עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone - פורומים

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

אוברקלוקינג וקירור

פורום העוסק בנושא המהרה וקירור של חלקי המחשב השונים

1. Started by markdd,

שלום לכולם, הרכבתי מחשב הבא : לוח אם - ASUS P5W2D PREMIUM מעבד - 800MHZ PENTIUM D 3.4G קולר למעבד- Thermaltake CL-P0025 Silent Tower זיכרון - HYNIX 5300 DDR2- 2G כ.מסך - ASUS 7600GT HD - SEGATE 200G SATA II מארז HEC 6A21 עם 2 מאוררים של 12MM לאחר הרכבה והתקנה של המחשב שמתי לב שהטמפרטורה של המעבד היא: בBIOS - מגיע ל-55 מעלות בWINDOWS - עד ל-60 מעלות לוח אם דווקא מגיע ל-30 מעלות גג האם זה לא "חם" מדי למעבד ? ראיתי שטרנדים הראושנים שהטמפרטורה מומלצת למעבדים אלה היא עד 55 מעלות תודה מראש\ יכול ליהות שיש לי בעיה ? או שאני סתם הסטרי ?

• 2 תגובות
    • 498 צפיות
  2. Started by אדם לוי,

טוב תיראו עכשיו יש לי את התיזמונים הבאים CPU CPU Clock Motherboard Chipset Memory CL-RCD-RP-RAS Latency P4 520 3350 MHz Gigabyte GA-8IPE1000-G i865PE Dual PC3100 DDR 2.5-4-4-8 121.2 ns לפי מה שהבנתי זה הכי טוב "שיש" אז בקיצור דיברתי אם מישהו והוא אמר לי שזה עיניין מסוכן ועדיף להתרחק מזה.. אבל אני רוצה לנסות הרי איך לומדים אם לא מנסים, אז בקיצור ולעיניין הייתי מעוניין לדעת באיזו דרך אוכל להעלות את הביצועים. ראיתי שיש בביוס סעיף בישביל זה אני רק פוחד לגעת שמה בדברים... :s05: אם מישהו יכול לעזור לי אני יודה לו מאוד! תודה מראש.

• 4 תגובות
    • 498 צפיות
  3. Started by fachimoo,

שלום, פתאום צצה לי בעיה עם RIVA TUNER שהוא אומר לי שחסר את הקובץ RIVATUNER64.SYS בשביל להפעיל את התוכנה ואת הדייברים וכתוצאה מכך הכרטיס שלי מתחמם בגלל שאני לא יכול יותר להעלות את המהירות של המאוורר, האם יש תוכנה חלופית או האם אפשר לתקן את הבעיה עם התוכנה?

• 3 תגובות
    • 498 צפיות
  4. שלום אני עשיתי אוברקלוק למערכת שלי AMD 3000 TWINMOSS 1024 EPOX 8KDAJ אבל התוצאות לא משהו... רק 5 מגה הרץ לזיכרון! ( הוא ישן ) אבל בכל זאת חשבתי אולי אין לי נעילה ל APG\PCI! ואין לי שום דרך לבדוק זאת כי בכל התוכנות לא ראיתי אינפורמציה על כמה עומד ה PCI במגה הרצים! למישהיו יש רעיון איך אני בודק אם הנעילה בביוס שעומדת על 66 באמת מבוצעת?!!! תודה רבה זה חשוב לי

• 2 תגובות
    • 498 צפיות
  5. Started by bluz,

היי, לפני כמה שבועות (אולי חודש) פתחתי נושא אודות קירור המארז (בגלל מעבד). הסרקולציה של המארז היא: -שני מאווררים 80 מ"מ מכניסים אוויר מצד המארז -מאוורר 120 מ"מ מוציא אוויר בטופ -מאוורר 80 מ"מ מוציא אוויר מאחורה (חדש ונלקח מספק ישן) קודם כל חשבתי להוסיף 120 מקדימה מכניס אבל בשביל זה צריך לעשות חורי אוורר בפאנל העליון -> בפסח אני אבדוק מה אפשר לעשות. עכשיו בקשר לחיישן.. הוספת המאוורר מאחורה הורידה את הטמפרטורות בכ4-5 מעלות לכל הרכיבים, ורק במעבד יש הבדלים של 2-3 מעלות. הבעיה העיקרית היא שהמעבד על 65-70 מעלות ללא מאמץ, ובמאמץ הוא מגיע לעד 89 מעלות (!!!) ומה שאני רוצה לשאול: איך אני בודק שהבעיה באמת במעבד, ולא בחיישן? ואיפה אמור להיות בBIOS מידע על טמפטורה?

