עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

אוברקלוקינג וקירור

פורום העוסק בנושא המהרה וקירור של חלקי המחשב השונים

1. Started by CXC,

אם הלוח שלי לא תומך בזיכרונות במהירות של למעלה מ-1333MHZ זה אומר שאין לי אפשרות להמהיר אותם? יש לי לוח מדגם GA-H61M-S2V-B3 ואני לא רואה אפשרות בביוס של OC לזיכרונות...

• 17 תגובות
    • 1.4k צפיות
  2. היי שידרגתי את הביוס לגרסת GHZ עם קובץ הפעלה פשוט EXE שלפי האתר הזה: http://en.expreview.com/2012/07/15/new-bios-turns-reference-hd-7970-into-ghz-model/24148.html עכשיו בבדיקת GPU Z זה מראה לי 1050 לליבה ו1500 לזיכרונות , זה פשוט מדהים הקובץ הזה.

• 17 תגובות
    • 5k צפיות
  3. Started by taschi,

יש ברשותי קירור סטוק, של מעבד Athlon 64 3800+ חד ליבה, האם הוא יספיק ל-Phenom II X3 720? אני יודע שבהתאמה הראשון צורך 62W והשני 95W ואף יותר, במצב התאמה ללוח AM2. תודה

• 17 תגובות
    • 3.5k צפיות
  4. אני מעוניין לשדרג קצת את הקירור ולשפר את רמת השקט קודם כל חשבתי להחליף את המאווררים במחשב, אני צריך זוג מאווררים 120mm (או 3, יש אפשרות לשים 1-2 בדלת המארז) ואחד 92mm שחשבתי להחליף את המאוורר שיושב על הקירור למעבד (Scythe Katana 4) כרגע יש לי זוג מאווררי Raidmax שלמרות שהם לא הכי רועשים בעולם, הייתי שמח להשתיק אותם עוד יותר. היה עוד אחד של gigabyte שהגיע עם המארז ששמתי בהתחלה בדלת, אבל הוא היה רועש מידי והעפתי אותו בשלב קצת יותר מאוחר אני ארצה להחליף את הקירור לכרטיס מסך לאחד יותר יעיל ושקט מהקירור מפוח סטוק שיש לי כרגע בתור התחלה שמתי את כל המאווררים על מחזיקים מגומי כמו אלו בתמונה הזאת: לא עוזרים במיוחד, אבל גם לא מפריעים, אז אין לי טעם להוריד אותם... אשמח להמל…

• 17 תגובות
    • 2.3k צפיות
  5. שלום! יש לי מחשב ישן שעומד בצד עכשיו הוא עובד סבבה רציתי לעשות עליו ניסוי לקנות אקווריום לפרק את הלוח אם ואת כל שאר הרכיבים לשים באקווריום לסדר את כל החיווט ולמלא את האקווריום במים מזוקקים .. האם זה יעבוד? הרי זה לא מוליך חשמל ... והאם צריך מערכת קירור למים כדי שלא ירתחו מהמעבד ?

• 17 תגובות
    • 2.3k צפיות
  6. Started by Iv0ry,

מדובר במעבד שמיועד לשרתים והתקנתי אותו על המחשב שלי מעוניין ב-OC קטן בשבילו כרגע אני עם Arcitic cooling freezer 7 ומחפש משהו חזק יותר טצפרטורה במנוחה - ארבעים וחמש במאמץ (ללא OC) - שישים וארבע מעלות תודה 8 GIG RAM KINGSTONE 460 COOLER MASTER PSU P35-DS3L GIGABYTE MB 320 GB WD HDD תקציב סביבות 200 שח יכול לקנות גם מהאינטרנט או יד שניה

