עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone - פורומים

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

אוברקלוקינג וקירור

פורום העוסק בנושא המהרה וקירור של חלקי המחשב השונים

1. Started by אוקיי,

טוב אז שיניתי על הלוח אם P2B-f ASUS את המהירות באס ל 124. זה שינה לי (לפי הביוס לפחות) את המהירות מעבד ל 436 (בקירוב אני לא זוכר בדיוק) זכור לי גם שאנשים פה טענו שאי אפשר לעשות אוברקלוקינג למעבדים כאלה ישנים, מצד שני יש פה מישהו שטוען שהוא עשה לשלו מ 350 ל 400. חיפשתי גם מהירות מומלצת למעבד פנטיום 2 350.. אבל לא היה שם. אז מישהו מוכן להסביר לי מה אני צריך כדי לוודאות שהמעבד יציב? יש לי את התוכנה Prime 95 הכל טוב ויפה. אבל אני לא יודע מה הטמפרטורה המקסימלית. מישהו?

• 2 תגובות
    • 602 צפיות
  2. Started by r1plet,

מתכנן לעשות OC לE5200 שלי בעוד מספר שבועות, לוח האם הוא MSI G31M3-F http://www.msicomputer.com/product/p_spec.asp?model=G31M3-F&class=mb עם ALPINE 7 PRO פשוט, משום שלוח האם שלי כאמור לא מאפשר העלאת מתחים כמעט בכלל, אני לא מצפה לעבור את ה3.7. השאלה שלי היא האם מישהי התנסה עם הלוח אם הספציפי או דומים לו? עד כמה הוא יעיל ולמה אפשר לצפות? :s05:

• 10 תגובות
    • 1.4k צפיות
  3. Started by Ancient1,

http://www.antec-inc.com/pro_details_enclosure.php?ProdID=15138 מארז מדהים . ספק עם חיבורי SATA יציאה חיצונית של מחבר 12V, שליטה על טמפ' וחיווי דרך הלוח, הדיסקים יושבים על גומיות במגרות ב 90 מעלות לאופן הרגיל. בנוי לשקט ! . אבל אחרי התקנת קירור מים למעבד ולכרטיס המסך , המאוררים היחידים הם בספק ובמארז (12" 1450 RPM !! - שקט !) אחרי ההתקנה הבחנתי שיש קצת רעש של ויברציות - כמה מדבקות ספוג קטנות פתרו את הבעיה. מה אומר .. כל כך שקט !! רק כשהחדר סגור ניתן להבחין ברעש שלו מעל רעש הרקע בחוץ. פשוט תענוג ! !

• 8 תגובות
    • 1k צפיות
  4. Started by Asaf.Y,

היי.....האם יש לכם סרטון או הוראות עם תמונות כיצד לחתוך חור למארז בעזרת מקדח כוס? תודה לכל מי שיעזור לי!

• 15 תגובות
    • 1.9k צפיות
  5. Started by ben_amitai,

שלום חברים קניתי לפני שבוע את הקונרו 6300 המהירות המקורית שלו היא 1.87 GHZ הבנתי שלא לעשות למעבד הזה OC זה יהיה פשע ואתמול ראיתי את המדיך לOC בעברית של ליונטוורק זו היא הפעם הראשונה שאני עושה OC ולכן אני רוצא להתיעץ איתכם. את המפרט שלי אתם יכולים לראות בצד ימין <--------------------- ניכנסתי לBIOS ושם יש אפשרות שנכראת EASY OC ואפשר לעשות OC לפי אחוזים בחרתי את האפשרות של 5% ועכשיו המעבד עובד במהירות של 1.93 אני עובד עם מאורר סטוק של אינטל ורציתי לשאול אם אפשר להעלות עוד קצת בלי לפחד נומר ל10%

