אוברקלוקינג וקירור
פורום העוסק בנושא המהרה וקירור של חלקי המחשב השונים
36,125 דיונים בפורום זה
-
שלום! אתמול עשיתי אוברקלוק למעבד E7500 עם הלוח GIGABYTE EP43 אבל לא שיניתי מתחים וכל המתחים בלוח אם על AUTO. האוברקלוק מ-2.93 ל-3.8 GHZ והוא עשה בדיקת מאמץ של 4 דקות בהצלחה. לוח האם העלה את המתח למעבד ל-1.36 V שזה על הגבול של מה שמותר לפי אינטל. השאלה שלי אם להוריד את המתחים מ-AUTO ולשים אותם ידנית איך שהלוח אם קבע אותם ׁ(ב-AUTO), או להשאיר על AUTO או מה לעשות? תודה לעונים!
-
- 16 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
יש ברשותי מחשב בן שנתיים. המחשב מיועד בעיקר לגיימינג - battlefield bad company 2 ו-call of duty modern warfare 2. התייעצתי עם האנשים בפורום מפרטי מחשב לגבי שדרוג, כדי לאפשר לי לשחק במשחקים הנ"ל בהגדרות גבוהות ברזולוציה 1680*1050, והם יעצו לי לא לשדרג כלום, אלא להתייעץ עם כאן בנוגע לאורקלוקינג למעבד, כדי לסחוט ממנו את המיטב. השאלה היא האם המעבד שלי ב-2.8-3.0 GHZ יראה שיפור משמעותי לעומת המתח המקורי. וזו המערכת שלי: לוח אם: Gigabyte GA-EP45-DS3 מעבד: Intel Core 2 Quad Q6600 2.40Ghz 8MB Conroe BOX קירור למעבד: Scythe Kama Cross מארז: ANTEC P182 3x120MM Black ספק: Thermaltake Though Power 600W 48A/12V 4XRails SLI כונן קשיח: Western Digital 640Gb 16MB AAKS כרטיס מסך: Palit Ra…
-
- 16 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
הייתי שמח לקבל מפרט מחנות כמובן בחו"ל, לקירור מים רציני. המארז כנראה יהיה אנטק 1200 ואני מתכוון לשים בלוק על המעבד ואולי גם על מוספטים (או מה שזה לא יהיה שנמצאים סביב המעבד ובד"כ מקררים אותם..) הסוקט יהיה 1156. חשוב לי שהמערכת תהיה שקטה יחסית ויחד עם זאת תספק ביצועים טובים. תודה רבה לכולם!!
-
- 16 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
ידוע לי שישנם כיום פיתרונות יותר משתלמים מבחינת יחס עלות\תועלת. אולם לדעתי ,במקרה הספציפי של מערכת שתהיה ב-O.C כבד גבוהה לאורך שנים, כדאי להשקיע עוד כמה עשרות שקלים, גם אם מדובר בהפרש של מספר מעלות בודדות. מניסיון אישי,השיפור בביצועים+הנמכת הרעש והשגת יציבות מרבית של המערכת מצדיקים את ההוצאה הנוספת כאשר מדובר בתקופת זמן ארוכה מפני שהדבר מתבטא בסופו של דבר באורך החיים של המעבד (ולמעשה גם של המערכת כולה, מפני שאם המעבד הולך אז בדרך כלל ,גם אם יש אחריות בתוקף, עדיין אין טעם בהשקעת המאמץ הדרוש להשגת מעבד זהה או שפשוט אין אותו כבר לתושבת הספציפית הדרושה). שקלתי גם להשקיע במערכת קירור מבוססת מיים,אולם למיטב ידיעתי מערכות זולות כאלו מספקות ביצועים דומים למערכות קירור אוויר אי…
-
- 16 תגובות
- 1.8k צפיות
-
-
ברשותי מעבד E6550 שעבר אוברקלוק, וכרגע עובד בתפוקה של 137% ובנוסף, ברשותי כרטיס מסך GEFORE 9600GT, שעשיתי לו אוברלוק של 12 אחוז בתחילת השבוע, הגדלתי את האוברקלוק בכרטיס מסך מ-12 ל-14 אחוז (בהדרגה כמובן), ומאז תחילת השבוע, אני חווה נפילת המחשב לפחות פעם אחת ביום, גם כשהמחשב איננו במאמץ. האם ייתכן והספק שלי לא מספיק חזק בכדי להחזיק את שני האוברקלוקים שלי? יש לי ספק 450W של HEC ברצוני לקנות בקרוב RADEON 5770, האם הספק הזה יחזיק את המעבד שלי ואת הכרטיס מסך? (יש סבירות לאוברקלוק לכרטיס מסך בעתיד) איך אני יכול לדעת מה הגורם לנפילת המחשב?
