אוברקלוקינג וקירור
פורום העוסק בנושא המהרה וקירור של חלקי המחשב השונים
36,125 דיונים בפורום זה
-
אהלן יש לי 3 שאלות בקשר ל OC, דבר ראשון זה המפרט שלי: Intel Core 2 Quad Q6600 Stepping G0 ASUS P5N-E SLI PQI DDR 800MHZ 2048MB Connect3D Raedon HD3850 256MB DDR3 PCIE שאלה ראשונה: עשיתי OC לכרטיס מסך בתוכנה CCC של כרטיסי ATI והעלתי ככה: GPU Clock - 669 @ 759 Memory Clock - 829 @ 1104 וזה כמעט המקסימום שהוצאתי ויש אחלה טמפרטורה (עומדת על 50 בלי משחק, ולפעמים יורד ל45) כמובן שהאצתי את המהירות של המאווררים ל90% ויש שיפורים במשחק, אבל שעושים ריסטרט זה מאבד את הנתונים ואני לא יודע מה לעשות שזה ישמר? .. בקשר למעבד, שאלה שניה: אין לי ידע רחב אבל לפי מה שידוע לי זה לא הכי קשה להמהיר את מהירויות הליבה ל- 2.4 @ 3.0 , ורציתי לדעת אם אני משתמש בקירור סטוק (זה שקיבלתי מהמעבד, ומרח…
-
- 3 תגובות
- 562 צפיות
-
-
ה GTX260 משומה לא מאיץ את המאוורר גם ביישומים גרפיים כבדים יחסית ומגיכ גם ל 65 מעלות. אני יודע שזה תיקני אבל זה לא מוצא חן בעיני. יש אפשרות שלפי יישום מסויים זה יאיץ את המאוורר ? נניח hl2.exe או crysis.exe כמו בפרופילים של עכבר.
-
- 2 תגובות
- 552 צפיות
-
-
שלום לכולם, יש לי ת'רד אחר לגבי OC ספציפי שאני מבצע.. בת'רד הנוכחי, אשמח אם תוכלו לעזור לי עם מספר שאלות על Sandy Bridge Overclocking בכללי.. תודה רבה לעוזרים ----------------------------------------------------------- אנא תקנו או אשרו את הבא: א- מגדירים את נתוני הזיכרון לרמת אחת לפני המוצהר עליו (שלא יגביל בינתיים). מעלים את המכפלה ומעלים בהתאם את מתח המעבד CPU_VOLTAGE כך שיהיה היציב המינימאלי (הבדיקה נעשית דרך תוכנות מאמץ וניטור). ובסוף מחזירים את נתוני הזיכרון לרמה המוצהרת עליו מה שאולי יצריך העלאה קטנה במתח בקר הזיכרון VCCIO.. עדיף לא לשנות את מתח המעבד (אך לא הליבות) VCCSA שאחראי בין היתר גם על בקר הזיכרון. ב- אם מדובר באוברקלוק שיושב על קצה ההגדרה של "לא מס…
-
- 11 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
אני חדש בעסק של האוברקלוק ואני שוקל על לעשות אחד כזה למעבד כדי שלא יגביל לי את הכרטיס מסך שאני מתכנן לקנות עכשיו המעבד שלי הוא e6300 והלוח הוא gigabyte 945p - s3 ועכישו השאלות : 1.איך בדיוק אני עושה אוברקלוק (אם יש אז תנו לי הפניה למדריך כלשהוא בנושא ) 2.אני יכול לעשות אוברקלוק בלי לשנות את הקירור שלו ? תודה מראש אני יודע שאולי יש כבר אשכולות בנושא הזה פשוט אני ממש ממהר עם העניין הזה סורי
-
- 2 תגובות
- 652 צפיות
-
-
שלום לכם. נרשמתי רק אתמול ורשמתי בפורום מודינג ועיצוב-והופתעתי לגלות את ידע המדהים של המשתמשים כאן. אז שאלה פרמטיבית לי אליכם האם רצוי לעשות אורבקלוק למעבד פנטיום 4 3.0? יש ברשותי קירור ביגטייפון והמעבד במנוחה כ35 מעלות ובעבודה ובחום הזהה לטמפ החדר היא כ41-42 גג. אם המאוורר האחורי על מהירות מירבית-בעבודה הוא על 34 מעלות!!! כן כן אתם רואים נכון. במידה ואחליף את מאוורר הביגטייפון שלי ל120 מ"מ של טרמלטייק סמארטפן-ואקרר אותו כמו שצריך לחצי מיום מלבד הלילה שאני ישן ולא ירעיש בחדר-הוא יתחמם מאוד? עלול להישרף? איפה צריך להתחיל ואיפה צריך להפסיק? עם איזו תוכנה עושים את כל זה? מה צריך לדעת קודם בשביל זה בכדי לא להרוס את המעבד או כל רכיב שרוצים לשפרו? תודה רבה מראש .
