עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone - פורומים

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

אוברקלוקינג וקירור

פורום העוסק בנושא המהרה וקירור של חלקי המחשב השונים

1. Started by ronox,

שלום לכולם קניתי מחשב לפני כמה ימים והמאורר של המעבד עושה לי חור בראש!!!! חשבתי להחליף תמאורר הראשי (מעבד) לשקט יותר!! תנו לי המלצות למאווררים והאם זה באמת יעזור!!! תודה רבה מראש!! ולמי שרוצה לדעת כמה חור בראש זה עושה! אחרי בדיקה קטנה הוא עובד על 4600 RPM!!!

• 4 תגובות
    • 593 צפיות
  2. Started by DorHD,

שלום, לאחרונה ביצעתי OC למעבד Q9300 עם קירור TRUE+SCYTHE S-FLEX 1200RPM בינתיים הגעתי ל-3030MHZ בלי להעלות שום מתח ! הטמפ' - 40-45 המתח - בביוס זה מראה ש-1.20000 זה נורמלי וכך זה נשאר על נורמל ב-CPU-Z - המתח הוא בין 1.152 ל-1.168 . היכול להיות שלא הייתי צריך להעלות מתחים עד עכשיו ? למה להאמין לתוכנה או לביוס ? ואם צריך להעלות מתח - לכמה ?!

• 2 תגובות
    • 738 צפיות
  3. Started by טריפ,

אני רוצה לבנות בלוק קירור על מים או על גז אבל אני לא יודע איך לבנות אני צריך תמונות של הבלוק מבפנים ומהחוץ ובאיזה גדלים לבנות את החורים וכול מה שצריך תודה אנשים

• 9 תגובות
    • 794 צפיות
  4. Started by d.c.n,

שלום, רציתי לדעת מה הטמפרטורה הממוצעת של AMD 965 בזמן מאמץ של משחקים כבדים וכו' ( בזמן מאמץ על פי תוכנות speefan ו coretemp המעלות של המעבד הם 55 ) האם זה בסדר? *ובמנוחה הוא עומד על 35-38 מעלות

• 4 תגובות
    • 1.3k צפיות
  5. Started by Eden 6600,

שלום קניתי מחשב חדש מבוסס פנטיום D 915 2.8GHz ורציתי לדעת מהי הטמפ' המומלצת עבור המעבד הזה (מנוחה/מאמץ)? יש את המפרט המלא בפרופיל אם אתם צריכים... אגב, בדקתי באשכול הטמפ' המומלצות אבל לא ממש הבנתי איך זה הולך שם.. O_o לא הבנתי איזה ליבה יש לי שאני ידע למה להתייחס.. תודה

• 4 תגובות
    • 390 צפיות
  6. Started by Vidati,

אני מחפש קירור למעבד שלי שישאיר אותו קריר גם בימי הקיץ החמים שלנו. אין לי ממש תקציב מוגדר אבל בגלל חוקי הפורום רשמתי 400 שח שזה מכובד לקירור למעבד. אז איזה קירור הכי טוב כיום? אני יודע שיש את הביג טייפון אבל האם יש יותר טובים? של זלמן אולי. תודה.

• 17 תגובות
    • 1.4k צפיות
  7. תמיד אני קונה את ה"ספריי" האלו שמוכרים בכל מיני מקומות והם לא ממש יעילים או טובים חשבתי לקנות קומפרסור כמו שאתה בא לחנות ומנקים לך איתו אבק מן המחשב. מה אתם אומרים? מכירים כאלו טובים? ואיפה אפשר לקנות? תודה.

