אוברקלוקינג וקירור
פורום העוסק בנושא המהרה וקירור של חלקי המחשב השונים
36,129 דיונים בפורום זה
-
שלום, אני מתכנן לרכוש כרטיס מסך חדש (gtx 460) בעקבות המלצה פה בפורום, ואמרו לי שהמעבד קצת יגביל את הביצועים של הכרטיס מסך. מה שכן, אמרו לי גם שאני יכול לבצע OC למעבד והוא יפעל מצוין עם הכרטיס מסך. אז בגלל שאני לא מבין ב-OC וזה יהיה הראשון שלי, אני מעדיף להסתכן כמה שפחות ולהמהיר אותו רק עד לרמה שבמשחקים אני אוכל לנצל את המקסימום של הכרטיס מסך ושל המעבד. אז, כמה כדאי לי להמהיר אותו? אני גם יכול לקנות קירור למעבד ולא להישאר עם הסטוק, ראיתי שהמליצו בעבר בפורום קירור על זה http://ksp.co.il/hmain.php?now_snif=shipment&uin=10258 אבל ליתר ביטחון אני אשאל שוב בפורום קירור בהתאם למהירות שתמליצו לי פה (אם אפשר לשלם פחות, למה לא? ) תודה מראש לכל העוזרים!
-
- 13 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
טוב יש לי לוח אם של Matsonic דגם ms7127c . {VIA Apollo PRO} מעבד PIII 700 FSB100 ... אני עכשיו עובד על 112FSB והמעבד על 784MHz ... כשאני מגביר את ה FSB ל 124 המעבד עובד על 868MHz אבל הווינדוס לא עולה .. (ניסיתי כל ווינדוס ) . עכשיו אפשר להמהיר את המעבד על ידי הגברת המתח אבל כשאני משנה לx8 , הוא משום מה לא עובד על X8 אלה חוזר לX7 . אז יש לי עכשיו 112x7=786MHz ... אז אני רוצה להוציא יותר מהמעבד . בקשר לקירור אין לי בעיה , חבר שלי קיבל Volcano 7+ אז לקחתי לו את HSF הקודם שלו מהAMD ... אז עומד לי עכשיו קירור דיי חזק. והטמפ' על 30 מעלות .. אז אני חושב שאפשר להוציא עוד מיץ ממנו . כל תגובה תתקבל ... וגם מישהו שממהיר את ה PIII שלו שיספר עד איפה הגיע .
-
יש לי 8800GT ואני רוצה להחליף לו את הקירור בגלל שהוא עובד על טמפרטורות ממש גבוהות: מנוחה: 70, מאמץ: 105... יש למישהו קירור טוב להציע? (אני שוקל אולי לעשות OC על הדרך)
-
- 7 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
לפני כ - 3 חודשים הרכבתי מחשב עם הפריטים הבאים : Enermax 475W ASUS P5GDC Deluxe P4 3.6GHz + קירור של GLACIATECH IGLOO 5700MC CEON 667 1GB Nvidia 7900GT הישום העיקרי של המחשב הינו קליטת שידורי HiDef מלוין אשר חלקם משודרים היום בשיטת MPEG4/H264 , בתחנות מסוימות קצב העברת הנתונים עומד על 20 Mbit/s , כדי ליקלוט ,לפענח ולהציג את הוידאו ברזולוציה של 1920 * 1080 נדרש כושר עיבוד רב. המחשב לאחר ה - OC שביצעתי לעיתים מגיע לנצילות מעבד של 100% דבר אשר גורם ל"גימגומים" הן בתמונה והן בקול. כפי שכתבתי בכותרת אני מצליח להגיע ל - OC של 17.5% בלבד כלומר 3.6GHz => 4.24GHz . הייתי אומר שחסר לי עוד כ - 15 - 20 % כושר עיבוד, כלומר להגיע ל - 4.6 - 4.8 GHz , האם המטרה אפשרית ? תודה.