-
- 11 תגובות
- 767 צפיות
-
-
שלום, בקרוב אני קונה מחשב חדש עם המעבד E2140 וTMS יעשו לי עליו אוברקלוק. כמו כן אני מזמין עליו גם ביג טייפון . יכול להיות שאחרי האוברקלוק (אפילו אחרי חודש חודשיים) המעבד פתאום ישרף? (אני מנקה אבק מהמחשב וכמו כן יהיו בתוכו 3 מאווררים של הסגיטה + אחד שאני ישים. עכשיו שמעתי שהאוברקלוק יכול לצאת מכיוון או משהו כזה..זה נכון? ואם הוא יוצא מכיוון זה עושה מסכים כחולים וכו.יש מצב לתקן את זה? או שישר לאחריות? אשמח לשמוע גם הערות על איך להשאיר את המעבד מקורר ואת המארז גם כן כדי שהאוברקלוק יצא מוצלח ולא ישרף. תודה!
-
- 2 תגובות
- 523 צפיות
-
-
אוקיי יש לי ראדון9800נון פרו, במהירויות 325\580 העלתי אותו ל 337\606 אני חושב שזה שיפור דיי נחמד, אבל יש לי כמה שאלות: 1) אם אני אקנה קירור לכרטיס (אני עם כירור הסטוק של ג'יגהקיוב) אני אוכל לדחוף אותו עוד בבטחה? 2) כשאני לא משחק במשחקים (שזה השימוש העיקרי של הכרטיס הזה הרי) אלא סתם באנטרנט או בדסקטופ, הכרטיס גם מתחמם מהאוברקלוק? כי הוא הרי לא עובד חזק אז אין סיבה שהוא יתחמם...
-
- 0 תגובות
- 398 צפיות
-
-
שאלתי קשורה לאחריות. בטוח ב10000% שאין לחברה דרך לדעת אם אני עושה OC דרך תוכנה כמו RivaTunner לכרטיס מסך ? ונראה לכם שתהיה בעייה להביא את הכרטיס שלי ל 675/1200 ?
-
- 9 תגובות
- 730 צפיות
-
-
שלום אני עושה oc עם לוח אם msi p965 neo ויש כמה דברים שאני לא מוצא בביוס כמו איפה משנים את היחס של הזכרונות עכשיו זה 4:5 איך אני משנה ל 1:1 עוד דבר שאני לא מוצא איפה שולטים על המתח של המעבד אני יודע שיצאו הרבה עידכונים לביוס שלו אבל פחדתי לעדכן אני אשמח אם תגידו לי איפה כל הדברים האלה נמצאים תודה
-
- 1 תגובה
- 429 צפיות
-
-
אבא שלי קנה לפני 5-7 שנים דרמל מולטי באירופה, ולאחרונה כשגיליתי את נפלאות המודינג הוצאתי אותו מהארון במרפסת. יש לי כמה שאלות: 1)זה מסוכן? שכן שלי מאוד מתמצא בעבודת יד, חשמל, קירור, ובקיצר תחזוקה. אם היה לו אכפת הוא היה יכול לעשות מודינג ברמה עולמית. הוא ראה את הדרמל הזה והוא אמר (וצעק קצת) שזה כלי מאוד מסוכן, שהוא טוב רק לשיוף, שהוא לא יעיל, ושאפילו בן-אדם מאוד מיומן עלול להיפגע, ממנו. מה אתם אומרים? 2)בהנחה שהשכן שלי לא ישרוף אותו ואמא שלי תרשה לי, אני צריך ראשים לדבר הזה. איפה קונים? אני גר בנס-ציונה, יש פה באזור? וכמה זה עולה? 3)הדבר הזה בכלל שווה משהו? השכן שלי דאג להבהיר לי שזה צעצוע. 4)איזה ראשים טובים לחריטה עדינה בפרספקס 5)איזה ראשים טובים לחיתוך המארז?
