עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone - פורומים

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

אוברקלוקינג וקירור

פורום העוסק בנושא המהרה וקירור של חלקי המחשב השונים

1. Started by t d,

שלום, אני מצטער על בורותי בהודעה הבאה... בכל מקרה: לאחרונה אני מרגיש שהמחשב שלי מתחמם יותר מדי, כשדיפדפתי בפורומים שונים לגבי קירור ו-oc ראיתי שכל הזמן מדברים על הטמפ' שהמעבד מגיע אליה.. רציתי לדעת איך אני בודק את הטמפ' אצלי בכדי שאוכל לשאול אותכם אם היא נורמאלית... בתודה מראש, רועי...

• 4 תגובות
    • 460 צפיות
  2. Started by m.l,

עם המערכת הזאת אני יוכל לעשות OC קטנטן? מעבד: E6300 לוח אם: GIGABYTE? ?GA-945P-S3? דיסק קשיח: WD 160 GB SATA 2 זיכרונות: KINGSTON 512 MB X2 כרטיס מסך: GF 7300 256MB האם אפשר לעשות OC קטנטן למעבד?....אני יביא ציטוט של מישהו מהפורום שאמר שהוא עושה זאת תוך 5 שניות....זה באמת ככה או שצריך להעלות 1MHZ כול פעם ולעשות בדיקות יציבות וכאלה או שאפשר להעלות הרבה בפעם אחת ואז לעשות את הבדיקות?

• 3 תגובות
    • 460 צפיות
  3. 2.666 Ghz 512 ram DDR 333 A-DATA GF 5500 128 ram 64 bit m.b ASUS 800 משהו אם אני יעשה למעבד ולכרטיס מסך o.c מה יצא לי ממנו

• 1 תגובה
    • 460 צפיות
  4. Started by Baz34,

התקנתי את ה-TUNIQ , כרגע אני עולה עם המחשב ל-POST בלבד במסגרת בדיקות מתח ראשון , כרגע ללא HDD שיגיע מחר, השאלה שלי, נאמר לי שהפוטנציומטר שולט במאוור עד למהירות של כמעט 2000 סל"ד, בפועל (גם כשאני מעביר את השליטה במאוורר ל-VOLTAGE ב-BIOS ) אני מקבל לפי קריאה בביוס מקסימום 660 סל"ד (גם נשמע ככה), האם יש בעיה כל שהיא, המתח מחובר ל-CPU_FAN אנא עזרתכם

• 2 תגובות
    • 460 צפיות
  5. חיפשתי בביוס כל מיני שמות שראיתי במדריך כאן באתר, מצאתי SPREAD SPEDUM או משהו כזה והוא היה מבוטל, חוץ מזה כלום אח"כ הלכתי לטאב של CPU ורק היה שם "RATIO:LOCKED" ואפשרות לשנות את היחס של הזכרון SDRAM למעבד מ100MHZ ל133MHZ. איך אני משנה את הבאס? :S סורי שאני נוב ... אה שכחתי יש לי לוח אם ECS P4S5MG/GL+ עם ביוס של AMERICAN MEGATRENDS INCץ

• 2 תגובות
    • 460 צפיות
  6. Started by Xilver,

כשאני נכנס לBIOS, אני רואה שיש שם 2T וT אחד (אני לא בטוח אם יש יותר), במה לבחור?

• 1 תגובה
    • 460 צפיות
  7. הטפמ שלו 67 מעלות במאמץ ,לא מזמן מרחתי משחה חדשה של EZCOOL על הציפסט ובכל זאת זה לא עזר ,והציפסט ממש רותח כאשר אני נוגע בו אפילו לא במאמץ ,במצב אגיל הטמפ היא 67 מעלות ,יש משהו שניתן לעשות בנידון ?להחליף משחה טרמית או משהו ? יש לי 120 מכניס 120 מוציא ...עוד 120 ממ על הטוניק ,ועוד 120 על הכרטיס מסך . לוח אם :GIGABYTE DS3L מעבד :Q6600@3.0 כל המתחים במצב סטוק .

• 2 תגובות
    • 460 צפיות
  8. Started by tehnodrom,

יש לי מעבד 2.0 של אינטל והקירור שלי הוא מה שקיבלתי עם המעבד קירור של אינטל רגיל.... עכשיו השאלה אם כדאי לי לעשות איתו ובכמה מותר לי לעלות ?

9. Started by stolen,

יש לי מעבד AMD ATHLON 64 3000 VENICE עד כמה אני יכול להמהיר ומומלץ. ואיך להמהיר. תודה לכל מי שמגיב

• 1 תגובה
    • 460 צפיות
  10. Started by TARON,

ישלי כרטיס מסך X550 256 MBG 128 BIT עם אני נותן ל ATI TOOLS להעלות ולבדוק לו לבד יש אפשרות כזאת יש מצב שהכרטיס ישרף???????????...או משהו יקרה לו מבחינה שהיא בלתי הפיכה?? אני לא רוצה לישרוף אותו ???

