עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone - פורומים

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

אוברקלוקינג וקירור

פורום העוסק בנושא המהרה וקירור של חלקי המחשב השונים

1. שלום הנה מפרט המחשב שלי -קצת ישן: מעבד -סלרון 2000 מגההרץ (400FSB), לוח אם של גיגהבייט 8S648 זיכרון 512 מגה של קורסייר VALUE, כרטיס מסך RADEON 9800SE 256MB. השאלה הגדולה: יש לי מעבד חלופי של 2400 מגההרץ פנטיום 4. בקיצור - חשבתי אולי לעשות לו אוברקלוק ולהעלות את המהירות שלו ל3000 מגההרץ או אפילו 4000. יש לי קירור סטוק של אינטל אבל נראה לי שהוא ממש מספיק כי במאמץ הוא מגיע ל45 מעלות גג 50. השאלה הגדולה שלי אליכם זה האם זה מסכן רכיבים אחרים במחשב חוץ מהמעבד? לא איכפת לי שהמעבד יישרף לי (ברור שאני לא רוצה את זה) אבל האם זה יכול לשרוף לי את הזיכרון או לוח אם או כרטיס מסך? דרך אגב החברה של הספק שלי לא ידועה זה סתם ספק באיזה 150 שקל (בזמנו). תודה

• 0 תגובות
    • 453 צפיות
  2. שלום, קרה לי פעם כמה פעמים עשיתי אוברקלוקינג ושרפתי חלקי חומרה במחשב, רציתי לדעת איך עושים אוברקלוקינג בטוח מבלי שזה יפגע, אני יקבל מחשב חדש מחר ורציתי לדעת איך לעשות OC אחרי כמה חודשים מבלי שזה יפגע (אני עושה את האוברקלוקינג דרך תוכנת הדרייבר) תגידו לי מה הדרכים הבטוחות לעשות OC, פליז!!!

• 3 תגובות
    • 453 צפיות
  3. היי, אני צריך קירור לסוקט 478... שיהיה אפשר להתקין אותו בלי להוציא את הלוח. הבנתי שבשביל להתקין את ה BT חייבים להוציא את הלוח.. תקציב 250 ש"ח. תודה.

• 2 תגובות
    • 453 צפיות
  4. Started by pazer005,

המפרט למטה... ניסיתי לעשות OC למעבד. עכשיו, כשהבתי את FSB ל-370 קיבלתי 14 שניות בערך בפיי וב-aquamark קיבלתי ציון גבוה של 136. עד כאן הכל טוב, רק כאשר ניסיתי לעלות ל-371 משהו כנרה נדפק. הפיי ירד קצת אבל באקווה קיבלתי 114... עשיתי קצת חיפושים באינטרנט וגיליתי שבלוח S3 יש בעיה ב-FSB שבין 370 ל-400 ואחרי שעוברים את זה הכל מסתדר. האם זה קיים גם בלוח שלי? ואם לא ממה זה נובע?

• 0 תגובות
    • 453 צפיות
  5. יש לי intel pentium 4 1.7ghz willamate לוח של ASUS P4V800-X עכשיו בלי OC הטמפרטורות הם מנוחה: 23-27 במאמץ : 36 והטמפרטורה של הלוח אם עומדת על 23 האם זה טוב.. וכמה הכי גובה שאני יכול להגיע בלי לסכן את המעבד?!?!

• 2 תגובות
    • 453 צפיות
  6. אני מעונין ללמוד על שיפרים לחשב ועל הסכנות שיש בהם ואיך מבצעים אותם מאיפה מתחילים , קראתי מספר רב של הודעות כאן ואני קצת מבולבל איך משנים את התזממונים של הזכרונות ומה המשמעות שלהם בכלל? אוברקלוק איך בכלל יוצרים אותו? :s05: :s05: :s05:

