עבור לתוכן

אוברקלוקינג וקירור

פורום העוסק בנושא המהרה וקירור של חלקי המחשב השונים

1. שלום, אני רוצה לדעת איך הקירור סטוק של אינטל? אני לא הולך לעשת OC אז רציתי לדעת אם הוא עושה את העבודה? אהה...המעבד הולך לניות I5 760 כנראה

• 6 תגובות
    • 1.7k צפיות
  2. קניתי את ההיט סינק הבא: http://www.skypc.co.il/pl_product~ULTRA12XA~18~0.htm חשבתי לצרף לו מאוורר של ארקטיק קולינג (F12 שהנתונים שלו הם 57CFM ו0.5SONE) או סיית' (סליפ סטרים 1200 עם 68.5CFM ו24 דציבל). מה ההבדל בינהם בעצמת הרעש? ההספק של הAC מספיק? (יהיה אובר קלוק, אבל בעוד כחודש.) חוץ מזה, קיבלתי גם מזרק משחה תרמית מתרמלרייט, ויש לי מזרק של AC2, במי מהם עדיף להשתמש?

• 6 תגובות
    • 1.4k צפיות
  3. מישהו הצליח להשיג באיזה מקום מברז להכנת הברגה לפיטינגים של קירור מים? ואיך נקראת המידה בדיוק? אני יודע שה G1\4 זה רק הSTEP של ההברגה, יש עוד פרמטר. עריכה: נראה לי שמצאתי משהו: http://cgi.ebay.com/NEW-1-4-WC-fitting-drill-tap-set-11-80mm-bit-BSP-tap-/130425173285?pt=LH_DefaultDomain_0&hash=item1e5df23525

• 7 תגובות
    • 2.1k צפיות
  4. Started by Las@Vegas,

שלום, אני בעל מחשב עם מפרט: Q9450 EP45-DS3R G.SKILL 4096MB (2048MBX2) DDR2 800 CL4-4-4-12 - F2-6400CL4D-4GBPI-B G.SKILL 4096MB (2048MBX2) DDR2 800 CL5-5-5-12 - F2-6400CL4D-4GBPI זה הטמפ' לפי אברסט. Temperatures: Motherboard 38 °C (100 °F) CPU 21 °C (70 °F) CPU #1 / Core #1 44 °C (111 °F) CPU #1 / Core #2 37 °C (99 °F) CPU #1 / Core #3 49 °C (120 °F) CPU #1 / Core #4 44 °C (111 °F) GPU Diode 43 °C (109 °F) אני עם קירור אוויר Freezer 7 אם לא טועה. המחשב מיועד בעיקר כתחנת עבודה אינטנסיבית ל - VMWARE. אני יודע שבעיקר לא מומלץ לת…

• 1 תגובה
    • 1k צפיות
  5. Started by deathrevenge,

היי לפני 3 שבועות קניתי מחשב חדש עם המפרט הבא: i5 760 2.8 מאוורר hyper tx3 for i5 s 775 לוח אם gigabyte ga h55m usb3 ספק seasonnic 620W הטמפרטורות של המעבד הם בסביבות ה 40 מעלות במנוחה והסיבובים של המאוורר של המעבד הם 2177- 2500 כאשר זה ב 2177 כמעט לא שומעים אבל כשזה בסביבות 2250 +- הרעש נהיה בלתי נסבל ואני לא בטוח שיש הבדל גדול במיוחד בין המהירויות סיבות מבחינת השפעה על הטמפ'.. השאלה האם יש איזה דרך להגדיר את הסיבובים דרך הbios ככה שזה יהיה שקט יותר? מקווה שהבנתם מההסבר הזה מה הבעיה,

• 1 תגובה
    • 920 צפיות
  6. שלום יש לי מחשב עם מעבד E4500 2.20GHZ 4 ג'יגה זיכרון כרטיס מסך HD4870 של סאפיר 512MB ווינדוס 7 מסך FULL HD "22 לאחרונה במשחקים למשל כמו fifa 11 וpes 11 אני שם על רזולוציה הכי גבוהה 1920X1080 אבל רמת גרפיקה בפיפא אני לא יכול לשים על HIGH זה לא רץ חלק בשביל שהמשחק ירוץ מהר וחלק אני שם על LOW מה הבעיה למה זה לא מצליח להריץ לי חלק על HIGH? בגלל המעבד או בגלל הכרטיס מסך? זה כרטיס חזק היה תותח כשקניתי יקר מאד יש פתרון? אני רוצה להריץ משחקים על רזולוציה הכי גבוהה ורמת גרפיקה הכי גבוהה עם מה שיש לי יש פתרון? אוברקלוק לכרטיס מסך יפתור תבעיה? איך עושים אוברקלוק? (דרך הקאטליסט? ATI OVERDRIVE?)

