עבור לתוכן

אוברקלוקינג וקירור

פורום העוסק בנושא המהרה וקירור של חלקי המחשב השונים

1. Started by KF,

תהיתי עם איזו תוכנה עדיף יותר לעבוד ? איזו מהן יותר מומלצת ?

• 11 תגובות
    • 1.8k צפיות
  2. Started by v3nom,

שלום לכולם, הזמנתי את המחשב הבא מחברת TMS (נתניה) : http://tms.co.il/preview/spec/phekzsg1 המוכר בחנות העיר לי שהרכיבים שבחרתי מאפשרים אוברקלוק יציב (המוכר דיבר על 30%~) לא די בזאת, הוא הציע לבצע את האוברקלוק בעצמו, כולל בדיקות (8 שעות של OCCT) ואם לא די בכך - אחריות מלאה ושקולה לאחריות שהייתי מקבל אילולא היה נעשה אוברקלוק בד"כ בעבר נמנעתי מאובקלוק כי לא היה לי כח להתעסק עם כל ענייני היציבות וקיצור החיים הפוטנציאלי של המחשב, אבל עכשיו אני מתפתה מה אתם אומרים? למישהו יש במקרה נסיון עם אוברקלוק ב-TMS? כי באופן כללי הבנתי שהם חנות טובה מאד (וקיבלתי גם רושם מאד חיובי היום כשהייתי שם) תודה

• 9 תגובות
    • 2k צפיות
  3. המארז מגיע עם שני מאווררים של אנטק עם שלוש אפשרויות מהירות. אחד עליון 140MM שניתן לחבר רק למעלה. ואחד אחורי 120MM למעלה (הספק למטה) שאותו העברתי לצד הכרטיס מסך, עם אפשרות לשליטה על מהירותו מחוץ למארז. המארז כולו מרושת ב 4 מאווררים 3 120MM ואחד 140MM השאלה היא לאן לחבר את המאוורר של אנטק (שיש לי יכולת לשלוט במהירות שלו ללא לפתוח את המארז)? האם לצד הכרטיס מסך שינשוף עליו? אולי מקדימה שיכניס אויר? תודה...

• 2 תגובות
    • 829 צפיות
  4. Started by arkadur,

אני מעוניין לרכוש את הקירור הזה, עבור תושבת 939. אין לי את הBRACKET עבור התושבת מהפלסטיק (קירור מים לפני כן), האם הקירור מצריך את קיומה של התושבת בכדי להתקין אותה? או שהקירור יושב על צמד החורים? אני מניח שבעלי שאר תושבות AMD יכולים לעזור לי אף הם. קירורים מומלצים אחרים, ללא תלות בתושבת יתקבלו אף הם בברכה!

• 5 תגובות
    • 1k צפיות
  5. Started by DAVIDKI19,

אפשרי יהיה לעשות עם הלוח הזה Asus P7P55D LE (3 PCI, 2 PCI-E x1, 2 PCI-E x16, 4 DDR3 DIMM, Audio, Gigabit LAN) I5 750 2.66 קירור אני אקנה מוגן 2 עד כמה יהיה אפשר להמהיר אותו בלי שזה יזיק למעבד....

• 2 תגובות
    • 1.1k צפיות
  6. שלום , שמתי לב לתופעה שאחרי שאני משחק במשחק כשלהוא (...SPLIT SECOND, UNREAL TOURNAMENT 3) כרטיס המסך במנוחה יושב על כחמש מעלות יותר.ולא, אני לא מדבר רק על דקה אחרי שיצאתי מהמשחק אלא על כמה שעות טובות אחרי או יום אחרי גם וזה חוזר לטמפרטרטות הרגילות (חמש מעלות פחות במנוחה) רק אחרי ריסטרט, אני משתמש בSPEEDFAN לבדיקת הטמפרטורות. מישהו מכיר את התופעה?? (כמובן שדרייברים מעודכנים)

