אוברקלוקינג וקירור
פורום העוסק בנושא המהרה וקירור של חלקי המחשב השונים
36,126 דיונים בפורום זה
-
כותרת, כיצד אני יכול להעלות את המהירות של המאוורר שיתן קירור יותר טוב כי אני מתכנן OC מעבד E6600 ולוח אם GYGABYTE 965P-S3
-
- 16 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
אני חיפשתי ברשת מדריך נוח לפתיכת מכפלה של פנטיום 3 ולא מצאתי כלום. אני עברתי את כל המדריכים שיש באתר, ולא הבנתי את העניין. אז אם אתם מוכנים להפנות אותי למדריך קליל שיכול להסביר לי מה לעשות, ואיך לעשות בשפה פשוטה. תודה.
-
- 16 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
שלום! אני חדש בתחום האוברקלוק, ומאחר ואני לא יודע איך להתעסק עם הגדרות האוברקלוק בביוס, החלטתי להשתמש בתוכנה EASYTUNE5 הלוח שלי הוא של GYGABYTE והמעבד שלי הוא AMD 3500+ מאוורר המעבד הוא: Thermaltake TR2-R1 והספק הוא 500W בתוכנהת ה EASYTUNE בחרתי ב OVERCLOCKING ולאחר מכן ב EASY MODE העלתי את הרף אל המקסימום (20%) לפני האוברקלוק: --------- לפי נתוני הטמפרטורה ב EASYTUNE מהירות המאוורר נעה בין 750-810 בדרך כלל על 750+/- ולפעמים פחות (המינימום שראיתי זה 720) טמפרטורת המערכת נעה בין 39-40 מעלות וטמפרטורת ה CPU היא 25-30 בדיקת הנתונים הראשונית בתוכנה CPU-Z מראה כי: בלשונית CPU (הראשונה) הנתונים הם: Core Speed 2209.3 Bus Speed 200.8 MHz בלשונית Memory Fr…
-
- 16 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
טוב אני מביא לכם תמונות סודוית מבפנים של מחשבי הקט וקימבנטי כל מיני מאווררים אחרי שאתמול אמרשתי שלשום מאוורר אצלי אין חור מי שזוכר. טוב הקיצר אני רוצה שתגידו לי איפה לעשות והאם מה שעשיתי זה טוב וזה מה שקימבנתי: טוב עכשיו תענו לי על מה ששאלתי וביקשתי תודה
-
- 16 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
-
קניתי מחשב חדש שהרכבתי בעצמי עם היטסינק די בסיסי לפי מה שאני יודע - Alpine 11 Pro. מעבד: i5 2500k לוח אם: Asus P8H67 M LE זכרונות: G.Skill Sniper 1333MHz 2X4 ומארז: Antec 3480 Micro ATX אז קודם כל בעיית הטמפרטורה של המעבד אני מתעסק בתלת מימד וכל פעם שאני מתחיל Render (מלא חישובים שנופלים על המעבד) כל הליבות קופצות ל-98 מעלות תוך 20 שניות. בעיקרון זה יכול לקחת עד כמה שעות ונראה לי לא סביר להשאר על הטמפרטורות האלה לפרק זמן כזה ארוך. בגלל שהמארז והלוח אם קטנים וגם כל הסלוטים על הלוח תפוסים אני לא בטוח אם אני יצליח להכניס היטסינק רציני. כרגע אני משתמש רק עם כרטיס זיכרון אחד כי השני ממש מילימטר מלגעת בהיטסינק של המעבד ולא יודע אם זה בסדר. חשבתי על הקירור מים של Antec…
-
- 16 תגובות
- 1.9k צפיות
-
-
אחרי הרבה כאבי ראש ועבודה לא קלה.. יש לנו 570 מסודר להכנות לקראת OC עצבני !
