אוברקלוקינג וקירור
פורום העוסק בנושא המהרה וקירור של חלקי המחשב השונים
36,126 דיונים בפורום זה
-
שלום אני מקווה שזה המקום הנכון אם לא אני ממש מתנצל! בקיצור, בתוכנה שבדקתי ראיתי שהטמפ' של המעבד היא 48-50 מעלות במנוחה והמהירות של המאוורר שעליו היא 2721 אני חושב שזה ביחידות מידה של RPM חשבתי שזה יותר מדי ואני לא ממש יודע כמה זה במאמץ, אני חושב שהרבה יותר.. אני רוצה להגביר את מהירות המאורר כי ראיתי פה אנשים עם טמפ' ממש נמוכות ומהירות מאורר משהו בסגנון 6000 גם אם אני לא אוכל להגיע כל כך רחוק, מישהו מוכן להסביר לי איך להגביר את המהירות של המאורר? זה המאוורר המקורי של אינטל שבא יחד עם המחשב, לא החלפתי.. מעבד: Inter Pentium 4 Northwood mPGA-478 voltage: 1.4xx-1.5xx תודות רבות!
-
- 4 תגובות
- 773 צפיות
-
-
ABIT NF7 -XP2600-2*512 KINGMAX BGA?2.5-4-4-8? volkano12-readon 9700 היי איני מצליח להיכנס לWINDOWS כאשר אני מעלה את הFSB מעל ל187 .המחשב מבצע פוסט אך ניתקע בהעלאת החלונות ומבצע איתחול..(WINDOWS XP-SP2??? ניסיתי להעלות מתח למעבדל1.7 ומתח לזיכרונות ל2.7 וללא הצלחה.החלונות לא עולים. עצות לפתרון הבעייה? תודה
-
- 9 תגובות
- 902 צפיות
-
-
הקירור נקרא Accelero S1 Rev. 2, קירור שקט מאוד, לא עושה רעש כלל במצב רגיל, ובמצב של עבודה מקסימלית גם כן בקושי עושה רעש (0.1sone) - פחות מ20 דציבלים. הקירור יעיל מאוד ולדוגמא שמו את כרטיס המסך X1950PRo שהקירור סטוק שלו מחזיק את הכרטיס על 67 מעלות, לעומת זאת, הקירור הנ"ל מחזיק את הכרטיס על 63 מעלות, ועל טורבו (שככה"נ מדובר במצב עבודה מקסימלית) מוריד את הכרטיס לטמפ' של 49 מעלות. מה שיותר חשוב, הוא המחיר של הקירור, שעולה 26 דולר, כלומר בסביבות ה130-150 שקל אצלנו לתמונות ומידע מפרט יותר http://www.arctic-cooling.com/vga2.php?idx=147
-
- 3 תגובות
- 786 צפיות
-
-
שלום לכולם אני בשבוע הבא מקבל כרטיס מסך 6600GT ואיתו גם עוד 512 זכרון, ואז המערכת שלי תיהיה p4 2400 asus p4s533 1giga ram 6600GT עכשיו אני רוצה לעשות אוברקלוק למעבד שלי ואין לי מושג בתכום הזה, אני יודע שהעסק צריך קירור וזה, יש לי מחשב דיי מקורר ועם מוד כבר וכל המסביב. עכשיו מה אני צריך לעשות כדי לעשות אוברקלוק טוב? איך אני ממהיר את החלקים שלי? יש איזה מדריך או משהו בעיברית שמסביר שלב אחרי שלב איך עושים אוברקלוק טוב ?
-
- 18 תגובות
- 980 צפיות
-
-
Pentium D 830 על מה הייתם הולכים??
-
- 9 תגובות
- 704 צפיות
-
-
שלום, המעבד שלי (אינטל 2600K) מקורר ע"י קולר Scythe mugen 2 rev. B והמאורר של הקולר הפסיק לעבוד, אני רוצה לקנות מאורר חדש וכרגע אני חושב לקנות מאורר Noctua NF-F12 PWM https://www.ivory.co.il/catalog.php?id=13337 אני אשמח לדעת מה אתם חושבים על המאורר הנ"ל, חשוב לי שהמאורר יהיה שקט ובעל ביצועים גבוהים כי מדובר על קירור של מעבד שנמצא ב- OC ל- 4.5GHz . תודה !