-
- 23 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
שלום לכולם, יש לי כמה דברים שאני רוצה להתייעץ עליהם 1. לפני כמה זמן החלטתי שאני רוצה קירור מים למערכת שלי שתהיה בעתיד (בקרוב עוד כמה ימים בע"ה) והמליצו לי על המערכת הזו: XSPC Rasa 750 RS240 אבל החלטתי שאני מוכן לשלם עוד כמה דולרים כדי לקבל רדיאטור יותר גדול. והגעתי להחלטה שאני רוצה לקנות את הקיט הזה: Rasa 750 RS360 המערכת שלי תהיה מבוססת I5 2500K עם GTX560TI (זה קצת פחות משנה כרגע). השמושים של המחשב: יעבור OC של עד כמה שאני יצליח יציב , גיימינג כבד ותוכנות 3D. אז יש לי כמה שאלות בנוגע לקיטים האלו: א. הקיט RS360 יספיק? כאילו הוא טוב, איכותי? (כי אמרו לי שלשימושים שלי לא כדאי לבנות ''מפרט'' לקירור ועדיף לקנות קיט). ב. איך הבלוק מים שלו ? איכותי ? כמה זמן בערך הוא …
-
- 14 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
קניתי לפני יומיים מחשב בסימפלטק, על המעבד VOLCANO6 והמארז הוא אנרמקס, 3 מאווררים(שניים מאחור, שניים בספק ואחד מקדימה) ו1800+. התוצאה: המאוורר שמוציא אוויר מוציא אוויר קר, הטמפ' של המעבד(בלואד) לא עולה על 47C, ושל המערכת על 43C. המחשב ללא מזגן ונמצא בגומחה בשולחן ליד הקיר(עוד 5 סמ' והוא לא היה נכנס ) הערות\הארות?
-
- 25 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
שלום. אני צריך עזרה בבחירת קירור למעבד מסוג: Intel Core i5 3570K. חשבתי לקנות מאייבורי אחד מאלה: Scythe Katana 4 ₪130 Scythe Mugen 3 ₪200 Scythe Ninja 3 RevB [₪195 Noctua NH-U12P SE2 ₪235 Noctua NH-D14 ₪320 אני מתכנן OC בסביבות ה- 4.5GHZ ואני רוצה שהקירור יהיה כמה שיותר שקט ויעיל. על איזה קירור הייתם ממליצים? והאם Intel Core i5 3570K BOX יכול לענות על הדרישה? תודה.
-
- 9 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
Asus rampage formula 4gb ddr2 1066 corsair 9800 gx2 Intel Q9450 הרכבתי את המחשב עשיתי בהתחלה בדיקה בביוס של הטמפרטורה והוא נע בין 68-72 (אני משתמש בקירור סטוק שהגיע עם המעבד) ניסיתי להחליף את המשחה הטרמית ועדיין, שום דבר לא עזר. הטמ' במנוחה בBIOS מגיעות אפילו ל80C. אני מנסה להתקין את הWIN והמחשב קורס (מהחום ככל הנראה) יש למישהו מושג מה יכולה להיות הבעיה (פרט לזה שקירור הסטוק לא כ"כ אפקטיבי), ואיזה פיתרון אפשרי ? תודה מראש.
-
- 14 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
שיעמם לי קצת, החלטתי לעשות אוברקלוק קצת יותר קיצוני ולראות למה המחשב הזה מסוגל... אני חייב לציין, הזכרונות האלה פשוט מדהימים... הם PC3000, בדואל, ורק על 2.8 וולט... המתחים הם: מעבד: 1.65 (1.5 Default) צ'יפסט: 1.6 זכרונות: 2.8 כרטיס מסך: 1.5 אני יתן לתמונות לדבר בעד עצמם... מעבד (220x10.5):
-
- 22 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
אהלן חברים, אני קורא כאן בפורומים השונים כל הזמן על אוברקלוקינג וכבר התחלתי להשתגע כי אני בעצם לא ממש יודע מה זה..... הבנתי שזה כאילו להביא את החומרה כמה שיותר קרוב לגבולות היכולת שלה מבלי לפגוע בה ובכך לקבל תוצאה מהירה יותר... אבל אני אשמח ליותר פרטים. האם קיים אתר שמסביר בו הכל על אוברקלוקינג - מה זה? איך עושים את זה? מי יכול לעשות את זה? איזה חומרה מומלצת לאוברקלוקינג? וכו'... נורא אשמח אם תעזרו מבלי לכעוס, ניר.
-
- 1 תגובה
- 1.6k צפיות
-
-
שלום קראתי את הנעוץ והורדתי את התוכנות לבדיקות טמפרטורה משהו מוזר ב HWMONITOR הוא רושם לי בסביבות 80 מעלות של ה CPU למרות ששניה לפני ב BIOS הוא הראה לי 27 אותו דבר ב SPEED FAN ב REAL TEMP הוא היה הכי קרוב והראה לי28-30 אבל על כל CORE בנפרד (יש 4) איך אני רואה טמפרטורה (נכונה!) של ה CPU ולא כל CORE בנפרד? אין שום מצב (גם לפי ההתנהגות של המחשב ) שהטמפרטורה עולה מ27 מעלות בביוס ל90 בווינדוס ואחרי שניה יורדת חזרה ל27 בביוס שוב. תודה רבה על העזרה
-
- 1 תגובה
- 1.6k צפיות
-
-
יש לי GTO2 ונכנסתי לATI TOOL ועשיתי FIND MAX CORE ואחרי שהוא הגיע ל550 לליבה התחיל להיות ארטיפקטים אז עצרתי אותו ופתאום המחשב התכבה לי. מה יכולה להיות הבעיה?
