אוברקלוקינג וקירור
פורום העוסק בנושא המהרה וקירור של חלקי המחשב השונים
36,129 דיונים בפורום זה
-
ההמלצה של אינטל לגבי משקל מקסימלי לגוף הקירור שאפשר להניח על מעבדי פנטיום 4 היא 430 גרם. כל פתרונות הקירור המתקדמים פה, שוקלים קרוב לקילו ויוצרים למעשה תליה מאסיבית על המעבד. הלחץ הזה של המשקל האנכי המעוגן בשטח קטן מאוד יכול לגרום ברמת העיקרון נזק למעבד וללוח האם. ובכל זאת, אני רואה מפלצות קירור שכשאני מסתכל עליהן אני יכול לדמיין איך מרכיבים אותן רק על מארז שוכב ולא עומד - והנה אנשים כן מרכיבים אותם. אז איך? מעגנים את זה בעוד נקודה או משהו?
-
- 22 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
אהלן , לא ידעתי איפה לפתוח את הת'ראד מקווה שכאן זה מתאים פחות או יותר . לאחרונה רכשתי מחשב חדש שעלה לא מעט ואשמח למישהו שידריך אותי כיצד ניתן לנקות את המחשב בצורה הכי יעילה והכי בטוחה . במחשב הקודם הייתי משתמש בפן ( מצב קור כמובן ) ומפזר את האבק מחוץ למארז אך הבנתי שזה לא מומלץ \ לא מנקה בצורה טובה . אעריך מאוד עזרה בנושא . תודה (:
-
- 4 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
-
המאוורר שיש לי לא עובד טוב בגלל שניסיתי לנקות את הגוף קירור מאבק ולחצתי על המדחף יותר מדי מבד"כ עכשיו, כשהמדחף מסתובב אז הוא נתקע בגוף קירור למשך מס' שניות ואז מפסיק להסתובב. אם במהלך הסבסוב אני לוחץ על מרכז המדחף אז הוא לא נתקע בגוף קירור. המאוורר הקיים הוא ThermalTake Golden ORB II הלוח אם: Gigabyte MA790X-DS4 עכשיו, כשאני נותן למעבד לנוח ומנסה שוב אז המחשב מצליח לסחוב לכמה דקות. אחרי כל השטויות הנ"ל שעשיתי , איך אני מנקה גוף קירור +מדחף מאבק באופן שלא יפגע בהם? אני צריך מאוורר חדש למעבד=AMD 955 Phenom II מה ההמלצה? נתקלתי בזה: מאורר למעבד Noctua NH-U12S תודה.
-
- 2 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
עשיתי OC למעבד ה Q6600 עד 3015Mhz כאשר ה-FSB על 335. לא העלתי את המתח, השארתי כמו שהיה. שיניתי את ה-PCIE Frequency ל 100 System Memory Multiplier ל 1:1 כלומר שמתי על 2. עשיתי ORTHOS SMALL FFTS ב פריים 95 ל 40 דקות ולא היו בעיות. כאשר ניסיתי לעלות בתדר ולבדוק בפריים תמיד היו קריסות. העליתי את המתח של המעבד ל 1.3 ולא עזר. הטמפ' לא עוברת את ה-44 מעלות במאמץ במצב הנוכחי. המפרט שלי כתוב מימין. מישהו יכול לייעץ מה אפשר לעשות? תודה.
-
- 22 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
לאחרונה המחשב שלי עובד באיטיות גם לאחר פירמוט. כשפתחתי את המחשב גיליתי בפנים כמויות מסחריות של אבק. 1) האם אבק משפיע על ביצועי המחשב? הרי אבק הוא חומר מבודד ולא אמורה להיות לו שום השפעה במגע עם רכיבי המחשב. 2) במידה ויש השפעה איך אני מנקה את כל הכמות הזו של האבק?