• 17 תגובות
    • 3.7k צפיות
  7. Started by subzero08,

היי אני עם 4790K Asus Maximus Ranger נתתי ל Ai Suite 3 לעשות את העבודה, וזה הגדיר 4.4 באופן קבוע עם 38-40 מעלות. הכל אחלה. אבל רציתי לחזור למצב רגיל שבו המהירות נמוכה ועולה בהתאם לצורך (מה שגם ככה יביא אותו ל 4.4 עם הטורבו בוסט) בביוס טענתי הגדרות ברירת מחדל, אבל כשעליתי לווינדוס כלום לא השתנה (הזוי שאין דרך התוכנה לבטל או לעבור בין פרופילים בליחצת כפתור כמו שהם מתארים) בכל מקרה מחקתי את התוכנה (כולל עם כלי מיוחד של אסוס שמוחק הכל), איפסתי שוב ביוס ועדיין לא עזר. בביוס הכל נראה תקין, כאילו באמת המצב הוא ברירת מחדל, רק בווינדוס שונה.

• 17 תגובות
    • 9.1k צפיות
  8. Started by Aviad Cohen,

בהמשך לאשכול הקודם בנוגע לשאלה האם קונים קירור למעבד בנוסף לקירור סטוק או במקומו ולאחר שהבנתי ששמים במקומו, אני צריך המלצה לקירור למעבד intel i5 4690k. אם זה רלוונטי המחשב ירוץ עם כרטיס מסך r9 280x וככה"נ לוח אם Z97 כלשהו, מיועד לOC. תודה מראש על העזרה!

• 17 תגובות
    • 3.3k צפיות
  9. היי לכולם, האם משהוא יודע מבין מדוע הפרמטרים ליחידות מעבד 4790K שלי גבההות במצב ברירת-מחדל ללא OC ? (ללא OC לזיכרון). Turbo Boost short Power MAX - 512W Turbo boost power time Windows - 16sce Turbo boost power MAX - 512W Processor Current Limit - 256A Processor Cache Radio - 40 אם אני מאפס את ההגדרות האלו לפי הגדרות ברירת המחדל של היצרן המחשב מבצע לופ של הפעלות מחדש עד שאני מאפס את הBIOS . ברירת המחדל של יצרן הם: Turbo Boost short Power MAX - 88W Turbo boost power time Windows -8sec Turbo boost power MAX - 110W Processor Current Limit - 105 A Processor Cache Radio - 44 תודה מראש.

• 17 תגובות
    • 8.4k צפיות
  10. שלום , יש לי מעבד e2160 ושמעתי שהוא ממש טוב בoc [לדוגמה: http://hwzone.co.il/community/index.php?topic=277047.0] הבעיה היא שאבא שלי די מפחד שאני אעשה oc ..מה באמת הסיכוי שיקרה משהו? עכשיו עוד שאלה...האם הקירור שמגיע עם המעבד מספיק לעשות oc או שעדיף לקנות קירור בנפרד? אם כן מה אתם חושבים על artict freezer 7 pro ? יש יותר טובים למחיר שלו [עד 100 שקל] והאם הוא שקט? עכשיו דבר אחרון... לא משנה איפה קראתי -hwzone,dtown,hometheater,gamer,ynet - עדיין לא הצלחתי להבין איך עושים oc . מישהו יכול הגיד פשוט שלב שלב איך עושים? [נכנסים לביוס...ו?] האם הביוס בכל המעבדים אותו דבר או שיש מדריך מסוים למעבדדי אינטל/e2160 ? עד כמה להגביר את הmhz ? תודה מראש

• 17 תגובות
    • 1.6k צפיות
  11. אני מנסה לקבל תשובה על השאלה הזאת כבר הרבה זמן ולא מצליח למה הטמפ' של CPU\CPU DIODE נמוכה מהטמפ' של הליבות ב10-15 מעלות?\ והאם הפרש של 10-15 בין הליבות בזמן מאמץ הוא נורמלי? אני צריך את עזרתכם, אני באמצע תהליכי OC וזה מתחיל להיות די חשוב...

