אוברקלוקינג וקירור
פורום העוסק בנושא המהרה וקירור של חלקי המחשב השונים
36,129 דיונים בפורום זה
-
שלום לכולם! יש לי בעיה בעיה כבר זמן מה.. כשאני נכנס למשחקים המאווררים שלי מתחילים להרעיש כמו מסור ...והמחשב מתחיל להתחמם ... פתחתי את המחשב וראיתי שהאחד שרועש באמת הוא המאוורר של המעבד ... מישו יכול להסביר לי מה הבעיה ומה לעשות? ( אם זה שאלה מפגרת אני מצטער אני חדש בעסק .. ???)
-
- 6 תגובות
- 486 צפיות
-
-
חברי הטוב מעוניין לעשות OC למחשב שלו, אך הוא אינו בטוח אם הוא יכול, איך עושים זאת ואיזה קירור צריך. אשמח אם תגידו לי אם אפשר לעשות OC או לא, זה המפרט: http://planet.nana.co.il/freakmiky/Report%2DYANIS.htm
-
- 0 תגובות
- 486 צפיות
-
-
כאילו ביוס (קוראים לזה צד שלישי?)...שהחברה (דוגמא: ASUS)...לא ייצרה אותו...וכמובן שזה מוריד את האחריות...אבל שהוא יהיה יותר טוב... שיהיה לו תמיכה במעבדים "חדשים"... תודה..(אני זוכר שהיה פעם תרד של ביוסים צד שלישי ואני לא מוצא אותו)...
-
- 1 תגובה
- 486 צפיות
-
-
יש קירור למעבד שהוא דיי בסדר בOC והוא שקט אבל(ואבל דיי גדול!) הוא נמוך יחיסית כמו מאורר סטוק אולי קצת יותר גדול כי אז אם הוא גדול כמו BT וכאלה הוא לא נכנס למארז טוב תנו עצות תקציב עד 150
-
- 1 תגובה
- 486 צפיות
-
-
שלום יש לי לוח ABIT NF7-S2 נחמד כזה יש לי מעבד AMD 2200+ ועד לפני שלושה ימים היה לי גם 256 מגה זיכרון A-DATA מהסדרות הראשונות שיצאו בארץ עם המפזרי חום הכחולים. עכשיו הוספתי עוד 256 A-DATA בלי מפזרי חום עם CL דומה גם הוא אמור להיות 2.5 (הזיכרון הישן יותר הוא CL2.5-3-3-6) הבעיה היא שכאשר אני ניכנס לביוס ומגדיר לו על התיזמונים של הזיכרונות הוא קולט ושומר אותם אבל מתי שאני ניכנס לWINDOWS ובודק בתוכנה CPUZ הוא מראה לי CL של 2 אני לא בטוח אם זה מה שגורם לי לבעיה אבל אני מקבל מסכים כחולים בWINDOWS ואני לא יודע כבר מה לעשות כאשר התקנתי את הכרטיס זיכרון כמו טיפש הכנסתי אותו הפוך קצת והפעלתי ורק אחר כך שמתי לב לזה אין שום סימן על הכרטיס שמשהוא דפוק או משהוא כזה אבל אי אפשר לדעת כמ…
-
- 0 תגובות
- 486 צפיות
-
-
כמו שכולנו יודעים ב OC אנו ממהירים את המעבד ולפעמים גם את הזכרונות. אני רוצה לעלות את נושא המהרת הגשר הצפוני אשר קורה במקביל להמהרת המעבד. התרד מבוסס על המאמר של TONY מ OCZ שנמצא כאן: http://www.bleedinedge.com/forum/showthread.php?t=29757 והתרד הבא מ XS: http://www.xtremesystems.org/forums/showthread.php?t=106834 ע"מ לפשט את הנושא אני רוצה להתייחס לגשר הצפוני כמו אל מעבד - לומר שיש לגשר הצפוני מכפלה ותדר, וכן מגבלת תדר אוברקלוק התלויה במתח שניתן לגשר הצפוני. בוא נניח שהמהירות הנומינלית של הגשר הצפוני מוגדרת כ MHZ 400. על מנת לקבוע את ערכי המכפלה ותדר הבסיס של הגשר הצפוני יש לבחון את ה - FSB STRAP. תדר בסיס של ה-NB מכפלה FSB STRAP 533 3 …
-
- 0 תגובות
- 486 צפיות
-
-
שאני מקבל ארטיפאקס זה בגלל התחממות יתר או בגלל שהכרטיס לא סוחב יותר? ואיך אפשר להמשיך ולהגביר את הזיכורת והליבה ולהתגבר על הארטיפאקס?
