אוברקלוקינג וקירור
פורום העוסק בנושא המהרה וקירור של חלקי המחשב השונים
36,123 דיונים בפורום זה
-
שלום לכם אנשים יפים ויקרים ! קניתי לי בשעה טובה מחשבון חדש ויש לי כמה וכמה שאלות ! אז ככה , המפרט הוא : Asus N-Force A7N-266E AMD XP 1700 , 1.5 Mhz Samsung DDR 256Mb X 1 Teac Scsi CD-R X8 Adaptec Scsi Controller IBM 2Gb Scsi HD X 1 Toshiba DVD X16 SeaGate & WD HDs X3 מארז ג'נריק . מה דעתכם על המכונה הזו ? מה אפשר לשפצר בה ? אהה ... המארז שלי עבר התעללות קשה מאוד ... ונראה פיצוצי , לפי תגובות של אנשים בבסיס ( ששם נעשתה רוב עבודת ההרכבה והטיפול ) במארז יש 3 מאווררים 80 מ"מ , שניים ממוקמים בחזית ומקררים את הדיסקים ומזרימים אוויר קר , ואחד נוסף מתחת לספק בחלקו האחורי של המארז . יש עוד מאוורר 120 מ"מ בגג של המארז שמוציא אוויר ... בקרוב יבוא עוד מאוורר על הדלת של המא…
-
- 0 תגובות
- 853 צפיות
-
-
שלום. בימים הקרובים אני קונה את המחשב שלי. מעבד: ?(Athlon 64 3000+ (S-754 קירור למעבד: Thermalright SLK-948U for Pen 4/athlon 64bit Enermax 92mm 2 Ball Bearing Fan Kit כרטיס מסך: MSI GF 6800 קירור לכרטיס מסך: Arctic-Cooling NV Silencer 5 VGA Cooler זיכרונות: A-DATA 500MHz DDR אני מתכוון לעשות OC למעבד ואני משתמש גם בזכונות בשביל זה לפי מה שהבנתי, האם הקירור הזה למעבד הוא מספיק? האם אני צריך קירור לזכרונות גם? אני מתכננן לפתוח בכרטיס מסך עוד 4 צינורות עיבוד ולעשות לו OC כדי להפוך אותו לכמה שיותר קרוב ל GT. האם אני באמת צריך את הקירור שלי אני קונה בשביל זה או שזה ביזבוז כסף? ועוד שאלה, האם בסיינסר וגם במאוורר שאני קונה למעבד יש פאנל לשליטה במאווררים? תודה מראש איתי
-
- 9 תגובות
- 498 צפיות
-
-
חברים יקרים! אני פותח ת'רד זה (באישור כמובן) כדי שאתם הגולשים תוכלו לשאול שאלות על כל מה שקשור בצגי LCD (למודינג). תוכלו לשאול כל שאלה על בעיה שנתקלתם בה ולא הצלחתם לפתור אותה, שאלות טובות שאתם כבר יודעים את התשובה עליהם, ושאלות על דברים שברצונכם לדעת.. אני מודיע מראש, שכל שאלה שלא תהיה קשורה לנושא או כל תגובה שתסטה מהנושא תימחק ע"י המנהלים מידית.. וכמובן שתשובה עליה לא תתקבל. אני מבקש לרשום רק שאלות, ואפילו אם יש אנשים שיודעים תשובה לשאלה מסויימת שלא יענו עליה, כל המטרה בת'רד זה היא לאסוף שאלות שיופיעו יחד עם תשובות (שאני ומי שעוזר לי נענה) ב-FAQ (frequently-asked questions( העתידי על LCD שיפתח בקרוב. בקשה שנייה- כל מי שמכיר תוכנות לשליטה על צגי LCD מוזמן לרשום את שמם בת…
-
- 16 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
אהלן אנשים. 1)יש לי radeon 9500pro , מקורר עם vga silencer , זכרונות infineon 3.3 שהבנתי לפי פורומים אחרים שהם לא משהו בOC השאלה שלי היא כדאי לקנות קירור לזכרונות? יש סיכוי שאצליח להעלות עוד קצת את התדר שלהם? הם לא מתחממים בצורה קיצונית, אם החדר מקורר והמארז פתוח אני מצליח להגיע ל 310 , ב315 כבר יש ארטיפקטים (תכל'ס זכרונות מ270 ל 304 ליבה מ 276 ל354 ) 2)voltage mod - איך אני עושה זאת בכרטיס הזה (כדאי?) האם העלאת מתח הAGP עוזר במשהו לכרטיס? 3)כרגע אני עושה OC עם RADLINKER ואומגה , אם אצרוב BIOS פתוח - זה יעזור במשהו או שאין טעם? תודה
-
- 4 תגובות
- 628 צפיות
-
-
1. האם יש סיכוי שצביעת המארז תפגע במחשב עצמו? 2. יש כאלה ששמים על המארז כל מיני כמו מפסקים כאלה קטנים למאווררים האם זה קשה להכנה ,האם זזה חשוב והאם זה כל כך עוזר 3. כמה עולה לדים והאם זה נכנס במקום המאווררים שיש לי או שזה מתלבש על 4. איך כדי לי לצבוע ולקשט את המארז שלי תנו רעינות בבקשה... תודה רבה לעוזרים
-
- 21 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
כמה OC אפשר לעשות תוך שימוש בקירור הסטוק של המעבד? מפרט: P4 2.8Ghz Cache512Kb Northood 2X512MB Geil DDR400Mhz CL2.5 Asus P4P800Deluxe בלוח יש אפשרויות סטנדרטיות של OC. עשיתי 5%. מ2.8GHZ ל2.94GHZ. האם זה מסוכן למחשב ללא שינוי בקירור? מעל לכמה אחוזים צריך להוסיף קירור?
