אוברקלוקינג וקירור
פורום העוסק בנושא המהרה וקירור של חלקי המחשב השונים
36,123 דיונים בפורום זה
-
אז ככה.. לפי כמה שבועות מצאתי מחשב זרוק ברחוב. לקחתי, פתחתי, (ואחרי הרבה עבודה) הוצאתי את המאורר. המאורר (מדדתי עכשיו) הוא 80 מ"מ. עכשיו אני רוצה לפתוח את פאה אחת במארז ולחבר אותו ללוח אם. השאלה שלי היא האם קיים סיכון כלשהו שמא ישרף לי רכיב כלשהו? אני רק רוצה להיות בטוח שהמאוורר כשיר ולכן אני בודק. מצפה לתשובה..
-
- 13 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
יש לי Leadtek G4 TI 4200 128 MB שעובד על דרייברים של אן בידיה גירסה 30.82. PowerStrip מזהה את הכרטיס אבל לא נותן לעשות לו OC. מישהו יודע למה?
-
- 1 תגובה
- 513 צפיות
-
-
ליפני שאני קונה כרטיס חדש, יש לי כרגע gf2 mx200 64mb, (חברה אין לי מושג, כשקניתי אותו עוד הייתי די מטומטם, שאלתי אותם איזה חברה זה הם אמרו של נוידיה, בכל זאת התעקשתי ושאלתי איזה חברה ייצרה את הכרטיס, לא את השבב, ואמרו לי נוידיה, אמרתי טוב נו אני לא כזה מבין אולי הם מייצרים גם כרטיסים.. ככה שאני לא יודע על קירור\מהירויות\כלום) חשבתי לנסות לסחוט מהקיים מה שעוד נשאר בו, לפי מה שהבנתי אני צריך לדעת ת'מהירויות שלו כרגע, בקשר לקירור, כמו שאמרתי אין לי ממש מושג, אבל כשפתחתי פעם אחרונה את המחשב, שמתי לב שיש שם מאורר די קטן שלא מסתובב הכי חלק, הוא עושה כמה סיבובים מהירים, מאט טיפה בסיבובים וממשיך ביותר מהר, אז בקיצור אני לא יודע אם הקירור הזה טוב בכלל, הוא לא נראה מקרר משהו.. למיש…
-
- 15 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
כיצד אני יכול לקרר את הזיכרנות האלה? ???
-
- 4 תגובות
- 546 צפיות
-
-
-
הוספתי עוד מאוורר במארז ממש מעל הכרטיס, והעלתי את התדירות שלו ל320 / 710 ! יש מישהו שמנוסה עם OC לכרטיס הזה? חושבים שאפשר לעלות אותו יותר? (עדיין לא ניסיתי, מתיעץ איתכם קודם...) תודה.
-
- 7 תגובות
- 861 צפיות
-
-
אני קונה מחשב חדש מבוסס AMD עם AX7 ורציתי לדעת איזה מאורר לקחת את הTT SMARTFAN2 או את הANTEC SMARTFAN (כמובן שהם 80מ"מ) תודה לכל מי שעונה!
-
- 4 תגובות
- 624 צפיות
-
-
יש לי לוח אם 8IEX של ג'יגה בייט לפנטיום 4. ישר כאשר אני מפעיל את התוכנה הלוח אם או ההבאזר במחשב מתחיל לתקתק כמו שעון בצליל מתכתי. כשאני מתעלם מזה אני מכוון את 3 הסנסורים ל3 האפשרויות הראשונות- כמה מספרים ואותיות לא מובנים כשלכל אחד מצורף 1 או 2 או 3 ב1 ו2 הטמפרטורה היא 25 ובשלישי היא על 75. כשאני מעביר לאותם מספרים רק עם התוספת של הדיודה ב1 ו2 הטפרטורה היא 95 בערך ובשלישי 35 השאלה שלי היא מה כל אחד מהם ואיך יכולות להיות כאלה טמפרטורות גדולות ? (וגם אם מישהו מבין בקשר לתיקתוק)
-
- 4 תגובות
- 645 צפיות
-
-
תגידו אם אני פותח מכפלה ב XP1900 שלי והמעבד נדפק לי בתהליך ניתן לתשתש את העקבות שניסיתי לפתוח מכפלה? כי ממש לא בא לי להדפק בלי מעבד ופתיחת מכפלה אני דיי בטוח שאחריות לא מכסה את זה. ומה הסיכון בכלל שהמעבד ידפק בתהליך? תודה מראש.
