עבור לתוכן

אוברקלוקינג וקירור

פורום העוסק בנושא המהרה וקירור של חלקי המחשב השונים

1. יש לציין שהמחשב נמצא בחדר שינה ועובד כל הזמן. האם 800 RPM זה מספיק?

• 6 תגובות
    • 1.5k צפיות
  2. Started by menas,

הרבה זמן אני שואל את עצמי-האם זה משתלם? האם כדאי להשקיע בזה? שאלות לא חסרות לי בעניין: 1)האם מערכת חלקית תספק שקט טוב? (למשל רק למעבד)? האם המאווררים האחרים במארז "הורסים" את השקט הזה ואז כל הסיפור לא כ"כ משתלם מבחינת שקט? 2)מה אם הספק? המאוורר שבתוכו לא מרעיש ו"הורס" את כל המערכת בלי קשר כמה עלתה המערכת? אותו דבר בקשר למאווררי המארז. 3)מה תוחלת החיים של מערכת קירור מים? כמה שנים היא שורדת? 4)האם יש צורך במודינג מסויים בשביל להנות עד הסוף מהמערכת? 5)האם אפשר לעשות את המודינג הזה ללא דרמל אלא רק אם מקדח כוס? 6)כמה הקירור מים נותן בביצועי OC? האם יש שיפור רציני למשל בגיימינג? 7)איך הולך נושא האחריות אם חו"ל? תודה לעוזרים.

• 6 תגובות
    • 1.2k צפיות
  3. Started by Tal Israeli,

שלום לכולם! לאחר לימוד מסויים וחיפוש בפורום רציתי לבצע אוברקלוק למעבד AMD Phenom II X4 965BE (המפרט בצד ימין). הצלחתי להגיע ל-3800MHz ללא העלאת מתחים. לאחר מכן התחלתי להעלות במקביל למכפלה גם את המתח למעבד בצורה הדרגתית ואיטית, עד שהגעתי ל-4100MHz (מכפלה x20.5) עם מתח 1.55V (דרך אגב, למה ב-CPU-Z וב-PC Health בביוס המתח הוא 1.536V?). הרצתי בדיקה של שעה ב-OCCT ללא שגיאות וריסטים. הטמפרטורות הן: 29 מעלות במנוחה ו-48 מעלות במאמץ. לאן אני ממשיך מכאן? [attachment deleted by admin]

• 9 תגובות
    • 1.6k צפיות
  4. בהתלבטות רצינית בינם גם בגלל המחיר וגם בגלל air flow ומשקל אם זה פרמטרים מאד רציניים הרווח בניהם הוא 30 $ וכאן בארץ זה כפול

• 20 תגובות
    • 3.5k צפיות
  5. Started by חובב,

עשיתי Oב לE7400 הגעתי למתח 1.45 (בOCCT המתח הצויין הוא 1.4 אולי קצת פחות) לFSB של 391 . חום בעבודה לא עובר את ה70 בדר"כ גם לא מגיע לשם(MUGEN II).יציב עם OCCT. רציתי לשאול כמה שאלות שלא כל כך מצאתי להם תשובה: האם המתח תקין כלומר אין לי פגיעה במעבד? כאשר אני מנסה להגיע ל4.2 GHZ (שזה ל400 בFSB) אני לא מצליח בגלל יציבות וצריך לעלות את המתח למעל 1.5 ששם אני נתקע בגלל חום האם זה הגיוני? (ד"א בOCCT המתח הוא נמוך יותר בכיוון ה1.45 -147) יש עוד איזה פתרונות יצירתיים ליצב את המערכת חוץ מהעלאת מתח למעבד? הזכרונות באנדרקלוקינג -היחס הוא 1:1 ובשל כך זה יוצא 782 MGH האם יש השפעה גדולה בביצועים(לדעתי לא אבל סתם שאלה להיות בטוח)? תודה

• 16 תגובות
    • 2.5k צפיות
  6. Started by elyaz,

תסלחו לי על השאלת תם, אבל יכול להיות שהספק שלי לא מספיק חזק ל OC? יש לי HD4850 של sapphire וספק כוח Hec Compucase True 400W ניסיתי לעשות קצת אוברקלוק לכ"מ שלי, ולא הצלחתי להגיע לתוצאות מי יודע מה (690 MHz למעבד וקצת מאוד לזיכרון) ?