-
- 10 תגובות
- 960 צפיות
-
-
אני יודע שהבלוק הנ"ל הוא בין המצויינים שיש בעולם כרגע. השאלה היא מה עושה אותו כל כך טוב? אני הייתי רוצה לקבל אם יש תיאורים, סירטוטים וכו'... יש לי מושג די כללי אך ברור לאיך הוא עובד , אבל הייתי רוצה לדעת עוד.. אם אפשר שיהיה בעיברית
-
- 4 תגובות
- 521 צפיות
-
-
שלום לכולם. רציתי לברר משהו, ברשותכם. להלן המפרט: > Mainboard : Gigabyte M55S-S3 > Chipset : nVidia nForce 550 > Processor : AMD Athlon 64 X2 3800+ @ 2000 MHz > Physical Memory : 2048 MB (2 x 1024 DDR2-SDRAM ) > Video Card : Radeon X1950 Pro > Hard Disk : WDC (160 GB) > Hard Disk : SAMSUNG (500 GB) > DVD-Rom Drive : Optiarc DVD RW AD-7170A > Monitor Type : FVVI1C0125662 - 15 inches > Monitor Type : MAG InnoVision - 16 inches > Operating System : Microsoft Windows XP Professional 5.01.2600 Service Pack 2 > DirectX : Version 9.0c (דצמבר 2005) המחשב בדיוק עבר פירמוט והדרייברים הכי חדשים מותקנים. כיצד ניתן, שלא באמצעות…
-
- 13 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
ערב טוב רציתי לשאול על המוצר הזה : http://www.pch.co.il/docs/pd-1638815037.htm יש למישהו את המוצר הזה ? הוא מקרר טוב ? הוא בא עם ההיסטינק כמו שיש בתמונה או שצריך לקנות אותו בנפרד ? הוא עזור בעניין השקט ?
-
- 2 תגובות
- 455 צפיות
-
-
לחבר שלי יש פרסקוט והוא עשה OC הוא העלה את הבאס ב1 MHZ ואז החזיר שוב למה שהיה מקורי... ובמקרא יום אחד באתי אליו ושיחקנו בFAR CRY ... אחרי שגמרנו חום המעבד היה על 69 מעלות בחדר ממוזג ?? אותו חום גם בAIDA 32 וגם בביוס ... האם הOC פגע במעבד ?
-
- 14 תגובות
- 704 צפיות
-
-
אוקי אז ככה תכננתי לקנות מחשב בזמן הקרוב והוא יהיה בחדר שלי ממש איפה שאני ישן את שינת היופי שלי בגלל זה חשוב שהקירור יהיה טוב שישמור על המחשב בטמפרטורות נמוכות ולא רועש והנה השאלות: 1. האם אני יכול להשאיר את המחשב שלי כמה ימים פתוח, עם איוורר כמובן (מה שיוביל אותנו לשאלה איזה איוורר) ולא יקרה לו כלום לא עכשיו ולא בעתיד? 2. בגלל שהשינה חשובה לבריאות אני מתכוון לקנות קירור למחשב שיהיה טוב, מספיק שקט שיהיה אפשר לישון איתו בלילה,ובמחיר סביר לכל אדם (אני מדבר על שליוב- ספק+2 מאווררים 80 מילימטר+קירור למעבד) אני חשבתי על הספק של TT 420watt עם האקטיב pfc (האם הוא רועש?) על איזה שילוב את ממליצים? תודה
-
- 1 תגובה
- 532 צפיות
-
-
שבת שלום אבא שלי יכול להשיג לי קומפרסור מהעבודה שלו(הוא עובד במפעל יש להם ענקיים וקטנים הוא יכול להשיג אחד)אז יש לי שאלה איך אני אמור לחבר אותו לכרטיס מסך?(אני מתכנן oc רצחני ;o) כאילו איך אני תוקע אותו שםיש איזה יציאה? תודה מראש!