-
- 3 תגובות
- 554 צפיות
-
-
אם לא קשה לכם להסביר לי קצת על העניין הזה של האפשרות נעילב של AGP ו PCI בביוס של הלוח הנ"ל. יש לי כרגע KT400 של איפוקב וכשאני עובד בבאס גבוה כגון 200 אז הכונן קשיח קורס מאוד מהר, וכשאני עובד ב 185 אז הכל טוב אבל צצות בעיות הכי מוזרות בווינדוס עצמו כמו למשל פתיחת קיווצי RAR יותאים לי קבצים BAD CRC ועוד כל מיני תופעות. אני מבין שזה מהבאס הגבוה. אבל אם אני מתשמש בלוח 8RDA+ שיש לו את הנעילה ונועל את הPCIו AGP זה משפיע על התעבורה לכונן הקשיח או שזה לא קשור וזה משפיע רק על האפיק PCU והכרטסים שמותקנים בסלוטים?? תודה מראש על העזרה.
-
- 14 תגובות
- 876 צפיות
-
-
שלום לכלום! עקב החלפת הלוח שלי מ965p-ds3 לep45-ud3r, החלטתי לעשות שוב oc לe6300 המדקן שלי. אני כרגע עומד על 7X360 = 2500 MHZ ואחרי כל הבדיקות הכל עובד יפה, אני מתכנן להעלות עוד. השאלה שלי היא לגבי אימות הטמפרטורה - בסטיקי בפורום רשום שלמעבד שלי יש tjmax של 70 מעלות, מה שנותן לי 35 מעלו שת בload.... נשמע הגיוני? כאשר אני משתמש בtjmax של 85(כמו שראיתי בהרבה אתרים אחרים שככה צריך להגדיר) אני מקבל טמפ' של גג 50 במאמץ..... יש מקור רשמי מאינטל להגדרת טמפ' tjmax? חיפשתי אצלהם ולא מצאתי. תודה לעוזרים!
-
- 3 תגובות
- 968 צפיות
-
-
יש לי עכשיו Volcano 7+ שאני דיי מרוצה ממנו (מבחינת קירור) .. אבל הדבר הזה עושה המון רעש אני רוצה לקנות את החבוב הזה http://www.pch.co.il/docs/pd2020997095.htm (או בשמו CNPS7000A-Cu ) עכשיו ראיתי בביקורות שיש לו כמה בעיות עם לוחות אם מסויימים יש לי לוח EPoX 8RDA+ , מעבד AXP2600 , וזיכרון 512 .. האם אני יכול לרכוש ולהכניס בבטחה את ההיטסינק ללוח הזה ? ואם לא .. אז תוכלו להמליץ לי על היטסינקים טובים ושקטים ?
