עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone - פורומים

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

אוברקלוקינג וקירור

פורום העוסק בנושא המהרה וקירור של חלקי המחשב השונים

1. שלום, יש לי Leadtek GF4 TI-4200, ורציתי לדעת אם הכרטיסים שלהם באים עם קירור יותר טוב מהמקורי... כי נראה לי שההיטסינק שיש לי על הכרטיס הוא פשוט ענק! עשיתי איתו OC קטנטן....ממש כלום, ואני רוצה לדעת אם הקירור הזה מספיק לOC יותר גדול... יש לי שני בקשות קטנות... 1.מישהו יכול להביא תמונה של הכרטיס הזה מחברה אחרת כדי לראות איך הוא נראה? (כי לא מצאתי באתרים של ASUS, וABIT...רק את הקופסאות...) 2.אני לא רואה את הזיכרונות שלו....יכול להיות שהם מתחת להיט-סינק שלו? (אני חייב להזכיר שההיט סינק מכסה איזה שני שלישי מהכרטיס...) תודה מראש... עריכה: אוקיי, מצאתי תמונות של אביט, GAINWARD, PALIT, וPROLINK, ואף אחד לא מתקרב אפילו להיטסינק שיש לכרטיס שלי, אז זה אומר שיכולות הOC שלו יותר טובות מ…

• 31 תגובות
    • 1.6k צפיות
  2. Started by moshee13,

שלום יש לי שני מאווררים במארז אחד מקדימה, ועוד אחד מאחורה מול הקירור של המעבד, אני רוצה שהאחורי יוציא אוויר חם,והקדמי יכניס אוויר קר הבנתי שאני צריך להפוך את המאוורר הקדמי עם כיוון המדבקה, הבעיה היא שאני לא יכול להפוך אותו כי אז אין מגן לפלופרור והוא נתקעע לי במארז עזרהה

• 12 תגובות
    • 1.3k צפיות
  3. Started by Nevo,

שלום, אם אני קונה מאורר למעבד או לספק הכוח זה משנה איזה חברה אני קונה? או כמה v ו a?. אני צריך לקנות מאורר לספק הכוח (הפסיק לעבוד), אם זה משנה אז 12V ו 0.11A בנוסף לקנות מאורר למעבד (עושה רעש, מעבד של אינטל 2.66) 12v=0.3a אני צריך אתר שנותן מחירים זולים, והמלצה ממכם על מאורר טוב. תודה רבה.

• 2 תגובות
    • 582 צפיות
  4. קטע מכתבה שפורסמה "מבחנים שונים שערכה החברה למערכת הקירור החדשה, הראו כי בהרצת תוכנת 3DMark06, שנחשבת למאמץ לא קטן לכרטיס במבחנים מסוימים, טמפרטורת הכרטיס לא עלתה על 53 מעלות צלסיוס, וזאת לעומת מערכות קירור האוויר למיניהם שעוברות בקלות את ה-80 מעלות צלסיוס. בעקבות הטמפרטורות הנמוכות, אנשי החברה ביצעו המהרה לזיכרון ולליבת הכרטיס, והצליחו להגיע לתדר מדהים של 950MHz לליבה ו- 980MHz לזיכרון, כאשר תדרי הסטוק הם 740MHz לליבה ו-825MHz לזיכרון. דבר זה אפשר ל-HD 2900XT להגיע לתוצאה יפה של 20163 נקודות במבחני ה-3DMark06. אותו הכרטיס, בעל קירור אוויר רגיל וללא המהרה מקבל רק כ-17400 נקודות, שכן יכולת ההמרה נפגעת בגלל המחסור בקירור"-אם אני לא טועה שיא עולם?! :s05: אני חושב שהR650 יצ…

• 1 תגובה
    • 500 צפיות
  5. הוא תמיד בהפרש משמעותי של 10 מעלות ממעבד [attachment deleted by admin]

• 13 תגובות
    • 711 צפיות
  6. Started by rudyzplace,

אני צריך לוח למעבד 939 באזור ה500 שקל. מה הכי טוב? איך הלוח של GIGABYTE - ה:GA-K8U-939? אני רוצה לעשות OC למעבד. רציתי DFI LANPARTY אבל הכי זול ל939 בפנדה הוא 920 שקל והוא לא מתאים לי לAGP.

• 2 תגובות
    • 608 צפיות
  7. Started by shsh1,

שלום יש ברשותי לוח Abit ic-7 (טוב, נו קצת מיושן אבל סבבה) ויש לי עליו Prescott 2.8 עם אוברקלוק ל-3.8 (קירור מים מפלצתי) קיצר, הטמפטורות מצוינות (35 במנוחה , 45 במאמץ) ואני רוצה לנסות לעשות אוברקלוק יותר גבוה (אגב האוברקלקוק הזה יציב כבר כמעט חצי שנה) אבל נתקלתי בבעיה ישנה שהייתה לי , נראה לי שהלוח פשוט לא עומד בזה. כאשר אני מגיע ל-3.85 הוא נהיה מאוד מאוד לא יציב פעם עולה פעם לא , טיפה מעבר, 3.9 כבר לא עולה כלל. מה הבעיה , ואיך ניתן לפתור אותה בלי להחליף לוח (אם כבר אני אחליף לדאבל ליבות אבל לא כרגע אני חוסך לאוטו)? תודה לעוזרים.