-
- 16 תגובות
- 2.4k צפיות
-
-
שלום, יש לי מעבד 2.67GHz 920 i7 לוח אם MSI X58 הורדתי את התוכנה: CPUID HARDWARE MONITOR ותראו מה קיבלתי: מזה IOH והאם הטמפרטורה שקיבלתי (77C) נחשבת גבוהה? *הערך הכי שמאלי הוא הערך שכרגע קיים.
-
- 16 תגובות
- 3k צפיות
-
-
בהמשך לנושא הקודם: http://hwzone.co.il/community/index.php?topic=465746.msg3979757#msg3979757 בו הרגיעו אותי והסבירו לי שהכל טוב ויפה עם המיקום החדש של קירור המעבד שלי, הרצתי בדיקה מהירה בOCCT (כי הרי ברור שהריצו OCCT במעבדה של המחשב שלי כשביצעו את הOC) ותוך 5 דקות מרגע ההפעלה המעבד הגיע ל80 מעלות והOCCT הפסיק את פעולתו הורדתי את המתח שהמעבדה שמה לי (1.375V) למתח שלהOC של המחשב של אחי (שכולל את אותם רכיבים לפני שליחת מחשבי לתיקון באותה התצורה) שהוא 1.325V ותוך 10 דקות בלבד המעבד הגיע ל80 מעלות, בזמן שהמחשב השני בעל אותו הקירור ואותו המתח עם אותו OC נשאר רגוע על 64 מעלות בשיא. אולי באמת נגרמה פגיעה בסירקולציה אחרי הכל? :'( , הרי ההבדל היחיד בכל הנוגע למעבד במחשב שלנו …
-
- 16 תגובות
- 1.9k צפיות
-
-
המארז שלי מגיע לטמפרטורה של 50 מעלות +. רכשתי 2 מאווררי Arctic F8 במטרה שאחד יכניס אוויר והשני יוציא. יש לו צורה שונה מהמאווררים הרגילים, האם יש איזשהי אפשרות להרכיב אותו הפוך או לגרום לו להסתובב לכיוון השני?
-
- 16 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
שלום לכולם המאווררים שיש לי במארז אלה הם המאווררים הסטנדרטים שמגיעים עם המארז CM690, והם לאחרונה התחילו לעשות בעיות בקירור שמתבטאים בעיקר במהירות נמוכה ורעשים כתוצאה ממאמץ יתר. רוב המאווררים בקושי מסתובבים, הוצאתי אותם וניקיתי אותם מאבק ושימנתי את הצירים שלהם, המאווררים עדיין לא עושים את העבודה טוב. כתוצאה מכך המחשב מתחמם מאוד מבפנים, במיוחד ההארדיסק שעומד על 47 מעלות, דבר שמאוד מדאיג אותי. אני רוצה להחליף את כל המאווררים במארז (3) ולהוסיף מאוורר נוסף למוגן 2 שלי, ולכן חשבתי לקנות 4 מאווררים כאלה: http://www.iqpc.co.il/Home/showItemMenu.asp?id=5529 המאוורר שהבאתי הוא טוב? לא ממש משנה לי חרישי או לא, אני רוצה שהוא יקרר טוב אבל בשקט. מה אתם אומרים? עריכה:הזמנתי את …
-
- 16 תגובות
- 1.8k צפיות
-
-
מצאתי גוף קירור מדהים DEEPCOOL עולה 200 שקל יש לו מפרט מדהים מבחינת "זרימת אויר ומשקל" עולה 200 שקל מה אתם אומרים עליו ? אני ממש מתלבט צריך אותו ל OC http://www.dmo.co.il/product.aspx?p_id=16228 - חיסרון קל שהוא טיפה מרעיש - Overall Dimension Fan Dimension Net Weight Bearing Type 125.5X104X157mm 120X120X25mm 1053g Hydro Bearing משקל מדהים מעל קילו !!!! Rated Voltage Operating Voltage Starting Voltage Rated Current 12VDC 10.8~13.2VDC 7VDC 0.25±10%A(MAX) Power Input Fan Speed Max. Air Flow Noise 3.0W 900±150~1500±10%RPM 60.29CFM 21.4~32.1dB(A) קצת רעש 32.1 DB , אבל זרימת אויר מכובדת 60 CFM! ה MUGEN II טוב בכל הפרמטרים שקט יותר , זרימת אויר גדולה יותר אבל משקל 870 גרם…
-
- 16 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
מפרט: ss620W ga-890gpt-ud3h של גיגהבייט amd phenom2X4 955 be mugen 2 קירור למעבד נתקעתי על 39XX המעבד יכול עוד וגם הקרור יכול עוד העלתי מתח למעבד ל1.375 ואפילו ל1.4 אבל עדיין לא הצלחתי הכי טוב שהגעתי זה 39XX ואז הוא נתקע(לא מהתחממות כי במאמץ מלא בOCCTזה הגיע ל45 מעלות) האם זה הלוח אם שמגביל? הורדתי את התדר של הזיכרון ל1066 ואז העלתי וגם אז הוא נתקע בקיצור עזרה חברים!
