עבור לתוכן

אוברקלוקינג וקירור

פורום העוסק בנושא המהרה וקירור של חלקי המחשב השונים

1. Started by ronin,

האם אתם ממליצים על OC קטן למחשב כזה יש לי לוח ג'יגהבייט 945P-G + זכרון 1GB DDR2 קינגסטון הקירור של המעבד הינו המקורי שמגיע ב RETAIL BOX ובמצב מנוחה המעבד על 55 מעלות ובמאמץ כ 65 אני לא יודע איך ניתן להגביר את מהירות המאוורר למעבד זה נראה לי אוטו' ( יש לי גם מאוורר קטן לקירור המארז). בקיצור, האם הטמפ' האלו נורמליות ? אני מפחד שב OC המעבד יתחממם עוד יותר

• 25 תגובות
    • 2.1k צפיות
  2. יש לי את הלוח אם הבא: Intel Maryville 2 D850EMV2 ומעבד P4 2.66Ghz לפי מה שהבנתי המכפלה שלו נעולה, וצריך לפתוח אותה. קראתי במדריך שניתן לעשות כך ע"י קיצור הגשר L1, אבל אני לא מוצא את הגשר הזה על הלוח (או שהסבר זה הוא רק למעבדי AMD?). אודה לכל העוזר.

• 16 תגובות
    • 1.2k צפיות
  3. Started by ori83,

אני הולך לקנות מחשב והציעו לי מעבד AMD athlon xp 2500 ולוח (EPOX 8RDA3I (NFORCE DUAL. לפי מה שהבנתי אפשר בקלות להגיע 3200 אבל מטעמי חוסר ניסיון לא ממש ברור איך ומה זה בדיוק אומר. זה לא גורם להתחממות או לרעש? אין סכנה שהמעבד יישרף? אם למישהו יש כוח אני גם אשמח לדעת איך עושים OC? תודה מראש

• 8 תגובות
    • 679 צפיות
  4. Started by IMT,

אני קורא את המאמר Beginners Guides: 99 Performance Tips for Windows XP http://www.pcstats.com/articleview.cfm?articleid=1590&page=1 יש שם הוראות לOC לFSB. לא כתוב במאמר שום דבר בקשר לטמפרטורות של המעבד והלוח, אז האם באמת הטמפ' לא חשובות, או שהם פשוט שכחו לציין את זה? אני שואל את השאלה הזאת משום שיש לי לוח אם חסר חישני טמפרטורות.

• 7 תגובות
    • 597 צפיות
  5. Started by Swed,

ATI Tool OR RivaTuner מה אתם ממליצים לי להתחיל (יענו איזה תוכנה קלה יותר לעבודה) ?

• 3 תגובות
    • 708 צפיות
  6. שלום, יש לי חור בהשכלה בנושא האוברקלוקינג כנראה... יש לי נורתוו'ד 2.26GHZ לא HT. לוח IS7 די חדש לפני שבוע.. הייתי שמח לעוד קצת הרצים מהמעבד ורוצה שתסבירו לי כיצד לבצע זאת,וגם..אולי גם קצת לזכרונות מדובר על A-DATA 3200 DUAL 256X2 , וגם לכרטיס מסך מהמהירות היציבות בישבילו וכיצד אני יודע שהוא לא מתחמם מדי ? מדובר על MSI 9800PRO R360 ,הפעלתי את EVEREST והיא רשמה- Field Value Problem AGP aperture size is more than half of the system memory size. This may cause performance penalty. שזה אומר? אני יודע אנגלית טוב מאוד פשוט לא מובן לי הזכרון של ה AGP יותר מחצי הזכרון של המערכת ?! תודה לכולם על העזרה.

