עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone - פורומים

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

אוברקלוקינג וקירור

פורום העוסק בנושא המהרה וקירור של חלקי המחשב השונים

1. מישהו חשב לעשות או עשה מערכת קירור נזולית שבאה ישירות מהמקרר לתוך המחשב? תחשבו על זה שנייה, המים במקרר מגיעים ל0 מעלות+- אז אם מעבירים אותם טוב דרך צינורות נחושת עם בידוד טוב והכל ואיזה מנגנון נגד הזעה (שלא יטפטפו המים) אז זה יכול לקרר את המחשב בצורה מטורפת, ואפשר לקחת את זה הלאה עוד יותר למשל לשים תא עם אלכוהול במקפיא (הרי אלכוהול לא קופא) ואז זה עוד יותר קר יש רק בעיה אחת של ההתנדפות של הכוהל. בקיצור רציתי לדעת אם מישהו חשב על זה או אם מישהו עשה כזה דבר כי אני חושב לבנות כזה דבר עם עזרה של אבא שלי שהוא עובד בקירור ומיזוג אוויר. אני רק רוצה לדעת אם זה הגיוני

• 20 תגובות
    • 1.7k צפיות
  2. שלום לכולם, אני אחרי שדרוג המחשב, היה ברשותי גוף קירור מאוד גדול Mugen II. פרקתי אותו וכרגע אני נמצא סטוק (מקורי לחלוטין) אני מעוניין עדיין לעשות OC לכן אני רוצה לשדרג את הגוף המקורי. קבלתי הצעות מאחד מנהלי הפורום לגופי הקירור של KATANA / Freezer והתרשמתי דיי לטובה. סה"כ הם לא יתנו לי OC גבוה כמו של הMugen אבל עדיין ייתנו משהו. מטרת האשכול הוא עזרה לבחירת הגוף המתאים. דרישות: 1: עד כמה שיותר שקט לפחות כמו הזאלמן 9500. למה? כי אני יושן בערך 1.20 מטר מהמחשב (לכן זה חשוב שיהיה פחות או יותר כמו הזאלמן שאיתו כן הצלחתי לישון.) 2: גוף קירור יחסית קטן, לא במשקל כבד ובגודל המטורף של הMugen אחרת לא עשיתי כאן כלום. 3: שיתן לי תוצאות OC טובות עד כמה שאפשר לבקש מהגופים ה…

• 11 תגובות
    • 1.7k צפיות
  3. היי, מצאתי את המאווררים של CORSAIR סדרת AF ו-SP. 3X http://www.ebay.com/itm/181764641168 1X http://www.ebay.com/itm/121668448629 אני רוצה לשים אותם במקום המקוריים שהגיעו עם מארז NZXT פאנטום. האם המאווררים הנ"ל טובים ושווים קנייה? סה"כ 76$ כולל משלוח... האם יש מאווררי LED יותר טובים בארץ ששווים קנייה? תודה!

• 4 תגובות
    • 1.7k צפיות
  4. אהלן. במצב שבו אני עושה אוברקלוק רק למעבד (גם ע"י העלאת מתח), ומשאיר את מהירות ה-HTT כפי שהיא, האם הצ'יפסט יתחמם יותר מאשר בסטוק? או שנשאר אותו דבר?

• 34 תגובות
    • 1.7k צפיות
  5. Started by soprno,

אהלן, בניתי לעצמי מפרט למחשב גיימינג עם דגש על השקט. 1.המאווררים של noctua יחליפו אתי שני המאווררים המקורים(מאחורה וקדימה). איפה יהיה כדאי לשים את המאוורר הנוסף? 2. יש אפשרות לחבר את המאווררים האלו למתג המקורי של המארז והם יעבדו במהירות שהם מיועדים אליה -rpm 700\900\1200 (המתג הוא של 4w/7w/12w) 3. יש ספק כח פסיבי שיכול להחזיק מפרט שכזה? 5. קיים gtx780 או כל כרטיס מסך אחר ברמתו עם קירור פסיבי? 4. יש צורך להוסיף עוד אמצעי קירור? 5. עוד שינויים שיכולים להשקיט את המחשב בלי להעלות את המחיר בצורה משמעותית? תודה. המפרט: מעבד: [..] INTEL 4670 : HASWELL, CORE I5, S1150, 3.4Ghz - TRAY ₪1001 לוח אם: [..] ASROCK Z87 PRO3 - זמין במלאי ₪580 זיכרון: [..] KINGSTON HYPER-X BLU 16GB (2X8G…

