אוברקלוקינג וקירור
פורום העוסק בנושא המהרה וקירור של חלקי המחשב השונים
36,128 דיונים בפורום זה
-
קניתי לפני יומיים מחשב בסימפלטק, על המעבד VOLCANO6 והמארז הוא אנרמקס, 3 מאווררים(שניים מאחור, שניים בספק ואחד מקדימה) ו1800+. התוצאה: המאוורר שמוציא אוויר מוציא אוויר קר, הטמפ' של המעבד(בלואד) לא עולה על 47C, ושל המערכת על 43C. המחשב ללא מזגן ונמצא בגומחה בשולחן ליד הקיר(עוד 5 סמ' והוא לא היה נכנס ) הערות\הארות?
-
- 25 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
ערב טוב, אני אבנר, בן 13, ואני די חדש פה. אני נורא בכל הקטע של החומרה, וגם כמובן ....... המודינג ;D לפני שבועיים נכנס לי רעיון מטורף לראש - לבנות מעין "מחשב נייד" מעץ :-\ לא כל -כך ידעתי איך אני עומד לעשות את זה, אבל לקחתי בידיים מקדחה, מסור חשמלי, וכמה מדפים ישנים מעץ.... והתחלתי לעבוד ! בשבוע שעבר קניתי (בפנדה) את כל רכיבי המחשב, והתחלתי להרכיב....... תמונות של כל שלבי הבנייה זמינות כאן. מה דעתכם על כל הפרוייקט ? איך הביצוע ? תודה רבה מראש על התגובות !
-
- 15 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
בגלל שיש לי את ההיטסינק הזה שהוא מעולה אבל מתאים ל AMD ופנטיום 3, חשבתי אולי ניתן לעשות איזושהי התאמה או "קומבינה" לגרום לו לשבת על הפנטיום 4 הלוהט שלי. אפשר? אני זוכר שראיתי את זה אפשהו רק לא מוצא את זה כרגע... מישהו זוכר אפא פירסמו את זה, למישהו יש רעיון מקורי? במקרה הכי גרוע אני אמכור אותו ואקנה AX478, אבל רק כצעד מישני.
-
- 15 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
היי, המאורר שלי הלך ואיתו גם הלכה (נשברה על ידי) התושבת (הפלסטיק שמסביב לsocket) שאיתה המאורר יושב טוב מבלי ליפול השאלה היא - האם כשאני קונה מאורר 478 אני מקבל גם את התושבת או שלא? במידה ולא - מהי העלות של העניין הזה? אגב - יש למישהו מושג איך לפרק את התושבת הזאת? (היא מולבשת על הלוח אם ע"י צ'יפים לבנים).
-
- 15 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
ערב טוב לכולם,במסעותיי בעולם קירור המים עלה במוחי המשועמם רעיון! לקרר את ה IHS ישירות על-ידי בנייה של בלוק בצורת ח הפוכה ולהדביק אותו ישירות מסביב למעבד תוך שימוש באפוקסי תעשייתי(חוזק אדיר ולא דולף) ובכך אומנם הבלוק ישאר דבוק לתמיד אך אני בטוח שביטולם של "המתווכים"-הכוונה לIHS ולתחתית הבלוק ולתבנית ו למשחה הטרמית תיהיה תרומה משמעותית לדוגמא הציור הנ"ל. זהו חתך צד..תחשבו...מה דעתכם? :screwy:
-
- 21 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
שלום לכולם, כמו שרשום בנושא אני מתכנן לעשות lapping למעבד שלי ו OC עד לקצה גבול היכולת ורציתי לדעת, איזה קירור כדאי לי לקנות? לא קירור מים, הכוונה לאוויר. המעבד שלי הוא q6600 (stepping) G0 לוח אם - asus p5kc מארז thermaltake armor (למקרה שתרצו לדעת אם יהיה מקום לקירור) יש כאלה אומרים מוגן 2 ויש שאומרים דברים אחרים, אז אני שואל אתכם חבר'ה, שיותר מומחים ממני אה ועוד משהו, אם הספק שלי הוא 450w של seasonic זה אמור להשפיע משמעותית על ביצוע ה OC?