• 3 תגובות
    • 498 צפיות
  6. בכותרת

• 4 תגובות
    • 498 צפיות
  7. שלום לכולם יש לי מארז 6A19 שקניתי לא מזמן והוא מגיע עם מאוורר 120 שהיה עובד בשקט ולא הייתי שומע אותו עשה את העבודה יופי,השבוע הוא החליט להידפק כל פעם שהייתי מדליק את המחשב הוא לא היה עובד,הוא היה מחובר ישירות ללוח אז חיברתי אותו לספק ןעכשיו הוא עובד כי כנראה החיבור בלוח נדפק או משהו ומאז התחילו הצרות הוא עושה רעש של גנרטור הוא מסתובב פי 3 נראה לי יותר מהר,איך זה יכול להיות ומה אני יכול לעשות כדי להשתיק אותו בחזרה???

• 4 תגובות
    • 498 צפיות
  8. או שפשוט להרכיב את זה עם התופסנים שלו והלוח יכול להיות מחובר כרגיל? תודה מראש.

• 0 תגובות
    • 498 צפיות
  9. שלום לכולם, שמתי מאווורר של AC AF 12025 מקדימה שיכניס אוויר קר למערכת וחיברתי לפי הספר של הלוח אם (P5B)ל CHS C2 ואת המאוור שמוציא חיברת ל1 כמובן.. כי רק לשם הוא מגיע ביצעתי הכול לפי הספר..שלחתי את המחשב לIQPC להחלפה לLIBERTY 400W וכשהוא חזר אליי מופיע לי בביוס רק PWR FAN וCAS FAN1 זה שמוציא האחורי(לפני זה היה מופיע CAS FAN1 ו2 על 2000+- RPM בערך)עכשיו מופיע רק זה שמוציא בביוס והמאווור של הספק עומד על 800RPM בערך...למרות שהמאווור הקידמי מכניס אוויר איך הביוס לא מנטר אותו והוא מחובר לאיפה שהוא צריך להיות לפי הספר ..ממש מוזר מה אפשרי לעשות חברים??

• 0 תגובות
    • 498 צפיות
  10. Started by toniviner,

יש לי לוח 8RDA+ של EPOX וזיכרון MUSHKIN DDR333 ואני לא מצליך יותר מ167MHZ FSB, הזיכרון כורס לי. אני הוספתי מטח וזה לא אוזר אז אני חושב אולי התזמונים, אז איך אני בודק איזה תזמונים יש לי ואיזה תזמונים אני צריך כדי שיהיה FSB גבוהה יותר. (זה לא המעבד 100%)

• 0 תגובות
    • 498 צפיות
  11. Started by TheBP,

יש לי מעבד אינטל P4 2.0. במהלך האוברקלוק לאחר שאני עובר את ה-2.3 GHZ הכרטיס קול שלי (מובנה) מפסיק לעבוד. גם המיקרופון וגם גם הקול מפסיקים לעבוד לאחר ריסטרט הכרטיס חוזר לעבוד. עם מישהו יודע מה גורם לבעיה ואיך אני לתקן אותה כך שיגיד בבקשה. תודה....