-
- 17 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
פתחתי את המחשב ועשיתי לביוס CLEAR (עם סכין). הסרתי את הסכין כמובן ואיתחלתי את המחשב. הכל טוב ויפה, הביוס חזר ל-DEFAULT. שוב שיניתי את ההגדרות ושמרתי (F10). המחשב נכבה ואיתחל, אבל עם ההגדרות הרגילות. כל פעם שאני משנה משהו ושומר, הוא מכבה את עצמו, וחוזר עם ההגדרות המקוריות. עדכון: מוזר, עכשיו זה עובד. מקודם זה היה כאילו הייתה איזו בעיה עם הג'מפר, כאילו הוא מחובר כל הזמן (למרות שהלוח היה פתוח וראיתי ששום דבר לא מחבר אותו (גם את החיבור עשיתי עם סכין שאח"כ הסרתי)), ולכן כל פעם חוזר ל-DEFAULT. ועכשיו משום מה זה עובד. 1. למה זה קרה? 2. האם CLEAR CMOS מחזיר אותו לגרסא המקורית של הביוס או לגרסא שעידכנתי ב-FLASH?
-
- 11 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
תראו אני יפרט עכשיו: אני רוצה להכין מוד של כמו פאן באס יענו מתגיד שזה יפעל כך- מתג1-פותח את המחשב מתג2-עושה ריסט מתג3-פותח סידי מתג4- פותח צורב מתג5- פה אין לי מושג ורעיונות יתקבלו בברכה עכשיו אני צריך שתתנו לי הסברים איך בדיוק אני בונה הכל ואיך זה יראה ומה אני צריך לעשות במדויק כי אני לא מבין כלכך ואני מת לעשות את זה אז מפורט ומי שיכול אולי תמונות או סרטוטים ותדה רבה לעזורים ומצטער על התרחה
-
- 33 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
שלום לכולם. אז ככה הספק ה GENERIC שלי לא סוחב את המערכת שלי (5 מאווררים, 6 כרטיסים, 4 זכרונות, מעבד באוברקלוק וכד'....) היות והיה לי ספק ספייר ניסיתי לחבר אותו בנוסף. מבחינת מקום במארז, אין בעיה (CHIEFTEC DRAGON FULL TOWER ) אבל מישהו יודע מה הקומבינה שצריך לעשות בשביל לתת לספק השני הוראה להידלק עם סוויץ' נוסף או עם הPOWER SWITCH הקיים (זה לא משנה לי) אנא תנו גם הוראות ולא רק בתיאוריה כי בחשמל אני מבין קצת.....
-
- 13 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
שלום, מישהו יכול להמליץ על משחה טרמית למחשב נייד?? מה ההבדלים בין המשחות? האם זה מספיק: http://www.ebay.com/itm/5-X-1G-Thermal-Grease-Heatsink-Compound-Paste-CPU-VGA-/160579445481?pt=US_Thermal_Compounds_Supplies&hash=item256347e2e9#ht_2447wt_1037 ?? מחשב asus g51vx-rx05 למעבד שצורך 45W
-
- 6 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
Q8400 2.6Ghz * 3.4Ghz תמונות: Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us ,תנו חוות דעת על ה OC
-
- 7 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
אוקיי , נתחיל במפרט של המחשב - Intel P4 2.4 Ghz Samsung 512 DDR 333 GigaByte משהו מסידרת Titan עם Chipset של SiS 648 . R9700 Pro . הבעיה שלי , היא שכל פעם שאני מנסה להריץ משחקים ( וורקראפט ) , המשחק קורס . אני נוטה לחשוב שזה בעיקבות התחממות יתרה של כרטיס המסך , מאחר וכשאני הורדתי את ההגדרות , המשחק רץ יותר זמן , אבל בסופו של דבר , הוא קרס . אני תיכננתי כבר הרבה זמן קירור מקיף למחשב , ואני מבקש שתמליצו לי על הרכיבים הבאים ( שאלתי גם בגיימר , המליצו לי לשאול כאן , חוצמזה , שהדעה שלכם ' קצת ' יותר שווה משל אנשים בגיימר P: ) - מארז - המארז שלי ממש ממש על הפנים . הוא די מכוער , ואין בו מספיק מקומות למאוררים . אני רוצה מארז יפה , עם מספיק מקומות למאוררים , ובבקשה …
-
