אוברקלוקינג וקירור
פורום העוסק בנושא המהרה וקירור של חלקי המחשב השונים
36,126 דיונים בפורום זה
-
קניתי מחשב חדש עם קירור למעבד של Scythe דגם KATANA 3 אחרי שחברתי את כל החלקים והתקנתי WINDOWS הורדתי את התוכנה speedfan כדי לראות את המהירות ומעלות של CPU שלי.. ראיתי שRPM של הקירור עובד על 50-150 RPM בזמן שמחשב לא עושה כלום.. סתם דלוק בלי תוכנות מיוחדת רק GOOGLE CHROME והטמטרטורה שלו על 40 מעלות לפעמים 42.. זה ממוצע (יש לי I7 עם והוא מציג לי כל CORE עם טמפרטורה שונה) האם RPM עובד סבבה יחיסית למעלות? חשוב לציין שעדיין לא יצא לי לבדוק את הטמפרטורה בזמן מאמץ.
-
- 15 תגובות
- 2.2k צפיות
-
-
שלום רציתי לשאול האם חייב שכל החומרה תתמוך בoc על מנת שאפשר יהיה לבצע oc או מספיק שרק חלק .. (לדוגמא שרק הלוח אם או המעבד יהיו תואמים לoc ולהמחשה לוח אם z87 עם מעבד i7 4770k ) אז האם חייב שכל החומרה תתמוך ? או שמספיק לדוגמא רק מעבד / לוח אם / כרטיס מסך / זכרונות ? ואם לא אז איזה חלק בדיוק צריך שיתמוך ..? תודה רבה למגיבים.
-
- 4 תגובות
- 1.9k צפיות
-
-
מה ההבדל בין הקריאה של ה-CPU ל-4 CORES הנוספים? תחת עומס ה-CORES נעים בין 40 ל-50 כאשר ה-CPU נשאר קבוע על 42. כמו כן, מהם הקריאות שאני מקבל מ-SYSTEM ו-AUX? למה הם מתייחסים? יש לי בורד של XFX 780I. תודה
-
- 10 תגובות
- 905 צפיות
-
-
היום (שני) אני מזמין קירור למעבד כי אתמול הרסתי את שלי ואני רוצה לדעת כמה דברים: *איזה קירור יתאים לי למחשב יש לי S775 INTEL *זה מגיע עם משחה כי אני לא יודע כל כך איך לשים אותה ושמעתי שיש גם מדבקות שזה הרבה יותר פשוט (מקסימום אחי מבין בזה הוא יסדר לי הכל) *יש לי עכשיו קירור של COOLER MASTER שהוא יושב על הלוח אם בתוך ארבע חורים שנכנס אליהם בורג אם אני יקח קירור אחר הוא ישב לי בדיוק שם או שנצתרך לעשות התאמות? *הינה משהו שראיתי מה אתם חושבים עליו הוא יקרר לי טוב? (יש לי CORE 2 DUO E6300) http://www.iqpc.co.il/Home/showItemMenu.asp?id=4396 הוא שווה את הכסף? *אם יש לכם משהו אחר להציע בוא נגיד עם חריגה של עד 100 שקל תציעו אם יש חנויות אחרות יותר אמינות תציעו אני לוקח הכל רק כ…
-
- 8 תגובות
- 811 צפיות
-
-
מחפש HSF שקט ויעיל, אני לא מתעסק עם OC אז לא משהו רציני הכי חשוב שיהיה שקט וישמור לי על טמפ' טובה.
-
אני קראתי את המדריך ולא ממש הבנתי אני נכנס לביוס ולא אני הולך ? שמישהו בבקשה ינווט אותי.. דרך אגב יש לי EVGA NFORCE 680I SLI אם זה משנה..
-
- 1 תגובה
- 556 צפיות
-
-
http://img277.imageshack.us/img277/7098/untitled4ux.jpg למה זה מראה כאילו זה מסוכן? זה קורה כשאני מוריד את הרמה של הזיכרון..זה הגיוני? ואם אני מעלה את הרמה אז זה לא מראה את הסימן קריאה..אפילו אם אני מעלה עד הסוף..
-
- 1 תגובה
- 423 צפיות
-
-
מישהו זוכר את זה? Athlon, זה עדיין על הרשת? יש איזה קישור איפשהו?
-
- 9 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
יש לי לוח של Gigabyte מדגם GA-7VT600 מישהו יודע איפה ניתן למצוא את הPLL שלו? ועוד שאלה האם ניתן להריץ עליו OC סביר? המעבד הוא AMD Athlon 2500+ Barton ו512MB זכרון DDR אה והקירור הוא TT-volcano 11+
-
- 3 תגובות
- 550 צפיות
-
-
http://www.amazon.co.uk/Enermax-Magma-UCMA-8-Fan/dp/B001CWVD6K/ref=sr_1_13?ie=UTF8&s=electronics&qid=1222414546&sr=8-13
-
- 10 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
יש לי P4 1.4 לוח D850GB זיכרון 64X4 kingston אך אני עושה O/C דרך הביוס ובכמה כדי לי להגדיל אם אפשר דרך הביוס?
