עבור לתוכן

אוברקלוקינג וקירור

פורום העוסק בנושא המהרה וקירור של חלקי המחשב השונים

1. Started by asafm,

שלום קניתי מחשב חדש המעבד הוא AMD ATHLON XP 2000 וקיבלתי איתו את המאוורר הסטנדרטי של AMD אין לי שום מאווררי צד במחשב ובמארז עכשיו אמרו לי(רק אחרי שחיברתי והרכבתי את המעבד) שכשמרכיבים מעבדים של AMD חייבים למרוח עליהם משחה טרמית ואני לא מרחתי עכשיו הטמפ' של המעבד היא 49 מעלות זה גבוה מאוד או נורמלי? ואם אני צריך לקנות מאוורר חדש למעבד

• 12 תגובות
    • 828 צפיות
  2. שלום לכולם יש לי מעבד של INTEL P 4 3 GHZ רציתי לדעת מה הטמפרטורה הרצויה של המעבד במנוחה ומהיא הטמפ' הרצויה שלו בעבודה.

• 4 תגובות
    • 815 צפיות
  3. Started by KF,

שלום בדקתי עכשיו בתוכנת EVEREST את הטמפ במחשב שלי motherboard:46C CPU:68C AUX:51 GPU:72C GPU AMBIENT:55C MAXTOR:54C הארד דיסק WD:39 הארד דיסק מה אתם אומרים ?????????? בסדר ?

• 15 תגובות
    • 1k צפיות
  4. אני עובד עם לוח אם של Asus P4T-E ומעבד P3 1.8A מה צריכה להיות הטמפרטורה של לוח האם ושל המעבד באופן רגיל? מהי התוכנה הטובה יותר למדידה וניטור הטמפרטורות? תודה.

• 5 תגובות
    • 942 צפיות
  5. שלום, יש לי שאלה קטנה, כאשר עושים אובר קלוק למעבד, מזאת אומרת - יחס הזיכרונות 1:1 לבאס,? לא ממש הבנתי מהו היחס הזא, מה צריך שמהירות הבאס תיהיה בדיוק למהירות הזיכרונות? כי אצלי לאחר האובר קלוק, הבאס של המעבד הוא - 173 ומהירות הזיכרונות אחרי האובר קלוק הוא 347 מגה הרץ, וזהו לא יחס של 1:1, אז מהו העניין פה?? תודה לעוזרים

• 0 תגובות
    • 420 צפיות
  6. Started by tihobra,

שלום, יש ברשותי לוח אם +GA-7VTXE זאת הגסה המופשטת של הלוח +GA-7VTXH בין היתר ההבדל בין הלוחות הוא שעל הלוח שלי אין ג'מפרים שמאפשרים הכפלת מתח של מעבד (Clock ratio switch) לעומת זאת בין התכונות המשותפות של שני לוחות האם, ישנם תכונות הבאות: ( FSB adjustable by BIOS up to 161MHz(no guarantee Supports CPU multiplier 5.0/5.5/.../12.5 CPU voltage overclockable by adding 5%, 10% CPU voltage האם זה אומר שמבחינת אפשרויות הכפלת המתח למעבד אין הבדלים בין הלוחות, והבדל היחיד הוא שבלוח +GA-7VTXH ניתן לעשות זאת ישירות ע"י ג'מפרים, ולעומת זאת אצלי זה עובד דרך ה BIOS? ואם כן למה דרושה תכונה זאת היא הרי פחות נוחה, דורשת פתיחת המארז. או שיש הבדלים אחרים נוספים בין הלוחות בעניין…

• 0 תגובות
    • 572 צפיות
  7. Started by reyrey_200,

שלום, יש לי לוח אם של ABIT מסוג IC7-G והמאוורר שלו הוא מאוורר קטן כזה שהמאוורר מורכב על צלעות קירור והוא לא פועל לי יותר,עכשיו אבא שלי קנה מאוורר שהמוכר בחנות אמר שהוא מאוורר שמתאים ללוח אם הזה. הנה המאוורר: http://www.zigzag2000.co.il/catalog/product_info.php?products_id=4867 איך אני מרכיב אותו במקם המאוורר שעל הלוח תמונה של הלוח: http://www.thg.ru/mainboard/20030714/images/abit_board_big.jpg

8. Started by fog87,

יש לי מארז Thermaltake Swing VB6000 אחרי שקניתי קירורים רציניים לכ. מסך ולמעבד שמתי לב שעכשיו זה נשמע כאילו המאוורר של המארז עושה די הרבה רעש (אם אני מנתק אותו המחשב הרבה יותר שקט) עכשיו השאלה שלי אם לקנות מאורר אחר (למשל ARCTIC COOLING 120MM מנעה) יעשה שיפור משמעותי מהבחינה הזו?