-
- 16 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
אוקיי אז ככה, אחרי שהגעתי ל4 גיגה הרץ לא יציב כל כך, מצאתי עוד כמה אפשרויות בביוס בלשונית של הCPU... אולי אתם תוכלו לעזור לי לדעת מזה כי בחוברת לא רשום כלום על זה (אני אחרי חיפוש של שעה וחצי)... מה זה VID CMOS Setting ?! יש מ-1 עד 62, אצלי על 62... Max CPUID Value Limit ?! יש Disable ו-Enable, אצלי על Disable... CPU Internal Thermal Control ?! יש Auto וDisable אצלי על Auto... ואחרון חביב Hyper-Threading Technology יש Disable ו-Enable אצלי על Enable... הכל אפשרויות ברירת מחדל, מה אתם אומרים ?! לשנות מש'ו ?! אני רוצה בעקרון להמשיך עוד קצת עם הOC... תודה רבה לעונים...
-
- 16 תגובות
- 1k צפיות
-
-
נתחיל מזה: אוףףףףףףףףףףףףףףףףףףףףףףףףףףףףףףףףףףףףףףףף :'( :'( :'( :'( :'( :'( :'( :'( :'( :'( :'( :'( חשבתי לעשות היום VMOD ל NF7-S שלי... אז לשם התחלה רציתי לבדוק מה המתח, לראות עד כמה הוא יציב.... וכשמדדתי עם המולטימטר כנראה שנגעתי בשתי הרגליים של הג'וק הבא(תמונה מצורפת, מסומן באדום). :bash: :bash: :kopfpatsch: :kopfpatsch: :s07: :s07: :screwy: :screwy: מיידית נכבתה כל המערכת. מאז כשמנסים להדליק אותה, אין פוסט. המסך נשאר על NO SIGNAL. (אבל כל המאווררים והכוננים כן נדלקים) פירקתי את הכל ובניתי מחדש על השולחן(רק שילוש, ספק וכ.מסך) ועדיין אין פוסט. המסך כבוי. הלך לי הלוח?? :'( :'( :'( [attachment deleted by admin - 90 dayss]
-
- 16 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
כשאני עושה OC גבוה לQ6600 שלי, הPWM (שאין לי מושג מה זה) עולה המון בטמפרטורה! הכי גבוה, זה שהעלתי מתחים וFSB, הגעתי ל3600MHZ, הPWM הגיע ל102! יש מצב שאפילו יותר, יצאתי מיד שראיתי את זה. היום פעם הראשונה ששמתי לב לטמפרטורה בPWM. מי שיש לו את הלוח הזה, יכול להגיד לי מה הטמפרטורה שלו והמתח שהוא נתן למעבד? ומי שיודע מה הרכיב הזה, כיצד ניתן לקרר אותו? אני לא יכול להמשיך בOC בגלל הטמפרטורה המטורפת שלו. תודה.
-
- 16 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
ראיתי קתודה במחיר של 179 ש"ח .... זה נראה לי קצת יקר... אתם לא חושבים? ;D איפה אני יכול להשיג קתודה במחיר זול יותר? ואני מתכוון מהארץ לא מחו"ל תודה רבה! עריכה ע"י MAPHISTO : הגזמת עם הלינק ושאר הדברים.
-
- 16 תגובות
- 2k צפיות
-
-
המחשב עושה לי בעיות ופתאום נתקע ואני חושב שהמעבד מתחמם יותר מדי. רציתי לדעת כמה טמפ' מומלץ שיהיה במצב מנוחה ובמצב של מאמץ? זכור לי שאצלי במנוחה הוא על 60 ובמאמץעל 80 או 90 .
-
- 16 תגובות
- 2.4k צפיות
-
-
עקב העובדה שבימים אלו אני ואחי יותר ויותר בבית (אני ממתין לגיוס ואחי על הרבה ג'ימלים). חזרתי לי למחשב הישן שלי שמשמש בדר"כ כשרת לרשת הביתית ולשיתוף הקישור לאינטרנט. התקנתי כמה משחקים ישנים וגילית להפתעתי שהם רצים מאוד לאט. זה היה מוזר מכוון שהמחשב ממש לא עמוס ועבר פירמוט כללי לפני שבועיים. אז פתחתי אותו להסתכל והוא היה ממש חם. אז החלטתי למרות שזה מחשב ישן (P2-350, VOODOO3-2000, 160MB-SDRAM) לנסות ולקרר אותו. החלק שהיה הכי חם היה משום מה ההרד דיסק, למרות שבסנדרה הוא מראה ביצועים די טובים. חיברתי מאוורר 80 ממ שיושב באמצע המארז, מקביל לדופן האחורית, וזורק אוויר על ההרד דיסק וזה באמת קירר אותו וגם העלה את הביצועים בקצת. הבעיה השניה שראיתי הייתה שכמעט ואין מאווררים על …
-
- 16 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
עשיתי OC עם תוכנה שבאה עם הלוח אם 5 EASY TUNE אכשיו המחשב נהיה יותר איטי ואני רוצה להחזיר אותו למצב הקודם איך אני עושה את זה ?