• 17 תגובות
    • 1k צפיות
  12. היי המערכת שיש לי כרגע היא - מעבד amd athlon 64 3000+ (קירור סטוק) זכרונות 1giga (512x2) kingston , cl3 400Mhz לוח אם gigabyte k8nf-9 ספק כוח של 500W , חברה לא ידועה . נכון לעכשיו הצלחתי לעשות אוברקלוק יציב (עבר 17 שעות על blend של prime , טמפרטורה במאמץ כ 46 מעלות) ב FSB 240 , מתח למעבד - 1.4v . כשהעלתי ל FSB 245 , ניסיתי לבצע בדיקת מאמץ של blend ואחרי דקה ה prime עצר והראה לי את השגיאה הזו - ניסיתי גם FSB 243 ולאחר שלוש דקות קיבלתי הודעה דומה - הבעיה הזו נפתרה , העלתי מתח לזכרונות והמעבד יציב על FSB 245 , נא לקרוא הודעה אחרונה בקשר לבעיה אשמח לשמוע את דעותיכם ועזרתכם , תודה על תשומת הלב וסוף שבוע נעים , נדב .

• 17 תגובות
    • 1.1k צפיות
  13. Started by hag911,

זה המפרט שלי: היה צריך להיות לי את הבליטז אבל לא הצלחתי להשיג אותו.. Intel Q6600 Retail - G0 Stepping SLACR Corsair DHX XMS2 Dominator Dual 2048MB PC8500 DDR2 1066Mhz Memory+ Dominator Airflow Fan SilverStone ST60F Strider 600W Modular Power Supply SLI Certified ATX Seagate Barracuda SATA 250GB 16MB ST3250410AS Evga8800GT Thermaltake Tsunami +window LG LCD 19" L1970HR LG GSA-H62N LOGITECH EX110 Arctic Cooling MX-2 קירור מים: Apogee GTX Extreme Performance CPU Waterblock Swiftech MCP655 12 VDC Pump Swiftech MCR320-QP-K Triple 120mm Radiator Scythe Case Fan - SY1225SL12M - 1200rpmX3 עכשיו, אני צריך את הלוח הכי טוב והכי חזק לOC,לא משנה המחיר ו…

• 17 תגובות
    • 1.1k צפיות
  14. Started by OFIRLEVY66,

שלום אני די חדש בעסיקי הOC אבל אפשר להגיד שאני מבין מה אני עושה יש לי רק בעיה שאני לא יודע במה להתחיל אז ככה את המפרט המלא יש בצד טמפ במנוחה 35 ובמאמץ מירבי של כמה שעות מגיע ל55 הנה תמונה מהביוס שלי: http://img211.imageshack.us/my.php?image=031bk8.jpg אם אפשר רק תסבירו לי איפה להתחיל ומה עושה כל דבר יש לי את כל התוכנות הדרושות(CPUZ, PRIME95, EVEREST) דרך אגב ראיתי שעוזרים פה הרבה אז אני יעזור לכם 1. AI OVERCLOCKING - לשנות ל MANUAL-שיניתי 2. לוודא ש DRAM STATIC CONTROL נמצא על DISABLED-מה זה עושה? 3. לשנות את CPU RATIO CONTROL בהתאם המכפלת המעבד בשימוש -אני רוצה להשאיר את הEIST אז למה לשנות? 4. לקבוע את ה PCIE FREQUENCY ל 100.-שיניתי 5. את ה - OC מבצעים ע"י…

• 17 תגובות
    • 1.4k צפיות
  15. בשאיפה לכ OC: ~3G בסטוק הלוח: ga-P35-DS3L זכרון: OCZ CL4 plalinum 800 קרור ALPINE 7 ARCTIC מה עדיף משתי האפשרויות האלו: 1. BUS - 333 , מכפל 9 , זכרון - 800 במכפל 2.4 2. BUS - 300 (עגול...), מכפל 10 , זכרון 750 במכפל 2.5 3. בחירה אחרת באילוצי מכפלי הזכרון שמצויים בלוח ?