-
- 14 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
היי אני רוצה להעביר את המחשב לסלון ואני מחפש מארז שוכב . למי שלא יודע זה המארזים של המחשבים הישנים הם דקים והמסך עומד עליהם
-
- 20 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
הבנתי שהכי כדאי לעשות אוברקלוק עם יחס 1:1 "אמיתי" ( Linked-Synched ) חשבתי על האופציות הבאות: (כולם במצב linked-synch mode) 1. E6600 @ 3.6 - 400x9/1600qdr DDR2 800 2. E6600 @ 3.37 - 375x9/1500qdr DDR2 750 (עובד עם 1T) 3. E6600 @ 3.2 - 400x8/1600qdr DDR2 800 4. E6600 @ 2.99 - 333x9/1333qdr DDR2 667 (תזמונים נמוכים - נגיד CL3 למרות שעוד לא בדקתי) אני חשבתי יותר לכיוון של האופציה השלישית - להוריד את המכפלה ל-8. אני לא מעוניין למשוך את המעבד יותר מדי, השאלה היא אם אני מוריד את המכפלה ל-8 במה זה מתבטא מלבד קביעת ה-mhz - ז"א האם אני מפספס משהו ? האם אתם יכולים להצביע על האפשרות הטובה ביותר מבחינת ביצועים\מתחים-טמפ' קחו בחשבון שהמחשב מסוגל לעבוד עם האופציה הראשונה ואולי אפילו יו…
-
- 32 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
פתחתי היום את המארז להתקין את הפורטיסימו 2 החדש שקניתי וחשכו עיניי... כמויות אבק עצמות כיסו כ ככל פינה ופינה במארז, ועל המאווררים המצב היה מחפיר, פשוט שכבה של מספר מילימטר של אבק עבה, וקשה ! עבדתי שלוש שעות על נקיונות וסידורים בפנים ! שלוש שעות !! הנה דוגמא לאבק, ושתבינו, ניקיתי את המארז לפני כחודש ! מה אני רוצה ? עצות איך להלחם בו, עם מינימום איבוד זרימת אויר... ותראו את זה : אמנם התגברתי על זה, אבל זה לא עסק ככה, ואני בטוח שיש דרך אחרת, ולווא דווקא פילטרים רגילים :-/ עצות ? איך אצלכם זה נראה ?
-
- 11 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
שלום רב! ברצני בצע אוברקלוק על הכרטיס שלי וכבר הזמנתי סינקים לזכרונות. שמתי לב שהקירור של הספייר קטן כזה ולא נראה לי שהוא מקרר טוב. יש מצב שאני יכול להחליף אותו במשהו יותר טוב? (כאילו האם אני יכול להחליף אותו?) אם כן אז במה והאם זה יתן לי לשחוט עוד איזה 40-50 MHZ? ראיתי כמה קירורים בPCH. אני מעדיף לקנות אצלהם כי יש לי עדיין זיכוי שם. ראיתי כמה:Thermaltake G4 VGA Copper Cooler ,Thermaltake Crystal Orb Chipset/VGA Cooler, Titan TTC-CUV2AB VGA/Chipset Cooler וגם את Vantec Iceberq 3CCB-A1C VGA/Chipset Cooler הם טובים? איזה הכי טוב? תודה רבה מראש!!! נ.ב: כן, אני יודע, הגזמתי קצת עם השאלות
-
- 16 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
כמו שחלק ממכם יודעים ומי שלא יודע מוזמן להסתכל בפורום יומני פרוייקטים בשבוע האחרון בניתי מערכת קירור גז למעשה זוהי EMP- K2 בבניה עצמית שלי אין לי הרבה זמן אז היום השתעשעתי קצת וזו התוצאה (הזמנית בהחלט) שיפור נוסף בקרוב. בינתיים תבלו http://valid.x86-secret.com/show_oc.php?id=144035
-
- 19 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
ENERMAX UC-8FAB 80x25 Ball Bearing fan clear fan או Thermaltake 80mm Smart Fan 2 אני צריך מאוורר חזק (טמפרטורת המעבד במנוחה אצלי היא 39-41 ובמאמץ 50), ורצוי שיהיה דיי שקט במצב מנוחה..
