עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone - פורומים

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

אוברקלוקינג וקירור

פורום העוסק בנושא המהרה וקירור של חלקי המחשב השונים

1. Started by J.a.C.k,

חברה זה הסטודנט היקר שלכם(pc student) רציתי לשאול אתכם אם אפשר לאלטר דבק טרמי בעירבוב של דבק מגע עם משחה טרמית?

• 2 תגובות
    • 622 צפיות
  2. Started by Sblast,

אני קונה מארז HEC Compucase CI-6A21 עם כרטיס מסך תומך DRX10 בחנות אמרו לי שהמארז מגיע עם מאוורר אחד...ואני לא בטוח שזה יספיק, הוא אמר שיעלה 10 שקל להוסיף מאוורר זול. צריך איוורור ב200 או 100 שקל אם אפשר דרך KSP! תודה! תודה!

• 12 תגובות
    • 946 צפיות
  3. הזמנתי את המפרט הבא: מעבד: INTEL CORE 2 QUAD S775 2.83GHz Q9550 : "SLAWQ" - BOX ¤1680 לוח אם: GIGABYTE GA-EP45-DS3R ¤699 כרטיס מסך: LEADTEK PCI-EX 2.0 GeForce WINFAST GTX260 EXTREME + 896MB GDDR3 - RETAIL ¤1617 דיסק קשיח: SEAGATE BARRACUDA 7200.11 500GB 32MB SATA2 NCQ - ST3500320AS ¤339 זיכרון: OCZ 4096MB (2048MBX2) DDR2 1066 CL 5-5-5-18 - REAPER HPC : OCZ2RPR10664GK ¤572 ספק כוח: ENERMAX MODU82+ 525W ¤545 מחיר סופי: ¤5452 המפרט הורכב ב - www.IQPC.co.il בבקשה לא לתת הערות ביניים על בזבזנות וכו', אני שלם עם הבחירות שעשיתי, אני רק מבקש שתמליצו לי על קירור טוב ואמין למעבד שיכול להביא אותו לאוברקלוק של 3.0 ומעלה. חשבתי על TT MAX ORB אבל אומרים שהוא די רועש, צריך משהו חזק ושק…

• 4 תגובות
    • 606 צפיות
  4. מה כדאי לעשות כדי להעלות ב-10-20 אחוז את הביצועים לוח אם מאפשר זאת פ-4 3 ג'יגה לוח ג'יגהבייט המאפשר oc[br]פורסם בתאריך: 14.02.2007 בשעה 20:24:56 רציתי לציין עוד שהמדריכים מפורטים אך לי כמתחיל קצת קשה צריך קצת יותר ניסיון

• 0 תגובות
    • 539 צפיות
  5. Started by wrecker,

קניתי לא מזמן בקר מאווררים של Scythe Kaze Server והוא בא עם חיישני חום אחד מהם שמתי על הזכרונות, ואני רואה שלפעמים שהמחשב במאמץ הם מגיעים ל55 מעלות ועוברים את זה.. לא מצאתי נתונים על חום של זכרונות ורציתי רק לדעת אם זה נורמלי או שאני צריך להוסיף להם קירור? (יש לי כרגע 4 GB עם OC מ667 ל866)

• 2 תגובות
    • 729 צפיות
  6. Started by Lioriii,

יש לי מעבד 1800XP ATHLON ולוח אם של GIGABYTE 7VRXP איך אני יכול לעשות לו OVERCLOCKING מבלי לשרוף את המעבד?? ויש לי גם SLK-600 עם מאוורר DELTA 60MM~~~!!!! בבקשה תעזרו לי!!!

7. אהלן.. ראיתי באשכול של "החורף עושה טוב למחשבים שלנו" שלהמון אנשים יש טמפ' של 15-20 מעלות, ורק אצלי המחשב נשאר על טמפ' הרבה יותר.. הוא נמצא על שולחן, מצד ימין שלו יש בערך 10-15 ס"מ מרחק מהקיר (אבל אין שם מאוררים) מאחורה יש כ20-30 ס"מ עד הקיר, מצד שמאל ומקדימה שטח פתוח.. (הוא נמצא בפינה הימנית הקיצונית של החדר) המפרט בצד< התמונות מצורפות.. מה לא (או כן) בסדר? תודה לעונים! נ.ב- אם לא הבנתם איפה הוא בחדר.. --------- |X | | | --------- [attachment deleted by admin]

