עבור לתוכן

אוברקלוקינג וקירור

פורום העוסק בנושא המהרה וקירור של חלקי המחשב השונים

1. Started by NadavAfuta,

היי חבר'ה, ברשותי כבר מספר שנים i7 920, ציפוי D0 וקירור של Scythe Mugen II. המעבד בOC ל3.8ghz, זכרונות DDR3 1600mhz (כרגע עובדים על 1440mhz). המארז שלי הוא Coolermaster RC690. הבעיה שלי היא שבעצם למעבד טמפרטורות Idle גבוהות יחסית 47+ ובLoad של Prime95 בכלל הוא מגיע ל82-83. מה יכול להיות הגורם לכך? האם אני צריך לנסות להושיב מחדש את הMugen II (שזה אומר גם לנקות את השכבה של הדבק הטרמי ולמרוח חדשה), ואם כן, מה הדרך הכי מומלצת לעשות זאת? בנוסף, הזמנתי 3 מאווררי Scythe GT 120mm 1850RPM, איפה הכי יהיה כדאי למקם אותם? אולי בכלל שווה להשתמש באחד מהם כדי להחליף את המאוורר שבא עם הMugen? כל עצה תעזור לי פה.

• 11 תגובות
    • 1.5k צפיות
  2. Started by Pro_2004,

שלום למומחים אחרי שקראתי קצת ברשת: http://forums.hexus.net/cpus/168306-i7-overclocking-beginners.html http://www.overclock.net/t/538439/guide-to-overclocking-the-core-i7-920-or-930-to-4-0ghz החלטתי לנסות את מזלי. משום מה אני לא מצליח לעלות מעל ל3.6 אפילו כשאני שומר על התדר של הזכרונות נמוך (קראתי שהם עושים קצת בעיות הדגם הזה) המחשב עולה לווינדוס עם 3.8 אבל נופל במסך כחול בבדיקה עם פריים95 כרגע אני יציב על 3.6 מתח מעבד על 1.25 מתח זיכרון על 1.64 תיזמונים הוכנסו ידנית ----- המערכת היא: intel i7 920 stepping D0 gigabyte GA-EX58-UD3R OCZ 2048X3 DDR1600 CL8 Gold Edition NOCTUA NH-U12P אשמח מאוד לעזרה בבקשה יתרון למי שכבר עשה קיצור חיים ל i7 920 תודה

• 9 תגובות
    • 7.9k צפיות
  3. Started by slrr,

אם עשיתי ל-920 OC ל-3.00 אז בעצם יש לי 940??

• 14 תגובות
    • 1.2k צפיות
  4. Started by The_Byter,

מיכל + משאבה, פיתרון מעולה וסקסי. גופי קרור יפיפיים לזיכרונות של הכרטיס מסך. הבלוק של EK ל260 השני שלי. הכרטיס לפני. בלי המאווררים. מתפשט... ערום ! מוכן לבלוק. עבודת נמלים הפדים הטרמים האלה, לחתוך ולהניח - חתיכת עבודה. מורכב הRX360 של XSPC הסתבר ששני הכרטיסים לא יכולים לשבת בSLI במרחק חריץ אחד ביניהם, בגלל המחברים, אז נוצר אילוץ להזיז את הכרטיס התחתון לסלוט השלישי -האחרון- מול אותו סלוט יש bracket בודד... על הכרטיס יש bracket כפול... אז יד ימיני dhob187 עשה לנו bracket מתאים מהbracket-ים שהגיעו עם המארז - אחלה עבודה - תודו ! את המיכל המדהים הזה מצאתי בחיפושים ברשת אחרי פיתרון טוב למשהו קומפקטי+משאבה+מיכל, הדבר הזה כמעט מושלם ! הוא…

• 13 תגובות
    • 1.4k צפיות
  5. Started by IME3,

אין לי בעיה לעשות אוברקלוק וכבר הגעתי לפתרונות מוצלחים בדרך בכלל אני אשתמש ב X.M.P וככה הזכרונות 1600 עובדים ומנוצלים כמו שצריך וה מעבד קופץ ל 2800 אבל אני גם אוהב לשים בביוס את הכל על AUTO ואז בוינדוס התוכנה של אסוס אפשר להשתמש בה והיא יודעת לעשות אוברקלוק דינמי ולהשתמש רק במכפלה של 12 עם מהירות בסביבות 1500 מגה הרץ ושפותחים איזה משחק זה לבד קופץ למכפלה 21 עם מהירות סביבות 2800 אבל מה גם אחרי הקפיצה ל 2800 הזכרונות נשארים לעמוד על 520 בזמן שהם צריכים לשבת על 800 יש איזה אופציה שהיא עדיין אשתמש במצב אוטומטי של אסוס אבל שהזכרונות ישבו כל הזמן על 800 במקום ה 500 הזה ? אפשר לראות בתמונות שגם בזמן מכפלה של 12 וגם של 21 הזכרונות נשארים ב 520 אם היה עומד על 800 היה אידיאל…