• 17 תגובות
    • 1.3k צפיות
  16. Started by iakovl,

אנשים אני יודע שזה מפגר אבל הם בארץ!!! המוצרים שאני צריך המוצרים שכולנו רוצים אבל אין סוף סוף הגיעו Thermalright HR-05 Chipset Cooler Thermalright HR-03 Plus NVIDIA 8800 Vga Cooler Thermalright HR-07 RAM Vga Cooler Noctua NC-06 Chipset Cooler אני בטוח שיוסיפו עוד כמה דברים זה מה שראיתי בנתיים בדובים נקווה שיוסיפו את שאר הדברים כמו אקסטרים 120 השאלה הנשאלת עכשיו היא.... אני משתמש בTT extreme spirit 2 על הNB שלי... פסיבי כמובן... אני גם צריך אחד לNB אבל זה פחות משנה אני אקח 1+1 אם צריך השאלה היא מי משלושתם עדיף? NC-06 ? HR-05 ? TT ES 2 אני יודע גם של HR יש גרסה יותר מעודכנת

• 17 תגובות
    • 1.2k צפיות
  17. Started by oron_s,

שבוע שעבר התקנתי את ה-TUNIQ. בפעם הראשונה התקנתי אותו שהמאוורר עובד מלמעלה למטה, אחרי ההתקנה הטמפ' לא ירדו והחלטתי להתקין אותו מחדש. בעת ההתקנה מחדש שמתי לב שכנראה לא חיזקתי אותו מספיק אבל בגלל שהייתי עייף התקנתי אותו הפוך (המאורר לוקח אוויר מימין לשמאל) אחרי שסגרתי את הכל הפעלתי את המחשב וראיתי שיפור בטמפ' אבל עדיין נראה לי שהטמפ' יחסית גבוהה. עוד משהו מוזר הוא שאין הבדל בטמפ' בין שהמאורר על הכי גבוה לבין הכי נמוך... למישהו יש רעיון ? האם זה משנה לאיזה כיוון הTUNIQ מותקן?

• 17 תגובות
    • 878 צפיות
  18. Started by Dvich,

צהריים טובים, לאחרונה רכשתי מעבד X2 4200+ עם קירור Freezer 64 Pro (ביחד עם עוד כל מיני חלקים) ששמעתי עליו רק טוב מביקורות ומנסיון של חברי הפורום. הרכבתי את הקירור עם המשחה שבאה עליו, בדקתי שהוא נלחץ טוב על המעבד ושהוא יציב אך הטמפרטורות עדיין גבוהות מאוד, הטמפ' במנוחה הן: CPU: 48C Core 1: 47C Core 2: 45C מאמץ: CPU: 55C Core1: 52C Core 2: 50C הטמפרטורות האלה נראות לי גבוהות מאוד, כפי שאמרתי הקירור יושב טוב על המעבד ואיוורור במארז מצויין (120מ"מ מקדימה + 80מ"מ על הדלת שמכניסים, 120מ"מ מאחור + 120מ"מ על הספק שמוציאים) , גוף הקירור יושב ככה שהמאורר דוחף אוויר מהחלק הקדמי של המארז אל החלק האחורי. איפה פה הבעיה? האם המשחה המקורית שבאה על הקירור גרועה מאוד? יכול להיות שלא הרכב…

• 17 תגובות
    • 1.8k צפיות
  19. אהלן אוברקלוקרים יקרים זה המפרט המדובר שאני הולך לקנות Intel Core 2 Quad Q6600 2.40Ghz 8MB Conroe -=Stepping G0=- OEM ¤ 1450 1 לוחות אם Gigabyte GA-P35-DS3L Conroe Support GP35DS3L ¤ 599 1 מארזים Antec Nine Hundred (900) Gaming NO PS Antec900 ¤ 752 1 קירור למעבד Sunbeam Tuniq Tower 120mm ¤ 267 1 ספקי כוח Corsair 450W 33A @ 12V CMPSU-450VXEU ¤ 450 1 זיכרונות OCZ 2GB DDR2-800 DualKit (2x1GB) Special Ops CL5-5-5-12 ¤ 436 1 קשיחים למחשבים שולחניים Western Digital 320Gb 16MB WD3200AAKS ¤ 441 1 כרטיסי מסך Sparkle Nvidia Geforce 8800GTS 320MB Retail - 3YW ¤ 1570 1 צורבים Samsung DVD-RW S183L X18 LightScribe SATA ¤ 180 1 אתם אלו שיכולים לשנות את השורה: "קירו…