11. Started by Nitro,

חבר'ה, אני מנסה לעשות פה oc למערכת. אז ככה: Intel Pentium 3 800EB MHZ Asus P3V4X MOBO Voodoo 5 agp 256 MB SDRAM 3-3-3-6 אז אני מנסה לעשות oc, אבל המכפיל שלי נעול.. העלתי את הבאס מ133 ל140, אז קיבלתי 840 מה"ץ, המכפיל הוא 6, כמו שהבנתם. ראיתי שהלוח יכול לאפשר מכפיל של עד 8, אבל הוא נעול בלוח, אני לא יכול לגעת בו. אני יכול להעלות fsb עד 150, אבל שוב, המטרה שלי היא לפתוח את המכפיל.. האם יש אפשרות כזאת? האם יש איזשהו מוד שאני יכול לעשות בשביל לפתוח את המכפיל? הקירור הוא קירור סטוק, אגב, אבל אני לא חושב שתהיה איתו בעיה. הזכרון עובד כרגע על 1\1 עם הבאס. אז מה אתם מציעים? נדב. עריכה: שכחתי להוסיף, יש לי אפשרות לשנות מתח עד ל1.95. הסטוק הוא 1.65, מתי אני אמור להתחיל להעלות אותו, א…

• 4 תגובות
    • 460 צפיות
  12. Started by liorgadidi,

שלום יש לי מארז chenbro xpider 2 ויש לי 2 מאוררים. אחד 120 מ'מ שבא עם המחשב ואפשר למקם אותו מתחת לספק(מאחור) ואחד 80 מ'מ שקניתי ואפשר למקם אותו מקדימה במארז למטה. עכשיו אני רוצה לדעת מה יהיה הכי טוב? אני חושב שלשים את המאורר 120 שיכניס אוויר למארז ואת המאורר 80 שיוציא אוויר מקדימה. ככה יכנס הרבה אוויר והמאורר הקטן יוציא אותו החוצה. עכשיו תנו לי עוד אופציות איפה ואיך לשים את המאוררים כדי שיהיה הכי טוב מבחינת טמפרטורה (אין לי עוד מקומות לשים מאוררים)

• 0 תגובות
    • 460 צפיות
  13. למשל אם אני רוצה לחבר לצלעות של המעבד מאווררים בצדדים, איפה אני יכול לחבר את החוטים? ואם יש משהו שמחבר את כולם ביחד זה יהיה נחמד..

• 0 תגובות
    • 460 צפיות
  14. ועוד שאלה הביג טייפון קטן יותר מהטוניק 120 כי זאת בעצם השאלה אני רציתי קירור טוניק אבל הבנתי שהוא לא נכנס במארז- RAIDMAX SAGITTA אז בגלל זה אני יקח את ה-BT

• 0 תגובות
    • 460 צפיות
  15. אני קונה מחשב חדש ומעוניין לראשונה לנסות להמהיר אותו. הבעיה היא שאין לי שום רקע באוברקלוקינג ולכן מספר שאלות עקרוניות (שאולי יראו טיפשיות אבל חייבים להתחיל מאיפשהו): 1) בהנחה שיש לי את הרכיבים המתאימים האם ניתן לעשות אוברקלוק (נניח למעבד ולכרטיס המסך) -נניח למהירות שפויה ולא מטורפץ- ולהשאיר את הרכיבים פועלים כך כדרך קבע גם ללא שום קירור נוסף? או שכל המהרה מעבר למהירויות המקוריות מחוייבת בהגברת אמצעי הקירור? 2) האם ניתן בכלל לבצע המהרה על ידי תוכנה בלבד או שהכל מצריך התעסקות עם החומרה? 3) אם כן איזה תוכנות מומלצות לשינוי המהירות והשגחה על הטמפרטורות 4) במה הכי חשוב להשקיע בקניה של מערכת כשאני יודע שאני הולך לעשות לה אובקלוק (שוב, לא בטרוף..) 5) איפה זה מתחיל להיות מסוכן? 6…

• 0 תגובות
    • 460 צפיות
  16. Started by KaPOcHinI,

טוב ככה נכנסתי לביוס העלתי את הfsb מ 200 ל 240 בהדרגה.... הכל יציב ועובד טוב עכשיו הבעיה שבביוס אי אפשר לעלות מעל ל 240 אז השאלהה היא....אפשר לפרוץ את הביוס או כל דרך אחרת ...בשביל להמשיך ולעלות את ה fsb? אממ אם זה חשוב amd 64 3200+ asus a8n-vm

17. Started by boxer555,

אני לא מצליח פשוט לא מצליח לייצב את הE6600 שלי על 3.4 עם סטוק למה זה? אולי בגלל שיש לי קירור STOCK? וזה לא אפשרי לעשות זאת עם סטוק? כרגע הוא עומד על 3.2 בלי שום תוספות למתח ולא לזיכרון הוא עומד ביחס של 1:1 וניסיתי להוריד לAUTO את הTIMING של הזכרונות בתקווה שזה יעזור וייצב לי את המעבד על 3.4 אך גם זה לא עזר.. מה אני אמור לעשות חברה מלבד זה שאני כבר קניתי WATER COOLING SYSTEM ונשאר לי לקנות רק את הרדיאטור..? תודה לעוזרים!

