אוברקלוקינג וקירור
פורום העוסק בנושא המהרה וקירור של חלקי המחשב השונים
36,126 דיונים בפורום זה
-
הי, ( הקדמה: המטרה שלי היא שקט. ) אני רוצה להרכיב במארז מאווררים של vantec stealth 120, ולחבר ואותם ל zalman fanmate, או בקר אחר ( עדיין לא קניתי כלום ). באתר של zalman יש "אזהרה": Do not use FAN MATE 2 with fans that have a start up voltage of more than 5V. לפי vantec, המתח "התנעה" שלהם הוא 7volt. אבל ראיתי בהרבה פורומים שאנשים משלבים ביניהם. יש למישהו ניסיון עם זה ? חשבתי לקנות אולי בקר מאווררים במקום ה fanmate. יש למישהו ניסיון עם zalman mfc1? (http://www.pandas.co.il/product_info.php?cPath=55_145&products_id=3663 ) אני לא מעוניין ב nexus כי הם עובדים בשיטת PWM, ובכל review, כתוב שיש לזה רעש חלש כמו של עמוד חשמל בגלל PWM. מה דעתכם ?
-
- 4 תגובות
- 515 צפיות
-
-
שלום לכולם! בימים האחרונים הטמפרטורה של המעבד שלי עולה מעל 90 מעלות. פרקתי את צלעות הקירור, שמתי משחה טרמית חדשה והרכבתי היטב את הקירור למעבד. בנוסף, התקנתי עוד שני מאוררים במחשב (23 ס"מ בדלת צד- יונק, ועוד אחד של 12 ס"מ אחורי- פולט). הממצאים: הטמפרטורה בהדלקת המחשב סביב ה40-50 מעלות, תוך שימוש ממוצע של כשעה נעצרת סביב ה-60-80. במאמץ המעבד מגיע ל90 ואפילו כמעט 100 מעלות (אני עוצר אותו לפני שהוא נכבה), ואז חוזר לסביבות ה-50-80. (מצורפות תמונת מסך). ברגעים אלו למשל, הדבר היחיד הפתוח זה הדפדפן והמחשב מצביע על 65 מעלות במעבד. אני ממש אובד עצות. ברור לי שזרימת האויר במחשב טובה (גם בלי המאוררים כבר שנתיים וחצי הוא עבד נפלא), גם אני רואה שטמפרטורת הלוח M הכרטיס מסך ושאר הר…
-
- 17 תגובות
- 5.1k צפיות
-
-
מישהו יכול להסביר לי בבקשה מה זה בדיוק OC? אבל הסבר מעבר לזה שזה "המהרה בעיברית",איך בדיוק זה מתאפשר? איזה רכיבים מומלצים\חובה לOC?
-
- 3 תגובות
- 638 צפיות
-
-
זה נחשב טוב? אתמול פתחתי מכפלה עם חבר שעזר לי שבהמשך אני אספר לכם מי זה יש לי זיכרון מסוג xtreme ddr 256 pc 2700 epox 3ka 2000 xp agoia ואני משייט לי על 220 באס ללא תקיעות ורציתי לדעת אם זה נחשב טוב ?
-
- 15 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
טוב - אז ככה קבלתי את ה SK7 החדש שלי ואני רוצה לחבר אותו - יש לי SF2 - אבל אני לא יודע אם לחבר אותו לחשמל דרך הלוח - או דרך 12v שיוצא מהספק ועוד משהו - איפה לשם את הדיודה שמודדת את הטמפ' ? (בין הצלעות של ה HS ? מתחת ל HS ?) תודה
-
- 6 תגובות
- 610 צפיות
-
-
לאיזה חום יכול מעבד Intel Pentium 3.0 Ghz Socket 478 Prescott להגיע בלי ליצור בעיות מיוחדות? אני אסביר את הבעיה. ברגע שיש גרפיקה גבוהה (נניח Rome Total War) המסך של המחשב עושה צבעים ואז נתקעת המערכת, המחשב עדיין עובד אבל אין מסך ואין תגובה מהמקלדת או העכבר... המסך שחור ונראה כאילו לא דולק (כשהוא מראה תמונה הנקודה ירוקה, כשהמחשב מכובה היא כתומה, במצב שאני מתאר המחשב עובד והיא כתומה). בדקתי את הכרטיס מסך ואת המדרבורד אצל היצרנים ושניהם עובדים ללא תקלות לדבריהם, המעבד כרגע בחום של 58 מעלות צלסיוס, השאלה שלי האם זה נורמאלי ואם כן מה יכולה להיות הבעיה ?