• 6 תגובות
    • 710 צפיות
  6. היי קודם אני יתחיל עם השאלה הראשונה. אתמול קיבלתי את המחשב שלי מאיבורי (נמסר ביום שיש וקיבלתי ביום ראשון סוף סוף משהוא טוב אצלהם) ומכיוון שנדפק לי הלוח אז החליפו לי לוח ולא היה להם את אותו לוח אז הם התקינו לי לוח כצאת יותר טוב (בלוח הקודם לא היה לי PCIX אולי זה יעזור לUSB3). ניכנסתי לCell Menu וראיתי סוף סוף אפשר לעשות אוברוולט מה שראיתי שבלוח MSI יש מתקופת ה 478 I845 משהוא כזה. משום מה למעבד זה חסום ויש לDIMM (זה הזכרונות נכון?) ולPCI E. אני העלתי את המתח מ1.250V ל1.300V וכרגע ל8500GT שלי יש OC של 459Mhz@740Mhz GPU ולזיכרון 400@510MHZ ואני עובד ככה כמה חודשים עם ATI TOOL והשיידר על המקסימום בRIVA TUNET (בATI TOOך זה באמצא או משהוא כזה אבל זה אוטומטי מעלה). בקיצור אחרי…

• 1 תגובה
    • 577 צפיות
  7. Started by Jenia24,

שלום, אז אחרי שזנחתי את הרעיון של לקנות קירור לכ.מסך שלי (4670), בשל יכולות האוברקלוק הנמוכות שלו, אני מחפש קירור למעבד שלי שהפתיע אותי לטובה וכרגע עומד על 2500 (שיפור של יותר מ20%). בדקתי כל מני ביקורות וכרגע מה שאני מתכנן זה על הSycthe Katana 3, שיש עליו הרבה המלצות, השאלה אם יש קירור יותר טוב ל-AM2 בטווח המחירים מהKatana 3? תודה מראש.

• 0 תגובות
    • 1.7k צפיות
  8. הלוח אם שלי הוא MSI RC410M (MS-7173) והוא לא נותן לי לעשות OC למעבד יש לי מעבד Intel 524 3.06Ghz HT והוא כל כך חלש אני מת לעשות לו OC אפילו קניתי קירור חדש למעבד... :-\ שם הקירור: DI5-9JD3A-99 של CoolerMaster שאר המערכת 1GB+512MB DDR2-533\667 Sapphire X1950 Pro 512MB GDDR3

• 3 תגובות
    • 557 צפיות
  9. Started by dazzler,

כרגע יש לי מעבד and 1700+ jiuhb שעובד על 2600+ בלי בעיה . אני יכול לעבור את ה3.0 עם שלי אבל אני צריך לתת כמעט את כל עמוד החשמל 2.2, וכל מתח מעל 1.8 שנותנים למעבד גורם לו להישחק יותר מהר. אני רוצה לקנות בארטון עם סאפינג מומלץ כדי להמהיר אותו ל3 או 3.2 . הבעיה ב2500 היא שלפי מה שהבנתי היא שכולם נעולים ואני מעדיף משהו לא נעול למרות שהזכרונות שלי יכולים לעבוד על באס של 220 בלי בעיה.

• 3 תגובות
    • 610 צפיות
  10. יש לי מעבד D805, ועליו גוף הקירור המקורי שמגיע איתו. הרעש שהוא מוציא יכול להוציא אותי מהכלים, ואני לא יכול לסבול את זה יותר מחפש עכשיו גוף קירור הכי שקט למעבד, במחיר סביר עד 150 ש"ח. OC כרגע לא מעניין אותי, העיקר השקט. דרך אגב, אני מקווה שהרעש יוצא באמת מהמאוורר של המעבד, ולא מהמאוורר של הכרטיס מסך. אין לי כוח לפרק ולבדוק :-X

• 2 תגובות
    • 505 צפיות
  11. Started by overload,

יש לי 128MB 128BIT 9500NP פתחתי לו את כל ה8 צינורות בהצלחה עם אומגה. אבל עדיין יש בתוכנה את האפשרות שנקראת SOFT MOD DRIVER SWAP, גם אחרי שפתחתי את הצינורות. הוא נותן לי לבחור איזה דריבר להתקין - רגיל\9700\ 9800. עכשיו, לא בדיוק הבנתי מה זה עושה, יש בכלל דבר כזה דריבר מיוחד ל 9700 או 9800 ??? וגם, ומה עם ביוס, אני צריך לצרוב את זה של ה9700? כי קראתי בכמה מקומות שכן, אבל זה נשמע לי מוזר.

