אוברקלוקינג וקירור
פורום העוסק בנושא המהרה וקירור של חלקי המחשב השונים
36,124 דיונים בפורום זה
-
שלום לכולם, ברשותי AMD Athlon64 3500 Venice (סוקט 939) לוח אם : asus A8N-E זכרונות : 4 * 512GB KINGSTON DDR PC3200 אני מצליח משום מה לבצע OC רק באמצעות התוכנה של ASUS - AI BOOSTER כאשר אני מעלה את תדר המעבד בתוך ה BIOS ומריץ אחר כך CPU-Z אין שום השפעה (התדר נשאר זהה) בביוס עצמו רואים שהתדר כן עלה ושהמעבד פועל במהירות גבוהה יותר. ממה נובעת הבעיה?
-
- 10 תגובות
- 719 צפיות
-
-
שלום. חשבתי להתחיל לעשות אוברקלוק למעבד שלי כדי שיתן לי ביצועים קצת יותר טובים בעקבות משחקים חדשים וכו'. אני לא ממש יודע איך עושים OC למרות שקראתי די הרבה אבל היום ראיתי בחוברת של הלוח אם שלי תוכנה שניראית קלה לשימוש - EASYTUNE ל OC. מה אתם אומרים על התוכנה? טובה? כדאי להשתמש בה? מפרט: מעבד - AMD DUAL CORE 3600+ 2.0GHZ. לוח אם - GIGABYTE M61PME-S2P. זכרונות - KINGSTON 1GBX2 677MHZ. ספק - GYRO 500W. דניאל.
-
- 2 תגובות
- 732 צפיות
-
-
יש לי מחשב עם מעבד: amd phenom x2 720 עם OC של 3.64GHz מחנות. למרות שהמכפלה פתוחה החנות העלתה את ה FSB ל-260 והשאירה את המכפלה על 14 הקירור הוא scythe reeven והלוח אם הוא MA770-UD3 האם כדאי להעלות לבד את המכפלה והאם זה הדבר היחיד שאצטרך לעשות(או שאני אצטרך להתעסק עם מתחים וכאלה...)? עד לכמה כדאי לנסות להגיע? אני יודע שהלוח תומך בפתיחת ליבה רביעית, כדאי לנסות? והאם זה יבטל את הOC שנעשה כבר במקרה שזה יצליח/לא יצליח?
-
- 25 תגובות
- 1.8k צפיות
-
-
שבוע טוב חבר'ה. אני כבר דיי הרבה זמן תקוע על 2.6 שהתדר המקורי שלי הוא 2.2 ,למה זה קורה? העיניין הוא שהמחשב נותן לי פוסט גם אחרי שאני מעלה ל2900 ,אך לא יציב בכלל, בעצם מעל מה שאני עכשיו שזה בין באס 237-240 במכפלה 11 לא נותן יציבות בכלל, מוזר לי ,אני חושב שאפשר יותר, יש לי קירור נחמד ac freezer 64 , ספק דיי טוב ,TT600W ,סידרה טובה, לא עשה בעיות אף פעם, זכרונות של OCZ 800MHZ ,עוד שאלה ,איך אני נועל את הPCI-E על תדר של 100MHZ? הלוח שלי: MSI K9N Neo-F MS-7260 לגבי המתחים, העלתי קצת מ1.80 ל 1.85 ול1.90 ,עדיין לא נתן יציבות מספקת, תמיד נתן פוסט ותמיד העלה את הווינדוס, אבל BLUE SCREENS ב GTA4 איך שאני מפעיל אותו, מה אפשר לעשות? תודה.
-
- 4 תגובות
- 507 צפיות
-
-
זה לוח שתומך ב פנטיום 4 וזיכרונות RDRAM .........בקיצר יש לי מעבד P41600 שמומהר ל 2100 בדרך הרגילה דרך הביוס הבאס הועלה ל 133 ומכפלת הזיכרון ירדה ל 3 ............ככה הוא עובד על 2100 והזיכרונות ב 400 אחשב הבאס המקסימלי בביוס הוא 133 .......הדכענתי את הביוס ל 1.07 וזה לא עזר ראיתי כתבות שבהם יש להם יותר מי 133 ראיתי 200 אפילו אבל לא רושמים איך עושים את זה . עם מישהו מוכן לתת לי קישור או הסבר איך לעשות אני ישמח .