-
- 2 תגובות
- 522 צפיות
-
-
יש לי פנטיום4 2.4 יש לי שם 4 מאווררים ואני חושב שהטמפ גדולה מידיי אתם תחליטו טמפ מעבד 56 מעלות טמפ מערכת 44 מעלות טוב או לא + הצעות לשיפורים
-
- 3 תגובות
- 577 צפיות
-
-
כאשר אני עושה oc לכרטיס מסך, איזה פרמטר עדיף לי להעלות לקבלת תוספת גדולה יותר בביצועים, הליבה או הזיכרון?
-
- 7 תגובות
- 666 צפיות
-
-
אני מחפש איזה היט סינק טוב ללוח אם שמתחמם לי בטירוף, מה יש לכם להמליץ??
-
- 2 תגובות
- 527 צפיות
-
-
שלום היתי רוצה לשמוע כמה דעות ואצות בקשר ה OC של מחשבי אני קונה מארז Dragon AX-01SLDW ALUMINUM CASE SILVER + חלון+4מאווררים+ספק אנטק 430V+מנורה כחולה לוח אם P4S533 Audio ASUS מעבד Intel P4 2.4 בקשר לזיכרון האם הלוח מתאים ל ddr 2700? אני גם רציתי לשאול האם TWICKING או משהו כזה יכול לפגוע בחומרה? שלכם FRIDGE . :AR15:
-
- 5 תגובות
- 754 צפיות
-
-
קניתי לא מזמן מאורר לקירור הדיסק בקשיח. הוא אמנם עושה את העבודה אבל מרעיש מאוד. יש למישהו מושג על מאורר שעושה את העבודה אבל בשקט?
-
- 6 תגובות
- 717 צפיות
-
-
אני מתלבט כרגע בין לקנות P4 2.4 או לקנות 1.8/2.0 ולעשות OC, הלוח שאני לוקח הוא ABIT SA7 (בעיקר בגלל המחיר) אז השאלות שלי הן: 1. האם צריך קירור מעבר לסטוק בשביל להמהיר את 1.8 ל 2.4, או 2.0 ל 2.66 (יענו, להעלות את ה FSB ל 133) ? 2. האם אני אצטרך להעלות את המתח, ואם כן, איך אני יודע בכמה צריך להעלות? 3. בעניין הלוח, די ברור שיש לו דיויידרים מתאימים בשביל FSB133 (כי הוא תומך במעבדים עם באס 533), הבעיה היא, האם יש אפשרות לעשות נעילה? ואם לא, אז אם אני אשים את הדיויידרים ישר ל 1/4 PCI ו 1/2 ל AGP (ככה זה אמור להיות עם FSB 133, נכון?), ואעבוד עם FSB של, ננחי 120, ז"א ה PCI יהיה 30 וה AGP יהיה 60 , לא תהיה בעיה, נכון? (אני לא מתכוון מבחינת ביצועים, אלא יציבות) הודה לכם מאוד אם תע…
-
- 0 תגובות
- 591 צפיות
-
-
לפנות בוקר טוב, היום החלטתי לנסות לצאת למסע אוברקלוקינג וניסיונות קל עם המעבד שלי, Athlon TBird 1100 עם סטפינג מוזר ולא מוכר בשם AXIAR משבוע 19. כמובן שפתחתי את המכפלה והורדתי אותה והעלתי לי לאט לאט את ה-FSB, הגעתי עד ל-128FSB ואז החלו בעיות אי יציבות רעות מאוד שלא איפשרו אפילו להריץ 3DMark עד הסוף. החלטתי להוריד עוד קצת את המכפלה אך זה לא עזר ולא משנה איזה מכפלה שמתי לא הצלחתי בשום צורה להשיג יציבות ב-128. מיותר כמובן לציין שהעלתי את המטח עד הסוף (1.85V) והחום לא שיחק פה תפקיד גדול מכיון שפירקתי את המחשב והוא ישב לי על המיטה עם מאוורר מכוון עליו וחדר ממוזג והטמפ' עמדה על 56 ב-Full Load. השאלה שלי היא האם Burn In קטן למעבד יעזור פה להגיע ל-133 ביציבות? בנתיים התחלתי קצת ב…
-
- 0 תגובות
- 484 צפיות
-
-
-
אני רוצה לדעת אם כדאי לי להוסיף עוד מאוורר.
