אוברקלוקינג וקירור
פורום העוסק בנושא המהרה וקירור של חלקי המחשב השונים
36,123 דיונים בפורום זה
-
בימים הקרובים , מחר מחרתיים, מור להגיע אליי מחשב שהזמנתי מrsm. ברצוני לעשות לו OC למעבד וגם לכרטיס מסך . מעבד : I5 760 + MUGAN 2 . לוח אם : Gigabyte GA-P55-US3L כ.מ : 4890HD גירסאת הVAPOR-X . 1. הרבה אנשים עשו OC למעבד הזה עם הקירור הזה כמו שראיתי וקראתי כאן מישהו יכול לתת מדריך בעברית לתהליך ? 2. מה הטמפ' סטוק שאמורה ליהיות לי למעבד עם המוגן 2 ומה לכרטיס מסך ואם אפשר גם לדעת מה המגבלות של כל אחד מהם יהיה מצויין . 3. הבנתי ממישהו שמבין שמה שיגביל אותי זה דווקא לא הקירור אלא הלוח אם , למה כוונתו ועד כמה יגביל ? תודה .
-
- 4 תגובות
- 1k צפיות
-
-
המאוורר בחלון שיוציא או יכניס אוויר? המאוורר שבראש המארז באמצע אחרי הספק שיוציא אוויר או יכניס אויר? איך לסדר את המאוורר/ים שמתחת לספק ? איך לסדר את המאווררים שבחזיק המארז? והינה כמה תמנות מהחיתוך שבצעתי היום עבור המאוורר העליון.
-
- 26 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
אז ככה, החלטתי לחסוך לכם בת'רדים מרובים ולשאול את השאלות בת'רד אחד בקשר למשאבה *האם יהיה הבדל משמעותי בביצועים של 2 המשאבות הבאות? 1250...Centrifugal pump Pump output 1200 l/h 264 lmp. gal./h. 7317 U.S. gal./h. Delivery head 2,00 m/wat.col. 6 ft. 7 in./wat.col. Power consumption 28 W Hose connection (suction side) Ø17mm (3/4") Hose connection (pressure side) Ø13mm (1/2") Dimensions: lenght x width x height 180 x 95 x 120 7.1 x 3.8 x 4.7 in. 1060...Centrifugal pump Pump output 2280 l/h 502 lmp. gal./h. 602 U.S. gal./h. Delivery head 3,10 m/wat.col. 10 ft. 2 in./wat.col. Power consumption 50 W Hose connection (suction…
-
- 6 תגובות
- 631 צפיות
-
-
שלום לכולם, בעוד כמה ימים אני אמור לקבל את הFREEZER 7 PRO שהזמנתי ויש לי כמה שאלות: 1)מהי הדרך הטובה ביותר להסיר את המשחה הטרמית הישנה מהמעבד? 2)כדי להסיר את הקירור סטוק אני רק מסובב את הקליפסים בכיוון החץ ולמשוך אותם לכיוון מעלה? 3)קראתי בכמה אתרים שניתן להתקין את הפריזר כך שיזרוק אוויר לכיוון אחורי המארז, או לכיוון הספק. יש לי ספק עם מאוורר 12 ס"מ שמוציא אוויר מהמארז החוצה, איזה כיוון עדיף? תודה רבה לכל העונים!