• 9 תגובות
    • 1.3k צפיות
  7. קראתי את המדריך שפורסם באתר (http://hwzone.co.il/guides/oc_cpu). המדריך נכתב בצורה טובה, אך בשביל מישהו שעושה את זה בפעם הראשונה, כמה דברים עדיין לא מובנים לי. כשאני מתחיל להעלות את הfsb, איך אני יודע כמה multiplier וcpu vcore להעלות? כמו כן לא מצאתי בביוס שלי (לוח אם m2n-e) איפה נמצא CPC Command Rate שאלה נוספת. אם הבנתי נכון, לנעול את PCI Express זה אומר להשאיר אותו על 100MHz?

• 3 תגובות
    • 976 צפיות
  8. Started by israel_gt,

איך עושים בתוכנה שאחרי שאני מכבה את המחשב ומדלליק הOC ישאר בלי שנאי הצטרך להכנס ידנית לתוכנה..?

• 1 תגובה
    • 1.2k צפיות
  9. Started by 2Fluffy4U,

שלום, לא מזמן רכשתי מחשב חדש למטרת גיימינג. המחשב הקודם עושה את עבודתו נאמנה אבל הוא כבר בן כמה שנים טובות. רציתי לבדוק האם כדאי / יש טעם לנסות לעשות לו OC ואולי לשפר אותו קצת. המפרט הוא כזה: לוח אם p965 neo של MSI ספק כוח (לדעתי ג'נרי דרק) של ever power - 250pl זיכרונות - 3 ג'יגה 800 hrz. מעבד - core 2 duo 6400 על 2.1 ג'גה הרץ. קירור סטוק. טמפרטורות לא במאמץ באזור ה - 52. TJMAX 85. כרטיס מסך - geforce 8800gt מערכת הפעלה 32 ביט. קראתי באינטרנט שדווקא למעבד יש יכולות OC לא רעות בכלל בקירור המקורי. (קראתי שמגיע ל - 3.3). אז שאלתי בסופו של דבר - כדאי לנסות? אני מודאג מהספק כוח. מודאג מזה שהרכיבים יחסית ישנים כבר. אשמח לחוות דעת. תודה מראש

• 4 תגובות
    • 1k צפיות
  10. שלום בעבר היה לי מאוורר של AC שהיה מעולה ומאוד שקט לצערי הוא נפטר (ז"ל) ואני כעת מחפש שני מאווררים חדשים למארז שיהיו יעילים ושקטים בדגש על שקטים מכיוון שהמארז יושב אצלי בחדר המאוורים יתחברו ל Cool Drive 6 שלי כך שאני אוכל לשלוט על עוצמתם תודה

• 12 תגובות
    • 2.9k צפיות
  11. Started by avihaizipel,

שלום רב, אני חדש פה נעים מאוד שמי אביחי. יש לי מעבד AMD PHENOM 3 720 פתחתי למעבד את הליבה ה4 והכל תקין. עכשיו אני רוצה לעשות OC ואני צריך קצת עזרה. מה אני אמור לשים במכפלת HT link frequency בביוס? כרגע זה על אוטו' עשיתי גם OC מ-200 ל-230 עם מכפלה של 14 ומתח העלתי רק באחד (0.25), מה שזה אומר שלא נגעתי במכפלה והפעלתי OCCT ולא היו שגיאות עם מעלות שהגיעו ל-45-49... עכשיו הבעיה שלי היא כזו קניתי Mugen II ואני לא מצליח להגיע באחד יותר מ-230 ניסיתי לעשות 231 וזה עשה לי שגיאה והמחשב בכלל לא זז לי ממסך הפתיחה. נ.ב. שכחתי לשאול מזה אומר CPU NorthBridge Freg גם מה עושים שם? סליחה על החפירה ואם אפשר לא לדבר איתי בשפת מחשבים גבוהה כי אז אני סתם ישלח לא הבנתי שוב ושוב ושוב (סליחה שאני …

• 17 תגובות
    • 3.7k צפיות
  12. Started by israel_gt,

ביצעתי OC לכרטיס מסך שלי GTX470 העלתי ב30MHZ את הליבה ו40MHZ את הזיכון הטמפ' עומדת על סביב 76 והמאוור בזמן פול מאמץ עומד על 87% זה בסדר אין עם זה בעיות?