-
- 9 תגובות
- 566 צפיות
-
-
יש לי ספק 350W עכשיו רציתי לדעת כמה מאווררים אני יכול להוסיף בלי שיהיו לי בעיות מתח אחרי OC יש לי HD אחד ו CDRW אחד מחוברים היו לי 4 מאווררים ואחרי OC ל 1900 מ 1700 הוא היה יציב אבל לפעמים נופל או שלא עובד אחרי ריסט מבעיות שנראה לי נבעו בגלל ספק חלש
-
- 4 תגובות
- 534 צפיות
-
-
הבנתי שהפנטיומים האלה לא טובים להמהרה בגלל שהבאס שלהם, 533, מגביל אותם. אז השאלה שלי היא אם אני אקח את הדגם האחרון שעובד בבאס 400 ואמהיר אותו (כמובן נורת'ווד), גם הבאס יעלה? ואם אפשר להמהיר עם זיכרון RDRAM טוב כמו סמסונג או קרוסאיר? תודה רבה לכל העונה!
-
- 0 תגובות
- 549 צפיות
-
-
יש לי את המפרט הזה: Intel Core 2 Duo E8400 3GHz 1333FSB 6MB Tray 45nm intel® Desktop Board DX38BT Intel® X38 Express Chipset Bulk Thermaltake BigTyphoon 120 VX Cpu Cooler Corsair VX Series 550W PSU OCZ 4Gb kit DDR3 1333MHZ PC3-10666 7-7-7-20 Platinum Antec P182B Advanced Super Mid Tower No PSU קראתי בכמה אתרים שלא ממליצים לעשות המהרה עם לוח של אינטל, האם זה נכון??
-
- 1 תגובה
- 387 צפיות
-
-
היי רציתי לדעת אם בשטח OC למעבד נותן שיפור במישחקים? 2 עד 3 FPS זה לא ניקרא שיפור בעייני , 10 עד 15 זה שיפור, או שOC זה רק למיבחי נים הסינטטים , זה חשוב לי כי אני לא סתם רוצה לאמץ את המעבד לסרק . תודה
-
- 20 תגובות
- 3k צפיות
-
-
שלום רב, שאלה כזאת לי : האם לדעתכם,או מנסיונכם, מערכת קירור מים מסוג THERMALTAKE BIGWATER 120CM SE מתאימה למארז החדש מבית GIGABYTE מסוג AURORA3D? http://www.gigabyte.com.tw/Peripherals/Products/Products_GZ-FSCA1-ANS(ANB).htm המטרה שלי היא להכניס את הרדיאטור של מערכת הקירור לפנים המארז,ולהעביר את אחד ממאווררי ה-120 האחוריים לדופן המארז. הבעייה היא שהרדיאטור הוא מעט יותר מ-120 מ"מ לאורך... מה אתם אומרים? אם תגידו שלא כדאי לעשות בפנים - אוציא אותו מחוץ למארז,כמו בתמונות של המארז.
-
- 10 תגובות
- 658 צפיות
-
-
היי, מאור. אני מתעסק הרבה בעיצוב תלת-מימד לאחרונה, ומעבד חזק משפיע רבות על זמני-רינדר (מי שמבין על מה אני מדבר) בכל אופן בקהילה הבינלאומית (CGSociety) הציעו לי לעשות אוברקלוקינג.** כמובן שאוברקלוקינג למעבד שכחתי לציין*** אולי ל3GHZ אם אפשר אז יותר D: המפרט שלי: Gigabyte GA-P35-DS3 QuadCore Intel Core 2 Quad Q6600, 2400 MHz - 9 x 267 Zalman CNPS7500-Cu LED Retail - קירור למעבד 2 X 2GB Corsair XMS2 CM2X2048-6400C5 DDR2-80 = 4GB - DUAL CHANNEL NVIDIA GeForce 8800 GT 512 MB ENERMAX LIBERTY 400W ____ אני לא מבין בזה הרבה אבל אני מניח שאצטרך ספק חדש ואולי קירור יותר רציני למעבד... אודה לכולם על המלצות בנושא! ראיתי גם ביוטיוב שכל התהליך הוא "רק" שינוי הגדרות בביוס אחרי שנסגרת ע…
-
- 42 תגובות
- 3.6k צפיות
-
-
מה קורה אם 2 מאווררים זהים שכל אחד מסתובב 1000 RPM , מחוברים אחד על השני ומזרימים אוויר לאותו הכיוון ? האם מכפילים את כמות האויר ? האם הרעש יהיה כמו 2000 RPM או 1000 RPM ? תודה
-
- 10 תגובות
- 969 צפיות
-
-
פורים שמחחחח INTEL HT PRESCOT 2MB / 630 עם מחשב כזה מהי טמפרטורות העבודה? ומה הטמפרטורה המקסימילית שמותר להגיע אליה..? תודה מראש..!!
