אוברקלוקינג וקירור
פורום העוסק בנושא המהרה וקירור של חלקי המחשב השונים
36,126 דיונים בפורום זה
-
אז ככה,אני רוכש את המארז עם מפרט מטורף. צריך המלצה ל7 מאווררים חזקים ותואמים של 120MM תודה מראש =]
-
- 2 תגובות
- 460 צפיות
-
-
מפרט: AMD Sempron 3000+ 1.8GHz@2.4GHz 2X512MB 400MHz DDR ספק ג'נרי אני וצביקה עבדנו על זה היום וניסינו להגיע ל-2.5GHz אבל כרטיסי הזיכרון לא עמדו בכך אבל לפי דעתי גם עלייה של 33.3% במהירות והמחשב יציב זה גם סבבה ד"א תודה צביקה
-
- 8 תגובות
- 577 צפיות
-
-
המפרט שלי הוא: לוח אם: Foxconn 945G7MD8KS2H תמונה:http://www.zap.co.il/compModels.asp?...odel_id=479168 מעבד: intel core 2 E6300 1.86GHZ כרטיס מסך:Gainward nVIDIA GeForce 7100GS 128MB Up To 512MB PCIe אפשר לראות אותו פה: http://www.zap.co.il/compModels.asp?...odel_id=473483# זכרונות: transcend 1024MB 333MHZ (2x512) ספק כוח:ATX P-4 500W ATX 12V (DR-B500E) תמונה:http://www.bigcomputers.co.il/Product.asp?Pid=ATX500&Cat2Cat1ID=5638&Cat2ID=0&aff=Zap〈=HE ויש לי 2 מאווררים רגילים(נראה לי 80mm)ואחד גדול(120mm) ומאוורר של המעבד שקיבלתי מקורי של אינטל אני רוצה לעשות OC לכולם אבל השאלה שלי זה אם הספק יחזיק לי אותם אחרי OC ואם לו תנו לי ספק טוב במחיר נמוך.ואם האוורור מספ…
-
- 0 תגובות
- 392 צפיות
-
-
היי רציתי לדעת למי שיש את הלוח הנ"ל והמעבד הנ"ל מהו התדר המקסימלי של המעבד שהצלחתם להגיע ועד כמה הוא יציב? אצלי הוא 100% יציב על 2.4GHZ אבל ראיתי אנשים שהגיעו ליותר מזה.
-
- 2 תגובות
- 505 צפיות
-
-
שלום,יש לי מחשב עם מעבד 820D,והוא תמיד בלואד של 40-90 .. בקיצור הורדתי את התוכנות שמפריעות וזה..הלואד ירד אבל עדיין יש לו מעלות של 50-70 והמאוורר רק על 1500(של המעבד) כדאי להחליף קירור?
-
- 0 תגובות
- 429 צפיות
-
-
ברצוני לברר האם לקירור הבא, יש בלוח האם הנוכחי שבמחשב של אבא שלי את היכולת לשנות את מהירות המאוורר שלו? לוח אם: Gigabyte GA-H55M-D2H rev 1.4 אני רוצה לברר זאת, כיוון שעל אף שיש לו 3 פינים ולא 4, הנני חושד שהוא בעבר שינה את מהירותו בהתאם לטמפרטורת המעבד, כיוון שבעת הדלקת המחשב, הוא לא מיד מגיע למהירות העבודה שלו, אלא בהתחלה עובד חלש, ואז מגביר לאחר כמה שניות, מה גם שהוא מרעיש מאוד.