-
- 3 תגובות
- 555 צפיות
-
-
מה המצב חבר'ה ?.. אז ככה, כרטיס אחד מבין 4 שהיו לי (כל אחד 512MB) נהרס ועכשיו אני צריך לקנות חדש .. יש לי מעבד E4500 (אני יודע שהוא ישן לא צריך להזכיר לי חח) וכידוע לכם (או לא) הוא בא עם 2.2 Mhz ועשיתי לו OC ל - 2.93 Mhz .. האם הזכרון הזה http://www.skypc.co.il/pl_product~991580ST~15~0.htm טוב ל - OC ?.. לא כל כך שמעתי על החברה הזאת אבל קראתי איזה Review של אתר אוברקלוקרים ואומרים שהוא טוב .. מה אתם אומרים ?.. ועוד שאלה קטנה .. האם Windows 7 32 Bit יזהה 3G ? עזבו שזה יזהה, האם הוא באמת ישתמש ב - 3 GB או שסתם יהיה רשום 3 GB והמחשב ישתמש בפחות ?.. תודה מראש והמשך שבוע טוב, משה
-
- 8 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
קיבלתי מאוורר כנראה של פנטיום 3 ואני רוצה לחבר אותו לכרטיס המסך שלי(geforcefx5200 albatron). אני רוצה לעשות זאת בגלל שהכרטיס מקורר פסיבית וההיסטינג שלו פשוט לוהט!!!! וגם כדי שתיהיה לי אופציה לOC עתידי (כרגע אני לא צריך). אבל יש לי כמה שאלות ובעיות. 1. האם מאוורר של פנטיום 3 עדיף על הקירור הפסיבי 2.איך אני יכול לחבר את המאוורר אל כרטיס המסך? 3.האם כדאי לי להלביש את המאוורר על ההיסטינג המקורי שבה עם הכרטיס כרטיס המסך
-
- 12 תגובות
- 879 צפיות
-
-
שלום לכם תומכים חביבים כפי שבטח הבנתם,אני מתכוון לקנות את הכרטיס 6800GT מתוצרת לידטק ויש לי כמובן כמה שאלות.. 1.האם יש הבדל משמעותי בביצועי הכרטיס בעל גרסת הPCI EXPRESS לעומת הכרטיס בגרסת הAGP? 2.האם ניתן להגיע עם הכרטיס הזה למהירויות של הULTRA בקלות? 3.מהן דרישות המערכת המומלצות של הGT ומהן של הULTRA? תודה רבה רבה לעוזרים! Luv ya!
-
- 6 תגובות
- 559 צפיות
-
-
אי מדבר על ה HardCano 5 Hard Disk Drive Cooler ALUMINUM האם היא גם נישלפת כמו כל מגירה רגילה להרדיסק? האם היא עושה רעש? והאם יש דגם יותר חדיש ומשופר מזה?
-
- 14 תגובות
- 964 צפיות
-
-
מה אלה המושגים האלה ובמה הם מועילים? WMV Acceleration Disable DMA Copy Disable Block Write VPU Recover Fast Z Clear Enabled Z Mask Enable Z Top Disable Z Comperssion Mode (Default\0\2) Temporal AA Optimize PS Code Geometry Instancing Force Mip-Map Filter נ.ב: כל אלה מושגים שנמצאים בTweaks של התוכנה ATI Tray Tools תודה רבה לעוזרים
-
- 1 תגובה
- 500 צפיות
-
-
אני מבין אם אין לכם כוח לקרוא הכל אבל לפחות תענו על שאלה אחת-שתיים..... המעבד שלי מקבל מתח של 1.4-1.41 זה בסדר? יש לי תוכנה של ABIT-OC GURU שדרכה אני יכול לשלוט בVCORE(מתח למעבד) ושם כתוב 1.3875 V....ובביוס כתוב שבמעבד מקבל 1.41.... זה תקין? המאוורר של המעבד מסתובב בקצב של2600-2750 RPM....זה תקין? אמרו לי פעם שהוא צריך להסתובב בקצב של 3200 RPM.... הטמפ' של המעבד שלי גבוהות(55-80-במאמץ ובמנוחה), אך כנראה זה בגלל שניקיתי אתמול את המעבד ולא שמתי משחה טרמית....איזו משחה אתם ממליצים לי לקנות? (אמרו לי שZALMAN עם המברשת-כמו טיפקס-הכ טובה והכי נוחה...והיא עולה 59 כולל משלוח...כדאי?