• 6 תגובות
    • 567 צפיות
  8. Started by dor31,

טוב אז זה הסיפור לפני כ3 חודשים קניתי את ערכת הקירור של THERMAL TAKE לgforce 4 ti4400n ומאז אני לא ישן בלילות ולכן אני שוקל לעבור לקירור הפסיבי של זלמן הבעיה היא שיש לי את לוח האם של אסוס P4533E עם ערכת השבבים 485E שהמרחק בין הNORTH BRIDGE לחריץ הAGP שלי היא סנטימטר וחצי בערך שזה גבולי במקום לheat pipe ולכן רציתי לדעת עם למישהוא יש ניסיון עם הHEAT PIPE כי אני בדילמה תודה ואשמח לעזור לכל מי שאני יכול. ;) ;) ;)

• 4 תגובות
    • 634 צפיות
  9. פירסמתי פה כבר טרד על מנת לדעת יותר פרטים על קירור מים- בנתיים עד ההחלטה האם לקנות קירור מים או לא!! אני מענויין לקבל המלצה לקירור אוויר הטוב ביותר, עכשיו אין פה בעיה של מחיר, ולא מעניין אותי רעש, אבל בכלל לא מעניין אותי! המפרט של המחשב היינו:D920,P5WD2,7600GT,GIGABYTE AURORA,1GIGA DDR2 800MHZ עכשיו הזכרונות הם של חברת GEIL ולקחתי דווקא ספציפית אותם כי יש להם קירור סטוק שנחשב חזק, אבל הקירור סטוק של ה7600 וגם של המעבד לא נראים לי משהו בכלל (במיוחד של ה7600 שנראה ממש עלוב). עכשיו אני רוצה לקבל הצעה לקירור שיתן לי קירור כמה שיותר טוב, ולפרט למה בחרתם באותו רכיב. ודבר אחרון, המאווררים שבאים סטוק עם המארז ממולץ להחליף אותם או שכל מאוורר אחר יתן לי את אותה תפוקה.

• 11 תגובות
    • 730 צפיות
  10. מפרט: * Core 2 Duo E7200 2.53 Ghz * Arctic Cooling Freezer 7 PRO * Asus P5Q P45 *G.SKILL F2-8000CL5D-4GBPQ PC2-8000 -1000Mhz *Gigabyte HD4850 Zalman Fan *Hec 400-TRT 400w זהו OC הראשון שעשיתי ורציתי לדעת איך אני יכול להוריד את ה CORE VOLTAGE ושהמערכת עדיין תהיה יציבה ואיפלו אולי לעלות עוד קצת את התדר למעבד. כרגע אני עם מכפלה של 8 וFSB 400 והגעתי ליציבות רק ב- 1.320v (בדיקה 1h בOCCT) שהבנתי שזה יחסית גבוה למעבדי 45nm. *אילו הגדרות לשנות בביוס את מה להשאיר על AUTO? *הספק כח HEC 400-TRT מגביל את OC למערכת? E7200 2.53 ghz @ 3.21 ghz VID: 1.1500 @ 1.320v תודה מראש לעוזרים =]

• 14 תגובות
    • 1k צפיות
  11. Started by openta75,

בס"ד קניתי כרטיס משומש EVGA 8800GT SC שאין לי עליו אחריות הכרטיס בא עם oc מובנה של EVGA לפי התוכנות EVEREST -REAL TEMP הוא במנוחה מגיע בין 66-70 מעלות במאמץ לא ניסיתי כי אני מפחד שישרף מה דעתכם על הטמפרטורה מי שלא יודע בטוח שלא יגיב כי אין לי אחריות על הכרטיס מחכה לתגובתכם תודה רבה

• 5 תגובות
    • 793 צפיות
  12. האוברקלוק הוא לכרטיס מסך. הסטוק של הכרטיס C-513 ו M-792... אם הזיכרון אין לי כלכך בעייה אבל אני חייב להעלות את הליבה עוד! פשוט חייב, יש קירור ויש הכל. פשוט מה שקורה שאם אני מפעיל משחק כשהליבה מכוונת ליותר ממה שרשמתי, אחרי 2 שניות שהוא עולה המחשב ניתקע ונדרש ריסט. הMhz המירבי שיכול להעניק הכרטיס בתחום הליבה הוא 770 אני חייב להגיע לפחות ל690-700

