אוברקלוקינג וקירור
פורום העוסק בנושא המהרה וקירור של חלקי המחשב השונים
36,125 דיונים בפורום זה
-
אהלן, ברשותי מעבד E8200 קראתי את הסטיקי על קריאות הטמפ', ורציתי לשאול: האם התוכנות REALTEMP וEVEREST מחשבות את הטמפ' לפי ה-PROCHOT# או לפי הTJMAX? ה-REALTEMP נותנת לי טמפ נמוכה בכ-10 מעלות מEVEREST.(אברסט מראה בערך 52). מי מהתוכנות מדויקת יותר? תודה אורי
-
- 2 תגובות
- 528 צפיות
-
-
יש לי לוח של MSI, בתוכנה של MSI אני טמפ' מעבד מסוימת כמו זאת שאני רואה ב-speedfan. ב-speedfan אני רואה עוד טמפ' שנקראת AUX. ב-everest אני רואה שטמפ' המעבד היא כמו ה-AUX ב-speedfan. במנוחה: כשהמאוורר שלי (AC Freezer Pro 7) על מהירות מקסימלית הטמפ הן - מעבד - 33, AUX - 44. כשהוא על מהירות נמוכה יחסית הטמפ הן - מעבד - 40, AUX - 50. תחת עומס, super-pi: כשהמאוורר שלי (AC Freezer Pro 7) על מהירות מקסימלית הטמפ הן - מעבד - 43, AUX - 61. כשהוא על מהירות נמוכה יחסית הטמפ הן - מעבד - 49, AUX - 74. בתעוד של MSI לא רשום על סנסור נוסף ולכן אני לא בטוח מזה אומר, כי מצד אחד הייתי מצפה שהטמפ' של המעבד לא יעלו יותר מדי כי זה גוף קרור רציני יחסית. מצד שני אני לא מבין מזה הטמפ' הגבוהות הא…
-
- 1 תגובה
- 616 צפיות
-
-
שאלה שמסקרנת אותי,התקנתי את הזלמן ( ראה מפרט ) לפי ההנחיות של האתר וחיברתי את הקירור ישירות לספק הכוח בעזרת המתאם שקיים. השאלה שלי היא כיצד עכשיו מתבצעת קריאת מהירות סיבוב המאוורר שבקירור ? הלא הקירור לא מחובר ישירות לכרטיס כמו קירור הסטוק שהיה לי אלא ישירות לספק,כיצד לדוגמא ה ATI TRAY TOOLS עכשיו יודע שבטמפ' שהגדרתי לו הוא אמור לעלות את סיבובי המאוורר? תודה לעונים
-
- 6 תגובות
- 710 צפיות
-
-
מה פשר ההבדל בין הטמפרטורות של הליבות לבין טמפרטורת המעבד? תודה
-
- 2 תגובות
- 763 צפיות
-
-
שלום לכולם, אם אני מעוניין בקירור מאוורר צד שלישי למעבד ryzen 7 2700x, איך אני יודע מה מתאים ומספיק חזק? בהנחה שהtdp שלו הוא 105 W.. מה צריך לבדוק שהקירור מסוגל, מעבר לתושבת מתאימה? אשמח לדוגמא של מאוורר שנמכר בארץ(נתחיל מהאופציה הזולה ביותר שתעשה את העבודה אם לא מתוכנן oc) תודה מראש.