-
- 16 תגובות
- 2.2k צפיות
-
-
המעבד שלי הוא i7 920 הלוח אם הוא x58a-ud3r והמארז שלי הוא cm 690 והקירור הוא קירור סטוק שבא עם המעבד במצב מנוחה הטמפרטורה היא בערך 44 ומאמץ מקסימלי לאחר הפעלת התוכנה prime95 הוא 91 הגיוני ? זה בסדר ?
-
- 16 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
שלום קניתי יחידת קירור של antec מסוג khuler 950 ואני משיג טמפרטורה בזמן גלישה באינטרנט של בערך 30 מעלות ובזמן משחק כבד אBF4 64 PLAYERS אני מקבל טמפרטורה של בערך 50-55 מעלות האם זה תקין והכל בסדר עם הקירור?
-
- 16 תגובות
- 8.4k צפיות
-
-
שלום לכולם. חבר טוב עומד לטוס בחודש הקרוב, ורציתי להביא קירור מים באמצעותו. אין לי ניסיון וידע בנושא, אך מרפרוף ברשת הבנתי שהמערכות המומלצות הן RASA 240 ו-Cooler Master Nepton 280L שנמצאים בטווח התקציב. אשמח לדעת קצת יותר בנושא ולקבל המלצות נוספות אם יש. תודה ושבוע טוב.
-
- 16 תגובות
- 7k צפיות
-
-
שלום לכולם, אשמח לעזרה בתכנון לופ שאני מתכנן לעתיד. קודם כל מפרט: CORE I7 4790K@4600/1.25V ASUS MAXIMUS VII IMPACT GSKILL 16GB 8X2 2400CL10 EVGA GTX980TI@+200/+200 SAMSUNG EVO 1TB SSD EVGA SUPERNOVA 750W G2 NZXT MANTA BLACK WITH WINDOW שונות: CPU COOLING NZXT KRAKEN X61 GPU COOLING NZXT KRAKEN X61+G10 NZXT HUE+ Advanced PC Lighting NZXT IU01 USB Extension board ASUS XONAR U7 ACER XB270HU 1440P IPS GSYNC Monitor כפי שאתם רואים אני כבר עם קירור מים AIO 280MM גם לכרטיס-מסך (בקדמת המארז) וגם למעבד (בראש המארז). אבל בא לי גם שיראה טוב כי... OCD התכנית היא לעשות את…
-
- 16 תגובות
- 3.9k צפיות
-
-
טוב אז לאחר שלפני 8 חודשים עברתי למערכת קסטום עם צנרת גמישה. לאחר מעבר ל 4k ורכישת זוג 1080 החלטתי שזה גם זמן טוב לעבור לצנרת קשיחה. הכל הוזמן אבל... נתחיל מהמפרט: מעבד: i7 5820 לוח: asus sabertooth x99 זיכרון: corsair dominator platinum ddr 4 3000mhz 32gb כרטיסי מסך 2: Gigabyte GTX1080 8G G1 GAMING הארדיסקים: samsung ssd evo 250 WD 2T 3.5'' Sata3 Caviar BLUE ספק כוח: Corsair 1200W HX1200 מארז: nzxt switch 810 מסך: asus rog swift pg27aq ציוד לקירור שהוזמן: משאבה: EK-RES X3 250 זוג בלוקים של: ek ל 1080 זוג חלקים אחוריים ל 1080 ek גשר sli של ek צנרת שקופה קשיחה 12-16 הוזמנו 12 יחידות 16…
-
- 16 תגובות
- 4.7k צפיות
- 1 follower
-
-
שלום. יש לי את המעבד האמור עם קירור אוויר ממותג לא ידוע, רדיאטור עומד, בגובה של כ 10 סנטימטר, עם מאורר 100 מ"מ. בבדיקת PRIME95 ו Real temp, לאחר 5-10 דקות, החום עולה לממוצע 90 מעלות, ויכול לעבור מידי פעם את ה 100 מעלות. הלוח אם הינו gigabyte h97m-d3h. עדכנתי לו ביוס ל F8. לא עזר. האם אפשר לנסות עוד משהו חוץ מלקנות קירור רציני?
