עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone - פורומים

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

אוברקלוקינג וקירור

פורום העוסק בנושא המהרה וקירור של חלקי המחשב השונים

1. Started by kibub,

היי אני קונה מעבד E6600 ולוח P5W DELUXE אם מארז P180 אני מתכנן OC של 450FSB ואני צריך קירור, אני יודע שהTONIQ TOWER 120 הוא הכי טוב אבל החנות שאני קונה מהם אין להם אותו אז אני צריך המלצה לקירור הכי טוב שיש ברשימה הזו: http://www.canadacomputers.com/index.php?do=ShowProdList&cmd=pl&id=FN.349 המחיר לא משנה לי תודה

• 42 תגובות
    • 1.6k צפיות
  2. Started by fit3,

שלום אנשים קיבלתי סוף סוף את ה AC7 ויש לי שאלה אני רואה שמרוחה עליו כבר משחה האם עדיף לנקות אותה ולמרוח את הזלמן החדשה שקיבלתי??? או להשאיר אותה ולמרוח את הזלמן רק על המעבד ושאלה שניה האם זה משנה איך אני מרכיב את המאורר כלפי מעלה או כלפי מטה? בתודה אמיר

• 33 תגובות
    • 1.6k צפיות
  3. קבלונה את המעלות של המעבד +הציפים וה PWMIC ..... דרך אגב כל הזמן אני חושב על זה.... מה זה לעזזל PWMIC?!?!?!?!?!? ולא רשום שמה את ה RPM כי עשיתי שכל ה 3 מאווררים שלי ישלטו דרך המקום שאמור להיות ה שולט של ה PWMIC אז הוא לא מזה תRPM אז ככה עכשיו נושא אחר הינה המארר שלי +מה מו מי.... זה נכון כל הקטע שמה??? כאילו האוויר נכנס ויוצא נכון לפני דעתכם??? אני צריך את המקסימליות של הקירור כי אני עובד בתוכנה קיוביס שהיא דורשת הרבה מאמצץ... בבקשה תענו לי !! תודה רבה אחלה פורום ואתר לפנים אאאה שכחתי הינה המפרט שלי.... http://img428.imageshack.us/img428/914/elirancomp6rq.gif AMD Athlon 64 939 3700 San Diego core PQI DDR 2048MB DUAL CHANNEL 2X1024MB 2-3-2-5 http://w…

• 22 תגובות
    • 1.6k צפיות
  4. Started by ksn1981,

שלום לכולם, יש לי ת'רד אחר לגבי OC ספציפי שאני מבצע.. בת'רד הנוכחי, אשמח אם תוכלו לעזור לי עם מספר שאלות על Sandy Bridge Overclocking בכללי.. תודה רבה לעוזרים ----------------------------------------------------------- אנא תקנו או אשרו את הבא: א- מגדירים את נתוני הזיכרון לרמת אחת לפני המוצהר עליו (שלא יגביל בינתיים). מעלים את המכפלה ומעלים בהתאם את מתח המעבד CPU_VOLTAGE כך שיהיה היציב המינימאלי (הבדיקה נעשית דרך תוכנות מאמץ וניטור). ובסוף מחזירים את נתוני הזיכרון לרמה המוצהרת עליו מה שאולי יצריך העלאה קטנה במתח בקר הזיכרון VCCIO.. עדיף לא לשנות את מתח המעבד (אך לא הליבות) VCCSA שאחראי בין היתר גם על בקר הזיכרון. ב- אם מדובר באוברקלוק שיושב על קצה ההגדרה של "לא מס…

• 11 תגובות
    • 1.6k צפיות
  5. Started by shaharezra,

כמו שחלק ממכם יודעים ומי שלא יודע מוזמן להסתכל בפורום יומני פרוייקטים בשבוע האחרון בניתי מערכת קירור גז למעשה זוהי EMP- K2 בבניה עצמית שלי אין לי הרבה זמן אז היום השתעשעתי קצת וזו התוצאה (הזמנית בהחלט) שיפור נוסף בקרוב. בינתיים תבלו http://valid.x86-secret.com/show_oc.php?id=144035