• 3 תגובות
    • 535 צפיות
  13. אהלן, אז ככה קניתי לי בתיאלנד מאוור למעבד Big Typhoon ב80ש"ח ומשחה טרמית של Artartic Cooling MX1 ואני בדרך לאוברקלוק למעבד P4 2.4Mhz בתקווה להגיע ל3GHZ. אני רוצה לדעת איזה תוכנות אני צריך להשיג כדי למדוד טמפרטורות\עומס בדיקה יציבות וכל המסביב. תודה לעוזרים

• 2 תגובות
    • 587 צפיות
  14. Started by someonewhy,

אהלן. מחר אני רוכש את המעבד 3930k עם הלוח Rampage IV עכשיו הדבר האחרון שחסר הוא קירור טוב למעבד אני מתכנן לעשות OC למעבד מעל 4.5GHZ אשמח מאוד אם תציעו לי קירורים טובים... תודה מראש.

• 5 תגובות
    • 1k צפיות
  15. Started by vner@,

ערב טוב, אני אבנר, בן 13, ואני די חדש פה. אני נורא בכל הקטע של החומרה, וגם כמובן ....... המודינג ;D לפני שבועיים נכנס לי רעיון מטורף לראש - לבנות מעין "מחשב נייד" מעץ :-\ לא כל -כך ידעתי איך אני עומד לעשות את זה, אבל לקחתי בידיים מקדחה, מסור חשמלי, וכמה מדפים ישנים מעץ.... והתחלתי לעבוד ! בשבוע שעבר קניתי (בפנדה) את כל רכיבי המחשב, והתחלתי להרכיב....... תמונות של כל שלבי הבנייה זמינות כאן. מה דעתכם על כל הפרוייקט ? איך הביצוע ? תודה רבה מראש על התגובות !

• 15 תגובות
    • 1.5k צפיות
  16. Started by lee.,

יש לי מחשב ישן (~2006), שכמו נבנה כדי להרעיש... פעם בכמה זמן נמאס לי ואני מנסה להשתיק אותו טיפה. פעם קודמה התקנתי מאוור נוקטואה 80 באיוורור האחורי, והוא שקט וטוב לו. אבל כל העסק עדיין רועש מאוד. קירור המעבד כרגע זה זלמן, לדעתי 7000. ועצירה שלו מפחיתה את הרעש מאוד מאוד (את הספק החצי גנרי אני כנראה כבר לא אחליף...) הייתי מעוניין בהצעה, לא יקרה מדי לתחליף שקט. רצוי כזה שבבוא היום יוכל להתחבר על תושבת מודרנית (נניח 1155) ראיתי של arctic cooling יש כמה זולים (alpine למינהם סביב ה60 ש"ח) ופריזר סביב הכפול המעבד הוא סוג זה או אחר של E, שלא אמור לייצר חום. אשמח לעצה טובה, או לפחות לדיעה האם שווה להכפיל את הסכום בשביל הפריזר בהתחשב בכך שכל דציבל נשמע היטב. תודה

• 1 תגובה
    • 798 צפיות
  17. אני רוצה קירור מים למעבד שלי בתקציב של עד 600 שקל מה אתם אומרים עליו? אניה רוצה להגיע בOC ל4GHZ בערך. כרגע המעבד בלי OC 2.8 ובמאמץ המעבד על 65 מעלות. מארז COOLER MASTER 690

• 3 תגובות
    • 849 צפיות
  18. Started by SEangel,

שלום. ברשותי המעבד הנ"ל והלוח הנ"ל (שלצערי, נקנה לפני המבצע בTMS). לפי בקורות ברשת הלוח אוברקלוקר די מוצלח. ניסיתי לעבוד עם המדריך (שבו עבדו עם לוח ASUS) וההגדרות שם שונות למדי. הצלחתי לשנות את המכפלה ל42, אך לא מצאתי איך אני שולט במתחים (ניסיתי לקבע את הלוח על 1.25 וולט, אך הוא קרס. נראה לי שההספק גם מקובע כברירת מחדל, (כשהספק, כידוע, הוא מכפלת זרם במתח) ולכן אין מספיק מתח (או זרם) למעבד. איך צריך להגדיר את המתח והזרם (או ההספק) כדי להצליח לייצב את המעבד?

