אוברקלוקינג וקירור
פורום העוסק בנושא המהרה וקירור של חלקי המחשב השונים
36,126 דיונים בפורום זה
-
שלום, אני עובד על מעבד Q6600 ולוח אם Gigabyte GAEP43CDS3, למעבד קירור פשוט יחסית של ThermalTake, שבמצב עבודה מחזיק את המעבד על 42 מעלות תחת עומס. ברגע (או כמה שניות אחרי) שאני מנסה להעלות תדירות המחשב נתקע (אם אני עושה זאת דרך התוכנה של Gigabyte), או עושה כמה איתחולים וחוזר לתדירות המקורית (אם אני עושה זאת דרך הביוס). יש לציין כי המעבד והלוח חדשים (בני כחודשיים שלושה). האם הגיוני שזאת פשוט היכולת המקסימלית של המעבד? או שיכול להיות שהלוח אם תקול ויש להחזירו לחנות ולבקש חדש (יש עוד כמה בעיות מוזרות שיכולות אולי להגרם על ידו). תודה לעוזרים.
-
- 3 תגובות
- 558 צפיות
-
-
אני רוצה לדעת שנגיד ואני יקנה למשל 5 לדים לאן אני יכול לחבר אותם?
-
- 1 תגובה
- 608 צפיות
-
-
ערב טוב לכולם, צריך המלצה לגוף קירור למעבד I3. לא מוגבל בגודל (מארז ATX). עדיפות לזול, טוב ושקט (יודע שזה לא תמיד הולך ביחד). הייתי מבקש המלצות על אחד שעושה עבודה טובה לאורך זמן אך אני לא חושב שפרק הזמן שעבר מאז יציאת המעבדים ועד עכשיו ארוך מספיק בשביל חוו"ד שכזו. בברכת שנה טובה וגמר חתימה טובה, איציק.
-
- 5 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
המהרתי את הכרטיס (שהוא של אטי מהחברה דרך אגב) מ270 מהירות זכרון ל330 ועשיתי בדיקות יציבות וזה יציב לגמרייי ואני לא מקבל יותר מ300 נקודות ב3DMARK2001 ולא רואה ממש הבדל בFPS...... מה עושים!??!?! מעבד 2500+ יעזור?? יש לי עכשיו 1500+ עם 512DDR333
-
- 22 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
שלום. אני מעוניין לרכוש מחשב חדש עם מעבד 3570k ולבצע לו oc. מישהו יכול להמליץ לי על הלוח הכי זול שניתן לבצע איתו oc מלא ( שינוי מכפלה ושינוי מתח) למעבד הנ״ל? תודה רבה.
-
- 5 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
בהתחלה היה בעיה עם הכבלים של הIDE אז דחפתי אותם כזה מאחורי הברזלים של הסידירומים ולא רואים אותם והם לא מפריעים לאף אחד אבל מה לאזעזל עושים עם הכבלים של החשמל שכל הזמן מפוזרים לי ואם אני מנסה לקווץ אותם לפינה אחת את כל החיבורים שלא יפריע לזרימת אוויר זה באמת לא מפריע אבל זה מכוער בטירוףףףףףףף!!!!!!!!
-
- 13 תגובות
- 1k צפיות
-
-
שלום לכולם, אני מתכנן לשדרג את המעבד לI5 3450 ואני צריך המלצה לקירור עד 100 ש"ח(ניתן לחרוג מעט). לא מתוכנן OC(מן הסתם),רצוי שיהיה שקט ולא גדול מידי(עם המוגן 2 היה סיוט כי היה צריך לפרק אותו רק בשביל להרכיב זכרונות וכ"ו או למרוח משחה טרמית) תודה.
-
- 4 תגובות
- 708 צפיות
-
-
טוב זה המפרט: מעבד: AMD 2500+ לוח אם: GIGABYTE GA-7N400-PRO2 זיכרונות: 2X256 CORSAIR XMS 3200LL מאוורר: AERO7+ -------------------------- אני נסיתי לעשות OC לבד וכמובן שרפתי את הלוח אם והמעבד! אז עכשיו אני מבקש עזרה ( אני חושב שאני צריך אותה ) הדבר היחיד שעשיתי זה לשנות את המהירות מ 166MHZ ל 200MHZ עכשיו המעבד עובד על 3200+ ואני רוצה לעשות אותו יותר מהיר. מה אתה ממליצים לי לעשות. תודה.
-
- 1 תגובה
- 546 צפיות
-
-
טוב הגעתי מ- AMD Athlon 2500+ XP 1.8GHZ ל- 2800+ @ 2.1GHZ אני כרגע על 196BUS אבל שאני מעלה יותר (201 למשל) המחשב קופא אחרי שהוא עולה לווינדווס ואני חייב לעשות ריסט לא העליתי מתחים לשומדבר חוץ מזה ששמתי את הזכרונות על האפשרות של ה-166MHZ אם אני שם על משהו אחר כמו 133/200MHZ המחשב לא עולה יש איזה משהו שמגביל אותי ולמה אני לא יכול להמשיך ב-OC?