• 19 תגובות
    • 1.6k צפיות
  6. Started by skullfacer,

Arctic Cooling Accelero Xtreme 4870X2 http://tinypic.com/view.php?pic=1xyxhf&s=4 אוקי חיכיתם כולכך הרבה זמן אז הנה זה הגיע פה בדיון תשאלו שאלות ועזרה מה שאני יכול אני יעזור לכם יאלה נתחיל? שלב הראשון זה להכין תדברים שצריך כדי לפרק תקירור הישן ולנקות תליבות הכלי הבאים מברג\ה עם ראש משולש קטן לא זוכר תמספר , נייר סופג , אלכוהול 70% , הקירור החדש , והכרטיס מסך http://i33.tinypic.com/16242v7.jpg השלב השני פירוק הקירור מהקופסא ותצתרכו גם להישתמש עם מברג ראש שטוח ופלייר http://i38.tinypic.com/n4yyo2.jpg השלב השלישי לפרק את הברגים של הפלטה האחורית ולהניח אותה בצד בלי לגרום נזק למדבקות ולשמור 3 ברגים להתקין אח''כ http://i37.tinypic.com/10fch1u.jpg השלב הרביעי לפרק את כול …

• 15 תגובות
    • 1.6k צפיות
  7. Started by mrbig,

חשבתי על סילנסר -אבל מצאתי רק לגירסת PCI-X מישהו יודע אם זה זהה ?? אולי זה כמו 6600 AGP ?? לא מצאתי -תודה על העזרה!!!

• 30 תגובות
    • 1.6k צפיות
  8. Started by spider272,

אני כל הזמן נוגע באוברקלוק ומנסה לעשות כמה שיותר תדר גבוהה..אבל כל הזמן מתפקשש לי..השאלה שלי היא איזה מתחים עוד צריך לעלות למעבד?הגשר צפוני זה קריטי?עכשיו אני על 3.6 מתח בביוס 1.4 הMCH על 1.3 וה TERMINIATION על 1.4..מעל התדר 3.6 פשוט לא יציב גם עם מתח של 1.45..למה?

• 3 תגובות
    • 1.6k צפיות
  9. המאוורר ממש כמעט חדש שמעתי שיש בכפר סבא אבל זה רחוק

• 6 תגובות
    • 1.6k צפיות
  10. Asus rampage formula 4gb ddr2 1066 corsair 9800 gx2 Intel Q9450 הרכבתי את המחשב עשיתי בהתחלה בדיקה בביוס של הטמפרטורה והוא נע בין 68-72 (אני משתמש בקירור סטוק שהגיע עם המעבד) ניסיתי להחליף את המשחה הטרמית ועדיין, שום דבר לא עזר. הטמ' במנוחה בBIOS מגיעות אפילו ל80C. אני מנסה להתקין את הWIN והמחשב קורס (מהחום ככל הנראה) יש למישהו מושג מה יכולה להיות הבעיה (פרט לזה שקירור הסטוק לא כ"כ אפקטיבי), ואיזה פיתרון אפשרי ? תודה מראש.

• 14 תגובות
    • 1.6k צפיות
  11. Started by CRYSMAN,

שלום אני צריך המצלה למאוור 120MM הכי שקט שיש לא צריך לדים ולא שום דבר מאוורר רגיל שיתן דחיפה טובה אבל שיהיה הכי שקט שאפשר! ואני צריך גם משחה תרמית לא למעבד אלא לגוף קירור של מקרר נייד מיני בר..המאוורר הוא גם בשביל המיני בר.. תודה

• 5 תגובות
    • 1.6k צפיות
  12. במחשב נייד של MSI EX400, יש צינור נחושת מהמעבד לכרטיס המסך ATI שבו וממנו לצלעות קרור. המאוורר עובד טוב ומהר כשצריך, אבל המעבד מגיע לטמפרטורה של 90 מעלות ויותר. לאחר UNDERVOLTAGE הוא מגיע ל80 מקסימום. רענון של משחה תרמית והוספתי לוחות נחושת לכרטיס מסך ולמעבד ואלו הורידו ב5 מעלות. פתחתי את התחתית בעוד המחשב עובד, ונגעתי בצינור נחושת, רותח! המלצות? מצורפת תמונה של האזור. תודה

• 6 תגובות
    • 1.6k צפיות
  13. אני צריך אותו לOC למעבד E4300. אני כרגע על מעבד סטוק של אינטל על 2.97 ג'יגה לליבה. ואם יש המלצות אחרות שייכנסו לי בתוך המארז אשמח לקבל. תודה רבה

• 25 תגובות
    • 1.6k צפיות
  14. Started by yair67,

אהלן, יש לי את הכרטיס 4850 כבר משו כמו 8 חודשים. שיחקתי לי קצת במחשב במשחק לא כבד יותר מידיי (bionic commando) והמחשב נכבה לו פתאום. הדלקתי את המחשב ישר ובדקתי את הטמפ' וראיתי שזה עומד על 90 מעלות!!!!! לאחר ששיחקתי עם המאורר ושמתי אותו על 75 אחוז זה ירד ל76 מעלות . סתם בשביל הקטע כמה שעות לפני זה שיחקתי במשחק הרבה יותר כבד לפי דעתי וזה סחב בסדר גמור..... המחשב שלי: e7300+arctic cooler freezer 7 ep43-ds3l 4gb ram fsp 400W ועוד איזה 3 הארדיסקים.. הדגם המדויק של הכרטיס זה: sapphire radeon 4850 512 ddr ראוי לציין שהמאורר זז ומאורר כמו שצריך.. אגב, התקנתי לפני שבוע וינדוס 7.. אם זה עוזר לכם בפתרון הבעיה.

