עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone - פורומים

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

אוברקלוקינג וקירור

פורום העוסק בנושא המהרה וקירור של חלקי המחשב השונים

1. Started by Impreza,

אז ככה זה מחשב ישן.. פנטיום 2 400MHZ עם זכרון 512MB עכשיו, הלוח הוא של Iwill. הוא תומך 133 אבל הזכרונות עובדים על 100 ואין לי אפשרות לשנות את זה בביוס. הזכרונות כן תומכים ב 133 בביוס יש אפשרות להגדיר למעבד מהירות ולשנות מכפלה אבל בפועל כלום לא קורה המכפלה תמיד נשארת על 4 ואם אני מגדיר לו 500MHZ, 450MHZ וכו' לא קורה כלום. רק אם אני משנה ב FSB זה משתנה. אבל יש לי אפשרות רק עד 124 שזה בעצם 496MHZ גג איך אני יכול להגדיר שהזכרונות ינוצלו ויעבדו ב 133 במקום 100? ניסיתי את כל התוכנות האפשריות במאגר ההורדות באתר אבל שום תוכנה לא תומכת בצ'יפסט או במעבד..

• 4 תגובות
    • 497 צפיות
  2. Started by t-macc,

האלן רציתי לדעת במה אני אמור לבחור 16k 256k 521 ? מה התוכנה בעצם עושה מחלצת קבצים?ובודקת בכמה זמן עשתה? אם אני רוצה לדעת אם ה oc היה אפקטיבי אז אני מריץ אותה לפני אל 256k למשל ואז אחרי oc גם 256k ? כמה שהשניות יותר נמוכות לאחר ה oc יותר טוב? ושאלה אחרונה האם בהרצת התוכנה אני אמור לסגור איסקיו וישומים מיותרים? תודה

• 2 תגובות
    • 497 צפיות
  3. Started by shibuta,

שוקל לקנות כאלה בשביל אובר ל-3500 AMD 64 Venice, לוח DFI - ULTRA D. מומלץ? יש חלופות באותה רמה?

• 0 תגובות
    • 497 צפיות
  4. שלום לכולם.. מחפש קירור למעבד Q9450 בסביבות ה- 200 ש"ח.. (אם זה חשוב: לוח ASUS P5Q DELUXE בתוך מארז ANTEC P182) המחשב בשיא השימוש יהיה לעריכת אודיו כך ש- צריך שיהיה גם שקט וגם קריר (וגם תחת עומס).. אבל.. אני לא עושה OC ומה שיותר חשוב: עניין השליטה במהירות הסיבוב של המאוורר נתפס אצלי כחיסרון היות ולא הייתי רוצה להתחיל להתעסק עם זה בין אם זה כפתור בתוך או מחוץ למארז ובין אם זה דרך תוכנה כלשהיא.. הייתי רוצה שהוא יידע לבד מה צריך לעשות.. (נראה לי שאני מבקש משהו הגיוני שמזמן קיים אפילו בניידים!!) חברה... בבקשה עזרה

• 2 תגובות
    • 497 צפיות
  5. Started by dandisc,

קצת נמאס לי מהרעש של המחשב אני מעוניין להשתיק אותו קצת: יש ארבעה מאווררים לפי מה שראיתי:1 בגב המארז מוצי אוויר,אחד על הכ"מ,אחד על המעבד ואחד בספק..קצת קשה לי להבחין מאיפה רוב הרעש מגיע אבל נראה לי שזה מהספק איזה עוד מקורות רעש יכולים להיות? אני לא יודע בינתיים מה התקציב כי אני לא מודע למחירים ובכלל לא מבין בעסק הזה בש*ט איזה בדיקות ניתן לערוך על מנת למצוא את מקור הרעש?

• 5 תגובות
    • 497 צפיות
  6. ב TMS ביקשתי שיעשו לי OC למעבד Q6600 וקניתי לו קירור Arctic Cooling Freezer 7 Pro האם הוא יקרר מספיק??

