עבור לתוכן

אוברקלוקינג וקירור

פורום העוסק בנושא המהרה וקירור של חלקי המחשב השונים

1. Started by Sifo Jen,

http://www.intel.com/design/motherbd/software/dcc/index.htm רק על שני הצ'יפסטים החדשים יהיה ניתן לעשות אובר, טוב, אני אצתרך ליקנות מחשב חדש :-\ יאיר.

• 1 תגובה
    • 581 צפיות
  2. Started by The UnKnown,

שימו לב לדבר הבא: http://www.legitreviews.com/Reviews/coretemp_1.shtml עפ"י כתבה זו קריאת הטמפ' של הלוחות היא ממש לא מדוייקת ומבוססת על מן אלגוריתם שבסופו של דבר מראה טמפ', משהו כזה. כנראה שאי אפשר לסמוך על קריאת הטמפ' בכלל. אבל אני שואל אותכם מה כן אפשר לעשות כדי לדעת את הטמפ' המדוייקות? המון תודה לכל העונים!

• 2 תגובות
    • 686 צפיות
  3. Started by shay360,

כל שמן מכונות מתאים לשימון של המאורר? איך אני יכל לבדוק אם השמן שיש לי מתאים או איך אפשר להתאים את השמן למאורר? מישהו אמר לי שאפשר לשמן עם שמן מהמטבח זה נשמע דפוק אבל בכל זאת זה בסדר?!

• 5 תגובות
    • 650 צפיות
  4. Started by Cha0stAlker,

היי, יש לי בעיה במאוורר העליון של האנטק 300 ואני צריך לשמן אותו. האם יש "טכניקות" מסוימיות, או סתם לרסס את הציר (כשהמחשב כבוי כמובן)? אני חייב לפרק אותו, או שאני יכול גם ככה כשהמארז שוכב? בגלל שלפרק אותו יקח לי איזה 8 שעות, בהתחשב בעובדה שהקירור של המעבד קצת חוסם.. כמו כן האם יש למישהו מכם המלצה לשמן מסוים? תודה.

• 3 תגובות
    • 1.2k צפיות
  5. לכבוד יום כיפור עשיתי משהו שכבר מזמן לא יצא לי לעשות - שיחקתי במשחק מחשב. אלא מה, כל עשר דקות בערך המשחק היה נתקע, עם שגיאת VPU במקרה הטוב או ללא כל אות על המסך במקרה הרע, מה שחייב איתחול המחשב. החשוד העיקרי היה כרטיס המסך, ATI 9500Pro. אם זה קורה רק במשחקים, כשהכרטיס במאמץ, אולי זו בעיית קירור? פתחתי את המארז כדי לראות איך המאוורר בכרטיס עובד, אבל מתברר שלא היה צורך: הכרטיס רתח והמאוורר בקושי הסתובב כשניסיתי להזיז אותו. זו כמעט בוודאות בעית קירור. אז מה הבעיה? יש כאן באתר מדריך לשימון מאווררים. הפשלתי שרוולים, ניקיתי את האבק מהמאוורר, הסרתי את המדבקה שבראשו וכאן נתקעתי: אין שם ציר גלוי, אין שם חור, אין מה לשמן! ניסיתי להחדיר את השמן לצידי המאוורר, בינו ובין הרדיאטור, אבל…

• 3 תגובות
    • 527 צפיות
  6. היי לכולם. אני מניח שהציר של המאוורר נמצא מתחת למדבקה הזוהרת שרשום עלייה אינטל? האם יש דרך נוספת לשמן את המאוורר בצורה יעילה בלי לפתוח את המדבקה?

• 10 תגובות
    • 1.5k צפיות
  7. Started by niva401,

עם איזה דבק להדביק בחזרה את מדבקה שעל המאוורר בסיום השימון?

• 12 תגובות
    • 986 צפיות
  8. שלום רב, האם אפשר לשמן את המאוורר ע"י שמן סויה או על ידי שמן טיגון אחר??? ובמה זה שונה משמן מכונות? תודה רבה לעוזרים.

• 9 תגובות
    • 1.8k צפיות
  9. Started by evy,

אבא שלי הביא מהעבודה ספריי שנקרא J-747 (JUMBO) אני יכול לסמוך על הספרי הזה ולשמן את המאווררים של המארז והמעבד איתו? הוא יכול להיות שימושי כמו wd40? (רשום על הספרי שהוא לניקוי ושימור מתכות ברמה גבוההובטיב מעולה...מונע חלודה....משחרר חלקים מעים....אידיאלי לטיפול בכלי נשק.....מחשבים(מה הכוונה?)....מע"כ הצתה של רכב...וכו וכו) אם כן מהי דרך טובה לשמן?