18. Started by RT-PRO,

דפדפתי בין דפי המידע של VIA אחת מיצרניות הצ'פס הגדולות ותראו מה מצאתי http://www.viaarena.com/htmlimages/largefancooler.jpg

• 1 תגובה
    • 460 צפיות
  19. Started by ye_3333,

אז ככה יש לי שאלה .. יש לי פרסקוט 3.2 ואני באובר ל4 גיגה הרץ וכמובן יש לי קירור מיים.. עכשיו יש לי שאלה.. עם אני קונה את ה- tec מה בדיוק אני צריך בשביל לקבל ממנו ביצועים טובים הכוונה קודם כול איזה ספק אני צריך?? (יש לי את הtt buterflay ) 480 w כמו כן העם כדי לי להוסיף ספק חיצוני נוסף סתם מאלה שעולים 80 שקל של sp שהוא יהייה מחובר אך ורק ל tec או שהספק שלי יחזיק עם ה-tec בלי תוספת של ספק נוסף... 3. על איזה tec אתם ממליצים ?? 4.איך בדיוק אני מרכיב אותו העם ככה.. 1.המעבד ועליו חומר טרמי ואז על החומר את ה- tec ועליו שוב פעם חומר טרמי ואז כול זה לשים את הבלוק קירור מיים שלי?? אינ צודק בדרך שאמרתי או לא?? תנסו לענות לי על השאלות כי במיהד וזה יראהה לי טוב וחיניו אני כמובן יזמין…

• 5 תגובות
    • 460 צפיות
  20. Started by Mishmish,

יש בבעלותי לוח אם של ג'יגה בייט 8s655fx ultra וזכרון פשוט 512מ"ב /400 מג"ה .... אני מתכנן oc בעתיד הקרוב.... רק שאני יודע שהרכיבים לא מזהירים.....(תקנו אותי אם אני טועה).... יש לי אלף ש"ח ורציתי לדעת מה כדאי לקנות....זכרון או לוח אם....?? ( למרות שאני כמעט בטוח שרובכם תגידו לוח אם) אני חשבתי ללכת על הלוח אם של אסוס ( גרסת הדלוקס ..... למרות שהיא כמעט לא שונה מהגרסא שאינה דלוקס) על מה אתם ממליצים?? נ.ב. : יש לי מעבד אינטל 2.8 512 קאש (למרות שגם הוא לא מומלץ לאוברקלוק) / קירור sp94 ...

• 0 תגובות
    • 460 צפיות
  21. Started by sean23,

שלום לפני כמה ימים קניתי מחשב חדש וביקשתי מהחברה לבצע אוברקלוק למעבד, אבל אני לא בטוח שהם ביצעו זאת איך אני בודק מה מהירות המעבד לאחר האוברקלוק אם בוצע בכלל?

• 5 תגובות
    • 460 צפיות
  22. משהו מלבד frozencpu. תודה.

• 0 תגובות
    • 460 צפיות
  23. Started by ccc,

יש לי סינק של וולקנו 7 פלוס, יש לכם אולי רעיונות איך אפשר לשים אותו על הכרטיס מסך? אולי משיהו ניסה? חצי קילו לא ישבור אותו? צריך לחתוך?\ לשים עם אזיקונים או ברגים כאלה פלסטיק עם 2 ראשים שנלחצים וזה יוצא..?

• 3 תגובות
    • 460 צפיות
  24. Started by ofirrjd,

היי, טוב, אז ככה, לפני שאני מוציא אלפי שקלים על מערכת חדשה, החלטתי לנסות למצות את המערכת הקיימת (מפרט בצד). כהתחלה, החלטתי לבצע OC למעבד. המטרה שלי היא סביב ה 3.4 (ראיתי כאן באתר שהרבה הצליחו להגיע לזה עם מערכת פחות או יותר כמו שלי) לכן המהרתי את הבאס ל 230 מה שאמור לתת תוספת של 15% למעבד, בחישוב פשוט 3000*15%=3450. את מהירות ה RAM השארתי על 400MHz = DRAM FREQ. התוצאה, באיתחול אני מקבל את המסך של safe mode של ווינדוס שאומר ששיניתי משהו בחומרה (מה אתה אומר...). אני בוחר הפעלה ב normal mode אך ווינדוס מסרב לעלות, פשוט מרסט את עצמו. חום המעבד מצביע על 47 מעלות שזה בסדר גמור, שנים עבדתי עם חום כזה עד שהבנתי שהטכנאי שהרכיב לי את המערכת נתן 0.1V offset תוספת, למה? לא יודע. ברגע…

• 2 תגובות
    • 460 צפיות
  25. Started by Lex,

הכותרת מדברת בשם עצמה . האם מישהו יכול להגיד לי עם זה אפשרי ??? ובכלל הכרטיס מסך טוב ל OC???

• 0 תגובות
    • 460 צפיות

דיונים חדשים בפורומים

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.