עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone - פורומים

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

אוברקלוקינג וקירור

פורום העוסק בנושא המהרה וקירור של חלקי המחשב השונים

1. יש לי AMD XP 2500 ואני לא כולכך מרוצה מהקירור חשבתי לעצמי להוסיף CoolerMaster Areo Blower AAB-V81 עליו ורציתי לדעת אם זה יתן טמפרטורה טובה יותר ?

• 4 תגובות
    • 460 צפיות
  2. http://www.hwzone.co.il/guides.php?file=casecool לא הבנתי את מצב 4 - מאורר מהריצפה כלפי מעלה?

• 1 תגובה
    • 460 צפיות
  3. כי מבין החוטים הקשורים אני רואה חוט של חיישן שהולך אל מתחת ללוח אם כלומר תחת המעבד ... משכתי אותו ואכן זה חיישן. יש לי מאוורר 120 מ"מ מקדימה מכניס 120 מ"מ מאחורה מוציא + מאורר למעבד והטמפרטורה למעבד : 51 ללוח :37~39 ניקיתי מאבק וסידרתי כבלים ... השאלה המרכזית האם המאורר למעבד שלי נשלט ע"י חיישן ? ואם כן האם אפשר לנתקו ולהשים את המאורר במקסימיום הסל"ד שהוא יכול ? השאלה השניה ... למה הטמפרטורה גבוה כזאתי (יחסית) ? *מפרט בצד* -*עפ"י איידה32 המאורר שעל המעבד מסתובב ב2800+/- בעוד שבאתרהרשימי הRPM הרשום שם הוא 2600 ... אני לאיודע מי מזייף פה !! :-X

• 4 תגובות
    • 460 צפיות
  4. אני הגעתי להחלטה שאני אעשה OC ואקנה גוף קירור של זלמן עכשיו בדקתי והגוף תומך בכרטיס מסך שיש לי (6600) אבל אני לא מבין איך אני מתקין את זה בסרטון רואים כזה ארבעה גופים כחולים שמים על הכרטיס ו אין לי את זה על הכרטיס מקום לשים גופים כאלה הסרטון:http://www.zalman.co.kr/eng/product/view.asp?idx=149&code=013 צילום של הכרטיס :http://www.2send.us/uploads/2875bfe657.JPG

• 2 תגובות
    • 460 צפיות
  5. Started by ofird,

האם זה ייתכן? את המאוורר הנ"ל קיבלתי עם המעבד AMD 3200 לפני חצי שנה במחיר מוזל: http://www.tr2tt.com/products/coolers/m6se/m6se.htm ובזמן האחרון הוא מתחיל ממש להרעיש (הוא מעולם לא היה שקט מידי...) האם זו תופעה נפוצה? מה אפשר לעשות? אם אתם ממליצים לי להחליף את המאורר - אז איזה דגם מומלץ למיפרט שלי (מחשב HTPC, ALWAYS ON).?

• 6 תגובות
    • 460 צפיות
  6. שלום, נראה לי שהמאווררים במחשב החדש שלי מאד איטיים, סביב ה1000RPM (לפי אוורסט) איך אפשר לשנות את מהירות המאווררים?

• 0 תגובות
    • 460 צפיות
  7. Started by Refaelo,

שלום לכולם אני מעוניין לעשות OC לכרטיס מסך 6600GT בינתיים רק בתוכנה וללא תוספת קירור מיוחד ,מישהו יכול בבקשה להמליץ לי על תוכנה ומי שיודע עד לאיזה רמה אפשר להגיע אני אשמח לשמוע תודה מראש

• 1 תגובה
    • 460 צפיות
  8. Started by roei88,

יש לי volcano 10 על פנטיום 3 איך מוציאים אותו?