• 1 תגובה
    • 628 צפיות
  7. Started by Gil80,

אהלן. המפרט שלי הוא כזה: לוח אם - Gigabyte EX38-DS4 מעבד - Intel E8500 @ 3.16GHz זכרונות - 2x2GB OCZ Titanium PC2-9200 עומדים במתח של 2.12v ותדר של 1150MHz 5 5 5 18 2x2GB G.Skill PC2-8500 1066MHz 5 5 5 15 סה"כ הזכרונות כרגע עובדים בתדר של 800MHz 5 5 5 18 ומתח של 1.8v. קירור Xigmatek Achilles S1284 Exposed heat pipes טמפ' ליבה במנוחה 48מעלות ו-1252 סל"ד. טמפ' מעבד 32 מעלות. אני מניח שליבה יותר חשוב. בכל מקרה, רציתי לדעת האם אני יכול להביא את שתי הזכרונות ל-1066MHZ? והשאלה השניה, אם בכלל אני יכול לעשות OC למעבד ומה ההמלצה בתור צעד ראשון ב-OC? תודה.

• 12 תגובות
    • 1.8k צפיות
  8. Started by DAVIDKI19,

המעבד במנוחה עובד על 50-52 מעלות זה בסדר? במאמץ הוא מגיע ל75 מעלות בדקתי אותו בOCCT אחרי 2 דק' הוא מגיע ל90..... על קירור סטוק? zalman cnps 9900 חשבתי על הקירור הזה איך הוא? או COOL MASTER V8 מה אומר נתון שעות העבודה שלהם? אצל הראשון 50000 הקול מסטר 40000 ?? עד כמה הטמפ' של המעבד תירד? תודה.

• 13 תגובות
    • 1.5k צפיות
  9. Started by liorperets82,

אני צריך המלצה על קירור לI7 לבנתיים מה שהמליצו לי זה: מאווררים וגופי קירור‏ Zalman CNPS9700 LED 1 250

• 21 תגובות
    • 2.3k צפיות
  10. אהלן, יש לי HD4870 שהגיע עם קירור מהחברה (CONNECT3D), עכשיו הקירור דווקא נראה די רציני, אך הטמפרטורה עדיין די גבוהה.. (80 מעלות במאמץ..), אני מודע לזה שהכרטיס בנוי לטמפרטורה כזאת, אך בכל זאת הוא מחמם לי את כל האזור (ולכן גם הזכרונות מתחממים יותר), גם הייתי רוצה לעשות לו קצת OC ולכן הייתי רוצה להוסיף לו גוף קירור נוסף, אני מתכנן לקנות את הTWIN TURBO, אך ניתן להוסיף את הקירור הזה על הצד השני של הכרטיס מסך? או שאולי כדאי לי בכלל להחליף את הצדדים של הקירורים (ז"א להשים את הTWIN TURBO בצד המעבד של הכרטיס מסך, ואת הקירור המובנה בצד השני של הכרטיס מסך) האם זה יהיה אפקטבי? מישהו ניסה את זה? תודה רבה.

• 10 תגובות
    • 1.4k צפיות
  11. Started by eladrevach,

אז ככה יש לי בעיה מבחינת מיקום של המאוורר של המוגן 2 המארז שלי הוא cm690 וזה נכנס בו והכל טוב ויפה אבל רק כשהמאוורר בא מכיוון למטה מכיוון צד ימין יש בעיה בגלל הגובה של הזיכרונות האלה 2x2GB G.Skill Ripjaws Edition Dual Channel עכשיו זה בגלל ההטיסיניק הגבוהה שלהם.. השאלה שלי היא אם אפשר להוריד אותו ואם כן אם זה ישפיע משמעותית על החימום שלהם או שזה לא קריטי...? תודה לעוזרים

• 4 תגובות
    • 894 צפיות
  12. [הת'רד המקורי נפתח בטעות בפורום כרטיסי מסך, האחראיים יכולים בבקשה לסגור אותו] המאוורר מרעיש מאד והכרטיס אומנם ישן (אך עושה את העבודה איכשהו), כך שחשבתי להחליף את המאוורר עצמו ולהישאר עם הצלעות המקוריות. איזה מאוורר אני צריך (קוטר, RTM / CFM, סוג המאוורר)? והאם זה אפשרי? [או אולי למישהו יש כרטיס דומה מקולקל עם קירור מתאים תקין למסירה?]. תמונה של הכרטיס: http://images10.newegg.com/NeweggImage/productimage/14-122-009-03.jpg תודה, ריפר.