-
- 1 תגובה
- 486 צפיות
-
-
יש לי את הלוח Abit IS7. קראתי בחוברת של הלוח איפה נמצא הג'מפר שמאפס את הביוס. רק רציתי לדעת האם לפני שמעבירים את הג'מפר לפינים 2 ו-3, צריך לנתק את המחשב לגמרי מהחשמל? (ז"א להוציא מהחשמל ולכבות את הספק?) וכמה זמן המחשב צריך לפעול בזמן האיפוס? תודה.
-
- 3 תגובות
- 486 צפיות
-
-
טוב התקציב שלי דיי לא מוגבל אבל ממש לא בא לי להשקיע במשהו מפלצתי מהסיבה שהלוח שלי מגביל אותי על OC של 30% כולה. השאלה שלי מה יתאים לי מבחינת שקט נפשי בלילות ולא הטרקטור סטוק של אינטל? , משהו שגם יקרר נחמד . חשבתי על הפריזר PRO 7 , מה אומרים? חשוב לי מאוד גם כשאני לא אצטרך לפרק את הלוח כדי להרכיב את המעבד.. ד"א שאלה לא קשורה , הגוף ברזל הזה שעליו יושב המאורר סטוק של אינטל , כאשר מחליפים למאורר חדש צריך להסיר אותו גם כן? אני יודע שצריך להסיר אותו כדי למרוח מחדש משחה טרמית על המעבד (שד"א אם מי שיהיה נחמד אשמח הסבר גם על המריחה , תמיד פחדתי מזה לא יודע למה , בעיקרון אני יודע שמנקים את זה עם אצטון או משהו כזה? [קצת מיימי ו"מסוכן " לא? ) , ומורחים משחה חדשה .. (עם המאורר החדש מ…
-
- 0 תגובות
- 486 צפיות
-
-
רציתי לשאול אם אני יכול לעשות אוברקלוק למחשב דרך תוכנה של הלוח אם כי ידוע לי שהדגם של הלוח שלי תומך באוברקלוק דרך תוכנה כולשהי , דבר ההופך את פעולת האוברקלוק לפשוטה הרבה יותר.. מה אתם אומרים?? המעבד שלי הינו Q6600
-
- 2 תגובות
- 486 צפיות
-
-
עשיתי אתמול OC למעבד E6420... הגעתי ל3.2GHZ (400x8( ובדקתי בסופר פיי והוא היה יציב... עם מעלות בעומס של 57 מעלות.. הקירור שלי הוא ZALMAN C9700... היום ניתקתי את המחשב וחיברתי אותו שוב ופתאם המחשב לא זיהה את המסך.. ניתקתי וחיברתי את הכרטיס מסך, המסך עבד אבל המחשב לא זיהה את ההארד דיסק, ניתקתי את ההארד דיסק וחיברתי ואז הוא עלה וכבה עלה וכבה... אז איפסתי את הביוס והכל עובד עכשיו סבבה.. מה זה יכול להיות? עוד פרטים: העלתי אותו ל1600FSB ולא ביטלתי את ה.. איך קוראים לזה?.. אממ.. זה שהמכפלה נעה בין 6 ל8 בין IDLE ולעומס... העלתי את המתח בערך ל1.4V.. ואת המתח של הזכרונות ל2.1V.. תודה לעוזרים.