• 1 תגובה
    • 453 צפיות
  7. לאחרונה שמתי לב שאחרי קרוב ל30-40 בפסקות חשמל במשך השנה הזו ההארדיסק התחיל לקרטע ממש,כעת קניתי מגן ברקים ומייצב מתח שיעזור איכשהו. הביצועים של הארדיסק ירדו ממש לאחרונה והחלטתי אחרי הרבה זמן שלא התעסקתי בנושא הבנצ'מארקים לעשות איזה טסט של PCMARK ולראות. התוצאה שקיבלתי היא באמת אומרת שההארדיסק במצב לא טוב כנראה (כשרכשתי אותו קיבלתי קרוב ל1800 בHD) מדובר במקסטור 160 SATA מסדרת דייאמונד מאקס 10 שעבר המון הפסקות חשמל. בכל מקרה בחנתי על הדרך את התוצאות של המעבד והופתעתי ממש,בזמנו שהייתי מתעסק בנושא הייתי מקבל בלחץ עם אוברקלוק 6 וחצי ,5 אלף,כעת זה 7 אלף בזכרונות המצב יחסית אופטימי וטוב לא? איך בכללי האובר קלוק ? המפרט שבחתימה

• 0 תגובות
    • 453 צפיות
  8. Started by Overkiller,

שלום לכולם; יש לי את הכרטיס הנ"ל, ואני ממהיר אותו עם הדרייבר של אנוידיה (עם האופציות המובנות) ולאחר מכן עושה בדיקה. עכשיו לאחר הבדיקה של נאמר 6 שעות, הכרטיס לא קרס, והחלטתי שאני רוצה לשמור את המהירויות החדשות, אני לוחץ על שמור, והכל בסדר; העניין הוא שאחריי ריסטרט, או הדלקה מחדש ביום למחורת הכרטיס חוזר למהירויות הסטוק, איך אפשר לקבוע לו מהירויות חדשות שבהם הוא ישאר?

• 0 תגובות
    • 453 צפיות
  9. Started by Baz34,

במארז שלי למאוורר הקידמי השואב יש תעלת אויר (חלל בין מבנה המתכת לכיסוי הקידמי של עשוי פלסטיק של המארז) המובילה לפתח בתחתית המארז, האם זו הצורה היעילה ביותר לעבודה שלו או שכדאי לבצע מודינג כלשהוא לשפר את יניקת האויר שלו ? אשמח להמלצות נוספות לגבי מאווררים (120,80) שקטים ואכותיים (עדיף מ-SKY-PC , אבל לא בהכרח) תודה

• 1 תגובה
    • 453 צפיות
  10. היי אנשים! תוכלו להמליץ לי על תוכנה לשליטה על המאורר של המעבד PRESCOTT, הוא מתחמם די בקלות גם לאחר ריענון משחה טרמית וניקוי צלעות. כרגע הוא קבוע על 2300RPM והוא מגיע ל70 מעלות במאמץ, מידי פעם הוא דופק ריסטרט כתוצאה. הייתי רוצה להגביר את הסיבוב של המאורר שלו - אין לי בעיה עם הרעש הצפוי, העיקר שיהיה קריר... יש המלצות? תודה מראש...

• 0 תגובות
    • 453 צפיות
  11. OK יש לי AMD X2 4200+ ויש לי את הקירור המקורי... עכשיו חשבתי אולי אם אני אחליף את המאוורר המקורי של amd שיש לי עליו עם אחד מהמאווררים הללו: 1. Thermaltake 60mm Dimensions: 60x60x25mm Rated Voltage: 12VDC Started Voltage: 7VDC Current: 0.37Amp Power Input: 4.44W Fan Speed: Max 7000+/- 10% RPM Airflow: 38CFM Bearing System: 2 Ball Bearing Lifetime: 50,000 Hours Connector: 3 pin או המאוורר הזה: AKASA 60mm Fan dimension 60 x 60 x 15mm Fan speed 4300 R.P.M. Fan airflow 21.83 CFM Fan air pressure 2.93mm H20 Fan life expectancy 50000/hrs Bearing type Ball Bearing Connector 3-pin with RPM sensor wire Voltage rating 12V Noise level 32.56…

• 0 תגובות
    • 453 צפיות
  12. Started by frogman,

היי ושלום בנסיון לעשות אובקלוק ישנם כמה דברים שלא הבנתי: 1)ASUS C.G.I 2)STATIC READ CONTROL 3)DDR2 CHANNEL A REF VOLTAGE 4)DDR2 CHANNEL B REF VOLTAGE 5)DDR2 CHANNEL REF VOLTAGE אשמח להבין את המשמעות של הדברים למי שמבין...... בתודה מראש לעוזרים