-
- 25 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
יש לי כמה שאלות תודה רבה לכל מי שעוזר ועונה על השאלות 1. איפה נמצא החיישן טמפ' בלוח-אם? 2. איפה נמצא החיישן טמפ' בהארד דיסק? 3. כמה נקודות אני אמור לקבל ב- 3DMark 2005 (יש לי ג'יפורס 6600GT בלי OC) 4. סליחה על הנוביות אבל איך מוציאים חריץ PCI? לא צריך לפרק את הלוח-אם נכון? תודה רבה על העזרה
-
- 19 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
ברשותי הכרטיס הנל, של GAINWARD.. בזמן האחרון ביצעתי OC לכרטיס. 625MHZ@718MHZ לליבה 1100MHZ@1250MHZ לזכרון 1348MHZ@1548MHZ לSHADER הכל יציב.משחקים מחזיקים בלי בעיה במשך שעות וטמפ' כמעט ולא השתנתה..לא מעל 73 מעלות בעומס מלא. את השינוויים ביצעתי בRIVATUNER וGPU-Z אכן מראה על העדכון. העיניין הוא שאני לא מרגיש שום הבדל בביצועים במשחקים..הFPS נותר ללא שינוי..אני מדבר על משחקים כדוגמא GTA IV. CRYSIS וCRYOSTASIS... לא אמור להיות הבדל משמעותי? הוספתי כמעט 100 NHZ לליבה! שאר המפרט הוא E5200 2.5GHZ@3.5GHZ 4GB DDRII Gskill 500W SeaSonic WIn 7 Ultimate תודה רבה.
-
- 20 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
היום אני פותח לי תמחשב בסבבה כרגיל, בדרך כלל הבוט מהיר והכל יופי, אבל היום על מסך הפוסט התחילו לי צורות שונות וכל פעם הוא קרס לפני או בזמן ספירת הזכרון...בדקתי בביוס אם משהו השתנה וכלום... עדיין הסלרון על 140 עם וולטז' גבוהה מעט... קיצר ניסיתי עוד כמה פעמים והוא הסכים לעלות תמיד רק אחרי ריסטארט... התעצבנתי ושמתי אותו על באס של 133... עכשיו מה אתם חושבים גרם לו ככה פתאם להשתגע ? לא לעשות פוסט פתאם ? האם הוא באמת מזדקן ? אולי הביוס לא אידיאלי פשוט לאוברקלוק ?
-
- 18 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
אהלן, יש לי את הכרטיס 4850 כבר משו כמו 8 חודשים. שיחקתי לי קצת במחשב במשחק לא כבד יותר מידיי (bionic commando) והמחשב נכבה לו פתאום. הדלקתי את המחשב ישר ובדקתי את הטמפ' וראיתי שזה עומד על 90 מעלות!!!!! לאחר ששיחקתי עם המאורר ושמתי אותו על 75 אחוז זה ירד ל76 מעלות . סתם בשביל הקטע כמה שעות לפני זה שיחקתי במשחק הרבה יותר כבד לפי דעתי וזה סחב בסדר גמור..... המחשב שלי: e7300+arctic cooler freezer 7 ep43-ds3l 4gb ram fsp 400W ועוד איזה 3 הארדיסקים.. הדגם המדויק של הכרטיס זה: sapphire radeon 4850 512 ddr ראוי לציין שהמאורר זז ומאורר כמו שצריך.. אגב, התקנתי לפני שבוע וינדוס 7.. אם זה עוזר לכם בפתרון הבעיה.