• 4 תגובות
    • 1.7k צפיות
  6. שלום לכולם, יש לי במארז 3 מאווררים וחברה שלי "מאיימת" עלי שהיא תרצח אותי בשינה כי היא לא מצליחה להירדם בגלל הרעש שיוצא מהמחשב... ואת האמת היא צודקת רק שלי זה לא ממש מפריע אני ממש לא מבין בתחום הזה של הקירור והחלפת מאווררים ולא יודע איזה מהמאווררים מרעיש..איזה מהם צריך להחליף..לאיזה מאוורר להחליף (אני לא רוצה לקנות שוב איזה מאוורר מעפן שירעיש לי... מה אני יכול לעשות ?

• 20 תגובות
    • 1.7k צפיות
  7. איזה משחה טרמית אתם ממליצים לי לקנות? סוקט 462. מפרט בחתימה שווה לקנות את ה MX1? ומאיזה חנות דיי זולה אתם ממליצים לקנות

• 15 תגובות
    • 1.7k צפיות
  8. עשיתי אוברקלוק ל3.16 ומשם אני תקוע.. או שהווינדוס לא עולה או שהבדיקת מאמץ לא עוברת.. מה אפשר לעשות?

• 38 תגובות
    • 1.7k צפיות
  9. Started by liav12,

היי, עשיתי אוברקלוק קטן למעבד הנ"ל והגעתי ל 245 FSB על מכפלה 9. ברגע שאני מנסה יותר המחשב משמיע צפצוף בביוס ועושה ריסטארט, אבל כאשר המחשב עולה הוא עולה עם אותם ההגדרות ששמתי לפני (אם ניסיתי 270 ועשה צפצוף אז לאחר הריסטארט מעלה על 270 את המחשב). השאלות שלי הן: 1. האם ספק ג'נרי הוא הסיבה? (אין לי מושג מהו, דיי גדול וכבד אבל נתונים לא משהו נראה לי, 660W ונותן 18 אמפר על 12V) 2. הלוח אם שלי ממה שקראתי ביקורות עליו נחשב דיי נחמד לאוברקלוק, אז כך שאני מטיל ספק שזה הלוח האם, או שאני טועה. 3. האם המעבד שנפלתי עליו לא שווה? תודה ושבת שלום

• 30 תגובות
    • 1.7k צפיות
  10. שיעבור פתיחת ליבה וOC עד 3.6~ תקציב עד 150 ש"ח דרישות: שיתאים למארז הבא: Hec CompuCase 66RC black http://www.rsm.co.il/product.aspx?productid=1309 ושלא יעשה קולות של טרקטור

• 3 תגובות
    • 1.7k צפיות
  11. חברה 3 שאלות 1. חחחח יש לי מעבד AMD 4200 ליבה כפולה על הקירור סטוק שלו אמורה להיות מדבקה של AMD? 2. איזה מהקירורים הבאים עדיף יעני מה מקרר הכי טוב זה: http://tms.co.il/product/5019 זה: http://tms.co.il/product/4368 או זה: http://tms.co.il/product/4369 או זה: http://tms.co.il/product/3373 3. יש קירור אחר מומלץ בתקציב? תושבת AM2

• 18 תגובות
    • 1.7k צפיות
  12. אתם יודעים איזה מהם הוא אוברקלוקר יותר טוב ?

• 22 תגובות
    • 1.7k צפיות
  13. Started by omripel,

שלום, התחלתי היום לעשות OC למעבד שלי על מנת לשפר את הביצועים של המערכת שלי.. (AMD 3800X2 , 2GB DDR2 667MHZ , 8800GT) אז התחלתי לעשות OC למעבד, והגעתי ל 2200. האורגינל בא עם 2000. אם אני מעלה אותו ל 2240 אז הווינדוס לא עולה. הוא מגיע לשלב אחד לפני הטעינה של הווינדוס ומשם חוזר על עצמו כל הזמן. החזרתי ל 2200 וזה עלה רגיל. הטמפ' של המעבד שלי נמוכה מאוד. בין 9-22 במנוחה. ד"א, זה ה OC הראשון שלי ואני לא ממש מבין בזה ככה שאם תוכלו להסביר לי במונחים שאני אבין אני אשמח. איך אני ממשיך את ה OC? אני רוצה להגיע לפחות ל 2.5-2.6 .. הינה תמונה של ה BIOS כדי תוכלו להסביר לי יותר טוב מה לעשות : [attachment deleted by admin]

• 22 תגובות
    • 1.7k צפיות
  14. Started by KoDkOd,

שלום , לפעמים אני חושב למה צריך לסבול כלכך מהחימום יתר של ה amd לא עדיף לקנות intel וזהו?? האם ה -amd שווה את כל השטויות האלה ?!