-
- 0 תגובות
- 486 צפיות
-
-
נעה כבר חודש אומרים השבוע הזה והשבוע הבא , לא נראה שיקבלו את זה בזמן הקרוב , בכל זאת אני רואה פו אנשים כבר עם TUNIQ מישהו מכיר חנות שיש לה את זה במלא ? תודה
-
- 0 תגובות
- 486 צפיות
-
-
לפני כמה ימים קניתי מחשב עם מעבד E2180. המעבד עבר OC בחנות ל 3000(ב-TMS). הורדתי כמה תוכנות לבדוק את ההמהרה והתוצאה נראתה לי קצת מוזרה. בדקתי בעזרת CPUZ וEVEREST את ה-OC והוא כותב לי כל כמה שניות פעם שהמעבד רץ ב3000 ואחרי 2-3 שניות שהוא רץ ב1800. התוצאות זהות בשני התוכנות. השאלה שלי היא:האם זה בסדר או שישנה כאן בעייה כלשהיא ?
-
- 2 תגובות
- 486 צפיות
-
-
שלום אנשים. יש לי את האפשרות לבחור בין 2 מעבדי 3000+ 64BIT, שניהם מליבת ניוקאסטל. מכיוון שאינני מתמצא בסטפינגים עד כדי כך - חשבתי שאולי משיהו מכם יוכל לתת לי תשובה מי משניהם נחשב לשבוע טוב יותר ל OC. הנה הסטפינג של שניהם: ADA3000AEP4AP CAAOC 0350VPMW ADA3000AEP4AX CBAEC 0430VPMW אם משיהו מכיר פורום OC מקצועי בחו"ל - אשמח אם תרשמו את הלינק פה.
-
- 0 תגובות
- 485 צפיות
-
-
יש לי מארז UBER CHAKRA והתקנתי את הBT בתוך.. הטמפ' עם הקירור סטוק של אינטל היו בסביבות 45-46 במנוחה ו54 במאמץ... עם הBT יש לי רק 42 במנוחה ו52 במאמץ... מדוע זה ככה? זה לא אמור להוריד הרבה יותר? האם הקירור צריך טיפה לזוז כאשר הוא מורכב?.. כאילו הוא נמרח כזה.. כי שאני נוגע בו הוא טיפה נמרח כזה על הSOCKET של המעבד. אני צריך עזרה כי התייאשתי כבר ולא יודע מה לעשות.
-
- 0 תגובות
- 485 צפיות
-
-
שלום! יש לי לוח GIGA-BYTE 8IEXP שהשתמשתי בתוכנה מעדכנת הביוס שלהם והכל עבד טוב והביוס עודכן... עכשיו יש לי בעיה שכשאני מעלה FSB, אני בא לצאת ולשמור הוא נתקע לי בחלון כשהוא שואל אותי אם לצאת ולשמור. אני עושה לו YES והא נתקע......אחרי כמה זמן אני עושה ריסטרט ואני רואה שזה עובד והוא שומר לי את הFSB החדש.....זה נחשב בעיה? אם כן איך אני יכול לסדר את זה? או שזה לא נורא? תודה מראש!
-
- 1 תגובה
- 485 צפיות
-
-
יש לי מלא חלקים ישנים ורציתי לדעת איך אפשר לעשות אובר קלוק למעבד p-s 200 מגה הרץ וגם איך אפשר לעשות אובר קלוק לכרטיס מסך ati rage 2 לא אכפת לי שהם ישרםו כי יש לי מלא כאלו תודה
-
- 0 תגובות
- 485 צפיות
-
-
החום במארז/ מעבד - (amd xp 2000 ) כ. מסך fx 5700le (המגיע ללא מאוורר) הגיע ל 80 C, לצערי, לא בנוי לכל המשחות הטרמיות, חלונות במארז וכד'. הצמדתי למארז מאוורר רגיל (ריצפתי מהמסתובבים ) שקט מאד ומהיר, ופתחתי הדופן של המארז, ומאז, ראו זה פלא הטמפ' לא עוברת את 50 מעלות. האם יש איזה שהיא בעיה בפתרון החורני הנ"ל (חוץ מהצורך לפתוח/לסגור המאוורר לפני/אחרי השימוש) ???