9. Started by nirgilad1,

אני בתהליכים של קניית מחשב חדש ורציתי לשאול האם המאוורר שמגיע עם המארז COMPUCASE CI-6920 BLUE מספיק לקירור הרכיבים שבתוכו? במידה ולא, האם ישנו מקום מובנה בתוך המארז להוסיף לו מאוורר נוסף? וכך אוכל לבקש מהחברה שממנה אני קונה את המחשב שירכיבו לי עוד מאוורר? אם לא, איך ניתן להוסיף עוד מאוורר תודה רבה ניר

• 1 תגובה
    • 428 צפיות
  10. Started by Shlomi TC,

שלום כולם! קראתי את המדריך הנ"ל http://www.hwzone.co.il/guides.php?file=casefan ביצעתי את כל פעולותיו והכנתי את המאוורר ועכשיו השאלה שלי שאולי תשמע לכם מטומטמת: האם אני צריך לקדוח לי מקום נוסף במארז כדי לחבר את המאוורר במידה ואין לי עוד מקום למאוורר או שאני פשוט יכול לשים אותו ליד המעבד או למקום אחר שאני רוצה לקרר וככה הוא ייתקרר. גם קראתי מדריכים נוספים באתר אבל לא ידעתי אם אני צריך לעשות את זה. אני פשוט ממש לא בקיא בנושא הזה ורוצה קצת להעמיר בו אז תעזרו לי בבקשה ממש תודה לכולם, שנה טובה

11. שלום לכולם, ברצוני לייעל קצת את המחשב שלי כמו כולם ואני רוצה לשים כמה מאווררים. אז אני מעוניין לדעת קודם כל איזה סוג מאוורר הוא נחשב לטוב והכוונה היא לא מרעיש או כמה שפחות מרעיש,ומה מהירות סיבוב לדקה ? אשמח אם תדרגו את סוגי המאווררים הטובים אם יש כמה. תודה. נ.ב. אם יש לכם הצעות איפה לשים מאוורר או כמה ועל איזה חלק עוד יותר טוב...

• 2 תגובות
    • 512 צפיות
  12. Started by Armageddon1,

אם יש לי מאוורר למארז ויש לו חיבור ללוח אם 3 פינים כזה אז אפשר לוותר על החיבור חשמל...? ועוד משהו אני רוצה לרכוש בימים הקרובים כמה מאוררים 80 מ"מ תביאו לי המלצה לכאלה שיספקו אוורור טוב ושלא יהיה מאוד מאוד יקר..... פשוט תכתבו דגמים שאתם מכירים אני ירשום לי אותם ויראה בחנות/יות... לא צריך לדים...

• 8 תגובות
    • 617 צפיות
  13. Started by KF,

שלום יש לי שאלה... יש לי בצד של המחשב מאורר (בחלון) עכשיו הוא מוציא אויר החוצה.. אפשר לסובב אותו כך שהכיוון של הרוח תיכנס לבפנים? כלומר שמהאורר יכניס רוח לתוך המחשב,האם זה טוב ? כדאי לעשות את זה? תודה לכל העוזרים.... נ.ב יש לי טמפ 57 מעלות שאני משחק...

• 20 תגובות
    • 1k צפיות
  14. Started by drbrain,

שלום לכולם יש לי מחשב כבר שנתיים AMD 3000+ 64 BIT המעבד ללא OC רציתי לשאול האם לקראת הקיץ כדי להחליף את מישחת הקירור הלבנה וכמובן את כול המאוורים גם או שאולי לא צריץ לפתוח את גוף הקירור בשביל המשחה 1) מה יקרה אם לא אחליף את המשחה 2) אם אתם ממליצים להחליף את איזו משחה שתהיה לא יקרה כי אני לא עושה OC בתודה שרון

• 2 תגובות
    • 441 צפיות
  15. Started by yahavon028,

יש לי כמה תוכנות שכל אחת מהן מראה שיש לי מעבד אחר! אוורסט-פרסקוט cpu-z-פרסקוט fuzy logic(התוכנה ללוח אם של msi)-נורת'ווד מה מהם נכון???

• 3 תגובות
    • 516 צפיות
  16. שלום ותודה על הקריאה. רציתי לשאול אם יש צורך למרוח משחה תרמית על כרטיס מסך (האם יש סיכוי שזה ישפר ביצועים) או האם משחה תרמית מתאימה רק לצ'יפים על לוח האם. תודה מראש על העזרה.

• 2 תגובות
    • 1.4k צפיות
  17. Started by SuB,

אם אני נותן מתח למאוורר דרך הלוח אם זה מתח נמוך יותר מאשר חיבור מולקס לכבל של הספק? כמה מתח מקבל המאוורר בכל אחת מהצורות? ואם נותנים מתח גבוה למאוורר הוא יסתובב מהר יותר?

• 5 תגובות
    • 601 צפיות
  18. Started by santakelev,

יש לי מאוורר קדמי ואחורי. עדיף שהמאוורר החזק יותר (עם היותר RPM) יהיה מקדימה או מאחורה? עד כמה שאני מבין הכי עדיף שהם יהיו אותו הדבר, אבל בהנחה שבכל זאת יש לי שניים שונים. לא מצאתי תשובה לזה במדריך על הסירקולציה... תודה!

