עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone - פורומים

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

אוברקלוקינג וקירור

פורום העוסק בנושא המהרה וקירור של חלקי המחשב השונים

1. אוקיי אז יש לי מחשב של פנטיום 1 ויש לי ספק בשילו (מהישנים כמובן). יש לו 2 כבלים כבל עם חוטי מולקס שאותם אני יודע לחבר. ועוד כבל שחור כזה עם 4 "תופסנים" שצריך לחבר למפסק שמפעיל ומכבה את המחשב.. זה מחולק ל- 4 "תופסנים בצבעים שחור, חום לבן וכחול... איך אני מחבר אותם... ניסיתי לחבר את זה פעם אחד באקראי וזה עשה הפסקת חשמל בכל הבית מישהו יודע?

• 4 תגובות
    • 478 צפיות
  2. Started by RayZ,

היום פירקתי מהמחשב הישן שלי מאוור. אני רוצה שהוא יהיה למחשב החדש כדי שיקרר את החלקים יותר. לאן לחבר?

• 4 תגובות
    • 478 צפיות
  3. Started by lalnage,

איך הCorsair HC200EX-1001? יש ב1266 ש"ח בפאנדס.

• 1 תגובה
    • 478 צפיות
  4. Started by KaPOcHinI,

טוב ככה נכנסתי לביוס העלתי את הfsb מ 200 ל 240 בהדרגה.... הכל יציב ועובד טוב עכשיו הבעיה שבביוס אי אפשר לעלות מעל ל 240 אז השאלהה היא....אפשר לפרוץ את הביוס או כל דרך אחרת ...בשביל להמשיך ולעלות את ה fsb? אממ אם זה חשוב amd 64 3200+ asus a8n-vm

5. Started by BMD,

אפשרי בכלל ?? קניתי מעבד חדש , XP 2600 MOBILE , בקרוב אני מתכנן גם לוח אם חדש ABIT AN7 אולי , אבל אני לא רוצה להיפרד מ 1 G זיכרון שיש לי בשני סטיקים של 512 M זיכרון DDR 266 , סתם בשביל הקטע , אם הייתי רוצה לעשות אובר קלוק קטן של 100 - 200 MHZ הייתי יכול ? הקירור שלי סביר . תודה מראש לפונים .

6. Started by ras81,

שלום התקנתי את המערכת שלי והוספתי גם בלוק לציפ'סט (לקחתי את הבלוק הגדול של זלמן לכרטיס מסך), החיבורים לא התאימו אז אילתרתי חיבור של שני צינורות. עם זאת הטמפ' של הציפ'סט ירדה אומנם מ41-42 ל 38-39 אבל זה נראה לי שינוי קטן. הטמפ' של המעבד ירדה ב5 מעלות לפחות. ברור לי שמערכת שלי היא לא לOC חזק מכיוון והיא פסיבית ובעלת צנרת צרה יחסית אבל לא אמור להיות שיפור יותר גדול בקירור של הציפ'סט? יכול להיות שמשהו לא עשיתי נכון? ללא קשר ראיתי שהHD שלי הוא בטמפ' של כ40 מעלות - זה בסדר? הנה כמה תמונות של המערכת ושל הטמפ' . [attachment deleted by admin]

• 2 תגובות
    • 478 צפיות
  7. Started by Lol10k,

שיני מיקום מארז ועכשיו הטמפ' של המעבד והלוח אם עלתה קצת,כנראה כי המאורר האחורי די חסום. רציתי לדעת מהי הטמפ' המומלצת ללוח אם abit kv8 pro,אם זה משנה,אז לא בזמן מאמץ... כרגע היא נמצאת על 30 מעלות. תודה.

• 1 תגובה
    • 478 צפיות
  8. Started by SixKiller,

שלום... לא נראה לי שהשאלה הזאת נשאלה אי פעם אבל יש לי הרבה מאוד מאוררים ויש לי על הלוח 3 חיבורים ואני חיברתי הכל לחיבורים של פאוור אז מה לעשות אותו דבר..? פאוור? או על הלוח....