-
- 3 תגובות
- 432 צפיות
-
-
איזה מאוורר אתם ממליצים לי לקנות אפילו 2 בשביל מחשב AMD 2500??? התקציב הוא בערך עד 120 שקל למאוורר... תודה בנצי. D:
-
- 2 תגובות
- 522 צפיות
-
-
שלום חברים! האם אפשר לשים את ה- stock cooler שבא עם 2400+ T-B על 1800+ עם palamino core ? על ה- palamino יש את ה- cooler הבא, הביקורת אומרת שהוא לא משהוא אבל בזמנו זו הייתה האופציה היחידה. http://www6.tomshardware.com/cpu/20020916/cooler-19.html במצב רגיל הטמפ' של המעבד היא 46 מעלות, אני לא בטוח איפה החישן נמצא - זה לוח מבוסס KT333 של Gigabyte 7VRXP. בזמן האחרון ה- evercool עושה יותר רעש מבדר"כ ואני חייב להליף אותו. האופציות שלי הן להשתמש ב stock 2400+ או להזמין WhisperRock IV בדקתי את ה- 2400+ עם ה- stock עם לוח אחר כהלוח על השולחן ללא מארז, ובלי משחה או פד טרמי אני מקבל 42 מעלות אחרי כמה דקות של פעולה. אני חושש שהוא לא יהיה מספיק כדי לקרר את ה- palamino. ועוד שאלה: אני …
-
- 3 תגובות
- 551 צפיות
-
-
ערב טוב, רציתי לדעת למה במתח של המעבדים החדשים, למשל 2.4C הוא 1.6V ולעומת זאת, המתח של שלי שהוא 866MHZ הוא 1.75. וגם בלוח אם IC7 המקסימום זה 1.925V אם אני לא טועה ובשלי שהוא CUVX4 זה יכול להגיע למעל 2.2V? מה הרעיון מאחורי צריכת החשמל... תודה לכל העונים עריכה: העניין הוא שגם ב OC אצלי ל 949MHZ העליתי את המתח ל 1.8V ואנשים שעושים OC ב 2.4C לאיזה 2.7GHZ מעלים מתח ל 1.65V... ???
-
- 2 תגובות
- 546 צפיות
-
-
המאורר האחורי במארז שלי דפוק ועושה רעש ובעיות... יש למישהו המלצה למאורר טוב? התקציב הוא עד 70-80 ש"ח - עדיף בפחות, לפי מה שהבנתי הכי טובים ב מאווררים הם ARCTIC COOLING וTHERMALTAKE חשבתי על אחד שמני אלה: ZALMAN ZM-F1 80MM ב40 ש"ח או ARCTIC COOLING Arctic Fan 8 ב 35 ש"ח או Thermaltake SilentCat 80mm ב55 ש"ח איזה מהם הכי טוב/איכותי? תדוה מראש לעוזרים הכוסונים P:
-
- 3 תגובות
- 499 צפיות
-
-
http://www.overclockersonline.com/index.php?page=articles&num=272&pnum=0
-
- 0 תגובות
- 528 צפיות
-
-
יש לי מעבד E8400....עכשיו בבדיקת טמפ' CoreTemp מראה טמפ' אחת ו-RealTemp מראה טמפ' נמוכה ממנה ב-10 מעלות... מה התוכנה שאומרת את האמת ??? הנה תמונה :
-
- 4 תגובות
- 709 צפיות
-
-
יש את הרכיב הבא: http://www.infrarotport.de/tfd_4.pdf אשר אותו אני צריך ואותו אי אפשר להשיג בארץ עד כמה שידוע לי. איזה רכיב כן יש בארץ שתואם לו? אני מדבר על דגם 4500 שבדף נתונים. תודה רבה לעוזרים.
-
- 5 תגובות
- 584 צפיות
-
-
-
טוב פעם ראשונה שאני מפרסם פה הודעה כי נראה לי שיש חברה רציניים פה שיכולים באמת לעזור אז בקיצור כרגע יש לי מעבד E8600 שעומד על OC 3.9 ואני רוצה להמשיך לעלות עוד קצת הבעיה היא שהקירור שלי עכישו (arctic cooler freezer 7 ) הוא סבבה אבל הוא לא בדיוק סוחב .. זאת אומרת המעבד מגיע ל 75 מעלות במאמץ ועוד בקיץ שלנו זה לא טוב בכלל .. אז אני רוצה שתעזרו לי למצוא קירור טוב שיחזיק ושלא יהיה יותר מדי יקר .. ישמח עם תתיחסו
-
- 3 תגובות
- 930 צפיות
-
-
שלום לכולם ! לאחר שדרוג מערכות קליל ... - מ 2.4C ל 2.8C ומ PC3000 של CORSAIR ל PC4000 של TWINMOS , יש מה לבדוק סוף סוף עם ה MAX3 , כאן קצת תמונות "לגרות" את העין .... ובקרוב מאוד , כשינחת בארץ סוף סוף ה SP-94 שהזמנתי למחשב ה"מחודש" שלי נבדוק גם קצת 3DMARK לעומק .... מפרט - IC7 MAX3 ... 2.8C SL6WT - package date 15/10/03 - חתיכות חדשות, נחתו לא מזמן בזיגזג ... TWO STICKS OF TWINMOS PC4000 256MB DDR ה OC - 2.8C @250FSB>3.5GHZ ! PC4000@1:1 RUNNING AT 2.5,3,3,7 קירור - עד שיגיע ה SP-94 - מה לעשות - STOCK של INTEL מתח - DEFAULT !