• 3 תגובות
    • 516 צפיות
  7. Started by Sp_RuS,

רציתי לדעת עד כמה מומלץ\רצוי\נפוץ\אפשרי\מועיל\בטיחותי לעשות OC לנייד? ... המפרט בחתימה, בקיצור זה lenovo t60 core 2 duo 1.83

• 1 תגובה
    • 553 צפיות
  8. Started by nadav2605,

<p>שלום,</p><p>יש לי נייד של דל E1405/640m בעל המפרט הבא:</p><p>Intel Core Duo T2400 @ 1.83Ghz</p><p>2X512MB DDR2 533Mhz</p><p>Intel 945 Chipset</p><p>כרטיס מסך הכלול בצ'יפסט - Intel GMA 950</p><p>סה"כ אני מרוצה ממנו הבעיה היא בהרצת משחקים. הוא לא מריץ אפילו משחקים ישנים על הגדרות נמוכות! זה מדהים כמה שהוא חלש. חשבתי אולי יש אפשרות לעשות OC קטן למעבד, לזכרון או לכרטיס מסך (אם אפשר לקרוא לזה בכלל ככה). מה אתם חושבים? האם זה אפשרי והאם דבר כזה יכול לעזור לשפר במעט אפילו את הביצועים?</p><p>תודה רבה מראש!</p>

• 0 תגובות
    • 489 צפיות
  9. אז ככה... יש לי Intel Celeron 2.6 Intel Rocklake D865 PERL 1024 Mb RAM DDR Nvidia GeForce FX 5200 ובעוד שבוע בס"ד אני יקבל מחשב חדש עם המעבד החדש שמגיע לארץ Intel Itanium 2 ואיתו עוד חלקים יותר טובים... ;D עכשיו עשיתי OC והצלחתי להעלות רק ב-4% כי זה המקסימום שהלוח נותן לי :'( והגעתי ל 2.7 Ghz וגם עשיתי OC לכרטיס מסך והגעתי ל... Core Clock: 350 Mhz Memory Clock: 461 Mhz השאלה שלי היא האם אפשר להגיע לתוצאות יותר טובות וכיצד.

• 1 תגובה
    • 617 צפיות
  10. Started by מעבדת מחשבים יהוד,

יש לי לוח של ספיר 478 עם ציפסט של ATI+VIA צפוני דרומי. הלוח שלי (ביוס) לא מותאם ל OC :'( רשום שם רק את ה BUS של הלוח ואת התדר של הזיכרון 100 באס לוח 266 תדר זיכרון ! חרשתי על כל הביוס אין מצב לעלות תדרים כלום ציפסט מסריח ! פשוט יש לי שני מעבדים סלרון 2000 ודורון 1800 ואני מת לעשות להם OC ! להרים אותם בגיג'ה או חצי גיג'ה כל אחד. 500- 1000 MHZ . שאלה נוספת..יש מישהו שמוכר מעבד אחרי OC כחדש בחנות ? אני יכול לקחת מעבד 2 GHZ לעשות לו OC ל 3 ולמכור אותו כ 3 חדש ? בהנחה שכל המתחים שם יציבים ? סתם שאלת רכילות..

• 28 תגובות
    • 1.7k צפיות
  11. Started by Component,

ברשותי מחשב celeron 300 MHz על איזה לוח אם דרעק שעוד לא הצלחתי לגלות מי מייצר אותו - אבל הוא משתמש ב BX 440 . קראתי באתר של טום על שיטה להעלאת הבאס מ66 ל 100. האם השיטה תגרום גם למהירויות של הPCI והAGP לעלות (זכרו, מדובר בקפיצה טבעית של המעבד, לא כמו 88 MHz לדוגמא.)? האם מישהו ניסה את השיטה? בתודה מראש, Component

• 3 תגובות
    • 1.5k צפיות
  12. Started by singera,

קניתי היום וולקו 7 ואני מפעיל את הסלרון 633 ב950 על 1.85 וולט ושומר על טמפ עבודה רגילה (אינטרנט ווינדווס) של 19-27 מעלות

