עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone - פורומים

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

אוברקלוקינג וקירור

פורום העוסק בנושא המהרה וקירור של חלקי המחשב השונים

1. Started by roeiw,

כאמור מה יותר טוב? (ה Tt בשילוב המאורר סיילנט-קט)

• 17 תגובות
    • 1.2k צפיות
  2. Started by mor_anter,

יש לי מעבד אינטל פרסקוט 3 גיגה הרץ והמעלות שלו הם 44 במנוחה ו62 בשיא הלחץ זאת אומרת שעה בsam בבדיקה של 100% שימוש במעבד אני לא על אובר ויש לי קירור סטוק יש משחה טרמית חדשה והגוף קירור יושב טוב לפי דעתי זה חם מידי בשביל מעבד מה אתם מציעים לי לעשות ועוד בקיץ זה נראה לי יגיע לי לאזור ה70 האם יש לי ממה לדאוג? בתודה מראש לכל העוזרים (למטה יש תמונה של הטמפרטורות של המעבד במנוחה ושל הלוח והדיסק הקשיח האם אלו טמפרטורת טובות ללוח ולדיסק הקשיח בחורף) [attachment deleted by admin]

• 17 תגובות
    • 1k צפיות
  3. Started by Arik.G,

אני גם מצטרף לחגיגה עם VDD מוד ללוח שלי. לפני זה לא יכולתי לעבור את ה 198 FSB עכשיו הגעתי ל 220 יציב ללוח 46 שניה למגה בסופר פאי. אבל מעבר ל 220 אין בוט. כמה מתח אפשר לתת בלי לפחד? נתתי 1.95 , יש לי סינק של פנטיום 3 על הצ'יפ סט. ו שאלה ל SUBX , כמה מתח נתת אם הגעת ל 280 FSB? בטח טיגנת אם האמא שלו [attachment deleted by admin - 90 dayss]

• 17 תגובות
    • 1.6k צפיות
  4. Started by Eluha,

לא תעמינו אבל לאחר החלפת מעבד מPENTIUM D820 לE8300 אני מבין מזה OC תמונה אם תוצאה לא רעה SPI לוח אם: GA-P31-DS3L מעבד: E8300 2.83 זיכרון: CORSAIR XMS2 800MHZ DDR2 וכמה שאלות: 1. זיכרונות 1:1 BUS:430 זה אומר שאני בOC על זכרונות 860MHZ (וזיכרונות שלי 800MHZ CORSAIR) מה אני צריך לעשות בשביל שזיכרונות לא יכנסו לOC? 2. כשה ניסיתי בהתחלה לשנות את PCI ל100MHZ המע' עשתה שיחזור מוזר לא? התפלתי מהטמפ' נמוכות : מנוחה 35-41 מאמץ 50-56 [attachment deleted by admin]

• 17 תגובות
    • 1.3k צפיות
  5. Started by e-r-a-n,

חזרתי מבית ספר כאשר הטמפרטורה של המעבד עם וולקנו 7 הייתה 42. ובדיוק אמא שלי התלוננה על הרעש אז רציתי לראות במארז איפה אפשר לעשות ניסויים להפחת רעש הרעש ההכי מפריע, הוא המאוורר של הכרטיס מסך שמרעיש בצורה מזוויעה, והוולקנו 7.. אז חשבתי, שאם בקריסטל אורב שמורידים את הגריל הרעש מופחת, אז אולי יהיה ככה גם בוולקנו אז העפתי משמה את הגריל של הוולקנו7, החזרתי את הברגים והכל אני מדליק את המחשב פתאום תוך דקות, מ 39 מעלות, ל 46. איך זה יתכן ?? לא יתכן שהגריל עולל זאת! מה אני יכול לעשות כדי להחזיר את הטמפרטורה למצב הקודם ???

