עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone - פורומים

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

אוברקלוקינג וקירור

פורום העוסק בנושא המהרה וקירור של חלקי המחשב השונים

1. התקנתי שלושה מאווררים במארז. אחד 80מ"מ מקדימה [מוציא אוויר] שמחליף מאוורר ג'נרי שבא עם המארז, אחד 80מ"מ מאחורה [מכניס אוויר] ואחד 120מ"מ בצד [מוציא אוויר]. אני מבין שהסידור הזה לא מוצלח ואני שוקל לסובב את כל המאווררים במארז (כך שאני מקבל מאוורר 80מ"מ מקדימה למטה שמכניס, 80 מ"מ מאחורה למעלה שמוציא [כי אוויר חם עולה למעלה] ו120מ"מ בצד שמכניס). החשש שלי הוא שהמאוורר מקדימה חסום ע"י הפאנל הזה של המארז (אתם יודעים על מה אני מדבר.. ככה שאני לא יכול לראות אותו כשהמארז סגור) ולכן אני לא בטוח אם תהיה לו גישה לאוויר כדי להכניס אותו.. אני צודק? (מצד שני, כרגע הוא מוציא את האוויר הקר ולא את החם [כי הוא נמצא למטה] ולכן הוא לא מועיל לי). ועוד שאלה קטנה. כי מתכוון בימים הקרובים להתקשר ל…

• 2 תגובות
    • 491 צפיות
  2. Started by the_rock100,

שלום חבריה. יש לי מעבד 2.8 ג'יגה הרץ northwood שמגיע ל80 מעלות. ופרסקוט 3.2 והראשון שמגיע ל90 מעלות. על איזה מאווררים שקטים אתם ממליצים למטרת קירור בלבד? (לא בשביל אוברקלוק) ויש לכם המלצה למאוורר לכרטיס מסך 9800 פרו של ELSA FALCOX?

• 4 תגובות
    • 491 צפיות
  3. טוב התקציב שלי דיי לא מוגבל אבל ממש לא בא לי להשקיע במשהו מפלצתי מהסיבה שהלוח שלי מגביל אותי על OC של 30% כולה. השאלה שלי מה יתאים לי מבחינת שקט נפשי בלילות ולא הטרקטור סטוק של אינטל? , משהו שגם יקרר נחמד . חשבתי על הפריזר PRO 7 , מה אומרים? חשוב לי מאוד גם כשאני לא אצטרך לפרק את הלוח כדי להרכיב את המעבד.. ד"א שאלה לא קשורה , הגוף ברזל הזה שעליו יושב המאורר סטוק של אינטל , כאשר מחליפים למאורר חדש צריך להסיר אותו גם כן? אני יודע שצריך להסיר אותו כדי למרוח מחדש משחה טרמית על המעבד (שד"א אם מי שיהיה נחמד אשמח הסבר גם על המריחה , תמיד פחדתי מזה לא יודע למה , בעיקרון אני יודע שמנקים את זה עם אצטון או משהו כזה? [קצת מיימי ו"מסוכן " לא? ) , ומורחים משחה חדשה .. (עם המאורר החדש מ…

• 0 תגובות
    • 491 צפיות
  4. מישהו יכול לתת לי לינק או הסבר מפורט איך לעשות צריבת ביוס כדי להפוך R9800P ל XT (אולי אפילו OC יותר רציני). אני לא ממש מבין בזה אז בבקשה שיהיה הכי מפורט שאפשר כולל לינקים לתוכנות הדרשות לי והביוס שצריך... אני יודע, יש לי דרישות גבוהות אבל בבקשה אני ממש צריך עזרה כאן ??? . יברך האל את מי שעוזר (המפרט שלי בחתימה) נ.ב אני יודע שיש דיון מרוכז בענין אבל לא הצלחתי למצוא שם תשובה מספיק מפורטת בענין אז בבקשה אל תנעלו את הנושא עריכה: הכוונה מן הסתם זה להפוך אותו לXT מוחלש

• 1 תגובה
    • 491 צפיות
  5. Started by avishaiar17,

רציתי לשאול אם אני יכול לעשות אוברקלוק למחשב דרך תוכנה של הלוח אם כי ידוע לי שהדגם של הלוח שלי תומך באוברקלוק דרך תוכנה כולשהי , דבר ההופך את פעולת האוברקלוק לפשוטה הרבה יותר.. מה אתם אומרים?? המעבד שלי הינו Q6600

• 2 תגובות
    • 491 צפיות
  6. דבר ראשון אני קניתי LED של 3V ובמחשב יש לי 12V באיזה נגד אני צריך להשתמש כדי להוריד את המתח? דבר שני אני יכול לעבוד גם עם מפסקים עם 6 רגליים במקרה שלא יהיה לי נגדים ולחבר את הLED לבטריות?