• 1 תגובה
    • 606 צפיות
  12. Started by Alroit,

שלום לכולם שמעתי מהמון אנשים/ חברים שהם שמים נוזלי קירור איכותי של יצרני מכוניות כמו של פורד מקורי או פולסווגן מקורי האם זה נכון לעשות? ראיתי גם בהרבה סרטוני הדרכה שרובם שמים רק מים מזוקקים בלבד - האם זה טוב? האמת די קשה להשיג נוזל קירור יעודי - כבר ניסיתי ללא הצלחה רבה. אשמח להשכיל בנושא [br]פורסם בתאריך: 13.12.2010 בשעה 18:49:41

• 3 תגובות
    • 1.5k צפיות
  13. הנה מה התוכנה מראה לי עכשיו: זה בסדר? אני צריך לעשות משו עם המאורר של הכרטיס מסך אולי? עם הRIVATUNER הזה? אני חושב שאפשר לציין שהמאוררים שלי רובם לא עובדים טוב. ספק הכח עובד טוב, כי הוא חדש. המאוורר שעל המעבד נראלי , נו הגדול הזה יחסית , הוא גם עובד לאט כזה, הוא לא מאורר , לא מסתובב, המאוורר הקטן לידו לפעמים בכלל לא עובד, והמאורר ע הכרטיס מסך גם לא מאוורר חזק. מדובר ב GEFORCE 2 MX 440 64 MB

• 4 תגובות
    • 581 צפיות
  14. Started by roxnity,

מהההההההההה ?????????? ומה זה לעזאזל 128- ? כרטיס מסך : 9600GT. ושמעו, הדלקתי את המחשב והמעלות היו 56-60. שיחקתי קצת ב CS והמעלות עלו ל 80 מעלות.. עכשיו המחשב במצב מנוחה .. אני לא עושה כלום .. והמעלות לא יורדות כבר איזה 20 דקות ..

• 12 תגובות
    • 1.1k צפיות
  15. סיימתי להרכחב את המחשב בשעה טובה, אבל התוכנות שמצורפות ללוח (GIGABYTE Z77X-D3H) לא תומכות בWIN8 התקנתי real temp שאני מכיר מהמחשב הקודם שלי, אבל אין לו ניטור ושליטה בFANs וגם הטמפרטורה שהוא מראה לי בזמן מאמץ נעה בטווח די רחב של 5 מעלות.

• 3 תגובות
    • 911 צפיות
  16. Started by -UltraV-,

אני יודע ששניהם טובים.. תמליצו לי על איזה ללכת.. ה bigtyphoon http://www.thermaltake.com/coolers/4in1heatpipe/cl-p0114bigtyphoon/cl-p0114.htm או ה XP-120 http://www.thermalright.com/a_page/main_product_xp120.htm תודה..

• 18 תגובות
    • 1.2k צפיות
  17. Started by THE FOX,

מעבד 3200+ סוקט 939. ישנו מדריך המסביר איך לעשות זאת? מהו שיפור הטמפרטורה המושג בממוצע? והאם כדאי להסיר כלל את מכסה המעבד?

• 7 תגובות
    • 549 צפיות
  18. שלום חבר'ההמארז שלי הוא corsair obsidian 650 dאני לא יודע למה אבל המארז הזה מגיע כברירת מחדל עם לחץ אוויר שלילי שנמאר לי את מול שזה לא טו . ואני לא מבין למה .הרי אוויר חם נמצא למעלה וקר למטה לא?מאוורר 200 מ''ל מכניס אוויר (א)מאוורר ד' מוציא אוויר נוסף בגג המאז 200 מ''ל ומאוור ג' 120 ''ל מוציא אוויר...ככה המארז מגיע ולמרות שביוטיוב המארז זכה להרבה ציניום גבוהים מבחינת קירור ואמרו שזאת שיטה טובה נאמר לי שזה לא תקין . מה אתם אומרים שנה שעברה בניתי את המחשב אז כדי שזה יתאזן איך שהוא הוספתי מאוורר בפנים בתחתית המארז של 120 מ''מ (ב) שנותן עוד קצת קירור .ואני ככה כבר שנה. לא יודע אם זה הכי טוב היה לעשות מה אתם אומרים? האוויר במאוורר הזה מתנג באוויר שמכניס ה200מ''לכמו בתמונהJPG -…

• 15 תגובות
    • 2.3k צפיות
  19. Started by ran07,

שלום יש לי כרטיס מסך ATI 4850 gigabyte והמאוורר עושה רעש כזה ,לא משהו שניקוי או שימון יכול לעזור פשוט זה מרעיש ככה. אני מחפש קירור בין 100-200 שפשוט יהיה שקט בעיקר, אני לא עושה OC יש לי מחשב דיי פשוט מה אתם אומרים על ‎Accelero TWIN TURBO PRO ‏Arctic Cooling‎ עולה 160 שקל הוא שקט ? או משהו של זלמן שהוא יותר זול כמו ‏Ruby Orb Silent שעולה 135 שקל דרך אגב אפשר פשוט להוריד את המהירות של המאוורר ? תודה