• 5 תגובות
    • 498 צפיות
  12. Started by guandms,

שלום לכולם ! רציתי להתייעץ אתכם לגבי קירור מים למערכת שלי. אני רוצה קירור איכותי שקט מאוד ושיקרר את כל המערכת שזה מעבד כרטיס מסך וציפסט !!! המערכת שלי היא : THERMALTKAE SWING ATI X1900XTX 512 MB DFI LANPARTY UT NF4 ULTRA -D GEIL 2X1GB W.D. 250 GB SATA II 16 MB BUFFER THERMALTAKE BIG TYPHOON CREATIVE XFI ELITE PRO המחיר לא כזה חשוב העיקר שיהיה מערכת טובה ואיכותית אבל גם לא צריך להגזים ... אני לא מיליונר ...

• 0 תגובות
    • 498 צפיות
  13. Started by sofix4,

המאוורר ששמתי מקדימה של AC 120mm לא ממש שקט.. אז אני מחפש מאוורר אחר ומצאתי שלושה: http://www.zigzag2000.co.il/catalog/product_info.php?cPath=174_124_168&products_id=5728 http://www.pandas.co.il/product_info.php?cPath=55_140_2592&products_id=18687 http://www.iqpc.co.il/Home/showItemMenu.asp?id=3038 מה אתם אומרים? הזה שבפנדה נראה שקט מאוד אבל 90 ש"ח? ??? שווה את זה?

• 0 תגובות
    • 498 צפיות
  14. האם הלוח הזה מסוגל לפעול בתדר FSB 400???????

• 0 תגובות
    • 498 צפיות
  15. Started by Thunder^,

שלום! היום פירקתי את הוידאו הישן שלנו ומצאתי בתוכו גוף קירור נחמד... לקחתי אותו ואם קצת עבודה הצמדתי לו מאוורר מהמחשב הישן ובכללי הוא נראה טוב(צירפתי תמונות) ולא מרעיש רק אני לא יודע איך לשים אותו....חיברתי אותו אם גומיות כדי לראות איך זה מתלבש על זה וזה היה בסדר...רק שהרעש כשחיברתי היה נורא.... אני רוצה לשים אותו על הכרטיס מסך אבל לא יודע אם מה להחזיק אותו שם.....מישהוא יכול להסביר לי? תודה מראש! [attachment deleted by admin - 90 dayss]

• 2 תגובות
    • 498 צפיות
  16. אז ככה, אני צריך מאוורר אחד שיתאים לקירור הזה של הכרטיס מסך: http://www.foxpc.co.il/Product.aspx?productid=226 , רשום במפרט של הקירור שמתאים לו מאוורר בגודל 92MM, אז אני צריך אחד שמתאים לו (זורק אויר, כן....) ועוד שניים שיתאימו למארז אנרמקס צ'אקרה, אחד שיוציא אוויר מאחורה והשני שיכניס אויר מקדימה- 120MM כמובן. שני דברים, חשוב לי השקט- לא רוצה לשמוע אותם בכלל ויש לי שמיעה חבל"ז, יש לי פריזר 7 פרו וכשהמאוורר שלו על 1K RPM אני שומע אותו (מציק ) לא יודע מה העוצמת רעש שלו אבל אני מעריך שאני צריך משהו בעל 17DB ופחות... דבר שני, החנות היא KSP (מטעמי קירבה פיזית לחנות, איזה חור זה ירושלים.... ) : http://ksp.co.il/hmain.php?now_snif=kspjerusalems דבר אחרון, אני מוכן להשקיע…

• 1 תגובה
    • 498 צפיות
  17. Started by Ran B,

הגעתי למסנקה שההארד דיסק שלי יותר רועש מ-לא ידוע מה.. אז החלטתי לחפש מגירות קירור טובה, שיותר ת"אטום" את הרעש, מאשר תקרר.., אבל כמובן שלא איכפת לי שההרד דיסק יתקרר באותו זמן, אין מה להפסיד.. ;D רק שתגרום להארד דיסק שלי לא להפיץ הרבה רעש, זה נוראי :-X כמובן לא ממש יקר, אני לא ידוע כמה עולה מגירה כזאתי בממוטצע, אבל אני מוכן להשקיע עד 400 שקל, כמובן תמיד כדאי פחות, ורצוי מאתר ישראלי, אם יש יותר זול באתר כמו http://www.jab-tech.com אז אני אזמין משם.., ובאותו זמן אני גם אשאל איזה סינק למעבד פנטיום 4 2.6 בשביל אובר קלוק כדאי slk900 slk947u sp94 כולם של חברת - Thermalright אז מה כדאי? 8) ועוד משהו שחכתי לשאול.. האם באתר הזה http://www.jab-tech.com יש דבק טר…

• 2 תגובות
    • 498 צפיות
  18. Started by Moty_p,

מה הוא המוליך הטוב ביותר? נחושת? אלומיניום? תודה לכל העונים...