• 17 תגובות
    • 1.8k צפיות
  6. Started by IRONMAN153,

חבר'ה אולי זאת בעיה לי אבל אני לא מצליח להבין איך עושים OC במחשב החדש שלי.. קראתי ת'מדבריכים אבל נראה שהם מסובכים מדי בשבילי ולא ממש בא לי לשרוף משהו בטעות אשמח אם מישהו יוכל להביר לי בקצרה אני לא מחפש OC רציני.. משהו ממש פשוט שלא יתחמם יותר מדי יש לי מעבד Q9400 לוח GA-EP43-D3S זכונות G.SKILL CL4-4-4-12 900 HZ ספק SEASONIC 400W תודה

• 17 תגובות
    • 1.1k צפיות
  7. שלום יש לי את המארז טרנספורמר וכלם יודעים שהבעיה העיקרית שלו היא רעש.... אני ניסיתי להתחכם וקניתי פאן באס....אבל..שהמאוררים במארז נמצאים על 7 וולט הם עדין מרעישים וכמעט שלא מזיזים אויר... אז אני צריך המלצה למאוררים חדשים. קצת פירוט למצרכים: 1)שני מאוררי 80 מילימטר (רצוי עם לד) במקום המאוררים שבדלת הצדדדית. 2)מאורר 120 שקט עם 50 CFM מינימום שיבוא בקידמת המארז. 3)מאורר 120 שקט לפחות 50 CFM שיבוא בצד האחורי של המחשב. 4)מאורר לגג 80 מילימטר לא חייב עם לד חייב שיהיה שקט וזהו. תודה לעזורים ולמנסים לעזור עריכה: איך המאוררים הבאים: 1) http://www.noacomp.co.il/product.asp?productid=4900 X1 2) http://www.noacomp.co.il/product.asp?productid=6184 X2 3) http://www.noacom…

• 17 תגובות
    • 1k צפיות
  8. Started by mma02,

שלום לכולם, יש לי בעיה, התקנתי 2 תוכנות לניטור על חום המערכת ואני מקבל נתונים מלחיצים.. 1. speed fan - תוכנה זו מציגה במסך הראשי שלה בשם Readings , את הערכים הבאים: temp1: 25c temp2: 28c temp3: 69c כמו שאתם רואים הערך של temp3: 69c. מה בדיוק הערך הזה מציין? איזה מאוורר עושה בעיות? יש מאווררים על המעבד, על ה HD, ואחד על כל המערכת. חשוב לציין שהמשחה הקרמית על המעבד התקלפה בגלל בעיה שהיתה בעבר. יש לי לוח אם של gigabyte מדגם: GA-K8N-Ultra9 עם דיסק ההתקנה שהגיע איתו. מעבד +amd 64bit 3000 socket 969 למאוורר של המעבד נשברה כנף אחת אבל נראה שהוא מסתובב מספיק מהר. פתחתי את המארז ושמתי מולו מאוורר חזק והטמפרטורה לא ירדה. רעיונות?

• 17 תגובות
    • 730 צפיות
  9. רכשתי את המאוורר הזה עקב בעיות במאוורר של AMD המקורי .. http://www.evercool.com.tw/products/nk801.htm מה היתרונות של המאוורר הנ"ל ? האם יש דרך לשלוט עליו באמצעות תוכנה ? האם הוא גרוע יותר מהמאוורר של AMD המקורי ? עריכה : שוב שלום ויום טוב . חבר הביא לי כרגע סטיק של זיכרון PC5300 533 MHZ 512 MB כרגע אני עובד במחשב עם 3 סטיקים משמע - הזיכרונות עובדים על מצב SINGLE -- > 64 BANDWITCH שלושת הזיכרונטוות שנמצאים במחשב כבר במחשב פועלים בתדר של 667 MHZ אך כיוון שאני נמצא ב- OC ורציתי לקבל מחלק של 1, הורדתי את התדר ל- 533 . האם זה אומר שלא יהיה שינוי ? או שלמרות זאת כל הזיכרונות יעברו לתדר 533 ואצרך להתאים את ההגדרות לזיכרונות מחדש ? ואם הזיכרונות אכן יעבדו על תדר…

• 17 תגובות
    • 1.2k צפיות
  10. Started by gafirmo,

http://valid.x86-secret.com/show_oc?id=91149 המעבד יציב לגמרי ב4.6, מתח 1.625, טמפ 20C-.

• 17 תגובות
    • 1.4k צפיות
  11. Started by subzero08,

היי אני עם 4790K Asus Maximus Ranger נתתי ל Ai Suite 3 לעשות את העבודה, וזה הגדיר 4.4 באופן קבוע עם 38-40 מעלות. הכל אחלה. אבל רציתי לחזור למצב רגיל שבו המהירות נמוכה ועולה בהתאם לצורך (מה שגם ככה יביא אותו ל 4.4 עם הטורבו בוסט) בביוס טענתי הגדרות ברירת מחדל, אבל כשעליתי לווינדוס כלום לא השתנה (הזוי שאין דרך התוכנה לבטל או לעבור בין פרופילים בליחצת כפתור כמו שהם מתארים) בכל מקרה מחקתי את התוכנה (כולל עם כלי מיוחד של אסוס שמוחק הכל), איפסתי שוב ביוס ועדיין לא עזר. בביוס הכל נראה תקין, כאילו באמת המצב הוא ברירת מחדל, רק בווינדוס שונה.