• 5 תגובות
    • 1.2k צפיות
  7. Started by asaf556,

שלום התחלתי לעשות OC למעבד שלי AMD 945 כרגע על 3.8 יציב מתח 1.392 טמפ מנוחה 39 מאמץ 52 כל זאת על גבי לוח אם גיגה בייט GA-MA 770T-UD3 הקירור שלי זה פייזר 7 פרו איך הנתונים והאם אני יכול להעלות עוד את המתח או שלא כדאי?

• 2 תגובות
    • 895 צפיות
  8. יש לי כרטיס g-force 6600 (קצת ישן כן...) קראתי את המדריך פה באתר לגבי OC(=אוברקלוק) וניסתי להתקין הרבה תוכנת אבל אף אחת מהם לא נותן אפשרות לשנות את המהירות(או התדר לא יודע ממש איך לקרוא לזה....) ואפילו לא מציגות את המהירות העכשיוות הכל נמצא על 0....למישהו יש מושג למה אני עם דריויר 258.96 תודה מראש (בתקווה שלא עברתי על החוקים פעם ראשונה שאני כותב פה בפורום....) http://www.piczhare.net/?page=my&picture=dd217ba380893da6bef06830d03584d9

• 2 תגובות
    • 825 צפיות
  9. Started by JHHNUA,

קניתי השבוע דיסק קשיח חיצוני של חברת WD בגודל 1.5 טרה. האם הגיוני שהוא זקוק למאוורר צמוד כדי להתקרר?

• 8 תגובות
    • 1.5k צפיות
  10. מאוורר אינטל ישן התעייף והתחיל להרעיש מדי. אני מעוניין לקנות אחד חדש כאשר הדגש הוא על השקט בלבד. יכולות הקירור יכולות להיות מינמליות מבחינתי. מה דעתכם על Alpine 7 Pro למשל? תודה רבה והמשך יום נעים. נ.ב מדובר בלוח הבא אגב: http://www.asus.com/product.aspx?P_ID=Kgx9yzCGyaMQeas5

• 1 תגובה
    • 984 צפיות
  11. קניתי מחשב חדש מהחנות IQPC, הזמנתי קרור למעבד SCYTHE MUGEN II REVB, אך אין אותו במלאי ואמרו שצריך לחכות עוד איזה שבועים או לחילופין הם הציעו לי לקחת את NOCTUA NH-U12P SE2 במקום, איך הוא? האם שווה לחכות ולקחת את הקירור הראשון כמו שתכננתי? תודה לעוזרים

• 1 תגובה
    • 771 צפיות
  12. שלום רב, ברשותי המפרט הבא: לוח אם GIGABYTE GA-EP43-DS3L מעבד Intel Core 2 Duo E8400 2 כרטיסי זיכרון (DUAL) של 2 ג'יגה כל אחד Geil PC2-6400 DDR2-SDRAM UDIMM Ultra מארז Antec SONATA III + ספק כח מקורי 500W כרטיס מסך MSI R4850) ATI RADEON HD 4850) אני מקווה שלא החסרתי פרטים... יצאתי מנקודת הנחה שהכרטיס מסך שלי הוא צוואר הבקבוק ומה שמונע מהמשחק לרוץ חלק ב- 1080p. למעשה, בינתיים רק ניסיתי לשחק ב- 720p וכבר בקטעים שבהם תנועה רבה על המסך, אני חש בקיטועים קלים (20-30FTP לפי תחושה שלי...), מה שפוגע במשחקיות. השאלה שלי היא - איזה כרטיס מסך (שיתאים למערכת שלי המופרטת מעלה) עליי לרכוש על-מנת להריץ את המשחק באופן חלק, גם בקטעים ה"קשים" והמהירים? נ.ב. מערכת ההפעלה שלי היא Windows 7 למ…

• 24 תגובות
    • 7.9k צפיות
  13. יש לי CORE I5 760 עם קירור MUGEN 2 ורציתי לדעת כמה OC אני יכול לעשות לו בלי לעלות מתחים. אני חדש יחסית בתחום ה-OC עשיתי רק לכרטיס מסך פעם. במעבדים זה יותר מסובך לפי מה שהבנתי (להתעסק עם מתחים ועוד כל מיני הגדרות) אז אני רוצה להתחיל ב-OC קטן למעבד בלי שאני יצטרך להסתבך עם המתחים ושאר ההגדרות.