-
- 7 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
שלום....הייתי רוצה ליקנות קירור לכ.מסך.... עכשיו....יש לי התלבטות...מה דעתכם? Zalman ZM80A-HP VGA Heatpipe Cooler ------------------------------------------------------------- Thermaltake GIANT II Highest Performance VGA Cooler [הקישורים צונזרו-אין פרסום באתר זה]
-
- 30 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
אוקיי אז מי שזוכר את היום הלוהט שהיה שלשום ובדק מה הטמפרטורות של רכיבי המחשב שלו באותו יום,ספק אם נשאר אדיש. בכל אופן אני ממש התחלתי להבהל חחחח כרטיס עם במהיריות סטוק הגיע ל 82C במאמץ לא יכלתי להשאר אדיש והייתי חייב לחשוב על פתרון יעיל וזול כי להשקיע על קירור לכרטיס במהירויות סטוק אני לא ישקיע (לא שווה פשוט,מספיק שהכרטיס עלה יקר..אז להוסיף עוד קירור ב 150-200 שקל?! בשביל ה 5 מעלות שהוא יוריד.ממש לא לעניין) הנה הפתרון שלי (תמונה אחת שווה 1000 מילים כמו שאומרים) ועכשיו לפרטים : כרטיס המסך : 6800GT (מהירויות סטוק) טמפרטורות לפניי : 49-52C Idle - 75-82C Load טמפרטורות אחריי הוספת הקירור : 40-44C Idle 65-68C Load טמפרטורות ב OC למהירויות של 68UT שהם 400/1.10 45-46…
-
- 30 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
כדי לבצע OC למעבד שלי כל מה שאני צריך לעשות זה להיכנס לBIOS ולהרים את המהירות של המעבד? (ASUS CUSL2, Award Medallion BIOS, Intel Pentium III 733Mhz)
-
- 11 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
ערב טוב, לפני פחות משבוע אחי קנה מחשב,ומה שעניין אותו יותר מהכל זה הטמפ' האם הטמפ' של המעבד והלוח נורמליים?(יחסית לפרסקוט...?) עריכה: על המעבד יש קירור סטוק 120 או 92MM אם אני לא טועה,הוספתי תמונה של המארז מבפנים... [attachment deleted by admin - 90 dayss]
-
- 22 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
אני לא מצליח להפעיל את המסך אל סי די שלי השורה הראשונה נדלקת אך הוא לא מקבל פקודות מהתוכנה
-
- 29 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
שלום לכם. למשך השנה האחרונה (בערך), שהיא בעצם כל התקופה שבה ידעתי על מודינג, הרעיון (של מודינג) משך אותי מאוד... העובדה שיש לי מארז מגעיל ג'נרי מצופה בבועת פלסטיק תמיד הרתיעה אותי, ולכן עד שלשום, כל מה שעשיתי היה הכנת כבל IDE עגול אחד (שלא השתמשתי בו), והתחלת ההכנות לכבל שני (שמעולם לא סיימתי אותו...) לפני יומיים-שלושה, התחלתי שוב להתעניין בנושא המודינג, ולקרוא המון מדריכים בכל מיני אתרים... ביניהם, מדריך נוסף להכנת כבלי IDE עגולים, בשיטה אחרת, שנראתי לי יותר פשוטה ונחמדה. אז אתמול החלפתי את אחד מכבלי הIDE בעלי 40 הפינים שלי בכבל מעוגל בתוצרת ביתית, והיום גם את השני. אבל אני לא אסתפק רק במארז עם זרימת אוויר בריאה... לא ולא... אני רוצה גם שתהיה לזרימת האוויר הזו מטרה,…
-
- 18 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
אני מעוניין לעשות אובר קלוק,אני צריך קצת טיפים והסבר איך עושים את זה אבל יש לי בעייה אחת, לפי מה שהבנתי המעבד שלי נעול מפני אובר קלוק.... אז מה אני עושה.......? ומה אני יכול לעשות אם כדי לא לשרוף את הרכיבים.....? מה הם המעלות שבהם הרכיבים נשרפים.........? זה המפרט שלי: P3 600 ASUS 133 CUV4X 192 SDRAM GEFORCE 2 MX 200 64MB WD 40GB 5400 ATAPI 50X CREATIVE SB 128 BIT איך אני מעושה אובר קלוק ואיך אני דואג לקירור מתאים...........? ???
-
- 15 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
Scythe Ninja 3 http://ksp.co.il/hmain.php?now_snif=best&uin=10681 Scythe Mugen II Rev.b http://ksp.co.il/hmain.php?now_snif=best&uin=9371 Scythe Yasya http://ksp.co.il/hmain.php?now_snif=best&uin=9968 מה כדאי לשקט מקסימלי ומינימום טמפרטורות ? מארז LAN C00L K60B לוח ASUS P7P55-M (עוד לא סגור על הלוח...) מעבד Core i5 760
-
- 7 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
אני עובר עכשיו למערכת AMD עם מעבד FX-8320 כאשר נכון להיום יש לי את הMUGEN 2 ולכן יש לי מספר שאלות: -האם יש תאימות מלאה לFX-8320 כנ''ל מבחינת TDP ? -נכון לעכשיו אני לא מוצא את החיבורים לAM3+ שבאים עם הקירור. האם יש אפשרות להזמין/לקנות את זה בנפרד ? -המאוורר בMUGEN שלי לא במצב טוב... במידה ואני צריך לקנות מאוורר חדש, האם זה משתלם לי או שעדיף לקנות קירור חדש ומתקדם יותר (תקציב עד 200 ש''ח) ? את הקירור אין לי בעיה לקנות מחו''ל.