• 17 תגובות
    • 9.1k צפיות
  12. Started by mazoneli,

יש לי את המחשב שבמפרט, הצלחתי לשפר את מהירות ה FSB מ 200 ל 400 עם מכפלה 8 שנותנת 3.2 במקום 1.8 למעבד. 1. מה העדיפות להגדיל את המכפלה ולהוריד FSB כך שנפגע היחס 1:1 שקים עכשיו ? 2. בכל בדיקת יציבות שאני מריץ (TAT, Intel Burn atc.) כל עוד רק ליבה אחת מתאמצת הכל תקין ברגע ששתיהן במאמץ המחשב קופא, לא קורס. מה עלולה להיות הבעייה ? Vcore 1.425V FSB&NB +0.1V בנוסף רציתי לציין שבזמן עבודה רגילה אין שום בעיות. תודה לעונים

• 17 תגובות
    • 1.1k צפיות
  13. Started by kikkler,

לפי מה שהבנתי הציפ'ים האלה (שנמצאים לדוגמא בקורסאר או בקינגסטון הייפר איקס) פשוט לא מאפשרים להעלות מעל ל255, אם אני לא טועה גם ב- sync וגם ב -async. עד עכשיו תכננתי ללכת על 2.6C ועל Corsair XMS3500, אבל כנראה אני אאלץ לבחור בזכרונות אחרים.. בכל אופן אם מישהו נתקל במחסום אני אשמח לשמוע

• 17 תגובות
    • 995 צפיות
  14. שלום, התחדשתי במחשב חדש: intel i5 760 עם קירור AC freezer 7 pro rev 2 לוח אם GIGABYTE GA-P55M-UD2 שני מאווררים במארז: SCYTHE S-FLEX 1200 rpm, אחד קדמי מכניס אויר, ואחד אחורי מוציא אויר. ספק כוח Seasonic S12II 520W כרטיס מסך 9600GT יש לי שתי בעיות / שאלות: נראה שהמאוורר הקידמי מכניס יותר אויר מאשר מה שהאחורי מוציא (אני שם את היד ומרגיש אויר מהמאוורר הקידמי אבל בקושי מהאחורי). חשבתי ש-1200rpm אומר שהם תמיד מסתובבים במהירות הזו. יכול להיות שהקדמי מסתובב מהר יותר מהאחורי? זה תקין? אני רואה שהאחורי מחובר אל לוח האם, אבל לא ראיתי איך הקידמי מחובר, אז אולי הוא מחובר ישירות לספק. האם המערכת מחליטה לבד להוריד את מהירות המאוורר ע"פ הטמפ'? (אם כן, זה יכול להסביר למה הקידמי מסתובב מ…

• 17 תגובות
    • 9.1k צפיות
  15. Started by DJPOWER,

אם מישהו בבקשה יוכל להביא לי ספק חזק ... אני צריך אותו לשעה אחת, לבדוק אם זאת הבעיה שלי באובר קלוק אני גר בפ"ת(אני יכול לבוא גם אל מי שמוכן ר"ג והסביבה) אז אם מישהו יוכל לעזור לי אני ישמח מאוד מאוד תודה יונתן

• 17 תגובות
    • 1.1k צפיות
  16. במהלך המשחק הנ"ל, לאחר מס' דקות משחק המסך היה נכבה ומציג הודעה שהרזולוציה גבוהה מדי ומכבה את עצמו, לחילופין הייתה הודעה של הדרייבר שבוצע RECOVERY לכרטיס או משהו בסגנון ואז המשחק היה מציג הודעה World in conflict is loading resources, והיה צורך לסגור את המשחק בעזרת השילוש הקדוש(alt+ctrl+del). הייתי בטוח שזו בעייה כלשהי במשחק, עד אשר שעשיתי ריסט לאחר מסך שחור שגרתי, הביוס השמיע צפצוף האומר שאין כרטיס מסך (באופן מפתיע הווינדוס עלה ברקע ללא תצוגה - שמעתי ברמקולים את צליל הפתיחה), ריסט נוסף שיחזר את אותו המצב. כיבוי והדלקה לאחר מס' דקות והמחשב שוב עובד כרגיל. עכשיו ניסיתי לשחק במשחק עם דלת הצד של המארז פתוחה, כך שהאוויר החם(מאוד) יוכל לצאת החוצה, וראה זה פלא - סוף סוף הצלחתי ל…