• 4 תגובות
    • 983 צפיות
  19. Started by sashakrik,

שלום לכולם ! האם יש מצב שהורדת מתח המעבד גורמת להורדה בביצועי המעבד ? תודה מראש !

• 11 תגובות
    • 802 צפיות
  20. Started by iakovl,

כמו תמיד הקיץ בא והטמפ' עולות עד שאני אסיים את המודים ואת הקירור מיים שלי, יש עוד זמן (אני מניאק, הצבא גוזל ממני המון) אז בנתיים אני חי בשביל השקט עם MK1 שלי (שלא סויים מעולם, אבל עדיין מקורר כמו מפלצת. אני אעלה תמונות כנראה מחר אחרי שאני אחבר את הציוד הנוסף שלי אז בנתיים אני שוקל להחליף את הסוניק בninja (אל תדאגו, כסף זה לא הפקטור במקרה שלי, אני מקמבן) מה הדעות בנושא? שווה להחליף?

• 4 תגובות
    • 544 צפיות
  21. שלום, אני חדש בOC ורוצה להמהיר את המעבד Q6600 לכמה שלא יהיה ואת הזיכרונות שלי מ800 ל1066 של G SKILL עם לוח אם PQ5L-E של אסוס. השאלה שלי היא - האם חייב להעלות מתחים על ההתחלה או שאני יכול להתייצב בתדר מסויים עם הזיכרונות ב1066 ונעילת הPCI E ב100MHZ רק ע"י העלאת FSB? אני פשוט לא רוצה להסתכן עם מתחים וכיוצ'. המפרט המלא בצד, יש לציין שכרגע בIDLE ובPEAK המעבד שלי עומד בין 45 ל50 עם הקירור שבמפרט. עריכה: יש כאן: http://hwzone.co.il/community/index.php?topic=386648.0 את אותו הנושא בדיוק, אני מניח שאפשר לנעול (רק מקווה שיתפתח שם קצת...).

• 0 תגובות
    • 594 צפיות
  22. תודה

• 0 תגובות
    • 704 צפיות
  23. Started by guandms,

שלום לכולם ! רציתי להתייעץ אתכם לגבי קירור מים למערכת שלי. אני רוצה קירור איכותי שקט מאוד ושיקרר את כל המערכת שזה מעבד כרטיס מסך וציפסט !!! המערכת שלי היא : THERMALTKAE SWING ATI X1900XTX 512 MB DFI LANPARTY UT NF4 ULTRA -D GEIL 2X1GB W.D. 250 GB SATA II 16 MB BUFFER THERMALTAKE BIG TYPHOON CREATIVE XFI ELITE PRO המחיר לא כזה חשוב העיקר שיהיה מערכת טובה ואיכותית אבל גם לא צריך להגזים ... אני לא מיליונר ...

• 0 תגובות
    • 462 צפיות
  24. אני רוצה לעשות אובר קלוקינג אבל אין לי תוכנה לעשות את זה והאם לכל לוח אם צריך תוכנה אחרת?

• 4 תגובות
    • 730 צפיות
  25. Started by tinkerball,

יש לי בעיה. יש לי מעבד AMD2000 וולקנו 7 פלוס. ברגע זה כאשר די קריר בחדר שלי והוולקנו הוא על המינימום,המארז סגור הטמפ' של המעבד היא 55-54 מעלות. יש לי במארז רק מאוורר אחד (120 מ"מ מאחורה),ואופציה לעוד אחד דומה מקדימה אבל לא נראה לי שזה יעזור כי עשיתי ניסוי עכשיו והכנסתי אויר מקדימה בעזרת פאן(אויר קר כמובן!) והטמפ' לא ירדה. כאשר אני פותח את המארז ושם את הוולקנו על המקסימום אז הטמפ' יורדות רק עד ל-48 מעלות שגם זה הרבה(כל הטמפ' הנ"ל נמדדו במנוחה). לחבר שלי למשל הטמפ' של אותו מעבד היא 37 מעלות בערך(אומנם יש לו שני מאווררים אבל עוצמת האויר שהכנסתי בעזרת הפאן גדולה פי כמה ממה ששלו נותנים). מה הבעיה אצלי? אמרו לי שאולי לנתק את המאוורר שעל המעבד ולראות אם מרחו משחה טוב אבל אני ממש…

• 1 תגובה
    • 510 צפיות

דיונים חדשים בפורומים

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.