-
- 6 תגובות
- 611 צפיות
-
-
שלום לכל חברי הפורום הייתי רוצה לדעת מה תיהיה לדעתכם הנקודה החלשה במערכת שאני הולך לבנות, מבחינת אוברקלוק המערכת היא כזו: AMD Athlon 64 X2 3800 (מעבד) DFI Lanparty UT CFX3200-DR (לוח) GSKILL DDR 500mhz 2048MB DUAL CHANNEL 3-4-4-8 UCCC F1-3200USU2-2GBHZ (זכרון) Connect3D Radeon X1800XT 512MB (כרטיס מסך) (GIGABYTE 3D AURORA GZ-FSCA1-ANS(ANB (מארז) HEC 550W WIN550 (ספק כח) E-MU 1212m (כרטיס קול מקצועי) אשמח להצעות מה להחליף במה, אבל אני אומר מראש שאני לא אוכל להחליף את כרטיס הקול וכרטיס המסך כי כבר רכשתי אותם.
-
- 21 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
?? ועוד שאלה עד כמה הספק משפיע על יכולת הOC של המחשב והאם אפשר להעביר בביוס את הFSB למצב התחלתי אחרי OC
-
- 5 תגובות
- 503 צפיות
-
-
המקלדת בבעלותי מזה מעל שנתיים, והיום החלטתי לבצע את הניקיון היסודי ביותר..... ומורכב.... Genius Wireless, עכבר + מקלדת אלחוטיים תמונות: שבת שלום, אבנר
-
- 12 תגובות
- 995 צפיות
-
-
שלום לכל חברי הפורום! אני חדש בנושא האוברקלוקינג וקראתי את המדריך לאוברקלוקינג באתר. חוצמזה קראתי עוד הרבה מדריכים ועדיין לא הצלחתי לפתור את הבעיה. קודם כל המפרט הוא: intel core 2 duo e6600 2.4g asus commando motherboard geforce 8600gt kingston ddr2 667mhz 2 giga dual הבעיה היא שבלוחות intel אי אפשר לשנות את המכפלה אז כאשר אני משנה את הבאס שבמקור הוא 266 אני יכול להגיע עד 340 ואם אני מנסה לעלות עוד קצת ווינדוס לא עולה לי. האם הבעיה היא מהזיכרון שהוא רק 667 mhz או שאפשר להתגבר על זה? עוד בעיה שראיתי היא שבביוס המכפיל הוא 9 ולכן 340 * 9 = 3000mhz בקירוב אבל כאשר אני נכנס לווינדוס ובודק ב cpu-z הוא מראה לי שהמכפיל הוא 6 ומהירות היא רק 2000mhz עכשיו השאלה שלי היא למה …
-
- 5 תגובות
- 516 צפיות
-
-
היי, קראתי טיפה על קירור, הבנתי שחשוב בעיקר שהאוויר ינותב למעלה ל-exhaust fan וליצור לחץ חיובי (יותר intake מ-exhaust) במטרה לצמצם את האבק. השאלה שלי - אילו היה לכם מאוורר שלישי (גם כן 14 ס"מ, מאותו סוג, של Fractal), היכן הייתם ממקמים אותו? אני חשבתי על intake מקדימה או מלמטה, אבל לא בטוח: כמובן, כלוב הקשיחים העליון שמסתיר את המאוורר שמגיע stock יוסר, אבל אם אוסיף מאוורר מאחורי כלוב הSSD, הSSD והHDD שלי יחסמו חלק מהאוויר. אני קצת חושש ממאוורר מלמטה כי אז להבנתי יכנס אוויר קר מתחת לכרטיס מסך, ואז יתפזר לכל עבר. אני חושש שאופציה זו תזיק קצת לזרימת האוויר. ובחזרה לשאלה - מה דעתכם? איפה הייתם ממקמים מאוורר שלישי במארז זה? תודה.
-
- 3 תגובות
- 2k צפיות
- 1 follower
-
-
שמעו: לפני הכל ככה יש לי על המעבד מאוור וולקינו7+ יש לי מארז של צונמי הכחול 350W בקשר לטמפרטורה: המחשב שלי נמצא על השולחן צנמוד לקיר בחדר דיי חם! שאני פותח מזגן בחדר אז הטמפרטורה יורדת ה3 4 מעלות! אני יכול לעשות OC למחשב הזה: AMD ATHELON XP 2000 לוח אם של ג'יגהבייט VAXP זיכרון של קורסאיר 256 400MHZ 3200 יש לי על המעבד וולקינו 7+ וכרטיס מסך: GF4 TI4200 AGPx8 של לידטק והנה הטמפרטורות לפי Hmonitor לאחר פעולה של המחשב במשך 5 שעועת: CPU1:58.5 C CPU2:48.5 C HDD: 42.5 C COOLING FANS- Power:4963rpm אפשר לעשות משהו? נ.ב. אני לא מבין בזה אבל אם אפשר לעשות משהו אים לי בעיה להזמין אנשים שאני מכיר שיעשו לי ??? ;D
-
- 3 תגובות
- 567 צפיות
-
-
-
זה הגיוני שאחרי OC אני מקבל פחות נקודות ב 3DMark06 מאשר בלי??? מה ניסגר?????? איך?? Q6600 2.4 ל 3.0
-
- 7 תגובות
- 701 צפיות
-
-
שאלה בנושא.. ואיך ניתן לקרר את המעבד בנוסף לקירור סטוק?
