עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone - פורומים

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

אוברקלוקינג וקירור

פורום העוסק בנושא המהרה וקירור של חלקי המחשב השונים

1. שלום. יש לי מחשב אינטל פנטיום 4 - 3 GHZ עם לוח אם אינטל רוקלייק, עם זיכרון 2x256 של kingston. המחשב די חדש יחסית, נקנה ב 1/10/2004. הכרטיס מסך שלי הוא radeon 9600 XT של חברת ספייר עם 256MB. עכשיו יש לי בעייה רצינית. נכנסתי לביוס המערכת וכתוב לי שהטמפ' של המעבד היא 65 מעלות. למרות שכתוב ב everst שהטמפ' היא 52 מעלות. בעייה נוספת היא, שכל פעם שאני מפעיל משחקים כבדים הכרטיס עושה VPU recover או שברוב המקרים המחשב פשוט נתקע, אין תזוזה, אין סמן עכבר, אין כלום. דבר אחרון ששכחתי לציין : הוספתי בנוסף למע' קרור שקיבלתי מהיצרן גם שתי מאווררים 10 סנטימטר (ממש גדולים) שאלה ראשונה : זה חם מדי ? האם יש לי בעיית קרור ? שאלה שנייה : האם החום של המעבד משפיע על הכרטיס מסך ? האם אני צריך לקנו…

• 5 תגובות
    • 477 צפיות
  2. Started by Omri643,

ככרגע אני על 3.248 ג'יגה, ובא לי לעלות עוד... הטמפ' במנוחה בערך 38-42 ומאמץ 63-67~ אני רוצה לשפר את האובר... יש הצעות איך? הזכרונות שלי (קורסייר CL5-5-5-15 ) בגיעו מסטוק של 667 לבערך 920 !!! מה אתם מציעים לי לעשות כדי לשפר את ה OC? אני די נתקעתי במהירות הזו בגלל הזכרונות, אני על +0.2 עד כמה להעלות את המתח שלהם בלי לפגוע בהם? אגב- אני עם EVERCOOL BUFFALO ויש לי ZALMAN 7700 שהשגתי שיושב בצד... השאלה, אם אני ישים אותו במקום זה יעזור? הוא נחשב שקט? כי השקט של בפאלו ב OC לא מספיק לי... והוא קריר יותר? שווה להסיר את הלוח אם כדי להרכיב אותו? כי אין לי כוח לזה ומחר גם ככה אני מנקה את המחשב מאבק ומסדר כבלים- אז חשבתי כבר ביחד, אם כבר אני עושה את זה.. אז שווה או לא…

• 2 תגובות
    • 477 צפיות
  3. Started by most,

אני רוצה לעשות oc למעבד שלי-amd athlone 2000+x (ה-x זה רק בשביל שהפלוס יעבור לצד ימין) נכנסתי לביוס וראיתי איפה שאני יכול לשנות את הבאס מ-133 ל-166 אבל אני לא מצליח לשנות את ה-voltage ... הוא מופיעה לי שם באפור ככה שאני לא יכול לעשות איתו כלום. ניסיתי להפעיל את הבאס על 166 אבל המחשב לא מצליח להעלות את עצמו בכלל ורק אחרי חצי שעה ככה אפשר להפעיל אותו והוא רושם שהוא לא יכול להפעיל את הווינדוס... יש איזה דרך לפתוח את האפשרות של ה-voltage ? יש איזה תוכנה שאני יכול לעשות את זה דרכה? נ.ב הורדתי מהאתר את תוכנה powerstrip וראיתי שיש שם אפשרות להעלות את ה-engine clock ו-memory clock כאשר ה-engine נמצא על 400 וה-memory על 250. מה כל אחד מהם עושה? האם כדי להעלות אותם? מתי אני יודע לה…

• 5 תגובות
    • 477 צפיות
  4. Started by hagay21,

zalman CNPS 7700 Cu עם מאורר 120 מ"מ או Thermalright XP-90 עם 90 מ"מ אני מחפש השוואה גם לגבי load וגם לגבי idle