-
- 6 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
כרגע המעבד נמצא על 2000 RPM בצורה קבועה והשליטה הידנית חדלה לעבודה.. המאוורר נורא רועש.. בחדר השינה.. מה אפשר לעשות? האם אפשר לשלוט על המאוורר בצורה תוכניתית? תודה מראש
-
- 8 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
קיבלתי את המחשב החדש היום ואיך שחיברתי הכל והתקנתי ווינדוס ישר רצתי לעשות OC. הבעיה היא, מסתבר, שבלוח שלי (GA-Z68A-D3H-B3) אין הגדרה ידנית ל-Vcore. במקום זה יש Dynamic Vcore שחשבתי בהתחלה שזה רעיון סביל, אבל מסתבר שלא. ראיתי בביוס שהמתח הנוכחי שלי זה 1.224V, אז הגעתי למסקנה שאני יכול לשים 0.060 או קצת מעל זה ב-DVID כדי להגיע לאיזור ה-1.3V שזה לפי מה שהבנתי הממוצע בערך שאפשר להריץ עליו 4.5GHZ. בקיצור היה לי פוסט על 100x45, אבל בCPU-Z ראיתי שהמתח על 1.10V. אח"כ הפעלתי P95 וראיתי שהמעבד מגיע לכמעט 70C תוך 5 דק'. ניסיתי לרדת ב-DVID ל-0.020 אבל בביוס זה עדיין קרא 1.356V שזה עדיין יותר מדי בשביל המהירות הזו. בסופו של דבר ויתרתי על כל העסק וחזרתי להגדרות הרגילות. די התבאסתי מהס…
-
- 8 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
חזרתי כרגע מאוטו דיפו ואחר שהמצבר באוטו שלי מת. ראיתי שיש להם נורות קטודה קרה בשלל צבעים המיועדות לרכב אך מכיוון שרכב פועל על 12V אין בעיה להרכיב כזאת תאורה במארז - צריך רק להלחים מתאם מולקס. המחירים הרבה יותר זולים מאשר בחנויות מחשבים - בין 100 ש"ח לתאורה פשוטה ל 130 ש"ח לתאורה שמשתנה לפי הרעש! וכן אפקטים של אורגן אורות.זה חצי מחיר ואפילו פחות מהמחיר בחנויות מחשבים. המוצרים הללו בנויים הרבה יותר טוב ממה שראיתי שמיועד למחשב - מדובר במוצרים המגומרים היטב מיכוון שהם אמורים להיות מותקנים ברכב במקום שרואים אותם - הם כוללים מדבקות אפשרויות הטיה של המנורה ומפסק. ראיתי שם גם נורת פלורסנט אולטרה סגולה (אור שחור) עם רפלקטור הניתן לכיוון - בדיוק בגודל למארז במחיר של 100 ש"ח. בקיצור…
-
- 16 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
שלום לכולם, קרוב משפחה הגיע אליי לא מזמן עם Xbox 360 אשר חווה RRod, תיקנתי לו אותו בעזרת אקדח חום. המכשיר כרגע פועל בלי בעיה, אך ההיטסינק של ה-GPU בוער עד כדי כך שבעייתי לגעת בו יותר מכמה שניות. האם ניתן לשפצר איזה מאוורר על העניין הזה? איזה? אני מניח שמשהו כמו 40 מ"מ יתאים השאלה היא איך לבצע את זה הן מבחינת מתחים והן מבחינת ההרכבה הפיזית על ההיטסינק. מצורפת תמונה של ההיטסינק הבעייתי: תודה. נ.ב בטעות נשלח באלקרוניקה ומודינג, נא להעביר לאוברקלוקינג.
