עבור לתוכן

אוברקלוקינג וקירור

פורום העוסק בנושא המהרה וקירור של חלקי המחשב השונים

1. Started by subarel,

יש לי אסוס 1005HA, אחרי חיפוש קצר ברשת מצאתי שעם תוכנה בשם SetFSB שאיתה ניתן לעשות OC אפילו למחשבי הנוטבוק הקטנים האלה.. אין כוח לבדוק יציבות באמת כי תכלס אני לא ישאיר אותו בOC כזה , אבל נחמד לראות שהוא מגיע אפילו ל 2G.. ;D (ב2040MHZ קיבלתי מסך כחול :) סתם מעביר משמרת לילה משמעממת..: אאאהה, ואין לי מושג למה כל תוכנה מראה מהירות אחרת , אני סומך על CPZ... http://valid.canardpc.com/show_oc.php?id=1179479 http://hwbot.org/rankings/benchmark/cpu-z/rankings?start=0&hardwareTypeId=CPU_1810 מקום 3 בעולם חחחחחחח... [attachment deleted by admin]

• 5 תגובות
    • 1.1k צפיות
  2. אחרי מימוש אחריות של ה4830 שלי, קיבלתי sapphire 4850 עם קירור סטוק. אומנם שדרוג לא רע אבל הכרטיס הזה חם מאוד לעומת הקודם והורס לי את האוורור שבמארז. חבר שכבר לא צריך את הקירור הנ"ל הציע לי אותו במחיר מאוד זול (כולל מאוורר Scythe S-Flex 1600rpm). רק צריך להתארגן על פדים טרמים בשביל הספיירים (שממה שהבנתי די קשה למצא פדים בארץ. איך הקירור הנ"ל לעומת קירורים חדשים המוצעים כיום בשוק? טווח המחיר עומד על מקסימום 150 ש"ח שקט הוא אופציה שאני לא ממש רוצה עליו.. תודה לעונים

• 6 תגובות
    • 1.1k צפיות
  3. מעבד PENTIUM 4 3GHZ תושבת LGA 775 בימים חמים ובכלל כשהוא קצת מתאמץ המאוורר (קירור סטוק של אינטל) משמיע רעש נוראי בעבר החלפתי את המשחה הטרמית וניקיתי אותו מה שעזר לתקופה קצרה בלבד. אני מחפש קירור למעבד (775) שיעשה עבודה טובה יותר (לא חייב להיות שקט לגמרי) ובמחיר לא גבוה היות והמחשב ישן ואני לא רוצה להשקיע יותר מדי (100 ש"ח פחות או יותר) תודה מראש

• 9 תגובות
    • 984 צפיות
  4. על המעבד שלי היתה כבר חצי שנה משחה טרמית Zalman STG-1 . הוא התחיל להתחמם ל 72 מעלות במאמץ והמשחה נגמרה אז קניתי את: Gelid GC2. שאלתי עליה בפורום ואמרו לי שהיא בערך ברמה של MX2 . ניקיתי את הישנה טוב עם אלכוהול 95% ומרחתי את החדשה בשיכבה אחידה כמו שצריך. הדלקתי את המחשב. 80 מעלות במאמץ מה אתם מציעים לי לעשות? קירור ג'נרי של COOLERMASTER. נכון הקירור לא משהו אבל לפי ההגיון המעלות לא אמורות לעלות ועוד שמשחה טרמת חדשה ואמורה להיות יותר טובה מהקודמת.

• 3 תגובות
    • 2.4k צפיות
  5. Started by AvIAToR,

שלום, מחפש תוכנה לשליטה על עוצמת המאווררים במחשב.. עכשיו שאלה, לגבי המערכת שבחתימה, עד כמה אוכל להנמיך את אותו מאוורר ועדיין לשמור על מארז קריר? * אגב הטמפ' של המערכת במנוחה (לפי ET6 של גיגהבית): CPU - 39 , SYSYEM - 35 תודה.