-
- 16 תגובות
- 3.3k צפיות
- 2 followers
-
-
אני צריך להחליף את הפדים התרמיים על הזיכרון של הGPU שלי ואני צריך פדים בעובי של 2מ"מ ו3מ"מ אבל לא מצליח למצוא בארץ כלום, למישהו יש מושג אם יש חנויות אלקטרוניקה או משהו שמחזיקות כאלו?
-
- 16 תגובות
- 4.2k צפיות
- 1 follower
-
-
מסיבה שאני לא מבין פעלתי על פי הוראות המדריך כאן ורכשתי עוד מעט ידע במדריכים נוספים ברשת ולמרות זאת אני יכול להעלות רק 7 נקודות FSB! מעבר לזה הוא לא מפעיל את המחשב עד שאני נותן לביוס להתאפס .. בבקשה עזרה, יש לי לוח אם MSI G31M3-F V2 GLAN
-
- 16 תגובות
- 979 צפיות
-
-
אז החלפתי סוף סוף את הקירור הסטנדרטי של הכרטיס בטווין טורבו של AC. עכשיו, הכל טוב ויפה, אבל שמתי לב שבקירור המקורי היה גם קירור לעוד סט של צ'יפים - חוץ מהליבה והזכרונות, עליהם יש גופי קירור גם ב AC. זו מין שוב של צ'יפים שחורים קטנים בצידו האחורי של הכרטיס, ליד כניסת המתח של ה PCI - להם אין פתרון קירור בטווין טורבו. מה הם אותם צ'יפים? צריך בכלל לשים עליהם גופי קירור? תכלס עכשיו המחשב עובד... והם לא חמים למגע...
-
- 16 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
שלום ותודה על הקריאה. מהי מהירות סיבוב שמאוורר 120 mm אמור להסתובב (RPM) ? מצטער על ה double post. זה היה בטעות. תודה מראש על העזרה.
-
- 16 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
שלום! אני חדש בתחום האוברקלוק, ומאחר ואני לא יודע איך להתעסק עם הגדרות האוברקלוק בביוס, החלטתי להשתמש בתוכנה EASYTUNE5 הלוח שלי הוא של GYGABYTE והמעבד שלי הוא AMD 3500+ מאוורר המעבד הוא: Thermaltake TR2-R1 והספק הוא 500W בתוכנהת ה EASYTUNE בחרתי ב OVERCLOCKING ולאחר מכן ב EASY MODE העלתי את הרף אל המקסימום (20%) לפני האוברקלוק: --------- לפי נתוני הטמפרטורה ב EASYTUNE מהירות המאוורר נעה בין 750-810 בדרך כלל על 750+/- ולפעמים פחות (המינימום שראיתי זה 720) טמפרטורת המערכת נעה בין 39-40 מעלות וטמפרטורת ה CPU היא 25-30 בדיקת הנתונים הראשונית בתוכנה CPU-Z מראה כי: בלשונית CPU (הראשונה) הנתונים הם: Core Speed 2209.3 Bus Speed 200.8 MHz בלשונית Memory Fr…
-
- 16 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
http://www.spirecoolers.com/main/product_detail.asp?ProdID=717 והאם מישהו מכיר את הקירור הזה? איך הוא? תודה(:
-
- 16 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
היי, ההייתי רוצה לקבל בבקשה עזרה בעשיית OC למעבד יחסית ישן - פנטיום 4 , 3 ג'יגה הרץ, סוקט 478(פרסקוט) 800FSB כזכור לי לוח אם - ASUS P4P800 עכשיו העניין הוא כזה: כמה VOLT להגדיר מינימום לעוד 600MHZ שיהיו יציבים?(כאמור 3.6) 1.575V? יותר? פחות? עד כמה לשחק עם הוולטים בביוס? אני רוצה לשבור כבר את המחסום של ה600, להגיע ל800 ואפילו ל1000(שיהיה 4.0GHZ או לפחות 3.8 במקסימום) עד כמה וולט מותר להגיע למעבד הזה? יש לי בביוס עד 1.9V... אני מאמין שוולט כזה גבוהה הורג אותו מהר...נכון? ייתכן במיידית? שהכל יעבוד יציב וטוב.. עומס למעבד אני בודק רק עם התוכנה PRIME 95 שפועלת כפול משתי תיקיות שונות בכוננים שונים. האם זה מספיק להריץ אותה שעה? האם צריך יותר? הקירור שלי למעבד הוא ביגטייפון בן ש…
-
- 16 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
שלום ברשותי AMD5200X2 ומשחה ZM-STG1 של זאלמן אני צריך למרוח משחה טרמית? גם אם אני יביא קירור freezer 64Pro? כי אמרו לי שעם הקירור בא כבר משחה ולא צריך אלה פשוט לחבר זה נכון?
-
- 16 תגובות
- 1.6k צפיות
-