עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone - פורומים

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

אוברקלוקינג וקירור

פורום העוסק בנושא המהרה וקירור של חלקי המחשב השונים

1. שלום אנשים מי שזוכר אותי זה אני עם ה70 מעלות בfull החלטתי בסוף לעשות oc והתוצאות סבבה לפי דעתי ... מפרט: Gigabyte Ga-8sr533 Intel Pentium 4 2.0 Ghz Samsung 256ddr Pc2100 עשיתי oc למעבד שלי 2.0ghz והנה התוצאות: *יש לציין שהמעלות בidle נבדקו אחרי דקה של מנוחה וכרגע אחרי 5 דקות של עבודה עם הרבה דברים על המחשב אני ב38 מעלות... אז ככה שזה כנראה 35 בidle זה טוב? רע? אתם מציעים להוריד קצת? האיורור שנמצא כרגע במארז הוא 2 מאוררי 80מ"מ אחד מקדימה מתחת להארד-דיסקים מכניס אוויר אחד מאחורה מתחת לספק מוציא אוויר התיכנון הוא להוסיף 80מ"מ מכניס מהדלת , 80 מ"מ מוציא מהלמעלה של המארז זה יעזור הרבה? אני יודע שהזיכרונות תוקעים אותי כי הארורים נבעו בבדיקות שלהם ולא בבדיק…

• 22 תגובות
    • 1.5k צפיות
  2. Started by DakloN,

שלוםם.. הקיץ בא ונעשה יותר חם.. ואני מרגיש את ההתחממות של הכרטיס... מישהו מכיר קירור מעולה לכרטיס מסך כפול ליבה?? אולי אפילו קירור מיים...

• 19 תגובות
    • 1.5k צפיות
  3. Started by tomerdx111,

יש לי מעבד Q6600 והוא חם מאוד 70+ וביצועים גרועים הכרטיס מסך של GTX 650 בBF3 מדיות 20~30 FPS עם אני יחליף קירור הטמפרטורה נמוכה המיצועים היו טובים

• 11 תגובות
    • 1.5k צפיות
  4. Started by Acejin,

היי, קניתי ארבעה מאווררים בחיבור של 3 פינים, ולפי תגובות שקראתי הבנתי שניתן לחבר את הכבלים ללוח אם, או לספק כח. רציתי לדעת אם אני אוכל לחבר את כל ארבעתם ללוח האם, ואם לא.. אז לחלק אותם בלוח אם ובספק? כמה חיבורים בכלל אפשר לחבר בלוח האם? הלוח אם שלי הוא: Abit IP35-E Chipset P35 Socket 775 ספק כח: Cooler Master 500W Extreme Power plus יש מצב שאני לא אוכל לחבר בכלל את כל המאווררים שקניתי בגלל הסוג חיבור שלהם ? ד"א, יש לי את המארז CM590. תודה.

• 10 תגובות
    • 1.5k צפיות
  5. אני צריך להחליף את הקירור ARACTIC 7 שלי למשהו חדש כי הוא לא עומד בחום של Q6600 בדקתי עברתי על כמה מאות ביקורות ומצאתי מספר קירורים שקיימים בחנויות בישראל השאלה איזה מהם הכי קל והכי שווה מבחינה כספית שלא צריך להשקיע 100 שקל יותר בשביל 1C פחות. אם תזרקו כמה שמות ידועים שאני אחפש עליהם ועדיף לי קירור שלא צריך להוציא את הלוח אם בשביל לחבר, יחסוך לי הרבה כאב ראש אם יש כזה, וגם יש את CROSAIR H60 ראיתי שיש קירור LIQUID, הנה בערך מה שהסתכלתי מבחינה כספית וביצועים ‏Thermaltake Frio OCK CPU Cooler CLP-0575‎ ‏Corsair Hydro H60 High Performance Liquid CPU Cooler‎ ה H50 הצליח לקרר טוב מאוד בהרבה מבחנים ‏Noctua NH-D14 CPU Cooler‎ אומרים שהוא אחד הטובים ‏Scythe Mugen 3 CPU Cooler האם הו…

• 10 תגובות
    • 1.5k צפיות
  6. Started by 114508534,

היי אני רוצה להעביר את המחשב לסלון ואני מחפש מארז שוכב . למי שלא יודע זה המארזים של המחשבים הישנים הם דקים והמסך עומד עליהם