• 25 תגובות
    • 3.1k צפיות
  14. אז ככה הזמנתי את המפרט הבא : I5 760 + GA-P55-US3L . המפרט הוזמן מאייבורי ב"ש . תכננתי להוסיף את המוגן 2 אבל אין להם אותו שם במקום יש להם אחד שמאוד דומה לו שהשוני היחיד לפי מה שראיתי אצל היצרן הוא שהמאורר שלו מלמעלה בניגוד למגן שהוא מהצד . ברצוני לשאול 2 שאלות : 1. המארז הוא של טרמלטק V3 האם הוא מספיק גדול בשביל הקירור ? 2. כמה שוני יש בין 2 המאווררים ומה מהם עדיף והאם שייך להתעקש ולהביא את המוגן 2 ממקום אחר שיתקינו לי שם ?

• 2 תגובות
    • 1.2k צפיות
  15. Started by purpleman2k,

שלום לכולם, יש לי מעבד Core 2 Quad Q6600 2.4GHz שאני עושה לו OC ל- 3.5GHz. קניתי קירור מסוג Mugen II Rev.b 5 Heat Pipes CPU Cooler s1156/s1366‎, אך למרות התקנתו - המעבד נמצא בטמפ' של כ-65 מעלות במצב IDLE. הסיבה היחידה שאני מצליח לחשוב עליה היא שפשוט לא שמתי נכון את המשחה הטרמית (ייתכן ששמתי יותר מדי?) 1. האם עצם כך ששמתי יותר מדי משחה יכול לגרום לכך שהקירור עד כדי כך לא יהיה אפקטיבי? 2. במידה שכן, היכן ניתן למצוא מדריך כיצד לשים משחה בכמות ובצורה נכונה? 3. בהינתן מדריך, כיצד להסיר ולנקות את המשחה שכבר שמתי כדי לתקן את הנעשה? תודה רבה!

• 3 תגובות
    • 1k צפיות
  16. Started by jacko_il,

שלום לכולם, יש ברשותי את הכרטיס הנ"ל כבר כמה שנים. כרטיס רפרנס של ASUS עוד מימיו הראשונים בשוק.. למרות הטמפ' היחסית מאד גבוהות שלו - כ 80 במנוחה עד לאזור ה 93 במאמץ משחק - לא היו לי איתו בעיות. הפעיל לי תמיד משחקים בגאווה על הגדרות סבירות (לפעמים הכי גבוהות) ולעולם לא קרס או הציג ארטיפקטים למינהם. אבל מה, הקיץ החם ביותר בהסטוריה הגיע עלינו לרעה כשבנוסף החשק הגובר לפרק ולהרכיב משהו הביא אותי להחלטה לנסות ולהתאים לו קירור נחמד יותר שיעזור לי לשמור עליו בחיים כמה שיותר זמן - כי לא יהיה לי כסף לשדרג אותו לפחות בשנה הקרובה. (האמת היא שאני מאמין שלא ייקרה לו כלום גם עוד כמה שנים - אבל כמו שאמרתי: משעמם לי , אז אני מחפש תירוצים..) עכשיו לעניין, יש לי גוף קירור VF900-cu של ZALMAN…

• 11 תגובות
    • 2.6k צפיות
  17. Started by xcalibur,

אהלן, יש לי כרטיס של GAINWARD 216 SP עם שני מאווררים עליו שמשמיעים רעש של נגריה ברגע שאני מפעיל קצת משחקים. האם יש איזה פתרון תחליפי ושקט? אבל מ-מ-ש שקט. לא אכפת לי לשלם כמה שצריך. אה, כן. יש לי עוד כרטיס בנוסף במערך SLI כך שצריך שהמאוורר יתאים. תודה מראש

• 3 תגובות
    • 939 צפיות
  18. Started by infected-apple,

שלום לכולם.. מה דעתכם על השילוב? הזמנתי היום.. משמש אך ורק לסימולטור טיסה.. FSX.. סימולטור שדורש יכולות עיבוד מאוד גבוהות ולא דווקא כרטיס מסך חזק.. במידה ואצטרך OC, מה דעתכם על הרכיבים? (כמובן שאלך על קירור טוב לפני זה) אבל איך לוח האם? - לא נתקלתי בו בפורום.. תודה לכולם!

• 9 תגובות
    • 1.4k צפיות
  19. רק המחשב הראשון שלי תהיו נחמדים בבקשה איך זה נראה לכם? ושוב תודה לכולם

• 11 תגובות
    • 2.1k צפיות
  20. שלום, אני עומד לקנות מחשב חדש, וכבר די נסגרתי על מפרט למעט פתרונות הקירור. אני מחפש מאווררים למארז, וכן קירור למעבד. אני מבקש המלצה לדגמים ספציפיים מהחנות הזו: http://www.iqpc.co.il, מפני ששם ארכוש את המחשב. מאווררים למארז: המארז הוא compucase 6A19 (אני משתמש במארז קיים עבור המפרט החדש בשביל לחסוך בעלויות). אני מעוניין בשני מאווררים (אחד מקדימה מכניס אויר, ואחד מאחורה מוציא אויר, בדומה למה שקיים עכשיו), אלא אם כן תגידו שצריך לעשות משהו אחר. אני מחפש מאווררים במחיר סביר, שיהיו שקטים יחסית וטובים מבחינת זרימת אויר (ברור לי שהדברים האלו באים אחד על חשבון השני בד"כ, אז אני מחפש פשרה טובה). השקט לא קריטי (המחשב לא בחדר שינה), אבל אני מעדיף מאווררים שקטים יחסית. מצד אחד המליצו…

