהבייט, פשוט מסמפט יותר את הביוס שלהם. בתודה מראש...
-
- 3 תגובות
- 883 צפיות
-
-
שלום חבר'ה, -האם AC FREEZER PRO REV 2.0 יכנס ב ANTEC P183 (לוח 1366 - GA-EX58A-UD3R) ? האם יש קירור שעדיף עליו (עד 250-200 שקל) ? - חשוב מאוד שיהיה כמה שיותר שקט. מתוכנן OC, לא יודע עד כמה כבד, אבל קירור טוב אף פעם לא מזיק. - אם אפשר לקבל המלצה על מאוורר 120mm למארז הנ"ל - שוב, שיהיה כמה שיותר שקט. לאחר חיפושים מצאתי את ה Thermaltake SilentCat 120mm (מסתבר שהוא עדיין קיים, יש לי אותו עכשיו על המעבד בA64 3200+), והוא עובד ב1600RPM על 16dba שזה הכי שקט שמצאתי - מישהו מכיר את המאוורר? אם למישהו יש המלצות למשהו טוב יותר - אשמח. תודה רבה!
-
- 2 תגובות
- 889 צפיות
-
-
כידוע ביטול האפשרות EIST הכרחית לאוברקלוק יציב אצלי ביטול האפשרות EIST בביוס לא מעלה את WINDOWS 7 64BIT סמל הווינדוס ממשיך להבהב,מה שמראה שהמחשב מתפקד, אך הווינדוס לא ממשיך לעלות לא מפריע ל WINDOWS XP 32BIT
-
- 3 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
שלום לכולם, אחרי שהחלטתי שהמחשב רועש מידי, פינקתי אותו באיוורור חדש, וחשבתי שעל הדרך נעשה גם קצת OC. אציין שזאת הפעם הראשונה שאני עושה OC למערכת, ואני (עדיין) לא הכי מתמצא בתחום. אז הממצאים בינתיים: FSB של 240 - המחשב מסרב לעלות (נתקע עוד לפני שמתחיל לעלות הWIN). FSB של 235 - המחשב עולה ונתקע אחרי הLoading של WIN. כשאני מעלה את המתח ב0.25 ל1.425 - עולה אבל לא יציב ונתקע. FSB של 230 - עם מתח רגיל (1.4) עולה אבל נתקע בבנצ'מארקים. עם מתח של 1.425 - יציב, מגיע לחום של 43 במאמץ. סה"כ זה לא שיפור משמעותי, והייתי רוצה להגיע ליותר. עצות/טיפים איך להמשיך? לוח אם - Gigabyte GA-K8NS-939, קיימים 2 זוגות של זכרונות (בתמונה בהמשך יש צילום של כל זוג), מעבד AMD Athlon 64 3000+. מפרט המחש…
-
- 4 תגובות
- 760 צפיות
-
-
למחשב מאד ישן אני צריך להחליף את המאוורר הקידמי (שמכניס אויר) והאחורי (שמוציא אויר). המאווררים הנוכחים הם של 80 מ"מ. איזה מאווררים מומלצים שיהיו שקטים? כיוון שמחשב ישן (כ 8 שנים) האם אני צריך לוודא התאמה כלשהי עם מאווררים שמיוצאים היום או ששום דבר לא השתנה?
-
- 0 תגובות
- 523 צפיות
-
-
שלום, המאורר של הספק-כוח שלי משום מה הפסיק לעבוד. הוא כל 3 שניות מסתובב קצת ומפסיק זו בעצם הפעולה שלו. כל 3 שניות סיבוב. ANYWAY אני מעוניין לדעת האם יש תוכנה לבדיקת טמפרטורה של ספק-כוח? אם כן איזו? אני מעוניין לשחק במחשב, כמובן שהמחשב יהיה במאמץ ואני לא רוצה להגיע לטמפ' גבוהות. יש לי מארז ANTEC 900 אז הסירקולציה די טובה ודי מקררת אני משער. אני לא יודע כמה זה עוזר לספק... אגב, יש תוכנה לבדיקת טמפ' שבודקת גם חום של מעבד + כ.מסך ועוד...? הורדתי כרגע REAL TEMP 3.40 היא לא כ"כ מובנת... אני רק מבין שהטמפרטורה נעה בין 31 - 36 כרגע... תודה רבה לעוזרים. מצטער אם זה לא הפורום הנכון.
