עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

אוברקלוקינג וקירור

פורום העוסק בנושא המהרה וקירור של חלקי המחשב השונים

1. Started by reyrey_200,

שלום, אתמול קניתי כרטיס מסך חדש (HD6870) והחלטתי בשביל שלא יהיה צוואר בקבוק לעשות OC למעבד. אז קראתי פה ושם...והתחלתי לבצע. אחרי רבע שעה, המחשב עלה פרפקט עם מהירות של 3.6GHZ ומתחים על AUTO. אחרי מעט בדיקות ביצועים וטמפרטורות, הגעתי לתוצאות האלו: בזמן מנוחה : 35-39 מעלות בזמן מאמץ : 55-59 מעלות השאלה שלי היא האם הטמפ' האלו טובות לOC שכזה ?

• 16 תגובות
    • 2k צפיות
  2. Started by MasterGamerFX,

יש לי לוח אם P5G41C-M LX מעבד intel core 2 quad q8300 2.5 Ghz וקירור של Scyte Yasa 1000 עשיתי OC למעבד אחרי דקה בבדיקת טמפרטורה הגעתי ל 85 מעלות והתוכנה הפסיקה את בדיקת המאמץ האם העלאת מתתחים תועיל ? עכשיו אני שואל מה לא נכון במה שעשיתי ? תודה רבה ,

• 16 תגובות
    • 3.6k צפיות
  3. אני רוצה לקנות מחשב חדש, ואחרי בדיקה רצינית אני אשמח לשמוע את הדעות של חברי הפורום בנוגע לשאלה בכותרת. האם יש היגיון להשקיע 1200 שקל בקירור למערכת - שכולל בין היתר קירור מים סביר (H100I) ועוד מספר רכיבים נוספים כולל קירור יעודי לכרטיס המסך. לשקט יש משמעות חשובה כמו גם לאמינות. האם נכון יותר להשקיע את הסכום בשדרוג רכיבי המערכת? נ.ב. כדי לכסות את השאלה לפני שתעלה, המערכת עליה מדובר תבוסס מעבד iv i7 3770k וכרטיס מסך amd 7950 ותשמש לפיתוח בסביבות מרובות (windows, לינוקס ומק) ולמשחקים במידה והזמן יאפשר.

• 16 תגובות
    • 1.8k צפיות
  4. טוב אז ככה אני רוצה לעשות קירור מים עכשיו כשהלכתי למחסן שלנו ראיתי מכשיר של מים קרים וחמים וחשבתי אולי נשתמש בוא במקום רדיאטור עכשיו רציתי לדעת אם זה אפשרי אני רוצה לחסוך בכסף כי אין לי אז חשבתי להוציא את הכסף רק על צינורות ובלוק ומשאבה אולי אני יצליח להביא מדודים שלי

• 16 תגובות
    • 2.1k צפיות
  5. Started by card,

שלום נתקלתי באיביי עכשיו במוצר הזה: 2pcs Thermal Conductive Heatsink Mount Sticker Adhesive 35mm X 35mm http://www.ebay.com/itm/2pcs-Thermal-Conductive-Heatsink-Mount-Sticker-Adhesive-35mm-X-35mm-/111027845240 אני חייב לציין שזו פעם ראשונה שאני רואה כזה דבר האם זה טוב? האם יש לזה יתרון על פני משחה טרמית? למשל, אם מרכיבים את המאוורר על המעבד, ואחרי שנה מפרקים את המאוורר בשביל לנקות אותו מאבק, האם המדבקה בעצם רב-פעמית? או שאחרי שמסירים את המאוורר פעם אחת, היא נהרסת? - כמו שקורה עם משחה טרמית..

• 16 תגובות
    • 2.4k צפיות
  6. Started by shlomoreuven,

זה המעבד שיש לי: DualCore Intel Core 2 E8400, 3000 MHz (9 x 333) בתוספת של: לוח אם: GA-G41M-Combo זיכרון: 4 GB כרטיס מסך: GTX 650 OC 2GB אני רוצה לאתגר את המעבד שלי עד הקצה (כמעט)...אשמח לקבל הדרכה והכוונה... תודה!