• 25 תגובות
    • 1.6k צפיות
  15. טוב יש לי לוח אם של Matsonic דגם ms7127c . {VIA Apollo PRO} מעבד PIII 700 FSB100 ... אני עכשיו עובד על 112FSB והמעבד על 784MHz ... כשאני מגביר את ה FSB ל 124 המעבד עובד על 868MHz אבל הווינדוס לא עולה .. (ניסיתי כל ווינדוס ) . עכשיו אפשר להמהיר את המעבד על ידי הגברת המתח אבל כשאני משנה לx8 , הוא משום מה לא עובד על X8 אלה חוזר לX7 . אז יש לי עכשיו 112x7=786MHz ... אז אני רוצה להוציא יותר מהמעבד . בקשר לקירור אין לי בעיה , חבר שלי קיבל Volcano 7+ אז לקחתי לו את HSF הקודם שלו מהAMD ... אז עומד לי עכשיו קירור דיי חזק. והטמפ' על 30 מעלות .. אז אני חושב שאפשר להוציא עוד מיץ ממנו . כל תגובה תתקבל ... וגם מישהו שממהיר את ה PIII שלו שיספר עד איפה הגיע .

• 13 תגובות
    • 1.6k צפיות
  16. Started by KoM,

היום אני פותח לי תמחשב בסבבה כרגיל, בדרך כלל הבוט מהיר והכל יופי, אבל היום על מסך הפוסט התחילו לי צורות שונות וכל פעם הוא קרס לפני או בזמן ספירת הזכרון...בדקתי בביוס אם משהו השתנה וכלום... עדיין הסלרון על 140 עם וולטז' גבוהה מעט... קיצר ניסיתי עוד כמה פעמים והוא הסכים לעלות תמיד רק אחרי ריסטארט... התעצבנתי ושמתי אותו על באס של 133... עכשיו מה אתם חושבים גרם לו ככה פתאם להשתגע ? לא לעשות פוסט פתאם ? האם הוא באמת מזדקן ? אולי הביוס לא אידיאלי פשוט לאוברקלוק ?

• 18 תגובות
    • 1.6k צפיות
  17. שלום לכולם, המאוורר של הנייד הישן שלי החל להרעיש לאחרונה. הזמנתי מאוורר חלופי. עד שהוא יגיע - הסתכלתי על סרטונים כיצד להתקין פתרונות קירור וראיתי שהם תמיד שמו משחה תרמית. מצד שני פתרון הקירור שלהם היה סוג של heatsink או משהו כזה. בנייד שלי יש בסה"כ מאוורר פשוט שצמוד למעבד, אני חושב. (זה מחשב vostro 1320). האם במקרה כזה יש בכלל טעם במשחה תרמית? או שזה אדיוטי? תודה לכם.

• 5 תגובות
    • 1.6k צפיות
  18. Started by Dikla Danino,

הי כולם, חדשים כאן ולא ממש מבינים בתחום.. המחשב (נייד, THINKPAD W520, I7, QUADRO 2000, ראה כבר כמה שנים) מודיע על FAN ERROR וכבה. פתחנו, ניקינו, משחה טרמית ולא עזר. האם כדאי להחליף מאוורר? אם כן - איפה אפשר לקנות כזה? באי.ביי כדאי? נשמח לעזרה

• 3 תגובות
    • 1.6k צפיות
  19. Started by cheat-it,

יש לי 8800GT ואני רוצה להחליף לו את הקירור בגלל שהוא עובד על טמפרטורות ממש גבוהות: מנוחה: 70, מאמץ: 105... יש למישהו קירור טוב להציע? (אני שוקל אולי לעשות OC על הדרך)