-
- 2 תגובות
- 1.9k צפיות
- 1 follower
-
-
שלום. אישית, אני נגד חלון במארז כי זה תמיד מזכיר לי אוטובוס של אגד משנות השבעים או איזה סוג של רכב סובייטי מיושן. אבל כל אחד וטעמו שלו... אז ראיתי בחדשות את הספק עם דפנות הפלסטיק, ונזכרתי שבעצם, מארזים של מכשירים אלקטרוניים עשויים ממתכת לא מסיבות אסטטיות אלה מסיבות של קרינה. הרי במארז של מחשב, אפילו בכל BAY שאין בו כונן, אז יש שם לוח מתכת. אפילו מקינטוש, בתוך המארז הפלסטי שלו, יש מארז מתכת. מי שיושב די הרבה זמן ליד המחשב, צריך לדעתי להתחשב בעניין שה הקרינה. למישהו יש נתונים בעניין הזה? :asthanos:
-
- 26 תגובות
- 2.4k צפיות
-
-
שלום לכולם, רציתי להתחיל לעשות OC למערכת HTPC שלי: מפרט: *CORE I3 530 *GIGABYTE H55M-UD2H *OCZ PLATINUM 1333MHHZ *OCZ 550W FATALITY PSU רציתי לשאול לגבי העלאת מתחים למעבד ולהגיע לOC של 3.520 ו1600MHZ לזיכרונות.הקירור שלי הינו glacialtech igloo והמארז הינו TT 103 עם מאוורר 120 מכניס ו2 70 מ"מ מוציאים. טמפ' מעבד במנוחה ֹSTOCK :25 מאמץ : 36 מעלות כדי להגיע לתדר הנ"ל איזה מתח מומלץ למעבד/זיכרונות והאם צריך לשענות עוד דברים (כמו קיבוע SPD וכו') תודה.
-
- 12 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
שלום. תקשיבו לפעמים אני משחק במשחק במקרה זה Dirt 3 ו BF3 אני משחק בהם פתאום המחשב נתקע ויש על כל המסך צבע וורוד עם קווים שחורים ואם אני לא טועה גם לפעמים כחול אבל אל תיתפסו אותי במילה. עכשיו אני לא יודע אם זה מהמעבד או מהכרטיס עכשיו השאלה מזה לעזאזל??? מפרט : p43 של גיגהבייט מעבד e5400@3.6 4 gb זיכרון ????
-
- 46 תגובות
- 5.9k צפיות
-
-
אתחיל עם מפרט: AMD 3800X2 1950PRO Sapphire 1G 667 2 מאווררים ג'נרי 120MM אוקי, אז לא מזמן אחד המאווררים במארז שלי התקלקל, ומאז כשאני מנסה לשחק במשחקים, הדריבר של הכרטיס מסך נותן לי הודעת: VPU Recover. עד כמה שהבנתי זאת כנראה בעיית התחממות... אז בדקתי טמפרטורות: בזמן מנוחה- 73 מעלות. בזמן משחק- סביב ה-95-104. בשעת הקריסה- 105 מעלות. אני מתאר לעצמי שהטמפרטורות האלה לא בסדר, אבל בכל זאת הייתי רוצה את חוות דעתכם עליהן.. איך נחשב האיוורור של Sapphire לכרטיס מסך שלי? ד"א, המאוורר שהפסיק לפעול זאת המאוואר הקדמי... עד כמה הוא משפיע על טמפרטורת הכרטיס מסך (בכל יש מרחק בין המעבד (או איך שלו קוראים לזה, זה ש-ATI מייצרת) לבין המאוורר..) כמו כן, בקרוב אני עומד לרכוש מאוורר חדש, אז בין…
-
- 3 תגובות
- 679 צפיות
-
-
אז ככה היה לי OC קבוע למעבד Core 2 Quad Q9550 ה OC היה למהירות של 3.4Ghz יש לי קירור Thermalright Ultra 120 Xtreme + מאוור S-FLEX 1600RPM וזה המעלות מצוינות !! לא עובר את ה 63 מעלות במאמץ אני כול כמה זמן סתם בודק מעלות ונכנס ל CPU-Z פתאום אני קולט שרשום לי 2.83 במקום 3.4 אני נכנס לביוס ושאני נכנס ל tweaks רשום לי באדום שהיה קריסה או משהו ( אחרי זה אני לוחץ ENTER וההודעה נעלמת ואני רואה רשום 3.4Ghz) אחרי זה אני עושה save&exit ואז המחשב מפעיל את עצמו ונכבה ועולה שוב אני נכנס לוינדוס ורואה שוב 2.83 ... שככתי לציין שה OC הזה היה יציב כבר מעל שנה. נ.ב ה OC נעשה ע"י החברה שקניתי ממנה ( TMS ) מצטער על החפירה אבל זה ממש חשוב לי תודה רבה לעוזרים.
