עבור לתוכן

אוברקלוקינג וקירור

פורום העוסק בנושא המהרה וקירור של חלקי המחשב השונים

1. Started by The_Byter,

לעוד תמונות

• 5 תגובות
    • 704 צפיות
  2. Started by yuval_cohen,

שלום אם אתם זוכרים אז קניתי LCD 16X2 עם תאורה! חיברתי אותו והוא עובד כמו גדול.. תמונות בקרוב! הבעיה היחידה זה שהסתבכתי עם החשמל של התאורה האחורית אשמח אם תעזרו! במדריך כתוב Two components will be needed for this step, a resistor of a value youll have to calculate, and a 100ohm potentiometer or trim-pot. The resistors value will need to be calculated first. To do this, you will need the LCD's specifications which should be avaliable from the manufacturer of the LCD module. Youll need to know the recommended voltage required for the backlight and the current. Then using the following calculation, work out the resistor value needed: R = (5 - volts) / current For example, if …

• 6 תגובות
    • 950 צפיות
  3. Started by fareedamr,

:AR15: רציתי לשאול משהו בקשר לlcd display .. איפה אפשר להשיג כאלה צגים למארז ? ואיך עושים את זה ואם יש מדריך ? אני יודע שזה קצת מסובך לעשות לבדו שצריך לעשות programing לצג וצריך ידע באלקטרוניקה כדי שהצג יראה את הטמפרטורה של המחשב או הזכרון או cpu . תודה.

• 3 תגובות
    • 710 צפיות
  4. Started by VBMaster,

שלום, התקנתי מסך אלסידי במחשב דרך המדריך שבאתר והכל עובד מעולה עם CystalFontz. רציתי לדעת אם מישהו הכי תוכנה/פקד מויז'ואל בייסיק שיכולה לשלוט בו כי אף תוכנה שניסיתי עד כה לא פעלה... נ.ב, מישהו יודע אולי למה LCDSMARTIE עולה לי ריסט פתאומי אחרי כמה דקות של עבודה? תודה, נדב

• 8 תגובות
    • 795 צפיות
  5. Started by yuval_cohen,

קראתי את הת'רד ההוא על הLCD פה בפורום... אבל הוא לא מתקדם אז פתחתי אחד חדש.. הבנתי מהמדריכים שנתנו שם איך לחבר LCD למחשב.. אבל הבעיה שאין לי מאיפה לקנות כזה דבר... ואני רוצה לפרק מתרגומון או יומן אלקטרוני או טטריס.. עכשיו.. פתחתי את הדברים האלה.. וזה שונה לגמרי ביומן אלקטרוני היו 69 פינים ובטטריס זה היה מוזר כזה לא יודע... ובכל המקרים המסך מתפרק מהלוח ולא כמו שמראים במדריכים שהוא חלק מהלוח אני אשמח אם מישהו יעזור לי או יפנה אותי לאנשהו

• 8 תגובות
    • 1k צפיות
  6. Started by Tomcat,

שלום, אני רוצה לבנות מסך LCD למחשב שלי לפי המדריך שיש באתר כאן. ויש לי כמה שאלות לפני שאני מתחיל: 1) אני מבין באלקטורניקה וחשמל אבל אף פעם לא התעסקתי בחומרה של מחשב אני יצליח לעשות את זה? 2) לאיפה אני מחבר את הקבל של הLTP? אני מוציא אותו מהמארז, אם כן אין דרך אחרת כי המדפסת שלי מחוברת לשם... 3) לאיפה אני מחבר את הקונקטור של החשמל? תודה מראש

• 11 תגובות
    • 993 צפיות
  7. Started by ScreameR,

היום במזל טוב קניתי מסך LCD 16x2 הורדתי מדריך איך לעשות את החיבורים אך המדריך לא ברור כלל וכלל..... הייתי מעוניין לדעת אם יש שיטות אחרות לחבר למחשב ואם יש אז איך...

• 7 תגובות
    • 941 צפיות
  8. Started by Wizard Of Oz,

אני חושב לקנות LCD צבעוני ורציתי לדעת אם יש לו חיבור ל-USB או שהוא מתחבר גם ל-LPT? והאם צג מגע יתאים ואיזה תוכנות מיוחדות יש למסך הזה?