• 0 תגובות
    • 477 צפיות
  5. חברה המעבד שלי נמצא בזמן מנוחה במעלות של 62-71 ובזמן מאמץ 72-80 אני מניח שזה גבוהה אהה כן יש לי מעבד E6300 עם קירור סטוק א כנראה שאני צריך מאוורר חדש?? אהה והמעבד חדש זה מה שמוזר איך הוא מגיע כככה חם 2.המלצה למאוורר שקט וטוב עד 250 ח

• 5 תגובות
    • 477 צפיות
  6. Started by aleXtazi,

שלום יש לי מעבד 1800+ היתי רוצה לעלות מכפלה אבל אין לי את האפשרות הזאת בביוס מה אני עושה יש אולי איזה מדריך ואיך אפשר להוריד את המתח???? פשוט ליפני כמה זמן ניסרף לי הלוח שהוא היה כמו שלי רק עם L1 אז החליפו לי ל L שזה הגירסה היותר חדשה שלו ככה הסבירו לי ופה אין אפשרות להוריד מתח ולשנות מכפלה

• 2 תגובות
    • 477 צפיות
  7. Started by dad11223,

יש לי ראדאון x1650xt וכל פעם שאני מנסה לעשות לו OC דרך התוכנה rivatuner ‎ איך שלא קוראים לזה אז זה ישר קורס על ההתחלה בקושי מעלה 2 מגה ארץ וישר קורס המחשב כאילו שזה הגיע למקסימום יכולת ואותו דבר דרך התוכנה של הדרייברים של הכרטיס מסך שיש בה אפשרות דומה ל OC וגם שאני עושה ידנית כאילו אני מעלה לבד 10 מגה ארץ ואז נכנס למשחק אז ישר אחרי כמה שניות קורס המחשב ועוד משהוא זה לא בגלל הטמפ כי היא יציבה אפילו בעומס זה מגיע ל 80 אז למי שיש רעיונות או פתרונות אז תעזרו בבקשה תודה

• 0 תגובות
    • 477 צפיות
  8. שלום, אולי זה ישמע קצת נובי עבור כמה ממכם ואבל תשתדלו לעזור, אז ככה הבנתי שמעבד הQ6600 עובד על באס 266, נניח ואני משנה לתדר 333 (ע"מ להגיע ל3G) או אפילו ל400 שזה מוגזם למה זכרונות 800MHZ עדיפים על 667MHZ , אם התדר באס של המעבד לא עובר את הזכרון שהוא גם RAM 400MHZ... ? ואם הזכרונות במהירות 1000MHZ והמעבד פחות מבאס 400 והאם עדיין יהיה ניצול של מהירות הזיכרון הגבוהה ? תודה

• 2 תגובות
    • 477 צפיות
  9. Started by Mishmish,

אני צריך לקנות ת'סינק המקורי של 9800 פרו (רק ת'סינק לא ת'כרטיס) חיפשתי חיפשתי ולא מצאתי... מישהו יכול בבקשה לתת לינק ... תודה !!

• 0 תגובות
    • 477 צפיות
  10. Started by zohar678,

כמעט בכול פעם שאני מפעיל את המחשב שלי יש לי רעש מאחד המאווררים לפרק זמן של כמה דקות. ניקיתי את המחשב אם אוויר דחוס אך ללא הועיל. כיצד אני יוכל לדעת איזה מאוורר הוא זה שעושה לי את הרעש? פתחתי את המארז אך אי אפשר לדעת באיזה מאוורר מדובר.