-
- 2 תגובות
- 473 צפיות
-
-
השאלה שלי היא לגבי הרדיאטור של סוויפטק, דגם MCR220 (בגודל 120X2). הייתי רוצה לדעת אם הוא טוב, אם הוא מנחושת או אלומיניום ואם הוא דורש קירור חזק או נותן ביצועים טובים גם עם מאוררים חלשים ? בנוגע למשאבה של סוויפטק, דגם MCP350 (שנדמה לי מקבילה לדנג'ר דן מדגם DDC). הם בעלי ביצועים זהים, הם באמת אותם משאבות או שיש הבדל בין שניהם? איך הם מבחינת רעש? ואיך זה שעם 350LPH בלבד, הם מתחרים חזק ב D5 (וסוויפטק 655), שמוצהרים על מעל 1000LPH? תודה רבה!
-
- 5 תגובות
- 581 צפיות
-
-
שלום לכולם, כפי שאתם רואים בחתימה שלי יש לי מעבד ווינצסטר 3200+ ואני רוצה לקבוע לו את המתח (כי בברירת מחדל הוא על AUTO). אז השאלות הן: *האם קביעת מתח נמוך = טמפ' נמוכות יותר? *מהו המתח המינימלי שאני יכול לשים בלי לגרום למעבד נזק? תודה רבה לעוזרים
-
- 30 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
שלום לכולם, אני מעונין לדעת כמה דברים בעניין צריבת ביוס לכרטיס מסך: *האם חייבים לצרוב לביוס מאותו יצרן? (למשל, אני חייב לצרוב לביוס של Sapphire בלבד?) *האם חייבים לצרוב לביוס עם אותו זכרון (למשל,לי יש Samsung 2.0 אז אני חייב לאחד עם Samsung 2.0?) *כיצד עושים מודים לכרטיס מסך,איזה מודים יש ובמה הם עוזרים? תודה לכולם, עמית
-
- 23 תגובות
- 990 צפיות
-
-
נגיד יש לי קירור מיים אז אני לא צריך מאווררים במארז? אםם כן אז למה וכמה.. לאן קירור מיים מתחבר כדי לקרר חוץ מהמעבד כמובן..... והאם המשאבה מרעישה???? תנו לי גם המלצות למשהו טוב.
-
- 12 תגובות
- 804 צפיות
-
-
הרבה זמן אני שואל את עצמי-האם זה משתלם? האם כדאי להשקיע בזה? שאלות לא חסרות לי בעניין: 1)האם מערכת חלקית תספק שקט טוב? (למשל רק למעבד)? האם המאווררים האחרים במארז "הורסים" את השקט הזה ואז כל הסיפור לא כ"כ משתלם מבחינת שקט? 2)מה אם הספק? המאוורר שבתוכו לא מרעיש ו"הורס" את כל המערכת בלי קשר כמה עלתה המערכת? אותו דבר בקשר למאווררי המארז. 3)מה תוחלת החיים של מערכת קירור מים? כמה שנים היא שורדת? 4)האם יש צורך במודינג מסויים בשביל להנות עד הסוף מהמערכת? 5)האם אפשר לעשות את המודינג הזה ללא דרמל אלא רק אם מקדח כוס? 6)כמה הקירור מים נותן בביצועי OC? האם יש שיפור רציני למשל בגיימינג? 7)איך הולך נושא האחריות אם חו"ל? תודה לעוזרים.
-
- 6 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
אני מתכוון לאלה ששמים את המחשב באמבט שמן. לקירור השמן יש כמה בעיות לפי מה שהבנתי... דבר ראשון, הקירור לא יעיל כי צריך להחליף את השמן כי כל עוד אין שימוש במשאבה ורדיאטור השמן לא מתקרר ולכן הוא מתחמם לאותה טמפרטורה של הרכיבים במחשב...זה לא יהיה מיידי, נכון, אבל אחרי כמה זמן זה יגיע לטמפרטורה של הרכיבים ובגלל זה לא כדאי קירור שמן אלא אם כן יש משאבה ורדיאטור. דבר שני, ראיתי שיש אנשים שמכניסים לאמבט השמן שיש בו את המחשב מאווררים ואת קירור הסטוק של המעבד, הרי ההתנגדות של המים גדולה בהרבה משל האוויר ולזה המאוורר לא בנוי ולכן כנראה יישרף, הפוך ממה שאחרים אומרים שזה יאריך את חיו כי הוא מסתובב לאט וחלק יותר. תקנו אותי אם אני טועה
-
- 5 תגובות
- 655 צפיות
-
-
צ'מעו חברה... אני קונה מארז סופרטלאנט...(כמה מאווררים יש בו?) אני רוצה פאנ קונטרולר עד 4 בתקציב ~170 שקל 2 מאווררים (שיהיו שקטים(לא שואבי אבק)) תקציב 100~ תודה מראש !