7. Started by nadav275,

מחפש מדריכים כמה שיותר מפורטים למודים ללוח הנ"ל רצוי בעיקר מודים למתח לזיכרון +למתח של הצ'יפסט תודה נדב

• 0 תגובות
    • 497 צפיות
  8. Started by nas,

אממ , אז ככה .. יש לי ת NF7 , והמידות של הסוקט הן משהוא בסביבות ה3.6 66.04x עכשיו , אם מישהוא יכול למצוא לי מידות מדוייקות של המרחקים בין החורים לברגים של הסוקטים האחרים ואם אפשר גם של הסוקט שלי אני אשמח מאוד 8)

• 1 תגובה
    • 497 צפיות
  9. שלום לכולם, בתור אחד שביצע לא מעט אוברקלוקינג לרכיבים שונים למחשב עדיין מעצבן אותי הקטע הזה שמקובל וידוע לכולם - עשית OC = בטלת את האחריות. השאלה שלי היא - איפה לעזאזל הדבר הזה רשום ?? (אני מדבר ספציפית במקרה זה לגבי כרטיסי מסך) בשלושת הכרטיסים האחרונים שקניתי - 7900GT OC , 8600GTS , HD4850 לא היה מצויין על האריזה או באיזה חוברת או פתק שאסור לי לבצע שינוי תדרים לכרטיס.. אם כבר נהפוך הוא - האריזה של ה HD4850 של ASUS שקניתי לפני שבועיים מתפארת בכך שהכרטיס מגיע עם תוכנה של ASUS שנקראת OSD שמאפשרת לי לעשות OC בקלות ולשפר את הביצועים של הכרטיס.. אז מה הקטע בדיוק ? איך החברה יכולה להציג יכולת מסויימת של OC ואף לספק לי ביחד עם הכרטיס כלי לבצע את זה אבל מצד שני הדעה הרווחת היא שכ…

• 0 תגובות
    • 497 צפיות
  10. המשחה הטרמית יכולה להשפיע משמעותית על הקירור??? כי בפעם האחרונה שהחלפתי קירור לכרטיס מסך ניקיתי קצת עם נייר רך (כלומר נישאר פה ושם משחה לא ממש:\) לא שמתי משחה טרמית יש לי קירור של ארטיק קולינג ובלי מאמץ ה6600GT בערך על 43-47

• 3 תגובות
    • 497 צפיות
  11. Started by Bengo5,

כותרת.. מעוניין לעשות אוברקלוק אוטומטי.. או שתעזרו לי לעשות אוברקלוק טוב בלי שהכרטיס יהרס..

• 2 תגובות
    • 497 צפיות
  12. שלום חבר'ה לחבר שלי יש מעבד של celeron 1.699mhz עשיתי לו oc פשוט... העליתי לו את התדר מ100 ל 110 עכשיו מהירות המעבד שלו זה 1.870GHz האם אפשר איכשהו להוציא מהמעבד הזה יותר? כשניסיתי להעלות לו יותר מזה המחשב כבר לא עלה האם זה השיא של המעבד הזה? בקירור סטוק כמובן! זה תמונה מהתוכנה cpu-z אחרי ההמהרה... הגיוני? [attachment deleted by admin]

• 4 תגובות
    • 497 צפיות
  13. Started by yo0924,

יש לי מעבד אינטל 3.0 775 פרסקוט ועליו מורכב ביג טייפון (הורכב על ידי טכנאי מהחנות). הטמפ' במנוחה ללא כל מאמץ אפילו בלי אינטרנט ובלי שום תוכנה פתוחה היא 48 מעלות צלזיוס. מדוע הטמפ' כזאת גבוהה???(יש לציין שהחדר אינו חם מידי ויש לי עוד מאורר של 80 מ"מ במארז). טמפ' נוספות: Field Value Maxtor 6Y080M0 44 °C (111 °F) Field Value Aux 41 °C (106 °F) Field Value Motherboard 42 °C (108 °F) הטמפ' נמדדו ע"י תוכנת אברסט. אבקש ממכם המלצות איך לקרר את החלקים(אולי הוספת מאוררים או רכיבי קירור לחלקים מסוימים במחשב ). התקציב הוא עד 500 ש"ח בלבד.