-
- 25 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
שלום אני התחיל ואומר שזה בשביל XBOX 360. ערכתי שינוי במתחים למאווררים שלו כך שהם יעבדו תמיד במתח מקסימלי שלהם(12V) אך כמו שאפשר להבין הרעש שהם מיצרים מכך ממש חזק! אז חשבתי לקנות שני מאווררים של מחשב(כי יש מבחר גדול יותר) בגודל המתאים ולמקם אותם במקום. עכשיו הנתונים התכנים של המאווררים המקוריים הם: DC Power 12V (at 5v) Speed: 4600RPM Air flow: 29CFM Loudness: 41d(B)a עכשיו המאווררים שמצאתי שנותנים לי זרימת אוויר דומה לזאת מבאים אותי גם לרמת רעש כמעת דומה משהו כמו 35-38DB. אך אם אני יורד בזרימת האוויר לרמה של 16CFM עוצמת הרעש צונחת ל17DB השאלה שלי כזאת. אם ההבדל בזרימת האוויר משמעותי ומשפיע(כי גם ככה הXBOX הוא מכשיר חם)? ואם מאוורר של 35DB הוא יהיה שקט יותר ברמה שאני יוכל…
-
- 3 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
קבלונה את המעלות של המעבד +הציפים וה PWMIC ..... דרך אגב כל הזמן אני חושב על זה.... מה זה לעזזל PWMIC?!?!?!?!?!? ולא רשום שמה את ה RPM כי עשיתי שכל ה 3 מאווררים שלי ישלטו דרך המקום שאמור להיות ה שולט של ה PWMIC אז הוא לא מזה תRPM אז ככה עכשיו נושא אחר הינה המארר שלי +מה מו מי.... זה נכון כל הקטע שמה??? כאילו האוויר נכנס ויוצא נכון לפני דעתכם??? אני צריך את המקסימליות של הקירור כי אני עובד בתוכנה קיוביס שהיא דורשת הרבה מאמצץ... בבקשה תענו לי !! תודה רבה אחלה פורום ואתר לפנים אאאה שכחתי הינה המפרט שלי.... http://img428.imageshack.us/img428/914/elirancomp6rq.gif AMD Athlon 64 939 3700 San Diego core PQI DDR 2048MB DUAL CHANNEL 2X1024MB 2-3-2-5 http://w…
-
- 22 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
יש לי בעיה באובר קלוק בלוח זה קניתי אותה אתמול שאני מעלה את אה BUS המחשב לא עולה והוא עושה ציפצוף מזה יכול להיות גמפר? לעלות מתחים? משהוא לא בסדר בלוח או בזיכרון ???
-
- 26 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
טוב אז לאחר קריאת המדריך להכנת מערכת קירור מים ביתית החלטתי לבנות אחת ולהשתמש במיכל מים גדול ומעוצב במקום רדיאטור (כ - 10 ליטר במיכל שקוף מפרספקט שאני בונה...) אבל לפני הכל יש לי כמה שאלות.. 1. בלוק קירור - איזה מומלץ, האם יש סוגים, והאם תוכלו לתת לי מספר לינקים לכמה סוגים שאבחר כי אני לא נתקלתי בכאלה. 2. חיבור הבלוק ללוח האם - כיצד זה נעשה? והאם תושבת הלוח משנה משהו? (939) 3. צינורות לבלוק - איזה צינורות מומלץ מבחינת קוטר\סוג והאם החיזוק שלהם לבלוק עם באנדים מספיק או שיש סוג אחר של חיבור (למניעת דליפות מיותרות). 4. חשמל למשאבה - כמומלץ במדריך אשתמש במשאבת דגים השאלה שלי היא האם ניתן לגרום למשאבה לפעול כאשר אני אדליק את המחשב מהכפתור הרגיל או שהיא צריכה לפעול 24/7? (…
-
- 19 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
היי אני אלון ואני חדש פה בפורום קניתי לא מזמן מחשב חדש ואני מאוד מרוצה ממנו הבעיה היא שלמרות מה שאני וחבר שלי YOT שגם הוא בפורום הזה עשינו טמפ' המעבד שלי לא רוצה לרדת מחמישים יש לי אטלון XP 2400 ללא אובר קלוק שמתי נוזל תרמי אחר מכסף במקום מה שהם נתנו לי על המעבד יש לי וולקאנו 6 CU האם תוכלו לעזור לי? עוד משהו מאיפה אפשר להוריד 3DMARK?
