אוברקלוקינג וקירור
פורום העוסק בנושא המהרה וקירור של חלקי המחשב השונים
36,129 דיונים בפורום זה
-
1. אנחנו רגילים באגזוז של המחשב שלנו יש שכבה אחת של מאווררים, זה או 2 + ספק, או מאוורר אחד וספק. מה יקרה אם אני יחבר 2 מאווררים כפי שמצויין באיור?(מאורר למאוורר) : זה ישפר את זרימת האוויר נכון? 2. למה במארזים יש את החורים האלה שמתנגדים לזרימה מאחורי המחשב? מה יקרה אם פשוט לגזור אותם? ככה בערך :
-
- 7 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
שאמור להיות כתוב בצג עברית זה רושם בג'יבריש.... מישהו מצליח לראות עברית בצג? כי כשקניתי אותו באריהב אמרו לי שהוא תומך עברית ... ד"א צג LCD מאריהב 20*4 עובד מעולה חוץ מהעברית...
-
- 18 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
זה כשהמחשב לא עושה כלום. אני יודע שהלוח חם מדי, אולי זה בגלל שהמחשב היה דלוק כל היום. אבל מה הקטע עם המתח? למה זה אדום? יש לי פנטיום 4 1.7 עם המאוורר המקורי שבא עם המעבד. תודה
-
- 17 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
אתם יודעים איזה מהם הוא אוברקלוקר יותר טוב ?
-
- 22 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
*המפרט, כולל הקירורים, בחתימה* אוקי אז בשעה טובה ואחרי שעשיתי ש"ב בנוגע לטמפ' המקסימלית של המעבד שלי ואיך בדיוק עושים OC, הצלחתי להעלות את המעבד שלי מ-2.8 (סטוק) ל-2.9. כרגע אני על 2907MHZ ומקווה להגיע ל-3GHZ או ל-3.2. נחייה ונראה. לדעתי הלוח שלי יגביל אותי בשלוש, מה דעתכם? יש לי כמה שאלות בסיסיות: במדריך באתר קראתי שיש לבטל SPREAD SPECTRUM, ולהגדיר את מחלק הזיכרון ל-1:1. את שניהם לא מצאתי באף מקום בביוס. כתוב גם לנעול את תדר ה-PCI-E. שמתי אותו על 100, כשקודם הוא היה על AUTO. זה בסדר? מתי בערך אני כבר לא אהיה בצוואר-בקבוק עם ה-8800GT המומהר שלי? תודה רבה וסופ"ש נעים.
-
- 12 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
שלום, ברשותי מחשב ישן שהפכתי לשרת בעזרת FreeNAS. השרת מורכב משלושה כוננים של 2TB שעובדים ב- raid5. הפחד הגדול שלי הינו מהתחממות הכוננים, לכן הפתרון שחשבתי עליו הינו קניית 3 * cool drive. הנה פרטים על המוצר: http://www.coolermaster.com/product.php?product_id=103 http://www.madshrimps.be/articles/article/217/0 http://ksp.co.il/hmain.php?now_snif=ksptelaviv&uin=8341 (מצטער שלא השתמשתי באפשרות של קישור ישיר אל הכתובת, מסובך לי קצת עם האיפד לבצע זאת) יש לי שתי שאלות: 1) האם נתן יהיה להתקין את שלושת הכוננים אחד מעל השני בכוננים ה 5״ ללא פגיעה בביצועי הקירור? 2) האם לכל cool drive יש צורך בחיבור לספק הכוח של המחשב (בנוסף לחיבור הכונן הקשיח אל ספק הכוח ואל לוח האם)? אם כן, יש…
-
- 7 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
יש לי 3400+ ולוח EPOX 8KDA3J... קיצר הוא מגיע ל 64 מעלות במאמץ וזה מלאא למעבד כזה... ותמיד הייתה לי בעיה של קירור... פעם הוא היה מגיע ''רק'' ל60 מעלות... בעיקרון מזה יכול להיות? (קירור סטוק)
-
- 33 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
המערכת מופיעה בחתימה מטה כולל המארז הצולע, אני רוצה לעשות OC לכ. מסך ולמעבד, השאלה אם בכלל הקירור הבא יעשה את העבודה ואני באמת אצליח לעשות OC, האם לדעתכם ההשקעה תצדיק את עצמה ? כרגע חשבתי על הקירור הבא: כמות מחיר Zalman VF700 Cu VGA Cooler 1 189 ¤ - לכרטיס מסך. Arctic Silver 5 Thermal Grease 1 39 ¤ - משחה למעבד. Thermaltake BigTyphoon CPU Cooler 1 229 ¤ - היטסינק למעבד. הכ. מסך שיש לי זה 6600GT של XFX בתצורת PCI EXPRESS, האם הזלמן יתאים ? כמו כן הזלמן בא עם היטסינקים כחולים לזכרונות, זה יתאים ? או שיש כבר על ה XFX ? כמו כן האם ה BIG TYPHON יתאים ללוח אם שלי, P5GD1 ואיך הוא בכלל על הפרסקוט ? והאם המשחה הטרמית Arctic Silver 5 Thermal מתאימה למריחה על ה GPU יותר ממה שבא עם ה…
-
- 16 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
חח יש עליו 3 מאווררים + אחד יונק (ובלי רעש מהמאווררים האלו בכלל!) דרך אגב זה כטיס של לידטק.. אז אל תקטלו על ההתחלה... מעניין מה יקרה אם אני יפרק את הפלסטיק מהליבה וימרח AS5..