-
- 44 תגובות
- 2.2k צפיות
-
-
כרגע יש לי ZALMAN F3 120 מ"מ ראיתי וקראתי פה על ה ENERMAX עם המאווררי Enlobal Bearing http://cgi.ebay.com/Enermax-UC-12EB-Marathon-Enlobal-120mm-Magnetic-Bearing_W0QQitemZ230133874727QQihZ013QQcategoryZ42001QQrdZ1QQssPageNameZWD1VQQcmdZViewItem רציתי לדעת איך הם בהשוואה לזלמן ?
-
- 0 תגובות
- 611 צפיות
-
-
קניתי לפני כשלושה ימים את המארז הזה : TASK 9988L Screwless Front USB 350W Case w/Transparent X-Window אני אצרף תמונה שלו בסוף... במארז הזה יש מיקום למאוורר בפאנל הקידמי כזה בתחתית, 2 מקומות מאחורה אחד מתחת לשני ועוד מאוורר אחד על הדלת המארז באמצע, בנוסף לזה אני אקדח לו בגג חור ואשים שם מאוורר נוסף. אני רוצה להתייעץ אתכם לגבי המיקום של המאווררים במארז.. איפה לשים מאוורר חזק, איפה לשים מאוורר שיוציא אויר, איפה לשים מאוורר שיכניס אויר וכו'... אני מתכנן אובר קלוק ככה שאני רוצה וצריך שהטמפ' תהיה כמה שיותר נמוכה.. אגב נעזרתי במדריך למיקום מאווררים במארז של האתר.. הוא לא ממש עזר לי אני רק סגור שבגג אני שם סמארט פאן שיטיס את האוויר החם החוצה.. הנה "שרטוט (אם אפשר לקרוא ל…
-
- 23 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
קניתי AC MX-1 ואני חושב שהיא מקולקלת זה יכול להיות שמשחה טרמית מתקלקלת??? המרקם שלה הוא לא כמו משחה רגילה היא נדבקת לעצמה יותר ולא נמרחת בקלות ככה היא אמורה להיות?? שמתי אותה עם FREEZER 64 והטמפ' של המעבד שלי זה בסביבות ה 50 והלוח אם 41 בערך זה הגיוני??? תודה!!
-
- 8 תגובות
- 847 צפיות
-
-
שלום.. יש לי E8400 על 4050mhz הכל טוב ויפה.. אבל אחרי כיבוי ממושך כשאני מפעיל את המחשב הכל חוזר לקדמותו. מה הבעיה? המתח של המעבד 1.375,לזכרונות שמתי +0.1V 5-5-5-15 ולאחר כיבוי ממושך הOC חוזר לקדמותו. כנ"ל עם מתח למעבד 1.40V ביחד עם הנתונים הנ"ל ואותה הבעיה. בנוסף ניסיתי את האופציה של1.375 עם הוספת מתח לזכרונות 0.1V + MCH +FSB . מישהו יודע מה הבעיה? כביכול הכל יציב ואין לי בעיות של אי יציבות כשמחשב בעומס או משהו אחר.. תודה.
-
- 34 תגובות
- 2k צפיות
-
-
אין נזילה אין כלום הטמפ' לא עולה על 45 אף פעם, מה יכולה להיות הבעיה? יש לי משאבה טבולה... אם זה משנה משהו.. , מפלס המים כל הזמן יורד!
-
- 9 תגובות
- 687 צפיות
-
-
בימים האחרונים כמובן היה חום לא נורמלי ושמתי לב שהחלקים במחשב התחילו להתחמם, כל המארז שלי ניהיה חם בצורה מטורפת. אני חייב לקנות קירור שיהיה על ההארד דיסק, הוא מתחמם משהו מטורף. בכל מקרה, הגברתי את מהירות המאווררים של הכרטיס מסך אחרי שהוא עלה ב15 מעלות יותר מהממוצע ותהיתי, האם מהירות מאוורר המעבד משתנה על פי כמה המעבד מתחמם או על פי כמה הוא מתאמץ ופולט חום? המעבד שלי עדיין לא עלה ברמה מטורפת, הממוצע שלו זה 53 מעלות, עכשיו זה 59-60 בגלל החום.
-
- 5 תגובות
- 612 צפיות
-