• 2 תגובות
    • 478 צפיות
  9. אין לי מי יודע מה מושג במאווררים מה כיום הכי מומלץ בטווח ה 120 ש"ח , אני מחפש שקט וגם עבודה טובה האם הוא בא עם היטסינק וכו'

• 0 תגובות
    • 478 צפיות
  10. Started by ofirrjd,

היי, טוב, אז ככה, לפני שאני מוציא אלפי שקלים על מערכת חדשה, החלטתי לנסות למצות את המערכת הקיימת (מפרט בצד). כהתחלה, החלטתי לבצע OC למעבד. המטרה שלי היא סביב ה 3.4 (ראיתי כאן באתר שהרבה הצליחו להגיע לזה עם מערכת פחות או יותר כמו שלי) לכן המהרתי את הבאס ל 230 מה שאמור לתת תוספת של 15% למעבד, בחישוב פשוט 3000*15%=3450. את מהירות ה RAM השארתי על 400MHz = DRAM FREQ. התוצאה, באיתחול אני מקבל את המסך של safe mode של ווינדוס שאומר ששיניתי משהו בחומרה (מה אתה אומר...). אני בוחר הפעלה ב normal mode אך ווינדוס מסרב לעלות, פשוט מרסט את עצמו. חום המעבד מצביע על 47 מעלות שזה בסדר גמור, שנים עבדתי עם חום כזה עד שהבנתי שהטכנאי שהרכיב לי את המערכת נתן 0.1V offset תוספת, למה? לא יודע. ברגע…

• 2 תגובות
    • 478 צפיות
  11. Started by Numi1989,

יש לי מעבד : AMD athlon[tm] 64 Processor +3000 עכשיו יש לי מערכת קירור מים של tt Big Water 735 כתוב שהיא מתאימה לכול מעבדי all AMD AM2 Series and AMD K8 series. זה אומר שזה מתאים לשלי או לא ?

• 4 תגובות
    • 478 צפיות
  12. שלום לכולם המפרט שלי מופיע בחתימה שלי למטה וזה כולל את הOC הקטן שעשיתי עכשיו רציתי לשאול האם יש למישהו אותה חומרה וכמה הוא הצליח להגיע או שיותר נכון לכמה כדי לעלות את הBUS שלי שלא יתחממו לי יותר מידי דברים עכשיו אני על 46 מעלות במנוחה!!

• 3 תגובות
    • 478 צפיות
  13. Started by ReDev1L,

קודם כל קניתי מחשב חדש עם מעבד E6750 ולא בא איתו משחה טרמית והבנתי שמה שיש על המאוורר שבא עם המעבד זה די גרוע. אז קודם כל אני רוצה לשאול על איזה משחה טרמית אתם ממליצים לי וגם אם אפשר חנות בירושלים, כי חבל לי לשלם על משלוח שיעלה יותר מהמשחה ובנוסף רציתי לשאול האם יש צורך לנקות את המעבד עם אלכוהול לפני שאני שם את המשחה, כי אני כבר התקנתי את המאוורר עליו בעיקרון שבא איתו אבל עדיין לא הפעלתי את המחשב (כמו שציינתי, מחשב חדש) תודה רבה מראש!

• 3 תגובות
    • 478 צפיות
  14. e6600 asus p5b 2gb g.skill 800mhz HK 8800gts oc2 320mb ocz gamexstream 600w אני מדבר גם על עוד OC לכרטיס מסך בנוסף למה שכבר עשו לו במפעל.. יש פוטנציאל? ועד כמה אני יכול להגיע עם המעבד? ושכחתי להגיד, קירור אוויר - infinity

• 0 תגובות
    • 478 צפיות
  15. אני יודע רק על הטרמלרייט : http://www.foxpc.co.il/Product.aspx?productid=226 ועל האקסלרו אקסטרים שיצא לא מזמן והוא מיועד לסדרת 2900 (ד"א, איפה מוכרים אותו? ) יש עוד קירורים שמתאימים לכרטיס הזה?

• 1 תגובה
    • 478 צפיות
  16. Started by matanshomron,

המעבד שלי..מגיע לחום..מטורף 90~לפעמים 100 בדקתי בתוכנה וזה כנראה נכון כי המחשב שלי לפעמים מתכבה מעצמו ועושה מין רעש כזה .. שאני פותח אותו..שוב והוא אומר לי שהמעבד חם מידי.. עכשיו שמתי מאווורר ביתי..פתחתי את המארז שמתי את המאוורר בצד.. אבא בתוכנה זה עדיין מראה על 90:(~100 אבל הוא לא מתכבה..יותר.. למה זה עדיין מראה ככה..

• 3 תגובות
    • 478 צפיות
  17. Heading ;D עריכה : אה, יש עברית (-: טמפ': cpu : 40 - 47c idle, 55~ load gpu : dosent come with a sensor )-: כאמור, ספק everpower 400W. המערכת שלי לא צורכת יותר מ250W.