• 3 תגובות
    • 1.5k צפיות
  21. יש לי לוח-אם: Gigaybye P35-DS3 מעבד intel E8400 ספק 450 של קורסייר, ספק חזק, יכול לעמוד בזה, כבר עמד באוברקלוקים כבדים הרבה מזה שאני מתחנן --- בעבר הרחוק. --- הדיפולט של המעבד הוא 333Mhz - מכפלה 9 = עובד על 3000mz --- עשיתי אוברקלוק קטן וצנוע מ333mhz ל 360mhz (מסתכם ב 47% אוברקלוק). המעבד במצב מנוחה על 48 מעלות. האם זה הרבה \ קצת? (אני כבר לא זוכר ת'נושא).. אני מתכנן להגיע ל400mhz גג, לא יותר מיזה. אשמח לקצת טיפים, ולדעת מאנשים כן, מהיא הטמפרטורה שאסור להגיע אליה.. אצלי המארז פתוח לרווחה.. מצד אחד כמובן. צירפתי תצלום מסך של ה CPU-Z מסך ראשי, אם זה יעזור למומחים שכאן, זה מראה איך זה על מצב מנוחה.. --- אגב, שאלה נוספת, במסך POST בחלק של האוברקלוק, בשביל לה…

• 5 תגובות
    • 1.2k צפיות
  22. Started by geebor,

שלום לכולם, אחרי שעשיתי ניתוח ספק פתוח להחלפת המאוורר שבו (להפחתת הרעש בעיקר), אני רוצה להחליף גם את המאוורר של המארז. שמתי לב שיש לו שלושה חוטים (אדום שחור לבן), ואני לא בדיוק מבין בשביל מה זה טוב. המאווררים לרכישה שאני רואה הם בעלי 2 חוטים וזה הגיוני. מישהו יכול לנפק תובנות? תודה!

• 9 תגובות
    • 932 צפיות
  23. זה המעבד שאני יקנה השבוע כנראה בגרסא ללא מאוורר מקורי ועדיין לא סגור איזה קירור תלוי כמה יצא לי המפרט . הקירור יהיה או הפרייזר 7 באיזור ה120+- או המוגן 2 באיזור ה200+ . כאמור המעבד דיי חזק אבל בא בתדר של 2.8 לא שזה נמוך פשוט הבנתי שהצריכת חשמל שלו נמוכה ויחד עם זאת גם הוא לא מעבד חם ולכן יש בו פוטנציאל נחמד לOC טוב . השאלות שלי הם כאלו : 1. איזה לוח הכי זול שתומך בתושבת 1156 של ג'יגה בייט יתאים מבחינת אופציה לOC ? 2. לא יודע אם זה הכי מתאים לשאול כאן אבל במידה ואני עושה OC האחריות יורדת ? אם כן יש דרך להחזיר את הOC למצב ראשוני וככה לא יראה שהמחשב עבר OC ? 3. איזה קירור הכי עדיף מבחינת התקציב ומה השוני בין הקירור ההוא לבין הקירור סטוק ? ומה ההבדל בין הקירורים שכתבתי למעל…

• 6 תגובות
    • 1.7k צפיות
  24. Started by driftking,

שלום לכולם, קניתי לוח מסוג הנ"ל , הבעיה שנכנסים ל BIOS תחת תפריט ADVANCED לא מוצא שום אפשרות ל OC. משהו כמו JUMPERS FREE CONFIGURATION. כאילו אפשרות ה OC נעולה או מוסתרת ב BIOS. קראתי במדריך הלוח אם שהורדתי מאתר היצרן שהלוח באמת מאפשר OC. האם צריך לעדכן BIOS?. אז בבקשה עזרתכם . תודה מראש.

• 6 תגובות
    • 1.2k צפיות
  25. היי, אני מעוניין להתחיל באוברקלוק לכרטיס מסך... אני חדש,אז התחלתי לקרוא את זה:http://hwzone.co.il/guides/oc_vga/3 איפה אני מוצא את ה-VPU Recovery ?,כדי לכבות אותו. דבר נוסף,כשאני מפעיל את ה-ATITool אז הוא מציג לי כך: זה תקני? תודה.

• 4 תגובות
    • 992 צפיות

דיונים חדשים בפורומים