• 4 תגובות
    • 1k צפיות
  6. אני לא יודע אם לשים משחה תרמית מתחת למאוורר קירור שהגיע עם המעבד המחשב עובד כרגיל על 28 מעלות

• 1 תגובה
    • 912 צפיות
  7. Started by BoOoM2008,

מפרט : מעבד: Intel Core 2 Q8300 כרטיס מסך: Nvidia GT 220 1GB זיכרון: ddr2 4GB Samsung CL6 800 MHZ ספק: 310W FUJITSU לוח אם: GIGABYTE GA-73PVM-S2H ב10 הבא אני קונה ספק כח חדש של סיסנוק 550W וקירור למעבד מוגן 2 אבל לבנתיים אני חושב שעם קירור סטוק 3GHZ יספיק.. המטרות שלי: 3GHZ.. אני נחוש להתחיל את הOC אבל לא יודע לאן להיכנס קחו תמונות מהביוס http://www.siz.co.il/my.php?i=tqytnzjim5e0.jpg עוד תמונה http://www.siz.co.il/my.php?i=jjnotjvmltzk.jpg לאן אני אמור להיכנס?

• 3 תגובות
    • 974 צפיות
  8. ידוע לי שישנם כיום פיתרונות יותר משתלמים מבחינת יחס עלות\תועלת. אולם לדעתי ,במקרה הספציפי של מערכת שתהיה ב-O.C כבד גבוהה לאורך שנים, כדאי להשקיע עוד כמה עשרות שקלים, גם אם מדובר בהפרש של מספר מעלות בודדות. מניסיון אישי,השיפור בביצועים+הנמכת הרעש והשגת יציבות מרבית של המערכת מצדיקים את ההוצאה הנוספת כאשר מדובר בתקופת זמן ארוכה מפני שהדבר מתבטא בסופו של דבר באורך החיים של המעבד (ולמעשה גם של המערכת כולה, מפני שאם המעבד הולך אז בדרך כלל ,גם אם יש אחריות בתוקף, עדיין אין טעם בהשקעת המאמץ הדרוש להשגת מעבד זהה או שפשוט אין אותו כבר לתושבת הספציפית הדרושה). שקלתי גם להשקיע במערכת קירור מבוססת מיים,אולם למיטב ידיעתי מערכות זולות כאלו מספקות ביצועים דומים למערכות קירור אוויר אי…

• 16 תגובות
    • 1.7k צפיות
  9. Started by k22,

שבת שלום המאוורר שעל המעבד ומתחת לספק עובדים חלש ניקיתי אותם ואני לא יודע למה הם עובדים חלש צריך להחליף? להחליף ספק? איך אני יכול לדעת בוודאות איזה חלק להחליף...? תודה!

• 15 תגובות
    • 2.4k צפיות
  10. אהלן יש הרבה משחות טרמיות בשוק ואני לא יודע מי מהן באמת טובה, אני צריך משחה טרמית בישביל ה CPU וה GPU שתיהיה איכותית ותעביר חום בצורה מצויינת.תודה

• 8 תגובות
    • 1.2k צפיות
  11. Started by Alexkmr,

המ..יש לי ממש בורות בקטע של לפרק את הלוח אם, והמעבד... פעם אחרונה שעשיתי את זה זה היה לפני כ5\6 שנים והמשחה טרמית זלגה מהמעבד ופשוט שרפה כמה חלקים..ומאז פחות או יותר יש לי טראומה... עכשיו אני אני צריך לפרק את הלוח אם, ובדרך אני גם רוצה להחליף משחה טרמית בכל המקומות שצריך: צ'יפים,מעבד. את הלוח אם אני צריך לפרק כי הטיפשים שהרכיבו לי את המחשב הדביקו מאחורי הלוח אם כבל חשמל, ועכשיו אני לא יכול להזיז את הספק כוח. חשבתי קודם כל להתנסות על המחשב הישן שלי ורק אחר כך על החדש... אני אשמח לטיפים ???

• 14 תגובות
    • 1.5k צפיות
  12. Started by thedarkman,

איך עושים OC לכרטיס מסך HD5850? לאיזה תדר צריך לעלות את הכרטיס כדי להגיע לביצועים של HD5870? תודה מראש

• 1 תגובה
    • 873 צפיות
  13. שלום! יש לי כרטיס מסך Gigabyte HD4870 תמונה: http://img12.nnm.ru/e/d/a/9/2/eda924adb616e12882c99bfaf890ab4c_full.jpg והזיכרון (MEMIO) בכרטיס מגיע לטמפרטורות של 80 מעלות. תמונה: (התמונה אחרי בדיקה של דקה בערך ב-GPUTOOL) ונראה שהטמפרטורות בשלב זה מפסיקים לעלות פחות או יותר. השאלה שלי אם זה בסדר הטמפרטורה הזאת ל-MEMIO? או שכדאי לקנות קירור חדש? וגם שאלה אחרת: הזיכרון זה הריבועים שמתחת לקירור הזה של זלמן נכון? אל תשימו לב למהירות הסיבוב של המאוורר כי הוא לא נשלט אצלי דרך המחשב (רק 2 כבלים). תודה לעוזרים!