-
- 16 תגובות
- 873 צפיות
-
-
היי המעבד שלי הוא 4400X2 AM2 EE 65NM\65W G1 BRISBNE והטמפרטורה שלו גבוהה מאוד 60 מעלות בIDLE במצב סטוק לא בוצע שום אוברקלוק החליפו לי משחה וקירור (קירור סטוק אחר ומשחה של ZALMAN) אבל ללא הועיל מה הבעיה ?? [attachment deleted by admin]
-
- 16 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
ערב טוב ! הפעם - חיבור צינורות נחושת לצלעות הקירוaר של הספק, וחיבורם למעגל מערכת קירור המים ! פשוט מאוד אני חושב ;D התמונות אומרות הכל ! והכי חשוב - נפתרתי מהמאוורר המעפן והמעצבן של הספק !!! 8) תגובות בברכה, אבנר רישרד.
-
- 16 תגובות
- 2k צפיות
-
-
כל הרעיון הזה של קירור מים מתחיל למצוא חן בעיני. יש לי כבר רדיאטור בגודל די מתאים (רדיאטור קטן של רכב בערך 20X10 ס"מ) מה שאני צריך זב צינורות ומשאבה. חשבתי על משאבת שפריצרים של רכב, אבל הבנתי שהן אל אמורות לעבוד רצוף לאורך זמן. אז השגתי משאבת דלק חשמלית של מיצובישי, אבל אני חושש שהיא לא מותאמת למים (היא תחליד) בקיצור: איזה משאבה צריך בשביל קירור מים? איפה משיגים ציוד? (צינורות וכו...) ברגע שיהי משהו אני אשלח תמונות (רק שהמחשב לא ילך קקען...)
-
- 16 תגובות
- 2.1k צפיות
-
-
אני קיבלתי את הקול מאסטר אירו 7+ התקנתי אותו אבלללל הדלקתי את המחשב ופתאום אני רואה שהטמפ' של המעבד היא 73!!!!!!! ישר ניתקתי את המחשב מהחשמל! אאחרי זה פירקתי את המסינק והתקנתי אותו מחדש ואז הדלקתי את המחשב מחדש אבללל המחשב נדלק צפצף כזה ואז נכבה חשבתי ישר שהלך המעבד!!! מזה נבהלתי וכמעט בכיתי (רציני) אז למה שהחלפתי מאוורר זה לא עזר???? אלא הטמפ' רק עלתה?????.. תכתוב לי בבקשה למה זה קרה לי בערך.. ואיך??? אתם יכולים לכתוב לי באופן מפורט איך אני מתקין סינק חדש למעבד?: איך אני שם אותו לאיזה כיוון המדרגה וכל זה תודה רבה רבה בבקשה תגיבו כי זה מאוד מאוד חשוב לי... תודה עריכה: הינה תמונה אחרי שמרחתי את המישחה על הסינק היה כתוב במדריך למרוח את המשחה על הסינק וא…
-
איזה ספרידר (קירור) עדיף לזכרונות?? אלומיניום או נחושת או המקורי? המקורי הוא נחושת עם ציפוי צבע אפור כסוף. יהיה מאוורר 12 סנטימטר תמידי על הזכרונות.
-
- 16 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
יש לי AMD 2100+ עם לוח ASUS A7V133. עשיתי עליו OC של 20% גם למעבד וגם ל BUS. אני מחפש משהו יותר חזק באזור ה400 שקל, יש המלצות?