• 2 תגובות
    • 508 צפיות
  6. Started by roeesnir,

שלום. יש לי מעבד i7-2600, לוח - GA-P67X-UD3-B3 קירור אויר פשוט של Zalman. המחשב מקבל מסכים כחולים כשהוא קצת מתאמץ. בדקתי עם OCCT, ואחרי חצי דקה הבדיקה הפסיטה עקב טמפרטורה גבוהה. החלפתי משחה טרמית, ועכשיו אני מצליח להגיע ל2 דקות לפני שהבדיקה מפסיקה. תדר המעבד הוא 3.4 (100x34) ובביוס (בלי מאמץ) הוא על 46 מעלות. (מארז פתוח, ומזגן בחדר). האם זה תקין? האם הבעיה היא במעבד או בחיישן הטמפרטורה? כי כשאני נוגע בגוף הקירור תחת מאמץ, הוא לא ממש חם. תודה.

7. Started by CyNiRcs,

זה האוברקלוק הראשון שלי !!!! המעבד- i7-2600K לוח אם- Asus P8P67 Pro CPU cooler- Mugen 2 אחרי שעה של prime 95 זה המעלות... (בתוכנה Real Temp) מינ. 49C 60C 58C 60C מקס. 61C 66C 67C 66C אני על 1.26V בbios אבל CPU-Z מראה 1.240V להמשיך לבדוק יציבות???? עוד כמה זמן מומלץ???.... (אני לא יודע לעלות תמונה אז לא העלתי.... אתם יוכלים להגיד לי איך עושים את זה???? זה כל הזמן מצנזר לי)

• 8 תגובות
    • 2.4k צפיות
  8. שלום לפורום הכי חם בכדור ברשותי מחשב נייח בעל המפרט הבא: CPU Intel Core i7 3770 @ 3.40GHz RAM 32.0GB Dual-Channel DDR3 @ 800MHz (9-9-9-24) Motherboard Gigabyte Technology Co. Ltd. Z77X-D3H יש לי קירור של SCYTHE (לא יודע איזה דגם) אני עורך וידאו והמחשב עובד לא מעט ולרוב בעומס די גבוה. לאחרונה (חודש יולי וזה) הוא מגיע ל90C בעומס ועומד על 65-70C ב"מנוחה". זה לא מוצא חן בעיני בכלל. אשמח לעצה - לקנות קירור חדש? קירור אוויר? קירור מים AIO? אני אשמח שהמחשב לא יהפוך להיות רועש יותר, ובגדול אין לי בעיה להשקיע (בגבולות הגיוניים). מצורפת תמונה של הקירור. …

• 6 תגובות
    • 2.1k צפיות
  9. Started by shar00750,

כמו שהבטחתי , שיא ישראלי חדש (שברתי את השיא הקודם שלי) ב-SUPERPI . מעבד מאוד מוצלח 7700K על קרח יבש בתדר 6120mhz (עם 2 ליבות) ותוצאת SUPERPI של 5.912 שניות . כמו כן מריץ מבחני CINEBENCH R15 / 11.5 בתדר 5800mhz לכל הליבות.

10. Started by Omry,

היי אנשים. בשביל לעבור בדיקה של 3 שעות ב-OCCT (שימוש של 100% במעבד) נאלצתי לתת למעבד מתח של 1.4375V (בפועל 1.43V, אני לא מאמין שה-RIIE עושה לי VDROP). התדר אליו הגעתי בסופו של דבר הוא 21x195, תדר סופי של 4,095MHZ, יציב כמו סלע. בחוץ הטמפ' המקסימלית היא לחלק מהליבות 60 מעלות צלסיוס ולחלק מהן 59 מעלות צלסיוס, אני משער שבתוך המארז, במקרה הגרוע, הטמפ' המקסימלית לא תעבור את ה-75 מעלות צלסיוס. אני משתמש ב-V8 של CM. אז כפי שצוין, נתתי למעבד 1.4375V, נתתי לזכרונות 1.645V, נתתי לגשר הצפוני 1.3V, נתתי לכל מה שלא בליבה 1.3V ונתתי לאיזה משהו ששכחתי איך קוראים לו (אני לא מאמין שזה קרה לי) 1.865V. (לפי הלוח זה טיפה יותר מהמינימלי המומלץ) רציתי לשאול האם המתחים שנתתי הם בסדר לעבודה …