9. Started by daniel0089,

שלום לכולם, את המפרט המלא שלי תוכלו לראות בצד... אז ככה: יש לי מעבד Intel E6300 1.86Ghz יש לי כ.מסך Geforce 8800GT 512MB את שאר המפרט תוכלו לראות בצד כמו שאמרתי... אז ככה: האם קיים אצלי צוואר בקבוק עם איזהשהו חלק? אמרו לי פעם שהמעבד שלי עושה צוואר בקבוק, זה נכון? האם קיימים עוד רכיבים שעושים צוואר בקבוק? אם כן אשמח אם תציעו לי חלקים שלא יעשו צווא בקבוק עם ביצועים שאני ירגיש בהבדל אבל כמו כן שלא יגרמו לצוואר בקבוק מבחינה הפוכה (פעם זה היה החלק הישן מדי לדוגמא ועכשיו יש לי חלק חדש מדי...) מקווה שהבנתם, תודה רבה.

• 0 תגובות
    • 460 צפיות
  10. Started by taiber,

המחשב שלי התחיל לעשות לי בעיות בזמן אז פתחתי אותו וגיליתי שהקירור של העמבד שלי שבור. הנחתי שהקירור הוא הגורם לבעיות אז הסרתי אותו מהמחשב. עכשיו השאלה שלי היא האם אני יכול לנסות להפעיל את המחשב מחדש כשהקירור חסר והמשחה התרמית עדיין נמצאת על המעבד. תודה רבה לכל העוזרים מראש.

• 0 תגובות
    • 460 צפיות
  11. Started by TaMiRn2,

כניראה שאין לי שום מד טמפ' על הלוח אם... האם יש איזושהי חומרה שיכולה לבדוק את הטמפ' של המעבד ולהציג?

• 3 תגובות
    • 460 צפיות
  12. Started by bluz,

היי, אני לא יודע איך לעשות OC ללוח שלי ושמעתי שזה לא אפשרי. הלוח הוא Intel sandusky D945PSNLK (צ'יפסט 945). הבנתי שאי אפשר לעשות לו אוברקלוקינג, אבל מישהו אמר לי שיש תוסף שאפשר להוריד מהאינטרנט שמאפשר את זה. מישהו שמע על זה? ועוד משהו: הספק שלי הוא ZUMAX ZU400W.. קניתי לא מזמן והחלפתי אותו בספק הג'נרי, והוא שקט ופועל מצויין.. השאלה שלי היא אם הוא יחזיק את המחשב שלי על OC? ולאיזה קירור אני צריך לדאוג לו? מפרט תוכלו למצוא פה: http://hwzone.co.il/community/index.php?topic=234778.msg2061957#msg2061957

• 4 תגובות
    • 460 צפיות
  13. שלום לכולם, קראתי לא מעט ביקורות באתר זה, ואני שמח לומר שהן כתובות בצורה עניינית, וכוללות תמונות ופירוט טוב. הבעיה היא שיצאתי קצת מבולבל מכל האפשרויות, ובגלל זה אני פונה אליכם כאן בפורום להמלצות. יש לי מחשב שמיועד רק ליישומים "רגילים" (החריגות היחידות הן Visual Studio, שזו סביבת פיתוח למתכנתים). אין שום over clocking, ואני לא מחפש את זה כרגע (אני חושב שכאן איבדתי 80 אחוז מהקוראים... ) המפרט הכללי הוא: Intel Celeron 2GB לוח אם Asus P4S8X-X מארז Tower רגיל מכיוון שהמאוורר הרגיל למעבד התחיל לעשות רעש, חשבתי שאולי כדאי לי להחליף אותו בחדש. ואם כבר חדש - אז אולי שווה להשקיע במשהו שיהיה גם יותר שקט מהממוצע. מה דעתכם? מה מומלץ?

• 0 תגובות
    • 460 צפיות
  14. Started by Nuclear_Bamba,

הכ"מ מתחמם יתר על המידה.. מעבר לזה, המאורר שלו מושבת וכך גם המאורר הראשי של המחשב.. שניהם ישנים וזקנים, בני 4 שנים.. בכלאופן, רציתי פתרון קירור זול, שלא מצריך קניית מאוררים שבסוף אני אצטרך להפטר מהם אם אני אקנה מחשב חדש משהו של "עשה זאת בעצמך", קניית קרח יבש ולעשות איתו משו.. דברים בסגנון

• 1 תגובה
    • 460 צפיות
  15. Started by Sunny Jim,

(ראו מפרט) הבעיה שכמו שאמרתם שיניתי את מהירות הזכרון ל266(האפשרויות היחידות למהירות זכרון בביוס הן 266\333\400), ואז כשעשיתי OC למעבד, ושמרתי, אז זה פשוט לא נשמר! כשהמחשב עולה, זה עדיין נשאר על BUS של 266... ניסיתי גם להשאיר את הBUS של הזכרון על 333 ולעשות OC למעבד אבל גם זה לא עבד... מה הבעיה?