-
- 8 תגובות
- 556 צפיות
-
-
שלום קניתי את המחשב החדש ATHLON 64 3000+ לא היה עליו (אז) יותר מידיי ביקורות ברשת ואז גם לא ידעתי מה החשיבות של נעילת AGP וPCI (אז זה כולה חודש) הלוח אם שקניתי הוא ABIT MAX3 שם של OC אבל אז נפלה עליי המכה שאם אני עושה OC למעבד גם הכרטיס מסך עולה הכרטיס שלי זה 9800PRO של GIGABYTE ואותו אני לא רוצה להריץ! השאלה שלי זה איך לעזזל שתי חברות בצ'יפטים שחררו ערכת שבבים ואין שם נעילה של הAGP איך ??? זה ממש לא מובן לי אבל זאת שאלה של בין היתר (יענו אם יש תשובה אז ברוך הבא) השאלה האמיתי שלי זה האם עידכון ביוס יעזור לי פה וזה יכלול בתוכו נעילה של כול מה שצריך להינעל? או האם יש דרך אחרת לעקוף את זה? או כול אופציה של OC למעבד בלבד! לפי ה- FanEQ הטמפ' הכי נמוך זה 35 והכי גבוהה זה 6…
-
- 9 תגובות
- 648 צפיות
-
-
שלום. אני רוצה להתחיל לבצע המהרה למעבד. זה המפרט שלי: לוח אם: GIGABYTE GA-MA785GMT-UD2H ראם: KINGSTON DDR3 1333MHZ 2GB X2 מעבד: AMD Athlon 2 X4 630 ספק: SEASONIC 500W כ.מסך: ATI HD4770 SAPPHIRE קירור: Arctic Cooling FREEZER 64 PRO במארז ישנם 2 מאווררים של 12CM אחד מכניס אוויר מקדימה ואחד מוציאה אוויר מאחורה (האחורי מחובר ללוח אם והקדמי לספק). קראתי את המדריך להמהרה של המעבד שיש בנעוץ והבנתי בכלליות את הנושא אבל את התהליך עצמו בפירוט לא כל כך. כשאני נכנס לביוס איזה אופציות צריך לכבות בדיוק ? האם אותן אופציות שמצוינות במדיך משנת 2006 עדיין זהות? מעבר לFSB ,מכפלה ומחלק, ראיתי שאנשים מדברים על דברים נוספים בזמן הOC כמו למשל תזמונים של הזכרונות שעל זה לא מוזכר במדריך או כל כמה…
-
- 7 תגובות
- 2k צפיות
-
-
אני רוצה לעשות אובקלוק למעבד שלי (Athlon XP 2400+) אפשר להעלות לו רק את המהירות של הבאס ואת המתח לכמה כדאי להעלות כל אחת מהאפשרויות? (הזיכרון פועל במהירות 266Mhz)
-
- 8 תגובות
- 612 צפיות
-
-
-
עד איפה אפשר להגיע עם קירור הסטוק של המעבד? איך מודדים את הדירוג של מיהירות המעבד לאחר הOC? ומה הטמפ' הנורמאלית של המעבד?
-
- 9 תגובות
- 825 צפיות
-
-
היי, יש לי את הכרטיס של BFG שמגיע כOC כבר מוכן. האם אני יכול להוסיף עוד OC קטן לכרטיס בעזרת תוכנות? תודה!
-
- 9 תגובות
- 707 צפיות
-
-
המפרט: לוח אם: shuttle av18e - נותן קפיצות של 1mhz ועדכון וולטג' עד 1.825 מעבד: celeron 1100a tualatin מקרר: volcano 7+ (רעש!!!!) זיכרון: Kingston 133Mhz 256MB הכי פשוט, סטיק אחד אני לא מצליח לעלות מעבר ל 124mhz fsb - לא עובר POST לא הגיוני שזה הזיכרון כי הוא 133 המעבד לא מספיק להתחמם עד ה POST מה יכולה להיות הבעיה? (לא ש 1100a@1364Mhz זה כזה רע, אני רוצה עוד!!)
-
- 6 תגובות
- 785 צפיות
-
-
יש לי מחשב ישן שאני רוצה להשתמש בו כמדיה סנטר לסלון רעיונות? תודה מראש
-
- 9 תגובות
- 538 צפיות
-
-
ברשותי מחשב די ישן: Intel Core 2 Duo E6300 1.86GHz לוח אם: Fatal1ty F-I90HD (ATI RS600-SB-600) זכרון פנימי 2GB DDR2 kingston כרטיס מסך NVIDIA GeForce 8600GT (בעל 256מגה זכרון) ת'כלס מעולם לא התעסקתי בנושא- יוצא לי לשחק לא מעט סטארקראפט 2 והבנתי ש OC יכול לעזור לי להריץ את המשחק כמו שצריך ולא להתקע כאשר יש עומס של יחידות ואפקטים של קרבות. קראתי את המאמרים במדריך והבנתי את הרעיון הכללי.. בנוגע לת'כלס- לפני שאני בכלל מתחיל להכנס לזה- יש לי כמה שאלות: 1. האם OC אפשרי במצב של המערכת שלי (והאם כדאי?)- ולאיזה רכיבים? (עם דגש על המעבד וכרטיס המסך) 2. האם קניית זכרון DDR2 800Mhz - 2GB Kingston Value והוספתו למערך שכבר קיים (יש לי שני כרטיסים של 1GB כרגע- האם יש אפשרות להוס…
-
- 2 תגובות
- 861 צפיות
-
-
האם שווה לעשות OC למעבד שלי ככה עד 3.2 ghz או 3.4?? ואם כן צריך להוסיף מערכת קירור למחשב?