-
- 4 תגובות
- 665 צפיות
-
-
אהלן אנשים בשעה טובה קניתי מחשב חדש אחרי 6 שנים וגם הרכבתי אותו בעצמי ... וזו בעצם הסיבה שיש לי כמה שאלות טרם התקנתי עליו מערכת הפעלה אבל עלו בי כמה שאלות : 1. מה צריכה להיות הטמפרטורה (מיטבית) של המעבד בבדיקה בביוס כמובן שאני מדבר על מצב ישר מהארגז בלי אוברקלוקינג ובלי כלום. 2. האם כל הנורות הציבעוניות שעל הלוח אמורות לדלוק בביוס שכן ממה שרשום בחוברת הוראות ככל שדולקות יותר נורות חיווי מירוק לאדום עם צהוב/כתום וכתום חזק באמצע ככה יש יותר עומס על המעבד... אז השאלה היא האם זה תקף גם למצב ביוס או ששם זה תמיד מדליק את כל הנורות ? מעבד CORE2QUAD 9550 גוף קירור AC freezer 7 pro לוח gigabyte ep45-ud3p לא יודע אם זה חשוב לצורך התשובה אבל הספק הוא crosair 620W והמארז CM690 נכון …
-
- 2 תגובות
- 695 צפיות
-
-
1. יש לי סאנבים טרנספורמר [למרות שאני חושב להחליף] יש בו 3 מאווררי 80 נורא רועשים, אחד של 120 שגם קצת רועש אני מחפש מאווררים בגדלים האלו שיהיו טובים אבל שקטים כמה שאפשר כמו כן ה-80 מ"מ צריכים להיות עם תאורה [בגלל מיקומם במארז] האם יש חיה כזו? 2. יש ברשותי כרטיס מסך של ספיר 1900GT האם קירור סטוק שמגיע איתו מספיק אם אני אעשה OC [לא גדול, זה הראשון שלי]? 3. קירור צ'יפסט, אם אני עושה OC קל כמו שאמרתי...האם אני צריך קירור צ'יפסט [הלוח שבמפרט]? 4. קירור זכרונות? [אותה שאלה כמו על הצ'יפסט] תודה מראש לכולם
-
- 2 תגובות
- 482 צפיות
-
-
שלום אני רוצה להחליף את המאווררים של הספק הנ"ל כי אני לא מסוגל להתרכז עם כזה רעש בחדר (2 מאווררים: 92 מכניס אוויר לספק ו- 80 מוציא החוצה). אין לי דרך להבחין אבל אני חושב שה 80 מסתובב במהירות מטורפת ועושה את כל הבעיות. עוד דבר - יש חיבור מהספק ללוח של קריאת מהירות. אני לא יודע של איזה משתי המאווררים הוא אבל הוא על כ 5100 RPM. האם מישהו עשה כזה מוד על הספק הזה, ואם כן איזה מאווררים שמתם ? האם אפשר פשוט לנתק את ה 90 ולהחליף את ה 80 ? אם כן איזה מאוורר אתם ממליצים עבור ה 80 (יש לי מאוורר 120 בדיוק מתחת לספק שמוציא גם ככה אוויר חם מהמעבד ) תודה
-
- 3 תגובות
- 629 צפיות
-
-
רציתי לדעת מה זה קירור גז? איך הוא פועל? כמה עולה? האם זה נכון שהוא גורם למחשב להיות במינוס 60 מעלות? ואם לא אז כמה מעלות הוא עושה את המחשב? תודה
-
- 2 תגובות
- 731 צפיות
-
-
איך הקירור Stock שמגיע עם המעבדים? 1. כמה הוא מתאים ל-OC? 2. איך הוא מבחינת קירור? 3. איך הוא מבחינת רעש? 4. האם מומלץ לקנות קירור אחר? איזה קירורים שקטים מומלצים? (אם יש שליטה על מהירות המאורר אז עוד יותר טוב)
-
- 21 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
יש לי את המפרט בצד... יש לי ליד המעבד מין רצועות נחושת כאלה אין לי מושג מה זה... נראה לי גשר צפוני...(אני צודק?) זה רותח...אני לא יכול לגעת בזה יותר משניה... מה עושים במצב כזה? אני לא יודע מה יכנס לי שם כי יש לי ביגטייפון...
