אוברקלוקינג וקירור
פורום העוסק בנושא המהרה וקירור של חלקי המחשב השונים
36,126 דיונים בפורום זה
-
שלום לכולם.. רציתי לדעת איך המשאבה של מערכת קירור המים במחשב עובדת.. האם זה על כוח צנטרופוגאלי? (כוח סיבובי) ואם כן, בעזרת מה הוא מסובב את המים? תומר.
-
- 3 תגובות
- 581 צפיות
-
-
שלום, אני מעוניין לבצע OC למעבד שלי. ניסיתי כמה פעמים לבצע זאת בעזרת מדריכים שונים (ללא הצלחה, כי לא מצאתי התאמה ללוח אם שלי) וגם בעזרת תוכנה נלוות ללוח אם. אני מדגיש שהלוח אם שלי ישן והיו כמה פעמים ששיניתי הגדרות ב-BIOS והמחשב לא עלה. הייתי צריך לאפס את ה-CMOS. אז בבקשה לדייק בערכים ולעבוד לפי ה- BIOS של הלוח אם שלי, כי הוא שונה מאוד מהלוחות החדשים. תודה. מעבד: Intel Core 2 Quad - Q9400 לוח אם: ASUS P5B (לא Deluxe) זכרונות: Corsair 2GB DDR2 - 800Mhz - CL5/6 Kingston 2GB DDR2 - 800 ספק כוח: FSP 700W קירור המעבד: Vantec AeroFlow FX120 שיא מעלות במאמץ: 47~48 מעלות. תודה, דור.
-
- 6 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
רציתי לשאול מה גבול יכולת ה-OC (אם אפשר במס) למעי הכוללת מעבד E6600 וזיכרון 2G 667 cl-5 ? תודה מראש למתייחסים
-
- 7 תגובות
- 697 צפיות
-
-
כי שמעתי שהוא ממש מיתחמם מהר(Q6600) חברה תגיבו לי זה בידיוק שניה.ותודה מראש
-
- 1 תגובה
- 455 צפיות
-
-
AMD Athlon 2000+ GA7vaxp המאוורר שלי מקרטע, עכשיו המעבד יושב על 45+- במאמץ אך הבעיה שהמאוורר לפעמים מתחיל להסתובב לאט(הוא נדפק- שומעים פתאום רעש שונה) עד שאני נוגע בו נותן לו לחיצה קלה והוא מתחיל להסתובב כמו שצריך. יש אפשרות לקנות מאוורר שיתן אותם ביצועים אבל בנפרד-ללא גוף קירור? (כלומר לנסות לחסוך) אני יודע שיש את הוולנקו 12 שעולה 150 ש"ח ומתאים לצרכי, אך לטעמי השקעה לא שווה בגלל שגם ככה אני לא עושה OC, ובעוד חצי שנה גם ככה ארכוש מעבד ולוח מהדור החדש שיהיה.. אז מה אתם אומרים יש פתרון שיעלה לי בסביבות ה50? כלומר האם יש חנות שמוכרת רק מאוורר? (חשוב מאוד שהמאוורר יסתובב ב5000+- סיבובים.)
-
- 3 תגובות
- 414 צפיות
-
-
שלום לכולם. לא, זאת לא טעות בפורום, כי התקנת המעבד הנ"ל (שהוא FSB 1600) על הלוח הנ"ל (שהוא FSB 1333) דורשת המהרה. לפי אתר ג'יגהבייט. אני לא ממש מבין בהמהרה ולכן אשמח לטיפים מכם. בתוך הביוס יש הגדות לשינוי התדר (שצריך לעבור מ- 333 ל-400 מה"צ) אבל מופיעים רק מכפילים (2, 3, 3ץ5, 4 וכדומה). א- מה המכפיל אותו צריך לבחור? ב- האם צריך לשנות מתח? ג- ממה להזהר?
-
- 3 תגובות
- 998 צפיות
-
-
בהמשך לנושא הקודם: http://hwzone.co.il/community/index.php?topic=465746.msg3979757#msg3979757 בו הרגיעו אותי והסבירו לי שהכל טוב ויפה עם המיקום החדש של קירור המעבד שלי, הרצתי בדיקה מהירה בOCCT (כי הרי ברור שהריצו OCCT במעבדה של המחשב שלי כשביצעו את הOC) ותוך 5 דקות מרגע ההפעלה המעבד הגיע ל80 מעלות והOCCT הפסיק את פעולתו הורדתי את המתח שהמעבדה שמה לי (1.375V) למתח שלהOC של המחשב של אחי (שכולל את אותם רכיבים לפני שליחת מחשבי לתיקון באותה התצורה) שהוא 1.325V ותוך 10 דקות בלבד המעבד הגיע ל80 מעלות, בזמן שהמחשב השני בעל אותו הקירור ואותו המתח עם אותו OC נשאר רגוע על 64 מעלות בשיא. אולי באמת נגרמה פגיעה בסירקולציה אחרי הכל? :'( , הרי ההבדל היחיד בכל הנוגע למעבד במחשב שלנו …
-
- 16 תגובות
- 1.9k צפיות
-
-
הבנתי שהוא מתחמם ברמות.. שבמאמץ הוא מגיע ל-90 מעלות בסטוק.. אז על איזה מאוורר אתם ממליצים לי...? זה מטורף 90!