-
- 6 תגובות
- 630 צפיות
-
-
סוף סוף אחרי שיש לי כבר מחשב חדש החלטתי לעשות אוברקלוקינג הכי עצבני שאפשר למחשב הישן שלי, לא שלא חשבתי על זה קודם פשוט אז עוד פחדתי לאבד אותו... אז ככה המחשב הישן שלי הוא פנטיום 2 300 MHZ מהדור החדש ה Deschutes שנעול משינוי המכפלה אשר עובד על לוח המבוסס על ערכת השבבים BX440 של אינטל ותומך בבאס של עד 133. כמובן שלוח יש בקר שבודק אם הלוח אמור לעבוד עם באס של 66 או 100 פלוס מינוס ולצערי שלי היה חסום על 66-83 בבאס אבל כיסיתי את הפין B21 כדי "לעבוד" על המחשב ולגרום לו לחשוב שהוא עובד עם מעבד 333-450 ומכיוון שהמכפלה היתה נעולה על 4.5 מהירות המעבד קפצה לי מ 300 ל 450 וכאן בעצם מתחילות הבעיות. :'( כמובן שגם הצטיידתי בציוד קרור פשוט והוספתי מאוורר ליציאה הקידמית של המחשב אבל לא נג…
-
- 18 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
טוב, דוד שלי מקנדה רוצה להביא לי P4 2.8 זה עולה לו זול לא יודע איך אבל משהוא בסביבות ה300 $ עכשיו זה לא שווה לי שהוא יקנה אם: 1) אי אפשר לעשות אוברקלוקינג 2)זה לא מתאים לי ללוח אם יש לי עכשיו לוח של MSI כמו שכתוב במפרט MSI SIS 645DX עם תמיכה ב 533... זה יתאים לי?? תודה... סליחה על הטעות יש לי כבר 1.6 אז 1.8 לא שווה לי...
-
- 4 תגובות
- 507 צפיות
-
-
הכל התחיל אחרי שנשרף לי הספק והחלפתי אותו וכל פעם שאני מאפס את ה-CMOS הוא מזהה לי אותו כ-467 ואין לי מושג למה. אולי הטכנאי שנתתי לו את המחשב והוא ניסה לעבוד עליי במחיר והתעצבנתי ולקחתי אותו ממנו חיבל בו קצת. בכל אופן איך אני מעלה את המהירות של המעבד לצמיתות כך שגם שאני יעשה LOAD DEFOULT בביוס זה יזהה לי אותו כ-667MHZ וגם איך אני מעלה את הבאס ? (האם כדאי לי להעביר את הג'אמפר ל-FORCE 133 ) ? ואם לא אז איך אני עושה את זה ? תגידו לי איפה כל דבר נמצא בביוס בדיוק כי אני לא הכי מתמצא שם, תודה לכם. (ד"א אל תציעו לי לאפס את הסימוס עם הג'אמפר או הבטרייה כי זה כבר נעשה). ד"א אגב, כל פעם שאני מנסה להעלות את הוינדואס הוא נתקע וגם שאני מנסה לעשות בוט הוא נתקע, יכול ליהות שאלו הן הסיבות…
-
- 2 תגובות
- 531 צפיות
-
-
לכל המזלזלים למיניהם, אנא כנסו לפה ותסבירו לי למה זילזלתם....
-
- 23 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
שלום לכולם, קצת פירוט: AXP1800 (AGOIA-9 Week 24) + AX-7 + 75CFM 80mm fan Corsair XMS3000v1.1 @ 2.8V Gigabyte 7VRXP Rev 2.0 וספק ג'נרי 300W המכפלה לא פתוחה, והגעתי לFSB מקסימלי של 155Mhz כאשר כל נסיון לעלות מוביל ללופ של ריסטים... לא עזר להעלות את ה Vcore ל 1.90v... מה אתם אומרים?
-
הכותרת מדברת בעד עצמה
-
- 19 תגובות
- 1.1k צפיות
-