• 20 תגובות
    • 1.5k צפיות
  7. Started by drago,

שלום לכולם . קניתי מחשב לפי כמה ימים להלן המפרט : לוח של חברת Gigabyte דגם GA-K8NF-9 מעבד להלן התמונה: זיכרון של טיונמוס 1 גיגה 400 ddr . במידה ויש עוד משהו שאתם צריכים תגידו אני אפרסם כאן . ברצוני לעשות לו אוברקלוקינג לשפר אותו קצת , מישהו יכול לכוון אותי איך לעשות ומה לשנות , ? כי אני חדש בזה ואני קצת מפחד אז אני אשמח לכוון .

• 20 תגובות
    • 1.5k צפיות
  8. Started by drevil,

שלום לכל האנשים בHW ZONE אז ככה- זה הולך להיות מודינג משותף אינטרנטי ראשון ומה זה אומר? יש לי רשימת ציוד, אתם רואים הכל, חושבים נותנים רעיונות, עצות וכאלה, כי רעיון טוב למודינג אין לי.. אז עלה רעיון להרים את הפרוייקט הזה! סבבה? סבבה! אז בואו נתחיל - הכנתי רשימת ציוד ותמונות של החלקים בתנוחות פורנוגרפיות, אז זה מה שיש לנו- 1 מארז ATX 13 מאווררים: 8 מתוך ספקים, 2 שבאו עם המארז (8 מ"מ) ו 3 קטנים. 7 היטסינקים: 2 היטסינקים של פנטיום 2 ( גדולים), 4 היטסינקים קטנים(צ'יפים) 1 היטסינק ענק! + מספר רב של היטסינקים בלתי מוכרים. לוחות אם בשפע (מ286 עד פנטיום 2\3) + מעבדים פנטיום. כרטיסים- מסך : Viper V550 או Ge Force 4 mx 440 - בו אני משתמש כעת... קול: יש לייב, יש…

• 16 תגובות
    • 1.5k צפיות
  9. Started by alophind,

יש לי לוח אם GA-P35-DS3L שאני נועל את הבאס על 100mhz ואת הזכרון על 2 אני שם לב שאם אני מעלה את הוולטאג' , אני לא יכול להגיע ליותר מ 3.6 GHZ כי המהירות של הזכרון מגיעה ל 800MHZ. אני צודק ? זו המהירות המכס' שניתן להגיע אליה תיאורטית ?

• 14 תגובות
    • 1.5k צפיות
  10. Started by zahiz007,

שלום חברים, התחלתי לשחק prototype, ואחרי 10 דקות בערך המשחב התחיל ל"זמזם" לי... צריפתי שני קבצים: 1. בזמן מנוחה. 2. בזמן השחק. המחשב: Q6600, P35, 2 GB, 9600gt, מסך 22". מארז רגיל וללא קירור מיוחד. ללא OC. תודה רבה! צחי [attachment deleted by admin]

• 11 תגובות
    • 1.5k צפיות
  11. Started by elite group,

מצאתי גוף קירור מדהים DEEPCOOL עולה 200 שקל יש לו מפרט מדהים מבחינת "זרימת אויר ומשקל" עולה 200 שקל מה אתם אומרים עליו ? אני ממש מתלבט צריך אותו ל OC http://www.dmo.co.il/product.aspx?p_id=16228 - חיסרון קל שהוא טיפה מרעיש - Overall Dimension Fan Dimension Net Weight Bearing Type 125.5X104X157mm 120X120X25mm 1053g Hydro Bearing משקל מדהים מעל קילו !!!! Rated Voltage Operating Voltage Starting Voltage Rated Current 12VDC 10.8~13.2VDC 7VDC 0.25±10%A(MAX) Power Input Fan Speed Max. Air Flow Noise 3.0W 900±150~1500±10%RPM 60.29CFM 21.4~32.1dB(A) קצת רעש 32.1 DB , אבל זרימת אויר מכובדת 60 CFM! ה MUGEN II טוב בכל הפרמטרים שקט יותר , זרימת אויר גדולה יותר אבל משקל 870 גרם…