• 0 תגובות
    • 478 צפיות
  18. Started by rivking,

מה אני עושה כדי להתחיל להזיז את העניינים ולהתחיל בOC? איזה קלוק גנרטור לבחור? לפי מה אני יודע מה לבחור? איפה מתחילים להזיז את המדים כדי להעלות את התדר נ.ב: אני מחפש תוכנת צד שלישי עי אין לי אפשרות בביוס לעשות OC

19. Started by LRa,

התנסתי פעם אחת ושניתי את ה FSB מ-166 ל 200 והמחשב לא עבד והייתי צריך לעשות ריסט לביוס דרך הבורד. תודה

• 0 תגובות
    • 478 צפיות
  20. Started by lgmtk,

דבר ראשון, אני מתנצל אם הייתה הודעה כזו בעבר, חיפשתי ולא מצאתי. (האמת אני לא מופתע, מי יעשה OC על הכרטיס המעפן הזה). עכשיו לשאלה...יש למישהו נסיון עם OC לכרטיס מסך הספציפי? כרגע הוא ב700MHZ על הCORE והMEMORY, אתמול בלילה עשיתי OC של 850 לCORE ו800 לMEMORY, במשחק כבד (THE WITCHER) הגעתי לבערך 30 בIDLE (במקום 20 ללא OC בIDLE, כרגע למשל...רק כשהבנתי שהטמפ' שלי ממש נמוכה החלטתי לעשות OC ויש לי את הכרטיס כבר שנה וקצת). המפרט שלי כתוב בצד (אני מאוד מקווה שבקרוב חדש חדש), קירור על המסך HEAT SINK STOCK. ברמת העיקרון אני מעוניין לעשות OC כמה שיותר גבוה כדי להקפיץ את הביצועים, משתמש בRIVATUNER. תודה לכל עונה

• 4 תגובות
    • 478 צפיות
  21. Started by YinnoN,

נכון יש לי בביוס כזה איפה שכתוב כמה mhz המעבד ... אם אני מעלה את זה, זה באמת יעשה לי oc אמיתי ? בלי נפילות ובלי כלום (עם קירור חזק כמובן (-: ) תודה.

• 0 תגובות
    • 478 צפיות
  22. Started by Aner,

חשבתי על CoolerMaster Aero 7 Lite שעולה 100 ש"ח... ישנו קירור שעדיף שמחירו לא עולה על 100 שקל? ;D תודה

• 1 תגובה
    • 478 צפיות
  23. Started by dvirko,

היי, אני קצת אובד עיצות פה יש לי GTO2 X800 ללא OC אבל עם פתיחת צינורות, שעד לפני חודשיים-שלושה עמד על טמפרטורות נורמליות במנוחה, בסביבות ה-30-40 מעלות. המעבד והלוח עומדים על טמפרטורה טובה. לאחרונה הטמפרטורה שלו קפצה ל ל 50-59 מעלות במנוחה, למרות שהמאוורר שלו על 100 אחוז. פתחתי את המארז וניקיתי טוב טוב מאבק והיתה ירידה של 3-4 מעלות, אבל עדיין הוא חם בהרבה מבעבר. אני יודע שהקירור אצלי במארז לא משהו, אבל זו לא הסוגיה כי עד לפני כמה חודשים הכל עוד היה בסדר, מה יכל לגרום להתדרדרות כזו? תודה

• 3 תגובות
    • 478 צפיות
  24. Started by nimrodim,

כמו שכולנו יודעים ב OC אנו ממהירים את המעבד ולפעמים גם את הזכרונות. אני רוצה לעלות את נושא המהרת הגשר הצפוני אשר קורה במקביל להמהרת המעבד. התרד מבוסס על המאמר של TONY מ OCZ שנמצא כאן: http://www.bleedinedge.com/forum/showthread.php?t=29757 והתרד הבא מ XS: http://www.xtremesystems.org/forums/showthread.php?t=106834 ע"מ לפשט את הנושא אני רוצה להתייחס לגשר הצפוני כמו אל מעבד - לומר שיש לגשר הצפוני מכפלה ותדר, וכן מגבלת תדר אוברקלוק התלויה במתח שניתן לגשר הצפוני. בוא נניח שהמהירות הנומינלית של הגשר הצפוני מוגדרת כ MHZ 400. על מנת לקבוע את ערכי המכפלה ותדר הבסיס של הגשר הצפוני יש לבחון את ה - FSB STRAP. תדר בסיס של ה-NB מכפלה FSB STRAP 533 3 …

• 0 תגובות
    • 478 צפיות

דיונים חדשים בפורומים