-
- 6 תגובות
- 2.1k צפיות
-
-
אתמול סתם נגשתי למחסן ומצאתי שלל ספקי כוח שחבר של אבא שלי הביא לו וציוד אלקטרוני שהוא הביא לו. בקיצר באחד מהספקים היא מאוור מאוד טוב {זה הספק השני שפרקתי, עזבתי חמש נוספים בצד}, הבאתי אותו לאבא שלי {הוא עובד באלביט מערכות, חברת היי-טק שמכינה נשק צבאי, שדרגה לטורכיה את הטנקים ולארצות הברית את המטוסים} בקיצור הבאתי לאבא שלי את המאוורר שיקח אותו לעבודה ויחבר לי אותו לכבל כמו של ספק כוח עם 4 פינים, הוא לקח אותו אתמול והיום הביא לי אותו, הרכבתי אותו מול הארד-דיסק ואחד מול הכרטיסים {PCI, AGP}, רציתי לשאול אם יש משמעות למאוורר הזה ואם יש תוכנה שאני יכול לבדוק בה טמפרטורה של הארד-דיסק בלי מאורר ואם מאורר?
-
- 4 תגובות
- 576 צפיות
-
-
תודה לעוזרים
-
- 4 תגובות
- 652 צפיות
-
-
שלום יש לי בעיה בביוס כאשר אני מנסה לעלות את ה באס מעל 217 לאחר restart זה אוטומתי מחזיר את זה ל 200 אבל כאשר אני מגדיל רק ב16 אז הכל עולה טוב.. השאלה למה אני לא יכול לעלות מעל 216 ולמה זה מאפס את זה ל 200 כאשר אני שם מעל ל 216 ... יש לי לוח של gygabyte ga k8ns 939 זכרונות twinmos 466 ומעבד amd 64 3000+ לא נראה לי שהזכרונות מגבילים אותי (איתם אני יכול לעלות עד 233) ניסיתי גם לעלות מתח אך זה לא עזר... אבל כאשר ניסיתי לעשות אוברקלוק דרך תוכנות כמו easytune ולא דרך ביוס אז לא הייתה שום בעיה.. אז למה אני לא יכול לעשות זאת דרך הביוס?
-
- 5 תגובות
- 662 צפיות
-
-
הי אני כבר ממזן רציתי לבנות\לקנות פאן באס כי יש לי 2 מאווררים מאוד מרעישים עכשיו ניתקלתי במוצר היפה הזה במחיר די סביר 133 שקל יש לי 3 שאלות: 1)האם ניתן לחבר מאוורר של היטסינק לנקסוס? זה חיבור של 3 פינים-מאוורר שעל הוולקנו 6CU+ 2)האם החיבורים למאוררים הם חיבורי מולקס כמו שמחברים מאוורר לספק? 3)אני רוצה לשמוע חוות דעת ממי שיש לו את הנקסוס לטובה ולרעה
-
- 8 תגובות
- 762 צפיות
-
-
קודם כל, אתם בטח רואים שזה ההודעה הראשונה שלי בפורום, הגעתי אליכם דרך השרת המדהים שהעלתם לBF:BC2 בתקווה שתוכלו לעזור לי בשאלותיי הרבות. ועכשיו לקטע הראשי: לאח שלי הקטן יש מחשב ישן(בן 3-4) ובגלל שעכשיו קניתי את BF BC2 ואפשר להתקין אותו על כמה מחשבים אז הוא ביקש שאני אתקין גם אצלו, והסכמתי, אבל קודם כל הרצתי אצלו את CAN YOU RUN IT, וגיליתי שהמחשב נכשל בCPU, הבעיה היא שהוא לא נכשל בCPU עצמו אלא במהירות, הם דורשים 2.0 ואצלו זה 1.86 ולכן הבנתי מחברים שההמהרה היא סמלית בהחלט ולא תעמיס על המחשב או תגרום לחימום כזה או אחר. לכן, התחלתי לקרוא את המדריכים שלכם, אבל בגלל שאף פעם לא התעסקתי בזה אז דיי הסתבכתי, במיוחד עקב העובדה שיש לו INTEL והמדריך שלכם(מ2006) הוא על AMD הינה תמונות ש…
-
- 4 תגובות
- 841 צפיות
-
-
-
בתוכנה של אינטל הצלחתי להגיע למקסימום 4% נוספים, אבל נודע לי שאפשר לעשות בלוח הזה עד 10%. אני לא ממש צריך OC, אני סתם אוהב לעשות...