• 17 תגובות
    • 1.3k צפיות
  20. Started by punylich,

115 ש"ח כתוב שזה 18db ומפיק 90cfm נשמע כמעט חלום לא? או שזה סתם חרטה? אני צריך 2 מאוררי 120mm שקטים בהרבה cfm . כסף לא חשוב, היקר שיהיה שקט והרבה זרימת אויר. אני מתלבט בין : SilenX Ixtrema Pro 120mm http://www.pandas.co.il/product_info.php?cPath=55_140_2592&products_id=18682 Noctua 120MM Case Fan NF-S12-1200Rpm 17dBA http://www.pandas.co.il/product_info.php?cPath=55_140_2611&products_id=18806 Silverstone - FM121 http://www.plonter.co.il/detail.tmpl?sku=FM121〈=heb&cart=11455088262118454 Scythe "S-FLEX" S-FDB 120mm Quiet FAN http://www.pandas.co.il/product_info.php?cPath=55_140_2530&products_id=17955

• 17 תגובות
    • 999 צפיות
  21. לוח אם : gigabye ga-p35c-ds3r זיכרונות: CORSAIR DUAL CHANNEL 2048MB DDR2 800 xms2 מעבד:q6600 g0 גוף קירור tt v1 אם יש לכם הצעה למשו קצת יותר טוב תגידו.... מארז:עוד לא בטוח אבל או הארורה 3d של גיגהבייט או אנטק 900 כניראה?(יש המלצה?)ועד כמה מארז באמת ישפיע על הקירור? אז בערך עד כמה אתם חושבים שאני יגיע תודה מראש...

22. Started by קובי 1980,

היי. החלטתי בסוף השבוע לנקות את המחשב מבחנית תוכנה,היה לי יותר מדי דרעק עליו ופול רוגלה. אם כבר אני מנקה אותו החלטתי אם כבר לנקות אותו פיזית. השתמשתי בתרסיס אוויר ופרקתי כל מה שאני ע"מ לנקות טוב יותר. העניין הוא שאני לא מצליח לנקות את הצלעות קרור של מאוורר הם מלאים באבק. האם אני יכול לשטוף אותו במים בלי חשש שהוא יתמלא חלודה ? כמובן שאני אחזיר אותו למחשב לאחר ייבוש תודה מראש

23. Started by surref,

יש מחשב מלפני שנה בערך ולפני כמה זמן נשרף לי המעבד בגלל שהשארתי את המחשב חודש דלוק שקיבלתי אותו חזרה העברתי אותו למקום פתוח יותר והורדתי חלק(יש 4 מקומות קדמיים בשביל צורב וכו') אז הורדתי אחד וזה יעזור לאוורר את המארז? כדאי להוריד עוד חלק? זה לא יפגע בזרימת אוויר?

• 17 תגובות
    • 1.2k צפיות
  24. Started by kill_b7,

כרגע הוא עומד על 33.25 לכמה צריך להקטין אותו אם בכלל לפני שמעלים את הFSB? יש צורך בנעילת הPCI-E נכון? נתקעתי עם לוח אם גרוע מאוד לOC אז אני נאלץ לעשות OC בינתיים דרך CLOCKGEN עד שאני אחליף את לוח האם שלי. הייתי OC לפני כן OC לP4 שלי אבל בגלל שלא היה כל כך אכפת לי עליו לא שמרתי עליו כל כך אבל במקרה הזה אני צריך להיות קצת שמרן יותר

• 17 תגובות
    • 1.2k צפיות
  25. עד כמה מחשב יכול להתקרר עד כמה מעלות?

• 17 תגובות
    • 1.4k צפיות

דיונים חדשים בפורומים

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.