-
- 5 תגובות
- 983 צפיות
-
-
לאחר שאמרתי יפה שלום לQ6700 ששירת אותי נאמנה החלטתי לחפש לי הרפתקאות אוברקלוק אחרות. הרבה נאמר על מעבד הE6300 ועל פוטנציאל האוברקלוק הטמון בו, האמנם? מי אתה DUAL CORE E6300? אנחנו יודעים שהמעבד ממותג כמעבד DUAL CORE למרות שלמעשה, מדובר כן בכפול ליבה עם טכנולוגיה חדשה לצידו. אז למה וינטל החליטה שהמעבד הזה הוא דווקא DUAL CORE ולא CORE 2 DUO לדעתי בשל 2 סיבות. האחת היא עצם העובדה שהמעבד הזה הוא ההמשך הישיר של הE5400, מE5200, ישנה קפיצה של 100MHZ בין כל מעבד, לE6000 יש באס ל 1066MHZ מבניגוד ל800MHZ של אחיהם הקטנים. השניה היא המחיר שלו, מן הסתם שראוי שמעבד שממותג DUAL CORE ולא CORE 2 DUO יעלה לנו פחות ויפנה לשוק היותר נמוך. יכולת אוברקלוק מעולה, השערה או מציאות? ש…
-
- 40 תגובות
- 3.2k צפיות
-
-
שלום, רציתי לדעת עם הסירקולציה של הכונן שלי תקינה הכנסת אוויר והוצאת אוויר ועם יש לתקן או להוסיף משהו בכונן... העלאתי תמונה על מנת להמחיש לכם: *קובץ מצורף וגם הייתי רוצה שתמליצו לי על קירור למעבד AMD 965 עד 200 ש"ח(להשתמש בכל התקציב) שלא יהיה רועש כמובן במאמץ כמו הסטוק קירור שמקבלים ביחד עם המעבד. תודה ושבוע טוב [attachment deleted by admin]
-
- 3 תגובות
- 715 צפיות
-
-
היי, יש לי בעיה: לפעמים, אחרי 15-20 דקות של משחק פיפא 11, המשחק קורס (לא תמיד זה קורה). בבדיקה עם תוכנת EVEREST מתברר שהGPU אצלי מגיע לטמפרטורה של 70 מעלות, בבדיקה עם תוכנת CoreTemp מופיע ש4 הליבות מגיעות למעלה מ70 מעלות כל אחת (למרות שהBios מראה +50). האם זו הסיבה שהמשחק קורס? התחממות יתר של כרטיס מסך? אם זה עוזר, זה מפרט המחשב שלי: Motherboard - Intel P55WB CPU - CORE I5 760 Memory - KINGSTON KVR1333D3N9 4GB Video Card - Gigabyte GEFORCE GTS450 1GB DDR5 Case - COMPUCASW 6k31 PSU - Hec 500W אגב לא יודע אם זה קריטי, אבל שימו לב שהמארז שלי זה מיקרו ATX (ממש קטן ורוב החומרה דחוסה שם). בנוסף החדר שלי בד"כ ממש חם בתקופת הקיץ. האם נחוץ קירור למעבד? תודה מראש!
-
- 91 תגובות
- 9.7k צפיות
-
-
האברסט מראה לי 49 מעלות (לא במאמץ) שאני עושה ריסטארט הביוס מראה 33 אבל 4 תוכנות שונות בתוך הווינדוס מראות לי 49 אז או שזה צודק או שזה צודק לא יודע בכל אופן עכשיו זה 49 מעלות !! עם קירור של IGLOO 7200 LIGHT לא במאמץ !!! לגשת חזרה לחנות שיבדקו את העניין ? אולי שמו קצת מדיי משחה טרמית ? ...לא יודע מה בינתיים שמתי ישירות על המחשב מאוורר שולחן שמוריד לו את המעלות ב 15 ......
-
- 10 תגובות
- 912 צפיות
-
-
יש לי אפשרות בלוח אם לשנות את המכפלות , כרגע הוא על X10 וזה נותן לו 2GHZ הורדתי את הנעילה בביוס ושיניתי ל X11 וזה שינה ל2200MHZ עם מתח של 1.4V ..אבל:הוא מראה ששניתי אבל יש כאילו 2 מספרים שמראים -אחד את המקורי ואחד את החדש. ואחרי שמירה של השינויים זה לא משנה בכלל... ?? אני גם לא הבנתי את ההסבר שבנעוץ על ה L1 שנועל את המכפלות...זה בתוך המעבד או בלוח אם ? איפה זה נמצא?