• 26 תגובות
    • 1.8k צפיות
  11. המעבד הוא 2.4C נורט'ווד, אתמול הסרתי את הסינק, ניקתי את כל הפינים מהאבק שביניהם, מרחתי מחדש AS5 (חשוב לציין, תודה רבה לאנטולי שסייע לי), הטמפ' לפני כן הייתה בערך 50 במנוחה (אייסי קיו, ווינאמפ, תוכנת שיתוף, פיירפוקס) עכשיו בערך 48-47 זה ממש מעצבן. יש לי 120 מ"מ קידמי 120 מ"מ אחורי סירקולציה טובה יחסית אז מה הבעיה פה ?? תודה לכם.

• 16 תגובות
    • 833 צפיות
  12. Started by gafirmo,

chiller כחול לבן כמינוס 50 בסליל בלוק בבדיקות לא מבודד עדיין

• 75 תגובות
    • 5.1k צפיות
  13. Started by ranyr,

לפי vantecusa.com הוא מיועד לכרטיסי מסך... אבל לפי הגודל והחיבור נראה שהוא יכול להתאים גם לchipset מישהו אולי ניסה?

• 2 תגובות
    • 644 צפיות
  14. Started by montigo,

בימים אלו אני עובד על שידרוג המחשב שלי והוספת הרבה מודים. בין השאר אני רוצה להחליף את הכבלים ל-Rounded. אני מעוניין שאחד מהכבלים יתחבר לבורד, יעבור מאחורי לוח המתכת שמאחורי הבורד (אני עושה בו חור), ויגיע אל כונני ה-CD למעלה. אני צריך כבל Rounded IDE באורך 60 ס"מ בערך בשביל זה, כאשר קצהו האחד מתחבר לבורד, ו-2 חיבורי ה-IDE צמודים אחד לשני. הבעיה היא: אין כבלים Rounded IDE בארוך 60 ס"מ, לא סתם כי לא מייצרים, אלא כי יש בעיה חשמלית עם כבלים כ"כ ארוכים. אני מחפש Workaround מטורף כלשהו לעקוף את המגבלה הזו :AR15: שאלה נוספת למי שגר באיזור הרצליה: איפה אני משיג כבל Rounded Floppy (לא מצאתי באוסרם, למיר או עתיד)? ???

• 22 תגובות
    • 2.2k צפיות
  15. Started by idofr,

היייייי שוב קראתי את המדריך באתר והוא אומר לחתוך את הכבל כול 2 חוטים וקראתי מדריך אחר שאומר לחתוך כול 5 חוטים איך אתם חותכים??? ועוד משהו אמרו לי גם שאם מעגלים את הכבל צריך לשים לו סיכוך חדש בגלל שאז יש חוט על חוט ואין בניהם סיכוך זה נכון??

• 7 תגובות
    • 805 צפיות
  16. Started by INFERNO,

שלום . האם הקירור יתאים ללוח Asus P5PQL PRO ? האם מומלצת משחה טרמית אחרת מזאת שמגיעה עם הגוף ? והאם כדאי מאוורר אחד או 2 ? בתודה , מיכאל . נ.ב אני יודע שזה קירור יקר ויש יותר זולים ומשתלמים אבל אני נעול עליו מאז שהוא יצא לשוק. אז בבקשה בלי תגובות של "זה יקר מידי \ תן לי להציע לך משהו ואחר" וכו'

• 4 תגובות
    • 800 צפיות
  17. Started by Black_Citadel,

היי. אני רוצה לקנות אחד מהמאוררים הללו אבל קשה לי קצת להחליט מצב אחד אני רוצה גם שקט וגם קירור איכותי... אני לא אוברקלוקר.. Igloo 7200 Light: 20dbA Speed (RPM) 1,900 Airflow (CFM) 29.20 Igloo 7200: 26dbA Speed (RPM) 2,400 Airflow (CFM) 35.04 עכשיו, האם תוספת הקירור של ה7200 הרגיל שווה את ההפסד של 6 דציבל מה7200LIGHT ? אני שוב מדגיש, אני לא אוברקלוקר... אהה אגב מגיע עם המאורררים האלו משחה טרמית ?