• 4 תגובות
    • 1.6k צפיות
  20. אוקיי בן דוד שלי קנה לפני כחצי שנה מחשב מהחברה KSP. שמו לו מאוורר אחד בצד שאין לי מושג אם הוא עובד, לא רציתי לפתוח את המחשב כי שמעתי שיש להם שם מדבקה שנקרעת מתי שפותחים. אז אוקיי, לחלק השמח, המעלות: מעבד: 75. לוח אם: 55. הארד דיסק: 57~. כרטיס מסך: 82. המפרט הוא כזה: PentiumD 2.8GHZ. לוח אם כלשהו של ASTROCK. כרטיס מסך של חברה כלשהי, 7300GT. הארד דיסק גם אין לי מושג, אבל 150GB. מצטער על חוסר המידע :-\ והשאלה: זה יעזור אם הוא יוסיף שתי מאווררים מאחורה שיוציאו אוויר + אחד מקדימה שיכניס? ויכול להיות שתוך כמה זמן בקצב הזה יהיה אפשר להגיד עליו קדיש? גם החדר עצמו יותר חם משאר החדרים. תודה מראש לעוזרים.

• 8 תגובות
    • 622 צפיות
  21. Started by roc,

שלום,רציתי לשאול אם אני רוצה לשים מאורר קדמי במארז אני צריך להוציא את הפאנל שהמאורר יעשה משהו? והשאלה השנייה היא,אם אני שם מאורר באמצע המארז למטה זה יועיל למשהו בקירור?

22. אחרי המלצות רבות כל כך מחברי הפורום וגם המחיר הנוח שלו החלטתי לקנות אותו גם ;D קניתי אותו מ noacomp ... דבר אחד חרא שבהם זה שכתוב משלוח חינם אבל הם לא ציינו שהמשלוח חינם הזה הוא בדואר רגיל... בסוף שילמתי עוד 10 ש"ח לדואר רשום... ( לא שליחים ) ... יצא ביחד 250 ש"ח... רק שתבינו איזה מעבד חם יש לי... תזכרו את התוצאות האלו... חחחח קלטו את ה RPM... תארו לעצכם איזה רעש זה עושה... ( המאווררים של פרסקוט צריך להשמיד אותם!!! ) אני מקווה יהייה טוב הביג טייפון הזה

• 20 תגובות
    • 1.1k צפיות
  23. Started by MrFastFinger,

אני עובד עם RIVATUNER וכאשר אני פותח את הצינורות והוא אומר לי שצריך לעשות REBOOT אז אחריו הצינורות חוזרים לבררת המחדל הכרטיס הוא תוצרת פוינט אוף ויו אם זה עוזר... אמרו לי שיכול להיות שזו בעיה בחומרה? תודה מראש לכל המגיבים.. אהה ועוד שאלה.. איך בודקים טמפ' בזמן הרצת מרקים למיניהם.. או משחקים (אני די חדש בתחום...)

24. Started by TAMIRRR013,

שלום! יש לי כרטיס 9800gtx+ עכשיו ליפני זה ליבה 738 זיכרון 2200 אחרי זיכרון 2282 ליבה 780 עכשיו ב OCCT הוא מגיעה ל 80 מעלות ומידי פעם אני מבחין בריבוע שחור שקופץ ליפעמים אבל בסוף הבדיקה הוא אומר לי without error ! למה זה? הרי אני כן שמתי לב לארטיפקטים קלים, ארטיפקס מסוג זה אומר על זיכרון או ליבה? במה אני צריך להוריד?

• 5 תגובות
    • 1.5k צפיות
  25. נכון בביוס אז יש את הקטע של ה turbo, F1, Street racer אז שמתי את הזכרונות שלי על הסטריט וזה שיפר תביצועים חבלז.. אבל עכשיו אני לא מצליח להעלות את ה FSB ואני ממש לא יודע למה!! תעזרו לי בבקשה

• 0 תגובות
    • 483 צפיות

דיונים חדשים בפורומים

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.