• 0 תגובות
    • 491 צפיות
  7. יש לי FX5200 הורדתי RIVETUNER ואני רואה שעון ליבה 250 ושעון זכרון 280 ואני זוכר שפעם אמרו לי שהזכרון הוא X2 זאת אומרת יש לי Core 250 ו memory 540 ? כי החלפתי את הכרטיס לאותו כרטיס רק חברה שונה והיה לי MSI קודם לכן והיה לי בליבה 200 ובזכרון 400 הינה תמונה גם : [attachment deleted by admin]

8. Started by matvey99,

בלוק : http://www.zigzag2000.co.il/catalog/product_info.php?cPath=174_394_518&products_id=3691 משאבה : http://www.zigzag2000.co.il/catalog/product_info.php?cPath=174_394_518&products_id=5939 צנרת : http://www.zigzag2000.co.il/catalog/product_info.php?cPath=174_394_518&products_id=3660 רדיאטור : http://www.zigzag2000.co.il/catalog/product_info.php?cPath=174_394_518&products_id=3302 מים : http://www.zigzag2000.co.il/catalog/product_info.php?cPath=174_394_518&products_id=3303 סה"כ כ 900 שקלים מה אתם אומרים? שווה את המחיר? איך המערכת עצמה? אפשר להוציא משהו יותר טוב במחיר?

• 2 תגובות
    • 490 צפיות
  9. ציטוט: " Intel Pentium 4 - מעבד שמיוצר בתהליך של 0.13 מיקרון, יש בו הגנת טמפ' שעולה על 40 מעלות, ברב המקרים דיי קשה להחזיק מעבד בטמפ' כזו בתנאי סביבה חמים כמו בארץ, אז לא נורא אם סוטים לכיוון ה45 מעלות במאמץ." הגנת הטמפרטורה של אינטל (TCC או Thermal Throttling) במעבדי NORTHWOOD לא נכנסת לפעולה עד שהמעבד מגיע לטמפ קריטית שהיא עבור NORTHWOOD בסביבות ה 75 מעלות! ועבור PRESCOTT היא מעל 85 מעלות!! וגם כשהמעבד מגיע לטמפ קריטית, ההגנה נכנסת לפעולה רק לאחר השהיה של כדקה אחת! לעומת זאת טמפ מאד מסוכנות כמו 85 מעלות עבור NORTHWOOD יגרמו למעבד לכבות את המחשב ולהעצר לחלוטין (HALT). מעבד NORTHWOOD במצבד OC יכול לעבוד במאמץ ב 60 מעלות ללא כל חשש לתווך ארוך... הנה מאמר מעניין על הגנת טמפ…

• 0 תגובות
    • 490 צפיות
  10. Started by 1tanai,

יש לי עוד בעיה! הבעיה היא שכאשר אני מעלה למהירות של 2.0 אז המחשב נכבה, מה לדעתכם הבעיה? נ.ב תודה פתרתי את הבעיה הראשונה

• 3 תגובות
    • 490 צפיות
  11. בתוך המארז ישכנו (בשלום והרמוניה הדדית אני מקוה) AMD ATHLON 64 xfx 6800 128MB DVI,TV Zalman 7000A AlCu EPOX 8KDA3J S-754 sata, gbl SAMSUNG HD 120 SATA LG4120 DVD LG*52 CD חשוב: 1. לא יהיה אוברקלוקינג למעבדים 2. השקט מאוד חשוב לי השאלה - האם להוסיף מאורר קדמי (120W) למארז - כרגע זה אופציה במפרט ??? תודה

• 0 תגובות
    • 490 צפיות
  12. החום במארז/ מעבד - (amd xp 2000 ) כ. מסך fx 5700le (המגיע ללא מאוורר) הגיע ל 80 C, לצערי, לא בנוי לכל המשחות הטרמיות, חלונות במארז וכד'. הצמדתי למארז מאוורר רגיל (ריצפתי מהמסתובבים ) שקט מאד ומהיר, ופתחתי הדופן של המארז, ומאז, ראו זה פלא הטמפ' לא עוברת את 50 מעלות. האם יש איזה שהיא בעיה בפתרון החורני הנ"ל (חוץ מהצורך לפתוח/לסגור המאוורר לפני/אחרי השימוש) ???