• 12 תגובות
    • 2.1k צפיות
  13. שלום יש לי 5850 ויש לי צוואר בקבוק רציני בגלל המעבד שלי. עשיתי לו אובר קלוק וכל פעם אני מקבל מסך כחול מסיבה אחרת. זכרון+HDD תקינים כרגע אני עומד על 3.8 GHZ ועל 1.4V הורדתי את המתח ל 1.35 ועדיין אותה הבעיה. הכרטיס מסך נעול על 100HTZ והזכרונות בתדרים של 960MHZ (באוברקלוק אוטומטי מ800MHZ) מה יכולה להיות הסיבה לקריסות האלה?? לא רק במשחקים , גם שהמחשב רק עולה הוא קורס לפעמים.

• 6 תגובות
    • 876 צפיות
  14. Started by LM10,

שלום. אני מתכנן לקנות את המערכת הבאה: AMD PHENOM II 965 SCYTHE MUGEN 2 GA-880GA-UD3 KINGSTON 4GB 1333 SAMSUNG F3 1TB HD 5850 SEASONIC S12II 620W המארז : P182. מכיוון שנושא השקט במחשב הוא בעדיפות גבוהה מאוד אצלי, רציתי לדעת אם זה יהיה בסדר לשים את המאווררים של הTRICOOL שבאים עם המארז על LOW באופן קבוע ולעבוד בצורה כזאת עם המערכת הזאת? יש איזה סיכון כלשהו במערכת הזאת שהחלקים יתחממו יותר מדי שהמאווררים האלה על LOW? חשוב לציין שאני לא מתכנן OC בזמן הקרוב (אולי בעתיד אני אלמד). ועוד שאלה, יש הבדלים בין הTRICOOL על LOW לבין הS-FLEX 1200RPM מבחינת הרעש? מה יותר מרעיש ועד כמה זה מורגש? אני מעדיף להימנע מהוצאה של כסף נוסף עבור החלפת המאווררים, אבל במידה וזה יבטיח לי שקט מקסימלי לא…

• 3 תגובות
    • 854 צפיות
  15. Started by BoOoM2008,

אז ככה זה המפרט שלי CPU: Intel Core2 Q8300 2.50GHZ GPU: ATI Raedon HD5770 MEMORY: 4GB DDR2 PSU: 620W SeaSonnic M.B: GIGABYTE GA-73PVM-S2H המעלות של המעבד 39-37-42-44 עכשיו יש לי קירור סטוק בקרוב אני יקנה איזה Arctic Cooling Alpine 7 Pro עכשיו הבעיה שאני לא כל כך יודע איך להתחיל לעשות תOC הבאתי תמונה http://www.siz.co.il/my.php?i=jjnotjvmltzk.jpg בעיקרון כמה OC שאני יוכל לעשות זה יספק אותי דרך אגב אין לי צוואר בקבוק נכון ?

• 4 תגובות
    • 1k צפיות
  16. Started by summer69,

שלום לכלום! עקב החלפת הלוח שלי מ965p-ds3 לep45-ud3r, החלטתי לעשות שוב oc לe6300 המדקן שלי. אני כרגע עומד על 7X360 = 2500 MHZ ואחרי כל הבדיקות הכל עובד יפה, אני מתכנן להעלות עוד. השאלה שלי היא לגבי אימות הטמפרטורה - בסטיקי בפורום רשום שלמעבד שלי יש tjmax של 70 מעלות, מה שנותן לי 35 מעלו שת בload.... נשמע הגיוני? כאשר אני משתמש בtjmax של 85(כמו שראיתי בהרבה אתרים אחרים שככה צריך להגדיר) אני מקבל טמפ' של גג 50 במאמץ..... יש מקור רשמי מאינטל להגדרת טמפ' tjmax? חיפשתי אצלהם ולא מצאתי. תודה לעוזרים!