• 4 תגובות
    • 970 צפיות
  13. היי לכולם. טוב, זה כנראה עומד להיות משעשע.. : עומד אצלי בבית משהו מ ש ש עתיק - מחשב מבוסס סלרון 800. היות והרבה מעבר לאובנטו במקרה הטוב (ובמקרה זה היו לי מגבלות עם דרייבר לכרטיס הרשת) לא ממש חשבתי שיש מה לעשות איתו -מקסימום לשחק איתו בפזל (פרוקים והרכבות) ולאחר שאפשיט אותו מכל מה שאולי שווה משהו לשלחו לעולם שכולו פח. ובעקבות זאת שרבים מכם כל הזמן מדברים על OC - חשבתי, מה בדבר? שאלותי 1. האם יש בכלל טעם לעשות לו OC. האם היה ויצליח יש סיכוי שישמש למשהו בין אם טוב יותר לאובנטו, אולי אפילו שימוש סביר ב-XP? 2. עד כמה הדבר הזה מסובך. כלומר לא סתם OC אלא על המחשב הספציפי ולאחת שבינתיים הדבר הכי רציני שעשיתי עם ענייני חומרה הוא לפרק ולהרכיב חזרה לוח אם למארז (טוב גם להוסיף…

• 3 תגובות
    • 858 צפיות
  14. Started by adihadas,

שלום לכולם, אני צריך עזרה בקשר ל-OC בסמפרון 2800 המפרט שלי הוא כדלקמן: מעבד סמפרון AMD 2800 + מאוורר AMD מקורי שבא איו יחד לוח אם MSI k7n2 delta2 lsr עם ציפסט NFORCE 2 ultra 400 זכרון DDR 400MHZ 512MB המארז -2 מאוררי כניסה בחזית ושתי מאוררי יציאה (לא כולל מאוורר הספק כוח) GEforce fx 5700LE 256 MB DDR 400 128bit של STLAB להלן מספר שאלות שגיבשתי תוך קריאת הודעות בפורומים: 1. האם יש צורך להוריד את הזכרונות ל333 MHZ לפני ביצוע OC 2. האם יש להשתמש בקירור שונה (כרגע 38 מעלות - טמפ' מעבד) 3. מה עדיף להעלות את המכפלה (אם אפשר) או את הFSB (כרגע על 166) 4. עד כמה ניתן להעלות את הFSB של המחשב והאם כדאי להוריד את היחס זיכרון מעבד... 5. אני פתוח להצעות בעניין ה -OC ... וגם אשמח לד…

• 11 תגובות
    • 786 צפיות
  15. Started by TheShadow,

אני רוצה לעשות לעכבר שלי (MX510) המהרה. אמרו לי שאפשר לעשות המהרה לUSB ועוד משהו... איך עושים? ועל כמה מומלץ מבלי להוות סכנה ממשית...

• 2 תגובות
    • 643 צפיות
  16. Started by DJO,

קניתי מעבד פ3 550 סלוט1 מאדם חביב ברמת גן ביום שני והיום חבר שלי עזר לי להתקין אותו. זה היה טיפה מסובך כל הסלוט הזה אבל בסוף זה הסתדר. עם המעבד הקודם שלי עבדתי על באס 112 קבוע לא הייתה שום בעיה, באס133 לעומת זאת היה פוסט אבל הווינדוס לא עלה. עם הפ3 ב 133 הוא לא עולה (אין פוסט, המסך לא נדלק, מוזר שעם הישן המסך כן היה נדלק.. הסבר?) ב 112 הווינדוס לא עולה ב 103 הוא סוגר לי את 3דימארק (2001) באמצע פתאום בלי שום הודעת שגיאה ב 100 הוא פועל יפה (אלה האפשרויות היחידות שיש לי). אני לא ממש מבין למה הבאס מסרב לעלות קצת בלי לעשות בעיות ? אולי זה כי חסר לו מתח? לצערי אין לי אפשרות בלוח הזה להעלות מתח.