• 16 תגובות
    • 1.5k צפיות
  12. שלום קיבלתי לידי צג של כתוביות זזות כמו בבורסה ובערוץ 2 שכתובות שם ידיעות מהשטח גודלו עצום! 72על11 זה עצוב שאני לא קיבלתי כבלים....לחיבורו למחשב ואין לי שמץ איך לחברו (תמונה של החיבורים מצורפת) ואיזו תוכנה.... ורציתי עזרה איך לחברו ובאיזו תוכנה להשתמש או שפשוט אין צורך בתוכנה והיא מובנת בדבר העצום הזה... תשובות יתקבלו בברכה התמונות באיכות חרא מצטער... http://planet.nana.co.il/anlizer/

• 10 תגובות
    • 1.5k צפיות
  13. Started by lee,

ערב טוב לכולם,במסעותיי בעולם קירור המים עלה במוחי המשועמם רעיון! לקרר את ה IHS ישירות על-ידי בנייה של בלוק בצורת ח הפוכה ולהדביק אותו ישירות מסביב למעבד תוך שימוש באפוקסי תעשייתי(חוזק אדיר ולא דולף) ובכך אומנם הבלוק ישאר דבוק לתמיד אך אני בטוח שביטולם של "המתווכים"-הכוונה לIHS ולתחתית הבלוק ולתבנית ו למשחה הטרמית תיהיה תרומה משמעותית לדוגמא הציור הנ"ל. זהו חתך צד..תחשבו...מה דעתכם? :screwy:

• 21 תגובות
    • 1.5k צפיות
  14. בעיה מוזרה. רציתי לעשות עכשיו OC קטן ל3GHZ וגם לזכרונות. אני עושה הכל כמו שצריך, מפעיל את המחשב מחדש ואז בודק בCPU-Z והכל על סטוק. לא מבין מה זה ??? כשאני חוזר לביוס הFSB חזר לסטוק אבל התיזמונים של הזכרונות נשארו על מה ששיניתי וגם אותם לא רואים בCPU-Z. יש למישהו הסבר? אני עם לוח אם Asus Striker Formula II עם מערכת ווינ7אולטי64ביט. (זה לא פעם ראשונה שאני עושה OC עם הביוס הנוכחי שלי כך שאני לא מבין את הבעיה) תודה.

• 9 תגובות
    • 1.5k צפיות
  15. אוקיי המארז : http://hwzone.co.il/reviews/SunbeamTransformer/ המפרט שלי AMD Athlon 64 3000 Venice Socket 939 E6 BOX sapphire X800GTO2 256MB TT BigTyphoon Sunbeam Transformer BLACK WD 250X2 7200PM DFI ultra-D Thermaltake 430W XP550 NP SONY DVD RW DW-D23A 1024MB ram Logitech MX518 CRT CT-720D 17' Logitech Z-640 אני כרגע בדילמת שדרוג: מעבד או כרטיס מסך או לוח אם או הוספת זכרון RAM. בכל מקרה המאוורר העליון הלך. כרגע יש שני מאוררים, אחורי וקידמי שניהם גדולים. הקדמי מכניס האחורי מוציא. המאוורים של צד המארז הוצאתי כי הם לא תרמו ועשו רעש של מטוס. אני רוצה לקנות קרור למארז. קודם כל מאוורר עליון חדש לא מרעיש ואיכותי! מאוורר אחורי גדול להחליף כי הוא מרעיש. ושאר אופציות הקרור אני מש…

• 31 תגובות
    • 1.5k צפיות
  16. Started by H A Q,

רציתי לעשות oc לקרטיס מסך geforce 6200 turbo cache אז העליתי את ה core clock settings ל 388 MHz ו את ה memory clock settings ל 475 MHz . מה זה core clock settings ו memory clock settings ? :-\ האם הגעתי לתוצאות טובות באוברקלוק הזה ? ??? אשמח לקבל תגובות