• 30 תגובות
    • 13.8k צפיות
  8. בתמונה...איפה שרשום בכחול 80MM זה אומר שיש שם מאוורר ג'נרי..יש לי שם מקום לעוד אחד..(מתחת לHD) איפה שיש איקס אדום..בפילטר..אין לי מאוורר שיוציא אוויר חם.. ואיפה שרשום 80MM באדום זה אומר מאוורר של הספק.. תכלס יש לי עכשיו במארז מאוורר ג'נרי 80MM שמכניס אוויר מלמטה.. זה כל הסרקולציה :s05: הזמנתי 2 מאווררים 80MM של COOLMASTER.. בכללי יש לי מקום להוסיף אחד מאחורי הפילטר(אני חושב שיתאים להוציא אוויר חם).. ועוד מאוורר מתחת לHD.. מה אתם ממליצים לי לעשות? תודה.. [attachment deleted by admin]

• 3 תגובות
    • 520 צפיות
  9. Started by aboren,

הבן שלי רוצה להתקין על המחשב שלו קירור מים. הסוקט הוא 1151. איזה קירור הייתם ממליצים. אני באילת בקרוב ורציתי לעבור לקנות לו. בערך 300-400 ש"ח תקציב. האם יש משהו כזה? תודה אביב

10. Started by froggy,

שלום יש לי מעבד pentium 4 630 החלפתי את גוף קירור סטוק של המעבד ל‏- ‏Alpine 11 Pro, אך הטמפרטוה עלתה ב3 מעלות יחסית לסטוק. נכון לעכשיו במנוחה המעבד עובד ב55 ובמאמץ בסביבות 69 ופיקים ל71. האם זה תקין? איך אפשר לדעת אם התקנתי את הגוף קירור בצורה נכונה?

• 3 תגובות
    • 770 צפיות
  11. שלום לכולם ! אז כאמור רציני לשאול לשלומו של המחשב שלי - שמתי לב לתופעה מוזרה שנראת רק כאשר אני עולה מ240 ל250 . בהתחלה ראיתי ב3DMARK ואז גם במשחקים, אז למה ??? זה קצת מדאיג אותי ובגלל זה אני לא ממשיך לעלות. תודה

• 6 תגובות
    • 641 צפיות
  12. שלום, יש לי מחשב ככה נחמד לא יותר מידי OS: WinXP Professional 5.1 Service Pack 1 (Build #2600) CPU: AMD Athlon XP 2500+ (Barton) , 1.83 GHz Video: FLATRON 795FT PLUS/SUPER on nVidia GeForce4 Ti 4200 (1152x864x32bpp 100Hz) Sound: Realtek AC97 Audio Memory: Used: 336/512MB Uptime: 1h 26m 38s HD: [C:] 4.92/37.26 GB [D:D] 0.50/18.63 GB Connection: Nezeq via WAN Miniport (PPTP) @ 10.0 Mbps (Rec: 12.42MB Sent: 2.38MB) עכשיו יש לי בעיה רצינית של חום, המעבד שלי עכשיו ברגע זה על 64 מעלות.. וזה אחרי שיש לי את המאוורר של Ventec ומארז נורמלי עם מאוורר מאוד נחמד מאחורה 120 מילימטר חזק מאוד עם קייס מאלומיניום Temp: [Case] 38.0°C [CPU] 64.0°C Fan: [Fan 1] 4440RPM Voltage: [Core 0] 1.6V …

• 20 תגובות
    • 1.2k צפיות
  13. Started by coolmeen,

טוב אז אני מתכנן לקנות מחשב ל oc כבד, עכשיו אחרי שכבר חרשתי על ה6a19 והתכוונתי לשים שם 2*120 mm של tt הגירסאת ה "טנדרבלייד" הזאתי שמפיקה 71 cfm ו21 dba כל אחד, וזה טוב כמארז שאפשר לשים 2 של 120 אך גיליתי שהוא דיי קטן וצר, ולא נוח, אז עכשיו אני רוצה להחליף ל 6919 שמגיע כנראה עם 120 mm כלשהו שאותו אני לא יכול להחליף כי אין לי כסף, ועוד אני אשים 2Xsf2 כלומר יהיה קצת רועש אבל לא נורא אז יהיה sf2 וגם על המעבד יהיה לי sf 2 על sp 97 הקטע שזה עכשיו עולה יותר כסף אבל זה ממש שווה את זה מבחינת נוחיות המארז אז השאלה האם הביצועים יהיו שווים לאלו של ה 2*120 mm?