• 3 תגובות
    • 948 צפיות
  10. שלום, יש לי היטסינק של מעבד Celeron Tualatin שאני לא משתמש בו. חשבתי לשים אותו על הכרטיס מסך בשביל לשפר את המהירות המקסימלית של ה OC. איזה דרכים יש להלביש אותו על הכרטיס מסך? (GF4 Ti4400 או Radeon 8500)......... תודה.

• 12 תגובות
    • 868 צפיות
  11. Started by ozwrx,

שלום לכולם התקנתי היום את הכרטיס מסך החדש שלי LEADTEK PX7600GS EXTRAME DDR3 הכרטיס מאוד רועש ולכן השתמשתי בתוכנה RIVA TUNER והורדתי את המהירות מאוורר מ 100 אחוז ל 70 אחוז ביצועים ועכשיו אפשר להגיד שפטרתי את בעיית הרעש... השאלה שלי כרגע האם זה ישפיע על הכרטיס? האם הוא יתחמם יתר על המידה? איך אני בודק את זה?

• 4 תגובות
    • 559 צפיות
  12. Started by shlomid,

אוקיי אז יש לי דבק טרמי , שני מזרקים A ו- B עכשיו אני רוצה להדביק גוף קירור ל- SB ואני רוצה שתיהיה לי אפרות להסיר את הגוף, אז איך אני מדביק? למרוח משחה טרמית רגילה במרכז ולהשתמש בדבק רק עבור 4 הפינות? למישהו יש עצה?

• 5 תגובות
    • 637 צפיות
  13. היי. נראה שרוב ה Heatsinks מוגבלים לגובה מסוים. האם זה בגלל מגבלות מארז או שמעבר לאורך מסוים פיזור החום מאבד מהאפקטיביות שלו? מה לגבי שימוש ביריעות נחושת לקירור? אפשר לקנות יריעות נחושת לחתוך אותם בצורה הרצויה, להצמיד אותן ל Heatsink כלשהו או מה שזה לא יהיה, ולתת להן לצאת מהמארז דרך, נגיד, חריץ במארז. שתיי האגורות שלי. אני מאוד חדש בעסק וודאי כבר התעסקו ברעיון הזה, כך שאשמח לקבל גם קישורים.

• 0 תגובות
    • 1.1k צפיות
  14. Started by lirantal,

מה עניינים? יש לי 2 מאוורירים קטנים שעובדים ששימשו אותי בעבר למעבדים הישנים לפני שעשיתי UPGRADE על אחד כתוב: 12v 0.08a ועל השני כתוב 12v 0.9w אני רוצה להוסיף ראוסטט/פוטנציומטר כדי לשלוט על עוצמת המאווררים ורציתי לדעת איזה איזה התנגדות אני צריך בשביל הפוטנציומטר שאני קונה... תודה רבה, לירן.

• 0 תגובות
    • 547 צפיות
  15. Started by Dimness,

שלום, כיצד אפשר להפעיל מאורר של מארז מחוץ למארז ללא חיבור למחשב עובד? אם יש צורך בכך יש ברשותי ספק 300W של HEC בשביל זה. תודה רבה

• 12 תגובות
    • 880 צפיות
  16. היי, האם בטוח להשתמש בבפריי Zep ID Red לניקוי חלקי מחשב? כתוב על הספריי שהוא משמש בין השאר גם ל "electrical contacs and circuit boards". בטוח להשתמש בזה בלי שחלקי המחשב שלי יהרסו? כתוב גם שהמוצר מאוד דליק. זה סביר לנקות ומיד אח"כ להפעיל את המחשב? (אני מניח שהמוצר לא ידלק מטמפ' המחשב..אבל ליתר בטחון)

• 1 תגובה
    • 541 צפיות
  17. Started by matteo,

חשבתי על שימוש מיוחד בפלטייה תחשבו צד אחד חם אחד קר תחשבו לרגע אתם מכניסים את הבלוק של הפלטייה למעיין לוחית עשוי נחושת הלוחית מהודקת חזק על החלק התחתון והעליון ראו קובץ מצורף תבינו עכשיו הרעיון שהחום יעבור לנחושת כמובן אך גם הקור השאלה האם הקור יתגבר על החום - אני כמעט בטוח שכן אם מישהו יכול לחזק את דבריי או להעיר ... [attachment deleted by admin]

• 5 תגובות
    • 488 צפיות
  18. Started by e_perera,

יש לי פלטייר 70W שעדיין לא השתמשתי בו, כי עוד לא מצאתי משהו שיכול לדאוג לקירור שלו בצורה טובה. לאחרונה קניתי והתקנתי SILENT TOWER של תרמלתק: https://www.zigzag2000.co.il/catalog/product_info.php?cPath=174_157_159&products_id=2266 וכמובן שהופתעתי לטובה מהביצועים והשקט: 2.4GH@3GH בטמפרטורות של 40 מעלות. השאלה שלי, היא אם יש למישהו מושג האם הוא יצליח לקרר בצורה טובה גם את הפלטייר? אם כן אזי אולי אני יעשה שילוב של קירור של מעבד --> פלטייר --> silent tower.