• 3 תגובות
    • 453 צפיות
  13. Started by haviv822,

ברשותי כרטיס מסך X800GTO2 ולוח LANPARTY UT NF4 שנקנו לפני כיותר מחצי שנה, (מפרט בצד) לפני כחודשיים פתחתי לו צינורות ל 16 כעת הכרטיס ברמת X800XL ובימים האחרונים חשבתי להעלות את תדרי הליבה והזכרונות כדי להגיע ל X850XTPE ולשם כך נדרש קרור חלופי, AC ATI Silencer 5 Rev. 2 , הוא הקרור המתאים לי מכל הקרורים מבית AC ... מחירו עוד איכשהו זול 130 ש"ח בנעה מה שהופך אותו למשתלם עבורי. קראתי כמה ביקורות על הקרור באתרי הביקורות השונים והתקלתי בשורה הבאה בחסרונות הכרטיס: "Blocks chipset air flow on the DFI Lanparty NF4" כאן: http://www.techpowerup.com/reviews/ArcticCooling/ATISilencer5_Rev2/4 פתחתי את המארז וראיתי שבאמת הקרור של היצפסט באמת צמוד לכרטיס וחציו נמצא מאחורי גוף הכרטיס, ולאח…

• 2 תגובות
    • 453 צפיות
  14. Started by sharonhart,

אחרי שבדקתי כמה אופציות הכי נראתה לי החלפת הקירור של ה7950GX2 בשל TT... אם עכשיו הטמפרטורה על 80-70 בכמה הטמפרטורה אמורה לרדת? יש דרכים חלופיות שיעזרו לי יותר שלא יעלו יותר מהדרך של החלפת המאוורר כדאי בכלל מאוור שלTT?? יש יותר טובים?? תודה מראש

15. כפי שרשום בכותרת, אני מחפש איזה ערכה של HEATSINK פשוט שאפשר לקבע אותו על ה CHIPSET שכיום יש עליו רק מאורר (שאני מעוניין לסלק מסיבות הומנטריות). רציתי לדעת איפה מוכרים ואילו ערכות כאלו יש (כך שהטמפ לא תעלה יותר מדי אם בכלל וגם שהמחיר לא יהיה גבוהה). ה CHIPSET המדובר הוא VIA KT266A שאני יודע שהיו כבר דגמים שלו שפעלו רק עם HEATSINK.

• 0 תגובות
    • 453 צפיות
  16. Started by IG,

יש לי זיכרון מחברה מסויימת (מפורט בחתימה) ואני רוצה לקנות עוד סטיק. אני רוצה לדעת האם כדאי לי יותר לקנות סטיק של חברה אחרת ויותר איכותית או שעדיף לקנות עוד סטיק זהה למה שיש לי? אני מתכנן OC ואני לא רוצה שהזיכרונות יעשו לי יותר מדי בעיות... מה הבעייה הכי חמורה שיכולה להיות לי אם אני קונה סטיק של החברה אחרת (סמסונג...)?

• 0 תגובות
    • 453 צפיות
  17. הכרטיס הוא hd2900pro ושאני מריץ את ati tool אחרי ההתקנה הוא לא מצליח לקרוא את תדר הליבה והזכרון ונתקע או משהו כזה. תודה. עריכה:עכשיו גיליתי שriva tuner כן תומכת בגרטיסים של ati אני אבדוק אותה.

• 0 תגובות
    • 453 צפיות
  18. Started by Impreza,

יש לי את המארז הזה בלי מאוורר מקדימה הוצאתי את התעלת איוורור ושמתי במקומה מאוורר 80 מ"מ בתוך המארז שיכניס קור, האם זה עוזר? לעשות אותו שהוא יוציא חום? מה לגבי אבק? האם להשאיר את תעלת האיוורור? הטמפרטורות עכשיו הם 48 במעבד, 33 במארז, ו 37 בכרטיס מסך. (עם מזגן על 25C) יש לי AMD 2600+ XP הטמפ' בסדר?