• 2 תגובות
    • 477 צפיות
  11. Started by BHXHO2,

קיבלתי 2 מאווררים של 12 אחד קדימה ואחד אחורה עם המארז HEC 6A21 Compucase יש להם בקרים של טמפרטורה אני חיברתי אותם לספק שיסתובבו הכי מהר אבל עדין זה נראה שהם לא מסתובבים על מהירות מקסימלית לפי הרעש שהם עושים חיברתי לחיבור אחד של 12 וולט את שניהם איך אני יכול לגרום להם להיסתובב על מהירות מקסימלית 2 : קניתי ARCTIC COOLING Arctic Fan 12 כתוב על המאוורר 1500 RPM זה המקסימום או המינימום עוד משהו קטן אני צריך המלצה על מאוורר 12 שיסתובב מהר מעל 4000 RPM תודה ניסים

12. מזהה את מאוורר המעבד כמאוורר מארז ואת מאוורר המארז כמאוורר מעבד... מצורפת תמונה [attachment deleted by admin]

• 0 תגובות
    • 477 צפיות
  13. Started by shmekel,

נתקלתי כרגע בתופעה מאוד מוזרה. כאשר אני מריץ משחק (NFS UNDERGROUND לשם הדוגמא) בכל 4-5 שניות ישנו מסך שחור מעצבן שמכסה את התמונה וחוזר.. זה בכל המשחקים שלי כרגע ולפעמים גם כאשר אני גולש. הכרטיס בטמפ' 67 מעלות בערך +. כקירור יש לי סיילנסר מורכב עליו. אין שום תוכנית ברקע שרצה,לא נתקלתי בדבר כזה בחיים שלי. מישהו יכול להסביר מה קורה כאן? וכן ,ניסיתי לעשות ריסט.

• 2 תגובות
    • 477 צפיות
  14. Started by omrij,

אני מנסה לבחור מארז למחשב כדי שבעתיד אוכל לעשות אוברקלוקינג הבנתי שמומלץ מארז מאלומיניום בגלל שהוא מפזר חום יותר טוב חיפשתי והמארז praetorian של coolermaster נראה לי סבבה למישהו יש רעיון אחר (אני מעדיף מארז בלי חלון בצד)? האם צריך להחליף את המאווררים שלו בשביל אוברקלוקינג? http://www.coolermaster.com/index.php?LT=english&Language_s=2&url_place=product&p_serial=PAC-T01-EK&other_title=+PAC-T01-EK+Praetorian

• 4 תגובות
    • 477 צפיות
  15. Started by oamir1,

א. האם הגיוני שזה החום של ההארד דיסק שלי והאם זה בסדר ב. המאורר (Chassis) הוא מאורר מארז, למה הוא לא פועל על 3000 או יותר? [attachment deleted by admin]

• 3 תגובות
    • 477 צפיות
  16. קצת יקר..שמתי מאורר ביתי מול המחשב כשהמארז פתוח מן הסתם....וכשהרצתי בדיקת יציבות הוא עבר אותה(לפני זה המחשב נתקע כל הזמן)...אני משתגע הטמפ' של הלוח שלי גבוהות רצח אז אין לי ברירה ואני רוצה לעשות אובר רציני...אז השאלה שלי היא האם זה טוב להשים באופן קבוע את המאורר הביתי הזה מול המחשב? מבחינת מקום אין לי בעייה זה לא מפריע לי או משו..רק שמעתי שזה מכניס הרבה אבק..למרות שאם הוא קבוע אז זה לא נורא כל כך...וגם מבחינת צריכת חשמל..הוא צורך הרבה חשמל? זה מאורר של 90w בגודל בינוני כזה...חשבתי שאולי רק כשאני משחק במשחקים ועושה בנצ'ים אני יפעיל אותו וכשהמחשב במנוחה אני ישאיר אותו כבוי...כדאי?

17. המאורור סטוק שבק חיים ואני זקוק למאורור חדש ואני לא ידוע מה לקנות אני רוצה משהו פשוט וזול הייתי גם מעוניין לדעת איך אני מפרק את המאורור

• 6 תגובות
    • 477 צפיות
  18. Started by DuduMan,

היי עשיתי אוברקלוק עם האצה לזיכרון והאצה למעבד המעבד על 2800MHz FSB 1600 400x7 והזיכרון על 500 אפקטיבי 1000MHz תיזמונים על5.8.8.20 יחס 10:8 עשיתי בדיקת יציבות והוא יציב רצח [attachment deleted by admin]