• 9 תגובות
    • 720 צפיות
  17. Started by eladbu,

שלום לכולם ברשותי רדאון 8500 le לפני כמה ימים קראתי את הכתבה באתר על oc לפייר gl הלכתי בדיוק לפי התאור בכתבה ושידרגתי את הביוס של הכרטיס אך פתאום חשכו עיני כשגרביג עיטר את המסך ולא ראו כלום מזלי שעשיתי בק אפ על עיוור ועבד לא מומלץ לנסות אלא אם רוצים ממש להתאבד!!!!! ;D ;D ;D ;D ;D

• 1 תגובה
    • 547 צפיות
  18. Started by giliboy,

אז ככה יש לי פנטיום 1.5 478 לוח ASUS P4T-E זכרון 256 RDRAM של Kingston אני מצליח לעלות את המחשב עד 125 FSB אחרי זה אני נתקע!!!למה?? וגם ב-125 לא הכי יציב וגם העלתי את המתח ל- 1850 .....והטמפרטורה שלי נשארת אותה טמפרטורה גם שאני ב-1.8 GHZ אז למה אני לא מצליח?? כשאני מעלה ל-130 המחשב לא עולה ועושה הרבה קולות!!!!

• 18 תגובות
    • 2k צפיות
  19. Started by elerock,

בניתי לא מזמן מערכת מחשב מבוססת על P2 ערכתי כמה בדיקות והמעבד (SLOT) עובד על 25-29 בעלות. המעלות נמוכות כי יושבים עליו 2 מאווררי 6CM על הגוף קירור חחח... בקיצור ברצוני לבצע OC אבל לא דרך הביוס כי המחשב גם ככה לא הכי מהיר אז אין כוח לעשות ריסט כול חמש דקות. האם יש למישהו תוכנות שיעבוד בwindows 98? תודה למגיבים:]

• 3 תגובות
    • 480 צפיות
  20. Started by zag_zag,

יש לי בבית שני מחשבים שמריצים בערך אותה חומרה - מעבד פנטיום 2 (אחד במהירות 350 והשני 333), לוח אם BX מבוסס אינטל, זיכרון 128 או 256 (SDRAM) וכרטיסי מסך - TNT 1, TNT 2 (המחשב עם ה-350 מריץ את החומרה ה"חזקה" יותר). כמו כן, יש לי כמה מאווררי ספק (80 מ"מ) ומאווררי מדפסת (נראה לי ש-120 מ"מ). מהן האפשרויות שעומדות בפני ?

• 8 תגובות
    • 607 צפיות
  21. Started by zuq,

יש לי P3 450 ולוח אם אינטל ישן(4 שנים בערך) SE440BX-2 אני לא בטוח שאני יכול או שכדאי לי לעשות אוברקלוק מה דעתכם?(שאר המפרט מופיע במפרט מחשב)

• 3 תגובות
    • 565 צפיות
  22. Started by dids22,

שווה לי לעשות לו oc?? יש לי עכשיו 700 מגה הרץ אם אני יעשה אז אני ירגיש שינוי?? אם כן אז במה ??הוא יעלה את ווינדוב מהר יותר?? הקיצר אפשר איזה הסבר קטןן

• 25 תגובות
    • 1.2k צפיות
  23. Started by em28,

מחשב ישן שפורמט מחדש דורש OC. מעבד :PIIIE 667Mhz (5X133. לוח :Asus Pegasu מבוסס VIA VT82C694X Apollo Pro133A זיכרון :256Mb SDRAM(3.0-3-3-6 @133Mhz כרטיס מסך :NVIDIA GeForce2 MX/MX 400 האם יש טעם לנסות OC על המחשב הזה ? האם חבל על הזמן ? איך נחשבו הרכיבים האלה בזמנו ? מאיפה להתחיל ? ולאן יש סיכוי להגיע ?

• 2 תגובות
    • 479 צפיות
  24. Started by Gritzman,

הטמפרטורות לפני האובר קלוק מראות 24 מעלות למעבד בכמה אני יכול להעלות אותו? עכשיו זה 133X7.5

• 6 תגובות
    • 637 צפיות
  25. Started by lllb,

נאמר לי פה שאי אפשר לעשות OC לפנטיום 4 אבל איך אפשר אז להסביר את הסרטון הזה שבו מעלים את מהירות הפנטיום 4(רשום בסרטון) http://www12.tomshardware.com/images/thg_video_11_5ghz.zip האם זה רק עניין של העלאת באס?!?! והאם העלאה מעין זו לא יכולה לשרוף זכרונות או משהו כזה בנוסף למעבד?

• 3 תגובות
    • 556 צפיות

דיונים חדשים בפורומים