-
- 5 תגובות
- 733 צפיות
-
-
השאלה -המעודכנת- שלי נמצאת בעמוד השני, אבל זכותכם לקרוא עכשיו, אני יושב על 3.39GHz. אם אני מנסה לעלות את התדר אפילו בעוד MHz בודד, הוא מדליק לי את המחשב, מתחיל לטעון את הWindows (הכל כרגיל), ואז פתאום מעביר אותי לאיזה מסך כחול עם אותיות לבנות שמתחיל במשפט:"Windows has reset the system to prevent damage to your computer.", ויש שם כל מיני אותיות ומספרים רצים (לא הספקתי לראות, זה רק שתי שניות). ניסיתי להעלות קצת את המתח, קצת שיחקתי עם הזכרונות, אבל פשוט אותו דבר כל פעם.. יש למישהו רעיון?
-
- 17 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
יכולות אובר יותר גבוהות?..אני צודק?.. ואם כן אז כמה מתח מקסימלי אתם ממליצים לי לתת?.. תודה
-
- 5 תגובות
- 582 צפיות
-
-
CORETEMP מראה לי את הטמפ 36 36 27 41 במנוחה תמיד . לא משנה אם החלון פתוח וקר מאוד ביום גשום או ביום כשחם.תמיד,ללא קשר לטמפ החדר. במאמץ של פריים 95 הטמפ הם 37 36 32 41 . גם ללא קשר לטמפ החדר. גם בתוכנות אחרות כמו EVERST או REALTEMP זה מראה בדיוק אותו דבר. ???
-
- 8 תגובות
- 676 צפיות
-
-
אני רוצה מאוורר בצורת טורבינה, יענו הקצה שלו שיהיה שפיצי מאיפה אני יכול להשיג כזה - 120 או 80 . ואיפה אפשר להשיג כזה תודה לעוזרים
-
- 2 תגובות
- 832 צפיות
-
-
יש לי את האפשרויות האלה בביוס ורציתי לדעת למה הם משמשות? והאם אני יכול לבטל\להפוך לזמין לטובת אוברקלוק גבוה יותר והאם יש סיכונים בכך או האם זה מזיק לחלק או יותר במחשב שלי
-
- 8 תגובות
- 623 צפיות
-
-
האם גוף הקירור למעבד של זלמן מדגים 7000B CU יתאים לAMD 64 סוקט 939? יכול להיות שאני אקנה אחד כזה יד שניה, אך המוכר טוען שזה לא מתאים, וזה מתאים רק לסוקט 478 וסוקט A. יכול להיות שהוא טועה? שחיפשתי את הדגם הזה בגוגל, ראיתי שהוא מתאים להכל, אבל אולי זה מצא לי דגם חדיש יותר? תודה!! עריכה: ועוד שאלה, האם סוקט A = סוקט 462 ?
-
- 7 תגובות
- 701 צפיות
-
-
שלום, ברשותי מחשב עם המפרט הבא: GA-880GMA-UD2H AMD Athlon II X3 435 ADATA 2GB DDR3 1333Mhz אני רוצה לפתוח את הליבה הרביעית ולהעלות מהירות למקסימום שאפשר עם המעבד - עד למגבלת המעבד ולא החום.... :):) אני מתלבט בין: Scythe Mugen 2 Rev B ל - Arctic Freezer 7 Pro Rev B אני יודע שהמיוג'ן יותר גדול וחזק, השאלה היא אם זה לא OVERKILL בשביל המעבד הזה והארטיק יכול להספיק ??? תודה מראש לעוזרים.
-
- 3 תגובות
- 625 צפיות
-
-
טוב אז חברה יש לי מעבד אינטל פנטיום 4 1.5 Ghz כרטיס מסך Sapphire Radeon 9200 SE שני זכרונות של 256 SDRAM אני צריך משהו שמוכן להסביר לי במסנג'ר צעד אחר צעד תודה רבה לכל מי שמוכן לעזור... *אני קונה בקרוב מחשב חדש זה בעיקרון להתאמן לקראת המחשב החדש.... elchih@walla.com
-
- 9 תגובות
- 522 צפיות
-
-
אז חיפשתי וחיפשתי כבל Y (מפצל) איכותי שתומך ב- PWM כדי שאוכל לעשות מערך Push-Pull לקירור של המעבד ולא לוותר על ה- PWM ומצאתי את זה - http://cgi.ebay.com/ws/eBayISAPI.dll?ViewItem&item=160357585105&ssPageName=STRK:MEWNX:IT אני מפרסם לטובת כל מי שחיפש ולא מצא (אומנם כבל יחסית פשוט, אך לא נפוץ...).
-
- 6 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
מישהו שמע על הקובץ שינוי זמן תגובה של ה USB?? http://www.ngohq.com/files.php?go=giveme&dwn_id=11
-
- 10 תגובות
- 1.1k צפיות
-