-
- 1 תגובה
- 485 צפיות
-
-
אני קונה את המארז Thermaltake Shark כסוף. ואני גם מעוניין בגוף הקירור - BIG TYPHOON. השאלה שלי היא האם הקוטר וכל הנלווה לקירור הזה לא יגע או יפריע לסירקולציה של האוויר אם המאוור האחורי 12CM כי הם דיי יהיו באותו קו..?
-
- 1 תגובה
- 485 צפיות
-
-
זה מאוורר שקט? מתאים ל AMD SEMPRON 2800? הכי חשוב לי השקט. תודה
-
- 3 תגובות
- 485 צפיות
-
-
אני מתכוון לקנות מחשב חדש מעבד 939 AMD 3200 64 BIT SOCKET ואני צריך קרור בשבילו כדי לבצע OC טוב. בנתיים חשבתי על AC Freezaer 64PRO ?
-
- 2 תגובות
- 485 צפיות
-
-
רציתי לדעת לפני שקונים מעבד.לוח.זיכרון איך אפשר לדעת מה טוב יותר או פחות לאובר קלוקינג לגבי המעבד איך אפשר לדעת מה יתאים לביצוע,,,,ולגבי המכפלה לפי מה שהבנתי כאן המכפלה יכולה רק לרדת למטה ולא למעלה זה נכון? עוד שאלה יש לוחות שאפשר לבחור דרך התוכנה המקורית של הלוח במספר אחוזים לעשות זאת מבלי לבצע דרך הביוס איך השיטה הזאת?
-
- 0 תגובות
- 485 צפיות
-
-
שלום אני הוספתי לפני שבוע 512x2)1gb( RAM ואמרו לי שעם יש לך עוד מאוורר בבית ממולץ להוסיף כדי שכול המערכת לא תתחממם עכשיו עינתי במדריכים על סירכולציה נכונה והמחשב שלי לא ביוק נמצא שם עם תוכלו לעזור לי אשמח תודה! יש לי מחשב על חלון צד ומאורר(!!באמצע!!!) שמוציא יש לי עוד מאורר "בפרונט" שמכניס אויר(!!!במארז בחלק התחתון!!!) וכרגע הוספתי עוד מאורר ב מאחורה של המחשב שמכניס אויר יאנו שנים פנימה והצדדי מוציא אני לא בטוח שאני צודק מה אתם אומרים??
-
- 2 תגובות
- 485 צפיות
-
-
יש לי מעבד 2.0 של אינטל והקירור שלי הוא מה שקיבלתי עם המעבד קירור של אינטל רגיל.... עכשיו השאלה אם כדאי לי לעשות איתו ובכמה מותר לי לעלות ?
-
- 1 תגובה
- 485 צפיות
-
-
שלום לכולם מאחר ומה שמגביל אותי באובר קלוק שלי הוא שהמעבד נעול מכפלה, ברצוני לפתוח אותו או במילים אחרות לנסות לפתוח אותו. מכיוון שאני אוהב לקחת סיכונים אני ינסה זאת. שמעתי שבליבת barton במעבדי הamd אפשרי לפתוח את המכפלה. צריך לגרום ללוח לזהות את המעבד בתור מעבד MOBILE. אבל השאלה היא איך עושים את זה?!, מישהו שמע על זה ויכול לכוון אותי ולתת לי מדריכים?. עכשיו אם יש דרכים נוסופות אני ישמח לשמוע אליהם. המעבד הוא- amd 2600 + athlon xp (11.5 * 100 , ליבת barton הלוח - msi kt4av\ agp בתודה אלעד
-
- 0 תגובות
- 485 צפיות
-