• 2 תגובות
    • 521 צפיות
  9. Started by SOLIDUS SNAKE,

אז לא היה לי כח לחבר את ה LCD לשנאי או לMOLEX פנימי כי הLCD ישב בתוך קופסת שליטה (תמונות בדרך) אז חיברתי אותו ל USB. אם אתם יודעים איך עושים את זה יופי, אם לא הנה הסבר קצר : 1. לוקחים כבל USB חותכים אותו בצד אחד. 2. ישנם ארבע חוטים אדום, שחור, לבן , ירוק. אדום ושחור הם ה + וה - של ה 5.0V DC 3. מחברים אותם למתח ה LCD ויש לכם הספקת מתח חיצוני יציבה וטובה. בהצלחה במוד שלכם

10. Started by DaMn18,

אני לא מתכוון למסכי LCD .. אלא לחלקי LCD שנמצאים בדרך כלל בצורת כונן (כגודל כונן CD, DVD) - שגודלו 5.25" ומתחבר ל- מלפנים של המחשב. אני יודע שאפשר לראות בעזרתו את הטמפרטורה במחשב ועכשיו גם גיליתי על plugin ל winamp שנותן לראות את השיר וכל הפרטים לגביו (זמן , איכות , ווליום) על מסך ה LCD הקטן. מישהו יודע איפה אפשר לקנות כאלה בארץ / מי מייבא אותם ?

• 1 תגובה
    • 585 צפיות
  11. Started by EviLeader,

שלום לכולם, בגלל שאני רוצה להתחיל לעסוק טיפלה במודינג.. אני מעוניין לקנות בקר למאווררים ואולי גם מסך שיציג לי את הטמפ' (יש כזה אחד רק שלא צריך להלחים והכול?). לפי מה שהבנתי יש את CoolerMaster Aerogate יש גם את Akasa Multi mode fan control LCD display AK-FC-03 את ZALMAN ZM-MFC1 את CoolerMate 4 channel fan controller Silver Leo את Sunbeamtech 20 in 1 Superior Panel Black ועוד.. אני פשוט מעוניין שאני יוכל לשלוט בכול המאווררים של המחשב לי... (נראה לי 4) ואם אפשר שיהיה לו גם מסך שאני יוכל לראות את הטמפ'.. מה מומלץ כאן? מומלץ אני מתכוון במחיר ביחס לאיכות.. אני מניח שיש מוצר שעולה 200 ש"ה והוא מן הסתם יותר טוב מאחד שעולה 100 ש"ח.. השאלה אם אני צריך את ההבדל הזה ואם ההבדל הזה ב…

• 0 תגובות
    • 464 צפיות
  12. Started by stingeR-,

כמו שהבטחתי.. ביצעתי את מוד העיפרון לכרטיס שלי. ניסיתי כל הצהריים להעלות את מתח הכרטיס אך ללא הועיל(מכיוון שאין לי מולטימטר אז פשוט בדקתי על ידי עלייה בטמפרטורות ואוברקלוק יותר טוב) לפני חצי שעה הדריך אותי מישהו מXS בכלל לחבר נקודות אחרות על הPCB עם עפרון.. : http://www.xtremesystems.org/forums/showthread.php?p=1820157#post1820157 כפי שאתם רואים בשלושת הצבעים מסומנות הנקודות שכביכול חיברתי. במקרה הזה הייתי אמור לקבל 1.55V לליבה מה שלדעתי לא הגיוני מכיוון שהכרטיס אמור היה להגיע לסביבות ה80-90 מעלות עם קירור אוויר ב1.55V וגם הייתי אמור להגיע בקלות ל700 לליבה. זה לא קרה. לכן אני חושב שהכרטיס עומד על 1.25V/1.3V/1.35 אלו האפשרויות מכיוון שהאוברקלוק עלה אך ורק ב25מגהרץ - מ580…