• 7 תגובות
    • 498 צפיות
  8. Started by Garbil,

החלפתי לוח ל K8V-X SE של אסוס ואני צריך לדעת אם מישהו ניסה לעשות לו OC.. אם כן, יש בנצ'ים עליו?

• 0 תגובות
    • 449 צפיות
  9. שלום. כרגע ניקיתי את כרטיס המסך 8800GT עם אלכוהול ו... משם והלאה אין לי ממש מושג מה לעשות ואני דיי מפחד לגעת בעוד דברים :[ יש מדריך או תמונות להרכבת הקירור? תודה מראש

• 43 תגובות
    • 2.1k צפיות
  10. Started by mtnm,

היי, אני רוצה לעשות OC למעבד שלי (מפרט בפרופיל). קראתי קצת באינטרנט על איך לעשות OC למעבד אז את העיקרון נראה לי שהבנתי . יש לי מספר שאלות לפני שאני מתחיל: אחרי שאני אעשה את הOC באיזה תוכנה להשתמש בשביל לבדוק יציבות של המעבד? האם אני צריך להשתמש במחלקים או שהזכרונות שלי (corsair value select) יכולים להסתדר אם המהירות הנוספת? ללוח שלי אין מד טמפרטורה אז האם הOC יכול לגרום לו להתמם ואם כן איך אני אדע שהוא לא מתחממם יותר מדי? לאיזה מהירות סופית נראה לכם שאני אגיע? תודה רבה על העזרה אם יש לכם איזה שהם עצות או טיפים בבקשה תגידו, אשמח לכל עזרה.

• 5 תגובות
    • 495 צפיות
  11. Started by דניאל נ,

תגידו שווה לי לעשות OC לכרטיס הזה או שזה לא ישפיע ?

• 0 תגובות
    • 404 צפיות
  12. למה לעזאזל? אני צריך לנקות את הmx-1 למרוח שוב מחדש? ואיך זה שהוא עובד מהר והכל ולא קורה כלום אם זאת באמת הטמפרטורה, ראיתי את הטמפרטורה הזאת בEASYTUNE של ג'יגהבייט ובלוח אם

• 8 תגובות
    • 664 צפיות
  13. יש לי כבר שנה וחצי את הכרטיס לא בדקתי אף פעם טמפרטורה ככה שאני לא יודע אם זה תמיד היה ככה. היום אני משחק (COD:WAW) וקופצת הודעה (של הCATALYST) שהוא הוריד את המתח עכב חום, המשכתי לשחק ובדקתי את הטמפרטורה מייד אחרי שאני משחק - 108 מעלות, אחרי כחצי שעה הוא על 67 מעלות. מדובר על כרטיס 1950x pro Saphire. זה נורמלי?! לא עשיתי מעולם OC נ.ב. פעם לחצתי בדרייבר על הUNLOCK של הOC אבל לא שיניתי כלום, אם אני מחזיר לאחריות הם יכולים לראות את זה?, כי אחרי שפירמטתי והתקנתי מחדש הUNLOCK שוב לא לחוץ..

• 11 תגובות
    • 1k צפיות
  14. אני מושך את 2 הפלסטיקים הלבנים לכיוון הנגדי אני מנשה לשחרר ואת המאוורר ולא מצליח, חיפסתי עוד איזה בוורג או משהו שמחבר את המאוורר ולא מצאתי... אם מישהו יודע איך מפרקים אותו שיגיד בקשה.. תודה מראש

• 5 תגובות
    • 503 צפיות
  15. ירדו קצת עכשיו על 3200 סיבובים של הולקנו 12 המעלות שלי במנוחה 36 ובעבודה 48 זה טוב ? זה עם OC לא לגעת הכול יציב !!רק מה רציתי לדעת אם המעלות בסדר

• 1 תגובה
    • 602 צפיות
  16. Started by motis7,

יש לי בעיית חיימום של הכרטיס מסך ותצחקו לא בגלל הכרטיס אלה בגלל הספק כוח , ככה המערכת שלי היא כזו intel E8400 MSI neo p43 2x2gb geil 800mhz inno3d geforce 9800GT 512MB CoolerMaster CM690 ספק חרא EZcool 500w אין לי קירורים חוץ מהמאוררים שיש למארז המעבד עם קירור סטוק . המחשב נקי . מה שנכון במארז הזה הספק כוח הוא מתחת לכרטיס מסך והספק נראה ככה יש לו מאוור שפולט חום בדיוק אל המאוורר של הכרטיס מסך פתחתי את חריצי ה PCI של המארז זה עזר לי ב - 2 עד 3 מעלות +-. מה שכן השאלה שלי פה מה יש לעשות עם הספק בשביל שלא יפלוט את החום אל הכרטיס זה עושה לי הרבה בעיות שחשבתי שהם בגלל דריבר מסויים , אבל בסוף קלטתי שהספק פולט חום אל הכרטיס מסך . מה אפשר לעשות ? תודה לעזורים . ת…

• 12 תגובות
    • 816 צפיות
  17. OK הנה הדלת שאני רוצה לעשות לה חלון כמה שאלות. 1.מאיפה אני קונה פרספקס? 2.שאני קונה, אפשר בצורות או רק מרובע? 3.קל לקדוח בפרספקס? אם אני כבר בנושא, יש לכם רעיונות איזה שהוא מודינג לזה?