-
- 19 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
-האם הקירור הרגיל שלו הוא מספיק טוב ושקט (חשוב) או שרצוי להחליף אותו ? -יש לי משחה טרמית OCZ FREEZE היא מספיק טובה לOC או שרצוי להחליף? -יש לי קירור למעבד MUGEN 2 REV.B עכשיו אני קונה מחשב חדש לOC כבד האם הקירור טוב למעבדים AMD Phenom 2 X4 955 Black Edition Quad Core AM3 BOX או Intel Sandy Bridge Core i5 2500K Socket 1155 6MB 95W 3.3Ghz Box לOC כבד ? תודה לעוזרים
-
- 4 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
קודם כל איזה עדיף מבין אלו: 1. http://www.skypc.co.il/pl_product~AC-FREEZER-7-PRO~18~0.htm 2. http://www.skypc.co.il/pl_product~LXM-8200~18~0.htm אממ כמובן שחשוב לי שיקרר כמה שיותר טוב...אבל גם חשוב לי שקט, אני לא רוצה שקט טוטאלי אבל שיהיה שקט מספיק כדי שלא יציק תוך כדי שימוש במחשב. לא יודע אם זה חשוב אבל המעבד שלי זה PENTIUM D 930 ולוח אם INTEL D945PSN - לא אמורה להיות בעיה בחיבור עם החומרה הזו, הכל מתאים, נכון? עריכה: מה לגבי הקירור הזה: http://www.foxpc.co.il/Product.aspx?productid=752 ??? אני מוכן לחרוג אם זה ממש שווה את החריגה.[br]פורסם בתאריך: 9.09.2008 בשעה 17:30:13 מישהו??אני חייב תשובה מהר כי אני רוצה ללכת לקנות עכשיו ואני לא יודע מה לקנות.................
-
- 18 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
שבת שלום בבדיקת טמפרטורת מחשב בSPEEDFAN וגם ב HWmonitor קיבלתי תוצאה של 81 מעלות כנראה על אחד החיישנים במארז. האם התוצאה הגיונית? תודה מראש, לירון
-
- 14 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
אהלן, לאחר בדיקה של 3DMARK, המליצו לי בפורום כרטיסי-מסך לעשות OC למעבד שלי. אז ככה. אני אחד שממש מפחד מהנושא הזה. כל הזמן שאני רק שומע OC אני נכנס לטרואמה וקשה לי לצאת ממנה. (רציני!) יש לי כמה שאלות בנושא הזה, אשמח מאוד לעזרה. אז ככה, הנה הפרטים הטכניים שלי: המפרט כמובן כתוב בלינק שלי בצד. מעלות המעבד שלי מגיע ל-25 מעלות. מהירות המעבד שלי הוא 2.2MHZ. לכמה מהירות אני אמור לשדרג ב-OC למעבד? אני פשוט לא רוצה לקנות שום קירור נוסף, רוצה להשאר עם מחשב כמו שהוא. עד כמה מעלות המחשב עובד יחסית בסדר? ושוב - שאלת המליון !! - האם יש דרך לעשות OC מבלי להסיר את האחריות מהמעבד והלוח? בעבר שמעתי על OVER-DRIVE, האם זה באמת עושה את העבודה? תודה על הכל.
-
- 31 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
שלום יש לי בעיה לאחר החלפת המארז שלי למארז של COMPUCASE 6A19 שכולל שני מאווררים של 120 מ"מ וגוף הקירור על המעבד הוא אורגינלי של אינטל והמעבד שלי הוא 2.8 על 800 , והלוח אם שלי הוא של ABIT IC7 והגעתי למססקנה שהדרך הבאה להוריד את הטמפ במארז היא בכך שאני צריך להוריד את הטמפ של המעבד. היום במנוחה אני עומד על 45-47 מעלות ביום קריר וכמעט 50 ביום חם ובזמן מאמץ אני מגיע בשקט ל60 מעלות ביום קריר אני מוכן להשקיע עד 400 שקל על גוף קירור כולל מאוורר אז בקשתי אליכם תציעו לי גוף קירור שיוריד לי את הטמפ למינילית???????????? עמית
-
- 22 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
הרבה זמן לא כתבתי מה קורה אם המערכת, אבל האמת היא שדי התקדמתי. נושא זה יטפל במיכלי המים. אחרי הרבה חיפושים הצלחתי למצוא משטח נקי ודנדש של פרספקס 5מ"מ. זה לא משהו טוב ועבה כמו 10מ"מ, אבל זה יעשה את העבודה והכי חשוב זה היה בחינם! אז כמו שאתם זוכרים, אני הולך על שתי מיכלים: 1. פנימי - גובה 10ס"מ, אורך ורוחב 15ס"מ. (משאבת המים תשב בתוך מיכל זה). 2. חיצוני - מיכל בגובה של 25ס"מ אורך ורוחב של 6ס"מ. חיתוך החומר יתבצע באמצעות סכין מיוחדת לחיתוך פרספקס (הגיע מאותו מקום שממנו הגיע הפרספקס). הדבקת החלקים היתה בעיה רצינית! התחלתי בהדבקות אם דבק חם ואחרי שהוא יבש ציפוי בסיליקון. אבל כל הזמן היו לי נזילות :-[ אחרי זמן מה כבר לא ראו את הפרספקס מרוב ששפכתי עליו דבק חם. במהל…
-
- 19 תגובות
- 1.7k צפיות
-