• 5 תגובות
    • 1.1k צפיות
  13. לוח האם שלי הוא GIGABYTE UDR3 ויש לי 6 סלוטים של זכרון עם קרור T1 (צרפתי תמונה). אני רוצה קרור טוב למטרת OC אבל הבנתי שעם צלעות הקרור שיושבות על הזכרון אני קצת מוגבל במבחר גופי הקרור המתאימים. [attachment deleted by admin]

• 5 תגובות
    • 1k צפיות
  14. Started by Shayvert,

שלום לכולם לפני כשנה קניתי מחשב עם המעבד הנ"ל בערך לפני חצי שנה התחלתי למדוד את טמפרטורת המעבד, הטמפרטורה עומדת על 51C (בהרצה של הרבה תוכנות וגם בהרצה חלשה של המחשב האם יש טעם לקרר אותו? ואם כן - איך? אין הגבלת תקציב בגדול תודה רבה

• 3 תגובות
    • 1.2k צפיות
  15. Started by Zeev86,

התקנתי במחשב קירור Freezer7 pro rev2. מעבד AMD 5600. על תדר 200 הטמפרטורה היתה בסביבות 30 מעלות. לאחר שהעלתי את התדר ל206, והרצתי בדיקה עם התוכנה S&M, הטמפרטורה עלתה ל55. לפי מדריך OC שפורסם באתר, טמפרטורה מעבר ל60 מעלות כבר מסוכנת. האם אני עושה משהו לא נכון? האם צריך להגדיר את הקירור באופן אחר בביוס? תודה לעוזרים.

• 3 תגובות
    • 977 צפיות
  16. Started by 2Fluffy4U,

אני מנסה לעשות OC. שמתי לב שלפני שהתעסקתי עם ה - BIOS - המולטיפלייר היה משתנה בהתאם לצרכי המחשב. על איידל הוא היה על כפול 9 ובמאמץ הוא טיפס למכפלה של 22. לאחר OC - האם יש עדיין אפשרות לגמישות הזאת? או שהערך תמיד יהיה קבוע? והמערכת תמיד תעבוד "בסלדים גבוהים"? מקווה שהבנתם למה התכוונתי.. תודה

• 7 תגובות
    • 1.1k צפיות
  17. Started by israel_gt,

קראתי את המדריך OC עם התוכנה MSI על הכרטיס GTX 470 ואני רוצה לעשות לו OC קודם רציתי להבין האם מעלים קודם תדר ליבה ואז זיכרונות?? ואיפה מעלים את השיידר הזה? בכמה מעלים תדר ליבה בכל העלה? בכמה זיכרון בכל העלה? ומה היכולות של הכרטיס הזה בOC תדרי ליבה זכרונות ושיידר..?

• 4 תגובות
    • 1k צפיות
  18. Started by oren99,

האם אפשרי? לא מצאתי דרך להגיע לביוס "סטנדרטי" שאני מכיר.

• 1 תגובה
    • 915 צפיות
  19. Started by ackohen,

שלום, אני מתכנן לעשות OC ראשון עבורי. רציתי לשאול בתור אחד חסר נסיון - מה הפוטנציאל היחסי למפרט שלי. אני לא רוצה למתוח את ה - OC לקצה מעצם זה שאני לא מנוסה בזה. אבל לאיזה רמה של המהרה אפשר להגיע מבלי ליצור סיכונים מיותרים. המפרט הוא: מעבד i5 760 2.8 קירור מעבד hyper tx3 לוח אם UD4 ברור לי שהמאוורר לא אופטימלי לאוברקלוק כבד - אבל ביחס ללוח אם ולמאוורר לכמה OC בערך אפשר לכוון - לרמה של קל - בינוני.. תודה מראש

• 7 תגובות
    • 1.4k צפיות
  20. Started by morbidangel,

שלום לכולם חשבתי להתחיל בOC למעבד. המערכת היא: AMD 955 + Scythe mugen 2 לוח אם GA-770T-UD3 זכרונות Kingstone 4G 1600Mhz ספק Seasonic 500 watt כמה שאלות: א. איך עדיף לבצע את הOC, דרך הביוס או דרך התוכנה של AMD (משהו AMD overdrive)? ב. בהנחה ודרך התוכנה, האם הOC נשמר לאחר הסרת התוכנה \ פירמוט? ג. בהנחה והOC מבוצע דרך הביוס, מה ההגדות שיש לשנות? (לבטל cool n quiet ?)? ג. מתוך סקרנות, בכמה תעלה צריכת החשמל מול מעבד שלא עבר OC? תודה רבה! עריכה שכחתי שאלה. ברגע שנעשה OC למעבד, הוא תמיד ירוץ במהירות המקסימלית ולא יוריד מכפלה בעת חוסר מאמץ, האם זה נכון? הטמפרטורות במנוחה [attachment deleted by admin]