-
- 15 תגובות
- 1.8k צפיות
-
-
היום אני חוזר מעבודה, מדליק את המחשב דבר ראשון ומה אני מגלה?! המסך לא נדלק. אני מסתכל במארז ורואה טיפה על הבלוק מים!!! הוצאתי את הכרטיס מסך, כולו מלא מים וגם ה AGP. מהר פירקתי הכל ניגבתי וייבשתי אם פן. הלוח אם עובד, והכל טוב רק הכרטיס מסך שבק חיים! :'( אבל המקרה גם לימד אותי לקח וגם פתר לי את הבעיה שלא יכולתי להחליט האם לקנות מחשב חדש אם כרטיס מסך או לא. עכשיו אין לי ברירה. נ.ב עכשיו אני עובד אם הכרטיס מסך OB .....................איכס!!! כמה שרואים מגעיל!!!!!!!
-
- 47 תגובות
- 3.4k צפיות
-
-
מדובר בגרסת האקטרים ם זכרונות 1 NS ממה שאני יודע. המהירויות מהמפעל הן 590/900, ויותר מ20 MHZ אני לא יכול לתת כי מתחילים ארטיפקטים... הטמ"פ הן משהו באיזור ה 45-50 מנוחה ו 65-75 עומס הכל לפי ATI TOOL יש עצות או הצעות?
-
- 4 תגובות
- 527 צפיות
-
-
שלום לכם אני יודע שזה ישמע ממש ממש מוזר אבל מצאתי קשר בין הדלקת מזגן בחדר שלי לבין צניחת הטפרטורות במחשב שלי שהמזגן מכובה הצ'יפסט שלי על 50,כל ליבה במעבד שלי על בסביבות 40 וההארדיסק על 37 שהמזגן דלוק הכל צונח ב2 מעלות בערך והטמפרטורה של ההארדיסק צונחת ב7 מעלות
-
- 8 תגובות
- 897 צפיות
-
-
היום עברתי אצל החנות השכונתית שלי שבגללי הוא התחיל להיא מארזים עם חלונות וקתודות ואז ראיתי שיש לו איזה מן קתודה שעוד לא ראיתי שאלתי אותו מה זה ואז הוא אמר לי שאני צריך לראות הוא חיבר אותה לחשמל ואז הוא הפעיל מוזיקה במערכת שם והקתודה התחילה להאיר לפי המוזיקה. לקתודה יש אופציה לניגון לפי מוזיקה או בצורה קבועה ואפשרות לקבוע את מידת הרגישות לקול. עכשיו הגודל של הקתודה הוא לא גדול וזה החיסרון היחיד שלה לפי דעתי (גדול המנורה 16 ס"מ) עכשיו אם אתם רוצים אני יכול לתת לכם את הכתובת של החנות בת'רד הזה או בפרטי (תלוי אם זה נוגד את חוקי הפורום) אז מי שרוצה שיכתוב פה ואם זה חוקי אז תגידו לי אם אפשר לכתוב פה
-
- 15 תגובות
- 2.2k צפיות
-
-
כמה שהבנתי קטודה קרה זה מנורת פלורסנט. יש סיבה לא לקנות בחנות וזהו? אני אוכל לחבר אותה למחשב?
-
- 4 תגובות
- 875 צפיות
-
-
קניתי קתודה PerfectLight של TT. אני חייב לציין שהתכנון שלה מצויין, מבחינת מפסקים, תפיסה ועוד. לאחר כ-2 דקות שהיא פועלת, היא מתחילה להבהב לי כאילו היא נמצאת על המצב של בקרת קול, למרות שהיא בפירוש לא במצב זה. זה קורה בכל כיבוי והפעלה של המחשב לאחר 2 דקות. יש לי ספק ג'נרי של 300 וואט (מתוצרת CODEGEN אם זה אומר משהו), אבל אני כמעט בטוח שזה לא בעיה בספק, כי לחבר שלי יש אותו ספק ופחות מאוורר אחד ממה שיש לי, וגם לו יש את המנורה שפועלת מצויין. וגם כיביתי (באמצעות הפאן-באס שיש לי) את כל המאווררים, ואף בפעם נוספת ניתקתי פיזית כמה, והבעיה חזרה על עצמה.. מה אתם חושבים יכולה להיות הבעיה? קתודה מקולקלת? ספק? אין לי מושג מה לעשות, ואני מבואס...