-
- 13 תגובות
- 740 צפיות
-
-
המערכת שלי סיימה חישוב SuperPI ב-41 שניות (של 1MB),האם זה בסדר או שזה איטי מדי? (המערכת כרגע ללא אוברקלוק) כיצד ניתן לשפר את מהירות החישוב מלבד אוברקלוק? מה יגרום לחישוב מהיר יותר,מהירות שעון גבוהה יותר או מהירות באס גבוהה יותר? (מי מהם ישפיע יותר?) תודה, עמית
-
- 6 תגובות
- 592 צפיות
-
-
שלום היום קניתי את הקיט הזה http://www.ocztechnology.com/products/memory/ocz_ddr2_pc2_6400_vista_upgrade_1gb_module_2gb_kit אחרי שכנראה הg.skill התפגרו בעיקרון אני עם מעבד intel core 2 duo E6300 1.86 באוברקלוק ל 3GHZ לוח אם GA-P965-DS3 rev 1.0 ספק enermax liberty 400W בעיקרון קניתי זיכרונות של 1.8V כי הלוח שלי נותן 2.0V במקסימום ולא נראה לי שהיה סוחב 2.1V קניתי את הזכרונות כי הקודמים של G.SKILL התפגרו לי ובינתיים עם הזכרונות החדשים המחשב עובד באותה מהירות כמו פעם קודמת למרות שכתוב שזה 5-6-6-15 והG.SKILL היו 5-5-5-15 אבל בביוס עשיתי שהם יעבדו על 5-5-5-15 ושאר הערכים שהביוס המליץ עליהם ( 3 3 6 3 ו 53 או משהו כזה) עכשיו השאלה שלי היא האם זה שנתתי יותר מתח חוץ מיציבות לאוברקל…
-
- 7 תגובות
- 563 צפיות
-
-
לאחר זמן ממושך מאוד שלא עשיתי את זה הגיע הזמן לפרק את הזלמן לניקויים. באותה הזדמנות, חשבתי כבר להוריד את ה-IHS המעצבן של המעבד ולשים את הקירור ישירות על הליבה. עכשיו אני יודע שזה לא הכי מומלץ אם לא יודעים איך לעשות את זה ולכן אני מתעייף כאן אתכם. בקשר להורדה עצמה את זה אני כבר עשיתי בעבר כך שזה יהיה החלק הקל, הבעיה היא בפיצוי על ההורדה של זה. הזלמן משתמש ב-bracket המקורי של פנטיום 4 שאני שמעתי שצריך להוריד לו 3 מ"מ למטה בנקודות ההצמדה ללוח, האם זה נכון? מה תהיה הדרך הטובה ביותר לעשות את זה? יש הרי את הבליטות הקטנות שאותן צריך לקצר אבל ברגליים שמצמידות את זה ללוח אסור לגעת, צריך להוריד רק מסביבן. שוב, מה תהיה הדרך הטובה והבטוחה ביותר לעשות זאת? ושאלה אחרונה, האם אחרי הכל צ…
-
- 0 תגובות
- 422 צפיות
-
-
שלום לחברי הפורום . אז ככה , אני רוצה להחליף את קירור האוויר של המעבד שלי (למי שמעניין , הוא במפרט בצד ימין) , לקירור מים . אף פעם , באף מהמחשבים שלי לא עבדתי עם קירור מים , אז אני חושב שהגיע הזמן להתנסות . קצת בדקתי את קירורי המים שקיימים כיום בארץ , ואת האמת , דיי נדלקתי על הקירור של Corsair , דגם H100i , ובכלל אני אוהב את החברה הזאת , לדעתי הם בונים חומרה טובה עבור המחשבים , קצת יקרים אבל לי זה אף פעם לא הפריעה ;D . (ב-KSP הקירור הנ''ל עולה 625 ש''ח עם אחריות ל-5 שנים , שזה דיי לא רע לדעתי) . אז השאלה הראשונה שרציתי לשאול אותכם , המבינים בעניין , האם הקירור הזה , בקטגוריה הזאת , מצדיק את המחיר שלו , או שבאותו המחיר ישנם קירורים יותר טובים ? , אם כן , כמובן שאני אשמ…