• 6 תגובות
    • 602 צפיות
  19. אז ככה אחרי שכל החלקים הגיעו הרכבתי הכל וישר הרצתי MEMTEST במשך 8 שעות הכל עבר חלק. הרצתי SUPER PI לראות את התוצאות, נע סביב 13 שניות. אז אמרתי ננסה עכשיו להרים את התדר של הזכרונות בעזרת הXMP המובנה ל1600Mhz @8-8-8-24 ישר הרצתי שוב ממטסט ל8 שעות ללא שום תקלה, מנסה להכנס לווינדוס, נתקע במסך הלוגון. ניסיתי שוב כמה פעמים עם ניסיונות שונים בביוס להפוך את המתחים לAUTO ושוב אותה בעיה נתקע במסך הלוגון. מה זה יכול להיות?

• 15 תגובות
    • 2.1k צפיות
  20. Started by rivking,

מה אני עושה כדי להתחיל להזיז את העניינים ולהתחיל בOC? איזה קלוק גנרטור לבחור? לפי מה אני יודע מה לבחור? איפה מתחילים להזיז את המדים כדי להעלות את התדר נ.ב: אני מחפש תוכנת צד שלישי עי אין לי אפשרות בביוס לעשות OC

21. Started by Omega81,

שלום :-) רציתי לדעת עם על ידי שימוש בשני מאווררים שמונחים אחד על השני (למשל עבור המעבד) ייפגע בביצועים של אחד המאווררים או אפילו שניהם מבחינת דחיסת אוויר וכדומה. ראיתי כאן באתר פרוייקט המהרה בו שמו לפחות 3 מאווררים אחד על השני ורציתי לדעת עד כמה זה יעיל אם בכלל. תודה מראש!

• 1 תגובה
    • 400 צפיות
  22. שלום לכולם, יש לי מעבד amd 3800+ 64 dual לוח: asus m2v-mx לאחר שלא הצלחתי להפעיל את תוכנת Cool'n'quiet אני שוקל להשתמש בתוכנת crystal cpuid קראתי כי היא מורידה את תדר המעבד והמתח של המעבד כמו שהדברייבר של AMD. האם משיהו השתמש בתוכנה ? יש מומלץ / לא מומלץ להשתמש בהפחתת מתח למעבד? שאלה נוספת: בביוס יש אופציה שנקראת acpi 2 (כרגע לא פעיל בברירת מחדל) - הבנתי שזה קשור לניהול צריכת החשמל אבל אני לא יודע בדיוק מה זה. האם צריך להפעיל את האופציה הנ"ל? תודה מראש

• 0 תגובות
    • 513 צפיות
  23. Started by ZigZag,

שלום לכולם בחיטוט בחדר מוזיקה בבצפר מצאתי ערמות של קופסאות של לוח אם עם כל מיני שטויות (חוברות .. דרייברים... דרעק), אבל, בתוך כל קופסא כזו, הסתרר לו גם חיישן חום מחובר לאיזה צ'יקמוק שנראה שהוא מתחבר ללוח אם... מכיוון שאין לי לוח אם שכזה, אני מחפש שימושים ל5 חיישנים כאלה ש"הרמתי" היש דרך כלשהי להשתמש בהם ? spanks רצ"ב תמונה:

• 2 תגובות
    • 646 צפיות
  24. Started by mtao21,

אני יודע רוב כולם משתמשים במי מזוקקים וטיפות מסוג ה Dead-Water ושאלה מה זה http://www.performance-pcs.com/catalog/index.php?main_page=product_info&cPath=59_381_1063&products_id=3069 כדאי להשתמש בזה או מה? גם http://www.performance-pcs.com/catalog/index.php?main_page=product_info&cPath=59_381_1063&products_id=20829 או עדיף לקחת מים מזוקקים וDead-Water ככה לחסוך זמן המשלוח ועלות?

• 10 תגובות
    • 2k צפיות
  25. Started by blanco,

שאלה איך ניתן לשנות את מהירות המאוררים ידנית (אם בכלל)?? תודה

• 7 תגובות
    • 603 צפיות

דיונים חדשים בפורומים