• 1 תגובה
    • 490 צפיות
  13. Started by yan_ymar,

אני קונה את המארז Thermaltake Shark כסוף. ואני גם מעוניין בגוף הקירור - BIG TYPHOON. השאלה שלי היא האם הקוטר וכל הנלווה לקירור הזה לא יגע או יפריע לסירקולציה של האוויר אם המאוור האחורי 12CM כי הם דיי יהיו באותו קו..?

• 1 תגובה
    • 490 צפיות
  14. Started by tovx,

שלום רב האם יש גוף קירור יעיל ל DualCore AMD Athlon 64 X2, MHz 4800+ שלא מצריך פרוק לוח אם ויכול להתיישב על הקונסטרוקציה המקורית רוב תודות למשיבים

• 2 תגובות
    • 490 צפיות
  15. Started by Wreckovski,

מצטער להגיד, אבל אבדו לי התקוות שאני אקבל תגובה מהמנהלים :\ אז אעלה את זה כאן: שלוש אפוציות: 1. Thermalright SLK 948U for AMD64 + Enermax 90mm (שקיבל ציון גבוה בת'רד של SubX) 2. זהה לזה שלמעלה רק עם מאורר SilentCat של Thermaltake שכנראה יותר אפקטיבי (גם ברעש, גם בפיזור אוויר גם בכמות אוויר שהוא נושב, וגם במחיר) 3. Thermaltake Silent Tower עכשיו, המחיר פחות או יותר אותו דבר בשלושתם... האופציה השניה זולה בכ-20 שקל מהשאר. הראשון קיבל ציון טוב, אבל אחרי בדיקה - האפשרות השניה טובה מהראשונה. ואז בדקתי משקלים... ה-SLK שוקל 650 גרם (רק הסינק) ועם מאורר ישקול משהו כמו 700-750 אותו דבר שוקל הסיילנט טאוור... אז למה שלא אלך על הסיילנט טאוור? הסינק שם נראה טוב יותר מזה של ה…

• 0 תגובות
    • 490 צפיות
  16. המפרט שלי: Intel Pentum 4 2.6GHZ Northwood 800MHz HT Dual Core Nvida GeForce 5700VE 256MB Mag 16 CRT 996 Kingstone 256X4 DDR-SDRAM 200MHz [Each] MSI MS-6728 i865 800HT מארז גדול ומאוורר ..! Fans: 120m PowerBox 80m Side 120m Intel Pentum 40m Graphic card זה הכל בקשר למפרט. עכשיו אני רוצה לעשות אובר קלוק לא הכי רציני.. המחשב בטמפרטורות כאלו: מעבד: 50 בערך. מערכת: 40 - 43 בערך. אני רוצה אובר קלוק כמה אחוזים.. לא יודע בדיוק איך זה הולך.. אם אפשר בבקשה את התוכנה + כמה אחוזים שווה להעלות לו.. ותסבירו לי קצת על הנושא בבקשה. איך זה הולך.. בביטים.. מגה בייטים.. תודה רבה! אשמח לתשובה מהירה.

• 0 תגובות
    • 490 צפיות
  17. ה-8800GT שלי (גרסאת oc בינונית-קלה) מגיע ל-74-77 מעלות במאמץ (crysis) רציתי לדעת אם אתם ממליצים לי להגביר את המהירות של המאוורר של הכרטיס מסך במקרה הזה, (וזה לא משפיע על האחריות נכון?)

• 0 תגובות
    • 490 צפיות
  18. Started by haviv822,

אני מתכוון לקנות מחשב חדש מעבד 939 AMD 3200 64 BIT SOCKET ואני צריך קרור בשבילו כדי לבצע OC טוב. בנתיים חשבתי על AC Freezaer 64PRO ?