• 15 תגובות
    • 1.4k צפיות
  18. Started by LazyBurger,

ראיתי בכמה בדיקות שהBIG TYPHOON לוקח את הINFINITY, גם בקייס פתוח או סגור, ורק כאשר יש לאינפיניטי שתיי מאווררים הוא מתחיל להיות מועיל, אבל גם אז לא בהרבה מהBT וכאן כולם ממליצים על האינפינטי, אז מישהו יכול להגיד לי איזה מהם עדיף למעבד C2D? או שאולי בעצם TUNIQ TOWER?

• 13 תגובות
    • 1.1k צפיות
  19. אמממ אז מה באמת יותר טוב אני הולך לקנות מחשב עם E6600 ואני רוצה לסגור איתו בסביבות ה3.5 ומעלה אז איזה קירור עדיף? ספק 460 של זלמן :s05:

• 10 תגובות
    • 733 צפיות
  20. Started by vourt,

היי, מעוניין לעשות לכרטיס ה470 של INNO3d קצת OC לא משהו רציני, מישהו מכיר תוכנה פשוטה טובה ויציבה שמאפשרת תיכנות הזיכרונות / GPU ? תודה!

• 5 תגובות
    • 1.4k צפיות
  21. Started by Dr.Drek,

1.אהליין כולם. לאחרונה קיבלתי את ה MX 400 של INNOVISION ... וברצוני לבצע O/C... אך ידיעותי בתחום כרטיסי המסך ושיפורם הוא אפסי (לא כמו במעבדים)... קראתי את מה שכולכם רשמתם לגבי ה MX 200 אבל ממש ממש לא רשמתם איך אשכרה תכלס עושים זאת... לכן אשמח אם מישהו פה יוכל להדריך אותי או לפחות לקשר אותי למשהו שכן ידריך אותי. תודה מראש, אמיר., (מצפה בכיליון עיניים). נ.ב. יוביוב - כבוד לפגושך בזיגזג יום שישי האחרון!

• 1 תגובה
    • 1.4k צפיות
  22. ללא מילים http://www.pcstats.com/articleview.cfm?articleid=1793&page=5 http://www.pcstats.com/articleview.cfm?articleid=1793&page=7 http://www.pcstats.com/articleview.cfm?articleid=1793&page=8 http://www.pcstats.com/articleview.cfm?articleid=1793&page=9 http://www.pcstats.com/articleview.cfm?articleid=1793&page=10

• 0 תגובות
    • 591 צפיות
  23. Started by Pitzinyelo,

יש לי מארז עם מקום לשני מאווררים של 80. אני רוצה שמערכת הקירור תהיה סבירה עד כמה שניתן. לעניינינו: האם הדבר החכם ביותר הוא לשים את אחד מהם כINTAKE ואחד כEXHAUST? ראיתי שהיום המארזים המודרניים באים בדרך כלל עם שילוב בין שתי האופציות. ניסיתי את שתי האופציות, ובנתיים אני לא רואה שום הבדל ביניהן : כמו כן, האם לEXHAUST נמכרים מאווררים "מיוחדים" או שזה תמיד אותם מאווררים?

• 3 תגובות
    • 534 צפיות
  24. Started by shay820,

שלום רב לכולם ברשותי המפרט הבא E6750 מעבד לוח GIGABYTE P35-DS3L זיכרון 2048MB DDR II 800Mhz Nvidia GeForce 8500GT 1024MB PCIE מאורר למעבד-SPIRE D.C775 ספק כוח-REAL EZ COOL 450W 12 CMF ברצוני לעשות OC בתחום המגבלות ולא מעבר לכך קראתי את המדריך בעיון ,אבל ברצוני לקבל דעה נוספת או מישהו אם מפרט דומה שעשה OC תודהרבה ואשמח לעזרה שי [br]פורסם בתאריך: 1.01.2008 בשעה 09:36:47 דרך אגב אני לא מצליח להיכנס לביוס

• 88 תגובות
    • 9.1k צפיות

דיונים חדשים בפורומים