• 1 תגובה
    • 497 צפיות
  19. Started by Asaf.Y,

בוקר טוב, לאחר שקניתי מערכת ביניים חדשה,אני מעוניין לעשות לה אוברקלוק דיי רציני,בינתיים אני עם קירור סטוק והמעבד עומד על 15 מעלות בביוס. הגעתי מ- 1.6@1.7 לאט לאט(אני חדש באוברקלוק..), הרצתי S&M והמחשב עבר את הבדיקה,חוץ מהקטע של בדיקת הזכרונות שהוא משום מה לא אמר לי מה היתה הבעיה.. המפרט הוא: AMD Sempron 2800+ AM2[1.6@1.7] TwinMOS 667 Mhz DDR2 512x2 GIGABYTE GA-M55plus-S3G (nForce 430) Thermaltake XP-480 תמונות אני אוסיף כאשר אני אגיע הביתה,מישהו יכול לכוון אותי האם אפשר להמשיך באוברקלוק?

• 1 תגובה
    • 497 צפיות
  20. אני רוצה זכרונות שאיתם אני אוכל לעשות OC כמה שיותר גבוה וביצועים כמה שיותר גבוהים חשבתי לקחת את הזכרונות CORSAIR CMX256A-3200LL - 400Mhz שעולים 560 שקל ולקחת 2 סטיקים ובתור לוח המליצו לי לקחת EPOX EP-4PCA3+ (875P) - ATX וקראתי את הביקרות עליו וראיתי שיש בעיות עם המתח של המעבד האם זה יפריע לי ב OC ורשום שיוציאו גרסה חדשה רציתי לדעת מתי יוציאו אותה ואם יש לוח יותר טוב לביצועים וOC כמה שיותר גבוה במחיר שלו המפרט שלי הוא: P4 2.4B אבל עם סטפינג C1 לא B באס 133MHZ ומכפלה 18 אמרו ל שאני אוכל להגיע לבאס 190-200 זה אפשרי??עם הזכרונות והלוח אם כן אז זה יגיע למעבד 3400+ שזה לא נראה לי ממש אפשרי כמובן אם אני אצליח זה יהיה פצצה R9600PRO WD 80GB 7200RPM 8MB Thermaltake TT420APD …

• 6 תגובות
    • 497 צפיות
  21. Started by RENESANSE,

אז ככה.. לפני כמה ימים החלפתי מאוורר ללוח האם ואני לא יודע מה לעשות עם המאוורר הישן שלי (מאוורר שבא ביחד עם הלוח)... לחבר אותו ללוח וכאילו יהיה לי מאוורר שני ללוח אם? או שזה יגרום לבעיות? תודה

• 4 תגובות
    • 497 צפיות
  22. Started by TheReaper,

טוב ניסיתי את התוכנות שיש באתר לOC למעבד בסביבת WINDOWS ואף אחת מהן לא מזהה את הלוח אם שלי יש דרך לעקוף את זה?

• 0 תגובות
    • 497 צפיות
  23. כרטיס מסך אני יודע, מעבד אני יודע.. מה עוד?

• 4 תגובות
    • 497 צפיות
  24. Started by Idanp,

איך בידיוק עושים צריך להעלות רק את ה FSB או עוד משהו שם?? הנה תמונה http://img13.exs.cx/img13/3781/gfg4ob.png מדובר על ה AMD Athlon 64 3000 939

• 1 תגובה
    • 497 צפיות

דיונים חדשים בפורומים