-
- 11 תגובות
- 827 צפיות
-
-
שלום כולם! יש לי הכרטיס תקופה דיי ארוכה בה עשיתי ניסיתי לקרר אותו טיפה יותר מהקרור המקורי זה התחיל בדלתא 60 בצד ולא מזמן ב40 מ"מ גרניק שלא עוזר במיוחד קירור לזיכרונות נקנה אף הוא והכרטיס פעל יפה באוברקלוקינג דייי גדול עכשיו אני צריך קצת יותר... גודל ההיטסטינק המקורי הוא 40 מ"מ וחשבתי להחליפו (אם יש דרך\מוצר ל60 מ"מ) זה אפשרי? יש אפשרות של התקנת מאורר 60 על היטסטינק שמתאים ל40? כל פיתרון שיש לכם אימרו לי כאן זה דחוף נכון להיום!!!-בבקשה
-
- 0 תגובות
- 538 צפיות
-
-
זה משהו קטן שאני עומד לבנות. אני רוצה לדעת אם זה יעבוד או לא, מדובר בראובאס ל 4 מאווררים עם אפשרות להעביר את כולם ל 12v. אם למישהו יש עצות אשמח לשמוע, אבל קחו בחשבון שכבר קניתי רכיבים וחוץ מכמה נגדים ספייר אין לי אפשרות לקנות שוב. החנות רחוקה.
-
- 10 תגובות
- 720 צפיות
-
-
אז ככה, בניתי פאן קונטרולר כזה: http://bit-tech.net/images/article/52/fanbus_rheostat_switched_dual_LED.jpg הכל עובד מעולה ויצא יפה לאללה, רק יש בעיה אחת, כשהלכתי לקנות את החלקים לא היה ראוסטאט של 50 אום, המוכר אמר שקשה להשיג כי זה מתחיל רק מ- 500 אום ובאמת בדקתי בכמה חנויות ולא היה, בכל מקרה הוא הציע לי פיתרון חלופי, הוא הביא לי ראוסטאט של 100 אום, ובין שתי הרגליים הקיצוניות מגשרים נגד של 100 אום וככה הראוסטאט יעבוד על 50 אום. סמכתי עליו בעניין כי הוא נראה לי אמין והוא היה נחמד, הסביר לי הכל וכו', ואני לא מבין גדול באלקטרוניקה... פה ושם כשצריך יש גם את אבא.. בכל מקרה, מה שקורה זה כזה דבר, הרגישות של הראוסטאט היא כלום למעשה.. אין לי שליטה כמעט, כאשר הראוסטט נמצא במצב…
-
- 0 תגובות
- 651 צפיות
-
-
החנות שאני קונה בה ברחובות לא מצליחה למצוא ראוסטטים עם ערך כזה נמוך. אם מישהו מכיר מקום שאפשר לקנות כאלה אני אשמח לדעת.
-
- 10 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
פשוט מדהים ! http://nobispro.com/aquatank/
-
- 8 תגובות
- 843 צפיות
-
-
זה מה שראיתי http://www.bit-tech.net/article/73/ משהו יכול להסביר לי למה צריך את המעגל החשמלי הרי אפשר לחבר חשמל ללדים (עם נגדים כמובן) והם יעבדו 2. איזה חוט חיברו למאורר (זה שמעביר את האור)? בברכה, אבי שרם
-
- 0 תגובות
- 550 צפיות
-
-
אוקי לא מזמן קראתי ב xtreem systems איזה שהוא מדריך "חובה" לספק כוח לפני אובר קלוק שכול המטורפים עם הקרורי גז עושים לספק כוח שלהם שהמוד הזה אמור לעלות את הרייל ? מה זה נותן ? אפשר הסבר קצר איך עושים את זה כי לא הבנתי?
-
- 0 תגובות
- 523 צפיות
-
-
בהחלט מרשים!!! אבל אל תשכחו את המחיר... נראה לי שעדיף לקנות צ'יפטק בכמעט 500 שקל פחות (!!!!) אבל הוא יפה בצורה בלתי רגילה ובא גם עם hardcano 5 וsmart fanim... עכשיו זה בחירה קשה לעשירים, זה או הcoller master 710?????
-
- 9 תגובות
- 996 צפיות
-
-
אני רוצה לעשות חור למאוורר בפרספקס השאלה אם זה מתאים או לא.
-
- 3 תגובות
- 446 צפיות
-