עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone - פורומים

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

אוברקלוקינג וקירור

פורום העוסק בנושא המהרה וקירור של חלקי המחשב השונים

1. אוקי אני מחפש מאוורר שהיה קודם כל שקט ויהיה יעיל מספיק לי כמו המאוורר סטוק שלי פשוט שלי עובד על 2300RPM ומתחיל לעשות רעש של שריקה מעצבנת O.C קל לא יותר מזה. אגב יש הבדל בין SpeedStep ל C1E שניהם יש לי בביוס תודה לכול העוזרים. תקציב 200-300.

• 4 תגובות
    • 515 צפיות
  2. Started by Bengo5,

כותרת.. מעוניין לעשות אוברקלוק אוטומטי.. או שתעזרו לי לעשות אוברקלוק טוב בלי שהכרטיס יהרס..

• 2 תגובות
    • 515 צפיות
  3. Started by aviad_18,

שלום לכולם! בעבר היו זמנים שהייתי מגיע ל-BUS של 300 ויותר.. עכשיו משום מה אני נתקע על 225 כל הזמן... ואני לא יודע אם המעבד מגביל אותי או הלוח.. כי פעם גם הייתי ממהיר תמעבד למהירויות של 2500 MHZ ויותר.. בדקתי שהזכרונות לא מגבילים אותי ע"י הורדת התדר שלהם בביוס ל-333 MHZ. למה זה ככה ומה אפשר לעשות?? הזדקנו לי הרכיבים או מה?

• 4 תגובות
    • 515 צפיות
  4. Started by ^GunX^,

שלום לכולם, היום אבא שלי ואני קדחנו כמה חורים בדלת המארז -בדיוק מול הקירור של המעבד (Tt silent boost ) אחרי זה הוספתי מאורר-אבל איפה שמוסיפים את הבורג לחיבור בין הדלת למאורר הוספתי כמה גומיות קטנות כדי למנוע ויברציות , ככה זה אצלי גם במאורר השני שבמארז - ליד המעבד מאחורה. המאורר שהוספתי הוריד 2-3 מעלות אבל ממש לא יותר מזה-הוספתי תעלה על המאורר מקרטון כדי שהאויר יכוון בדיוק אל הקירור של המעבד .הוריד עוד מעלה אם בכלל ... לפי מה שאני יודע מאורר מול המעבד אמור להוריד הרבה יותר מ2 מעלות.. ועוד הספתי תעלה לכיוון האויר מול הקירור של המעבד... זה לא מתפקד כמו שצריך בגלל הגומיות שהוספתי (הם מרחיקות קצת את המאורר מהחורים שדרכם עובר האוייר) ? או בגלל שהמאוררים לא חזקים מספיק ? או…

• 3 תגובות
    • 515 צפיות
  5. Started by gforce,

שלום לכולם, דבר ראשון אני מקווה שפה זה הפורום המתאים לשאלה. דבר שני, הידע שלי במאווררים שואף לאפס. אז ככה לחבר שלי יש מחשב אינטל פנטיום 4 3GH socket 775 המאוורר המקורי שבא עם המחשב עושה רעש מהיום הראשון. הוא רוצה להחליף מאוורר למשהו שקט. האם יש למישהו המלצה למאוור זול ושקט שיעשה את העבודה ? האם המאוור בא כבר עם צלעות קירור ? האם חייבים משחה תרמית ? תודה מראש

• 5 תגובות
    • 515 צפיות
  6. אהלן אנשים, יש לי את הכרטיס מסך PowerColor 9600 XT 256MB , ועכשיו אני רוצה להמהיר אותו ולהחליף לו את הקירור. אז רציתי לדעת איזה קירור הוא המתאים לי ביותר לכרטיס הזה ושיקרר לי גם את הזיכרונות ויהיה כמובן בעל חיישן חום מובנה מכיוון שאין לי על הכרטיס חיישן. עכשיו לא להגזים יותר מידי עם העלויות של הקירור כי גם ככה הכרטיס לא שווה כל כך הרבה, אז לא להגזים. קצת מידע על הכרטיס המדויק שיש לי: http://www.pcnow.co.il/product.asp?productid=84&CatCode=123 תודה לכל המגיבים והעוזרים בנידון!.

• 4 תגובות
    • 515 צפיות
  7. Started by אדם לוי,

הלוח האם שלי הוא GA-8iPE 1000 של GigaByte זה יתאים? אם לא אז תביאו לי עוד מאוור מהסידרה שלהם שיתאים לי בבקשה.