• 7 תגובות
    • 691 צפיות
  14. Started by ___michael___,

היי, עד לא מזמן היה לי OC למעבד ל4.3 Ghz.(טכנאי עשה את הOC). עדכנתי את הBios לUFEI והOC נעלם. עכשיו השאלה איך עושים OC בUFEI? כל המדריכים באינטרט שמבוססים על ביס UFEI מדברים בגלל על לוחות אם של Asrock או MSI שהממשק שם לגמרי שונה. המפרט שלי : מעבד : I5 2500K 3.3 Ghz קירור : Scythe Mugen 2 כרטיס מסך : Sparkle 570 GTX OC זיכרון : 2GB Kingston 2GBX2 cruiser DDR3 ספק : Seasonic 750W דיסק קשיח : Samsung 1TB לוח אם : Gigabyte Z68MA-D2H-B3 מארז : Lancool Midi Tower PC-K62B Black

• 4 תגובות
    • 954 צפיות
  15. Started by HellWarrior,

שלום לכולכם שוב לפני מספר ימים לא רק הזמנתי עם הAthlon64 3200+ היטסינק - Thermalright SKL-948U . עכשיו, השאלה היא האם המשחה הטרמית שמגיעה עם ההיטסינג הנהדר היא טובה ? או שכדאי לשים Arctic cooling ? גריז טרמי מכסף ? תודה מראש, ויטלי.

• 6 תגובות
    • 538 צפיות
  16. Started by giloman,

יש לי פנטיום4 200 באס וזכרונות של 400 MHZ DDR הכל פועל כמו שצריך ..... אני רוצה OC אבל ביגלל הזיכרונות אני מוגבל... אז חשבתי לשחק ביחסים של המעבד והזיכרונות ... א': היחסים הם RAM/CPU אוCPU/RAM ב':אני צריך לעשות חישובים או שאני צריך לשחק עם זה עד שיוצא לי טוב? ג': אם אני רוצה להעלות את הבאס ב33 ושהזיכרון יהיה אותו הדבר אז אני צריך יחס של 33:1 כי אני יודע שהזיכרונות יכולים לסבול מגה הרץ אחד יותר ממה שהם יוצרו באמת זה ככה?? ד':אם אני משחק ביחסים אז יכול להיות שבלי שום שינוי חוץ מאיזה 1מגה הרץ אז הזכרונות יצתרכו יותר מתח כמו המעבד?

• 5 תגובות
    • 458 צפיות
  17. Started by santakelev,

אז ככה: אתמול החלטתי לנסות פעם ראשונה OC לכרטיס. הגדלתי מעט את מהירות הזכרון ל-1100 ואז 1160 מגההרץ(עם AMD gpu clock tool), ובדקתי עם furmark, בשני אינטרוולים של רבע שעה. זה עבר בסדר, בסך הכל נראה שהכרטיס יציב, הדבר היחיד הוא שטמפרטורת הכרטיס היתה מאוד גבוהה, הגיעה כמעט ל-100 צלזיוס לקראת הסוף... אבל אחרי שכיביתי את furmark הכרטיס הצטנן חזרה, והכל נראה בסדר. הדבר המוזר שקרה הוא שמאז שעשיתי ריסטרט למחשב, ה-gpu clock tool מראה שתדר הזיכרון הוא עכשיו 300 מגההרץ (הגדרות המפעל הם 1000) ותדר ה-core (שכלל לא שיניתי) הוא 157 מגההרץ (לעומת מפעל- 750). בהתחלה חשבתי שהתוכנה עצמה השתגעה, אבל הסרה והתקנה חוזרת לא שינו כלום. הפעלתי AMD overdrive דרך catalyst וגם הוא הראה את אותם נתוני…