-
- 1 תגובה
- 1.7k צפיות
-
-
לאחרונה התחלתי לגלות עניין באוברקלוקינג (לא רציני, משהו מינימלי). המפרט שלי הוא כזה: AMD Athlon II X3 435 (2.9Ghz) Gigabyte GA-MA770-UD3 2x2gb Adata ddr2 800mhz powercolor HD4850 512mb ddr3 בכל מקרה, שיניתי את ה-BUS SPEED (המהירות הבסיסית שכל הרכיבים מכפילים אותה כמה שצריך) שעמדה ב-DEFAULT על 200MHZ ל-240MHZ והכל עבד בסדר ואז כששיניתי ל-260MHZ לאחר ששמרתי את ההגדרות והמחשב עשה RESET שום דבר לא קורה. מסך שחור (לא מגיע אפילו ל-BIOS או כל דבר אחר). הוא נשאר דולק ככה וכל המאווררים פועלים והכל נראה מבחוץ בסדר אבל לא רואים שום דבר על המסך או על המקלדת/עכבר. מה עושים? איך אני מחזיר את ההגדרות לאיך שהן היו אם אין לי BIOS? \: תודה!
-
- 9 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
אהלן חברה יש לי לוח asus p6t במארז tt soprano dx +window ומעבד core i7 920 עם קירור מקורי. המעבד על טמפ' 45 שזה סבבה והלוח כל הזמן על 56 מעלות... הכבלים מסודרים בצורה מעולה עם אזיקונים ויש מאורר 140 שמכניס אוויר ו120 שמוציא אוויר, ככה שאין בעייה של סירקולציה או חימום יתר במארז. אני לא מבין למה הלוח כלכך חם.. זה מדאיג אותי אז קראתי בגוגל וראיתי שעוד אנשים עם הלוח הזה תלונננים על בעיית החימום שלו. למישהו יש רעיון איך לקרר טיפה את הלוח כי אני יודע שזה מקצר ללוח את החיים הטמפרטורה הזאת.
-
- 4 תגובות
- 785 צפיות
-
-
שלום. כעת המעבד שלי עובד עם מאוורר סטוק ולצערי הרב מגיע לטמפרטורות אדירות לכן החלטתי לשדרג את מערכת הקירור שלו. אשמח לקבל הצעות לגבי קירור במחיר טוב של עד 170-180 ש"ח גג שיההי אפקטיבי ומקפיא אולי אפילו OC קטן. תודה רבה.[br]פורסם בתאריך: 2.02.2010 בשעה 14:47:34 עדכוןחשבתי על Freezer 7 Pro Rev.2 CPU Fan מומלץ ?
-
- 3 תגובות
- 743 צפיות
-
-
אהלן, אני כנראה קונה את הקירור הנ"ל בקרוב, השאלה היא האם הקירור בא עם משחה תרמית מרוחה כבר, או שבאה משחה בנפרד או משהו כזה... האם אצטרך לקנות משחה בנפרד? ואם כן אז איזה? עד 150 ש"ח. תודה מראש =]
-
- 7 תגובות
- 933 צפיות
-
-
קרה ממש לאחרונה, המאוורר העליון של האנטק 300 שלי (140mm) הפסיק לעבוד. המארז נמצא אצלי קצת יותר משנה. איך יכול לקרות מצב שיפסיק לעבוד כ"כ מהר (יחסית)? מה ניתן לעשות לגבי הבעיה?
-
- 7 תגובות
- 953 צפיות
-
-
חברה עשיתי או סי ל 3400 וקיבלתי ב 3די מרק וונטג' 8500 פתחתי לאחר מכן את הליבה הרביעית ועם או סי ל 3400 הגעתי ל 11500 הבדל עצום וכל זה בלי לגעת במתחים...!!!!