• 3 תגובות
    • 971 צפיות
  17. Started by es88,

יש לי מעבד ישן (3 שנים) c2d 6320 1.8GHZ בכל אופן לפני שנה בערך, עשיתי לו אוברקלוק עם תוכנה של Asus (לא זוכר את שמה האמת), זה ממש אוברקלוק בצורה מאוד פשוטה, ופחות מקצועית, והעלתי אותו ממש בקטנה ל-2.2 אני רואה בעזרת CPUZ שאכן יש אוברקלוק, אבל יש משחקים לדוגמא שדורשים 2.0GHZ, ודרך המשחק\התקייה אפשר לראות כאילו איך המשחק יעבוד על המחשב, אז עדיין רשום שיש לי 1.8, יכול להיות שזה לא מזהה או משהו? או שזה סתם? (לא שיש הבדלים כאלה גדולים בין 1.8\2.2) מאז האוברקלוק, החלפתי לווינדוס 7, ואני לא בטוח שהתוכנה הזאת עובדת על המערכת הזאת, יש תוכנה, או דרך אחרת "לבטל" את האוברקלוק? ובנוסף, האם לפני שאני מחליף מעבד כאן במחשב (C2D פשוט מהיר יותר) האם זה הכרחי "לבטל" את האוברקלוק? או שזה ישתנה…

• 1 תגובה
    • 774 צפיות
  18. Started by nucleo,

שלום לכולם, אני מצטער מראש אם הנושא אמור להיות בפורום מעבדים אבל חשבתי שבנושא הזה הפורום הזה מתאים יותר. אני מתכנן לעשות OC בקרוב אבל כבר כמה ימים שהמעבד שלי מתנהג קצת מוזר הבעיה הראשונה היא עומס המעבד. אחרי שהווינדוס עולה (ואני מחכה קצת שהכל יסיים לטעון) ניצול המעבד עומד על המינימום (0-1) אבל מספיק שרק אזיז את העבר כדי שיעלה ל 19-25 אחוז. זה לא נראה לי נורמלי. בעיה שניה, טמפרטורה. אחרי שראיתי שבמצב מנוחה חום המעבד שלי הוא 51-53 ניקיתי את כל המארז, המאווררים וגופי הקירור (עושה את זה אחת לכמה חודשים). הטמפרטורה ירדה לכ 48-51 שלדעתי זה עדיין לא מספיק למחשב ללא OC. מכיוון שאת המשחה התרמית מרחו לי ממש ממש מזמן החלטתי למשחה חדשה ולמרוח משהו "טרי" יותר. ניקיתי ע"פ המד…

• 1 תגובה
    • 946 צפיות
  19. Started by Doron404,

אם כרגע יש לי מערכת עם AMD 1700 (מכפיל של 11.5) יציבה בBUS של 182, ואני אחליף את המעבד לAMD אחר, עם ליבה זהה אבל במכפיל של X15, האם המערכת תישאר יציבה והמעבד יעבור ב2730MHZ?

• 4 תגובות
    • 920 צפיות
  20. רציתי להכין משטח קירור למחשה הנייד שלי ( כל המשטחים שאפשר לקנות דיי גרועים ממה שקראתי ) בכל מקרה רציתי המלצה למאווררים טובים ושקטים שאפשר להשתמש בהם, המחשב הוא 17" לכן אפשר גם מאווררים גדולים של 140 או יותר, אין לי בעיה גם להזמין מאייביי אם המחירים פה יקרים אני מעדיף מאוורירים של 12V שהם יותר טובים, ולכן רציתי לדעת גם איך אני יכול לחבר אותם לחשמל ומה צריך, יש למישהו מדריך ? תודה

• 1 תגובה
    • 1.9k צפיות
  21. Started by House M.D.,

יש לי מארז Antec 300 וקניתי אתמול ב KSP את הקירור AC Freezer 7 Pro. לפני זה היה לי סטוק. קניתי גם מאוורר סליפסטרים עם כפתור לשינוי מהירות, שמגיע ל 110CFM בMAX (לפי הצהרת החברה). התקנתי את הקירור למעבד, שמתי את הסליפסטרים מאחורה שיוציא אוויר במקום מאוורר של אנטק שהיה לי שם, ושמתי את המאוורר של אנטק מקדימה שיכניס אוויר במקום מאוורר 80mm שהיה לי שם קודם. טמפרטורת המעבד השתפרה פלאים, אבל זרימת האוויר... למרות שלכאורה גם הכנסת האוויר והוצאת האוויר אמורים להשתפר בזכות הסליפסטרים הזה והוצאת המאוורר 80mm שלא דחף אוויר בכלל, הטמפרטורה רק עלתה... לוח אם היה 34 מעלות עכשיו 37 מעלות... הדיסקים הקשיחים עלו במעלה או שתיים אבל עדיין ציפיתי ירידה בטמפרטורות ולא עליה. אני חושב אולי לא הרכ…