• 2 תגובות
    • 1.4k צפיות
  14. Started by 00Amir,

בשעה טובה הגעתי למהירות של 4.4Ghz ... כרגע אני עם Vcore - 1.385 טמפ במנוחה 40-50 ובמאמץ 88 במקסימום. אם אני רוצה לשמור על המהירות אבל להוסיף יציבות למערכת האם אני צריך להעלות עוד מתח לVcore או להוריד מתח? וגם שיפרתי סופר פי [br]פורסם בתאריך: 3.05.2010 בשעה 00:02:13 מה שכן מוזר...כאשר אני מריץ 3D MARK VENTEGE יוצאים לי רחשים מוזרים מהמעבד... גיליתי שאני צריך להוריד את המתח מהמעבד ל 1.26 אבל אז הוא כבר לא יציב ( לא שקודם היה יציב ) למה יוצאים לי רחשים מהמעבד? מוזר. [attachment deleted by admin]

• 11 תגובות
    • 1.6k צפיות
  15. Started by L1ron,

למחוק.. התכוונתי לפתוח בפורום OC.

• 0 תגובות
    • 700 צפיות
  16. W O O T ;D * התמונה מתייחסת לקירור מים ש NEC הציגו ב 2007, לא מוצא תמונה של הקירור החדש. אם מצאתם, תעדכנו. תודה. http://en.expreview.com/2010/05/06/nec-develops-super-efficient-cfc-cooling-solution-for-pcs/7105.html http://vr-zone.com/articles/nec-announces-new-cpu-cooler/9040.html

• 2 תגובות
    • 814 צפיות
  17. Started by leeran,

היי, יש לי לוח אם Gigabyte GA-MA770-UD3 v2.0 ואני רוצה לשים לו בלוקי קירור נוזלי איפה שיש צורך בקירור... אני רוצה בסופו של דבר שכל המחשב יקורר נוזלית ללא כל תלות בקירור אווירי, פרט לרדיאטור, כמובן... תודה לכולם ושבוע טוב!

• 13 תגובות
    • 1.7k צפיות
  18. שלום, יש לי מעבד סוקט 775 מסוג E4300 וכנראה ישודרג לE6600. לוח אם G31 הבסיסי. התעניינתי בקירור הזה ספציפי שנמצא בתקציב שלי 170 שקלים - Scythe Mugen - Infinity http://www.rsm.co.il/Product.aspx?productid=253 במחשב החדש שיש לי היום יש קירור Scythe Reeven 120 והוא מעולה, שקט ומקרר היטב לכן שקלתי ללכת על אותה חברה. במחשב הישן שאליו אני רוצה לקנות את הקירור יש כרגע את הקירור Zalman 7500 http://www.rsm.co.il/Product.aspx?productid=1614 שלצערי הוא לא משהו בכלל. בזמנו עלה 250 שקל אם אני לא טועה. הוא די שקט אבל לא תמיד קירר טוב. עדיף קירור שיש לו מאוורר חיצוני שתמיד ניתן לנקות היטב ולהחליף במידת הצורך. אשמח לדעת מה אתם חושבים לגבי Scythe Mugen - Infinity ואם יש לכם הצעה …

• 9 תגובות
    • 1.4k צפיות
  19. Started by Born2Kill,

שלום, העלתי את מהירות המכפלה קודם כל ל-9 ואז העלתי גם את הבאס... כדי לעשות OC טוב לא צריך יותר לגעת באופציות האחרות מאשר במכפלה ובבאס?