• 7 תגובות
    • 1.6k צפיות
  20. טוב אז לאחר קריאת המדריך להכנת מערכת קירור מים ביתית החלטתי לבנות אחת ולהשתמש במיכל מים גדול ומעוצב במקום רדיאטור (כ - 10 ליטר במיכל שקוף מפרספקט שאני בונה...) אבל לפני הכל יש לי כמה שאלות.. 1. בלוק קירור - איזה מומלץ, האם יש סוגים, והאם תוכלו לתת לי מספר לינקים לכמה סוגים שאבחר כי אני לא נתקלתי בכאלה. 2. חיבור הבלוק ללוח האם - כיצד זה נעשה? והאם תושבת הלוח משנה משהו? (939) 3. צינורות לבלוק - איזה צינורות מומלץ מבחינת קוטר\סוג והאם החיזוק שלהם לבלוק עם באנדים מספיק או שיש סוג אחר של חיבור (למניעת דליפות מיותרות). 4. חשמל למשאבה - כמומלץ במדריך אשתמש במשאבת דגים השאלה שלי היא האם ניתן לגרום למשאבה לפעול כאשר אני אדליק את המחשב מהכפתור הרגיל או שהיא צריכה לפעול 24/7? (…

• 19 תגובות
    • 1.6k צפיות
  21. Started by yakir8,

שלום אני התחיל ואומר שזה בשביל XBOX 360. ערכתי שינוי במתחים למאווררים שלו כך שהם יעבדו תמיד במתח מקסימלי שלהם(12V) אך כמו שאפשר להבין הרעש שהם מיצרים מכך ממש חזק! אז חשבתי לקנות שני מאווררים של מחשב(כי יש מבחר גדול יותר) בגודל המתאים ולמקם אותם במקום. עכשיו הנתונים התכנים של המאווררים המקוריים הם: DC Power 12V (at 5v) Speed: 4600RPM Air flow: 29CFM Loudness: 41d(B)a עכשיו המאווררים שמצאתי שנותנים לי זרימת אוויר דומה לזאת מבאים אותי גם לרמת רעש כמעת דומה משהו כמו 35-38DB. אך אם אני יורד בזרימת האוויר לרמה של 16CFM עוצמת הרעש צונחת ל17DB השאלה שלי כזאת. אם ההבדל בזרימת האוויר משמעותי ומשפיע(כי גם ככה הXBOX הוא מכשיר חם)? ואם מאוורר של 35DB הוא יהיה שקט יותר ברמה שאני יוכל…

• 3 תגובות
    • 1.6k צפיות
  22. איזה ספרידר (קירור) עדיף לזכרונות?? אלומיניום או נחושת או המקורי? המקורי הוא נחושת עם ציפוי צבע אפור כסוף. יהיה מאוורר 12 סנטימטר תמידי על הזכרונות.

• 16 תגובות
    • 1.6k צפיות
  23. Started by gev088,

בחודש האחרון המחשב שלי נכבה ונדלק באופן פתאומי וגם למסך יש בלאקווטים לכמה שניות ולפי מה שהבנתי זה קשור להתחממות המחשב.הורדתי את ספידפאן ואכן המעבד של מתחמם בצורה ניכרת כאשר אני פותח את האינטרנט ונכבה לאחר כמה זמן. חיברתי מאוורר חזק למאוורר הנוכחי כדי להגביר את זרימת האוויר ואף פתחתי את המחשב וחיברתי מאוור לילה קטן לגוף המחשב כשהוא מכוון על לוח האם.שמתי לב שגם ההארד דיסק שלי חם מאוד רק מנגיעה בו ושמתי מאוורר נוסף שהיה לי מתחתיו כשהוא תלוי באוויר. כל אלה עזרו בהתחלה והוא נכבה פחות אבל עכשיו הוא נכבה כרגיל. החום של המעבד מגיע ל63 מעלות כאשר המחשב נכבה לעומת 40 ברגיל.כל המדדים בספידפאן ממראים שהכל בסדר עד שאני עושה פעולה אפילו קטנה.אני ניקתי את החשב כמה פעמים בחודשים האחרונים…

• 6 תגובות
    • 1.6k צפיות
  24. Started by K0sTa,

טוב חברה אז ככה אני משתמש בתוכנה ati tool וכניראה שהדרביר החדש לא נותן לי לעשות אובר קלוק כלומר אני עושה ריסת וזה מחזיר את ההגדרות לדיפלותס יש מצב שאתם מארגנים לי דבריר חדש שאפשר לעשות לו אוברקלוק? דרך אגב אני הורדתי את הדרביר הכי חדש והוא לא נותן

• 37 תגובות
    • 1.6k צפיות
  25. Started by os87,

הצלחתי להבין שאני צריך להפריד את בסיס של הגוף קירור מהגוף עצמו ואז להבריג אותו ללוח אם ורק אחרי זה להבריג את הקירור עצמו לבסיס שלו. הסתבכתי עם זה... יש שמה שני ברגים שלא מחוברים לכלום ואין לי מושג איך להוציא אותם משם.

• 6 תגובות
    • 1.6k צפיות

דיונים חדשים בפורומים