-
- 2 תגובות
- 2.3k צפיות
-
-
ראיתי שיש פה מדריך להכין אבל זה קשה בשבילי מידי ואני רוצה לקנות צג LCD מוכן רק להרכיב אותו ולהשתמש בתוכנה CrystalFontz או בתוכנה אחרת שאפשר יהיה לרשום סתם לדוגמה "AVI" מבינים או שיראה איזה שיר מתנגן בווינאמפ על מה אתה ממליצים ? אם אפשר אז שיהיה אפשר לרשום בו גם בעברית לא חייב אם אין דרך וחייבים להכין ויש מישהו שמבין ויודע איך לעשות את זה ומוכן לעזור והוא מהצפון באיזור צפת-טבריה אז בבקשה שיגיד כי אני לא יודע איך עושים את זה
-
- 9 תגובות
- 776 צפיות
-
-
לילה טוב לכולם, כבר 4 בבוקר קיבלתי ביום שלישי בשבוע שעבר מחשב חדש מivory אחרי שרכשתי אותו ב3500 שקל ואמרתי למוכר שחשוב לי מאוד שהמחשב יהיה שקט. שמתי לב שהרעש העיקרי מגיע משני מאווררים, המאוור של המעבד https://www.ivory.co.il/catalog.php?id=12208 והמאורר של המארז https://www.ivory.co.il/catalog.php?id=9258. אם זה רלוונטי, יש לי מעבד https://www.ivory.co.il/catalog.php?id=13120. חשוב לי לציין שהמחשב הקודם שלי בן ה7 שנים מרעיש פחות מהנוכחי, אי אפשר להירדם שהוא דלוק מרוב הרעש ואפילו לא לקרוא ספר ולהתרכז. האם באמת המאווררים האלה נחשבים מרעישים יותר מהשאר? אם אני אלך לחנות יש סיכוי כלשהו שיעזרו לי בכלל? יש מאווררים אחרים שאתם יכולים להמליץ אליהם? תודה רבה
-
- 15 תגובות
- 3.8k צפיות
-
-
שלום לכולם..המעבד שלי הוא P D 840 עם 3.2MHZ אני רוצה להעלות את הBUS ואת התדר שעון בכ7-10%..משתמש בתוכנת AI BOOSTER שמסופקת עם לוח של ASUS אך מאיפה אני מתחיל ועל מה צריך להקפיד..כמו כן גם יש לי קירור רציני TT BT שיכול להחזיק OC צנוע שאני רוצה..אז איזה תוכנות מומלצות להתחלה ואיך מתחילים ועל מה להקפיד בעצם.תודה לעוזרים.
-
- 1 תגובה
- 486 צפיות
-
-
ערב טוב , יש לי כרטיס ישן X1950XTX עכשיו בעבודה רגילה(אינטרנט,סרטים) הטמפ' עומדת על 50-55 מעלות שזה בסדר אבל ברגע שאני נכנס למשחק נגיד SC2 כבר במסך הראשי הטמפרטורות קופצות ועוברות את ה100 מעלות וזה בזמן שהמאוורר על מהירות מקסימלית. יש לציין שניקיתי את הגוף קירור והמאוורר,יכול להיות שהבעיה היא תוכנתית (דרייבר...) ?
-
- 1 תגובה
- 838 צפיות
-
-
שבוע הבא מגיע לי המחשב החדש אני מתכנן OC , השאלה היא האם הקירור הבסיסי שמגיע מספיק ? ועד כמה אני יכול להגיע איתו? המארז כנראה יהיה COOLER MASTER 830 EVO עם 9 מאווררים ... אגב , הזכרונות הם של G.SKILL 1000MHZ .. אם זה חשוב . תודה
-
- 8 תגובות
- 529 צפיות
-
-
היי, א. רציתי לדעת האם אפשר לחבר גשרים (לפתוח מכפלה) במעבדי AMD על ידי Thermal Adhesive של Artic Silver? ב. אני רוצה לעשות זאת על מעבד את'לון 900MHz, ולעלות קצת את המכפלה. האם מישהו יכול להגיד לי איך המעבד הזה בהמהרה (ליבת T-Bred אם אני לא טועה)? הטמפרטורות עכשיו הן: מנוחה: בסביבות 40-45 עבודה: 50-55 (אפילו פחות, אנילא זוכר במדיוק, המספרים שהובאו הן במקסימום) ג. רציתי לדעת מה יקרה כאשר אני אפתח את המכפלה, כלומר האם התפריט בלוח, יש לי לוח של AOpen דגם AK73Pro, אמור להרשות לי לשנות את המכפלה או שאני עושה זאת על ידי הג'מפרים בלבד? תודה מראש, R.