-
שלום, אני קונה מחשב חדש....ובעיקרון הזמנתי את ה kandalf silver והוא כבר הגיע לחנות אבל אני יכול לשנות ל gigabyte ולחסוך 440 שקל...אבל עזבו את הכסף כרגע (אפילו שזה גם שיקול) אם נדבר במונחי קירור בלבד ...מבחינה קירורית טהורה....איזה מארז כדאי לי יותר..כאילו את העובדות אני יודע..אני יודע שה kandalf שוקל 10 וה gigabyte 7 . אני יודע שהkandalf בא עם 4 מאווררים 2 120 ו2 90 וה gigabyte עם 3 של 120 ...אני יודע שעדיף 2 של 120 מאחורה כמו ה gigabyte אבל tt לא סתם עשו את הספק שוכב זה כדי שיהיה אפשר לסדר את החוטים של הספק על דופן המארז בלי שיחסמו את האויר ול kandalf יש מגירה של hd מאחורה שמקוררת ע"י מאוורר 90 שזה יתרון חשוב על ה gigabyte כי אצלו זה נמצא מקדימה כאילו זה שואב את האויר הח…
-
- 12 תגובות
- 936 צפיות
-
-
אז ככה שף באוברקלוק אני לא פשוט שמתי את המכפל על 18 ובסי פיו זי כתוב לי שהמתח על 1.4 ובאובר דריב כתוב לי 1.35 במצב מנוחה המעבד על 42 מעלות ו53 במאמץ, שחקתי שעה בBF2 והכל יציב מה אתם חושבים? להחזיר אותו ל3.2?
-
- 8 תגובות
- 965 צפיות
-
-
היום כשהלכתי לחנות אלקטרוניקה במטרה להבין איזה נגד אני צריך בשביל הפאן באס ,זה שמוריד ל9 לא מצאתי וגם לא ידעתי מה לבקש במקום זה הציא לי שם אחד העובדים להשתמש במייצב מתח ביוריד לי את המתח ל9 מ12 השאלה היא האם זה נכון??? ולמה זה מתחמם כל כך זה ממש חם... המייצב הוא שחור קטן ויוצא ממנו 3 רגליים מקבל אדמה מוציא אז זהו אשמח אם סוף סוף הלילה מחשבי יהיה מוכן.....
-
- 1 תגובה
- 491 צפיות
-
-
? כמה היא צריכה להיות בממוצע עם קירור סטוק של איטל? מה טמפ' המקסימלית שהוא יכול לעמוד בה? ומה הטמפ' האופטימלית למעבד? תודה לעוזרים..
-
- 1 תגובה
- 464 צפיות
-
-
היי אני מחפש לשדרג את הכרטיסי הזיכרון , שעכשיו יש לי 2X1GB , של Geil - 800MHZ , מצאתי ב KSP כמה כרטיסים תחת הקטגוריה של ה DDR2 800 אבל אני לא בטוח איזה כדאי בשביל OC , אשמח להמלצות כי אני לא כל כך בקיא בזה .. המשך יום נעים , נדב .
-
- 6 תגובות
- 775 צפיות
-
-
הולך לעשות עוד הרכבה עם מעבדי Q6600 על לוחות ג'יגהבייט ורוצה לוודא תאימות רכיבים לפני שאני מזמין. האם ה-TT MAX Orb מתאים עם המארז כשיש בדופן המארז מאוורר 25 ס"מ? אני יודע שה-Tuniq לא מתאים (משהו שלצערי גיליתי אחרי שקניתי שתי מערכות כאלו). אבל ה-MAX ORB נראה יותר נמוך. כמו כן אני מקווה שלקירור הזה אין בעיה עם גירסת ה-L של הלוח P35? יש אגב קירור אחר שיהיה עדיף עד 250 ש"ח ויתאים 100% עם המארז הזה?