16. Started by AcidBurn10,

שלום חברים , יש לי שאלה לגבי זיכרונות ו-OC. יש לי כרגע 1GBx2 של OCZ 4-4-4-15 אני רוצה להוסיף עוד זיכרון עכשיו השאלה שלי היא אם עדיף , מבחינת OC , לשים עוד 2 סטיקים זהים של 1GB כ"א , כלומר שסה"כ יהיה 4GB (עם מערכת 32bit שתזהה רק 3.25GB). או שאפשרי לשים עוד 2x512 שסה"כ יהיה 3GB זיכרון. אני שואל , כי קראתי שלעשות OC עם 4 סטיקים של ג'יגה קצת יותר בעייתי .. (אני יודע שאני לא ארגיש כ"כ הבדל בין 2 ל-3. ובמיוחד לא בין 3 ל-4 כי אני עובד עם XPx32bit. אבל המחיר של הזיכרון ממש מפתה ) או שזה בכלל לא משנה וכל מה שחפרתי פה שטויות? תודה!

17. Started by jorgito,

שלום! לאחרונה במשחקים מסויימים פתאום המסך נהיה שחור ובעצם האות שיוצא מהכרטיס מסך נעלם - לפעמים אחרי כמה שניות\דקה זה חוזר, ולפעמים כל המחשב נתקע - אני מניח שזה קשור לטמפרטורה שהכרטיס מסך מגיע אליה וזה איזשהו מנגנון הגנה - הכרטיס מגיע במאמץ ל100 מעלות בערך או משהו באזור ה95 (שהבנתי שזה נורמלי לכרטיס הזה), אני עם קירור סטוק של הכרטיס (של CONNECT3D) - עכשיו אני משתמש ב ATI TRAY TOOLS להעלות את המאוורר ל100% (משומה בהגדרות המקוריות הוא על 100% רק כשטמפ' מגיעה ל90 מעלות) אבל לפעמים המהירות יורדת ואז הכרטיס מתחמם והמחשב נתקע. דבר ראשון אני רוצה לדעת אם הבעיה היא בקירור עצמו ואם אמורות להיות לי בכלל בעיות בטמפ' הזו, והשאלה השניה היא אם זה איכשהו קשור לספק (למרות שהוא נותן מספיק …

• 5 תגובות
    • 460 צפיות
  18. Started by oren13,

זאת פעם ראשונה שלי ואני לא יודע מאיפה להתחיל הלכתי לפי המדריך של האוברקלוק החלק הראשון והמכפלת של המעבד שלי אני לא יודע איפה לבדוק אם היא פתוחה או נעולה עכשיו הנה הנתונים המעבד שלי זה amd Athlon XP 2400 הלוח שלי זה asus a7v600 בדרך אם אתם יכולים תגידו לי אם הלוח הזה טוב ואיפה בחוברת אני יכול לבדוק בכמה באס הוא תומך תודה לעוזרים