• 16 תגובות
    • 1.7k צפיות
  7. Started by saarxee,

האם שימוש בצינור לחץ אוויר עם אקדח שיש במפעלים יהיה בסדר ולא מזיק? לי באופן אישי יש את זה במפעל וזה די חזק ומעיף את כל האבק שיש במחשב. זה לא מזיק לרכיבי החומרה וגורם להם לשבוק חיים באופן מהיר יותר? זה לא פוגע במאווררים והאם מותר לעשות את זה בתוך ספק הכוח? ובמידה וארצה לקנות אחד לעצמי, מה כדאי לקנות? פחית/מפוח או קומפרסור? תודה.

• 16 תגובות
    • 2.2k צפיות
  8. היי הרגע סיימתי לבנות את המחשב שבמפרט. אחלה מחשב ואחלה בחירה וכמובן שהמחשב "עף". בהחלט שידרוג גרפי ועיבודי מהמחשב הנייד (asus) שבמפרט. יש לי כרטיס מסך zotac gtx 580 והוא מתחמם במשחקים. השאלה היא האם סידור המאווררים במארז הוא אופטימלי לצורך קירור הכרטיס מסך ובאופן כללי לקירור המארז. הכרטיס מסך עם קירור מפוח. היינו, לוקח אויר מתוך המארז ודוחף אותו החוצה דרך הכרטיס. הטמפרטורות במנוחה הם 40C האם זה תקין? מצורפת תמונה עם חץ על כל מאוורר לאיפה הוא מזרים אוויר. עוד עניין: המאוורר שבצד ימין למטה כרגע לא מחובר כי אין לי לאיפה לחבר אותו\ יש לכם רעיון? זה חיבור נקבה 4 פינים קטן כמו של המאווררים האחרים והמאוורר של המעבד (שעל הרדיאטור). יש לי 3 שקעים מתאימים והכל תפוס. לסיכום: כיוו…

• 16 תגובות
    • 2.4k צפיות
  9. יש לי מארז של קולרמאסטר דגם SNIPER המאווררים שלו עושים רעש אבל לא חושב שאפשר להחליף אותם כי הם יחסית גדולים האם קירור מים הוא שקט לגמרי? או גם שם יש מאווררים? מה אתם מציעים לי לעשות אם אני רוצה להפוך את המחשב לשקט לגמרי, להחליף מארז? תודה לעוזרים

• 16 תגובות
    • 2.9k צפיות
  10. Started by djkobig,

בוקר אור לכולם, המפרט של המחשב שלי הוא כזה: מארז: ANTEC P280 - נשאר במצבו המקורי 2 מאווררים למעלה ואחד מאחורה- כולם מוציאים אוויר. לוח אם: ASUS sabertooth 990fx מעבד: AMD FX8150 עובד ב OC ל 4GHZ קירור מעבד: Scythe Mugen 3 - עובד עם מאוורר 1 שדוחף אוויר ללמעלה. זיכרון: 2X8GB Corsair כרטיס מסך: Gigabyte Geforce670gtx ספק כוח: SeaSonic Gold X660 ו-5 כוננים קשיחים, 1 SSD והשאר רגילים. בעת מאמץ קבלתי הודעה מ WINDOWS שהמעבד עבר את ה 65 במעלות בפועל הוא הגיע לסביבות ה 70-80 מעלות, בזמן מנוחה או בשימוש רגוע במחשב הוא בטווח של 35-50 מעלות. אני מעוניין לבצע שדרוג של כל מערכת הקירור. אני מודע לזה שמעבד של 125W, והוא פולט המון חום, אך עדיין לא חשבתי שזה יהיה עד כדי כך חם. קניתי את המ…

• 16 תגובות
    • 3.3k צפיות
  11. [TABLE] [TR] [TD=class: ValueSpecification_dark, align: right]DELL [/TD] [TD=class: NameSpecification_dark]יצרן[/TD] [/TR] [TR] [TD=class: ValueSpecification_light, align: right]INSPIRON 5000 17 5748 i7[/TD] [TD=class: NameSpecification_light]דגם[/TD] [/TR] [TR] [TD=class: ValueSpecification_dark, align: right]Windows 8.1 (64Bit) Hebrew[/TD] [TD=class: NameSpecification_dark]מערכת הפעלה[/TD] [/TR] [TR] [TD=class: TopicSpecification, colspan: 3, align: right] גרפיקה …