17. שלום, אני צריך תוכנה טובה למדידת מעלות ב XP והסבר איך להפעיל אותה, בבקשה אם אתם נותנים לי את MBM5 תסבירו לי איך לעשות שהיא תראה תוצאות הגיוניות ולא 48- תודה

18. Started by pazer005,

משהו קצת לא מסתדר לי עם הטמפ' של המעבד. יש לי E6600 עם וינטלטור ביג טייפון. אני עם OC שמביא את המעבד רק ל-2.6 מגה הרץ. הטמפ' כשהפעלתי את המחשב הגיע ל-70 ועכשיו אחרי שהוא קצת נח היא על 62 לצורך העניין: Field Value CPU 62 °C (144 °F) Field Value CPU #1 / Core #1 68 °C (154 °F) Field Value CPU #1 / Core #2 64 °C (147 °F) אומנם חם בימים אלו אבל אני עם מזגן בחדר...

• 17 תגובות
    • 1.2k צפיות
  19. Started by KF,

שלום רציתי לשאול אתכם מה אתם אומרים על הזלמן הזה http://www.pandas.co.il/product_info.php?cPath=&products_id=8248&PHPSESSID=7a8ec1588e9d7515ed3f1b42d0c35ec9 האם הוא יקרר טוב ? (P4 3.0GHZ) נ.ב ראיתי באתר של זלמן תאימות ללוח אם ואין שם בכלל לוחות אם של אינטל,ולי יש לוח אם של אינטל ROCK LAKE ועוד משהו ראיתי פה אצל מישהו שכן מורכב אצלו מאורר של זלמן על אותו לוח אם כמו שלי... אז זה כן מתאים ?

• 17 תגובות
    • 1.1k צפיות
  20. Started by Jules Winnfield,

שלום, החלטתי לעעשות OC למעבד שלי שהולך ומזדקן ומה שעשיתי עד עכשיו זה פשוט נכנסתי לביוס ו... 1.נעלתי את ה PCI-E על 100 2.העלתי את מהירות הבס מ200 ל220 ובנתיים יציב. כשניסיתי לעלות יותר הוינדוס לא עלה, מה השלב הבא על מנת להתקדם בOC? *הערה: קראתי את המדריכים באתר ולא פעם לכן אין צורך להמליץ לי עליהם, ומה שעשיתי זה כל מה שהבנתי בערך מהמדריך. תודה .

21. Started by amitai124,

אפשר בבקשה קירור לHD4870 קירור עד 150 שקל

• 17 תגובות
    • 1.1k צפיות
  22. יש לי מחשב אני רוצה לעשות לו oc אבל יש בעיה אני לא מבין בזה כלום אז אם משהו יכול להסביר לי או להעלות מדריך המפרט:מעבד amd 3500 לוח אם asus a8n-sli זיכרון adata 512 (500mhz)x2 כרטיס מסך gigabite 6600gt דיסק קשיח wd 160 gb בבקשה תעזרו הזכרון הוא 500mhz והלוח תומך רק ב400 איך אני משנה את זה תודב לכל העוזרים

• 17 תגובות
    • 1.1k צפיות
  23. Started by AntiSocial,

שלום אני מחפש את הקירור הכי יעיל לכרטיס שלי (x1900xt) הכרטיס נמצא במארז עם די הרבה איוורור ועדיין מתחמם לי במשחקים (מגיע ל 80+) הייתי מוכן להוציא עוד כסף על קירור מים אם תוכלו למצוא לי אחד שלא עושה יותר מידי סיבוכים בהתקנה תודה מראש

• 17 תגובות
    • 1.8k צפיות
  24. Started by Satlan,

מישהו בפורום הגיע לזה יציב? אם כן, איזה מתחים מכפלות וכו' ~ לפני שאני מנסה לבד בתודה מראש

• 17 תגובות
    • 1.2k צפיות

דיונים חדשים בפורומים

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.