• 68 תגובות
    • 5.5k צפיות
  13. Started by SOLIDUS SNAKE,

קראתי את המדרכים באתר, הבנתי שאני יכול לעשות OC וגם מעוד משמעותי. יש לי לוח P4S533 יש לו בקרה על מתח AGP. ואני מובן שרוצה לעשות OC טוב. לפי ט'רד שראיתי לא מזמן אפשר להגיע בהשקעה מינימלית לתוצעות מצויינות עם הכרטיס. אם מישהו עשה זאת לכרטיס זה בדיוק. שיכתוב לי או ליתן לי לינק למוצרים לקירור או למדריך טוב. עוד דבר שרציתי זה לדעת עם ספק רגיל יספיק לי. עריכה : ברצוני לקנו ת גם שתי מאוררים שקטים במיוחד אחד למתחת לספק והשני להחליף את זה הקיים מלפנים (עם חיבור שלושה פינים המתחבר ללוח לשם בקרת מהירות). בנוסף אני זקוק להמלצה על ספק כח טוב ולא יקר וכמובן שקט. (כל המוצרים צריכים להיות בהסג ידי בארץ ולא בהזמנה מיוחדת מחו"ל). בנוסף ראיתי את מערכת הקירור של ZELMAN לכרטיס מסך …

• 6 תגובות
    • 654 צפיות
  14. Started by CrashZone,

טוב אז הגעתי ל475/725 עם ה6200 החמוד שלי...המעבד שלי וראם שלי מגבילים אותי אני בטוח בזה אבל לא נורא)(1.7 P4 , 384RDRAM) אני רוצה לדעת מה הלאה?איך אני עושה עוד OC?אתמול מרחתי AS5 אבל זה לא נתן לי עוד אפשרות לOC למרות שזה הוריד בסביבות ה5 מעלות! אני עושה סינקים לזכרונות מהיטסינק של P3 גדול וישן, עם שלוש שורות אני מפריד בניהם - שאלה האם כדאי לחבר שורה לכל שתי סטיקים או לחתוך את השורות לשתיים וכל סטיק של זכרון יקבל חצי שורה?(חח נשמע כמו סמים ) איך אני בדוק כמה מתח הכרטיס מקבל?

• 13 תגובות
    • 967 צפיות
  15. Started by bumpd,

אצלי 41 במנוחה 78 במאמץ.. יש לי הבדל גדול בין טמפ המנוחה למאמץ ואני רוצה לדעת אם זה גם ככה אצל אחרים

• 5 תגובות
    • 622 צפיות
  16. לאחר בעיית חום קטנה בכרטיס המליצו לי פה כמה אנשים להסיר את כיסוי הפלסטיק מעל ההיט-סינק על מנת לשפר את האיוורור אך אחרי שהורדתי 4 ברגים הוא עדיין תקוע שם ... נראה לי שאני חייב להסיר את כל ההיט-סינק על מנת להוציא אותו ,האם אכן כך ? או שפשוט פיספסתי איזה בורג ?

• 7 תגובות
    • 850 צפיות
  17. Started by stingeR-,

סוף סוף הגיע לוח האם המיוחל והתחלנו להתעסק.. בינתיים הגעתי לזה(עדיין לא הורדתי powerstrip ככה שבזיכרון כנראה אפשר לעלות יותר אבל הליבה במקסימום ללא VMOD) המעבד נמצא על 251x11 = 2760mhz : http://img508.imageshack.us/img508/5142/6823md6.jpg

• 54 תגובות
    • 2.3k צפיות
  18. Started by mikezaush,

מהירות הליבה של הכרטיס היא 560 והעליתי אותה ל650 . מהירות הזיכרונות dd3 היא 700 (1400 אפקטיבי) והעליתי ל800 (1600 אפקטיבי). באתרים שונים שנתנו סקירות לכרטיס מחברה זו ספציפית הגיעו למהירויות נמוכות יותר בהרבה ותהיתי אם הפורום הזה יש מי שעשה אוברקלוק לכרטיס הזה ורוצה להשוות איתי.

• 2 תגובות
    • 465 צפיות
  19. דבר ראשון, אני פותח תראד זה לזכר הLeadtek GoForce 4 TI 4200 128 MB שנשרף לי ביום רביעי ע"י הפסקת חשמל סוררת. ביום חמישי הגיע לידי הכרטיס, LeadTek GeForce 4 TI 4200 128 MB w/AGP*8. השינויים בכרטיס לעומת הכרטיס הרגיל: -המאוורר שעל ההיטסינק הרצחני של לידטק שונה ל50 מ"מ כשהמאוורר של הכרטיס הרגיל היה 40 מ"מ. -ההיטסינק האחורי (והעצבני גם כן) של הכרטיס הוארך ועכשיו הוא מכסה גם את אחורי הליבה. -(השינוי שלפי דעתי הוא הכי חשוב) שינוי זמן הגישה של הזכרונות ל3.3 NS כשבגירסה הקודמת היה 4 NS. -(וכמובן) AGP*8. אז מה אקסטרימי בזה? מיד כשהכרטיס הגיע, פרקתי את ההיטסינק שלו, ניקיתי את החומר הלבן שאמור להיות גריז טרמי ומרחתי AS3. מהירות ברירת מחדל: 245/513. תוצאת 3D Mark: 4400 o/c…