• 4 תגובות
    • 515 צפיות
  8. Started by PCguy,

אתמול נסיתי לעלות את המהירות של המעבד אך להפתעתי מהירות הזכרונות עלתה גם היא. המעבד שלי הוא AMD 3000 939 שיניתי זאת דרך הביוס באופציה של הבאס200-400Mhz ברירת המחדל היא 200 שאומר 1800mhz בכל אופן האם זה טיבעי? האם ניתן לשנות מהירות ע"י תוכנות אוברקלוקינג? האם זה שמהירות הזיכון עולה לא מסוכנת לזכרונות{ללא קירור}

• 2 תגובות
    • 515 צפיות
  9. Started by K.M.A,

כן...שלום אני חושב על ליקנות מאורר למעבד AMD BARTON סוג המאורר TITAN TTCCUTB/F הוא עם בסיס נחושת ומהירות סיבוב די גבוה 5000-5500 RPM אז...האם המאורר הזה טוב או לא???? ואם לא תרשמו סוג טוב בבקשה?!

• 4 תגובות
    • 515 צפיות
  10. איזה כרטיס מסך יותר טוב לאחר OC ?? ה-7900GT או ה - X1800GTO2 . ומה המחירים הכי זולים של שניהם?

• 7 תגובות
    • 515 צפיות
  11. Started by a-gold,

יש לי את הכרטיס הזה... http://www.goldtop.co.il/show_details.asp?prod_id=12206&catid=700 איזה קירור אני יכול להתאים לו?

• 6 תגובות
    • 515 צפיות
  12. Started by intel suck,

שלום אני עומד לעשות אוברקלוק למעבד שלי (AMD 3500 VENICE CORE?) רציתי לדעת אילו תוכנות אני צריך ועל איזה הגדרות לשים אותו זה מחשב חדש לכן אני לא מתכנן OC קטלני משהו עד 2500 MHZ לא יותר תודה מראש

• 0 תגובות
    • 515 צפיות
  13. סביר להניח שאני אקנה עוד זמן לא רב את ה VGA SILNENCER REV.3 אז השאלה שלי היא האם תהיה לי אפשרות להשתמש בקירור סטוק הרגיל שיש עכשיו על הכרטיס מסך ללוח אם(צ'יפסט. גשר צפוני)? אם כן, סביר להניח שאצטרך להדביקו בדבק ת'רמי, האם זה עלול להוות סיכון כלשהו? אשמח לקבל תשובות בנושא

• 0 תגובות
    • 515 צפיות
  14. REALTEMP וCORETEMP לא עובדות. ואני מעדיף לא עם EVEREST אלא משהו שיכול לתת גרף או משהו בסגנון.

15. Started by snir2651,

שלום לכולם, אני חושד שהמחשב שלי מתחמם ללא אוברקלוק. לכן, הורדתי את התוכנה CORE TEMP וקראתי את החומר שמצוי בסטיקי בנושא. לא הצלחתי להבין כמה דברים ואני מקווה שאני אקבל הסבר ראוי. המחשב שלי מורכב משני מעבדים, ויש לי שני טמפרטורות של שניהם, השאלה היא האם הטמפ של הCORE הוא שיכלול של שני הטמפרטורות:42+43=85 ואז הנוסחה של הTjunction-DTS=0 והמשמעות היא שהמחשב חם מדי, או שהמחשב שלי נמצא במצב מצוין מבחינת הקירור שלו. לסיכום: האם החישוב של הDTS הוא חיבור של שני טמפ' המעבדים יוצרים את הCORETEMP או שבעצם הממוצע של שני הטמפ' הוא DTS ? תודה ושבת שלום.

• 1 תגובה
    • 515 צפיות
  16. שלום מישהו מוכן לעזור לי בבקשה ומבין בנושא? אני מחפש מאוררי 120 מ"מ וגם אחד של 80 מ"מ (עבור הHEATSINK האחורי). רוצה מאוררים "סופר חזקים" בעוצמה, שידחפו כמה שיותר CFM, והכי חשוב שיתאימו בגודל לHEATSINK הזה! יש הצעות בבקשה?

• 2 תגובות
    • 515 צפיות
  17. גרועים? או לתת בערך 180 עם תזמונים מצויניים כי לפי הבדיקות שעשיתי בסנדרה לדוגמא אני מקבל על הזיכרון בבאס 160 עם תזמונים מצוינים כמו זיכרון 180 באס עם תזמונים גרועים אז מה עדיף למתוח תזיכרון עד קצה גבול היכולת עם תזמונים טובים? או לעומת זאת למתוח תזיכרון למספרים גבוהים יותר עם תזמונים גרועים?