• 3 תגובות
    • 685 צפיות
  19. Started by Tzah22,

שלום לכולם ברשותי המפרט הבא : Intel Core 2 Duo E8400 4.0GB Dual-Channel DDR2 ASUSTeK Computer INC. P5QL-EM 1024MB GeForce 9800 GT (Point of View) Ezcool 500w מארז Antec 902 ----------------------------------------------------------- אני מתכנן לקנות קירור למעבד לצורכי OC ושמעתי המון ביקורות טובות על הMUGEN 2 אני רק רוצה לדעת אם הקירור יכנס לי במארז. כי גם עכשיו הקירור סטוק כמעט ונוגע במאוורר העליון.. תמונה להמחשה : האם תהיה לי בעיה להתקין את הקירור MUGEN 2 במארז הזה? תודה מראש לכל העוזרים =)

• 5 תגובות
    • 1.4k צפיות
  20. Started by shlominavi,

שלום אני אמור לקבל השבוע מחשב ויש לי מארז CM690 הוא מגיע עם 2 מאוררים...ואני מוסיף לו עוד 2...איך כדאי לשים אותה...שתיהיה סירקולציה טובה?

• 3 תגובות
    • 518 צפיות
  21. אתמול קניתי את ה-sunbeam tuniq שהומלץ לי עליו כאן, שאלתי , האם לצורך צימוד בין המעבד עדיף להשתמש בפד-תרמי, משחה תרמית או אולי בשניהם אודה מאוד למתייחסים

• 3 תגובות
    • 947 צפיות
  22. Started by Bar1234,

מה ההבדל בין קירור אקטיבי לקירור פאסיבי.....????

• 7 תגובות
    • 544 צפיות
  23. Started by amirsource,

שלום לכולם, אני פירסמתי במדור מפרטים את המפרט ואני מתכנן לעשות לו OC עכשיו השאלה שלי איזה קירור אני צריך למארז ולמעבד?. מעבד: INTEL CORE 2 QUAD S775 2.4GHz Q6600 : "SLACR" - BOX אחריות: ללא הגבלת זמן. מחיר: ¤995 לוח אם: DFI LANPARTY DK P45-T2RS PLUS אחריות: שלוש שנים. מחיר: ¤649 כרטיס מסך: SAPPHIRE PCI-EX 2.0 RADEON HD4870 1GB GDDR5 - RETAIL אחריות: שלוש שנים. מחיר: ¤1291 דיסק קשיח: WD 500GB 16MB SATA2 7200 RPM - WD5000AAKS אחריות: שלוש שנים. מחיר: ¤320 צורב DVD: SAMSUNG SH-S223B x22 SATA BLACK - זמין במלאי אחריות: שנה. מחיר: ¤125 זיכרון: G.SKILL 4096MB (2048MBX2) DDR2 1000 CL5-5-5-15 - F2-8000CL5D-4GBPQ - זמין במלאי אחריות: ללא הגבלת זמן. מחיר: ¤296 מארז: N…

• 10 תגובות
    • 738 צפיות
  24. Started by igarm13,

יש לי מארז של sp מאורר אחד ממוקם בחלק האחורי של 60 שמוציא אוויר החוצה הוא ממש מתחת לספק הכח שלי ו2 מאוררים בצד שמאל למטה שגם מוצאים אוויר עכשיו השאלה שלי שעם אהי יוסיף למעלה מאורר(בחלק העליון של המארז) של 120 נגיד שיכניס אוויר אז יהיה יותר טוב או פחות טוב?????? הוספתי תמונה של המארז תודה [attachment deleted by admin]

• 3 תגובות
    • 621 צפיות
  25. Started by הדר,

שלום לכולם. אני מקווה שאני בפורום הנכון... היום התקנתי תוכנה מסויימת שבאה עם לוח האם והיא הודיעה לי שהמאוורר של ה-system לא עובד. פתחתי את המארז וגילתי שמאוורר ה-system לא עובד - כי אין מאוורר system (וזאת למרות שהדגשתי בחנות שאני רוצה מארז עם מספר מאווררים....). בכל אופן כמובן שאני רוצה לרכוש מאוורר (יש לי מאוורר על המעבד ומאוורר נוסף על כרטיס המסך והטמפרטורה של המחשב היא בסביבות 37 מעלות צלזיוס - כך שכרגע אני בסדר אבל אני לא רוצה למצוא את עצמי יום אחד עם מחשב מפוייח מבפנים....). טוב בקיצור לשאלה - איזה מאוורר אתם ממליצים לקנות? והאם לכל מאוורר שנועד למארז יימצא מקום פיסי להתקין אותו. אל תשאלו אותי איזה מארז יש לי כי אני לא יודעת - משהו פשוט (כך מתברר) - והוא כמובן מארז…

• 4 תגובות
    • 517 צפיות

דיונים חדשים בפורומים