• 1 תגובה
    • 477 צפיות
  19. שלום לכולם השאלה הראשונה שלי היא מה המאוורר 120MM השקט ביותר (אבל שעדיין מקרר בצורה סבירה)? אני צריך אחד בשביל המארז שלי. השניה היא אם ואיך אני יכול לברר אם בכרטיס מסך שברצוני לקנות (יד שניה) בוצע אוברקלוק? המון תודה לעונים, העניין חשוב אביתר(:

• 2 תגובות
    • 477 צפיות
  20. ברשותי מעבד E6300 ולוח אינטל DG965SS ניסיתי לחפש בביוס את כל האפשרויות של מכפלות זכרון וכו', לא ממש מוצא אותם. האם אפשר בכלל לעשות OC ללוח הזה? או בכלל למחשב? מצורפות תמונות מ-CPU-Z. [attachment deleted by admin]

• 8 תגובות
    • 477 צפיות
  21. אהלן, יש לי מארז של thermaltake armor lcs עם קירור מים וקיבלתי איתו בקבוק מילוי,העיניין הוא שטסתי לחו"ל ל9 חודשים ושחזרתי אני לא מוצא אותו ואני מתקרב לLOW כניראה אמא שלי זרקה אותו לפח(היא אוהבת לזרוק דברים לפח) התקשרתי ליבואן של thermaltake בארץ הוא אמר לי שהם לא מוכרים את החומר בנפרד ושאני יכול להשתמש בנוזל לקירור רדיאטורים,מים ירוקים משהו.העיניין שאני לא כל כך סומך על מה שהוא אמר למרות שהמים ירוקים וזה באמת רדיאטור. אני צריך דעה מקצועית ואין מקום יותר טוב מפה...תעזרו לי כי אני בLOW ואני מודאג שזה יגיע למצב שהרדיאטור הסתובב סביב עצמו. (תיראו לאיזה בעיות הגעתי...להחליף מים ירוקים במחשב). יהונתן.

• 1 תגובה
    • 477 צפיות
  22. מה הקירור הכי טוב ומומלץ למעבד athlon xp 1600? חבר שלי יש לו מעבד כזה שהוא קנה לפני שנה ומשהו והתקין עליו את המאוורר הג'נרי שסופק יחד עם המעבד הבעיה שהוא מתחמם לו ומגיע לטמפרטורות של 50c כשהמחשב לא במאמץ. מה אתם ממליצים לו? איזה מאוורר איזה קירור. הוא לא הולך לעשות OC.

• 2 תגובות
    • 477 צפיות
  23. Started by p-o-i,

http://skypc.co.il/pl_product~TT-CL-W0075~18~0.htm במחיר של 500+ שקל זה ניראה לי שווה יותר מכל קירור אויר שיש לא?

• 2 תגובות
    • 477 צפיות
  24. Started by thegodx,

אוקיי נכנסתי לביוס אחרי חיפוש מעמיק לא מאצתי את ה Command Rate והיום סוף סוף מאצתי את זה בלחיצת F1+CTRL עכשיו שיניתי את זה ל T1 כי קודם זה עמד על T2 והשאלה היא איפה אני צריך להגיש בשינוי? כי אמרו לי ש T1 מנצל את הזיכרון טוב יותר/

• 3 תגובות
    • 477 צפיות
  25. Started by Jinjis Han,

המארז שלי הוא דיי ישן מארז של צ'מפיון פי סי... יש לי 3 מאווררים לא כולל המעבד והספק כמובן עכשיו המאוורר שעל הפאנל הקדמי של המארז מכניס אויר והמאוורר מאחורה מוציא אוויר כמומלץ... הבעיה שלי היא שאני לא יודע מה עדיף למאורר שעל דלת המארז (מוד על חיתוך שנעשה לפני חצי שנה) בקיצור עדיף שהוא יכניס אויר? או שיוציא אויר? המאורר הקדמי ועל דלת המארז הינם של TT 90 MM... תודה מראש

• 2 תגובות
    • 477 צפיות

דיונים חדשים בפורומים

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.