-
- 16 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
חברים יקרים! אני פותח ת'רד זה (באישור כמובן) כדי שאתם הגולשים תוכלו לשאול שאלות על כל מה שקשור בצגי LCD (למודינג). תוכלו לשאול כל שאלה על בעיה שנתקלתם בה ולא הצלחתם לפתור אותה, שאלות טובות שאתם כבר יודעים את התשובה עליהם, ושאלות על דברים שברצונכם לדעת.. אני מודיע מראש, שכל שאלה שלא תהיה קשורה לנושא או כל תגובה שתסטה מהנושא תימחק ע"י המנהלים מידית.. וכמובן שתשובה עליה לא תתקבל. אני מבקש לרשום רק שאלות, ואפילו אם יש אנשים שיודעים תשובה לשאלה מסויימת שלא יענו עליה, כל המטרה בת'רד זה היא לאסוף שאלות שיופיעו יחד עם תשובות (שאני ומי שעוזר לי נענה) ב-FAQ (frequently-asked questions( העתידי על LCD שיפתח בקרוב. בקשה שנייה- כל מי שמכיר תוכנות לשליטה על צגי LCD מוזמן לרשום את שמם בת…
-
- 16 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
שלום רב, (ברוך שובו של הפורום )! אז אוקיי הזמנתי את השילוב המצויין בכותרת, אני רוצה לדעת אם עשיתי בחירה טובה בלקיחת מאוורר 92 מ"מ בגלל שאומרים שיש לו שטח DZ גדול יותר משל מאוורר 80 מ"מ, האם זה נכון? שאלה נוספת, האם האנרמקס הוא בחירה טובה או שעדיף איזה מאוורר אחר? אגב, מישהו יודע כמה CFMs האנרמקס דוחף? בעיקרון ראיתי בחלק מהאתרים 40 ובחלק 65 ככה, מי מהם הוא הנכון? המון תודה! 8)
-
- 16 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
אז ככה דוד שלי פירק מזגן יש לי את כל החלקים לא חתכתי את חוטי הנחושת (ככה זה מורכב ) אני יודע שצריך לפרק ולהלחים עם מבער גז וחומר הלחמה 15% כסף לא ? המדחס נורא גדול וכבד יש מצב שהוא חזק מידי עוד מעט אני יעלה את מה שכתוב עליו (התווית) אפשר הצעות שיפורים וכו'
-
- 16 תגובות
- 2.4k צפיות
-
-
שלום, הכנתי מפרט ואני מתכנן לעשות לו OC, מה שאני רוצה זה שתגידו לי איך המפרט לOC, ולכמה GHZ לדעתכם אני יוכל להגיע עם המעבד? אני מתכנן לעשות OC למעבד, לזיכרונות ולכרטיס מסך. מעבד: [..] INTEL CORE 2 QUAD S775 2.83GHz Q9550 : "SLB8V" - BOX ¤1199 לוח אם: [..] GIGABYTE GA-EP45-DS3L ¤543 זיכרון: [..] G.SKILL 4096MB (2048MBX2) DDR2 1000 CL5-5-5-15 - F2-8000CL5D-4GBPI ¤326 כרטיס מסך: [..] SAPPHIRE HD4890 1GB GDDR5 - RETAIL ¤1126 צורב DVD: [..] ASUS DVDRW DRW-20B1LT LIGHT SCRIBE - SATA - RETAIL ¤146 מארז: [..] NZXT TEMPEST w/o PSU ¤467 ספק כוח: [..] SEASONIC 550W : SS-550HT ¤406 קרור למעבד: [..] SCYTHE MUGEN II CPU COOLER ¤229 הרכבת מחשב: [..] הרכבת מחשב + בדיקת מאמץ 24 שעות + בדי…
-
- 16 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
שלום אני אצל הדודים פה ...קנו מחשב חדש קונרו אז ככה ..gigabyte 945 ....E6300.....DDR2 667 1G הם קנו גם קירור איכותי למעבד ב200 שקל אז כבר אמרתי למה לא לעשות איזה אובר קלוק קטן כי קונרו + קירור איכותי לא באובר קלוק זה בזבוז .... השאלה שלי בקיצור ...עם הלוח והזכרונות הללו מה אני יכול לעשות ? לכמה לשנות ואת מה ? (אצלי יש AMD וזה שונה בביוס) ? אם אפשר תשובה מהירה , תודה.
-
- 16 תגובות
- 1.3k צפיות
-