• 12 תגובות
    • 931 צפיות
  20. Started by PeaS,

אני אפתח בזה שההזמנה שלי מחו"ל (EPoX 8K3A, AMD Athlon XP 1900+ AGOGA Stepping, ועוד כל מיני פיצ'עפקס)הגיעה, ואיתה הכרטיס ששמו בכותרת שחיכיתי לו כ"כ. בחנות ממנה קניתי נגמרה גרסת הRetail של הכרטיס, ונשארה רק הBULK, אותה הזמנתי. ידעתי מראש שאני לא אקבל יחד עם הכרטיס את השני משחקים האלה, וגם לא את הדיסק של התוכנות, אבל מה שלא שיערתי זה שאני לא יקבל איתו את הגוף-קירור המדובר :-/ ... קיבלתי את הגוף קירור הרגיל של nVIDIA... התגברתי, והגיע הזמן להמשיך הלאה . עלה בראשי הרעיון לקחת את הגוף קירור של הפנטיום הישן שלי, אתם יודעים, SLOT1 והכל... הגוף קירור הזה ממש גדול (מכסה את כל הכרטיס), וחשתי שאולי אני אוכל לשים אותו על הזיכרונות של הלידטק... מה אתם אומרים? יהיה שינוי? ואיך…

• 11 תגובות
    • 1.1k צפיות
  21. Started by ranyr,

איזה מומלץ? יש אחד שהוא פשוט שקט? (20 db) ואם אפשר (רק אם אפשר) גם יעיל... אם אני אחבר אחד לאיזה fan mate או אחד מדומיו איך זה ישפיע על הled שלו?

• 1 תגובה
    • 494 צפיות
  22. Started by bv_beaver,

איפה אני יכול לקנות נורות LED באיזור המרכז??? מישהו יודע? תודה מראש

23. התקנתי היום EVGA Superclock שיושב אצלי כמה שנים בארון למעבד, i5 4570. טכנית הוא לא תומך בתושבת אבל 1155 ו-1150 זהים מהבחינה הזו והכל יושב טוב. המאוורר הקודם עבד והסתובב, ככה שהחיבור על הלוח תקין. אבל כשאני מחבר את המאוורר למעבד של EVGA, הלד נדלק אבל המאוורר לא מסתובב, זה נראה כאילו הוא מנסה להתניע ולא מצליח. הוא נותן סיבוב קצרצר ואז נתקע, ככה כל כמה שניות. ניסיתי לשנות את ההגדרות בלוח האם, לשים מהירות מקסימלית, ידנית וכו'- כלום. לחבר אותו לחיבור של מאוורר למארז שעובד- כלום. ניתקתי את המאוורר מגוף הקירור, למקרה שמשהו איכשהו חוסם אותו- אותו דבר. כשאני מנסה לסובב ידנית את המאוורר הוא מסתובב, ככה שזה לא שהוא תקוע. אם אין ברירה אקנה מאורר רגיל למארז של 120 מ"מ ואשי…

24. Started by Vega,

שלום, יש לי כאן מחשבון דפוק של CASIO (אני חושב)... הוצאתי ממנו את הלד (המסך הזה... לא בטוח אם זה לד).. ואני רוצה לחבר אותו למחשב.. ראיתי שחבר שלי עשה את זה... גם אני רוצה. מוזר לי קצת שלמסך אין שום כבלים. זה יעני רק המסך עצמו, ועוד כרטיס שהיה מחובר אליו. האם מישהו יוכל להפנות אותי לאיזהשהו מדריך? בתודה, --Vega

• 3 תגובות
    • 935 צפיות
  25. Started by xyples,

שלום רציתי לדעת באילו חנויות אני יכול לרכוש לדים (קרוב לרעננה וגם רחוק) תודה מראש

• 9 תגובות
    • 1.1k צפיות

דיונים חדשים בפורומים