• 4 תגובות
    • 899 צפיות
  18. Started by DAVIDKI19,

אני כרגע מתלבט אם אני צריך את זה או לא לפני כמה ימים מכרתי I5 750 וחשבתי לקנות 2500K ולעשות OC עכשיו עולות לי כמה שאלות בראש 1המחשב יהיה מיועד למשחקים לא עדיף את הכסף שאני אשקיע בK בקירור ובעלות הלוח להוסיף ולקנות כרטיס מסך יותר טוב? 2במידה ואני עושה OC למעבד ל4.4 נגיד הוא כל הזמן יעבוד בתדר הזה ויקח הרבה חשמל? או שהוא יוריד תדר כשהוא לא במאמץ? אולי כדאי לקנוצ 2600 ללא K אם לחשב את העלות של הקירור והלוח?

• 8 תגובות
    • 1.4k צפיות
  19. Started by nir.zamir,

שלום! אני רוצה לקנות מחשב עם מעבד 6750 או 6550 (שניהם אותו דבר לדעתי מלבד המהירות). כרגע אני לא רוצה לבצע OC אלא רק כשהמחשב יתיישן ולא תהיה ברירה. האם לקנות גוף קירור למעבד גם אם אני לא מבצע OC? אם כן, למה והאם אינטל ממליצים על זה? תודה, ניר

• 0 תגובות
    • 599 צפיות
  20. Started by zniibidl,

ואיפה אני יכול לקנות? או אולי אני יכול לבנות אחד בגודל שאני ארצה ויש לכם מדריך לתת לי...? תודה לעוזרים

• 17 תגובות
    • 1.7k צפיות
  21. איפה אפשר לקנות את הARCTIC COOLING Silentium ואת ה SONIC TOWER בגוש דן? עדיפות לחנות אחת אבל אם זה שתיים נפרדות אז אין דבר... תודה מראש. .swg

• 0 תגובות
    • 512 צפיות
  22. Started by Dwhore,

שלום. עשיתי אובר עם המעבד שלי amd barton 2500+ ABIT nf7 A-data 3200/400 512 מ : 1.8ghz > 2.31 הbus עומד אצלי על 209 עכשיו, השאלה שלי היא איזה יחס אני צריך לשים בין ה FSB ל DRAM? זה דיי חשוב, כי יש לי בעיה עם משחקים, זה כמו כזה "חרבון" בסאונד שקורה, אבל כל פעם שאני משנה את היחס בביוס זה משנה או נפחת... בכל מקרה אני צריך לדעת איזה יחס לשים ..

• 13 תגובות
    • 803 צפיות
  23. Started by what the fuck,

http://www.logicpc.co.il/heb/itdetail.aspx?icom=2963 איך הביצועים שלו ל AMD64 ? ומה לגבי ה SLK948U ? צריך להיות ממש טוב, לא ? וה TT silent Tower גם מתאים ל AMD64 ? הוא גם טוב ? תודה רבה לכולם, ומצטער על ריבוי השאלות P:

• 13 תגובות
    • 684 צפיות
  24. Started by DOR_2911,

איך משתמשים ב PRIME 95 ?? ? כאילו מה עושים בהתחלה? תודה מראש

• 3 תגובות
    • 556 צפיות
  25. Started by rlord,

חשבתי לעשות OC למעבד שלי Intel Pentium D 820 2.8 כי קניתי כרטיס מסך חדש 9600GT רציתי לדעת עד כמה אני יכול להגיע בערך עם קירור סטוק של המעבד, הטמפרטורה שלו עכשיו במנוחה 46 זה המפרט שיש לי 2X512 ddr2 667 לוח אם וספק של 500W כדי לי בכלל לעשות OC? ואם אתם יכולים בבקשה להמליץ לי על מדריך טוב. תודה מראש לעונים.

• 1 תגובה
    • 544 צפיות

דיונים חדשים בפורומים

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.