• 18 תגובות
    • 1.7k צפיות
  15. המפרט : מעבד אינטל: מעבד אינטל Intel Core i5 4590 3.3Ghz 6MB L3 Cache s1150 - Tray 1 מאוורר למעבד: קירור למעבד Arctic Freezer 7 Pro Rev.2 1 לוחות אם למעבדי אינטל: לוח אם Asus H81M-PLUS LGA1150, Intel H81, DDR3 1600, PCI-E, VGA, DVI, HDMI 1 זכרונות: זיכרון למחשב G.Skill 8GB DDR3 1600Mhz PC3-12800 F3-1600C11S-8GNT 1 כונני SSD: כונן קשיח Samsung 840 EVO Series MZ-7TE120BW 120GB SSD SATA III 1 הספק יהיה ככל הנראה seasonic 300-350w והמארז הוא : http://ksp.co.il/?uin=20356 הוא מגיע עם 120Mm אחד מאחור, ויש אופציה לשניים X 120mm מלפנים שנראים לי פיתרון טוב מאוד לכניסת אויר רענן לתוך המארז. אני מחפש מאוררים זולים ככל האפשר אך עדיין איכותיים ושקטים יחסית. אין ד…

• 1 תגובה
    • 1.7k צפיות
  16. Started by dt,

יש לי סלרון 850, שום תוכנה שראיתי בחיים לא מראה לי את הטמפ'. עד לא עשיתי OC כי אני לא רוצה שהמעבד ישרף או משהו. ניסתי את סיסנדרה, MBM ועוד כמה שהמליצו עליהם. אם מישהו יודע על איזשהי תוכנה שתראה את הטמפ', או שהסלרון לא יגיע לכזאת טמפ' גבוהה. תודה, ???

• 3 תגובות
    • 1.7k צפיות
  17. היום מרחתי חומר טרמי מסוג ננוטרם על המעבד שלי ושחיברתי הכל וניסיתי להפעיל את המחשב אז כאילו שהחלקים של המחשב לא מקבלים מתח ושום דבר לא עולה מה זה יכול להצביע? שהמעבד נשרף? איך ניתן לבדוק אם המעבד עובד? ואיך ניתן לפתור את זה?? אני מיואש ??? ??? ???

• 17 תגובות
    • 1.7k צפיות
  18. נתקלתי בכתבה על סנפירי פינים במפזרי חום (איטסינקים), בירחון "טכנולוגיות". הרי לכם כמה נתונים מרעישים!!! החום מפוזר בכל כיוון אפשרי, היעילות הנפחית שלהם גדולה הרבה יותר, נוצרות מערבולות אוויר שמזיזות כל אוויר נייח שקיים בין הפינים... משמע: הרבה הרבה הרבה הרבה הרבה הרבה הרבה יותר טוב! וככל שיש יותר פינים - יותר טוב אלומיניום 38X38 מ"מ - 64 פינים = 1.49 צלסיוס לוואט אלומיניום 38X38 מ"מ - 32 פינים = 2.1 צלסיוס לוואט אלומיניום 13X13 מ"מ (לרכיבים זעירים ביותר) 9 פינים (קוטר פין 2.5 מ"מ וגובה 13 מ"מ) = 9.43 צלסיוס לוואט (זה טוב מאוד) ומה אנחנו רוצים? נחושת 38X38 מ"מ - 121 פינים (קוטר פין 1.7 מ"מ וגובה כולל 20.3 מ"מ, עובי בסיס 2 מ"מ) = 1.04 צלסיוס לוואט!!!! {כל הנתונים הם עם זרי…

• 11 תגובות
    • 1.7k צפיות
  19. במפרט שלי מופיעה המערכת הנוכחית שלי, שרצה יציב על 3.3G כבר זמן רב: מעבד : E6600 לוח אם : P5B DLX זיכרונות: CORSAIR 4X1GB DDR2 ULTRA 800MHz CL4 קירור למעבד : NINJA אבל יש לי גם אינפיניטי/טוניק * אני משתמש בו לסימולציות MODELSIM שתלויות בעיקר בתדר המעבד ועובדות על ת'רד בודד. * נפח הזיכרון הוא 4G ואני לא יכול להסתפק בפחות בשל צרכי הסימולציה. * השדרוג דחוף למדי ואני לא יכול לחכות לדגמים עתידיים. כדי לשפר את ביצועי הסימולציה, אני מעוניין לשדרג את המפרט בתקציב של 2-2.5K כדי להגיע לתדר השעון המקסימלי על אוויר. מעבד : ככל הנראה E8400 בסביבות 1000 ש"ח הוא הבחירה הטובה והמשתלמת ביותר. ה-E8200 הפגין יכולות OC נחותות וה-E8500 יקר משמעותית ויגרום לפשרה בשאר הרכיבים.…