-
- 16 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
יש לי את המפרט בצד ואני מנסה לעשות OC עכשיו אני לא מצליח לעלות באס יותר מ290..... וליהיות יציב. ולא מצליח לעבור פוסט עם יותר מ300 באס יש תמונה של CPUZ וטמפ' בעומס ומנוחה. עריכה: התזמונים מה שיש עכשיו והמהירות של הזיכרון זה אחרי שלא עלה הבאס כשהתזמונים והיחס של הזיכרונות היה 1\1, אז עשיתי להם OC כדי לראות שהם לא מגבילים ונשארתי ככה ביינתים, [attachment deleted by admin]
-
- 7 תגובות
- 707 צפיות
-
-
יש לי E4300 והטמפ' כרגע היא 48 במנוחה ו60 במאמץ. אני לא יודע מה קרה אבל עד לא מזמן הטמפ במנוחה הייתה 38 ובמאמץ 50... הטמפ' עדיין טובה במאמץ? עשיתי OC עד לבאס 300. הקירור BT VX
-
- 5 תגובות
- 565 צפיות
-
-
-
היי, אוקי, אתם יודעים שאני לא גולש הרבה בקטע הזה של הפורומים אז אני לא מבין הרבה באובר, אבל כרגע אני מוכרח להבין.... בהנחה שבלי מאוורר או בלי שום קירור הצלחתי לעשות אובר של 50%-60%~ לכרטיס מסך, אם אני אשים עליו מאוור, אני אצליח לשפר את התוצאה בהרבה? שאלה שניה, הסלוט AGP שלי הוא *4 מקסימום, זאת אומרת 264 מגה הרץ הסלוט, האים זה מפריע לי לקבל ביצועים טובים אם נגיד אני מגיע למהירויות של 450-500 מגה הרץ על מעבד ו450 על זיכרונות? שאלה שלישית, בהנחה וזה מפריע, יש דרך לעשות אובר לסלוט (של אינטל) בביטחה, אם יש אז האים יש גם מדריך או שמישהוא יוכל להסביר לי? תודה רבה!!!, יאיר.
-
- 2 תגובות
- 434 צפיות
-
-
פלטות Thermoelectric Cooler, או פלטייר (Peltier), משמשות במודולים לקירור של מחשבים לקירור של המעבד או חלל המארז, באמצעות אפקט של הזזת והעברת חום מצד אחד של יחידת הפלטייר לצידה השני, דבר המתבטא ביכולת להוריד טמפרטורות בצורה משמעותית אפילו מתחת לאפס. Waffer PC AirCon PAC 400 האם קיימים מאווררים בקוטר של כ-40 ס"מ שמשתמשים בפלטייר? אני מתכוון למאוור שלא מיועד לקרר חדר בדומה למזגן, אלא לנשוב אוויר לכיוון מסויים, ובניגוד למאווררים רגילים שנושבים אוויר בטמפרטורת החדר, באמצעות שימוש בפלטייר המאוורר ינשוב אוויר קר בלפחות 10 מעלות צלזיוס מטמפרטורת החדר. האם פלטייר בקוטר של 40 ס"מ הוא דבר יקר? במידה וניתן לרכוש פלטייר (איפה?), האם ניתן ליצור מוד שמשתמש בפלטייר ושני מ…
-
- 23 תגובות
- 3.3k צפיות
-
-
חסרה אצלי בביוס הגדרה של mch באוברקלוק.. יכול להיות שזה הספק? אמרו לי שהספק שלי ג'נרי.. כדאי להחליף? ואם כן לאיזה? תקציב 250-300 ש"ח
-
- 4 תגובות
- 495 צפיות
-
-
האם ניתן לבצע אוברקלוק לכרטיס מסך onboard כלומר כרטיס מסך שמולחם ללוח אם? אם האוברקלוק לא יצליח האם הכרטיס מסך ישרף? שימו לב זה לא בדיוק כרטיס מסך אצלי זה רק היציה של המסך שמולחמת ללוח אם
-
- 6 תגובות
- 635 צפיות
-
-