-
- 2 תגובות
- 775 צפיות
-
-
שלום הזמנתי מ SKYPC מעבד E8400 מארז DIABLO 35 + 25 CM FANS וצמד כרטיסים 4850 למערך CROSSFIRE. עכשיו, נתחיל בכרטיסים, מכוון שהזמנתי רק אתמול אני יכול עדיין לעשות שינויים, שווה לקנות משחה טרמית לכרטיסים ? אם כן איזו ? SKYPC יכולים למרוח לי אותה כחלק מהרכבת המפרט ? אם אפשר לשים קירור ל 2 הכרטיסים איזה כדאי ? מעבד : קניתי לו Ultra 120 Extream, זה נראה לכם שימושי או שזה סתם בזבוז ? אני מתכנן OVER CLOCK למעבד, אבל לא ברמה של לשבור שיאי עולם חחח איזה קירור אחר אפשר לקחת יותר זול שיעשה את העבודה וגם שיהיה שקט ?
-
- 1 תגובה
- 590 צפיות
-
-
ממה שאני מבין אז מה שנקרא צ'יפסט הוא בעצם שני שבבים עיקריים: הגשר הצפוני והדרומי (תקנו אותי אם אני טועה, כי אני לא ממש מבין טוב באלקטרוניקה של הדברים). על לוח האם אלה שני השבבים הבאים בגודלם אחרי המעבד. עכשיו, תמיד אני רואה ששמים קירור (מאוורר, HEATSINK וכ"ו) רק על הגשר הצפוני והשאלה שלי היא למה ? האם הגשר הדרומי בהכרח מתחמם הרבה פחות ? אם אני מתכנן אוברקלוק עצבני שכנראה יעלה את מהירות הבאס בדי הרבה אז הרי גם הצ'יפסט יצטרך קירור יותר טוב. במקרה כזה האם צריך להשקיע ולקרר גם את הגשר הדרומי או שרק לשפר את הקרור הקיים של הגשר הצפוני ? או בקיצור, האם הצ'יפסט שלי יהפוך לצ'יפס...
-
- 3 תגובות
- 697 צפיות
-
-
שלום : קיבלתי את המחשב, התקנתי מערכת XP Pro והדרייברים הנחוצים (עוד לא עדכנתי של כ. מסך) וכעת אני מבולבל נורא. המפרט: Q6600 G0 > קירור לבחור הזה: TT BigTyphoon Gigabyte GA P35 DS3L ספק HX520 מארז Antec 900 זיכרונות שאמורים להיות הזיכרונות האלו: http://tms.co.il/product_info.php?cPath=57_60_373&products_id=4314 Albatrob 8800GTS 320MB והשאר לא מענין. ביקשתי מהחחנות לעשות לי OC ונאמר לי שנעשה OC למעבד לתדר של 3Ghz ובין דפי הקבלה יש משהו כזה: נתוני OC מעבד 9X335 מתח V1.325 זיכרון 2.4X335 PCI-E 100 נתחיל בזיכרונות. כמו שציינתי אני אמור לקבל זיכרונות של Corsair DDR2 800Mhz 1GB X 2. אבל התמונות להלן לא בידיוק מראות את זה לדעתי. לא רוצה סתם להעמיס על ה…
-
- 5 תגובות
- 588 צפיות
-