• 16 תגובות
    • 2.8k צפיות
  12. Started by BulbuloNi,

מצטער אם זה נוגד איזה משהו פה אני חדש.. לפני כמה ימים שידרגתי את המעבד,זכרון ולוח אם הלוח אם הישן - ASRock asrock h71m-dgs הלוח אם החדש - Asus B85M-G 16 ראם וקודם היה 8 המעבד החדש - i7 4790 3.6 המעבד הישן - i5 3470 3.2 טוב, בקיצור הורדתי את כל מה שאני צריך למחשב.. הדלקתי משחק והתחלתי לשחק והמחשב התחיל לרתוח בטירוף! (לעומת מה שהיה קודם) הורדתי HWM ובדקתי את הטמ''פ. בדרך כלל כשאני לא משחק בכלום ורק התוכנות הרגילות שלי פתוחות המעבד על 50 מעלות. אבל אם אני משחק במשחק (League of Legends) המעבד בדרך כלל על 75-78 אבל אם יש כמה זמן של יותר דברים על המסך ויותר דברים לטעון זה הגיע עד 81 ואז מהר כיביתי ונתתי לו לנוח. אמרו לי לא להגיע עד 85. אבל אני חושב שזה יצליח להגיע אם אפעיל עליו…

• 16 תגובות
    • 4.1k צפיות
  13. Started by Aviad Cohen,

שלום, אחרי שבועות בהם בניתי מפרט וקניתי חלקים עלתה לי השאלה הזו ולא מצאתי דרך לענות עליה.. רכשתי מעבד i5 4690k ולוח אם msi z97 gaming 5 יחד עם קירור noctua nh-d15, השאלה היא מה הרווח שאשיג מביצוע אוברקלוק? ניתן לאמוד זאת באחוזי ביצוע או כל דבר אחר? כמו כן ראיתי בPCPARTPICKER שהרבה אנשים שעושים מפרט אוברקלוק דווקא משתמשים בקירור פשוט יותר- Cooler Master Hyper 212 Evo, האם הוא מספיק לביצוע המהרה שכזו? תודה מראש

14. שלום,בזמן הקרוב אני הולך לקנות מחשב חדש וזה המפרט: Core i7 920, s1366, 8MB Box מעבד לוח אם:EX58-UD3R s1366 Core i7, Intel X58, DDR3 2000+, 3xPCI-E קופסא: ‏CM 690 NVIDIA Edition Black With Window (No PSU) (אני לוקח אותו כי אח שלי המליץ לי עליו וגם יש לו אותו אחד) ספק: ‏eXtreme Power Plus 600W 12cm Fan דיסק קשיח:‏1TB IntelliPower, 32MB, SATA II- WD10EADS זיכרון:‏3x2GB OCZ Platinum XTC Triple Channel קירור: Mugen II 5 Heat Pipes CPU Cooler כרטיס מסך: BFG NVIDIA GeForce GTX 285 OC 2GB PCIe 2.0 האם המאוור Mugen II 5 Heat Pipes CPU Cooler??

• 16 תגובות
    • 1.1k צפיות
  15. שידרגתי את המחשב והוספתי לו הרבה דברים בינהם עוד כרטיס של 2 ג'יגה הרץ ואני רוצה לדעת עם זה עובד...

• 16 תגובות
    • 1.4k צפיות
  16. Started by ezana9,

הטמפרטורה של המעבד שלי ללא מאמץ היא 67 בביוס רשום 81 בערך לפני יומיים זה היה 45-43 מוזררררררר ולבעיה השנייה הכרטיס מסך שלי גם רותחח פשוט נגעתי בו ויקבלתי כוויה אז הוצאתי את הכרטיס מסך ואני בינתיים משתמש בכרטיס מסך פנימי של המחשב וכל פעם שאני מתקין משחק ונכנס עליו זה מעלה לי הודעה הנה תמונה תעזרוו לי בבקשה אני לא יכול לשחק בכלום...