• 0 תגובות
    • 453 צפיות
  19. Started by etz,

לאחר זמן ממושך מאוד שלא עשיתי את זה הגיע הזמן לפרק את הזלמן לניקויים. באותה הזדמנות, חשבתי כבר להוריד את ה-IHS המעצבן של המעבד ולשים את הקירור ישירות על הליבה. עכשיו אני יודע שזה לא הכי מומלץ אם לא יודעים איך לעשות את זה ולכן אני מתעייף כאן אתכם. בקשר להורדה עצמה את זה אני כבר עשיתי בעבר כך שזה יהיה החלק הקל, הבעיה היא בפיצוי על ההורדה של זה. הזלמן משתמש ב-bracket המקורי של פנטיום 4 שאני שמעתי שצריך להוריד לו 3 מ"מ למטה בנקודות ההצמדה ללוח, האם זה נכון? מה תהיה הדרך הטובה ביותר לעשות את זה? יש הרי את הבליטות הקטנות שאותן צריך לקצר אבל ברגליים שמצמידות את זה ללוח אסור לגעת, צריך להוריד רק מסביבן. שוב, מה תהיה הדרך הטובה והבטוחה ביותר לעשות זאת? ושאלה אחרונה, האם אחרי הכל צ…

• 0 תגובות
    • 453 צפיות
  20. Started by gmpc,

שלום לכולם, אודה לעזרתכם, האם לפי דעתכם יחידת הקירור הנ"ל Zalman Vga Cooler VF1000 תשפר את הביצועים במידה משמעותית של ה X1950PRO? תודה רבה!

21. אז ככה לפי מה שהבנתי אז כמה שיש יותר אמפר([A] /[AMP] ), כך מהירות המאוורר ועוצמתו גדולה יותר.. - נכון? [זו שאלה ראשונה] ושאלה שנייה -> איפה אני יכול למצוא מאווררים אחד של 6/8/9cm עם מעל 0.24 amper ועוד אחד 4cm עם מעל ל 0.24 amper ? תודה על העזרה

• 0 תגובות
    • 453 צפיות
  22. איך אני מנתק את הגוך קירור הבא מהלוח אם http://www.uac.co.jp/svr/smc/accessories/img/snkp0015a4.jpg תודה

• 1 תגובה
    • 453 צפיות
  23. שלום לכל מי שעונה השאלה שלי היא האם ניתן לנתק בכרטיס מסך SAPPHIRE PCI-EX RADEON X1950PRO 256MB DDR3 DUAL DVI TV/O - RETAIL את המאוורר ולהתקין מאוורר שקט יותר אם כן אז כיצד תודה

• 0 תגובות
    • 453 צפיות
  24. לאחרונה קניתי gf6800gs agp של פאליט שמגיע עם קירור מעפן שמתי לב שמאז שקניתי אותו , מהחורי איורור הקדמיים של המארז יוצא אוויר חם זה פשוט מחמם לי תחדר ! wtf ? יש לי שני מאווררים אחוריים שהגיעו עם המארז יש לי מקום לעוד שניים קדמיים , ואם אני מעיף תכונן פלופי יהיה לי מקום ל עוד אחד ככה שאני יכול לשים 3 מקדימה ועוד 2 שכבר יש מאחורה כולם 80 מ"מ עצות ?? עוד מעט אני מתכנן לקנות תקירור הזה לכרטיס מסך http://www.noacomp.co.il/product.asp?productid=2893 אם הוא מתאים לכרטיס שלי ואם הוא לא מרעיש יותר מידי ... יש הצעות למשו יותר טוב ?

• 3 תגובות
    • 453 צפיות
  25. Started by hagay21,

יש לי פנטיום 4 800 2.4 שעומד על מתח של 1.520 זיכרונות של ויבונד 512 3200 433 הרץ אני מעוניין להעלות את מהירות הליבה ל 3.0 הגעתי עד 2.8 ללא נפילות ב 2.9 הוא קורס לי אחרי חצי יום בכמה כדאי להעלות את המתח? (טמפ מעבד במנוחה שזה רוב היום 37 במאמץ מגיע ל 45)

• 3 תגובות
    • 453 צפיות

דיונים חדשים בפורומים

חיפוש

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.