-
- 1 תגובה
- 541 צפיות
-
-
שמעתי וראיתי הרבה oc לduron שהגיעו מעל 2ghz רציתי לדעת אם אני יכול לעשות זאת בעזרת תוכנה פשוט אין אפשרות בביוס לעשות את זה ואם המכפלה פתוחה כן או לא הנה המפרט הדל ועלוב: מעבד:duron 900mhz זיכרון:256 mb 133 mhz כ מסך : GeForce 2 MX440 לוח אם : של ecs k7sem 3.0c
-
- 2 תגובות
- 523 צפיות
-
-
מה הקירור הכי יעיל וזול שיהיה קל איתו להגיע ל 3GHZ ומעלה ?? FREEZER 7 PRO יספיק ?? או שבאמת צריך כמו שרשום בהרב המפרטים את ה V1 ??
-
- 5 תגובות
- 588 צפיות
-
-
שלום , יש לי מעבד e2160 ושמעתי שהוא ממש טוב בoc [לדוגמה: http://hwzone.co.il/community/index.php?topic=277047.0] הבעיה היא שאבא שלי די מפחד שאני אעשה oc ..מה באמת הסיכוי שיקרה משהו? עכשיו עוד שאלה...האם הקירור שמגיע עם המעבד מספיק לעשות oc או שעדיף לקנות קירור בנפרד? אם כן מה אתם חושבים על artict freezer 7 pro ? יש יותר טובים למחיר שלו [עד 100 שקל] והאם הוא שקט? עכשיו דבר אחרון... לא משנה איפה קראתי -hwzone,dtown,hometheater,gamer,ynet - עדיין לא הצלחתי להבין איך עושים oc . מישהו יכול הגיד פשוט שלב שלב איך עושים? [נכנסים לביוס...ו?] האם הביוס בכל המעבדים אותו דבר או שיש מדריך מסוים למעבדדי אינטל/e2160 ? עד כמה להגביר את הmhz ? תודה מראש
-
- 17 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
היי אני עושה אוברקלוק למעבד E2180 , שהיה בשימוש יום יומי יציב 24/7 על FSB 320 , מתח לזכרונות 1.9V , מתח למעבד 1.375 בטמפרטורה של בסביבות 57-55 במאמץ (23 שעות על blend ב orthos ) , יחס מעבד לזכרונות 1:1 . עכשיו ניסיתי להמשיך והעלתי את ה FSB ל 330 מה שהצריך גם העלת מתח למעבד ל 1.395 וכאן בעצם נמצאת הבעיה שלי , המחשב הריץ את orthos על blend במשך 4 שעות ואז עשה ריסט , אבל אני חושש מהטמפרטורה שהגיע לי כבר עד בערך 66 (שזה כבר לא מומלץ למעבד כמו שהבנתי מכאן) . עכשיו העלתי מתח לזכרונות ל 1.95 ומריץ שוב blend לראות אם יש שינוי , אבל אני חושב שאני מגיע כבר למצב בעייתי עם הטמפרטורה (ואני יודע שאפשר עוד הרבה עם המעבד והקירור שיש לי כרגע) . *חשבתי לשאול אם העלת מתח לגשר הצפוני יוכל לע…
-
- 11 תגובות
- 802 צפיות
-
-
ניסיתי לעשות אוברקלוק קטן לבן דוד שלי, התדר של המעבד שלו 2.2 רציתי להעלות טיפה בלי לגעת במתחים ניכנסתי לביוס דרך F2 אני רואה את הפרטים וכו' פשוט אין שום דרך להעלות את התדר כל האפשרויות סגורות. ניסיתי לפתוח את האפשרויות זה פשוט לא שינה כלום יכול להיות שהלוח המסויים הזה פשוט לא מתאים לOC?