• 2 תגובות
    • 490 צפיות
  19. בחישובים שעשיתי לא יוצא לי משתלם להשקיע בערכה (לוח אם וגוף קירור) כדי להאיץ את הקונרו. למרות שקל מאוד לעשות לו OC, הרי שבסכום שבו אני קונה לוח אם יותר טוב וגוף קירור אני יכול לקנות מעבד משודרג. האם יש למישהו הצעה ללוח אם \ גוף קירור אשר כן משתלמים לי בסופו של דבר מאשר לשדרג את המעבד ל-6600? שהרי לוח יותר טוב (נגיד בין 965 ל-975) יעלה לי 300 ש"ח יותר, פלוס מינוס ועוד גוף קירור ב-100 או 200 ש"ח. וכבר הגענו להפרש בין המעבדים (שלא לדבר על ההפרש בין 6300 ל-6400 שהוא הפרש של 300 ולכן עוד פחות משתלם ב-OC).

• 4 תגובות
    • 490 צפיות
  20. Started by carmel134,

יש לי מאוורר ליד המעבד שמוציא חום והיספתי מאוורר מקדימה שיכניס קור עכשיו אני מוסיף מאוורר למעלה שיוצא קור ומאוורר למטה שיכניס קור עכשיו יהיה בעיה עם המאוורר מקדימה יעשה רוח על המאוורר למטה כי המאוורר למטה שיהיה הוא יכניס קור (אני שם רגלים למשחב שיתפוס גובה ואז המאוורר שלמטה יוכל להכניס קור ) אז זה בעיה ??

• 1 תגובה
    • 490 צפיות
  21. Started by Spaik,

אני רוצה לראות מה הטמפ' של המעבד שלי בעומס אז הורדתי את התוכנה פריים 95. איך אני משתמש בה? מה אני ממלא שם בכל השדות האלה? אתם יכולים לפרט בבקשה תודה

• 1 תגובה
    • 490 צפיות
  22. יש לי אזה מחשב שמבוסס intel celeron 2400 ואני לא מצליח לעשות לו אוברקלוק . אז ככהה כדאי לשנות את מהירות הFSB צריכים לשנות תג'מפרים בלוח אם יש לי כרגע 100MHz יש לי אפשרות להגיע רק ל133MHz אז כשאני משנה את הג'מפרים בלוח אם המחשב נידלק לי אבל הוא לא מראה כלום כיאלו הכל מת! ויש למחשב הזה לוח אם של חברה מסקנה MATSONIC הינה קישור של הלוח: http://www.matsonic.com/new/productsdata/ms9158E%2B.htm אז עם יש עוד דרכים לעשות אוברקלוק למעבד אני ישמח לקבל!! פשוט רציתי להוציא את המקסימום מהמחשב הזה!! והמפרט של המחשב זה : INTEL CELERON 2400 MATSONIC MS9158E+ S478 PQI 256MB 400DDR זהו זה מה שאני יודע! רציתי לשאול מה זה הלוח אם המסקן הזה זה לוח טוב? ורק בגללו אני לא מצליח לעשות תאוברקלוק!! …

• 3 תגובות
    • 490 צפיות
  23. Started by Baz34,

התקנתי את ה-TUNIQ , כרגע אני עולה עם המחשב ל-POST בלבד במסגרת בדיקות מתח ראשון , כרגע ללא HDD שיגיע מחר, השאלה שלי, נאמר לי שהפוטנציומטר שולט במאוור עד למהירות של כמעט 2000 סל"ד, בפועל (גם כשאני מעביר את השליטה במאוורר ל-VOLTAGE ב-BIOS ) אני מקבל לפי קריאה בביוס מקסימום 660 סל"ד (גם נשמע ככה), האם יש בעיה כל שהיא, המתח מחובר ל-CPU_FAN אנא עזרתכם

• 2 תגובות
    • 490 צפיות
  24. Started by ronen_ca,

שלום אני הוספתי לפני שבוע 512x2)1gb( RAM ואמרו לי שעם יש לך עוד מאוורר בבית ממולץ להוסיף כדי שכול המערכת לא תתחממם עכשיו עינתי במדריכים על סירכולציה נכונה והמחשב שלי לא ביוק נמצא שם עם תוכלו לעזור לי אשמח תודה! יש לי מחשב על חלון צד ומאורר(!!באמצע!!!) שמוציא יש לי עוד מאורר "בפרונט" שמכניס אויר(!!!במארז בחלק התחתון!!!) וכרגע הוספתי עוד מאורר ב מאחורה של המחשב שמכניס אויר יאנו שנים פנימה והצדדי מוציא אני לא בטוח שאני צודק מה אתם אומרים??

• 2 תגובות
    • 490 צפיות

דיונים חדשים בפורומים