• 4 תגובות
    • 460 צפיות
  19. Started by NaorYfrach,

תקשיבו לכרטיס מסך שלי 8600GT לא הייתה לי שום בעיה לעשות OC והעליתי לו בלי שום קירור נוסף את הליבה מ600 ל650 ואת הזיכרונות מ720 ל975 בעזרת הריבטורן . בקשר למעבד אני מת אבל מת לעשות לו כבר OC כי כולם יודעים כמה המעבד הזה חלש יחסית אבל הבנתי שאחרי OC הוא יכול ליהיות מאוד טוב ואין לי בעיה תאמינו לי שאין לי שום בבעיה לקנות לו קירור חדש וטוב בכמה מאות שקלים . אבל הבעיה היא אחרת כרגע , אני לא מוצא את המקום בכלל שדרכו אני מעלה את הBUS של המעבד שלי רק של הזיכרונות אני מוצא ואיך לשנות להם תדרים אבל משום מה בBIOS אין לי שום אופציה שמעלה את הBUS חפרתי את כל הBIOS כבר עשרות פעמים ולא מצאתי שום כלום כנראה הלוח העלוב שלי לא תומך בOC דרך הBIOS . אתם חייבים למצוא לי כל דרך שהיא לעשו…

• 0 תגובות
    • 460 צפיות
  20. Started by carman6,

שלום לכולם! הייתי רוצה להתחיל ללמוד על נושא האוברלוקינג ונכנסתי ללשונית המדריכים באתר ואני רואה שחסר את מדריך האוברקלוקינג מספר 1. מישהו יכול לעזור?

• 1 תגובה
    • 460 צפיות
  21. יש שמועות בזמן האחרון על המאוררים של אינטל שהם לא הכי מקררים את המעבד ויש תחליפים מה אתם אומרים זה נכון. ואם כן אז איזה מאוורר כדי לקנות

• 3 תגובות
    • 460 צפיות
  22. המחשב שלי יחסית די חדש, בן חודשיים, וכבר קרה פעמיים שהוא פשוט נתקע ולא יכולתי להזיז את העכבר, אז זו בעיית חומרה או אולי טמפ' ? בקשר ללוח-אם, הוא בדרך כלל עומד על 40 מעלות, אולי הטמפ' ככה כי ממש חיממתי עכשיו את החדר חזק, אבל חוץ מהלוח-אם שאר הטמפ' אותו דבר בכל המצבים. האמתי זה נראה לי קצת לא תקין... מה עושים? [attachment deleted by admin]

• 1 תגובה
    • 460 צפיות
  23. Started by sarkise,

יש לי כרטיס מסך Gigabyte Nvidia Geforce 8600GTS 256MB Silent-Pipe3 כמו שבטח ניתן להבין מהשם הוא בעל קירור פאסיבי. בקרוב אני ירצה לעשות לו OC, ולשם כך אני יצטרך להתקין עליו גוף קירור + מאורר \ מאורר בלבד חדש.. השאלה היא : האם ניתן להוציא את הגוף קירור הפאסיבי ולהתקין במקומו משהו אחר ? כגון זלמן (גוף + מאורר) וכו' ... ? יש בצד הגב של הכרטיס (לא איפה שהגוף קירור) ממש מעל המעבד מין כמו ריבוע סיליקון \ פלסטיק שקוף, נעול בברגים, בשביל מה זה ? הרי המעבד בכלל בצד השני של הכרטיס .. http://www.skypc.co.il/pl_product~37390~8~0.htm זה הכרטיס ^

• 3 תגובות
    • 460 צפיות
  24. איך הפאנל הזה: THERMALTAKE 5.25" X CONTROLLER LED LIGHT 4 CHANNEL VR FAN KIT : A2140 אמין?? טוב? דרושה תגובה תוך שעה עד שעה וחצי מקסימום...תודה רבה מראש חבר'ה

• 0 תגובות
    • 460 צפיות
  25. Started by JezpeRR,

יש לי מחשב: AMD Athlon XP 1800+ Gigabyte GA-7VKML G-Force 4 mx 440 256MB DDR PC2100 עשיתי אובר קלוק ל-2000+ והמחשב לא עלה....( לא עלה הווינדווס) אחר כך הורדתי - 1900+ והמחשב נתקע לי בווינדווס המעלות נעות בין 43-47 במנוחה...האם זה נורמאלי ומה אני יכול להשיג עם מחשב כזה באובר קלוק.... ד''א הקירור שיש לי זה מאורר רגיל על המעבד ( Matrix - משהו כזה...) זה מאוורר כזה עם נאון עליו ...

• 4 תגובות
    • 460 צפיות

דיונים חדשים בפורומים