-
- 28 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
Freezer 7 Pro Rev.2 CPU Fan מעבד E6300 1.86GHZ למרות שאני מקבל טפרטורות של 46-47 ולפעמים יש קפיצות עד ל56 ואז המחשב נכבה בגלל OVER HEAT החלטתי לקנות השאלה אם הוא מתאים למעבד שלי? הקירור נכנס בלוח אם שברשותי\ INTEL DP965LT http://i.testfreaks.com/images/products/600x400/15/intel-dp965lt.1396495.jpg
-
- 23 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
שלום לכולם, אני אחרי שדרוג המחשב, היה ברשותי גוף קירור מאוד גדול Mugen II. פרקתי אותו וכרגע אני נמצא סטוק (מקורי לחלוטין) אני מעוניין עדיין לעשות OC לכן אני רוצה לשדרג את הגוף המקורי. קבלתי הצעות מאחד מנהלי הפורום לגופי הקירור של KATANA / Freezer והתרשמתי דיי לטובה. סה"כ הם לא יתנו לי OC גבוה כמו של הMugen אבל עדיין ייתנו משהו. מטרת האשכול הוא עזרה לבחירת הגוף המתאים. דרישות: 1: עד כמה שיותר שקט לפחות כמו הזאלמן 9500. למה? כי אני יושן בערך 1.20 מטר מהמחשב (לכן זה חשוב שיהיה פחות או יותר כמו הזאלמן שאיתו כן הצלחתי לישון.) 2: גוף קירור יחסית קטן, לא במשקל כבד ובגודל המטורף של הMugen אחרת לא עשיתי כאן כלום. 3: שיתן לי תוצאות OC טובות עד כמה שאפשר לבקש מהגופים ה…
-
- 11 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
שלום לכולכם ונעים מאוד אני תמיר , לפני כמה ימים החלפתי מחשב והתחלתי להתעניין בOC והנושא מאוד מעניין אותי,קראתי כמעט את כל האשכולות שלכם ולמדתי המון, המפרט שלי בקצרה: P-4 2.6 800 MHZ WD 40 GB 7200 8 BUFER RADEON 9500 PRO ABIT IC7 SAMSUNG 256 X2 400MHZ PC3200 עכשיו אני יודע שרובכם יגידו שמחשב כזה לא ממש צריך OC אבל אני מתעקש ללכת איתו קדימה ולראות עד לאן אני יכול לסחוט את המערכת ולהיות חלק מהקהילה של הOC אמרתי לכם אני נעול לעשות ואני אכן אעשה,העניין הוא שאני קורא המון על מכפלות מתחים FSB ועוד ועוד... אבל אין לי מושג מה ואיך לעשות נכון,אציין לכל המעוינינים לדעת שאני לא ילד כמו שכמה שאלו אותי בפרטי,יש לי שניים משלי ואני חולה מחשבים מיום שגיליתי אותם לפני כשבע שנים…
-
- 18 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
שלום יש לי מעבד intel pentium 4 2200 ולפני כמה זמן החלפתי את הסינק והמאוורר(של intel) באחד אחר(גם של Intel) אבל מאז המחשב מתחמם מהר מאוד. קודם לקח זמן עד שהמעבד היה מגיע לטמפרטורה של 60 וכרגע הוא מגיע ל-70 ישר! השאלה שלי היא האם יכול להיות שהבעייה היא שאין משחה טרמית על המעבד? או האם הבעייה חייבת להיות הרכבה לא נכונה של הסינק.(מה שלא נראה לי כי הטמפרטורה בהתחלה היא 44 מעלות) [attachment deleted by admin]
-
- 6 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
יש ברשותי את הHD 5850 Vapor-X אני משתמש בmsi afterburner וזה לא נותן יש לי משהו מושג למה?
-
- 12 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
אני זקוק למדריך שמראה כיצד לעשות זאת ואת הכלים הדרושים לכך. תודה מראש
-
- 10 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
שלום יש לי מעבד AMD ATHLON64 3200 VENICE E6 על לוח ABIT AN8-SLI עם קירור ThermalTake BIGTYPHOON האם 27-28 מעלות במנוחה זה בסדר לקירור כזה? תודה,
-
- 27 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
Gigabyte aorus z790 I9-14900k 2x 32gb corsair dominator cl30 6000mhz Psu 1200w Arcric AIO ניסיתי עם CHATGPT אבל הוא מביא אותי לפרמטרים שלא קיימים, ולא נראה לי הגיוני לשנות רק חלק מהערכים. אשמח לעזרה. תודה מראש.