14. אני בקרוב קונה מחשב חדש עם מארז Sunbeam Samurai לפי שהסקירות שקראתי הוא נראה דיי טוב, ויש לו 4 חורים למאווררים.. 1 מקדימה 1 בחלון 2 מאחורה אשמח לקבל עצות שלכם להצבת המאווררים אני חושב לעשות כך: מקדימה מכניס מהחלון מכניס שתי האחוריים מוציאים מה דעתכם? יש לכם הצעות אחרות? עריכה: שכחתי לציין שכל ארבעת המאווררים הם 80 מ"מ

• 1 תגובה
    • 497 צפיות
  15. Started by bbnbbn,

יש לי את הכרטיס מסך שבתמונה עכשיו רציתי לדעת אם שווה לשים מאוורר מתחת לכרטיס על מנת שיקרר אותו יותר או שזה לא יעזור?? [attachment deleted by admin]

• 6 תגובות
    • 497 צפיות
  16. אז ככה מפרט מלא יש בחתימה האוברקלוק שיש בחתימה הוא לא מדיוק הוא לא עובד יציב אז ככה כרגע המחשב עובד על: באס 200 מכפלה 10 תיזמונים 3-4-4-11 מתח למעבד 1.675 לזיכרון 2.7 לציפסט 1.9 עכשיו אני לא יודע איך להמשיך כאילו הזיכרון הזה נותן מסך כחול כמעט בכל פעולה שאני עושה ככה הוא יציב טמפרוטות של 34 במנוחה ומשו כמו 45 במאמץ. תודה ענקית לעוזרים.

• 6 תגובות
    • 497 צפיות
  17. Started by shaizone,

שלום, אני מחפש גוף קירור למעבד Intel Core 2 Duo E6750, כחלק ממפרט של מחשב חדש. המארז הינו מארז HTPC (כרגע מתוכנן NZXT DUET), ולכן אני מחפש שקט וקירור יעיל ככל שניתן. כרגע, אני לא מתכנן לבצע OC. התקציב הוא כ-200 ש"ח. במקור תיכננתי לרכוש את Thermaltake Blue Orb. הטכנאי בחנות המליץ על Zalman CNPS7700-CU. אשמח לשמוע את הארותיכם/הערותיכם על הנ"ל או המלצות לגבי גופי קירור אחרים. תודה.

• 4 תגובות
    • 497 צפיות
  18. Started by BHXHO2,

קיבלתי 2 מאווררים של 12 אחד קדימה ואחד אחורה עם המארז HEC 6A21 Compucase יש להם בקרים של טמפרטורה אני חיברתי אותם לספק שיסתובבו הכי מהר אבל עדין זה נראה שהם לא מסתובבים על מהירות מקסימלית לפי הרעש שהם עושים חיברתי לחיבור אחד של 12 וולט את שניהם איך אני יכול לגרום להם להיסתובב על מהירות מקסימלית 2 : קניתי ARCTIC COOLING Arctic Fan 12 כתוב על המאוורר 1500 RPM זה המקסימום או המינימום עוד משהו קטן אני צריך המלצה על מאוורר 12 שיסתובב מהר מעל 4000 RPM תודה ניסים