• 22 תגובות
    • 1.7k צפיות
  20. Started by daniel86,

האם יש אפשרות לעשות oc לכרטיס מסך של מחשב נייד, או למעבד?

• 4 תגובות
    • 1.7k צפיות
  21. Started by RENESANSE,

התחלתי OC קטן והינה המערכת שלי... (בתמונה) מה אתם אומרים? עד לאן אני יכול למשוך אותה? ובצד זה הטמפרטורה שלי.. אגב... לוח אם של asus p4s333 [attachment deleted by admin - 90 dayss]

• 35 תגובות
    • 1.7k צפיות
  22. Started by white_rider,

שלום רב, אני בהתלבטות באם לקחת קירור נוזלי AIO בשביל מעבד 3800X. למרות שהסיכוי קטן הבנתי שבקירור נוזלי קיימת האופציה שתהיה נזילה מה שיכול לפגוע בחלקים אחרים אם הנוזל מגיע לשם. הבנתי שבחול משלמים פיצוי במקרה שזה קורה בתקופת האחריות של המוצר על כל החלקים שנוזקו, האם זה תקף גם בארץ מנסיונכם או שמתנערים מכל אחריות אם זה קורה או שזה לא כלול באחריות מלכתחילה? תודה רבה

23. Started by Dima323,

שלום לכולם יש לי מחשב שמשמש כ HTPC לוח אם שלו זה: MSI G31M MicroATX לפי חיפוש בגוגל התושבת היא LGA 775 הקירור הקיים עושה רעש בסלון ולכן אני רוצה למצוא לו מחליף כמה שיותר שקט במחיר מינמלי אני לא מתכנן לעשות OC ולא צריך מפלצות יקרות. ראיתי שאנשים ממליצים על: Scythe Katana 3 CPU Cooler SCKTN3000 95שח Scythe Mugen II Rev.b 5 Heat Pipes CPU Cooler s1156/s1366 185שח Arctic-Cooling Alpine 7 for 775/AM2/939/754 - PWM - RETAIL 150שח איזה מהם הכי שקט? יש עוד המלצות יותר שקטות\משתלמות?

• 6 תגובות
    • 1.7k צפיות
  24. Started by יואב גולדהורן,

*המפרט, כולל הקירורים, בחתימה* אוקי אז בשעה טובה ואחרי שעשיתי ש"ב בנוגע לטמפ' המקסימלית של המעבד שלי ואיך בדיוק עושים OC, הצלחתי להעלות את המעבד שלי מ-2.8 (סטוק) ל-2.9. כרגע אני על 2907MHZ ומקווה להגיע ל-3GHZ או ל-3.2. נחייה ונראה. לדעתי הלוח שלי יגביל אותי בשלוש, מה דעתכם? יש לי כמה שאלות בסיסיות: במדריך באתר קראתי שיש לבטל SPREAD SPECTRUM, ולהגדיר את מחלק הזיכרון ל-1:1. את שניהם לא מצאתי באף מקום בביוס. כתוב גם לנעול את תדר ה-PCI-E. שמתי אותו על 100, כשקודם הוא היה על AUTO. זה בסדר? מתי בערך אני כבר לא אהיה בצוואר-בקבוק עם ה-8800GT המומהר שלי? תודה רבה וסופ"ש נעים.

• 12 תגובות
    • 1.7k צפיות
  25. פתחתי את הקירור - הרדיאטור סתום במעט לחלוטין באבק, הצינורות ירוקים מאצות, המיכל נראה כמו אקווריום... משהו חיובי - אין לכלוך בבלוק או בקירור של הכרטיס מסך. הציוד: קירור של DANGERDEN בהזמנה לפי מידה וכרטיס מסך יעודי של BFG GTX 260 OC עם קירור מים. השאלה המרכזית היא : איך מנקים את הצנרת והמיכל?

• 10 תגובות
    • 1.7k צפיות

דיונים חדשים בפורומים