• 2 תגובות
    • 515 צפיות
  18. Started by opelo,

חשבתי קצת להמהיר את המעבד AMD 5200+ DC דרך ה BIOS . יש לי קירור מתאים ואני לא מעוניין בהמהרה מטורפת ( אולי 10-20% ). אז השאלות למבינים בתחום הם: כשאני מעלה את תדר המעבד האם יש צורך להעלות את תדר הבאס? האם יש צורך לשנות את המתחים? כשניסיתי להעלות רק את התדר ההודעה בביוס התחלפה ב: " מתח המערכת אינו אופטימלי". איך אני מגיע למתחים אופטימליים?

• 3 תגובות
    • 515 צפיות
  19. עשיתי אוברקלוק לכרטיס מסך X800GTO (אתם בטח יודעים כבר אחרי כל מה שאני חופר לכם) קיצר עכשיו זה ליבה 400@490 זיכרונות 350@390 והתוצאה לפני ב3DMARK05 היתה 4096..עכשיו 3500 בערך.. אין ארטיפקטים ולא חרטא ולא כלום..למה זה קורה למה התוצאה ירדה?

• 1 תגובה
    • 515 צפיות
  20. בישביל חבר צריך קירור לכרטיס מסך הנ"ל 6600GT AGP שיקרר את הכרטיס הכי טוב שאפשר יש המלצות?

• 1 תגובה
    • 515 צפיות
  21. אורח The_Exorcist
    Started by אורח The_Exorcist,

היום יש לי שלושה מאוררי 80 מ"מ במארז (פול טאוור), הראשון מכניס אוויר מקדימה, השני מתחת לספק מוציא אוויר ועוד אחד מעל הספק שמכניס אוויר (הוא לא ממש תורם) השניים שמכניסים אוויר הם ג'נריים פשוטים ועתיקים, זה שמוציא הוא SF2. אני רוצה להחליף את כל השלושה במאוררים יעילים אבל גם שקטים יותר, מוכן להוציא עד 100 ש"ח לכל מאורר. HSF לרדאון 9500 של ספיר, תרמתי אותו לחבר שלי והוא רוצה לעשות לו OC, אבל המאורר שיש עליו דפוק ולא עובד. צריך המלצה לאחד יעיל, אפילו אחד שיתפוס עוד סלוט, העיקר שיקרר את הכרטיס. תודה לעונים. נ.ב. הקניה דרך זיגזג/למיר/נעה בלבד.

• 7 תגובות
    • 515 צפיות
  22. Started by yot,

הקירור על ה-9800SE שלי דיי גוסס ואני מעוניין להחליף אותו בקרור איכותי ושקט. הכרטיס עדיין משרת אותי נאמנה ולא מאכזב אפילו במשחקים כבדים מאוד במונחים של היום, ועל מנת להעניק לו עוד כמה שנים טובות, אני מעוניין בקירור אמין שישמור עליו קריר גם בתקופות לא נעימות שמתקרבות אלינו.... חשוב שהוא יהייה שקט, וזול עד כמה שאפשר.. תודה לעוזרים

• 1 תגובה
    • 515 צפיות
  23. Started by sk8,

קודם כל שלום יש לי מספר שאלות, המאוורר בספק חדל לפעול, קניתי חדש חיברתי ואני לא בטוח אם צריך להכנס אוויר למארז או שצריך לצאת ממנו ? קניתי לאחרונה מאוורר נוסף למארז 120 mm אם אני לא טועה, הוא צריך להוציא או להכניס ? המאוורר שהיה מותקן בעבר ניקתי אותו, ההוא בקידמת המחשב, צריך להוציא או להכניס ? המאוורר של הכרטיס מסך שלי חדל לפעול הוא עגול כלל מסגרת עגולה של הגי פורס 4 128 אם אני אקבע לאזור מאוורר 80 mm או 69 mm זה יעזור ? איך אני יודע מה טמפ הכ.מסך ? ממש תודה וחג שמח המארז שלי פתוח והספק מפורק בבקשה תשובות זריזות ושוב תודה

• 2 תגובות
    • 515 צפיות
  24. Started by mDs,

ברצוני לעשות אוברקלוקינג לG6800 series... יש לי במארז 7 מאוורים ולכן אני יכול לעשות אוברקלוקינג נחמד.. לא יותר מזה.. אבל רציתי לדעת איך אני יכול לעשות את זה, יש לי ידע במחשבים ולכן אני לא יתבלגן.. אך רציתי לדעתי איפו להתחיל : תוכנות,איך אני יודע את הגבול של הכרטיס מסך שלי,אם זה שווה את זה בכלל וכו... תודה לכל מי שיעזור לי!

• 3 תגובות
    • 515 צפיות

דיונים חדשים בפורומים