• 1 תגובה
    • 887 צפיות
  22. שלום אנשים, אני מחפש מאוורר שאוכל לחבר לאנטק 300 שלי על הדלת (דוחף אוויר לכיוון הכ"מ). שקט הוא קריטי עבורי ולכן עד עכשיו חשבתי ללכת על ה-S-Flex 800 שדוחף 33.5CFM ודירוג הרעש שלו הוא 8.7dBA. אבל עכשיו ראיתי במחיר זול משמעותית את ה-Slip Stream 800 שדוחף 40.17CFM בדירוג רעש של 10.70 dBA. מה אתם אומרים? על מה ללכת? תודה אנשים.

• 6 תגובות
    • 1k צפיות
  23. אהלן, ברשותי מעבד E6550 עם אוברקלוק ל-2.88 ג'יגהרץ, שעשיתי בגלל הכרטיס מסך RADEON 5770. אם אני מעוניין לעשות לו OVERCLOCK של כ-5 עד 10 אחוז ממהירות הסטוק, בכמה אני אצטרך להעלות את האוברקלוק למעבד על מנת שלא יהיה לי צוואר בקבוק שוב? איך ניתן לבדוק?

• 9 תגובות
    • 1.2k צפיות
  24. ראיתי את הקירור חדש של חברת הבת של TR והוא מאד סקרן אותי מכיוון שהוא מסוג גופי הקירור שאני מחפש (קלי משקל ואופקיים). http://www.iqpc.co.il/Home/showItemMenu.asp?id=5547 http://www.cogage.com/a_page/cpu_cooler/mst-140/product_cpu_cooler_mst-140.html יש לי 2 שאלות לגביו: 1. איך הוא מול ה - THERMALRIGHT SI-128 SE שנחשב לאחד הטובים ביותר מסוגו ? http://www.zigzag2000.co.il/catalog/product_info.php?products_id=7256 (דוגמא - http://www.xbitlabs.com/articles/coolers/display/thermalright-si128se-ultra120a_10.html) 2. מה ההבדל בינו ל - THERMALRIGHT AXP-140 ? ומי מהם עדיף ? הם נראים מאד דומים. http://www.noacomp.co.il/Product.aspx?productid=5621 http://www.thermalright.com/new_a_pa…

• 17 תגובות
    • 2.2k צפיות
  25. שלום המחשב שלי רותח. אני לא יודע עד כמה זה פוגע בביצועים ואולי הוא אמור להיות ככה אבל הכרטיס מסך והדיסק קשיח ואפילו הזכרונות, כולם חמים עד רותחים למגע. בדקתי בחנות ואמרו לי שהקירור שיש לי אמור להספיק אבל הכל עדיין רותח. במיוחד הכרטיס מסך אפילו שהוא לא במאמץ. מצאתי וסת לקירור וגם על הכי גבוה אין הבדל, חוץ מהרעש. יש לי את המחשב 3 שנים ואני מנקה אותו אבל אף פעם לא מרחתי או שימנתי או משהו כזה. ראיתי שיש משחות ומאווררים אבל איך אני יודע מה צריך ומה מתאים ואם בכלל? Sapphire Radeon HD2900XT 512MB DDR3 Vivo HDMI DualDVI PCI-E Ret Western Digital 320Gb 16MB WD3200AAKS Corsair 2GB (2x1GB) Value Select DDR2-800 CL5 C2G800 KINGSTON DDR2 2048MB 800MHZ CL6 Thermaltake V1 CL-…

• 18 תגובות
    • 2.3k צפיות

דיונים חדשים בפורומים