• 16 תגובות
    • 952 צפיות
  17. Started by omerz90,

שלום, הכנתי מפרט ואני מתכנן לעשות לו OC, מה שאני רוצה זה שתגידו לי איך המפרט לOC, ולכמה GHZ לדעתכם אני יוכל להגיע עם המעבד? אני מתכנן לעשות OC למעבד, לזיכרונות ולכרטיס מסך. מעבד: [..] INTEL CORE 2 QUAD S775 2.83GHz Q9550 : "SLB8V" - BOX ¤1199 לוח אם: [..] GIGABYTE GA-EP45-DS3L ¤543 זיכרון: [..] G.SKILL 4096MB (2048MBX2) DDR2 1000 CL5-5-5-15 - F2-8000CL5D-4GBPI ¤326 כרטיס מסך: [..] SAPPHIRE HD4890 1GB GDDR5 - RETAIL ¤1126 צורב DVD: [..] ASUS DVDRW DRW-20B1LT LIGHT SCRIBE - SATA - RETAIL ¤146 מארז: [..] NZXT TEMPEST w/o PSU ¤467 ספק כוח: [..] SEASONIC 550W : SS-550HT ¤406 קרור למעבד: [..] SCYTHE MUGEN II CPU COOLER ¤229 הרכבת מחשב: [..] הרכבת מחשב + בדיקת מאמץ 24 שעות + בדי…

• 16 תגובות
    • 1.2k צפיות
  18. שלום,יש לי מארז פשוט שקניתי בKSP הקטע שאין בו בפנל הקדמי כניסה של מאוורר יעני אין חורים או משהו אין איך להתקין אותו אני יודע איך לחבר מאווררים אבל לא יודע איך לאלתר או משהו ולהכניס אותו איפשהו..

• 16 תגובות
    • 1.4k צפיות
  19. שלום וחג שמח יש ברשותי את המעבד phenom 2 720be x3 (בעל מכפלה פתוחה), ואני רוצה להמהיר אותו אך אני מפחד לפגוע בו. כדי להפוך את השאלה ליותר רלוונטית אציין את המפרט שברשותי : Amd phenom 2 x3 720 be Thermaltake Big Typhoon VX Gigabyte ma770 ud3 (rev2 OCZ REAPER 2gb cl5 800mhz (x2) HEC 500TE-2WX 500W Antec three hundred Sapphire radeon hd4850 1gb Vapor X טמפרטורת המעבד במנוחה היא 26 מעלות כשהביג טייפון על 2000rpm וסביבות 33 מעלות כשהוא על 1200rpm . יש ברשותי את התוכנה prime95 לבדיקת יציבות ובנוסף את amd overdrive. אם אפשר בבקשה הדרכה קצרה כמה לעלות במכפלה? האם לשנות מתח? במשך כמה זמן לבדוק יציבות? האם לנסות תוכנות נוספות לבדיקה? והאם מהירות הזכרונות מגבילה אותי…

• 16 תגובות
    • 1.4k צפיות
  20. היי אילו תוכנות יש לבדיקת הרכיבים הנ"ל? מעבד E8400 כ.מסך 4850 של GB . --> עובד ב- 80 במנוחה , נראה קצת יותר מידי, זה תקין? תודה *עידכון: בבדיקת מאמץ אחרונה של OCCT הטמפ' הגיעה ל- 101 מעלות..

• 16 תגובות
    • 2.1k צפיות
  21. Started by nir567,

שלום, ברצוני לעשות OC למעבד מסוג intel q6600. קראתי את המדריך שבאתר והתחלתי קצת להעלות את ה-FSB ויש לי כמה שאלות. יש לי לוח אם ASROCK 4core 1600-D800 חרא של לוח אם לכל הדעות.. עברתי על כל האפשרויות שם הניתנות לשינוי, מספר פעמים, ביסודיות רבה אבל אני עדיין לא מוצא מספר דברים.. 1.[מצאתי בסוף] -EIST \ COOL'N'QUIT 2. shutdown temperature 3.מחלק הזיכרון\ command rate 4.Dram bank interleave cpu multiplier ו-ratio actual value הם אותו דבר נכון?] [אז משום מה בתוכנה אוורסט רשום שזה 7 ואילו בביוס רשום שזה 9 ללא אפשרות לשנות אותו כמובן..למה ככה?!] עריכה: גם את זה הצלחתי לשנות, אבל אני לא מבין, העלתי את המכפלה מ-7 ל-9 ומשום מה המעבד עובד על אותה תדירות(כפי שרואים ב-cpuz ועוד תוכנות) …