19. שלום לכולם, הלוח שלי מסוגל לסחוב את באס 400 ללא כל בעיה, הבעיה שלי שאני נמצא במכפלה 8 אני לא מצליח להביא את המעבד למכפלה 9 * 400 יציב. האם מישהו יכול לעזור לי עם ההגדרות בלוח אם? (בעקרון הצלחתי להגיע ל 420*9 אבל בבדיקת יציבות אני נכשל אפילו ב 400 * 9 ) יש סיכוי שהספק כח מגביל אותי? (שזה מאוד קשה לי להאמין) תודה מראש,

20. Started by shmekel,

נתקלתי כרגע בתופעה מאוד מוזרה. כאשר אני מריץ משחק (NFS UNDERGROUND לשם הדוגמא) בכל 4-5 שניות ישנו מסך שחור מעצבן שמכסה את התמונה וחוזר.. זה בכל המשחקים שלי כרגע ולפעמים גם כאשר אני גולש. הכרטיס בטמפ' 67 מעלות בערך +. כקירור יש לי סיילנסר מורכב עליו. אין שום תוכנית ברקע שרצה,לא נתקלתי בדבר כזה בחיים שלי. מישהו יכול להסביר מה קורה כאן? וכן ,ניסיתי לעשות ריסט.

• 2 תגובות
    • 497 צפיות
  21. Started by omrij,

אני מנסה לבחור מארז למחשב כדי שבעתיד אוכל לעשות אוברקלוקינג הבנתי שמומלץ מארז מאלומיניום בגלל שהוא מפזר חום יותר טוב חיפשתי והמארז praetorian של coolermaster נראה לי סבבה למישהו יש רעיון אחר (אני מעדיף מארז בלי חלון בצד)? האם צריך להחליף את המאווררים שלו בשביל אוברקלוקינג? http://www.coolermaster.com/index.php?LT=english&Language_s=2&url_place=product&p_serial=PAC-T01-EK&other_title=+PAC-T01-EK+Praetorian

• 4 תגובות
    • 497 צפיות
  22. האם יש מדריך לפתיחת צינורות לכרטיס זה?? האם מישהו יוכל להמליץ לי לקרור טוב לכרטיס זה?? האם מישהו יכול להמליץ לי לקרור טוב לזכרונות ( 512 מב DDR400? ) ?? האם מישהו יוכל להמליץ לי על מאווררים(2) למארז(כרגע יש לי 1 של 80 מ"מ וביג טייפון למעבד).

• 1 תגובה
    • 497 צפיות
  23. Started by DuduMan,

היי עשיתי אוברקלוק עם האצה לזיכרון והאצה למעבד המעבד על 2800MHz FSB 1600 400x7 והזיכרון על 500 אפקטיבי 1000MHz תיזמונים על5.8.8.20 יחס 10:8 עשיתי בדיקת יציבות והוא יציב רצח [attachment deleted by admin]

• 1 תגובה
    • 497 צפיות
  24. אהלן, יש לי מארז של thermaltake armor lcs עם קירור מים וקיבלתי איתו בקבוק מילוי,העיניין הוא שטסתי לחו"ל ל9 חודשים ושחזרתי אני לא מוצא אותו ואני מתקרב לLOW כניראה אמא שלי זרקה אותו לפח(היא אוהבת לזרוק דברים לפח) התקשרתי ליבואן של thermaltake בארץ הוא אמר לי שהם לא מוכרים את החומר בנפרד ושאני יכול להשתמש בנוזל לקירור רדיאטורים,מים ירוקים משהו.העיניין שאני לא כל כך סומך על מה שהוא אמר למרות שהמים ירוקים וזה באמת רדיאטור. אני צריך דעה מקצועית ואין מקום יותר טוב מפה...תעזרו לי כי אני בLOW ואני מודאג שזה יגיע למצב שהרדיאטור הסתובב סביב עצמו. (תיראו לאיזה בעיות הגעתי...להחליף מים ירוקים במחשב). יהונתן.

• 1 תגובה
    • 497 צפיות
  25. עדיף חלשה, בהספק נמוך תודה!

• 2 תגובות
    • 497 צפיות

דיונים חדשים בפורומים