18. Started by original,

מי מהם טוב יותר? יש קירור אחר בתקציב של עד 120-130 ש"ח שמתעלה עליהם? שאלה נוספת, כשקונים מחשב צריך לקנות גם קירור למארז או שזה בעצם נכלל בקירור למעבד? כי באף מפרט שראיתי לא היה קירור נפרד למארז ומצד שני בכל חנות שיש בה אפשרות של "בנה מחשב" יש קטגוריה של "קירור למארז"..

• 3 תגובות
    • 1.3k צפיות
  19. שאלה קצת מוזרה: יש לי מעבד 8400, כרגע על 3.6. טמפרטורת המנוחה שלו היא בסביבות ה38-39, מאמץ מלא 54-55 (לפי REALTEMP). לפני שעשיתי OC הטמפרטורות היו מושפעות מטמפרטורת הסביבה - הפרש של 3 מעלות בין היום ללילה (גם מנוחה גם מאמץ). אחרי OC ההפרש הזה נעלם והטמפרטורות נשארות אותו הדבר. נשאלת השאלה האם זה סימן טוב או רע? זה אומר שהאוורור של המארז לא מספיק טוב? (ואגב, אם זו הטמפרטורה כרגע, כמה אתם אומרים ניתן יהיה לדחוף את המעבד? לוח אם אביט E-35P, קירור מעבד TT MAX ORB)

• 2 תגובות
    • 676 צפיות
  20. היה לי כרטיס ריפרנס של ספיר , 5850 . המאוורר שלו עשה רעשים מוזרים אז החלפתי את הכרטיס (אחריות) . הביאו לי כרטיס של ג'יגבייט ,גם כן ריפרנס PCB . עכשיו השאלה שלי היא כזו : הביוס הכי חדש לריפרנס של ספיר יותר חדיש מהביוס של ג'יגהבייט . האם זו בעיה להשתמש בביוס שהיה לי כבר בכרטיס של ספיר ?

• 5 תגובות
    • 1.1k צפיות
  21. שיחקתי קצת עם האוברקלוק למעבד שלי רק יש לי בעייה אחת אני לא יודע אם אני עושה נכון ? משהו שכן שמתי לך אליו שהמטח שמגיע אליו הוא לא יציב הוא יורד ועולה לא יודע אם זה נורמלי? וגם כשאני שומע מוזיקה אזז המחשב נתקע קצת ועושה לי תקיעות במוזיקה ? וגם קורה שאני זז עם העכבר אזז הוא ניתקע ואזז ממשיך לזוז ? אולי זה איזה משהו שעשיתי לא נכוןן בבקשה אפשר עזרה ?

• 10 תגובות
    • 766 צפיות
  22. Started by bneli,

שיניתי עכשיו בביוס את המכפלה מ33 ל35 (זה פעם ראשונה שאני נוגע שם בOC למראות שבלוח שלי זה לא אמור לרגש אותו) אם חייבים לעלות מתח? השארתי כל כמו שהיה רק את המכפלה שיניתי פשוט לא יודע עם הקירור יעמוד בזה וזה מה שאני רוצה לבדוק.. אומרים scythe grand kama cross 140 לא בשביל OC אבל הוא דווקא גדול ושמתי לא מאוורר יותר חזק מהמקור.. מקווה שלא התחמם יש עוד משהו שאני צריך לדעת חוץ מלראות עכשיו עם המחשב יציב ובדיקות מאמץ?

• 3 תגובות
    • 1.2k צפיות
  23. Started by Arik.G,

מי מכם שזוכרים את המוות שלו עקב הנזילה שהיתה לי , אז הנה תמונות שלו. כמו חדש!

• 17 תגובות
    • 1.3k צפיות
  24. Started by coolmeen,

יש לי כרטיס מסך 9600 xt של club 3d ,אני רוצה להוסיף קירור לזכרונות ולליבה ,עכשיו דבר ראשון ניסיתי להוציא את המאורר אבל לא הצלחתי,מה צריך לעשות ועל מה אתה ממליצים בלי שזה יפריע לשום דבר ללא השקעה נוספת של כסף כמו גופי קירור וכל מיני דברים משהו פשוט מאורר כפול משהו וגם לזכרונות לשים שם גוף שיוציא אוויר חם

• 4 תגובות
    • 486 צפיות

דיונים חדשים בפורומים

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.