-
- 4 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
אז ככה... המפרט שלי בצד (כן! 3.6 בקירור סטוק) ובניסיון לראות האם הטמפרטורות סבירות גיליתי כמה דברים מעניינים: הורדתי את הקופסא של החלקים (מי שנתקל באורורה יודע במה מדובר) וזה הוריד לי 3 מעלות במעבד, מעלה אחת במארז ו-2 בהרד דיסק. פתיחת דלת המארז העלתה לי שתי מעלות(!) בטמפ' של המעבד המאווררים של האורורה המקוריים על 100% והם חרישיים. להלן טמפרטורות במנוחה של 20 דקות(המינימליות שנרשמו): hdd:37c cpu:29c core0:21c core1:23c טמפרטורות במאמץ שעה ב-TAT(המקסימליות שנרשמו): hdd:38 cpu:69c core0:69c core1:67c שמתי לב שתמיד core1 קריר יותר במאמץ וחמים יותר במנוחה... למה? להזכירכם אני על 8*450 בלי eist\c1e
-
- 0 תגובות
- 557 צפיות
-
-
אז ככה הזכרון הוא 6 גיגה דומינייטור של קרוסייר במהירות 1600 עכשיו אני לא סגור על איזה מהירות זה כרגע פועל כי כל מיני תוכנות מראות לי דברים שונים אני רואה שהלוח אסוס תומך ב 1333 במקסימום אבל זה לא נכון כי יש לו גם מצב של 1600 אבל אני לא בטוח איך להגיע אליו או האם אני כבר נמצא בו וגם בביוס יש איזה כמה מצבים של זכרון אין לי הרבה מושג בהם אשמח להחכים ממכם + יש איזו שורה אחת בוולטגים שהיא וורודה מה זה אומר? כי המספר עצמו הוא בטווח המותר וגם רציתי לשאול על האוברקלוק של המעבד עצמו כי הוא נשאר ב 2660 כרגע אבל משהו אחר עלה ל 3200 במקביל לזכרון מה זה המשהו הזה? והאם המחשב רץ ב 3200 כרגע? איך אני מעלה את המעבד עצמו ולמה המעבד רוקד וזז בין 1600 ל 2660 כל הזמן וגם הוולטג…
-
- 12 תגובות
- 741 צפיות
-
-
טוב אני רוצה לעשות עוד מאט OC למחשב שלי אז יש ליכ מה שאלות . אם למשל מהירות ה FSB שלי היא 1000 (סתם בשביל השאלה)ואני קובע שהמחלק של הזכרונות 1/4 ומהירות הזכרון שלי היא 800 אז המהירות עכשיו תיהיה 250??? כאילו 1000 לחלק 4?? עוד שאלה: מה הסיכון לשרוף רכיב דרך העלאת מתח? לאיזה רכיבים מעלים מתח?? מה זה BUS? של המעבד??? אשמח אם תענו לי במהרה
-
- 2 תגובות
- 439 צפיות
-
-
*איזה ביוס הכי טוב לOC? *מה זה בדיוק Xpress recovery2? *איזה הגדרות צריך לשנות בביוס לפני הOC? *וכמה הטמפ" של הלוח אם והמעבד צריכה להיות? *ואיך מפעילים את הPrime 95?
-
- 0 תגובות
- 367 צפיות
-