-
- 17 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
ביצעתי OC די קל לכרטיס 8800 GT (קירור סטוק) דרך NTUNE- העלתי מהירות CORE וזכרון והשארתי את המאוורר על שליטה אוטומטית. לאחר חצי שעת משחק הכרטיס הגיע לטמפ גבוהה מדי ונתקע, די רגיל עד כאן. אבל הבעיה כאן לדעתי היא שהמאוורר שלו פשוט המשיך לעבוד על המהירות הרגילה (29%), ואת זה אפשר לדעת בלי בעיה לפי כמות הרעש שהמאוור הזה עושה. אם אני מגדיר ב NTUNE שהמאוור יעבוד כל הזמן על 100% (וגם על הרבה פחות מהר) הכרטיס לא נתקע (הוא כמובן נשאר על טמפ יותר נמוכות). אבל ככה הוא כמובן הרבה יותר רועש. מה שאני רוצה לדעת זה למה המאוורר לא מגביר את מהירות העבודה שלו כשהוא מוגדר על הגדרה אוטומטית של NVIDIA, כשתחת הגדרה זו המאוורר אמור לפעול על 100% כשהטמפ מגיע ל 80 מעלות (לפי RIVATUNER)?
-
- 6 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
אני יודע שהנושא הזה נתחן בעבר בפורום אבל אף פעם לא הייתה תשובה מוחלטת בקשר לזה. אני כבר מילאתי את ה"בורות" שבין הגשרים בהצלחה אך אני לא יודע מאיפה להשיג את החומר המוליך הזה שנראה כמו לק. רציתי לעשות את זה כבר לפני המון זמן.......... תודה מראש :smoke:
-
- 17 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
אני מאוד גאה בתוצאה הזאת ;D עם ה-9800PRO שלי.. זה בלי ארטיפקטים בכלל, ליבה על 432(15 אחוז אוברקלוק) וזכרון על 378(12 אחוז אוברקלוק), וטמפ' נמוכות אפשר להגיע עם הכרטיס הזה יותר רחוק וכך אני יעשה.. מחיאות כפיים לעצמי ;D המטרה הבאה שלי היא 3500 התוצאה המקורית שקיבלתי בלי שום אוברקלוק הייתה: 2626 מה שנותן 519 נקודות הפרש
-
- 22 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
טוב אז שלום כולם זאת ההודעה הראשונה שלי כאן קניתי לא מזמן מחשב מTMS,ואחרי שבועיים המאוורר התחיל לעשות ראש..בלי שאף אחד יעשה משו חשבתי שזאת בעיה במאורר, אז הוצאתי אותו מהמארז והפעלתי אותו רגיל...ולא היה רעש בכלל. חיברתי את המאורר למארז, הדלקתי אותו עוד הפעם והוא התחיל לעשות רעש... אין לי מושג למה הדופן של המארז ישרה ככה שאני לא חושב שיש בעיה.. המארז CM 690 http://your-images.org/pics/c03c2aa0b8e9c3f16f459b04213c1e27.JPG עזרה
-
- 15 תגובות
- 1.6k צפיות
-