• 16 תגובות
    • 2k צפיות
  22. Started by eliil1,

1.אם אני שם את ה AC XTREME על הכרטיס שלי , אני יכול בנוסף לזה לשים איזה מאוורר 90MM מתחתיו(או מעליו WHATEVER) ? 2. איך המאוורר הזה למעבד http://ivory.co.il/product.asp?productid=2886&CatCode=554 זה ל TRUE . צריך שיהיה שקט וקריר כמה שיותר. רציתי לקחת S-FLEX אבל לא מצאתי בנתניה חנויות עם המאוורר הזה. איך הוא ביחס למאוורר הזה בכלל?

• 16 תגובות
    • 1.3k צפיות
  23. Started by MightYaad,

אני רוצה להכין heatpipes.... חקרתי קצת את הנושא וראיתי שבתוך הheatpipes יש נוזל מסוים.... העניין הוא שהנוזל הזה לא כל כך נגיש..... השאלה היא אם אני נגיד ימלא בצינור גריז טרמי למשל....זה יעבוד? או....איזה נוזל אחר אני יכול למלא כדי שזה יעבוד....?

• 16 תגובות
    • 1.2k צפיות
  24. Started by eran131,

טוב אז ככה השבוע הייתה לי בעיה ב Bios ובטעות עשיתי אתחול להגדרות של ה Bios(זה השתנה למהירות הרגילה של המעבד AMD 945) עכשיו הורדתי תוכנה בשביל לנסות משהו שנקראת GameGain הסבר- [tt]מהו בעצם Gamegain? GameGain היא תוכנת אשר סורקת את נתוני המחשב ומוציאה את המיטב מהמחשב בשביל המשחקים, התוכנה מתקנת FPS ומתקנת לאגים.תוכלו לשים לב המשחק רץ לכם יותר מהר ויותר חלק. התוכנה תואמת את הגרסאות הכי עדכניות של XP וויסטה וקלה לשימוש. עכשיו מאיץ בשבילכם זה דבר שהורס אז זהו שהוא לא הורץ כלום. מה התוכנה עושה בעקיפין בעצם? סוגרת את כל התוכנות שמפריעות ברקע ומשנה את ההגדרות ה windows שהכי יתאימו לשעת המשחק![/tt] עכשיו אני נכנס ל"מאפיינים" ב"מחשב שלי" וזה מראה לי משהו ממש מוזר(צד שמאל…

• 16 תגובות
    • 1.1k צפיות
  25. אני הולך לקנות מערכת חדשה לגמרי בעוד כמה זמן שתיהיה מבוססת על core i7 ואמורה לאפשר OC ממש רציני. כשאני אומר רציני, אני מתכוון למעל ל- 5Ghz עם ה-core i7, ולקחתי את כל מה שכלול בשביל זה. קירור מיוחד למעבד אין לי, כי אין לי מושג מה מומלץ בשביל OC בסדר גודל של כזה- לכן אני פה מתייעץ איתכם. אז ככה, הנה המפרט המתוכנן המיועד במיוחד בשביל אוברקלוק רציני למדי- ה-core i7 860 עם קירור סטוק שחייב להתחלף כמובן, לוח ASUS Maximus III Formula היקר, שבחרתי אותו דווקא בזכות זה שהוא מיועד במיוחד לגיימרים שמעוניינים לבצע OC רציני למדי. 2 יחידות זיכרון G.Skill 2GB DDR3 CL-9, והמארז Thermaltake Xaser VI MX עם ספק 750W איכותי של HEC. לפי מה שידוע לי, ובררתי הרבה, המפרט הנ"ל מעולה בשביל ה…

• 16 תגובות
    • 1.3k צפיות

דיונים חדשים בפורומים

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.