-
- 6 תגובות
- 998 צפיות
-
-
אהלן, אני מחפש משטח קירור לנייד שלי E6400 תוצרת דל (14.1) דגשים שחשובים לי בו: -שקט (חשוב ברמות) -קומפקטי (אין לי צורך שיתמוך אפילו במחשבי 15, משום שהנייד הבא שלי הולך להיות 12 ככל הנראה) -USB HUB - לא חובה אצל בהחלט יתרון אין לי תקצי מוגדר לעניין אך ברור שאני לא אקנה משטח ב 2000 ש"ח. אין לי בעיה עם זה שיהיה מוזן ממתח חיצוני. על המלצותיכם אודה
-
- 10 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
היה לי מחשב עם pentium 4 3.00GHZ שלו היה מחובר קירור סטוק של אינטל והוא עבד כ-3-4 שנים. כעת, לאחר שלוח-האם התקלקל, אני מתכוון לקנות רכיבי ליבה חדשים ולשדרג את המחשב. הכוונה היא לקניית מעבד בסגנון E5300 או E6300. אני תוהה האם ניתן יהיה לחבר את הקירור הנוכחי למעבד החדש שאני אקנה? האם זה ישנה משהו? האם הקירור שבא עם המעבדים החדשים האלו שונה מהקירור הנוכחי שיש לי? כי אני רוצה לחסוך כמה שיותר כסף ומעדיף לקנות מעבד Tray אם אפשר. הנה התמונה של הקירור: תודה רבה .
-
- 2 תגובות
- 626 צפיות
-
-
שלום. אני מחפש קירור חדש, ושקט הרבה יותר מהנוכחי שיש לי. כרגע אני שוקל לקנות את ה- OCZ Vendetta 2 ואשמח לשמוע את דעתכם. המפרט שלי: מעבד: Intel E8500 3.16GHz עבר OC וכרגע הוא על 3.45GHZ זיכרון: OCZ PC2-9200 Platinum http://www.ocztechnology.com/products/memory/ocz_pc2_9200_platinum_low_voltage_dual_channel מאוורר נוכחי: Zalman 9600CnPU שעובד קבוע על 2600 סל"ד רועש ולא יכול לשנות את המהירות בהתאם לטמפ'. מארז: Coolermaster 690 טמפ' עבודה לא במאמץ: 40 מעלות. תודה.
-
- 24 תגובות
- 1.8k צפיות
-
-
שלום לכולם, יש ברשותי מעבד E7400 שעשיתי לו OC והגעתי ל-3.93GHZ על מתח של 1.300625V כאשר אני בודק טמפ' במאמץ עם התוכנה S&M לפעמים יש לי ירידה בטמפ' קיצונית ואח''כ עליה..זה אומר שהמעבד לא יציב?
-
- 3 תגובות
- 757 צפיות
-
-
ב-spcr עשו ביקורת לנינגה 2. http://www.silentpcreview.com/article893-page5.html הדגם שם הוא scnj 2000, ויש גם השוואות בטבלה לדגמים אחרים של הנינגה, כמו מספר סוגים של rev b וכו', שלרובם תוצאות פחות טובות. כאן מוכרים דגם שנקרא scnj 2100- Ninja II Rev B 6. http://www.ksp.co.il/hmain.php?now_snif=ramataviv&cat=3879 (קצת בעיה עם הקישורים של ksp, צריך להיכנס ל-Scythe ולמצוא אותו שם). מישהו יודע מה ההבדל? האם שינו משהו? נשאר באותה רמת איכות כמו בכתבה? אולי רק עשו התאמה לתושבת 1366/1156? תודה.
-
- 8 תגובות
- 986 צפיות
-
-
ערב טוב, יש לי בעיה שאין לי פיתרון אליה. המאוורר שבכותרת עבד בעבר על smart mode. המעלות עלו - המאוורר עבד מהר יותר... המעלות נמוכות? לאט יותר. היום הבחנתי בכך שהלוח לא שולט במאוורר בכלל... אין לי מושג למה. איפסתי ביוס, קבעתי הגדרות מחדש - נאדה. הביוס לאחר עידכון (לפני כחודשיים..) ועד לאחרונה לא שמתי לב למשהו שהשתנה. ניסיתי מאוורר אחר - לבדוק אם הבעיה במאוורר ה-AC. גם - אותו דבר. מסקנה, הלוח בעייתי.. יש הצעות? הלוח הוא Biostar 945gc. תודה!
-
- 5 תגובות
- 881 צפיות
-