• 11 תגובות
    • 1.5k צפיות
  17. Started by Eli_1982,

המערכת: לוח אם ASRock P45R2000 מעבד Q6700 – 2666MHz (FSB 266) זיכרון G.SKILL DDR3 4096MB (2GBx2) 1333MHz CL8 ספק 400W fsp אני מעוניין להגיע עם המערכת ל FSB של 333MHz וע"י כך לתדר מעבד של 3330MHz, ותדר זיכרון 1333MHz (ע"י יחס של 1:2) שזה התדר סטוק שלו. הצלחתי להגיע ליציבות, בדיקת מאמץ ב- OCCT למשך 20 דקות, בשני מקרים: 1. FSB של 333, מכפלה של המעבד x10, יחס הזיכרון 1:1 (הזיכרון עם תדר של 666MHz) – מתח למעבד של 1.4625V ומתח לזיכון של 1.59V. FSB .2 של 333, הורדתי מכפלה למעבד ל- 8 (המעבד בתדר סטוק ~2666MHz), הזיכרון עם מכפלה של 1:2 ותדר של 1333MHz (תדר סטוק שלו). המתחים נשארו כמו בפעם הראשונה. אני לא מצליח להגיע ליציבות עם שילוב בין שניהם ז"א תדר מעבד של 3330 ותדר זיכרון של 1…

• 15 תגובות
    • 1.5k צפיות
  18. חבר שלי החכם עשה אוברקלוק רצחני 160X12.5 עם מעבד TBIRD 950 ולוח ASUS A7V133. ואחרי שהוא הגדיר המחשב לא נדלק, ומאתמול הוא לא מצליח להפעיל את המחשב, חוץ מהמאוררים ונורות. יש דרך לאפס את הביוס בג'מפר או דרך אחרת? או בכלל לגרום לו לעבוד.

• 14 תגובות
    • 1.5k צפיות
  19. יש לי Thermal Take Mini Copper Orb בן שנתיים כמעט. לאחרונה התחיל להרעיש, מדי פעם פתחתי המחשב וניקיתי אותו טוב. כמובן שמרחתי גם arctic silver 2 כל ניקיון. לאחרונה המעבד התחיל להתחמם (60-63 מעלות במנוחה!), ושראיתי שהניקוי הסטנדרטי לאמועיל, פירקתי את המאוורר מהצלעות קירור שלו, ניקיתי עם ספריי נגד קורוזיה (משהו בן-זונה), ושימנתי בעדינות את כל הצירים והמגעים של המנוע של המאוורר. לא עזר. :-\ המחשב ממשיך ליילל (הרעש בא מה-Mini Copper Orb - בדוק !). אז אני מחפש לקנות מאוורר חדש באותו סדר גודל. לא מיועד לאובר קלוקינג רציני (AMD 1.2GH@1.35). והכי חשוב שקט (יחסית)! ראיתי בכתבה על "השוואת המאווררים השקטה" את Volcano 6Cu. אני חושב שאני סגור עליו, אבל מה אתם אומרים? רעיונות? עצות?

• 24 תגובות
    • 1.5k צפיות
  20. Started by davidz85,

נשמע לי נחמד כל העניין הזה ואחרי בנושא אחר עשיתי OC למעבד עם הקירור V1 הזה ואחלה תוצאות, בא לי לעשות או יותר נכון לבדוק קודם כל אם אפשר לעשות OC לכרטיס מסך שלי. כמו שרשמתי בכותרת, הכרטיס הוא GF8800 GT של BFG, יש לו קירור די טוב, מגיע ל-4500 RPM ב-100 אחוז, מה אני אמור לדעת לפני שאני ממהיר את הכרטיס מסך, האם צריך להוסיף עוד קירור, והאם באמת זה מוסיף לביצועים במשחקים, אני משחק COD4, GRID, RAINBOW SIX LAS VEGAS, משחקים בסגנון הזה, ולא שהם לא רצים חלק, אבל אם אפשר אני רוצה לסחוט עוד ביצועים מהכרטיס. תודה =]