-
- 4 תגובות
- 1k צפיות
-
-
יש לי שתי זכרונות של 256 קבלו זכרון 1 : זכרון 2 : רציתי לדעת אם אני יכול לעשות אוברקלוקינג איתם ואיך?ואיך זה משפר
-
- 8 תגובות
- 662 צפיות
-
-
המפרט הוא כזה: מעבד Q6600 ספק Liberty 400, שני סטיקים של זיכרון 1GB OCZ, כרטיס 8800GT של פליט, לוח P35-DS3L של ג'יגהבייט. וכל שאר הרכיבים, כתוב במפרט שלי. אה והקירור למעבד הוא Spire SP507B7-U DiamondCool.. לא בדקתי את טמפ' המעבד במאמץ, אבל ברגיל זה 38,38,35,35 הכי נמוך שזה הגיע במנוחה זה 32,32,27,27 בערך. כרטיס המסך: מאוורר 33 אחוז: מנוחה- 40מעלות, מאמץ- 55 מעלות מאוורר 100אחוז: מנוחה- 32מעלות, מאמץ- 46מעלות כפי שתראו בתמונות, המארז דיי גדול, יש שם שני כוננים קשיחים האחד 250GB SATA והשני ATA 40GB ומאחוריהם במארז יש 3 סלוטים למאווררים 80מ"מ כאשר הם מסודרים במאונך, אבל יש שם בפועל רק שניים. בסלוט העליון והתחתון (באמצע ריק), הם מכניסים אוויר למארז. חוץ מזה, ניתן לראות א…
-
- 6 תגובות
- 754 צפיות
-
-
אני עומד לפני רכישת מחשב חדש. קראתי בעיון את המאמרים באתר ואף התיעצתי פה ושם. 1. בחנות מסוימת נאמר לי כי למעבדי אינטל core 2 due אין תופעת התחממות ולכן האוורור במארז לא כל כך חשוב. האם יש בכך אמת? 2. לענין ספק - האם יש צורך לדעתכם ברכישת ספק מתוצרת יקרה שמבטיח הספק אמין, או שניתן להסתפק בספק שמגיע עם המארז כאשר מדובר בשימושים "נורמטיביים" (אינטרנט, אופיס, ותוכנות גרפיות לעריכת תמונות). תודה לכל העונים והיועצים
-
- 3 תגובות
- 507 צפיות
-
-
-
אני כרגע נמצא באוברקלוק של 288X10 למעבד. המחשב יציב ב Prime95 24.14 במשך יומיים שלמים, בלי שום בעיה. בזמן הרצת NFSMW, עוברות 5-15 דקות והמחשב קופא, מחייב Reset. אם אני יורד ל 280X10 הכל עובד יופי. איך ייתכן שהמחשב עומד בעומס של 100% בפריים במשך יומיים, אבל קופא במשחק שאני חושב שלא מנצל את המעבד ב100%, וגם אם כן, אחרי רבע שעה קצרה? האם מדובר בבעיה ספציפית במשחק? מישהו נתקל אולי במשהו דומה, או שיש לו ניחוש מושכל מה גורם לכך?
-
- 22 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
למה תמיד שאני עושה OC אני לא רואה את ההבדל ? לקחתי מעבד 3 גיגה עשיתי אותו 3.6 ולא הרגשתי הבדל רק בתוכנה SUPER PI ירדו לי 4 - 3 שניות . 3 - 4 שניות זה משמעותי ? המעבד המקורי היה 200 * 15 = 3010 אחרי OC השינוי 240*15 = 3600 FSB מקור 800 אחרי OC זה 960 . למה המכפלה של המעבד תקועה ? בביוס אין אפשרות לעלות את המכפלה ויש לי בביוס כזה דבר 1:1 2:1 6:5 3:2 מה זה ? ניסיתי במקום 2:1 לעשות 1:1 אחרי OC המחשב נתקע החזרתי ל 2:1 המחשב עבד. בלי OC זה 1:1 מה ההבדל ?
-
- 3 תגובות
- 525 צפיות
-