• 7 תגובות
    • 2k צפיות
  21. Started by gerdamen,

שלום: מפרט: e6750 P35C-DS3 gigabyte 4G ram 8800 GTS זכרון320מגה.)כולל OC. TT 500w RT2 מארז TT ARMOR ברצוני לבצע OC למעבד, המעבד כרגע נמצא עם קירור מקורי הטמפ' במנוחה 45 מעלות, אני יודע שזה גבוה. בנתיים הזמנתי משחה של MasterColer. קראתי את המדריכים הנעוצים, לא הבנתי ממש מה לעשות. הבנתי שההמהרה אמורה להתבצע בביוס. אני שוקל לקנות קירור של OCZ Vendetta כרגע הוא עומד בתקציב. אני יבצע בקרוב שימון של כל המאווררים במחשב. השאלה היא כזאת: האם קים מדריל מפורט יותר לעשיית OC? האם המעבד/לוח אמ עמידים לOC? האם יש צורך להחליף את הקירור? מה בנוגע לעשות OC לראמ? בברכה עמית.

• 16 תגובות
    • 2.5k צפיות
  22. Started by gerdamen,

שלום, ברצנוי מעבר E6750 עם קירור מקורי, הטמפ המקסימלית בOOCT היא 63, ברצוני לעשות OC לכן עלי לרכוש קירור מתקדם יותר. מארז :ARMOR J TT תקציב 150 שקל, האם הקירור מגיע עם משחה? האם יש צורך לפרק את הלוח אמ לצורך התקנת הH(תמיכת הקירור)? כמה מעלות המעבד יעבוד בזמן מנוחה?

• 9 תגובות
    • 2.4k צפיות
  23. Started by Aviv943,

היום ניסיתי לראשונה לעשות OC לכרטיס מסך עם התוכנה MSI, עד שהייתי צריך לעלות מתחים הכל היה טוב ויפה. הגעתי לתדר של 870 ללא העלאת מתחים ועם תדר זכרונות 1800. בכל פעם כשאני מנסה לעלות מתחים ולעשות בדיקה הוא בעצם נכשל ואומר שהדרייבר הפסיק לעבוד, כאילו לא העלתי מתחים למרות שרשום שהעלתי. גם כשהעלתי עד הסוף ל 1.087V הוא עדיין עושה את זה בתדר 870 ולפעמים גם ב 850 עם 3DMARK. ראוי לציין שאני עושה בדיקה עם ATITOOL. אגב- כשאני מעלה מתחים הטמפרטורה לפני שהדרייבר קורס עומדת על 58 במקסימום וללא העלאה היא על 54, זה לא קצת מדי בשביל העלאת מתחים? תודה.

• 4 תגובות
    • 1.8k צפיות
  24. Started by NeedOcHelp,

אחים שלי אני חייב עזרה בקשר ל OC שמתי CPU FREQ ואיך שאומרים את זה 260 הAUTO שלי זה 200 שמתי זיכרונות 3.66 824MHZ ההכפלות X14 מתח שמתי 50 המחשב נידלק ואז אני עושה בדיקת מאמץ זה עושה לי מסך כחול ניסיתי להגביר מתח שמתי 75 100 וזה לא עוזר מה אפשר לעשות ? אגב מעבד : Amd Phenom ii x4 920 לוח אם Gigabyte GA MP 790 DS4H זיכרונות K DATA 4GB ספק 550W

• 4 תגובות
    • 987 צפיות
  25. Started by NeedOcHelp,

שלום אני חדש בקהילה ואני רוצה לעשות OC למעבד המפרט שלי כזה: מעבד: AMD Phenom ii x4 920 2800Mhz קירור מעבד: Mugen 2 +מאוורר 1600RPM לוח אם:Gigabyte GA-MA790GP-DS4H זיכרון: 4GB ספק 550W אני צריך מישהו שיעזור לי לעשות OC למחשב שלי נייח ואני יהיה עם המחשב נייד וידבר איתו בסקייפ והוא ידריך אותי.. תודה לעוזרים

• 1 תגובה
    • 846 צפיות

דיונים חדשים בפורומים