-
- 8 תגובות
- 722 צפיות
-
-
יש לי GEFORCE FX 5200 של חברת GIGABYTE והוא כבר מאוד ישן, גם כשקניתי אותו... כמה אתם הצלחתם להגיע או כמה אתם מעריכים שאני יגיע עם הקירור המקורי?!
-
- 0 תגובות
- 684 צפיות
-
-
אני משתמש בתוכנה ATITOOL ולפני כמה חודשים היא הראתה לי את הטמפרטורה של הכרטיס מסך (יש בו חיישן) אך עכשיו שפתחתי את התוכנה היא לא מראה למטה שום טמפרטורה..החלפתי ל גירסת ה 2.7 וגם שם התוכנה לא מראה את הטמפרטורה.. ממה זה יכול להגרם מהתוכנה או מהכרטיס? ומה אפשר לעשות בנושא? תודה
-
- 2 תגובות
- 692 צפיות
-
-
-
היי, אני מחפש קירור ל - Q9300 עד 200 ש"ח הדרישה היחידה שיהיה שקט, הכי שקט שאפשר, לא מתוכנן אוברקלוק. הקירור STOCK שהיה מת ואיננו עוד תודה
-
- 11 תגובות
- 829 צפיות
-
-
הכל מאד מפורט וברור לשם שינוי אבל... עם איזה ספק כח אתה מפעיל כל כך הרבה מאווררים? במארז פול-טאוור בדרך כלל יש ספק כח של 500 וט מה שמזכיר לי את הבדיחה על השטר החדש של 10000 שקל שיצא בקרוב- אבל לא לכל אחד יהיה. כדי להפעיל כל כך הרבה צרכני תשמל בתוך המארז חייבים ספק של 500 וט ספק חלש יותר יגרום למחשב לקרוס בשלב זה או אחר. לדעתי חשוב מאד לציין זאת. למרות הכל המאמר הוא טוב ומאיר עיניים.
-
- 4 תגובות
- 777 צפיות
-
-
אהלן אנשים הורדתי את התוכנה RIVA TUNER אבל אין לי שמץ של מושג כמה ליבה וזיכרון להעלות לכרטיס שלי ואם בכלל זה טוב? שלא ישרף לי |: הכרטיס הוא עם 64 זיכרון אז מה אתם אומרים אפשר לקבל קצת עזרה עם זה? תודה מראש.
-
- 2 תגובות
- 584 צפיות
-
-
ובכן אחרי בדיקת משקל אני החלטתי להיות קצת יותר חכם ולהגדיל ראש אני מחפש מאווררים שיהיה אפשר להרכיב על שני הברגים שיש משני צידי הסוקט 939 שלי.אני לא ממש יודע מה מומלץ אבל אני מניח שה 9500 של זלמן מקבל ציונים די טובים.אשמח לעוד הצעות כי להרכיב משקלים בין 760 ל 940 גרם על שני שפיצים של פלסטיק לא נישמע ממש בטוח...ראיתי מאווררים של זלמן שיושבים על פס מתכת שמתחבר לשני הברגים שיש בסוקט.אם למישהו יש עוד כאלה סוגים בבקשה לתת הצעות. תודה רבה. http://www.thg.ru/mainboard/20050117/images/asus-a8n-sli-big.jpg
-
- 0 תגובות
- 549 צפיות
-
-
חברי הפורום שלום הסיפור בקצרה (לא ממש קריטי לשאלה, אבל אולי מישהו ילמד ממנו לקח) - הסרתי את הקירור של המעבד במחשב שלי (סוקט 775, קירור סטוק של אינטל) לאחר כ-6 שנים, אך כאשר רציתי להחזירו לא הצלחתי. מסתבר שתופסני הפלסטיק הלבנים שנכנסים לחורים בלוח איבדו את האלסטיות שלהם (הם התרחבו) ולא הצלחתי בשום אופן למקמם מול החורים, כך שלחיצה על החלק העליון שלהם (הפלסטיק השחור) תנעל אותם במקום. שיחקתי עם זה הרבה זמן, ואפילו פירקתי את הלוח במטרה לנסות ליישר את התופסנים מול החורים, אך ללא הועיל. בסופו של דבר אחד התופסנים האלו נשבר והייתי צריך לקנות קירור חדש (כן, דפקו אותי - קירור סטוק של אינטל לסוקט 775 עלה לי 79 ש"ח, אבל לא הייתה לי ברירה). לפיכך החלטתי שמהיום אני מעדיף להתעסק עם קירו…
-
- 7 תגובות
- 2.1k צפיות
-
-
הלוח המסריח שלי לא נותן לי לשנות את יחס הזכרונות/מעבד, אבל הוא מאפשר להאט את הזכרונות ל-333, 266 ו-200 מה"צ. השאלה שלי היא: נניח שאני מאט את הזכרונות, האם אוכל להריץ אוברקלוק למעבד מבלי שהזכרונות יעברו את מהירות הסטוק שלהם?
-
- 0 תגובות
- 418 צפיות
-