- 25 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
המערכת: לוח אם ASRock P45R2000 מעבד Q6700 – 2666MHz (FSB 266) זיכרון G.SKILL DDR3 4096MB (2GBx2) 1333MHz CL8 ספק 400W fsp אני מעוניין להגיע עם המערכת ל FSB של 333MHz וע"י כך לתדר מעבד של 3330MHz, ותדר זיכרון 1333MHz (ע"י יחס של 1:2) שזה התדר סטוק שלו. הצלחתי להגיע ליציבות, בדיקת מאמץ ב- OCCT למשך 20 דקות, בשני מקרים: 1. FSB של 333, מכפלה של המעבד x10, יחס הזיכרון 1:1 (הזיכרון עם תדר של 666MHz) – מתח למעבד של 1.4625V ומתח לזיכון של 1.59V. FSB .2 של 333, הורדתי מכפלה למעבד ל- 8 (המעבד בתדר סטוק ~2666MHz), הזיכרון עם מכפלה של 1:2 ותדר של 1333MHz (תדר סטוק שלו). המתחים נשארו כמו בפעם הראשונה. אני לא מצליח להגיע ליציבות עם שילוב בין שניהם ז"א תדר מעבד של 3330 ותדר זיכרון של 1…
-
- 15 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
שלום. עשיתי OC על קירור אוויר הוספתי עוד מאוור שמפקיא את המחשב ליתר דיוק 2 אבל לא חשוב.. קיצר הטמפטרות סבירות 43 מעבד במנוחה.. לוח אם 30.. ואין קול מה לעשות ?
-
- 24 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
כמו שחלק ממכם יודעים ומי שלא יודע מוזמן להסתכל בפורום יומני פרוייקטים בשבוע האחרון בניתי מערכת קירור גז למעשה זוהי EMP- K2 בבניה עצמית שלי אין לי הרבה זמן אז היום השתעשעתי קצת וזו התוצאה (הזמנית בהחלט) שיפור נוסף בקרוב. בינתיים תבלו http://valid.x86-secret.com/show_oc.php?id=144035
-
- 19 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
איזה קירור יהיה הכי טוב למעבבד E7500 למארז לא גדול בימיוחד ול אוברקלוק..מארז huntkey h001 ATX לוח 775
-
- 12 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
בדיוק חיפשתי קירור חדש למעבד ... חשבתי על ה IFX14 עד שפתאום נתקלתי בזה : http://www.overclockersclub.com/reviews/noctua_nhd14/4.htm http://www.frostytech.com/permalink.cfm?NewsID=80396 http://www.tweaktown.com/reviews/3045/noctua_nh_d14_140mm_cpu_cooler/index6.html http://www.xbitlabs.com/articles/coolers/display/noctua-nh-d14_7.html#sect0 השוואה בין IFX14 ל- Noctua NH-D14 הבאנדל של הקירור כולל משחה תרמית והתאמה לכל התושבות! (1156 , 1366 , 775 , AM2 , AM3) אפשר למצוא אותו ב נעה מחשבים וב IQPC http://www.iqpc.co.il/home/showItemMenu.asp?id=5839 גם במחיר הוא מנצח ... לעומת ה Thermalright 120 Extreme 1366 שעולה 337 ש"ח ולעומת הIFX14 שעולה 400+ ש"ח.
-
- 7 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
יש לי מעבד ישן שאני רוצה להרכיב עליו גוף קירור. בגלל שגוף הקירור הקודם הגיע עם המעבד הוא מחובר אליו עם מדבקה תרמית מפגרת כזאת. הורדתי את המדבקה, אבל עדיין יש שאריות ממנה, יש איזה חומר שאיתו אני צריך להוריד את השאריות? אולי להשאיר אותם ולמרוח עליהם את המשחה התרמית? והאם אפשר להוריד אותה בלי אמצעים מיוחדים? תודה
-
- 13 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
אני כל הזמן נוגע באוברקלוק ומנסה לעשות כמה שיותר תדר גבוהה..אבל כל הזמן מתפקשש לי..השאלה שלי היא איזה מתחים עוד צריך לעלות למעבד?הגשר צפוני זה קריטי?עכשיו אני על 3.6 מתח בביוס 1.4 הMCH על 1.3 וה TERMINIATION על 1.4..מעל התדר 3.6 פשוט לא יציב גם עם מתח של 1.45..למה?
-
- 3 תגובות
- 1.6k צפיות
-