• 26 תגובות
    • 2.6k צפיות
  20. שלום! יש לי מעבד E7500 ועשיתי לו אוברקלוק עד 3.6 GHZ. רציתי גם להמשיך אולי עד 4GHZ אבל אני מפחד שהגשר הצפוני יהיה חם מידי. עכשיו הוא עומד על 43 מעלות במנוחה. לפי מה שאני יודע אסור לעבור את ה-50 מעלות איתו, וגם שמתי לב שהוא מתחמם לאו דווקא כשהמעבד מתאמץ אלא כשכרטיס המסך מתאמץ, ואז הוא מגיע למשהו כמו 47 מעלות. השאלה שלי מה הטמפרטורה המקסימלית עבור הגשר הצפוני ואם היא אכן 50 מעלות אז איזה קירור אתם ממליצים? דרך אגב חישבתי וכדי להגיע ל-4GHZ אני אצטרך תדר באס של 360 MHZ בערך (אולי 365). הלוח שלי יעמוד בזה? דרך אגב המתח ללוח אם כרגע הוא 1.1V שזה מתח הסטוק שלו (NORMAL). מפרט: E7500 Freezer 7 pro EP43-UD3L Extreme Power Plus 600W CM690 HD4870 תודה לכולם!

• 2 תגובות
    • 1k צפיות
  21. Started by oshrinuri,

שלום רב, רציתי לדעת אם הלוח אם שברשותי יספק אפשרות OC קלה עד בינונית. Gigabyte GA-P55-US3L כמו כן, מה הוא תחום התדרים היציב שאני יכול להגיע אליו (בקשר למעבד) עם הקירור הזה והלוח. (המפרט המלא בצד). תודה

• 1 תגובה
    • 637 צפיות
  22. שלום רב, האם אפשר לשמן את המאוורר ע"י שמן סויה או על ידי שמן טיגון אחר??? ובמה זה שונה משמן מכונות? תודה רבה לעוזרים.

• 9 תגובות
    • 1.9k צפיות
  23. אז ככה, פרקתי את הלפ-טופ שלי בשביל לנקות אותו מאבק וכאשר הורדתי את ההיט-סינק מהמעבד גיליתי שם תמונה מדאיגה של משחה תרמית בכמות גדולה. השאלה שלי היא, האם זה בסדר? אני חשבתי אולי שהמששחה נמסה קצת ואולי נזלה, אם דבר כזה אפשרי (היו מקרים שבהם טמפ' המעבד הגיעה ל-90 צלסיויס והמחשב נכבה עם מסך כחול). ואם זה לא בסדר, היתי רוצה המלצה למשחה תרמית חלופית שתחזיק מעמד. צרפתי תמונות של ההיט-סינק והמעבד, המחשב הוא DELL Inspiron 1520 והמעבד Intel Core 2 Duo Mobile, Centrino T7100 [attachment deleted by admin]

• 6 תגובות
    • 1.3k צפיות
  24. Started by zipdrive,

שלום לכולם. לאחרונה פתחתי את המארז כדי להתקין זכרון נוסף (שגרם לי הרבה בעיות ו- BSOD אבל זה לפתיל אחר) וגיליתי שהמאוורר האחורי במארז שלי לא פועל. אני לא יודע מתי הוא הפסיק לפעול. זהו מאוורר 12 ס"מ ומחובר ללוח האם (DS3 של ג'יגהבייט) אי-שם ליד המעבד. במבט ראשון לא נראה שהכבל התנתק, ונסיון ידני מראה שהמאוורר לא תקוע. הצעות\עצות יתקבלו בברכה (רצוי לא לקנות מאוורר חדש, אם אפשר). תודה

• 3 תגובות
    • 1.1k צפיות
  25. Started by Blabber,

אז ככה,התחדשתי בAccelero pro, אחרי הסיבוך של ההרכבה(ההיטסינקים האלה טורדניים בטירוף) התוצאות די מדהימות, הכרטיס לא עבר 44 מעלות בבדיקת מאמץ עם ליבה על 770. כרגע לא עובר 36 במאמץ עם ליבה על 700 וזכרון על 1035. השאלה שלי היא כזו: כאשר אני ממשיך בOC מתחילים פריזים במשחקים, מה שמוזר שהטמפ' מצויינות,לא עוברות את ה 45(גם של הזכרון) אבל מופיעים ארטיפקטים\פריזים. האם הבעיה היא במגבלה של הכרטיס או שצריך לעשות לו פלאש לביוס ווולט מוד?

• 8 תגובות
    • 1.1k צפיות

דיונים חדשים בפורומים