-
- 1 תגובה
- 1.7k צפיות
- 1 follower
-
-
שלום לכולם, רציתי לדעת האם אני יכול לעשות OC למעבד שלי עם הקירור הזה ועד איזה תדר. הנה מפרט מלא: מעבד: AMD Phenom II 955 3.2Ghz ( לא BLACK EDITION) קירור מעבד: Scythe Mugen 3 Rev. B לוח-אם: Gigabyte GA-880GM-UD2H זיכרון: Kingston 8GB (4GBx2) 1600Mhz HyperX כ. מסך: Sapphire HD6950 2GB Dual-Fan דיסק קשיח: Toshiba 1TB מארז: Raidmax Enzo Black ספק כח: SeaSonic 600W תודה מראש.
-
- 6 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
אהלן, בניתי לעצמי מפרט למחשב גיימינג עם דגש על השקט. 1.המאווררים של noctua יחליפו אתי שני המאווררים המקורים(מאחורה וקדימה). איפה יהיה כדאי לשים את המאוורר הנוסף? 2. יש אפשרות לחבר את המאווררים האלו למתג המקורי של המארז והם יעבדו במהירות שהם מיועדים אליה -rpm 700\900\1200 (המתג הוא של 4w/7w/12w) 3. יש ספק כח פסיבי שיכול להחזיק מפרט שכזה? 5. קיים gtx780 או כל כרטיס מסך אחר ברמתו עם קירור פסיבי? 4. יש צורך להוסיף עוד אמצעי קירור? 5. עוד שינויים שיכולים להשקיט את המחשב בלי להעלות את המחיר בצורה משמעותית? תודה. המפרט: מעבד: [..] INTEL 4670 : HASWELL, CORE I5, S1150, 3.4Ghz - TRAY ₪1001 לוח אם: [..] ASROCK Z87 PRO3 - זמין במלאי ₪580 זיכרון: [..] KINGSTON HYPER-X BLU 16GB (2X8G…
-
- 4 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
איזה משחה טרמית אתם ממליצים לי לקנות? סוקט 462. מפרט בחתימה שווה לקנות את ה MX1? ומאיזה חנות דיי זולה אתם ממליצים לקנות
-
- 15 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
הצעות לשיפור, אממ אני חושב שהיא לא רעה, אבל צריך להוסיף מאוורים שיזרקו את האוויר החם מהמארז. הינא שרטוט: http://img381.imageshack.us/img381/1697/untitled7vx.jpg יש אפשרות לשים גם מאחור של המארז מאוורר 120m ובדלת להגדיל ל92 m. תודה
-
- 33 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
הרכבתי מחשב מבוסס P4 PRESSCOT 2.6 עם ביג טייפון עליו. הביוס, ספידפאן ואוורסט מדווחים לי על 17 מעלות למעבד : האם יש תוכנה כלשהיא שתצליח לזהות מה הטמפרטורה האמיתית של המעבד? הלוח הוא GIGABYTE G31M-S2L עם ביוס עדכני.
-
- 18 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
חברה 3 שאלות 1. חחחח יש לי מעבד AMD 4200 ליבה כפולה על הקירור סטוק שלו אמורה להיות מדבקה של AMD? 2. איזה מהקירורים הבאים עדיף יעני מה מקרר הכי טוב זה: http://tms.co.il/product/5019 זה: http://tms.co.il/product/4368 או זה: http://tms.co.il/product/4369 או זה: http://tms.co.il/product/3373 3. יש קירור אחר מומלץ בתקציב? תושבת AM2
-
- 18 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
כשאני יעשה OC מחשב שאני קונה בשבוע הבא.. P4 2260 533 512.... בלה בלה בלה... EPOX 4g4a+(הוא טוב???) זכרון לא בחרתי אני צריך שתעזרו לי לבחור (אבל זה כבר סיפור אחר)... כרטיס מסך: MSI GF4 Ti 4600 כשאני יעשה למחשב הזה OC באילו דרכים אני עלול לעשות נזק תמידי לחלקים במחשב? והאם כדאי לי לעשות את ה OC לבד או שיש פה מישהו שירצה לעזור לי מה אתם אומרים על ה לוח אם הוא תומך בשליטה נפרדת על החלקים השונים של המחשב או שאם אני יעלה את ה FSB זה יגרום לי לאי יציבות? אני דיי סגור על ה צ'יפסט כי הוא של אינטל ומישהו מהפורום המליץ לי על הלוח הזה אני צריך לדעת אם יש לו ביצועים טובים עם ובלי OC... ואני צריל שתעזרו לי גם לבחור זכרון DDR
-
- 17 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
קניתי מחשב עם מעבד פנטיום 4 1700 והמאוורר עושה רעש מעצבן אמרו לי שזה נורמלי ואם אני רוצה שקט אז לקנות מקרר מים או מאוורר מתקדם יותר תמליצו מה ואיפה לקנות וכמה זה בערך יעלה
-
- 10 תגובות
- 1.7k צפיות
-