שלום כולם ברשותי החומרה הבאה amd a64 s754 +3200 clowhumer epox 8kda3j rev 2 shpire radeon 9800 pro 128 mb 256 bit tt lanfire tt buterfly wd 80 gb 1024 drr ram pc3200 a-data 512x2 עכשיו קירור על הכרטיס מסך הקירור הגנרי שכולל הטסניק ומאוור מעבד הקרור שמקבלים ב ksp ה kestking 2 של spire לוח על השבב הגדול נראה לי גשר דרומי ישנו היטסניק עם מאוור במארז ישנם 4 מאוררים 90 מי מקדימה מכניס אוויר 80 מאחורה מוציא אוויר 80 מהצד מכניס אוויר ישר על המעבד 80 מהצד השני זורק אוויר על התושבת של הלוח אם הפלטה ספק מאוור מלמטה מכניס אוויר אני חושב ומאחורה מוציא אוויר הספק הוא של 480 וואט active fpc יש לי במארז חוטים מוסבלים וכבלי id מעוגלים של טרמינל טייק עכשיו בקרוב אני הולך ל…
-
- 6 תגובות
- 646 צפיות
-
-
-
:o http://www.xtremesystems.org/forums/showthread.php?t=59394&page=8&pp=25 [attachment deleted by admin]
-
- 13 תגובות
- 830 צפיות
-
-
שלום לכולם!!! ברשותי מחשב ובו מעבד אינטל פנטיום 4 32 ביט 2.6 ג'יגה. אשמח אם מישהו יסביר לי מהי טמפרטורת העבודה הנורמאלית של המעבד . תוכנה שסופקה יחד עם לוח האם (pc prob) מראה שטמפ' המעבד 75 מעלות וזה מלחיץ!!! אין אפליקציות כבדות הפועלות ומכבידות והמאוורר תקין. לעזרתכם אודה.
-
- 3 תגובות
- 447 צפיות
-
-
הסתכלתי במדריך באתר על איך לחבר מסך LCD למחשב ודבר אחד לא הבנתי את השורה הזאת : "לאחר שמיקמנו את המסך מחברים את חיבור המולקס לספק הכוח ואת הפלאג הפרללי יש לחבר לחיבור ה-LPT של המחשב." מזה חיבור LPT ?
-
- 10 תגובות
- 746 צפיות
-
-
אני קורא הרבה הודעות פה ו"מפרטי מחשב" ו"מעבדים" ואני פשוט לא מבין.. אנשים רושמים לאנשים לקנות נגיד מעבד קונרו E6300 ועם OC אפשר להגיע ל-E6600 ? סליחה שוב על הבורות ותודה על התשובות
-
- 6 תגובות
- 637 צפיות
-
-
יש לי AC Twinturbo על ה-HD4850 שלי כבר בערך שנה. לאחרונה ההיטסינקים של הזיכרונות החלו ליפול, מה שהופך את הקירור לבעייתי. מה שעשיתי כרגע זה לנקות את הכל(את הפאדים התרמיים שבאו עם הקירור), למרוח MX-3 ולהחזיר את הזכרונות. אבל ה-MX-3 לא אמורה להדביק אותם, אלא רק להוליך חום, מה שגורם לי לחשוב שבקרוב הם יפלו שוב. מישהוא יודע איפה אפשר לקנות דברים כאלו? פאדים תרמיים או דבק תרמי או משהו דומה? או שאני בכלל טועה וה-MX-3 אמורה להחזיק?
-
- 3 תגובות
- 881 צפיות
-
-
-
קניתי מאוורר זלמן למארז וברוב טיפשותי לא בדקתי אם יש לי מקום לחבר אותו....אז מסתבר שאין לי מקום על הלוח לחבר אותו יש לי לוח ג'יגבייט ds3 ואין לי מקום לחבר אותו מה אני יכול לעשות??
-
- 3 תגובות
- 427 צפיות
-
-
פרטים שנקנו: Ultra 120 extreme +mx2 coolermaster cm 690 crosair 620W תמונות: http://img513.imageshack.us/img513/2787/imgp0549dw1.jpg http://img513.imageshack.us/img513/6315/imgp0551qi8.jpg http://img240.imageshack.us/img240/4883/imgp0552sy3.jpg http://img240.imageshack.us/img240/6617/imgp0553zf2.jpg המחשב כולכך שקט יפה אני מאוד מרוצה הUltra 120 extreme כולכך קל להתקנה שזה לא יאמן הזמתי אותי מfoxpc לאילת תוך יומים קיבלתי אותו
-
- 11 תגובות
- 975 צפיות
-