-
- 1 תגובה
- 586 צפיות
-
-
אני מנסה לבדוק מה הטמפ' של המעבד שלי ובאברסט הוא מראה 3 נתונים: CPU CPU #1 Core #1 CPU #1 Core #2 לפי איזה טמפ' אני בודק? בראשון הוא מראה 43 ובשני ובשלישי הוא מראה 59... שזה נראה לי יותר מדי המעבד שלי הוא E2140
-
- 2 תגובות
- 715 צפיות
-
-
הרכבתי מחשב עם מארז של קולר מאסטר 2 690 בייסיק , לוח אם אינטל Z68 - 1055 , מעבד I7 2600K יש סידור כבלים טוב עכשיו הזרימת אוויר הולכת ככה : מאוורר מלפני ההארד דיסק צמוד לדופן המרכזי של המארז = כניסת אוויר יש מאוורר שמוציא אוויר באחורי המארז ושמתי מאוורר שמכניס אוויר בדופן הימנית של המארז מלמעלה שמכניס אוויר על הלוח אם/מעבד/זיכרון יש על המעבד סטוק קולר כפי שציינתי וטמפרטורה באיידל נעה בין 55-59 מעלות צלזיוס על המעבד לא מרחתי משחה על המעבד, שמתי את הקולר עם ה3 פסים שהוא בא איתם מהיצרן האם זה תקין ? או שעדיף למרוח משחה בכל מקרה? יכול להיות שהחוט של החשמל של המאוורר שתפוס מסביבו (יש לו מן תפסים כאלה שהוא כרוך מסביב לבית מאוורר ) מפריע למאוורר להסתובב? - למרות שזה נשמע לי מופר…
-
- 8 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
אני עכשיו עושה OC ואני לא רוצה להשאיר אף מתח על AUTO! והמתח הכי נמוך שאפשר לשים ל-NB זה 1.25 אז השאלה זה לא גוהה? ואותה שאלה לגביי SB מתח 1.50?[br]פורסם בתאריך: 30.03.2008 בשעה 16:01:42 בבקשה תאנו ממש דחוף!
-
- 11 תגובות
- 860 צפיות
-
-
בסטיקיז לא מצאתי בכלל שום הדרכה בסיסית ל OC, אשמח אם תפנו אותי להדרכה כזו באופן כללי. ובאופן ספציפי לגבי Gigabyte. כמו כן, מה הכלי המומלץ בוינדוס שנותן חיווי על ה OC הקיים, תדר עבודה של מעבד תכלס (ולא כזה שלוקח את התדר כאינפורמציה מהמעבד - אלא שממש מודד אותו) תודה.
-
- 3 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
שלום, המאוורר שעל המעבד, אמור לדחוף אליו אוויר או להוציא ממנו? תודה על העזרה, אורן
-
- 2 תגובות
- 528 צפיות
-
-
מצ"ב תמונה של המארז שלי..והמאווררים המותקנים בו. השאלה שלי אם הסירקולציה טובה או שאפשר לשפר? המערכת תחת OC.. יש מאוורר אחד כמו שאתם רואים שמכניס אוויר מקדימה (להארדיסקים), 2 מאווררים שמוציאים אוויר מאחורה, ועוד 2 שמכניסים אוויר בצד (אחד לאזור הכרטיס מסך והשני למוספטים של הזכרונות ולזכרונות). בנוסף יש גם את הארקטיק קולינג שמוציא אוויר לאחור ווונטה ענקית של המעבד תודה! המארז הוא Antec 1080AMG עם תוספת מאוורר 1 בדלת. [attachment deleted by admin - 90 dayss]
-
- 3 תגובות
- 453 צפיות
-
-
שני ספקים... http://www.logicpc.co.il/eng/itdetail.aspx?icom=8406 http://www.logicpc.co.il/eng/itdetail.aspx?icom=6461 האם יש בראשון תוספות או משהו כזה שיבטא את מחירו הגבוה לעומת השני ..?כי אני רואה שבשני יש הספק גבוה יותר... הנה מה שמצאתי באתרי הבית אבל עדיין לא ברור מי יותר טוב זה שיותר יקר השחור.. עם פחות הספק נראה פחות טוב http://www.enermaxusa.com/catalog/p...?products_id=83 והשני עם 535 וואט נראה יותר טוב http://www.enermaxusa.com/catalog/p...?products_id=71 האם נכון הדבר? ועוד שאלה מצאתי את הספקים בחנות שלמעלה...האם יש מקום יותר זול למוצרים אלה?? תודה
-
- 7 תגובות
- 538 צפיות
-
-