• 21 תגובות
    • 1.5k צפיות
  21. יש לי מעבד שמגיע לטמפרטורות מטורפות - גם בלי לעשות כלום, הוא לא הגיע עם מאוורר מקורי - למרות שזאת הית הדרישה שלי אלא עם מעבד תחליפי מישהו יכול לומר לי האם באמת כמו שסיפרו לי "המאווררים של אינטל" לא שווים כלום - ושאכן המאוורר התחליפי הזה הוא יותר טוב משל אינטל מקורי ? לי זה נראה כמו מעבד ב50 ש"ח שחוסך לחברה לרכוש מעבד + מאוורר מקורי בחבילה אחת מקורית ואיכותית, לא פחות מגירסת BOX ובמקום זה שמים לך מעבד שהגיע בסוג של "תפזורת" בלי מאוורר מקורי ככה גורמים לך גם לשלם יותר על כביכול תוספת "מאוורר" ובמקום לשדרג לך את הקירור - משנמכים לכם גם את הקירור וגם את המעבד http://www.tapuz.co.il/tapuzforum/main/ShowImage.asp?path=1_144165899.jpg&msgid=144165899

• 9 תגובות
    • 1.5k צפיות
  22. לאחר מעבר קליל על הפורום ראיתי שמוזכרת תוכנה חמודה לניטור הטמ"פ של חלקים במחשב speedfan aka. התקנתי את התוכנה וקיבלתי את הממצאים הבאים: (שמדאיגים אותי משהו) GPU: 63c CPU: 64c internal temp: 45c remote temp: 42c HDD0: 54c hdd1: 43c מדאיג אותי טמ"פ ה GPU וה CPU האם זה נורמלי ? (מעבד אינטל core duo כרטיס מסך gforce 2 6600) מעט מדאיגה אותי גם טמ"פ הכונן הקשיח - hdd0 אבל קצת פחות. אז מה אתם אומרים יש לי בעייה חמורה על הידיים או שאין מה להכנס לפניקה

• 20 תגובות
    • 1.5k צפיות
  23. בזמן האחרון בדקתי את הטמפרטורה של המעבד ואפילו תחת עבודה רציפה הוא לא עבר את ה 35 מעלות תפסתי אותו גם במינימום של 15 מעלות .. המעבד הוא פנטיום 3 800 ...

• 12 תגובות
    • 1.5k צפיות
  24. שלום ברשותי מחשב עם מעבד Q6600 עם קירור סטוק והוא מתחמם מאוד. במינימום הוא על 45-47 מעלות אבל בשימוש הוא מגיע ל80 ואף יותר בקלות. אני לא מריץ משחקים כבדים בכלל אבל אני ממיר סרטים בתוכנה format factory ושם המעבד עולה לטמפרטורות גבוהות מאוד והרמקול מתחיל להשמיע צפצופים ואז אני חייב להפסיק את ההמרה עד שיתקרר. זה לא היה תמיד ככה, זה קרה בתקופה האחרונה וניסיתי להחליף משחה טרמית וזה עזר ממש טיפה. המארז הוא gigabyte 3d aurora, צירפתי תמונה שלו ושל הטמפרטורה במאמץ כשאני ממיר סרטים ויש לציין שבימים האחרונים קצת קר אז הוא טיפה פחות מתחמם כמובן. מה אתם מציעים לי לעשות? חשבתי אולי להחליף את הקירור באחד סביר שיעשה את העבודה... יש קירור שיהיה מתאים לי עד 100 שקל? אם לא אפשר לחרוג טיפה…

• 7 תגובות
    • 1.5k צפיות
  25. קבלונה את המעלות של המעבד +הציפים וה PWMIC ..... דרך אגב כל הזמן אני חושב על זה.... מה זה לעזזל PWMIC?!?!?!?!?!? ולא רשום שמה את ה RPM כי עשיתי שכל ה 3 מאווררים שלי ישלטו דרך המקום שאמור להיות ה שולט של ה PWMIC אז הוא לא מזה תRPM אז ככה עכשיו נושא אחר הינה המארר שלי +מה מו מי.... זה נכון כל הקטע שמה??? כאילו האוויר נכנס ויוצא נכון לפני דעתכם??? אני צריך את המקסימליות של הקירור כי אני עובד בתוכנה קיוביס שהיא דורשת הרבה מאמצץ... בבקשה תענו לי !! תודה רבה אחלה פורום ואתר לפנים אאאה שכחתי הינה המפרט שלי.... http://img428.imageshack.us/img428/914/elirancomp6rq.gif AMD Athlon 64 939 3700 San Diego core PQI DDR 2048MB DUAL CHANNEL 2X1024MB 2-3-2-5 http://w…

• 22 תגובות
    • 1.5k צפיות

דיונים חדשים בפורומים

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.