-
- 16 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
היי חברה, אני די חדש בנושא ההמהרות אבל זה נורא מרתק אותי. בכל אופן ולעניינו: המעבד כאמור AMD 1800 XP בכל אופן קרה לי דבר נורא מוזר לי אבל אולי לא כזה מוזר לכם בכל אופן ברגע ששיניתי בביוס את הCPU CLOCK שעמד על 100 MHZ ל166 אז בכל התוכנות המעבד מזוהה כAMD 2600 XP ועובד במהירות של 1.9 מבחינת חום הוספתי שתי מאווררים של THERMALTAKE והחום עלה אבל לא בצורה דרסטית במאמץ מגיע ל40 מעלות רציתי לשאול אם האובר קלוק המוזר הזה הצליח בכלל? ומה פשר השינוי במעבד? תודה רבה על העזרה. קבלו תיקון אחרי כמה בדיקות ומישחקים התוצאה שהיתקבלה ממעבד AMD 1800 XP היא [attachment deleted by admin]
-
- 6 תגובות
- 506 צפיות
-
-
שלום! עשיתי OC למעבד שלי ל3.2Ghz (מפרט בצד!) לא עשיתי OC לזכרונות (ובכוונה עצרתי על 3.2) האם יש אפשרות להוריד את התזמונים של הזכרונות ולקבל יותר ביצועים ובמה זה כרוך? ואם ההבדל יורגש או שהוא שולי? אחרי שסיימתי את ה OC אני מתלבט אם להשאיר את המעבד על התדר הזה או להחזיר אותו לתדר המקורי! ואם המעבד יעבוד בתדר הזה זה ישפיע באופן קיצוני על אורך החיים שלו? כי את האחריות בכל מקרה כבר איבדתי! והיו לי עוד שאלות ששחכתי אותם עכשיו! בכל מקרה תודה לעונים! ofeky1
-
- 10 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
שלום לכולם פעם ראשונה שאני שומע על נושא הקירור של המעבדים והמארז השאלות שלי הם: 1.למה אני צריך תוספת קירור למעבד ולמארז? 2.האם לא מספיק אמצעי הקירור שהתקינו לי בקניית המחשב? 3.האם ביצועיי המעבד מושפעים מעליית חום ובאיזה צורה? 4.כיצד נוצרת עליית חום במעבד? 5.איך אני בודק טמפרטורה במעבד?מהי הטמפרטורה האידיאלית למעבד? *** יש לי מעבד פנטיום 4 במהירות 1.6 מגה הרץ עם זכרון פנימי של 512K ,יש לי לוח אם של ASUS עם CHIPSET 850 שלINTEL כמו כן זיכרון 128RDRAM. איך אני יכול לשפר את ביצועיו מלבד הוספת זכרון? אם אני יעשה אובר קלוקינג איך אני יכול לדעת מה הגבול שלו לעבודה בטוחה ויציבה בלי לשרוף את המעבד? תודה על הקדשת הזמן לכל מי שיענה לי!
-
- 5 תגובות
- 695 צפיות
-
-
הביוס הוא AwardBios, לוח-האם נמצא במפרט מימין. יש בקישור הבא תמונות של המסכים בביוס: click here מה אומרות האופציות הנ"ל? 1. PCI Latency timer 2. Load Performance Setting אופציה 2 היא מוזרה במיוחד, כתוב עליה (בביוס) שצריך לוודא שכל ההתקנים עומדים ב-OC, ויש לה 2 אופציות - רגיל ו-Optimal. כשאני מפעיל אותה, אני לא מגיע אפילו ל-150 FSB, אבל כשהיא מכובה אני מגיע (עדיין רק ל-) 161 יציב.
-
- 5 תגובות
- 611 צפיות
-
-
קניתי מחשב חדש ואני ריצטרך להכין לו מערכת קירור טובה. מארז אלומיניום כבר יש לי. יש גם הרבה מאוררים רגילים. אבל אני רוצה מערכת קירור קצת יותר רצינית כדי שאני יוכל לעשות OC טוב למחשב. יש לכם הצעות ?
-
- 7 תגובות
- 547 צפיות
-
-
שלום! ראיתי שההיט סינק מאוד קרוב לראם בערך 1 ס"מ ממנו. עכשיו ההיט סינק מאוד חם ואני מפחד שהוא משפיע לרעה על הזיכרון ובכך גורם לכל הבעיות שיש לי במחשב..... :-\ אתם יודעים מה עושים במצב כזה? איך בודקים את הטמפ' של הזיכרון?(אין לי שם חיישן...)