-
- 3 תגובות
- 977 צפיות
-
-
אהלן, אני מנסה לעשות OC למעבד הנ"ל אבל לא מצליח לא משנה מה אני עושה, בעבר היתי יכול, והיה לי מדריך מכאן אבל אני לא מוצא אותו שוב. הנתונים של הנייח: E4300 במהירות סטנדרטית ספר של אנרמקס PRO 82+ לוח אם GIGABYTE 965S3 כרטיס מסך 6770 רציתי לדעת את ההמלצות ל VOLT שצריך לעשות ולכייל בשביל שיעבוד נורמלי, ניסיתי כרגע לעשות: מכפלה 9 MHZ 333 נותן כמעט 3GHZ אני מפעיל את המחשב מחדש ועושה אישור ואז המחשב עושה רסטארט. שמתי את הזכרונות על X2 שיעבדו על 667MHZ כי אני לא מעוניין במשהו מפלצתי מדי. המעבד על מתח 1.31 בעבר היה על 1.25 המלצות הארות הערות?
-
- 2 תגובות
- 733 צפיות
-
-
אני מתכנן לעשות היום OC למעבד (מפרט בצד). דבר ראשון רציתי לשאול אם אני משנה את המחלק ל 1:1 אז תדר הזכרון לא יורד? אם נניח יש לי 280 BUS אז הזכרוןנות יעבדו על 560 לא? ועכשיו הם עובדים על 667. דבר שני, למה ב CPUZ אני רואה ב CLOCKS תדרים ומכפלות שונות? כל כמה שניות המהירות של הליבה משתנה וכנ"ל גם המכפלה ואחרי כמה שניות חוזרת. לדוגמה לרגע יש 1870 MHZ מכפלה 6 עובר ל7 ואז הופך ל 1600MHZ עם מכפלה 6. מה זה? דבר אחרון, אני אצטרך קירור חדש למעבד? אני מתכנן OC קטן 2100-2200 מקסימום. תודה רבה (ומצטער על החפירה )
-
- 4 תגובות
- 557 צפיות
-
-
המפרט שלי הוא: Intel Core 2 Duo E6600 Gigabyte 965P-DS3 2x 1GB DDR2 Kingstone GeForce 8800GTS Vista 32bit ניסיתי לעשות קצת OC בעצמי, בלי יותר מדי רקע. אני לא מחפש משהו יותר מדי מטורף, 3.0GHZ יספיק בהחלט. ראשית, משהו מוזר: כשנכנסתי ל-BIOS לצורך OC בפעם הראשונה גיליתי שמהירות ה-BUS היא 200, 200*9 = 1.8, ולא 2.4 כפי שקניתי (וכמו שכתוב ב-CPU-Z). מה פשר העניין? יכול להיות שרימו אותי בקנייה? בכל אופן, הגעתי עד 333, בלי להתעסק עם הגדרות מתח (ללוח יש אפשרות לווסת אוטומאטי, השארתי את זה ככה). ה-TAT הראה טמפ' מתקבלות על הדעת, בין 30 גבוה ל40 נמוך. כשניסיתי לעשות בנצ' ב3dmark 06, קודם כל ה-FPS היה מאוד מאוד נמוך (מעולם לא בדקתי קודם, אבל 5 FPS בקטעים עמוסים ו-20 FPS מקס' נר…
-
- 9 תגובות
- 828 צפיות
-
-
רציתי לדעת לכמה אני אוכל להגיע עם ה BT VX עם כל אחד מהם אין צורך להוסיף שזו הולכת להיות הפעם הראשונה שאני הולך לעשות OC. כמו כן אם אתם חושבים שכדאי לי להשתמש בקירור אחר? ואם כן איזה. מכיוון שזה הולך להיות הOC הראשון שלי ככה שאם יש משהו שאני צריך לדעת אני אשמח שתספרו לי. קראתי שעם קירור מים אני אוכל להגיע לתוצאות יותר טובות וחבר המליץ לי על ה Reserator1 V2l של זלמן אבל נראה לי שאני אסתבך איתו. לוח אם: ASUS P5W DH DELUXE זיכרון: G.SKILL 2GB (2 x 1GB) 240-Pin DDR2 SDRAM DDR2 1000 4-4-4-5
-
- 10 תגובות
- 825 צפיות
-
-
מפרט בצד .. השתמשתי בOverClocking Profile של 30% בתפריט בביוס. אני דיי מתחיל עם העניין הזה , אשמח אם תתנו לי עוד אינפורמציה מה אפשר לעשות עם השילוש שלי (למי שתוהה הזכרונות הם מחברת Kingston סדרת KVR) הקירור לא ניראה כמו סטוק קולינג של אינטל , אלא איזהשהו מאורר ג'נרי שכתוב עליו DeepCool . כמובן שאין צריך להגיד שהמערכת עובדת באופן יציב. (כל התוכנות והמשחקים עובדים כמו שצריך) בתודה מיכאל [attachment deleted by admin]
-
- 2 תגובות
- 909 צפיות
-