-
- 4 תגובות
- 522 צפיות
-
-
286Mhz FSB יציב ! רשמי בORB כרגע זה שיא עולם http://s6.invisionfree.com/underclock/index.php?showtopic=28 יש מתחרים?
-
- 18 תגובות
- 5k צפיות
-
-
בלוח שלי אין אפשרות ספציפית לנעילת ה-AGP/PCI, אלא רק לשינוי התדרים שלהם. בהנחה ואני מעלה את הבאס מ-200 ל-233, על איזה תדר (בערך) אני צריך לכוון את ה-AGP/PCI? ???
-
- 10 תגובות
- 630 צפיות
-
-
שלום לכולם יש לי לוח dfi nforce4 ultra מעבד amd a64 3200+ ווינצ'סטר עכשיו ההתלבטות שלי היא ביין הקירור של זלמן ה 7700cu ל 7700alcu הפחד העיקרי שלי מה cu זה שהוא ממש כבד ואני שומע מוזיקה בחדר יש לי סאב 12 אינ'ץ ואני מפחד שמכל הרעידות האלה שרצות לי בחדר זה יגרום בעיה עם המשקל של היוניט קירור הזה השאלה היא אם שווה להביא את ה cu האם ההבדל משמעותי בקירור כי אם כן מקסימום אני ימצא לזה פיתרון ויביא את ה cu תודה לכל העוזרים
-
- 6 תגובות
- 622 צפיות
-
-
שלום רציתי לדעת איזה קירור יכול להתאים למעבד הנ"ל בתקציב של200 שח גג כרגע יש לי סטוק מקורי המעבד על 65 מעלות בנוסף רציתי לדעת האם המעבד הזה מסוגל להתמודד יפה עם או סי גבוה לוח מסוג GIGABYTE GA945-P-S4-3 VER 1.0 זכרונות מתדר 667 ו 800 אשמח לקבל תשובות
-
- 3 תגובות
- 621 צפיות
-
-
שלום...יש לי מאורר סטוק על המעבד שלי ואני ויש לי גם מאורר 92 מ'מ שדוחף אויר מזה חזקק.. ואני רוצה להוציא את המוארר סטוק ולהשים את זה על הצלעות קירור... יש למישהו רעיון איך אני תוקע אותו שלא יזוז??
-
- 2 תגובות
- 573 צפיות
-
-
שלום לכולם, בחודשים האחרונים המאיץ הגרפי שיש לי GeForce 8600GT Super 512MB PCIe של Palit מייצר רעש טורדני מאוד מהמאוורר שלו. ניקיתי אבק עם אוויר דחוס, פירקתי והרכבתי. זה בא והולך (כנראה תלוי במהירות המאוורר, לא הצלחתי לאמת זאת בצורה חותכת בעזרת speedfan) הקיצור - נמאס לי מהרעש, אני מתכוון להחליף אותו במשהו דומה (אלא אם כן למישהו יש רעיון טוב כיצד להעלים את הרעש) איך הכרטיס Asus nVIDIA GeForce EN9500GT Magic DI 512MB PCIe ? המחיר דומה מאוד לקודם, ~450 ש"ח אינני גיימר כבד, אולם האם יש מצב למשהו מעט יקר יותר שנותן תמורה טובה משמעותית? תודות
-
- 8 תגובות
- 759 צפיות
-
-
שלום למומחים. קניתי מחשב עם מעבד e8400. המחשב היה אצלי בערך חצי שנה עד ששמתי לב שפתאום מופיעות לי הודעות של processor thermal margin - זה הגיע ל 15 ואפילו ל9 (בעיקר שהייתי מקודד סרטים ומפעיל אפליקציות כבדות). בכל מקרה שלחתי את המחשב לתיקון תחת האחריות שיש לי ואמרו לי שהיתה בעייה עם המאוורר של המעבד והחליפו מאוורר. באמת החליפו מאוורר, ראיתי שיש לי מאוורר חדש של אינטל. הבעייה שלי היא שעכשיו שאני פותח את התוכנת מוניטור של אינטל אני רואה שה- processor thermal margin תקוע תמיד על 70! גם כשבדקתי ב BIOS הוא תמיד תקוע על 70 קבוע. לא נראה לי הגיוני שהוא לא זז אפילו במעלה אחת... נראה לי שפשוט איכשהו קיבעו לי את הטמפרטורה. מישהו יודע איך אני משחרר את זה? תודה לעונים.... :s05:
-
- 1 תגובה
- 676 צפיות
-